Oikeusjärjestelmä uusiksi

Toimivaksii

Milloinka saadaan toimiva oikeusjärjestelmä,sitä on toivottu jo monta kertaa.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ythg

      Ei muuta kun opiskelet tarpeeksi ja lähdet sellaista rakentamaan.
      Voisitko aluksi listata mitä muutoksia nykyiseen tekisit?

    • tästä.aletaan

      Kiireellisin tehtävä on Koiviston konklaavin 1992 ajatusten mukaisen oikeuskäytännön palauttaminen vuoteen 1991. Koiviston konklaavi sisältää ajatuksen, että pankkeja tulee ymmärtää paremmin. Korkeimman Oikeuden ennakkoratkaisun 1991 mukaan pankki hävisi yksipuolisessa koron nostossa asiakastaan vastaan.
      Koivisto tästä huolestuneena kutsui s a l a i s e e n tilaisuuteen 30 tärkeäksi katsomaansa henkilöä, useimmat yhteiskunnan huipulta, nuorempiakin juristeja mukana. Silloinen ministeri, SAK-taustainen Tarja Halonen pyyhälsi paikalle tyynnyttelemään epäilevimpiä. Halonen vakuutti, että perään ei kuulu, ja mm. jatkoi dokumenttien salausta 2002.
      Tämän jälkeen, 1992 alkaen, asiakas on hävinnyt pankille käytännöllisesti katsoen aina, viimeistään Korkeimmassa Oikeudessa.
      Kun perään ei kysellä, pankit ja perintätoimi saivat käytännössä vapaat kädet, ja jälki oli sen mukaista. Valtavat omaisuudet vaihtoivat omistajaa pilkkahinnoilla pakkomyynneissä. Tästä ei pankkien taseet lihoneet juurikaan. Laman jäljiltä tarvittiin vielä kymmenien miljardien pankkituki, veronmaksajien rahoja.
      1990-laman keskeisin syy oli vaikutusvaltaisen Koiviston ajama ja hellimä vahvan markan politiikka. Koivistolle oli omien kasvojen pelastaminen vähintään yhtä tärkeää kuin "pankkien pelastaminen", keinolla millä hyvänsä.
      Pankkeihin sovellettu uusi oikeuskäytäntö on vähitellen levinnyt muillekin yhteiskunnan osa-alueille, yksittäisen kansalaisen tappioksi. Lisäksi maksullinen oikeudenkäynti voi tuhota talouden. Kotivakuutuksen tuoma oikeudenkäyntiturva on vajavainen. Myöskin halvempia ryhmäkanteita on rajattu.
      Nykyiset korkeimpien oikeuksien korkeimmat tuomarin virat ovat kaikki vielä Halosen nimittämiä. Kohua herätti erityisesti Korkeimman Oikeuden presidentin valinta. Virkaan valittiin Halosen suosikki Pauliine Koskelo, joka on vain oikeustieteen kandidaatti. Koskelo oli 1992 jälkeen kirjoitellut Koiviston konklaavin mukaisia velkalakeihin liittyviä tekstejä Oikeusministeriön virkamiehenä.

    • 167-176
      • Simpauuttaaja

        Kuinka rikos rangaistukset.? Ei ole rangaistusta ollenkaan,huomautukset ei riitä.


      • 167-176
        Simpauuttaaja kirjoitti:

        Kuinka rikos rangaistukset.? Ei ole rangaistusta ollenkaan,huomautukset ei riitä.

        Virkanilkkien virkarikokset ainakin vähenisivät jos hallinto-oikeus saisi tuomita (ja sen myös tekisi) SELVÄSTI laittoman päätöksen tehneen virkanilkin jalkapuuhun kirkon eteen esim. viikonlopuksi.


    • Gylberg

      Virkarikoksista on jo olemassa lain mukaiset ragaistukset, tosin niitä ei käytettä. voitte katsoa lait virkarikoksista, jossa kansalaisen edun tai oikeuden vastainen menttely on aina törkeä virkarikos, tähän monet syyttäjätkin kompastuu tehdessään päätöksiään ja näin osoittavat omankin rikoksen tunnus merkit.

      • 167-176

        Rikoslain 40. luku homehtuu käytön puutteessa vaikka tarvetta sille olisi. Suurin osa laeista onkin kohdallaan mutta oikeusjärjestelmässä on paljon mätää. On se vaan hyvä esitellä hienoja lakeja muille maille ja leikkiä sivistys- ja oikeusvaltiota. Toimimaton ja osin korruptoitunut oikeusjärjestelmä pitää kuitenkin huolen siitä ettei oikeus toteudu ja ihmisoikeuksia rikotaan jatkuvasti, EIT:stä tulevat tuomiot kertovat jotain todellisuudesta joka on oikeasti vielä karmaisevampi.


      • ihmeetteliijää

        Kyseessähän on yleinen haluttomuus,kun pitäisi tehdä jotain,tyydytään vain siihen mitä nyt jo on.? Eli mitään ei tapahdu,ei asu kandheja tässä maassa.


      • tupuoiou
        ihmeetteliijää kirjoitti:

        Kyseessähän on yleinen haluttomuus,kun pitäisi tehdä jotain,tyydytään vain siihen mitä nyt jo on.? Eli mitään ei tapahdu,ei asu kandheja tässä maassa.

        Thaimaassa 30 v vankilaa hasissätkästä,Suomessa raiskauksesta kirjallinen varoitus.?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      607
      4448
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3489
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      149
      3165
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      168
      2439
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      9
      2275
    6. 246
      1810
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1447
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1339
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1330
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1130
    Aihe