Diagnosoi hiustenlähtöni syy! (sis.kuvat)

Suviiii-

Jos täällä ollenkaan joku vain osaisi sanoa mistä hiustenlähtöni johtuu ja miten se hoidetaan! Niin kiitos. Mitään peruukki kommentteja ei tähän keskusteluun sitten tarvita, peruukki EI OLE ratkaisu vaan ongelman/sairauden hoito & kuriin laittaminen on, peruukki on pelkkää piilottelua ja pellejen hupikaupan varuste! Rupean olemaan jo kohta niin VIHAINEN kun en kestä omaa peilikuvaani missä päänahka pilkottaa hiusten välistä että vedän nyrkillä peilin paskaksi!!!


Ikä: 20v.
Sukupuoli: Nainen.
Muut sairaudet: Ärtyneen suolen oireyhtymä, keskivaikea masennus ahdistushäiriö, ensikuussa tulossa isot verikokeet jossa selvitetään kilpirauhaseen liittyvät jutut ja muutakin hormonaalista toimintaa, koska kuukautisten kanssa ollut häiriöitä hieman liiallista karvan kasvua muualla kehossa. Mummolla diagnosoitu mm. joskus kilpirauhasen vajaatoiminta.
Elintavat: Ei ehkä aina niin terveelliset, mutta olen kuitenkin parantanut niitä. Parantamisen aloitin 2kk sitten. Pyrin syömään terveellisesti, juomaan myös vettä, otan joka päivä monivitamiinin omega 3:sen biotiinin ja käyn ulkona kävelemässä päivittäin. Unta en ole saanut 2v tarpeeksi, koska sillon minulle puhkesi myös voimakkaasta ahdistuneisuudesta krooninen unettomuus. En saa nukuttua tarpeeksi monta tuntia tarpeeksi syvää unta, sellaista mitä ennen sain. Yritän silti aina parantaa myös nukkumistani!! Ajattelin nyt syksyllä alkaa harrastamaan myös ehkä aerobicciä.
Hiustenlähtö historia: Ensimmäisen kerran minulla oli hiustenlähtöä v. 2006 11-vuotiaana. Silloin hiukseni alkoivat rasvoittumaan myös hyvin nopeasti, samoin päänahka. Murrosikäni oli juuri alkanut myös niihin aikoihin, joten ajattelin sen liittyvän siihen. Uutta tukkaa kuitenkin aina kasvoi tilalle, vaikka paljon sitä myös lähti, näin ollen, hiukseni eivät päässeet ohenemaan/kaljuuntumista muodostumaan. 2008 jouduin kovaan stressitilanteeseen koska minua alettiin kiusaamaan koulussa, mutta myös sen ulkopuolella. Stressi laukaisi minulle ärtyneen suolen oireyhtymän 2010, minkä seurauksena aloin myös entistä enemmän masentumaan ja eristäytymään. Eristäytyneenä olen elänyt nyt 5v, hoidan vaan työhön liittyvät pakolliset kuviot, mutta sosiaalista elämää minulla ei ole enää ollenkaan, koska päivittäisten kiusallisten vatsaoireiden kanssa ei voi vaan elää yksinkertaisesti sosiaalista elämää ja lääkärit eivät osanneet ainakaan tälle vaivalleni tehdä mitään! ärtyneen suolen oireyhtymä on vain kaikkien tuntemattomien vatsaoireiden romu koppa. ISO KIITOS LÄÄKÄRIT!!! Ylä-asteella myös hiustenlähtöni kiihtyi stressin seurauksena ja päänahkaan tuli joku ihme reaktio silloinkin, jotain valkoista mönjää ja paljon! tilanne kuitenkin rauhottui onneksi itsestään ajan kuluessa ja enää sitä EI ole onneksi.

