KAHVIPIRTTI 109 /2015

Sunnuntai aamua ystävät ja kylänmiehet/naiset, uuden pirtin aika.
Tuo juoksunumero ei pirtin todellisuudesta mitään merkkaa, tuli vaan mukaan, kun joskus viestejä tuli niin paljon, pirttejä oli useampi palstalla, sekoituivat, selvyyden vuoksi sen laitoin toivomuksesta.
Kuinka paljon pirttejä onkaan todellisuudessa avattu?
Muutto osui taas sunnuntai päivälle, mutta näin eläkkeellä oleville yhtä pyhää päivät ovat.
Ruskasta ei ole tietoakaan, mutta pirttiin ruskan värejä kerään, ruskean eri sävyjä verhoihin ja pöydille keltasävyillä kudotut poppanat.
Kullatun värein marmorikynttilät, paksut kestävät koko syksyn poltella ja jorinin kukkia kukkamaljakoihin, vaaleanpunaisia kesästä muistuttamaan.
(kunhan ei vaan olisi Marja-Liisan penkistä, Facebookin kuvissa samanlaisia näkyi;) )
Tuli takkaan ja kahvi porisemaan, tuoksu leviää koko palstalle, eiköhän se houkuta viestejä laittamaan, kyytipojaksi kahville vielä ruusupullia, jopa kelpaa.
Oikeassa elämässä innostuin siivoamaan kaksi huonetta ihan perusteellisesti, vaihdoin verhot ja matot, kun könysin vintille oli voimat jo loppusuoralla, mutta sitkeys palkittiin, mieli on hyvä.
Tytär tulee tulevalla viikolla avuksi, olohuoneen ja keittiön siivous urakkaan.
Pitää kaikki hommat saada pois alta, kun alkaa nuo harrastus hommat, saa nähdä sujuuko ne vielä.
Kohta alkaa nuo säilömiset olemaan loppusuoralla, vielä ostin porkkanoita ja kukkakaalia, pakkaseen laitan, puolukoita jos vielä vähän jaksaisi haalia, sieniä on kai turha toivoa, ei kuulemma niitä ole.
Hyvin on varastot täynnä talven varalle, kaupasta saa kaikkea pitkin talvea, mutta pakkasesta taatusti kotimaisia tuotteita.
Toivotan intoa tulevia siivouksia aikoville, minulla jo hyvällä alulla, kyllä se työstä käy tuo siivoaminenkin, mutta antaa hyvän mielen, kun itse jaksaa sen suorittaa.
Tulkaapa nyt pirtin kahveille ja vieraskirja aloittamaan, tyhjiä sivuja runsaasti, siitä ne sitten pikku hiljaa täyttyvät.
Tutut toivotukset, kynnys olematon, seinät leveinä ja katto taivaita hipoo, mahtuu väkeä sisälle runsaasti, tervetuloa vanhat ja mahdollisesti myös uudet kirjoittajat.

211

299

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiitos kutsusta, silmä lepää taas pirtin uudessa ilmeessä ja väreissä. Daaliat eli vanhan kansan nimityksellä joriinit ovat upean hehkuvia väreissään, melkein kedehdin niitä, joilla on niitten juurakoihin soveltuva kellari tai muu tila. Ostan muutaman uuden ruukkudaalian joka kesä, nyt on oranssin ja okran väriset, uhkean pallomaiset kukinnot. Ennen puhuttiin muhkuraisista varpaista, että ne ovat kuin joriinin juuret.

      Minun pihani kuningattaria tai paremminkin valkeita morsiamia ovat nyt erilaiset hortensiat, jota viihtyvät happamassa maaperässä. Havukasvien liepeillä on sopivaa maaperää, varjoakin ne jonkin verran sietävät. Köynnöshortensiat ovat jo kukintansa loppuvaiheessa, pallo-, japanin- ja mustilanhortensiat kukkeimmillaan. Mustilanhortensia on uusin löytöni. Siinä on ihastuttava pitsimäinen kukinta , joka muistuttaa köynnöshortensiaa, mutta on huiskilomainen, laidoilla isoja ja keskellä pieniä kukkia . Jätän ne talveksi pensaisiin ja leikkaan keväällä , kerään muutamia kukintoja kuivumaan, säilyvät valkeina kuivuneinakin. Äitini nimitys hortensialle oli hortessa, myös sellainen värillinen ruukkuhortessa on komea ilmestys !

      Kultapallot kurottavat nimensä kaltaisina korkeuksiin, paljon yli emäntänsä 165 sentin. Krassini hehkuvat tänä syksynä syvänpunaisissa ja tiilenvärisissä sävyissä, keltaista vähemmän. Täytyykin ottaa siemeniä talteen, vaikka ne muuntuvatkin väreiltään. Eilen oli vielä melko lämmintä, raekuuro muutaman jyrähdyksen saattamana pyyhälsi tienoollamme. Ruskaa saa vielä odotella ja nauttia kukkaloiston väreistä, tosin metsä on kuivien koivunlehtien keltaisen täplittämä. Sateiden jälkeen voisi taas löytää kanttarelleja, mutta nuo koivunlehdet hämäävät. Aurinkoisen rinteen puolukkamaistiaiset on jo saatu.

      Miellyttäviä syyskuun päiviä !

    • marja-liiisa

      Kiitos kutsusta, uuteen pirttiin. Kylläpä täällä kelpaa vierailla, kun toinen laittaa kaiken valmiiksi. Tuon sinulle lisää niitä Joriinin kukkia, niitä riittää nyt kaikissa väreissä, korkeita ja matalia. Kukkivat ihan täysillä vielä, ei minkäänlaista ränsistymistä. Toivottavasti pian paleltuvat, että hennoo kaivaa juurakot ylös. En enää kastele niitä, kun ovat sitten märästä maasta ilkeitä kaivaa, eikä ne kuivakkaan helpolla. Ja jos märäksi jäävät, niin eivät säily.

