Paljonko pakolaisia Pöytyälle?

öloöm

Mikä olisi sopiva määrä ottaa pakolaisia Pöytyälle ja mihin heitä tulisi sijoittaa?

41

148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pöytyäläinen

      Pöytyä mainittu! :D Itse kysymykseen en osaa vastata mutta aina niin hienoa kun pikkukunnasta puhutaan jossain.

    • YksikinOnJoLiikaa

      Antakaa kaupunkilaisille aikaa, niin pakolaisille saadaan kun asuintilaa. Eiköhän Pöytyän reilu 8600 asukasta siitä pikkuhiljaa muualle muuta, kun ymmärtävät nämä mamujen tuomat hyödyt. Mielestäni sopiva määrä tässä tapauksessa on tietysti korvaava määrä poismuuttaneita, että hyvällä tuurilla se 8000..Kaikilla paikkakuntalaisilla kun ei ole mahdollista sieltä lähteä :(
      Itsekin harkitsin sinne Pyötyälle muuttavani, siellä kun näyttäisi olevan halvan hintatason asuntoja., mutta nyt en kyllä enää... Nyt harkitsen asunnonostoa Forssasta, sekin toki vain sillä edellytyksellä että sinne ei vokia tule

    • emtankgutwn

      Olisiko Pöytyällä tyhjiä kiinteistöjä pakolaisia varten? Ei saa olla mitään huonokuntoisia ja tilaa pitäisi olla riittävästi ihmisarvoiseen asumiseen. Ei myöskään liian kaukana palveluista, tai sitten kuljetus pitää järjestää, ehkä päivittäin.

    • tuhatkunta

      10prosenttia
      väestöstä,näin
      muut,sadoittain,kiitos.

    • tansgilan

      Pöytyä ei ole hyvä paikka lainkaan pakolaisille, sen sijaan pöytyän naapuri Oripää on vakaavarainen kunta, jolla on kykyä sijoittaa aluelleen isojakin pakolaismääriä.
      Oripäälle pakolaiset olisivat suuri rikkaus ja pelastus, joka tukisi kunnan monikulttuurista linjaa.

      • Näinpäs

        Tähänkö tulokseen on tullut Oripään Shellillä notkuvista koostuva "varjohallitus"?!


    • monikulttuurinen.pöytyä

      Meidän vihreiden mielestä Pöytyälle mahtuu ihan hyvin vähintään 15 000 - 20 000 pakolaista, ehkä enemmänkin. Valtio rahoittaa kaiken ja kun kunta rakentaa heille isoja majoitustiloja, kunnan työllisyysaste paranee, kohta kukaan ei enää ole työtön.
      Kenties voisi Pöytyä ottaa vastaan enemmänkin pakolaisia, noin 50 000 henkilöä.

      • Kommuuni

        Heikinsuolle...?


      • werdy

        Mielellään, voitko kertoa tuon päättäjille. Saatais kaikki turvapaikanhakijat samaan syssyyn, niin muut kunnat säästyisivät heiltä... Mitähän siitä seurais pidemmän päälle? Hah, mikä ihme palikka olet???!!!


      • toktokkis

        Turkuun tietenkin kaikki 100 000, se on rikas ja monikulttuurinen yhteisö ja rahaakin löytyy.


    • tansgila

      Kyllä Oripää aina yhden pöytyän voittaa menen tullen, mitä tulee kykyyn ottaa vastaan pakolaisia. Pöytyäläiset eivät pysty edes haaveilemaan niin suurista ja massiivisista pakolaismääristä, mitä Oripäällä on valmiuksia ottaa vastaan, vaikka heti!
      On aivan lapsellista yrittäää kilpailla Oripääläisten kanssa näissä taloudellisissa asioissa, koska Oripääläiset osaavat hoitaa asiansa hyvin, ilman ruikutusta, suurista pakolaismääristä huolimatta.

      • kuusitoista

        Luultavasti kuitenkin Pöytyä on houkuttelevampi kunta pakolaisten kannalta muuttaa ja kotoutua Suomeen. Oripäällä voi olla taloudellisia resursseja, mutta ei kuitenkaan tarvittavaa vetovoimaa.


      • tansgila
        kuusitoista kirjoitti:

        Luultavasti kuitenkin Pöytyä on houkuttelevampi kunta pakolaisten kannalta muuttaa ja kotoutua Suomeen. Oripäällä voi olla taloudellisia resursseja, mutta ei kuitenkaan tarvittavaa vetovoimaa.