Ylä-asteen jälkeen elämäni pääsi onneksi seestymään ja rauhottumaan. Lukuun ottamatta huonoa parisuhdetta väkivaltaisen narsistin ja päihdeongelmaisen kanssa ja ystävän kuolemaa huumeisiin. Hiuksetkin voi paremmin ja koko terveyteni voi paremmin, hiustenlähtöni ei silti loppunut täysin, vähentyi kyllä, homeopatiasta sain myös ärtyneen suolen oireyhtymääni osittain parannusta. Tästä asiasta nyt ei lähdetä sitten riitelemään, osa uskoo kyseiseen hoitomuotoon ja joitakin ihmisiä se on auttanut, toiset taas ei usko koska ei ole tieteellisiä todisteita hoidon toimivuudesta, minä en ota siihen kantaa onko vai ei jotain tieteellisiä todistuksia, koska en ole asiaa niin tarkasti tutkinut, pääasia että kyseinen hoitomuoto on auttanut minua ja todistan kohta, että en mikään HULLU ole, koska voitte nähdä että hiustenlähtöni on TODELLISTA eikä mitään lumevaikutusta, sama pätee myös mun ärtyneeseen suoleen!!! EIKÄ MULLA OLE MITÄÄN SYYTÄ TAI MOTIVAATIOTA VALEHDELLA, että homeopatia on auttanut mua. Kun se todellakin on.

2013 jouduin sitten taas vaikeaan stressitilanteeseen. Tällä kertaa mielisairaiden vanhempieni kanssa, joista toinen on myös alkoholisti. Olin erittäin, erittäin, erittäin ahdistunut ja hermona, vanhempani pitivät mua kotona suoraan sanottuna vankina. Silloin päänahkaani puhkesi jälleen joku reaktio ja mun päänahkaa poltti niin kuin se ois ollut tulessa, itkin kivusta ja 2kk sen jälkeen huomasin että olin alkanut kaljuuntua ohimoilta ja muutenkin hiusharja oli nopeasti jokaisen harjaamiskerran jälkeen täynnä hiuksia! ja uutta ei koskaan ole kasvanut tilalle, tai jos kasvaa, se kerkee kasvaa vaan etusormen pituseks tai lyhyemmäks ja tippuu sit pois, eikä siihen kohtaan kasva enää ikinä uutta hiusta sen jälkeen. Nyt tätä kaljuuntumista on jatkunut 2v ajan ja tilanne rupeaa vähitellen olemaan aika paha, eli tälle tarttis saada äkkiä ratkaisu ja hoito! Päänahassani esiintyy tämän kaljuuntumisen yhteydessä myös seuraavia oireita; kutina, kihelmöinti, kirvely, polttelu, liikkuvat tuntemukset, stressi pahentaa näitä oireita. Hiukset pesen lähes päivittäin, viikossa yks pesemätön päivä ja sen pesemättömän päivän jälkeen päänahka oireilee myös pahemmin...

17

1118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suviiii-

      Jatkoa... :

      Hiukseni rasvoittuvat myös edelleen nopeasti, saattaa ehkä johtua myös osittain pesutahdista ja hiustenhoitotuotteina mulla on XZ shampoo hoitosuihke.

      Äidilläni hiustenlähtö alkoi vasta 45v jälkeen vaihdevuosioireissa. Mummolla yli 70-vuotiaana. Isäni on kaljuuntunut hevosenkenkä mallisesti. Äitini puolelta ukki on myös kaljuuntunut.

      Seuraavaksi laitan teille niitä kuvia.....

    • Suviiii-

      http://aijaa.com/0UzJb6

      http://aijaa.com/WLyYBE

      http://aijaa.com/PKcB5E

      Siinä kolme kuvaa. Yks ohimoilta, yks kallon sivulta ja yks hiusjakauksesta.

      Jos tää ois naistyyppistä kaljuuntumista, niin eiks sen kuuluis edetä näin!? :

      http://www.pacifichairinstitute.com/wp-content/uploads/2012/04/Picture-5.png

      Ja jos taas miestyyppistä niin näin... :

      http://www.nairaland.com/attachments/1543316_stages_of_male_pattern_baldness-norwood_chart_jpegdcf29920431abe57f309daa0ac04d100

      Niin minkä vitun takia multa lähtee mun kallon sivuilta hiuksia, mut hiusjakaus pysyy suht ennallaan ...................................................................................................................................................................................................................................................................!?

      Ja mistä sitten kertoo nuo päänahan oireet ja se että ne pahenee stressistä/ahdistuksesta... mun päänahka joskus myös pesun jälkeen punoittaa, se vaikuttaa jostain syystä tulehtuneelta...

      Joka tapauksessa, tää on helvetin ruman näköistä... ja pakko saada loppumaan...!

      Koska pahimmillaan pelkään et mulle käy näin !!!!! :

      http://www.skinspecialistdelhincr.in/images/Male and Female Pattern Baldness2.jpg

      Miten mä kehtaan tuon näköisenä enää liikkua ulkona??? tai selitän asian työtovereille???