      Tänään onkin ollut täällä valtavan upea päivä. Aurinkoinen ja lämmin. Puuhailin tuolla ulkona, tyhjentelin ruukkuja, ja pesin kaikkea talvisäilöön. Istutin viimeiset taimet, jotka lisäsin pistokkaista. Hyvin oli juurtuneet. Karviaismarjapensaillakin oli jo kauheat juuripaakut. Varmasti lähtevät hyvin. Samoin 14 uutta leimukukkaa jo hyvässä kasvussa. Ja minä hullu olen ostellut kalliita taimia joka vuosi jotain. Mutta nyt loppuu sekin hullutus, laitan kaikki itse. Itehän se on kissanpaskakin kivellä!!!

      Isäntä heitti reissun puolukassa, eikä kauan viipynyt, kun palasi täysien sankojen kanssa. Hyvin sanoi marjaa olevan , ja hirvikärpäsiä, niitäkin ihan hirveästi. Kyllä me olemme kaikki vitsaukset ristiksemme saaneet, ei niitä ennen niitäkään ollut. Ihan sai rauhassa kulkea syksyisessä metsässä.
      Ei puutu täältä suomestakaan enää kun ne kauheat heinäsirkkaparvet, kai ne nekin on vielä sieltä tulossa. No jospa ne ei nyt heti tulisi, taitaa olla näitä ongelmia nyt muutenkin riittävästi. Ei kai niitä hallituksen ministereitäkään enää paljon nukuta. On siellä sen verran pulmia. Ihmiset kävelee työttöminä, pakolaisia tulee joka suunnalta, nyt jo teltatkin täynnä, ja velkaa tulee miljoona vuorokaudessa lisää, ja entisten maksusta ei tietoakaan. Ja kansa senkun vaatii lisää ja lisää. Kyllä ne menis unet multakin.
      No nyt huomasin mikä onnenmyyrä minä olen. Nukun rauhassa jos kolotukset myöten antaa, ja odotelen kun toiset hoitaa asioita. Voi tätä onnea, sen kunniaksi lähden keittämään kupin kahvia, taatelikakkuakin vielä on. Näkyillään!

    • Voi Skillan!
      Ei sen meidän mekastuksemme tarkoitus ollut ajaa Sinua uuden pirtin perustamispuuhiin. Se on kova homma, ja Sinä olet yksin täällä raatanut.
      Kiitos nyt kuitenkin. Täällä on ihanan viihtyisää.
      Muutaman punaisen pelakuun toin tuohon ikkunalaudalle tai vaihtoehtoisesti kuistille. Ne näyttävät olevan sisukasta lajiketta. Aikaisin keväällä ostimme niitä samanlaisia parvekkeelle, ja ne kun vain leviävät ja kukkivat todella runsaasti ihan kuin niillä olisi keskinäinen kilpailu.

      Tunnustan naputelleeni tänne piiiitkän-piiiitkän vodatuksen, mutta taas se lennähti ties minne.
      Yritän nyt salaa saada tämän lähtemään....
      Terveisiä kaikille!

    • samakin

      Voi Skillan!
      Ei ollut tarkoitus Sinua hätyytellä uuteen pesänrakennuseen!
      Ihanahan tähän uuteenkin Pirttiin on tulla, mutta Sinä ressukka olet tehnyt kovan urakan aivan yksin.
      Kyllä minä muistan ne menneitten vuosien muuttotalkoot: voimille ottivat, vaikka myöhemmin Hintriikka tosin hankki muuttoja varten hissin.
      Kun kaikki oli paikallaan, juotiin kunnon kahvit ja taidettiin vähän käydä nurkkakaapillakin.
      Sen ovea on raotettu niin harvoin, että rienaajatkin ovat varmasti siirtyneet muualle paheksumaan, koska pirtin vieraskirjaan ei viime vuosina ole ilmestynyt nuhteita pirttiläisten riettaasta elämästä.
      Latekin on tainnut unohtaa tyystin sen paikallisen tehtaanmyymälän, jossa hän silloin tällöin piipahti. Meille riitti vuosikausia valkoviini pullo, jonka berliiniläinen kesänaapurimme joka kevät toi poiketessaan meille ennen Pohjois-Karjalaan menoa.

      Saa nähdä, lähdemmekö tänä suvena mökille.
      Jotenkin ei oikein tee mieli. Aikaahan olisi ollut ja olisi kai edelleenkin, mutta kahdenhan me voimme täällä kokonakin leikkiä erakoitumista.
      Sisarentyttäreni sairastelee, joten hän ei pääse tulemaan mökilleen, vaikka hän pienestä pitäen on suorastaan rakastanut Pohjois-Karjalan kotiaan ja ikävöi nytkin sinne. ii

      .

      En ymmärrä enää yhtään mitään!
      Minulta katosi kirjoitus. jossa kerroin piitkän-piiiitkän kirjoitelmani kadonneen.
      Nyt on siitä kadonneesta tekstistä tuossa yläpuolella ja uudempi kirjoitus kadonnut.

      Mitenkähän tämän käy, ihmettelee Venlastiina

    • ytreeni

      ans kattoo mitä tapahtuu

    • öinen.kulkija

      Numerot 109 lukee kahvipirtin ulko-oven päällä. Hyvätapaisena kulkijana menen automaatille saadakseni kuumaa kaakaomaitoherkkuva.
      Otan 2 pahvimukillista ja menen ulkopöytään taivaantähtiä tiirailemaan. Näkisi vaikka tähdenlennon tai tekokuun.
      Olen nähnyt Iridium satelliitin kirkkaan ja vilkkuvan valon vuosia sitten kun oli tiedossa niiden aikataulu telkan sivuilta.
      Nuorena miehenä opiskelin tähtikartan kanssa näkyvimmät tähtikuviot ja opettelin niiden nimiä.
      Tarviin kiikarin erottaakseni naapurigalaksin, Andromedan utuläikä Pegasosneliön vasemmalla puolella. On hyvä seeing ja kakaojuoma taivaallista kanssa.