        Ei varmasti ole!!! Oripää on todella houkutteleva jo pelkästään sen yhteisöllisyyden vuoksi. Oripääläiset ovat yritteliästä väkeä ja hoitaneet asiansa kuntana mallikkaasti.
        Oripääläiset eivät jäisi tumput suorana valittelemaan, jos kuntaan sijoitettaisiin pakolaisia, vaan alakaisivat heti työstämään, miten tulokkaat saadaan nopeasti tuottavaan työhön ja sopeutumaan paikkakunnalle.
        Kaikilla suomen valittavillla kunnilla olisi paljon opittavaa oripääläisten asenteesta, myös pöytyäläisten.


      • yhdeksän

        Olisiko hyötyajattelu ensimmäinen ja ainoa syy, miksi oripääläiset haluaisivat pakolaisia kuntaansa? Missä olisi humanitäärinen näkökulma? Kuinka paljon Oripää tarvitsisi ja tulisi käyttämään pakolaistyövoimaa kuntansa elinkeinorakenteen uudistamiseen?

        Mikä lähestymistapa pöytyäläisillä olisi suhteessa pakolaisiin? Kuinka paljon lopulta pöytyäläisyys ja oripääläisyys eroaa toisistaan? Onhan myös Pöytyällä vahvaa yritteliäisyyttä ja yhteishenkeä.


      • tansgila

        Oripääläiset ymmärtävät elämän perusasiat ja siinä se todellinen syy heidän menestymiseensä.

        Humanitäärinen näkökulma ei voi olla siinä, että pakoilaisia otetaan vain oleskelemaan tai sanoisiko loisimaan nurkkiin. Kyllä jokaiselle työkuntoiselle pitää jotain tekemistä, eli työtä keksiä ja tämän uskon parhaiten onnituvan oripääläisten avulla.


      • bytvminuybvtunbyvt

        Oripäässä ymmärretään varmaan hyvin hallituksen nyt ajamaa yhteiskuntasopimusta ja työvoimakustannusten leikkausta pakkolailla. Onko Oripää tulevaisuuden keskustaoikeistolainen Suomi pienoiskoossa? Tarvitaanko Oripäässä ja koko Suomessa pakolaisia halpatyövoimaksi romuttamaan sosiaalidemokraattinen työmarkkinajärjestelmä? Onko humanitäärinen kriisi vain harhaanjohdatusta?


      • ylöstaro

        Muistutan tässä, että Oripäässä on kunnanvaltuustossa onneksi vain yksi sosiaalidemoraatti ja hänkin puoleutaustastaan huolimatta normaalilla ajattelukyvyllä varustettu ihminen, joka tosin on erityisen harvinainen piirre kyseisen puolueen edustajille.
        Oripää on hyvien ja ahkerien ihmisten kunta, joka ei pelkää ottaa haasteita vastaan ja on aina pystynyt selvitymään vaikeistakin tilanteista.
        Oripään pitäisi olla esimerkki koko suomelle, missä puoluepolitiikka on mekityksetöntä ja yhteinen hyvä ja demokraattinen hyvinvointi on itsestään selvyys.
        Oli kyse sitten pitkäaikaistyötön, eläkeläinen, pakolainen tai suurtilallinen, niin Oripäässä he kaikki ovat samalla viivalla, samoin oikeuksineen ja velvollisuuksineen, rakentamassa kunnan yhteistä hyvää, kenenkään oikeuksia polkematta.


      • Näinpäs
        tansgila kirjoitti:

        Ei varmasti ole!!! Oripää on todella houkutteleva jo pelkästään sen yhteisöllisyyden vuoksi. Oripääläiset ovat yritteliästä väkeä ja hoitaneet asiansa kuntana mallikkaasti.
        Oripääläiset eivät jäisi tumput suorana valittelemaan, jos kuntaan sijoitettaisiin pakolaisia, vaan alakaisivat heti työstämään, miten tulokkaat saadaan nopeasti tuottavaan työhön ja sopeutumaan paikkakunnalle.
        Kaikilla suomen valittavillla kunnilla olisi paljon opittavaa oripääläisten asenteesta, myös pöytyäläisten.

        MUTTA samalle viivalle pääseminen ja siellä pysyminen edellyttää Oripään Shellillä notkumista tuntitolkulla/päivä! Ja jos sinne menet,NIIN MUISTAKIN KYSYÄ "VARJOHALLITUKSELTA",mihin pöytään SAAT ensinnäkin istua,ettet vain aiheuta sekaannusta ko. koplan kirjoittamattomiin sääntöihin!!!


    • Oripppää

      Myös Neuvostoliitossa aikanaan ja Pohjois-Koreassa tänä päivänä puoluepolitiikka on mekityksetöntä ja yhteinen hyvä ja demokraattinen hyvinvointi on itsestään selvyys.

      Varmasti on myös tasa-arvoisuutta Oripäässä yli puoluerajojen ja yhteiskuntaluokkien, niinkin paljon, että samalla viivalla ollessaan suurtilallinen on vieläkin tasa-arvoisempi, kuin pitkäaikaistyötön, eläkeläinen tai pakolainen.

