Päiväkotiryhmässä 5v änkyttävä poika

kiusaamistavastaan

Olen töissä pk:ssa ja ryhmämme yksi pojista on alkanut änkyttämään. Tämä on ihan uusi ja tuore asia (alkanut n. 2vkoa sitten). Änkytys on välillä todella vaikeaa ja huomaan, että poika turhautuu/kärsii tilanteesta. Asiaa ei auta yhtään se, että muut lapset ovat alkaneet matkia/nauraa, kun änkytystä esiintyy

20

2179

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aggregaatti

      Ainakin pitää tehdä heti paikalla loppu tuosta matkimisesta ja nauramisesta. Antennit ekstra herkiksi, nollatoleranssi ja vakava puhuttelu, keskustelu vanhempien kanssa, tarvittaessa rangaistus.

    • isommataivot

      jos kaikki änkyttää kukaan ei sano mitään joku aivojen kytkös häiriö

    • pelottavaa

      Työskentelet päiväkodissa ja kysyt neuvoa suoli24,stä? ilmeisesti päiväkoditkin on nykyisin jonkin sortin suojatyöpaikkoja.

    • Rakkaus.parantaa

      Ei ole nauramisen aihe kotonakaan jos lapsi änkyttää. Se on ymmärrettävä sisarusten ja vanhempienkin. Samoin hoitopaikassa. Lasta tulee enemmän huomioida ja olla tukena, välittämättä siitä jos hän välillä änkyttää, se jää pois ajan myötä kun siihen ei liikaa kiinnitä huomiota Huomioikaa käykö lapsi ylikierroksilla. Lapsi voi olla huonosti levännyt, hänellä voi olla kotona huomioimattomuusongelmia, mustasukkaisuutta tai syrjään jäämistä ja hän tarvitsee nyt erityishuomiota. Kielto jokaiselle lapselle olla nauramatta ja matkimatta änkyttävää lasta. Lasten on opittava leikkimään yhdessä ja opittava kunnioittamaan lasta tästä väliaikaisesta poikkeuksesta huolimatta. Kertokaa se lapsille ja kertokaa änkyttävälle lapselle että häntä rakastetaan ja osoittakaa myös se!

    • hflerlelr

      Ihan omakohtaisesti koettuna tyttäreni änkytyksestä voisin kertoa, ettei siihen pidä kiinnittää liikaa huomiota; sillä se usein katoaa itsestään. Lapseni oli joskus ala-asteella kovakin änkyttämään ja opettaja ehdotteli psykologeja ja ties mitä...huh huh...ajateltiin vissiin, että siellä kotona on jotain vikaa. Näin helposti sitä tehdään johtopäätöksiä ja diagnooseja ja oletetaan asioita. Sitä änkytystä jatkui silloin tällöin ja nyt se on jo jäänyt kokonaan pois..Joillekin se jää päälle aikuisikään asti. Tiedän parikin tällaista tyyppiä, eikä sille mitään mahda. Kun se änkytys on päällä, kannattaa tehdä jotain muuta. Toisia lapsia pitää ehdottomasti kieltää matkimasta änkyttävää lasta, se on ehdoton kielto!

    • Änkytys voi tulla, olla joitakin viikkoja ja poistua.. lapsi on niin herkässä tilassa tuon ikäisenä.
      Tai sitten se voi tietenkin jäädä pysyväksi, mutta sitä ei vielä tiedä.

      Änkyttääkö lapsi kotona?

      Riippuu paljon miten lapsi sen itse kokee, mutta jossakin vaiheessa pitänee ottaa ytheyttä terapeuttiin, mutta ei kantsi hosua.

    • Itseansaittu

      Kannattaa pilata lapsen elämä valmiiksi jo pienenä ettei sitten isona kun huomaa että asuu Suomessa harmita niin paljon.

    • CarmenNyman

      Lapsi on erittäin vakavasti altistunut uuteen trendihuumeeseen eli cocainen

    • kallun-ena

      Pä-päiwää j-ja pe-perk.. jo o-on hy-hyviä o-ohjeita!.