      Mulla on elämässä ollut jo niin paljon kaikkea pahaa, että jos noin vielä kävis, niin en jaksa kyllä enää elää siinä vaiheessa.

    • Suviiii-

      Sitten sen voisin vielä lisätä että hiuksia lähtee tasaisesti kaikkialta. Mutta eniten kuitenkin molempien kallon sivuilta kuten huomata saatatte!

      Olen myöskin käynyt hiusakatemian hiusjuuritutkimuksessa ja siellä todettiin seuraavat asiat: Hormonaalinen häiriö, stressi, magnesiumin puute ja ettei mun keho oikeen siedä maitoa...

      Nuo kaikki kyllä kuulostaa itseen sopivalta ja tavallaan ei myöskään yllätä... Mietin vaan että mikähän ihme hormonaalinen häiriökin mulla voisi sitten olla, mutta ehkä sekin selviää sitten siellä verikokeissa...

      • Hyperkortisolismi

        on mahdollinen diagnoosi.


    • höpöllöpö

      Varmaankin ihotautien erikoislääkäri antaisi nopeastikin diagnoosin, mutta pääseekö teidän paikkakunnalta helposti erikoislääkärien hoitoon.? Yleensä sinne saa lähetteen yleislääkäriltä, mutta jos asia noin kovasti mietityttää niin kantsii tilata suoraan aika yksityiseltä niin homma etenee sitä myötä. Täällä varmaankin kaikenlaista arvausta, ehdotusta ja spekulaatiota voidaan plääsätä, mutta erikoislääkäri tietänee vuosien koulutuksensa ja erikoistumisjaksonsa perusteella jotain pientä vinkkiä.

    • MIUMIUU

      Tää vois olla melkein kun mun kirjoittama! Oon viel samaa ikäluokkaa...
      Epäilen, että sulla on stressistä tullut krooninen ja kortisoliarvot koholla! S-korsol kokeen kun pyydät niin saat vastauksia :) Sekä stressi saattaa olla aiheuttanut sulle kilpirauhasen vajaatoiminnan. Syötkö e-pillereitä? Myös monirakkulaiset munasarjat PCOS voi olla mahollinen... Laitanhan uutisia tilanteeseesi, onko verikokeet millaisia?

    • täälläsama

      Mun tukka näyttää ihan samalta.. ikää 25 vuotta. Tuntui kuin olisin omia hiuksia katsellut. Kilpirauhasarvot ok, hormoniarvot ok. Mistään ei löydy vikaa ja hiukset harvenee. Erikoislääkärillä käyty eikä osaa sanoa syytä tähän. Lohduttavaa etten ole ainoa... tulevaisuus pelottaa jos hiusten oheneminen jatkuu tähän tahtiin niin pinnalliselta kuin se kuulostaakin. Tuo kortisoliarvojen mittaus alkoi kiinnostamaan minkä joku heitti.. vaikka jotenkin vaikea uskoa että stressi voisi tämän hiusten harvenemisen aiheuttaa.

    • Ei_hilsettä_enää

      Lainaa kirjastosta Hiusten ja hiuspohjan hyvinvointi : hius- ja hiusongelmien tietokirja : jokaiselle hiuksista kiinnostuneille / Annikki Hagros-Koski
      Hagros-Koski, Annikki, HiusAkatemia 2011. Löytyy ainakin pääkaupunkiseudun kirjastoista, ja kaukohaulla sen saa muuallekin. Voi tietysti olla osittain "mainostakin", mutta itselleni se antoi paljon tietoa hiusongelmista. Siinä mm. pälvikaljuus selitettiin eri tavoin, kun olen käsittänyt. Eli monella hiukset ovat sisältä onttoja. Päänahkaan tulee spasmi, joka katkaisee hiukset juuresta. Yksi yleinen ongelma on myös talipunkki. Mielestäni voisit mennä myös jonkin päänahan ongelmiin keskittyneen hiusammattilaisen luokse. Välttämättä edes ihotautilääkärillä ei ole yhtä hyvää käsitystä hiusten ja päänahan ongelmista. Lue suosittelemani kirja, saat siitä paljon ajatuksia!