      Tarvitaanko tätä tasa-arvoisuutta todistamaan Syyrian sisällissodan pakolaisten exodus Oripäähän?

      • ylöstaro

        Kylläpäs sinä olet pilkallinen.
        Ihminen on täysin saman arvoinen oli hän sitten pitkäaikaistyötön tai suurtilallinen.
        En ymmärrä lainkaa vertausta neuostoliittoon tai pohjois-koreaan.

        Oripäässä kaikki kunnioittavat toisiaan, oli sitten pitkäaikaistyötön tai suurtilallinen.
        Jokaisella on arvonsa ja yhdelläkään ei ole etuoikeuksia, eikä mikään yksittäinen asia, kuten varallisuus, vaikuta missään päätöksenteossa tai muutenkaan ihmisten välisessä yhteistyössä millään tasolla ja juuri tästä syystä Oripää on pystynyt selviytymään huomattavsti paremmin kuin muut kunnat varsinais-suomessa. On selvää, että Oripään menestys on myös tuonnut mukanaan myös voimakasta kateutta, mutta tätä kateutta ei ole kunnan rajojen sisäpuolella, vaan alueella asuu hyvän itsetunnon omaavia ihmisiä, jotka kunnioittavat kuntansa itsenäisyyttä ja haluavat aina myös antaa panoksensa, vaikka pienemmänikin yhteisen hyvän eteen.

        Mikä estää pöytyää toimimasta samoin?
        Vastaus: En varmuudella tiedä, mutta epäilen vahvasti, että epäluulloilla, kateudella, panettelulla, valittelulla ja päämäärättömyydellä voisi olla paljon tekemistä asian kanssa? Oripäässä ei edellä mainittuja ilmiöitä joudu kohtaamaan.

        Tsemppiä pöytyäläisille ja MUISTAKAA, että vain yhteisellä päämäärällä ja hengellä kunta saadaan nousuun, kuten Oripäässä on aina tehty.


      • Pakolaiskeskus

        Miksi Oripää on kirjoitettu isolla alkukirjaimella, vaikka Pöytyä, Neuvostoliitto ja Pohjois-Korea on aloitettu pienellä kirjaimella? Johtuneeko tuo ylemmyydentunteesta? Mitähän siitäkin sanotaan Sanassa?


    • yöstaro

      Tietysti isolla alkukirjaimilla, koska Oripää on esittämistä vaihtoehdoista kiistatta pystynyt toteuttamaan demokratian ja hyvinvoinnin parhaimmin!

      Vaikuttaa siltä, että joidenkin ihmisten mielet ova kateuden siemenet sokaiseet täydellisesti.

    • päivästaro

      En ole huomannut Oripäähän kohdistunutta kateutta. Mistä sen kateuden sitten huomaa? Tämä keskustelupalstakin on Pöytyän ja keskustelunaloitus on Pöytyästä. Miksei Oripäällä ole omaa keskustelupalstaa täällä Suomi24 foorumilla?

      Mutta kun Oripää haluttiin tähän keskusteluun tuoda mukaan, niin olisiko siellä halua perustaa pakolaiskeskus?

      • ylöstaro

        Kyllä se kateutta on jos pitää pilkallisesti suhtautua ja vihjailla ylemmyydentunteesta.


      • Näinpäs

        Nimimerkki ylöstaro,tuo kommenttisi kuuluu sarjaan:"hyvää päivää kirvesvartta". Ei tuo keskusteluun mitään eikä vie keskustelusta mitään pois! Turvallista itselle,kun ei ole mitään sanottavaa,mutta osallistuitpahan sitten Sinäkin ettei vaan kukaan pääse sanomaan...ettei Sinulla ole mielipidettä! No, lohdutukseksi Sinulle ...kaltaisiasi on suomalaisista IHAN LIIKAA (osa eduskunnassa istuvista mukaanlukien),joten ei mikään ihme/yllätys,että maa (aikoinaan nimeltä Suomi) makaa niinkuin makaa!


      • qpwieuryt
        ylöstaro kirjoitti:

        Kyllä se kateutta on jos pitää pilkallisesti suhtautua ja vihjailla ylemmyydentunteesta.

        Ei kai kukaan mitään vihjaillut? Ihan suoraa asiaa, tai sen vierestä on kirjoitettu. Kerroit kaikkien oripääläisten olevan samalla viivalla ja tasa-arvoisia keskenään varallisuudesta ja yhteiskunnallisesta asemasta riippumatta. Mutta naapurikuntalaiset luokittelit huonommiksi? Ei edes kielioppisääntöjä tarvitse noudattaa, kun pöytyäläisistä kirjoitat? Eikö se ole ylemmyydentunnetta? Tai pilkallisuutta?
        Onko Syyriasta Oripäähän tulevat pakolaisetkin lähtökohtaisesti parempia, kuin vaikka naapurit Pöytyällä, koska suhtaudutte myös pakolaisiin heti tasavertaisesti? Hyvä tietenkin, jos niin suhtaudutte.