      • Huomenta uuden viikon alkuun, sumuisena päivä valostui, yllättävän pimeää jo öisin on.
        Tähtitaivasta ei viime yönä näkynyt, mutta olen joskus kauan sitten mökillä ihmetellen ihaillut, miten paljon tähtiä onkaan, näin kaupungissa joskus talvipakkasella niitä joskus näkee.
        Nimiä en tunne, Otava taitaa olla ainoa minun tietopankissa ja linnunrata, pohjantähti, oliko vielä kointähti, no johan niitä onkin aika monta;)
        Hyvä että kaakao maistui öiselle kulkijalle, tule toistekin;)
        Olen varmaan oppinut laiskuuttani keinot helpottaa tuota muuttoa, vaikka onhan tosiaan jäänyt paljon hyvää ja mukavaa pois matkasta.
        Mikään ei ole kuin ennen, Hintriikka muita foorumia kuljeksii, ei enää pirttiä muista ja monen monta muutakin tulee haikailtua, olihan se aivan toista se entinen.
        Kiva olisi palailla niihin alkuaikoihin pirtin kohdalla, mutta nyt mennään näin, ei kai sitä enää jaksaisikaan hullutella.
        Onko meistä tullut raittiita ihan sanan täydessä merkityksessä, nurkkakaappia ei tarvitse usein täyttää, vaikka ainahan meillä kohtuus on pelannut, kiitos vaan Laten huolenpidosta nurkkakaapin suhteen.
        Onko puolukat jo kypsiä?
        Hyytelöön varmaan ainakin jo sopivia, tekisi mieli tehdä tuoremehua, jos nyt yhyttäisi hyvän puolukkapaikan.
        Harvemmin sitä toivoo kukkien kohdalla, että kunpa paleltuisi, mutta näinkin tapahtuu, katko kukkia maljakkoon, eikös siten raaski juurakot pois kaivaa, Marja-Liisa.
        Olisikin ihanaa laittaa iso laakea astia täyteen Joriinin kukkia, jonnekin lattialle sen sijoittaisi.
        Hyvähän meillä on täällä herrankukkarossa elellä, mutta kai ihminen on niin luotu, että ei näe pensailtapuita, eli aina jotakin vaan haikailee.
        Syksystäkö johtuu, kun mielialat eivät oikein meinaa tasaisena liikkua, usein vaan alakulo mielen valtaa, vaikka kaikki pitäisi olla ok.
        Tuo Ramoonan piha on varmaan myös upea, sieluni silmin yritän tuntumaa sinne saada, hortensian kukkapensas oli minullakin mökillä ja mahtavia kukkia sekin teki.
        Köynnös hortensiaa en ole nähnytkään, varmaan upea köynnös ja ne kultapallot, niitä enää harvoin näkyy.
        Ajelimme maalta kaupunkiin ja erään talon pihassa näin komean kultapallopuskan, oli se kaunis, se on vaan hyvin tuettava, kun niin korkeaksi kasvaa ja kukat painavat.
        Krasseissa ne syksyn värit pääsevät loistamaan, samoin samettiruusut, nekin sekoittavat värejään, ennen en tykännyt samettiruusuista, mutta nyt olen todennut nekin hyvin kauniiksi.
        Luonnossa ei oikein ruskaa vielä tavoita, vaahteratkin aivan vihrein, mutta kyllä se jonkinlaisena vielä näyttäytyy.
        Minulla parveke on kukkien ja tomaattien sekasotkussa, mutta ei voi siivota vielä kun kaikki täydessä kasvussa, pitää saada kukat ja muutkin ruukut tyhjiksi, ennen kuin sitä alkaa talveen laittamaan.
        En koskaan ota miljoonakelloja parvekkeelle, ne roskaavat ne miljoona kellot lattialle ja siivoa riittää, ulkona sen on kukittava.
        Naapuritalon katolla pari miestä heiluu, jokohan on ongelmia katon kanssa uudessa talossa?
        Nyt on taas tullut jaarittelua, pitänee alkaa tätä omaa arkea taas kuluttamaan, ainakin pyykin silitystä olisi ja pitkään ajateltu, suunniteltu työkalu laatikon inventaario olisi aikaan saatava, olen säästänyt peltisiä karamellirasioita joihin aion erotella naulat, ruuvit ja muut pienet sen kaltaiset, sitten nimi päälle ja kaikki löytyy helposti.
        Työkalu laatikko pysyy siistinä.
        Keittiön kaappien sisukset olisi myös putsattava, jos sitten huomenissa vaikka muuten sen suuremman pesun suorittaisi, ikkunat pesisi ja verhot vaihtaisi, sitten voikin talvi näiden suhteen tehdä tulonsa milloin vaan sopii.
        Päivän kuluttamista teille toisillekin, kuluuhan se ilman suunnitelmiakin, ei huomaakaan ja ilta on käsillä.
        Jospa jotakin näkyvää aikaan saisi, siinä toivossa nyt yritän alkaa , sumu ei meinaa hälvetä, nouseeko ylös ja sitten sataa, jään sitä seurailemaan, mukavaa päivää.


    • Täältä sumun keskeltä tiirailen pirttiä ,tuolla näkyy lukevan 109 siis sinne ! Sitä Sumua on siis ulkona, oma pää selvääkin selvempi. jos nyt vanha pää voi olla selvä enää koskaan.....
      Siksihän me Skillania kinuamme pirttiin emännäksi kun on totuttu siihen ja tykästytty häneen ja kunniapaikkahan se on. Siksi ettei aina saranat kulu samaan tahtiin, ei pidä hermostua, käy kuka milloinkin käy. Jokapaikassa on välillä hiljaisempaa oikeastikin. Ja jokapaikassa.
      Ainahan on kiva tulla pirttiin sen minkä muilta riennoilta joutaa. Eipä muualla palstalla tule käytyä ollenkaan, ainakaan näin kesäaikaan.
      Nappikahvit taidan tiputella kuppiin ihan vanhan ajan muistoksi. Ja aina "nurkiksesta" löytyy jotain sopivaa näin aamutuimaan.
      Tähtikartan opiskelijakin läksi jo pois, joten eipä ketään näy.

      Muuten oli todella hieno taivas kun oli täysikuu ja ihan kirkas tähtitaivas. Yöllä, siinä otavia ja muita tähtikuvioita katselin pimeässä mökillä. Kuu valaisi ja loi ihmeellisiä varjoja. Lapsuus siinä tuli mieleen, kun kuutamolla juostiin ulkona piilosta leikkimällä ja toisiamme säikytellen. Silloinhan ei ollut sähköjä, kuten nyt. Elokuun lopulla se täysykuu oli.