      Vatsaongelmiin voisi auttaa suoliston hyvää bakteeritasoa ylläpitävä ruokavalio. En muista mistä siitä luin, löydät varmaan tietoa itse. Suoliston bakteeritasapainoa saa kyllä korjattua, mutta se edellyttää ruokaremonttia. Itse olen kokenut runsaasti mustikkaa ja sieniä sisältävän ruokavalion hyväksi. Tosin tuppaa jäämään satoaikaiseksi kokeiluksi. Silloin voi hyvin sekä iho että maha. Itsellänikin oli vatsaongelmakierre samoin kuin hiiva- ja bakteerivaginiittikierre vuosia antibioottihoidon jälkeen, mutta liekö aika auttanut, ongelmat menivät ohi. Olivat tosin hyvin häiritseviä. Jos vaan voitte, niin älkää ottako antibioottikuureja, ne ovat kehon hyvälle bakteeritasapainolle todelle tuhoisia!

      Stessihormonit ovat varmasti pahasta, mutta tuskin ne yksin selittävät hiustesi ongelmaa. Itsellänikin on monirakkulaiset munasarjat, mutta olen hoikka. Olen ollut välillä asunnoton ja rahaton neljänneksen tästäkin vuodesta. Eli stressiä piisaa ja elämäntavoissa on olosuhteiden pakosta puutteita. Hiukseni ovat aina olleet ohuet, mutta silti mitään massiivista hiuskatoa ei ole syntynyt. Välillä päänahkani on ollut surkeassa kunnossa paksun sitkeän tahmean hilseen vuoksi, jolloin ajoin hiukset kaljuksi/siiliksi. Nyt päänahan kunto on korkeasta stressitasosta huolimatta parempi kuin vuosiin. Mitään oikeasti hiustenpesuun tarkoitettuja tuotteita en käytä. Kun hiukset olivat lyhyemmät, pesin ne sooda ja etikka -systeemillä. Nyt käytän välillä mäntysuopaa, pääsen helpommalla. Eivät kumpikaan taatusti ole hiusakatemian suosituksen mukaisia, mutta itse koen ne hyväksi. Mitään parabeeneja ja silikooneja en halua päähäni laittaa. Ehkä jokainen joutuu itsekin kokeilemaan, mikä itselle sopii.

    • tsemppiäsulle

      " Muut sairaudet: Ärtyneen suolen oireyhtymä, keskivaikea masennus ahdistushäiriö "

      Ravinto on nyt avainasemassa sun kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa.

      Pyydä perusverikokeet ja kilpirauhasen kokeet.


      Prosessoitu suomalainen maito, viljat, sokerit, stressi, keinomakeutusaineet, prosessoidut kasviöljyt (margariinit, kasvirasvakermat jne...) ja lisäaineet. Ne kun jättää pois, rauhoittuu elimistö aika monella.

      Viralliset ravitsemussuositukset yli 2 vuotiaalle ovat:

      Päivittäisestä energiasta 40% pitää tulla hyvistä rasvoista. Aikuisen perusruokavaliossa tämä tarkoittaa lähes 100 grammaa rasvoja.

      Hyviä rasvoja ovat: villi kala, pähkinät, siemenet, manteli, avokado, kananmuna, kylmäpuristetut luomu kasviöljyt tummassa lasipullossa, koska ainoastaan kylmäpuristettu kookosöljy kestää valoa, mutta muut ei. Eläinrasvat (luomu, niittyliha ja riista ovat parhaimpia). ÄLÄ SYÖ margariinia.

      Proteiinia tulisi saada 1-2 grammaa per painokilo (normaali paino). 100 grammaa lihaa tai kalaa sisältää n. 25 grammaa proteiinia, yksi kananmuna n. 7 grammaa ja 1dl maitoa, piimää, viiliä tai jogurttia 3 grammaa.

      Lihasvoimaharjoittelu lisää proteiinin tarvetta!
      http://www.potilaanlaakarilehti.fi/kommentit/lihasvoimaharjoittelu-lisaa-proteiinin-tarvetta/#.VbnjrvmqZqj

      Ja paljon kasviksia, hedelmiä, vihanneksia, juureksia, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja. Aikuisella vähintään 500 grammaa päivässä, mutta mieluummin 1000 grammaa.

      Ja juo ainoastaan vettä, ei maitoa, ei limsaa, ei sokerimehuja, ei kivennäisvesiä tai mitään muutakaan. Valio ei kerro, miten maito prosessoidaan. Moni pystyy käyttämään ulkomaisia maitotuotteita, mutta suomalaisia ei, joten suomessa maito pilataan joko prosessoinnilla tai lehmien rehu pilaa maidon. Suomessa maito on pelkkää maatalouspolitiikkaa, ei muuta.