        Kateutta en ole kuitenkaan huomannut Oripäätä kohtaan, vaikka sitä kuuleekin joskus käytettävän hyvänä esimerkkinä itsenäisestä pikku kunnasta.


      • Latvalta

        Hyvä ylöstaro! Kymppipisteet sinulle kirjoituksestasi!


      • ghfjdkslaöä
        Latvalta kirjoitti:

        Hyvä ylöstaro! Kymppipisteet sinulle kirjoituksestasi!

        Loppui ylöstarolta nokkeluus! Oli epäjohdonmukainen, ristiriitainen ja puhui itsensä pussiin! Vaihtoi sitten nimimerkkiä ja tuli vielä huutelemaan!


      • ylöstaro

        Ei pidä paikkaansa! Minä en nimimerkkiä vaihtele, enkä huutele.
        Minä en myöskään haukkunut pöytyäläsiä, vaan halusin heitä kannustaa ottamaan esimerkkiä Oripäästä.

        Toisaalta, jos haluat nähdä asiat aina negatiivisesti, niin eihän me sille mitään voida.

        Pöytyälle toivon vilpittömästi vain pelkästään hyvää ja menestystä!


    • sillaikait

      Nyt aamun uutisissa kerrottiin, että Forssaan sijoitettiin parisataa pakolaista hätämajoitukseen. Koska on Pöytyän vuoro?

    • baseball

      50.000 Pöytyälle ja saman verran Oripäähän. Pöytyällä päätukikohdaksi Kaulanperän koulu.

    • idea.on.hyvä

      Noin 150 000 pakolaista voitaisiin aluksi ottaa vastaan ja majoittaa heidät johonkin viihtyisään keskitysleiriin. Leirin rakentaminen ja vartiointi työllistäisivät paljon pöytyäläisiä.

    • Eikuhommiin

      Pöytyän Yläneeltä löytyy vallan erinomainen tila pakolaiskeskuksele. Nimittäin Huvistus.Arvelen sinne sopivan hyvinkin tarvittava n 250 henkeä. Uusia työpaikkoja syntyy 8-10

      • työllisyyskysymys

        Kyllä siellä on muuallakin tilaa; 500 000 pakolaista kun majoitettais telttaleiriin, saataisiin uusia työpaikkoja ehkä 1 tai 2.


      • muistamme.hauvoja
        työllisyyskysymys kirjoitti:

        Kyllä siellä on muuallakin tilaa; 500 000 pakolaista kun majoitettais telttaleiriin, saataisiin uusia työpaikkoja ehkä 1 tai 2.

        Rakentakaamme viihtyisä keskitysleiri. Se työllistää paljon vartijoita ja susikoiria.


    • persturpainen

      Kuin Pöytyän kävi, otsikonmukaisessa kysymyksessä?

      • keskustanvierestä

        Pöytyän eräs keskustalainen otti ne kotiinsa asumaan. Ihannoi matuja, siksi tarjosi kotinsa pihapiirin heille.


    • väärätermi

      Ei ne mitään pakolaisia ole. Ihan tavallisia jätkiä, kun lähtevät hakemaan sosiaalietuuksia. Immigrants. People. Kyllä toisten rahat kelpaa!

    • Rysseli

      No joo, tämänpäiväisen Brysselin terrori-iskujen jälkeen Pöytyän keskustalaiset haluavat ne matut varmaan edelleen yhtä mieluusti ne tänne Pöytyälle monirikastuttamaan ...

      • Yläneelle-ensin

        Ihan totta, ne Pöytyän Keskustalaiset haluavat kahta kovemmin niitä maahantunkeutujia tänne Pöytyälle, ottakoot vaan pihapiiriinsä ja koteihinsa asumaan, heräävät joku päivä ilman päätä...Hienoa, kun Pöytyän Keskustalaiset ovat niin avuliaita ja inhimillisiä matuja kohtaan, että riemuiten puhuvat heidän puolestaan ja tarjoavat kotinsa heille.


    • Kohta-paukkuu

      Pöytyä aikoo ottaa vuosittain kymmenisen kappaletta pakolaiseksi naamioitunutta ISIS-terroristia kuntaa rikastamaan. Valtuusto päättänee asiasta 30.05.2016.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1458
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1154
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1143
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1096
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1091
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      5
      1062
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1050
    Aihe