Kokemukset opistoista

OpistoistaKiinnostunut

Hei!

Minkälaisia kokemuksia täällä porukoilla on oikeustiedettä tarjoavista opistoista ja oletteko kokeneet ne hyvänä ratkaisuna?

14

1706

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MyösKiinnostunutOpisto

      Samaa mietin. Onko kukaan esimerkiksi käynyt EP-opiston oikeustieteellistä linjaa? Mielipiteitä ko. linjasta, tmv... linjoista?

      • Yllättynyt

        Kesällä keskustelin nuoren naisen kanssa, joka oli suorittanut 55 op jossain opistossa. Siellä ilmeisesti järjestettiin samalla valmennuskurssi. Nyt pääsi opiskelijaksi ja saa aivan ilmeisesti hyväksiluettua suorittamansa opinnot. Itse olin melko vaikuttunut asiasta. Vaikka olen opettaja eri koulumuodossa, en tiennyt ollenkaan tuollaisesta mahdollisuudesta.


      • IhmettelenVaan

        Kuulostaa aika vaikuttavalta suoritukselta. Itse ihmettelen että mikä siinä on, että tällaisista mahdollisuuksista ollaan aika hiljaa lukion puolella. :/

        Itse kun kuulin näistä mahdollisuuksista oman hlökohtaisen piirin kautta. Sanaakaan ei näistä mainittu OPOn tunneilla.

        Tiedätkö tarkkaan muutes mistä opinnosta ko. nainen oli käynyt oppinsa hakemassa ja mitä muuta sanottavaa hänellä oli opistoelämästä? Opetus ja sen laatu, hlökunta, muut opiskelijat, yleinen henki opistolla, jne...?


      • EXopistolainen

        Etelä-Pohjanmaan opisto on loistava vaihtoehto oikeustieteilijäksi hamuavalle. Loistavaa opetusta ja hyvää ja motivoitunutta porukkaa, tänä vuonna linjaltamme pääsi 80% hakijoista ympäri Suomen yliopistoja. Suosittelen!


      • CuriousAboutEPOPISTO

        Niin olit tänä vuonna siellä. Mihin ylippistoon sinä sitten päädyit valinnassasi?


    • tässäsyitä

      Nämä kansanopistojen oikeustieteen linjat ovat hyvää valmennusta oikeustieteellisen pääsykokeisiin. Mutta opot jättävät näiden mainostamisen vähemmälle ehkä jo siitä syystä, että on kyse hyvin kalliista opiskelusta, johon useimmilla ei ole varaa. Toinen syy voi olla useiden kansanopistojen kristillinen toimintapohja, jonka jotkut kokevat mahdottomaksi opiskeluympäristöksi. Kolmanneksi sekä opot että lukiolaiset itse eivät halua etukäteen varautua siihen, että oikeustieteelliseen ei pääsekään ilman kunnon valmennusta.

      • uskomaton_opiskelija

        "Toinen syy voi olla useiden kansanopistojen kristillinen toimintapohja, jonka jotkut kokevat mahdottomaksi opiskeluympäristöksi."

        Olen harkinnut Turun kristillisen opiston lääkislinjalle hakemista. Mieltäni askarruttaa enemmänkin opettajien taustat ja pätevyys sekä opintojen sisältö. Ei suinkaan se, mainitaanko oppilaitoksen nimessä sana "kristillinen" vai ei.

        Tietääkseni missään kristillisessä opistossa ei vaadita opiskelijoilta minkäänlaista vakaumusta mihinkään suuntaan, eikä kristillisyys näy varsinaisessa opetuksessa. Uskontoa ei kukaan tule sinulle pyytämättä tuputtamaan, eikä mihinkään hengelliseen tapahtumaan ole pakko osallistua (korkeintaan jonkin aamunavauksen voit joutua kuuntelemaan, ei muuta kuin sormet korviin jos kovasti ahdistaa). Ne (kristilliset) arvot, joita esim. TKO:ssakin vaalitaan ("lähimmäisenrakkaus, kunnioittava ja avoin vuorovaikutus, vapaus ja vastuu") sopivat ihanteeksi ihan jokaiselle tallaajalle uskosta tai sen puutteesta riippumatta.

        Ihan samalla tavalla normi suomalaisissa peruskouluissa ja lukioissa joutuu kosketukseen kristillisyyden kanssa: ala-asteella veisattiin virsiä ja luettiin ruokarukoukset, yläasteella ja lukiossa käytiin joulu- ja kevätkirkossa ja kuunneltiin perjantaisin "hengelliset" aamuhartaudet jonkin pappisihmisen hönkäillessä mikrofoniin. Ehkä nykyään ollaan vähän valveutuneempia (herkempiä?) asian suhteen, mutta hyvin olen tämän käsittelyn sietänyt vaikka en kirkkoon kuulu enkä henkiolentoihin usko.