      Kivaa päivää kaikille ja lutuista syyskuun jatkoa.

      • Hei pirttiläiset, muistinpa kotiin tultuani tännekin tupsahtaa.

        Tuli mieleeni mietelause: Ystävät ovat kuin lyhtyjä elämäntiellä,
        he eivät lyhennä matkaa, mutta tekevät sen valoisammaksi kulkea.

        Sopii hyvin teihin kaikkiin tänne kirjoittaviin.

        Nyt ovat taas harrastukset nytkähtäneet käyntiin, joten elämä on järjestyksessä.

        Lauloinkin yhdessä oikein sydämen halusta, ja samoin tekivät kaikki muutkin.

        Ei sadepäivän harmauskaan väkeä vähentänyt, kylmää ei silti ole, joten
        polkupyörällä ajelin.
        Minusta pyörä on lyhyillä matkoilla ehdottomasti kätevämpi kuin auto,
        satoi tai paistoi.

        Viime päivinä ollaankin jo kauppakeskusreissuilla tavanneet monien kanssa ja juttelu on päättynyt aina siihen, että tavataan taas ensi viikolla!

        Tämän viikon loppupuolella vielä saamme kesää uudelleen maistaa.

        Sitten pimeä putki, jonka päässä loistavat joulun valot.

        Hyvää jatkoa! t. Merilii.


    • Hortensiat kukkivat valkoisina terttuina täälläkin pihalla, ihanaa kun ei hoidella tarvitse enää istutuksia, ihailu riittää jo.

      Nauroin miniäni ja poikani juuri lähdettyä luotani, tuon pienen 2 vuotiaan pikku filippinon nokkeluutta.

      Oli ollut mumminsa kanssa saunassa, eikä ollut mummiaan nähnyt ilman vaatteita koskaan. Oli siinä katsellut miettivän näköisenä mummin tisuja, ja mummi sanoi: saa niitä koskeakin. Poika nosti varovasti niitä korkeammalle ja totesi: Korjattu!

      Tähtitaivaita olen parvekkeelta ihaillut minäkin, laaja on taivasnäkymäni täällä. Nyt pitänee lähteä kauppareissulle, nuoret kun tulivat yllättäen kylään juuri suihkusta selvittyäni.
      Ovat lapsenvahtina tämän päivän, äidin pikku leikkauksen ajan. Hauska on seurata pienten kehittymistä ihan muutamissa viikoissa.

      Mukavaa on käväistä kauniisti laitetussa pirtissäkin, ihan vain juttelemassa. Kiitos ja heippa!

    • nuormieli

      Oi miten harmoonista ja sävyisää täältä löysinkään!, aina kannattaa kurkkia uusista ikkunoista miksiköhän en eilen avannut tuota luukkua ja kurkannut sisään, olen lähdössä aisoille mut kun kerkiän tuun taatusti tutustumaan teihin tarkemmin, jos sen sallitte.

      • Tervetuloa, pistäydy ovesta ihan sisälle. kahviakin tarjotaan erilaisten herkkujen kanssa, jotka voi itse valita.
        kiikkustuolissa voi istuskella ja selvitellä omia ajatuksiaan tai odotella juttukaveria.
        On aina kivaa tutustua uusiin ihmisiin.Siis kannattaa joskus availla tuntemattomia ikkunoita........kurkistaa mitä niiden takana on......


    • muori77777

      Päivää että pätkähtää ;)

      On jäänyt muutama päivä,etten ole kerennyt pirttiin.

      Lauantaina olin tuolls Kumialla ja mennessä tuli vettä kuin aisaa,ei meinannut tuulilasin pyyhkijät keretä töitään tekemään.

      Eilinen mihin lie huvennut.

      Sorriun muutam viiko sitten ostamaan semmosen tehosekottimen.
      Jyryää kuin iso porakone.

      Pilkon siihen Qudalupemelonia ja avokadoa,banaania ja sekaan jäisiä vadelmia,mustikoita ja hyvää on.

      Vanhin tyttäreni neuvoi,ruokalusikallinen liivatejauhoa aamupuuron joukkoonSanoi käyttäneensä jo 2vuotta,eikä kuulema lopeta.
      Minä kokeilen sitä myös,eihänse ihan heti auta mutta kohta;)
      Pitäisi autta noiin niveliin,kun ovat niin turkasen jäykät.
      Tulihannturistua.
      näkyillään...

    • Ihan asiaa turisit muori 77777!
      Nythän elintarviketeollisuus karsii kaikki nahat, kalvot ja jänteet lihatuotteista, aineet, joista liivate juuri on valmistettu.
      Elimistömmehän tarvitsee noita sidekudosaineita juuri nivelille, sian nahkakin, jossa mm on kollageeniä runsaasti, jota iho tarvitsee! Sitä sitten lisätään ihonhoitotuotteisiin kalliilla hinnalla.

      Itse valitsen kokonaisina paloina lihatuotteeni, ehkä oma karjankasvatukseni opetti käyttämään, ei niin "riisuttua" soppalihaakin kuin valmispakkauksissa myydään. Kalan nahkakin on minusta herkkua rapeaksi paistettuna, enkä vieroksu siankamaraakaan potkassa tai siansiivuissa.,..heippa taas.

      • j.hurskainen_

        On sinulla tietoutta sini-sirkku! Ne läskinnahkat tirripaistin jälkeen olivat hyvänmakuisia pureskeltavia.
        Pikkusen samaa makua ovat saaneet juustonaksuihin. Niihin tulee monelle himo. Oli piilotettava naksupussi ja kierrettävä kaupassa se tietty hylly.

        Jostain erikoisesta syystä pihlalajanmarjakoit eivät olleet käyneet munimassa valkoisyen kuulaan kukkiin tai kukkanuppuihin.
        Toinen puista oli aivan tyhjä eli piti huilia. Sain niistä vähistä ja punaisista ompoista vuoleskelemalla muutaman mehustumellisen omenasiivuja.