    • Ei teillä päiväkodissa sitten ole järkevämpää tekemistä kuin kysellä asioita suomi24:a????

    • Hoidettavissa

      Änkytys on vakavasti otettava sairaus, mikä saattaa jatkua aina hautaan saakka. Monesti lapsi on saattanut joutua todistamaan kotona tapahtuvaa vakavaa väkivaltaa ja meuhkaamista joskus vain lyhytaikaisestikin mutta sekin riittää oirehtimiselle. Täysin viaton lapsi ei osaa käsitettä asiaa mikä saa hänet tuntemaan omaa syyllisyyttään asiaan. Monet aikuisänkyttäjät turvautuvat viinan ylenpalttiseen käyttöön seurauksena tyypilliset potkut töistä, avioerot ja lopulta kivulias maksakirroosi kuolema.
      Päiväkotihenkilökunta varmaan tekeekin parhaansa ettei änkyttäjä lasta pilkattaisi, mutta kun niitä "riiviöitä" aina vain jostakin tulee.

      • kfjlöjfjfkd

        Änkytys tai sohellus EI ole sairaus/tauti vaan pulma.

        – Lapsen änkytyksen syynä ei ole liian ankara kasvatus, toteaa Merja Lauttaanaho.

        Puheterapeuttina toimiva Lauttaanaho haluaa vapauttaa änkyttävien lasten vanhemmat syyllisyydestä.

        – Änkytyksen syynä ei ole myöskään se, että lapsi on säikähtänyt jotain pahanpäiväisesti.

        Niin luultiin ennen. Nyt on tutkittu ja tiedossa, että änkytyksellä on aina neurologinen syynsä.


        Ennen vallalla ollut pelästymisselitys on Lauttaanahon mielestä tavallaan ymmärrettävä.

        – Jokin tilanne, esimerkiksi vauvan syntymä tai läheisen kuolema, voi laukaista änkytyksen. SE kuitenkin edellyttää, että lapsella on ÄNKYTTÄMISEN ALTTIUS = suvussa esiintyy jollain sukulaisella änkyttämistä.

        Joskus änkytys kertoo siitä, että lapsen KIELELLINEN KEHITYS ON NIIN NOPEAA, ETTEI MOTORIIKKA PYSY MUKANA.

        – Lapsi ei malta muodostaa puhetta rauhassa, kun asiaa ja sanoja on paljon.

        Eli lapselle/lapsille voi selittää, että kyseessä on samantapainen ilmiö kuin tv:ssä kun henkilön suun liikkeet ja puhe tulevat eri tahdissa. Sattuu toisinaan, mutta on usein ohimenevää....


    • katintassu

      Yksinkö siellä päiväkodissa änkyttämistä pohdit ja sitten avaudut asiasta täällä? Herra varjelkoon, ettei lapseni päätyisi tuollaiseen päiväkotiin ja tuollaisten ihmisten hoitoon.

      Keskustelkaa asiasta siellä päiväkodissa! On kai siellä joku fiksumpikin.

    • huonot.äidit

      Änkyttäminen johtuu yleensä äidin lapseen siirtämästä epävarmuudesta

      • 78oyu

        Tai isän tai molempien vanhempien. Mutta tuskin syy on noin yksioikoinen, varmaan siinä on muutakin.

        Mutta jos lapsen ei anneta sanoa omia juttujaan rauhassa, eikä kuunnella häntä, ja puhutaan päälle, ja jatketaan lapsen lausetta kesken lauseen lapsen puolesta, jos tulee pienikin tuumaustauko, lapsi ei löydä sanaa, sanotaan ole nyt hiljaa, ethän sä mitään osaa, anna kun minä, (kokemusta on tästä viimemainitusta, en kyllä ankytä eikä ole anoreksiaa minulla, mutta liian korkea kynnys rimakauhu muodostunut itse tekemiseen monessa asiassa),niin voi se johtaa, epävarmuuteen ja änkytykseen tai anoreksiaan.