    • piiperö111rrrrr

      Työväen Akatemia on ihan jees, paitsi oikis puoli suht paska. Helsingin avoimen kursseja nihkeesti tarjolla ja proffat ei oo yleensä kauheen motivoituneita. Melkeen kukaan ei pääse tenteistä läpi. Nyt on ilmeisesti tästä syksystä eteenpäin tarjolla Itä-Suomen yliopiston kursseja tarjolla, joten voi olla, että opetuskin olisi parempaa (ehkä).
      Teemaopinnot on ihan ok, saa etukäteisvalmennusta pääsykokeeseen, mutta vastaustekniikkaa ei kyllä opeteta mitenkään vaan oletetaan, että kaikki osaavat suoraan lukiosta yksien pääsykokeiden perusteella. Teemaopettajakaan ei aina vaikuta kauhean innostuneelta. Mm. sanonut, ettei kuin vain 20 opiskelijan joukosta n. 3 pääse oikikseen. Voihan se totta olla, mutta ei motivoi ketään. Kahtena viime vuonna valmennus on ollut todella surkeaa, kaikki jotka pääsivät olivat lisäksi muualla (esim. pykälä) valmennuksessa. Jos asuu asuntolassa nii saa paljon kavereita muilta linjoilta. Paikka Akatemia on ihana ja bileet parhaita. Yhteishenki on erinomainen ja paljon samanhenkisiä ihmisiä. Eikä opistolla ole mitään kristillistä taustaa. Saa paljon hyviä ystäviä ja kontakteja. Valitettavasti vain oikiksen puoli ei oikein toimi, etenkään valmennuksessa. Ainahan voi mennä syksyksi sinne ja talvella lopettaa ja vaihtaa pykälän valmennukseen!

      • paha.paikka

        Proffat??? Se että ei pääse avoimen kursseista edes läpi, ennakoi useimmiten sitä, että ei tule pääsemään kursseista läpi yliopistossakaan, jos sinne sattuisi kuitenkin pääsemään.


    • Akateemikko

      Itselläni taas Työväen Akatemian oikislinjasta aivan toisenlainen kokemus. Avoimen opettajissa oli muutama aika surkea tapaus mutta teemaopintojen opettaja oli yleensä innostunut ja vaikutti olevan aidosti kiinnostunut opiskelijoista. Samoin valmennus oli kyllä vähintään yhtä hyvää kuin eräällä kaupallisella toimijalla, josta itselläni on kokemusta. Turha se on opettajia syyttää jos ei pääse kursseja läpi tai sisään oikikseen, ihan itse se työ on tehtävä. Itse jäin tänä vuonna niukin naukin rannalle pääsykokeissa mutta se oli ihan oma syy, menin totaalilukkoon puolivälissä koetta. Käteen jäi kuitenkin Akatemiasta hyvät muistot, upeita ystäviä ja paljon opintopisteitä.

    • nnntku123

      Turun kristillinen opisto. Suosittelen varsinkin, jos sama henkilö mukana toiminnassa kuin pari vuotta sitten.

    • komppaan

      Suosittelen myös Turun kristillisen opiston oikis-linjaa! Opettaja on todella motivoiva ja pätevä :) Linjalta saa myös hyvän pohjatiedon yleisimmistä oikeudenaloista ja saa suoritettua avoimen kursseja.

    • htopiskelija

      Päivölän kansanopistossa (Valkeakoski) saa suoritettua vuoden aikana 60 op Itä-Suomen yliopiston hallintotieteen opintoja, jotka luetaan suoraan hyväksi ja pääsee ilman pääsykoetta. Joensuun oikisessa luetaan ilmeisesti myös hyväksi kun pääsee pääsykokeen kautta, samoja opintoja kun molempien tiedekuntien puolella suoritetaan. Lisäksi päälle oikiksen valmennuskurssit jos haluaa.

    • Juuul

      Turun kristilliselle peukku täältäkin! Opiskelin siellä pari vuotta sitten ja sain todella hyvät pohjatiedot vuoden aikana ja helpotti huomattavasti pääsykokeisiin valmistautumista :) opettaja on aivan erinomainen ja työlleen omistautunut!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2890
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1870
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1532
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1310
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1208
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      258
      1144
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      983
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      79
      930
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      794
    Aihe