        Oikein hyvää mehua niistä tulikin. Kun pellikatolle piti nousta, tuli luoteesta päin rapsakka sadekuuro.
        Kun lämmitän puilla palomuurin lämpimänä pitäen koko talven niin nuohoojalle tarttee laittaa työtellinki.
        Sähköä kuluu paljon vähemmän verrattuna pelkkään sähkölämmitykseen.

        Niin ja emännälle paljon siunausta ja voimia, että jaksaa ylläpitää tällästä ainutkertasta palstaa. Hei kaikille.


      • Huomenta, jännään tuota pilven juoksua, meneekö tummat pilvet länteen ja meille tulee kaunis päivä, tuuli on ainakin hyvin mieleiseni siihen suuntaan;)
        Mattoja haluaisin viedä ulos ja ikkunan pesukin mukavampaa kun ei sada, olohuoneen ikkunaan ei sade haittaa, mutta keittiössä voisi ihmisiä naurattaa, kun sitä pesen.
        Itä taivas tällä hetkellä mieleiseni.
        Eilen tein kovan urakan, sain keittiön kaapit, purnukat ja purkit pestyä, työkalu laatikko nyt niin järjestyksessä jotta.
        Ruuvit ja mutterit, kaikki omissa purkeissaan nimet päällä ja pois heitettävääkin löytyi kaksi muovikassillista.
        Olen sellainen, jospa tuota tarvitaan ihminen, nyt tein radikaalin käännöksen ja laitoin kaikki kyseiset tavarat menemään.
        Voi olla että mieleen tulee, että olisihan tuotakin tarvittavaa ollut, mutta tulkoon.
        Samasta syystä en juustonaksuja sen sellaista ostakaan, kun syön ne kerralla, ei tuo paino putoa silti, vaikka vaan vettä joisin.
        Kiitos hurskainen toivotuksista, samaa toivon teille toisille myös, jaksamista ja jaksamista, näin pirtti elää.
        Asiaa puhut sini-sirkku, kun muistelen aikaa nuorena kotona ollessa, heti sodan päättyä, kaikesta oli pula, miten emännät taituroivat kaikesta jotakin, mitään ei hukkaan heitetty.
        Minun äitini, vaikka kaupungissa asuikin teki saippuasta lähtien melkein olemattomasta tarpeellista.
        Muistelen lihahyytelön, perunajauhon ja jopa lehmän pötsi nahkojen keiton, minusta ne oli ikävän harmaita nahkan näköisiä, en edes maistanut.
        Kyllä pakko olisi palata joiltain osin entiseen, aivan hirvittää tuo valmiin ruuan osto.
        Tietysti asialla on toinenkin puoli, työpaikkoja teollinen tuotanto antaa, mutta olisi tilalle kehiteltävä jotakin muuta.
        Liivatejauhoakohan olisi minunkin ruvettava syömään, auttaisiko enää, kulunut mikä kulunut, taitaa vaan lääkäri setä tai täti polvien leikkauksella apua antaa.
        Sekin kai aika lailla viimeinen mahdollisuus, koska tätä ikää jo sen verran, että eivät enää jonoihin huoli.
        Olet lämpimästi tervetullut "nuormieli" pirttiin, jos nuorempi olet ei haittaa, meillä on ollut hyvinkin nuoria kävijöitä ja hauskaa on pidetty.
        Muistan eräänkin nuoren miehen, joka meitä mummoja kiusasi, milloin mitenkin, voi että.
        Lasten suusta ne aidot ilmaisut tulee, kuten sini-sirkku kerroit, Ajatusten Aamiaisessa on joka aamu joku lasten suusta tullut aito tokaisu.
        No en hermostu meri-kukka, on vaan niin ikävää melkein yksin näitä purinoita pitää, juttu kavereita kaipaan;)
        Harrastukset alkaa ensi viikolla minullakin, kuten Merilii jo kerroit alkuun päässeesi, onkin neljänä päivänä heti menoa, katsotaan miten alkuun päästään, kestääkö polveni.
        Kerho päivä vähän hirvittää, kun koko päivä seisten joutuu olemaan, mutta niinhän sitä käsketään tekemään, periksi ei saa antaa.
        Nyt näyttää sää minua suosimaan, pilviä kulkee, mutta tuuli sen verran voimakas, että muualle ne vie ja sehän minulle sopii, nyt hommiin.
        Ripsumisella aloitan, taulut jo on pois seiniltä, pääsen seinät hapsumaan, ei muuten uskoisi miten tuollaiset rosoiset tapetit pölyä itseensä vetää, katon varmista, ettei vaan hämähäkin verkkoja löydy, en kyllä ole hämähäkkejäkään nähnyt;
        Näin tänä aamuna, mitä sitten iltaan mennessä ehdinkään, kun kaverikin tulee, vähän jo suunnitelmissa huonekalujen paikkaa vaihtaa;)
        Mukavaa päivää teille toisillekin, onhan siivoamisen jälkeen mukavaakin.


    • muori777

      Huomenta.

      En yhtään ihmettele jos täällä väki vähenee.
      Tuo kirjautuminen on niin turkasen vaikeaa.Tämä uudistus meni mielestäni ihan hanuriin.

      Aikasemmin sain kirjautua,kun laitoin pelkän m:n kone hoiti asian.

      En ymmärrä miks on niin vaikeaa.noita seiskoja pitää lappaa vino rivi ;((
      Eikä salasana kelpaa,olen pyytänyt läettämään postiini vaan ei ole tullut vastausta.

      Tulee semmonen tunne ;että piruako tänne kirjoittelet.

      No tulihan purnattua.

      näkyillään...

      • Samaa_mieltä

        Allers vai mikä tämä nykyinen omistaja on saisi maksaa meille sivujen

        sisällöntuottajille pitkän pennin - anteeksi centin - kun vuosia olemme sille rahaa tehneet!


    • Aaamuisia_mietelmiä

      http://neptunet.net/category/hymyhuulet/


      Alkaa jo väsyttää tuo rasismi-syyttely, suomalaisethan ovat kovin paljon sitä miettineet aina, että mitähän muut meista ajattelevat.