        Eikä se johdu vanhempien pahasta tahdosta, saattavat tarkoittaa ihan hyvää lapselleen, eivät tajua että lapsen kannalta käytöksensä on haitallista. Ehkä malli saatu omilta vanhemmilta.

        Tää on vaan mun "keittiöpsykologiaa".

        Ei varmaan haittaisi olla yhteydessä puheterapeuttiin.


    • äiti55v

      Olen kolmen nyt jo aikuisen lapsen äiti. Kaikki lapseni änkyttivät jonkin verran n.5-vuotiaana. Esikoisen kohdalla syyllistin itseäni (niinhän useimmat äidit tekevät). Emme kuitenkaan mieheni kanssa tehneet asiasta numeroa, vaan odotimme rauhassa, että lapsi sai asiansa sanottua. Ilmeisesti siihen aikaan päiväkodissakaan ei lasta asiasta kiusattu, koska sellaista ei meille kerrottu. Esikoisen änkytys loppui itsestään n.vuoden kuluessa. Kahden seuraavan kanssa en enää syyllistänyt itseäni, koska uskoin, että heidänkin kohdallaan änkytys menee ohi niin kuin menikin. Kaikki kolme puhuivat änkytyksen jälkeen selkeästi; edes ärrä- tai ässävikaa heillä kenelläkään ei koskaan ollut. Itselläni on ärrävika, ja minua on siitä koulussa aikanaan kiusattu...

      Tärkeintä nyt olisi saada pojan kiusaaminen änkytyksestä loppumaan. Se on päiväkodissa aikuisten vastuulla. Jos änkytys jatkuu vielä ennen koulun alkua, olisi ehkä viisasta keskustella asiasta pojan vanhempien kanssa. Kunnissa on yleensä joko perheneuvoloissa tai terveyskeskuksissa puheterapeutteja. Änkytys voi joskus "jäädä päälle", jolloin lapsi tarvitsee puheterapiaa. Vaikeasti änkyttävien lasten perheille on myös olemassa sopeutumisvalmennuskursseja, joista puheterapeutin ainakin pitäisi olla tietoinen. Kursseille vaaditaan yleensä lääkärin tekemä suositus.

    • on_tää

      Kyllä on tosiaan huolestuttavaa..................................



      siis se jos tuon tason ammattilaisasioita täytyy kysellä tämmöisellä höpöfoorumilla

      • Ktmk

        Valitettavasti kyseessä voi myös olla elinikäinen vaiva, läheltä seuranneena tiedän, toivottavasti ei kuitenkaan tässä tapauksessa.


    • Thane

      Ehkä tässä haluttiinkin kysellä suomi24 keskustelupalstalla vain kuinka tällaisiin asioihin
      pitäisi suhtautua. Ja kyllä se neuvo oli varmasti oikea ettei kannata edes huomioida ja
      viellä vähempi antaa toisten kiusata lasta. Sillä vaikka tilanne olisi se että etukäteen varoi-
      tetaan jostakin asiasta, se saa jo huomion kiinnittymään juuri siihen seikkaan ja muut mah-
      dolliset asiaan vaikuttavat seikat jäävät huomiotta.

    • Anonyymi

      Käske vanhempien kokeilla vahvaa B-vitamiinikuuria. Omalla pojalla oli sama ongelma, änkytys meni vain koko ajan pahemmaksi ja pahemmaksi ja itseäkin ahdisti asia hirveästi. Lueskelin, että änkytys voi johtua B-vitamiinin (erityisesti B1-vitamiinin) puutteesta mikä onkin järkeenkäypää koska b-ryhmän vitamiineja tarvitaan hermoston, aivojen ja lihaksiston toimintaan. No päätin kokeilla ja jo kahden päivän päästä änkytys oli miltei kokonaan poissa! Poika on tosi nirso syöjä ja kasvavassa iässä joten se oli paha B-vitamiinin puutostila.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5015
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1422
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      967
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      219
      750
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe