Klassikko: mies ja työkaveri..

Irkku00

Olenko turmion tiellä asiani kanssa; miehellä on uudehko työ ja siellä ilmeisesti tiiviisti viettää aikaa naiskollegan kanssa töiden merkeissä. Harvemmin puhuu hänestä, olen koittanut olla asiallinen vaikka välillä mustasukkaisuus jäynää. Minulle on uusi asia että hän on päivittäin niin paljon tekemisissä toisen naisen kanssa, miten te muut mustasukkaiset pystytte suhtautumaan tämmöiseen. Tekstiviestejä on lennellyt, olen ajautunut kerran ne lukemaan.. Ei siellä mitään erityistä ole, mutta vähän semmoista kivaa pientä v*ttuilua ja hassujen youtubevideoiden jakamista. Olenko ihan pölhö kun tämmöisistä tulen mustasukkaiseksi?? Eivät ole esim FB-kavereita vielä ainakaan. Yhdessä tekstarissa työkaveri mainitsi jotain kun mies ei tullutkaan työporukan kanssa kaljalle että "ai niin sulla on se joku nainen". Ollaan oltu yhdessä kohta 7 vuotta, että en tiedä onko mies sanonut minu olevan vain "joku nainen"?! Facessa asian laita tietenkin selviäisi naiselle jos olisivat kavereita.. Miten saan jäitä hattuun?!

10

4036

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 57965876

      Ei "tavalliseen" työkaveruuteen kuulu jatkuva tekstiviestien vaihtelu, vaikka työasioita koskeva viestittely silloin tällöin onkin ok.

      Olisin sinuna minäkin mustasukkainen. Oudolta kuulostaa, ei voi mitään.

    • lvf

      en tiedä tavoittaako tämä ap:ta enää, mutta voisin kertoa omakohtaisen kokemukseni, joka siis tulee jatkumaan hamaan tulevaisuteen. Mun mies on ammatissa missä on kumpaakin sukupuolta, mutta työt tehdään pareittain. Alkuun olikin varsinainen totutteleminen siihen, että työn luonteen vuoksi työ on todella tiivistä ja työparista riippumatta myös yöpyy samassa paikassa, yleensä kahdestaan. Eli arvasitkin jo varmaan että oli se pari sitten nainen tai mies, niin seurasta ei juurikaan poistuta niin päivällä kuin yölläkään.

      Tuntuihan se vähän erikoiselta alkuun mutta tolkutin itselleni jo hyvin varhaisessa vaiheessa ettei juurikaan vaihtoehtoja ole ja se on vaan pakko luottaa jos haluaa parisuhteen jatkuva, vaikka melko jatkuvaahan se yhteydenpito tuntuu tiettyjen työparien kanssa olevan. helpotusta sain alun epäilyihin sillä, että otin härkää sarvista ja pikkuhiljaa aloin tutustumaan mieheni työkavereihin. Nyt ei tunnu enää missään kun mies lähtee töihin, en ole jaksanut enää pitkään aikaan edes kysyä kenen kanssa on vuorossa. Kertoo jos haluaa.

      Aika erikoista tosin että jos olet vaan " joku nainen"... voihan toki olla että olet nyt maalannut asian omassa päässäsi sihen muotoon, mutta kysymällähän sekin tietty selviäisi. En nyt osaa juuri muuta sanoa kuin että yritä tavata edes muutama näistä työkavereista, ja jos jtain merkille pistettävää on, niin istu alas miehesi kanssa, avaa suusi ja keskustele. Niin minäkin tein silloin kun en vielä tiennyt mikä oli homman nimi.

      • irkku00

        kiitos, kiva kuulla tuommoisia kokemuksia :) olen jo vähän kaikessa rauhassa sanonut miehelle että mieltä välillä painaa tämä..mutta kuten aina; hän sanoo että ei minun semmoisia tarvitse miettiä. Että hän ei itse määrittele siellä tekeekö töitä miesten vai naisten kanssa. Eiköhän tämä tästä, luottaahan se vain pitää.


    • tarkkailetilannetta

      Tuo "joku nainen" oli outo juttu. Samoin se että lähetellä viestejä työkavereiden, youtubevideot yms. Hmmm. Mä olisin epäileväinen vaikka en mustis yleensä olekaan.