      Johtuu ehkä viime vuosituhannen alistuksesta, joka alkoi uskonsodista, ruotsalaisten hyökkäys ja kolme sotaa Suomen valtaamiseksi vuosina 1155 - 1323.

      Kun Suomi oli Ruotsin valtaama, niin kuningas lahjoitti läänitykset suosikeilleen, antoi heille aatelisarvon, parooneita, kreivejä ym. ja maa-alueiden keskelle linna tai kartano. Suomalaiset työläisiksi.

      Ja sitten alkoi feodaali-yhteiskunnan aika, säädyt: aateliset, papisto, talonpojat ja työntekijät.

      Ja vielä idän jättiläisen alla sen jälkeen sata vuotta!
      Ja lyhyen itsenäisyyden jälkeen raskas sota vuosina 1939 -45, sadan tuhannen nuoren veren vuotaminen sotatantereille Venäjän rajalle.
      Itsenäisyys säilyi.

      Siksikö suomalaiset vieläkin kulkevat kyselemässä, mitähän muut meistä ajattelevat??

      Kun ruotsalainen näkee norsun, se ajattelee, mitä siitä saa, syöksyhampaat...
      Saksalainen katsoo ja miettii, olisiko nahka arvokas?
      Suomalainen miettii: mitähän se ajattelee meistä suomalaisista?

    • kat-leija

      Onnea pirtille 109!
      Kiva kun tänäänkin näyttäisi tulevan semmoinen ilma että pääsee pyöräillen liikkumaan.
      Eilen kävin lääkärilläni, jonka kanssa pääsimme hyvään yhteisymmärrykseen, verenpainelääke vaihdettiin toivoen että pääsen eroon tuosta kuivasta ärsytysyskästä.
      Tänään vierailu entisen työkaverin luona. Käynpä Citymarketin kautta ostamassa kukkasen ja suklaata. Hän on siitä erikoinen että hän ei tuhoakaan suklaalevyä kerralla, vaan ottaa päivässä vain yhden palan. Uskomatonta ainakin minun mielestäni. Minun on kyllä jätettävä suklaat kokonaa, sillä minä en tuollaiseen hillittyyn suklaan nauttimiseen pysty.
      Huomenna on työväenopistossa Vappu Taipaleen luento Ikäännytään iloisesti, johon on aikomus mennä. Pitää mennä ajoissa sillä kuulijoita aivan varmasti tulee paljon.

      • Suklaasta meinasin sanoa, tuossa muutamapäivä sitten entisestä Varastovalinnasta tuli Tokmanni siellä oli Marabou maitosuklaata 3 levyä vitosella, itse syön hyvin vähän suklaata, mutta kaverini sitäkin maiskuttelee mielellään. No minäkin nyt kesäällä, kun mansikat olivat myynnissä turuilla, ja toreilla, tehtiin mansikkatorttuja. Torttupohjan päälle mansikkahilloa kermavaahtoa, ja tuoreita mansikoita reilusti, ja niiden päälle riivinraudalla raastettua kylmää maitosuklaata. Maistuis varmaan sullekkin.
        Tuolle muorille tuossa alempana, ne hevos geelit auttaa kyllä tilapäisesti, mutta uskon ettei ne paranna. Onhan se mukavaa jos tilapäisestikin auttaa, saa vaikka unenpäästä kiinni kun ei kolota.
        Jossain laulussa sanotaan, pirtti on jo pesty puhtoinen, pihamaakin laastu on. Kiva täällä käydä on. Tullaan kun keritään.


    • muori7777

      Päivää jälleen.

      Noista itsehoidon asiosta kirjoitan.

      Joku neuvoi joskus kun noita kipujani luettelin;Osti sellaista geeliä PFERDEBALSAM se on semmosta hevos geeliä,mutta kyllä auttaa noihjn kipuiluihin.
      Sitä on vihreää joka on kylmägeeliä ja punaista lämpögeeliä,joka käy minulle,tuon reuman takia.
      Eilenkin kun muistin niin niskakipu asettui.

      Se ei ole edes kallista,en nyt muista mitä purkki maksoi,sitä saa täällä ainkin Hongongin myymälästä
      Ja varmaan hevostarvike liikkeistä.

      Samoin noihin virtsa juttuihin sianpuolukka teetä.

      Ei tartte aina tabuja naamaan laittaa.

      Tuo selkäleikkaus kun ei oikein onnistunut.

      Mennään päivä kerrallaan.
      näkyillään...

      • marja-liiisa

        Hei kaikki kaverit!

        Muori mainitsi tuolla, että väki vähenee. Eikä mitä, minäkin tässä kurkin. Nyt on vaan niin kaunis ilma että itsekukin on vähän muita hommia puuhailemassa. Minäkin availin ja pesin viimeiset ikkunat, kyllä nyt kelpaa auringon paistaa. Ja sitten nostin sipulin kuivamaan tuonne kesäkeittiöön. Ihan kohtuullisen paljon tuli, ja siemenestä kylvetyt hopeasipulitkin kasvoi hyvin. Kyllä syksy on nyt kaunis, nautitaan tästä, ja kirjoitellaan sitten enemmän, kun on tosi rumat kelit. Kun niitäkin on edessäpäin.
        Kysyy minulta, että paljonko on 1 7 selviänköhän minä tästä kansakoulupohjalla!


      • j.hurskainen_

        Tuo muorin mainitsema sianpuolukkatee kyllä kiinnostais kun pissamistiheystarve vaan lisääntyy.
        Postimyynnistä tilasin jotain kalliita kapseleita vaan eivätpä vaan kaua toimineet. On tähän vaivaan Kelakorvattava lääkekin.

        Se on mukavata kun ilmoja vaan pitelee. Vihreitä karviaisia kekäsin niin että kämmenselät on verillä. Kait se menee akuhoidon piikkiin.
        Kuten punakusiaispesässä alkukesän helteellä istuskeleminen. En ole kokeillut, vaivat eivät vielä niin hirmuiset.


    • Neeasa

      Ovi oli niin kutsuvasti rakosellaan, että päätin kurkata sisään.
      Kaunis poppana liina on pöydällä ja kukkasia vielä, hieno on, olen itsekin kova tuomaan puutarhakukkia maljakkoon, aina ne juhlistaa tavallista arkeakin.

