Ammatilliset oppilaitokset

eero_kentältä

Milloin niiden purku aloitetaan? Valtaosa on siinä pisteessä, että niistä saaduilla tutkintopapereilla ei kehtaisi edes kesämökin hyyskää tapetoida. Kalliita päivähoitopaikkoja, jotain pitäisi tapahtua ja pian.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niinono

      Niin. 50 vuotta sitten ammattikoulun todistuksella pääsi melkein suoraan johtajaksi, ainakin työnjohtajaksi.

      Nykyään ammattikouluihin ajautuu jämäväki, joka osaa hädin tuskin omat kengännauhansa solmia.

      Entistä opistotasoa vastaa ammattikorkeakoulu. Paitsi että entisajan opistoinsinööri oli huomattavasti osaavampi kuin ammattikorkeasta valmistunut nykyinssi, joka luulee olevansa peräti akateemista väkeä.

      • tutkintoyhteiskunta

        Ei nyt ehkä johtajaksi päässyt ammattikoulun tutkinnon perusteella, ammattimieheksi kylläkin. Vaatimustaso opintojen ja osaamisen suhteen oli moninkertainen nykyiseen verrattuna.
        Tuo kengännauhavertaus on osuva. Ikävä tilanne niille, jotka aidosti haluaisivat opiskella ammattiin. He saavat kärsiä siitä, että keskitytään vain hyysäämään niitä, joita ei opiskelu ja ammatti kiinnosta pätkän vertaa. Kengännauhaväen ehdoilla homma etenee, joten aidolle opiskelijalle ei jää muuta mahdollisuutta kuin keskeyttää opinnot.
        Oppilaitokset kuitenkin ovat tyytyväisiä, sillä ne saavat saman rahan valmistuipa opiskelija tai ei, kunhan se roikkuu koulun kirjoilla ensin 3 vuotta plus yhden lisävuoden. Kansantaloudellisesti kannattavaa?
        Huvittavaa on se, että ne jotka vain notkuvat sen 3-4 vuotta oppilaitoksen kirjoilla, saavat kuin ihmeen kaupalla tutkintopaperit. Siis tekemättä mitään. Vuoden kestävä kurssi suoritetaan rästipäivänä tekemällä tentti, josta ei päästä läpi. Mutta kun kuitenkin tuli tenttiin, niin se on sitten hyväksytty suoritus. Työharjoittulski hyväksytään mikä työ vain ja siitäkin sitten annetaan numero, joten niitä kursseja ei tarvitse suorittaakaan.
        Ammattikorkeakoulut ovat sitten oma maailmansa. Niillä ei ole vaikutusta ammatillisiin oppilaitoksiin.


    • Päivähoitotakuu

      Mutta kun jotain niille nuorille pitää keksiä kun ei niitä kotiinkaan voi jättää lojumaan. Puhumattakaan opettajista. Niin olkoot sitten vaikka siellä amiksessa.

      Myös lukioista on tullut yhä enemmän päivähoitokerhoja ja teinien varastoja. Koulutustakuu takaa ettei toisen asteen oppilaitoksia pureta vaan koulutuspaikkoja päin vastoin lisätään. Jatkossa myös yhä useampia aikuisia työttömiä sijoitetaan amiksiin lonnimaan ja "oppimaan työllistymistä edistäviä taitoja".

      • kaikille.tutkinto.fi

        Monet käytännössä lojuu siellä kotona jo nyt. Ja mikä parasta: kaiken sen lojumisen jälkeen niillä on onkin se todistus kädessä. Juuri tämä on se suurin ongelma, sillä lojuminen jatkuu erona vain se, että tutkintopaperi lojuu siinä vieressä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3269
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      91
      3001
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2278
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      25
      1796
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1539
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1504
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1447
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1407
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1345
    Aihe