Muuntokoulutus

Saksalainen

Päättäjien pitäisi ymmärtää että nykyajan kustannustehokasta koulutusta on muuntokoulutus sekä jatkomahdollisuuksista pätevöityä ammattiin. Tradenomin tutkintoa ei vielä tunneta työelämässä tarpeeksi hyvin. Lisäkoulutuksella saataisiin kustannustehokasta koulutusta. Oikeustradenomit mm. Opiskelevat 4 vuotta lakia ja liiketaloutta. Eivät juurikaan työllisty, samalla muut tradenomit. myös samassa veneessä. Jos päättäjillä olisi osaamista ja kustannustehokasta ajattelua nykypäivänä, koulutuksessa säästettäisiin miljoonia euroja toisiin tarpeisiin. Oikeustradenomeille suora jatko yliopistoon ja hyväksilukeminen aikaisemmat opinnot, tai sitten oma kiintiö ,näin Saksassa jossa talous ja tehokkuus toimii

10

119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Apuhoitaja2000

      Juu, mutta jos siellä on sähköasentajaksi koulutusen saaneita ei heitä kiinnosta

    • kelasta

      Monetta kertaa ap on jäänyt rannalle oikeustieteellisen pääsykokeista kun tätä samaa naukuu tuolla oikkareiden puolella.

      Lukekaa niihin pääsykokeisiin kunnolla!
      Älkää turhaan suostuko käymään tuollaisia AMK tutkintoja jos ette niihin tyydy.
      Jos ovet ei aukea pääsykokeella niin sitten on vain hyväksyttävä se fakta ettei mopolla moottoritielle.

    • Macho2015

      Oikeustieteelliinen ei takaa tänäpäivänä työpaikkaa.

      • iibbaa

        Ainoastaan lääkäriksi kouluttautuminen takaa tänä päivänä varman työpaikan. Kauppatieteilijöitä mm. koulutetaan joka tuutista aivan liikaa.


    • NäinhänSe

      Koulutusta on jo liikaa. On koulutettu tietämättä mihin koulutettuja tarvitaan ja tietämättä millaista koulutusta olisi annettava.
      Huippujen koulutusta kuitenkin tulee lisätä tutkimuksen ja tuotekehityksen aikaansaamiseksi.

      Jos on hyvään hintaan kaupaksi menevät tuotteet, ei niiden tekemiseen ihmeellistä koulutusta tarvita.

    • Syyseuraus

      Kyllä koulutuspolitiikka on niin junailtu, ettei amk-koulutetuttuja haluta työelämään ollenkaan. Opiskelijoiden sisäänottomäärät pidetään suurina, mikä vaikeuttaa työn saantia, kun samoista työpaikoista taistelee suuret massat valmistuneita. Maistereilla on historian myötä tullut statusarvo eikä sitä haluta horjuttaa, joten on järkevää pitää koulutusmäärät amk-puolella suurina ja pienentää maisterien määrää samalla.

      Jännää myös huomata, että journalistit usein puhuvat korkeakoulututkinnoista ja amk-tutkinnoista, vaikka pitäisi puhua tiedekorkeakoulu- ja ammattikorkeakoulututkinnoista. Molemmat kun ovat Suomen lain edessä korkeakoulututkintoja. Onko tässäkin jotain tarkoitushakuisuutta mukana, tiedä häntä.

      Joka tapauksessa mitä pienempi määrä ammattilaisia valmistuu, sitä paremmat palkat saadaan taattua. Hyvä esimerkki tästä ovat lääkärit.

      Ammattikorkeakoulututkintojen sisällöstä ja vaativuudesta ei myöskään tiedetä tarpeeksi. Virheellistä tietoa siitä, että opiskelut ovat suurin piirtein läpihuutojuttu viljellään ahkerasti. Virheellisestä kuvitelmasta muodostuu ajan myötä yleinen "totuus".

      Amk-puolella on olemassa ylempi amk-tutkinto, mutta vaikka sen pitäisi vastata vaatimuksiltaan maisterin tutkintoa, sen sisältö on pitkälti koulutuksen tuoreuden tähden monelle työnantajalle ja opiskelijoillekin harmaata aluetta.

      Lukuunottamatta sairaanhoitajia, amk-opinnoista valmistuneita kohtaa ikävä tosiasia, että tarjonta ylittää huomattavasti kysynnän, eikä tähän tilanteeseen ole tultu sattumalta. Tämä on ollut tietoista koulutuspolitiikkaa, johon amk-koulutettujen ammattitaitoisuutta ei kannata sekoittaa, vaikka meitä ihmisiä onkin aina laidasta laitaan.

    • ju898uh

      Tarkoituksena ei ole, että amk:sta jatketaan vielä yliopistoon (suurissa määrin). Tekniikan alalta on mahdollista päästä yliopistoon suoraan lukemaan DI:ksi, mutta siinäkin on tietenkin kriteerejä. Jos liiketalouden sisältö on hieman erilainen oikikseen verrattuna, niin koko kandia ei voi niin vain siellä hyväksilukea.

    • ON15

      Oikeustradenomit eivät opiskele neljää vuotta. Tutkinto on laajuudeltaan 210 opintopistettä eli tavoiteajassa 3,5 vuotta. Tutkinto on mahdollista suorittaa nopeamminkin. Koko tutkinto ei koostu oikeudellisista opinnoista.

      Mitä tulee noihin kiintiöihin, niin eiköhän ole parempi, että oikeustieteelliseen haetaan ja tullaan valituksi edelleen valintakokeen kautta. Näin koulutukseen saadaan ne lahjakkaimmat ja motivoituneimmat, taustasta riippumatta.

    • Remin

      Nyt aiotaan antaa mamujen aloittaa työt lyhentämällä karenssiaikaa (maahantulon jälkeen). Kenties vielä kysytään mitä tehneet aiemmin ja mitä opiskelleet. Työssä oppii halutessaan vaikka kielenkin.

      Tällä hallituksella saattaa sittenkin olla muita suunnitelmia kuin odottaa kädet ristissä aikojen paranemista.

    • oikeusmerkonomi

      Oppineella oikeustradenomilla ei pitäisi olla hankalaa päästä opiskelemaan oikeustiedettä pääsykokeen kautta. Suurimman osan tenteistä suoritat suitsait vanhoilla tiedoillasi ja valmistut ennätysajassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4849
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1732
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1468
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1359
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      23
      1337
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1218
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1010
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      895
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      859
    Aihe