      Kävin tänään katsomassa löytyykö puolukoita, olihan niitä aivan kohtuullisesti,
      sattui niin tuulinen sää, että mitkään hirvikärpäsetkään eivät päässeet puraisemaan.
      Pari tuntia olin ja noin 8 litran ämpärin sain täyteen. Tyytyväinen olin!

      Toisin paikoin vain ei vielä ollut oikein kysynyttä, että varmaan ensviikolla ovat
      valmiita.

    • Pieniä kiireitähän on minulle tullut. Niissä on aikani kulahtanut, eipä ole pitkästyttämään päässyt. Pirtissä käyntikin on jäänyt, olen sentään lukaissut. Samalla olen selaillut muutoinkin läppäriä. Myönnän että tapahtumat maailman ja Suomen melskeistä kiinnostaa kiinnostaa. Ja tapahtuuhan sitä, niistäpä yritän hakea tietoja ja valikoimaahan riittää. Uskottavuushan on lukijan vastuulla. No enpähän tee suuria virheitä, koska niihinkään ei vaikuttamiseni riitä.

      Normaalin sorttistahan elämänmenoni on ollut. Ei ole suuria huolenaiheita, eikä riemustakaan ole aihetta hypähdellä. Näin täällä poljeskelen. Hyvää jakoa teille itsekullekin,

      • Huomenta, harmaansävyinen aamu, mutta kyllä se siitä kirkastuu, näin on luvattu, jopa hellettä viikon lopuksi.
        Pientä kiireen tapaista samoin minulla, ynnämuun tapaan, voiton puolella kuitenkin tuon siivouksen kanssa, talvi voi sen puolesta vaikka jo tulla.
        Parveke vielä odottaa puhdistusta, mutta se sitten kun kukat lopettavat kukkimisen.
        Niin ne toiset jo puolukoitakin saaneet varastoon, Neeassakin hyvän paikan löytänyt, samoin huomasin Marja-liisan perheeseen puolukoita löytyneen vaikka muille jakaa;)
        On ne karviaiset hankalia kerättäviä, kyllä siinä kädet naarmuille saa.
        Noita vanhan ajan hyviä lääkitsemis tapoja on hyvä kokeilla, pillerit vähemmälle.
        Hevosrasvaa minäkin olen laittanut ja monta muuta geeliä, lopputulos ei ole hääppönen.
        Suklaa on jäänyt paljon vähemmälle, en tiedä miksi sitä ei tee mieli, vaikka aiemmin se oli viikottaista herkkua.
        Vanhan suu ei kai makeaa tunne, tai sitten liian makeaksi kokee.
        Suomalaisilla kaiketi on heikonlainen itsetunto, vaikka väliin tuntuu, kuin muita parempia jotkut tuntevat olevansa.
        Ajattelen tässä tuota työn tekemistä, siivoojan hommat ei kiinnosta meidän nuoria, se kai on sitä paremmaksi itsensä olettamista.
        Ennen tartuttiin työhön kuin työhön, jos meinasi elantonsa saada, ei ollut työttömyys päivärahoja, nyt nekin tulee joskus väärin käyttöön, keinoja löytyy valintoja silmällä pitäen.
        Hallitus kohta ne varmaan poistaakin, käy niin kuin kaiken sen kanssa minkä takavuosien työtä tehneet ovat aikaan saaneet.
        Aina penneistä tingittiin, saatiin jotakin pysyvämpää tilalle, nyt kaikki romuttumassa.
        Harmittaa, kun tämän kaiken ymmärtää.
        Minä olen ottanut tavaksi kirjautumisen ja olen sillä onnistunut kirjoittamaan, laskutoimilla en löydä mieleistä nikkiä millä sisään laskisivat.
        Ei taida kuntoon tullakaan tämä uudistus, onhan aikaa jo kulunut siitä kun saivat valmiiksi, muka.
        No sinnikkäästi vaan kirjoitellaan kun aika myöten antaa, nyt jätän minä tähän, palaillaan.


    • ynnämuinen

      Päivää ja aurinko paistaa. Ehdin jo siitäkin ulkona naatiskella. Täytyyhän siitäkin osansa ottaa. Se ei kuitenkaan ole hallituksen päätettävissä.

      Niin...nuorison työhaluttomuudesta. Totta, yksilöitä on joka lähtöön. En kuitenkaan tekisi liian yleistäviä johtopäätöksiä. Ehkä kuitenkin suurempi osa yrittää työhönkin paneutumista. Koska olen joskus ollut nuori, muistelen niitäkin aikoja. Olen saanutkin muutamia "lemppuja", enkä vieläkään jaksa ymmärtää että näin on käynyt asiasta.

      Ojahommiin määrättiin työnvälityksestä. Paina ojaa helmikuussa, lapioi ensin metri lunta ja ala kaivaa, perusteena hatusta vedetty kuutiohinta, tietysti vain mudalle, ei lumelle. Eihän sillä pärjännyt ja onnettominta oli että huonokuntoiset eivät saaneet penkalle lähes kaksimetrisestä ojasta valmista millään. En ollut huonokuntoinen, mutta palkkaa siitä ei saanut nimeksikään. Eikä ollut päättäjillä tarkoituskaan, tarkoitus oli kortistojen tyhjennyt ja määritellä "työhaluttomat." Olin ringissä joka lopetti työn, karenssi tuli. Loppui kuitenkin koko savotta. Olinko syyllinen? Näitä voisin kertoa enemmänkin, mutta olkoon. Kuitenkin työntekijöiden hyväksi käyttöä kyllä riittää nykypäivänäkin.

      Miksi ei hakeuduta työpaikkoihin? No voin varmasti sanoa, että en olisi sopinut puhelin myyjäksi provisiopalkalla, en ennustajien firmaan, en moneen muuhunkaan. Enkä myöskään silmin nähden vedätettäväksi. Esimerkkejä on mutta pitkäksi menee. Kuitenkin hyväksyn itseni menneisyydessä jääräpäänä. Sehän on vain jotenkin kuiville pelastanut.