      Lisäksi C- ja D-vitamiinia tarvitaan purkista sekä magnesiumia ja kalaöljyä!

      C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos. D-vitamiinin puute ei rajoitu vain pohjoisiin leveysasteisiin vaan on maailmanlaajuinen ongelma. Etelässä syynä ei ole auringonvalon puute vaan ratkaisevia ovat yksilöiden elämäntavat ja tottumukset.

      C-vitamiinia 500-1000mg / vrk (uusimpien tutkimusten mukaan vähimmäistarve päivässä on 400mg)

      D-vitamiinia 50-125µg / vrk

      Magnesium (sitraattimuoto imeytyy parhaiten suomessa myytävistä valmisteista) 200-400mg/vrk (tutkimusten mukaan lähes 90 % ihmisistä kärsii magnesiumin puutteesta)

      Suomalaisen ravitsemussuosituksen (VRN) mukaan Omega-3 rasvahappoja tulisi saada 1-2 grammaa päivässä eli esim. villiä lohta n. 150 grammaa päivässä. Eli käytännössä kaikkein tulisi syödä laadukkaita Omega-3 rasvahappoja purkista. Raskauden aikana Omega-3 rasvahappojen tarve jopa tuplaantuu. Omega-3 rasvahapoilla on tärkeä rooli mm. aivotoimintojen säätelyssä, tulehdusten ehkäisemisessä ja immuunijärjestelmässä.

      Vuoden D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä ja lähimarketistakin alle 50€:lla.

      Muut saa todella edullisesti Citymarketin ravintolisähyllystä. Eli kuukausihinnaksi tulee yhteensä n. 5€.

      Unettomuuteen kannattaa kokeilla melatoniinia, jota saa marketin luontaistuotehyllystä.

      • Poelkkää_bisnestä

        Ylläoleva viesti voidaan tulkita pelkäksi firmojen mainokseksi. Kyseinen viesti toistuu useissa keskusteluketjuissa vaikka aihe ei liittyisi mitenkään kyseisiin mainostettuihin tuotteisiin. Alkuun lisätään muutama rivi jolla mainosviesti liitetään löyhästi aiheeseen. Lopuksi kopiodaan vakioteksti sivuntäytteeksi.


      • Syökääpuuroa

        Kuinkahan monelle sivulle tuokin kirjoittaja tuputtaa noita herbalifejä ja cirymarketin tuotteitaan. Menee aivan naurettavaksi tuollainen vaahtoaminen. Kirjoittajalta puuttuu kaikki asiantuntemus alalta. Aku Ankastakin saa paremmat ohjeet mihin hyvänsä.
        Ja sitten tosiasiaa. Kaurapuurosta saa samat aineet ja tulee taatusti vielä halvemmaksi.


    • tsemppiäsulle

      Mitä lääkkeitä syöt?

      Lääkkeen haitat voi aiheuttaa hiustenlähtöä.

    • Bald96

      liiallinen roskaruan syöminen?

    • tukkalähtee

      Naistyyppinen kaljuuntuminen voisi olla vaihtoehto. Varaa aika ihotautilääkärille, tähän on olemassa lääkitys, jolla asia voi korjaantua. Lääke on nimeltään Spiresis, jolla on antiandrogeenista vaikutusta, oikeammin se on vanha nesteenpoistolääke. Matti Hannukselan pätevää kirjoitusta naistyyppisestä kaljuuntumisesta kannattaa yrittää googlailla.

    • Anonyymi

      Moi! Voiko sulle laittaa esim sähköpostia? Mulla vähän sama ongelma tällä hetkellä......

    • Anonyymi

      Jos suolistossa on vikaa niin pelkästään jo imeytymishäiriöt voivat aiheuttaa hiustenlähtöä. Myös stressi saattaa joskus vaikuttaa. On myös olemassa sairaus, alopecia, jossa välillä lähtee hiuksia/hiukset ja useimmilla taas kasvavat takaisin. Se usein toistuu ajoittain.

      • Anonyymi

        Olet kohta kalju. Voit valita kuljetko kaljuna vai hankitko peruukin. Peruukit onkin niin laadukkaita, ettei niitä erota omista hiuksista. Lääkäriltä saat todistuksen, jolla saat peruukkirahat sosiaalitoimistosta!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      598
      4362
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3479
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      148
      3144
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      167
      2432
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      9
      2265
    6. 242
      1784
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1447
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1339
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1330
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1120
    Aihe