Aihe

korvaavia paheita?

polle87

Mitä paheita voisi juomisen sijasta olla? Pitäisi lopettaa juominen kun alkaa sisäinen ja ulkoinen puoli hajota pikkuhiljaa. Siis joku sellainen, missä ei ainakaan fyysinen terveys kärsi.

7

<50

  Vastaukset

  • Useat ex-juopot juovat kannukaupalla kahvia päivässä. Useimmat vetävät myös toppakaupalla röökiä. Joillakin alkaa ruoka maistumaan, ja entisestä alkoholirasvamaksasta tulee sokerirasvamaksa. Eliniän tai ainakaan terveen eliniän ennuste ei ole heilläkään pitkä.

   Sitten on tietysti tuurijuoppoja tyyppejä, jotka ovat kännätessään täysin rappiolla, mutta selvin päin hyvin terveystietoisia sekä ravinnon että liikunnan suhteen. Heillä terve jakso kompensoi alkoholin haittoja, mutta juomajaksolla elämä on niin raakaa, että kuolemanriski on valtaisa.

   Tunnen sentään yhden keskitien kulkijankin, joka kypsyttyään juomiseen on elänyt hyvin tasapainoista elämää, syönyt kohtuudella terveellistä arkiruokaa, ylläpitänyt hyvin säännölistä vuorokausirytmiä, tehnyt duunia tasaisesti, muttei tappotahdille. Hän on saanut mm. rempattua kodin, pihan ja mökin upeaan kuntoon selvänä ollessaan.

   Sinusta ja sinun henkilökohtaisista ominaisuuksistahan se riippuu, mihin kategoriaan kuulut. Oman raittiin näkemykseni mukaan hillitön kännääminen vaatii kuntoa, ja moni lopettanut on jossain vaiheessa ylenmäärin täynnä energiaa, ja johonkin toimintaan se energia on sitten kohdistettava. Tosin kuulemma eka vuosi lopettamisen jälkeen voi mennä vielä kuin kännissä, vaikkei ota tippaakaan.

   Fyysinen terveys kärsii kaikesta kohtuuttomuudesta, onpa se sitten liika työnteko tai liiallinen treenaus. Hanki ammatillista apua lopettamisen tueksi.

  • minä tunnen yhden ex-juovan alkoholistin joka nykyään juo paljon kahvia ja drunkkaa usein

  • Kannabis ei aiheuta riippuvuutta eikö ole terveydelle haitallinen. Se on itseasiassa yksi maailman turvallisempia päihteitä. En nyt laitonta ainetta uskalla sinulle varsinaisesti suositella, mutta lue ihmeessä kannabiksesta vaikka wikipediasta. Ainahan on nykyään laillista jo monessa paikassa ja mm. Amsterdamissa sitä voi polttaa ihan "baarissa".

  • Aika selkeästi kuulun tuurijuoppoihin. Olen todella ulkonäkökeskeinen ja välitän terveydestäni paljon. Silloin kun menee hyvin kaikki ja olo on loistava, niin lähden baariin ja siitä se sitten alkaakin. Itse olen jyrkästi vastaan kaikkia päihteitä ja tykkään moralisoida siitä kuinka Suomi hukkuu alkoholiin. Kaikki siis vain siksi että se on itselleni niin vaikea asia. Olen miettinyt juurikin jotain työnarkomaniaa, irtosuhteita jopa rikollisuutta tai sitten tyhjennän tilini ja pakenen ulkomaille. Himokuntoilu olisi myös yksi, mutta tuntuu ettei sekään tuo oikein riittävää tyydytystä.

  • Olen korkeasti koulutettu, nuorehko, urheilullinen poikamies Espoosta. Olen työssä arvostetussa yrityksessä (vielä) alemmalla esimiestasolla, mutta palkka on hyvä ja eteneminen on kartoitettu. Harrastan kaukoidän matkailua, itämaisen ruoan laittoa ja sukellusta. Asun yksin kolmiossani. Minulla on ollut yksi "vakava" suhde joka päättyi viime vuoden puolella. Lyhyitä suhteita on ollut muutamia. Autoni on BMW i8.

   • Itse olen keski-ikää lähestyvä entinen kilpaurheilija. Naimisissa, 1 lapsi. Minulla on 3 ammattitutkintoa ja teen kahta työtä.

    Paras korvaava pahe on mielestäni löylykauhoittelu. Vakavasti puhuen korvaavia asioita, ei paheita kaikki; liikunta, metsästys (luonnossa liikkuminen), musiikin kuuntelu napit korvilla kun tuntuu siltä että kaipaa nollausta, hyvä ruoka, herkuttelukin, kohtuullinen kahvin käyttö, lukeminen, Aku Ankka, perheen kanssa touhuaminen. Hyviä asioita kun harrastaa, niin saa hyvän olon henkisesti ja fyysisesti ja ei jälkikäteen kaduta. Oikein hyvää huomenta kaikille.


  • Käteenvetäminen ja itsensäpaljastelu ovat erinomaista sijaistoimintaa juopottelulle.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   42
   5195
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   46
   3881
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   228
   2862
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   43
   1900