Volvo c30 1.6D DRIVe tehot hävinneet

Volvomimmi

Tänään vaihdettiin egr-venttiili, kun autoon tuli vikailmoitus "moottorin suorituskyky on alhaalla" tms ja vikakoodi ilmoitti tuon venttiilin ja myös pakokaasujärjestelmän varoitusvalo syttyi. Autosta on aiemmin tehot hävinneet, erityisesti kun vakionopeussäädin on ollut pitkään päällä (esim. matkalla Hki-Oulu), ja hävinnyt, kun virrat on sammutettu ja käynnistetty uudelleen. Nyt hävinneet tehot eivät palautuneet egr-venttiilin vaihdon jälkeen. Voiko uusi venttiili (maksoi 337 €) olla rikki jo kättelyssä? Lisäksi välillä on tullut ilmoitus "Ajonvakautusjärjestelmä vaatii huoltoa" mutta nyt venttiilin vaihdon jälkeen ei mitään vikailmoitusta ole tullut ja edelleen tehot pois, varsinkin isoilla vaihteilla (4&5).

Onko kenellääkään vastaavia kokemuksia ja mikä voisi olla syynä tehojen häviämiseen?

Itse mietin, että vaihtoehtoisesti syynä voi myös olla irronnut "Air intake hose with air mass sensor" eli jos vapaasti suomentaisi, niin ilmanottoletku ilmanvirtaus sensorilla tms., joka kerran jo uusittiin ja kiinnitettiin, mutta on kai mahdollisesti irronnut..? Siitä ei tullut aiemmin mitään vikailmoitusta, ainoastaan mekaanikko sen tietysti huomasi huollossa ja osasi kertoa korjaustarpeen.

Rasittaa tämä arpominen, kun merkkihuollossa luulisi tietävän todennäköisimmät syyt, mistä tehojen menetys johtuu. Auttakaa nyt hyvät osaavat miehet avutonta naista ;). Ja kiitos jo etukäteen avusta!

6

7307

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mbman

      Turbon ohjausventtiilille pitää tulla jatkuva alipaine. Letku irti ja kokeile tuleeko. Jos ei tule, niin seuraa letkua ja joka venttiilin ja haaran kohdalla kokeile, onko alipainetta. Joltain kohtaa se löytyy. samalla olet löytänyt sen kohdan josta se alipaine ei pääse läpi. Eli tukoksen tai viallisen venttiilin.

    • halpaakumakkara

      hiukkaspönttö lukkotilassa ja urea lopussa..

    • TimoS68

      Täällä sama vika. Hiukkaspönttö uusittu, ureaa lisätty ja kuitattu volvon huollon toimesta. Välijäähdyttimen ihitusventtiilit putsattu ( mikä oli viimeisin vikakoodi ) . Ei tunnu auttavan. Egr venttiiliä ei vaihdettu mutta ei anna siitä vikaa. Joskus toimii parisataa km ihan ok mutta saattaa sitten takuta ihan kaupunkiliikenteessäkin. Sammutukaen jälkeen ok. Missä vika? Ehdotuksia.

    • justjoking

      Ehhh... tehot?

    • pönttöö

      Huikkaspönttö tukossa pitää polttaa tai kopistella tyhjäks.

    • Anonyymi

      Minulla v70 2010 1.6 edrive. Nykiminen on ollut ongelma, turbo vaihdettu takuuna, samoin egr venttiilin. Nykiminen uusiutunut, ratkaisuna egr-venttiilin tukkiminen vanhalla 50 pennin kolikolla, ja toisesta päästä säilykepurkista leikatulla pellinpalalla. Pakokaasu ei pääse enää imusarjaan likaamaan moottoria ja sotkemaan hiukkassuodatinta. Vikavalo palaa kojetaulussa kesä-aikaan, mutta pakkasella se sammuu. Katsastus on helmikuun maaliskuun pakkasilla jolloin keltainen vikavalo on sammuksissa. Olen saanut katsastusmiehilta egr-venttiilin tukkimisen jälkeen paljon kehuja moottorin päästöjen puhtaudesta. Moottori ei ole enää nykinyt eikä ole epämääräisiä vikoja vaan kaikki terveet hevosvoimat ovat iskussa. Kenellekään ei sitten saa kertoa egr-venttiilin tutkimisesta mitään, koska se on viherpiipertäjien mielestä maailman suurin ympäristörikos, ja ajokieltohan siitä tulee jos katsastusmiehelle tai poliisisedälle rupeet siitä kertomaan. Joten suut suppuun ja nautin volvostani!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8443
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2287
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1193
    Aihe