    • jalatmaassarealisti

      Jos siellä töissä kehkeytyy heidän välilleen jotain, niin ei siinä auta asian puheeksi ottamiset ja omien epäilysten kertomiset. Ei siinä ole mahdollisuus kuin luottaa ja elellä menemään omaa elämää eikä liikaa murehtia sitä mitä toinen tekee. Totuus on se, että maailma on pullollaan ihania naisia ja sellaisia viattomiakin ihastumisia ja sähköisyyksiä ihmisten välille syntyy. Se on sitten yksilöiden omassa valinnassa, että viedäänkö niitä pidemmälle.
      Itse olen ollut vastaavassa tilanteessa ja välillä ajatukset ja epäilyt lähti laukkaamaan. Silloin yleensä puhuin asiasta hyvän ystävän kanssa - sellaisen kanssa, josta tiesin, ettei hän lähde mun epäilyksiä höystelemään ja lyömään vettä myllyyn, vaan auttaa kohtaamaan epäilykseni omina tunteinani.
      Minä olen tuollaisten työtilanteiden ja työkavereiden suhteen realisti: sitä ihastumista kehkeytyy monesti työkavereiden välille. Ja käsittääksen oma mieheni on jossain vaiheessa ollut ihastunut työkaveriinsa ja heidän välillä on ollut joku tällainen aika suhteellisen viaton juttu. Senkin aikana luotin. Luotin siihen että parisuhdesopimuksemme pitää eli hän kyllä kertoo, jos haluaakin ollakin jonkun toisen kanssa ja luotin myös siihen, että jos hän ei tahdokaan enää jatkaa kanssani, pystyn elämään myös sen tosiasian kanssa. Ja lopulta oma mieli oli rauhallinen.
      Sitä vaan ei voi estää tapahtumasta, jos jotain ihastumisia syntyy. Minä en ottanut epäilyksiä mieheni kanssa puheeksi. Pelkohan se on se mikä epäilyksenä ja mustasukkaisuutena tuntuu. Itselleni sopi se, että kohtasin nuo tunteen omina tunteinani joista olen vastuussa, koska tiedän, että omilla epäilyillä voi luoda tukalankin olon toiselle.

    • Rehtiukko

      Joku viisaasti kirjoittikin että maailma on ihania naisiatäynnä, ihastuminen tapahtuu jos on tapahtuakseen. Vähiten vaaraa on siihen jos kotona on ymmärtäväinen ja ihana nainen joka esim haluaa tutustua työkavereihin ja silloin kysyy jos joku asia mieltä kaihertaa. Vaimollani on vapaa pääsy sähköposteihini sekä puhelimeeni kuin myös fbhen kun vielä siellä olin. Kaikesta tästä huolimatta ovat työkaverini, siis naispuoliset muuttuneet huoriksi jota haukutaan ja vähätellään samoin kuin itseni tekemää työtä. Ilman ettäbsiihen on annettui mitään aihetta,saan joskus hävetä silmät päästäni kun työkaveheihin törmättään ja heidän meille kummallekin osoitettuun iloiseen tervehdykseen vastataan vihaisella mulkaisulla. Voin sanoa että alkaa hyväkäytöksinen ja iloinen työkaveri kiinnostaa pikkuhiljaa. Eli ymmärtäväisellä asenteella hyvä tulee. Toki työkaveruuteen ei liity päivittäiset viestittelyt eikä koskaan kahvittelut mielestäni toisen sukupuolen ollessa kyseessä, näin toimin myös itse ja kumppaniani haluan kunnioittaa. Ja jokainen naispuolinen ystäväni tietää että jokaisen viestin tai puhelun sisällön tietää halutesssaan myös vaimoni. Kun salattavaa ei ole ei ole myöskään ongelmaa.

    • Anonyymi

      Olet pöhlö. Anna olla. Ei niillä oo mitään 😏

      • Anonyymi

        Ei tuo pidä paikkaansa. Minulle on ollut todella hyviä ystäviä työkavereissa, olen sosiaalinen. pidetty, ym. eikä kenenkään kanssa ole videoita vaihdeltu vapaa-ajalla tai valiteltu, jos ei toinen lähtenyt kaljoille. Toki töissä on valiteltu kahvipöydässä tai työpostissa videoita. Tuossa on ihastus kyseessä ollut silloin. Neutraalit ihmiset ei viestittele toisilleen luuriin kuin ihan työasioita.


    • Anonyymi

      Hups vastasin vanhaan. Ajankohtaista vaan!! Tietäjät tietää.

    • Anonyymi

      kannattaa vaan yrittää. mulla on yli 800 faceystävää, ne on enkeleitä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      10100
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      415
      4422
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      91
      3036
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2865
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2674
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      230
      2668
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      153
      1855
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      73
      1722
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1630
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1433
    Aihe