      Olen kyllä ottanut vähän itseeni siitä, että ulvotaan kuinka työntekijät ovat saattaneet talouden ahneuksissaan konkurssin partaalle, ei muka muut. Siis olenko saanut liikaa palkkaa, olenko sitä vaatinut liikaa ja saanut koko talouden sekaisin? En myönnä, en sittenkään vaikka olen ollut muutamissa lakoissa mukana, jopa aktiivinakin. Kun olen laajalti seurannut palkkatilastoja, en kyllä löydä palkkatyöläisten osalta ylilyöntejä. Olen mennessä kuulunut "keskinkertaisiin." Sillä olen pärjännyt ja veroni maksanut, en ymmärrä mistä minun olisi pitänyt tinkiä. Kun esimerkkejä tulee työlästen hurjista palkoista, pitäisi ymmärtää myös koko työelämän monimutkaisuus. Esim. monilla aloilla on myös urakkahinnoittelu, työtä painetaan niska limassa ja saadaan ulos palkkana ehkä juuri te- sopimuksen tuntipalkka. Kun urakka on valmis ja laskettu tulee tilille lopputulos, se tilinauha voi näyttää jotain muuta kuin todellinen ansiotaso. Jotkut vain haluaa päteä ja levittelevät tilinauhojaan. Nämä pökerryttävät kuuntelijoita, joista esimerkkejä "hirmutuloista" kerrotaan. Karmeinta on, että juuri kohtuullisesti pärjänneet ja todella pienituloiset kahinoivat keskenään eikä muuhun menoon katse ja ajatus yllä. Rikkaitahan ei saa arvostella, ei penkoa tulojen taustoja. Se on muka oikeata kateutta!

      Taisi tulla ihan "vuodatus." No kerrankos sitä! Hyvää päivän jatketta.

      • "ynnämuinen" kirjoituksen olen laatinut. Tämä siksi, että olen kertonut kirjoittavani vain nimimerkilläni.


    • Ynnämuiselle kiitos selkeästä kirjoituksesta. Ihan oikeassa olet.

      Ojankaivuuta olen juuri tänään muistellut, vaikka itselläni onkin ollut vähän toisenlaiset työkalut kuin esim. lapio. Lunta tosin olen joskus kotipihasta luonut mutta sitäkään en henkeni pitimiksi.

      Tämä ojankaivuumuistelmani on vuosikymmenten takainen, jolloin esikoisemme oli ollut ensimmäistä päivää koulussa. Hänen paras kaverinsa oli myös tuore ensiluokkalainen. Poikettuaan kotonaan hän tuli hiki hatussa meille, kun oli tärkeää asiaa. Hän halusi tietää, aikooko hänen kaverinsa mennä yhteiskouluun.
      Melkein suuni jäi hämmästyksestä selälleen, kun en oikein tajunnut pojan kysymystä. Onneksi sain pienen miettimistauon ennen kuin kaveri kysyi uudelleen.
      Vastasin pojalle, että emme vielä ole miettineet sitä, kun esikoisemme meni vasta kansakoulun ensimmäiselle luokalle.
      Siihen tämä 7-vuotias koululainen ohjeisti minua: - Kyllä se on pakko mennä. Eihän nykyisin pääse edes hätäaputöihin ojaa kaivamaan, jos ei ole käynyt vähintään keskikoulua!

      Ja nyt jännään, ilmestyykö nikkini jostakin
      Tällä sivulla se oli, kun aloitin kirjoittelun.
      Mahtaakohan olla homman nimi se, ettei tänne enää haluta kaiken maailman mummoja kirjoittelemaan.
      Terveisin: Venlastiina

    • j.hurskainen_

      Jotkut sanovat ettei pihlajapuu kahta taakkaa kanna, marjoja ja paljoa lunta. Nyt ei näy pihlajissa mitään joten on siit lumitalven vuoro.
      Vaikkakin ostaja mielessään: jompi kumpi Iltalehti puhui jo tulevasta ensiviikon intiaanikesästä.

      • kat-leija

        Meinas jäädä tänään palsta käymättä, joten oli vielä ennen nukkumaan menoa tultava käväsemään.
        Menin tänään kuuntelemaan Vappu Taipaleen puhetta työväenopistoon, mutta ei ollut Vappu siellä.
        Kuitenkin nykytekniikan avulla pääsimme seuraamaan scriiniltä hänen puhettaan Jyväskylän yliopiston Martti Ahtisaari -saliin Ikääntyvien yliopiston 30-vuotisjuhlassa. Vappu Taipalekin on jo 75 vuotias. Hänen harmaat hiuksensa oli vedetty taakse poninhännälle, joka ulottui puoliselkään asti. Erittäin hyvin puhui meistä vanhoista, sanoi mielellään puhuvansa itsestään vanhana naisena sillä vanhalla ja vanhuksella on selvä ero.
        Huomiseksi on luvattu kaunista ilmaa meille. Gunatt!


      • kat-leija kirjoitti:

        Meinas jäädä tänään palsta käymättä, joten oli vielä ennen nukkumaan menoa tultava käväsemään.
        Menin tänään kuuntelemaan Vappu Taipaleen puhetta työväenopistoon, mutta ei ollut Vappu siellä.
        Kuitenkin nykytekniikan avulla pääsimme seuraamaan scriiniltä hänen puhettaan Jyväskylän yliopiston Martti Ahtisaari -saliin Ikääntyvien yliopiston 30-vuotisjuhlassa. Vappu Taipalekin on jo 75 vuotias. Hänen harmaat hiuksensa oli vedetty taakse poninhännälle, joka ulottui puoliselkään asti. Erittäin hyvin puhui meistä vanhoista, sanoi mielellään puhuvansa itsestään vanhana naisena sillä vanhalla ja vanhuksella on selvä ero.
        Huomiseksi on luvattu kaunista ilmaa meille. Gunatt!

        Huomenet torstaihin, jonka pitäisi sitä toivoa antaa, ainakin sään puolesta kaikkea hyvää lupaa, hieman sumuista ja kosteaa, mutta niinhän syyskuussa on oltavakin.
        Luulen, että tänäänkin puolukkaämpäreitä täyttyy monella suunnalla, saapa nähdä tohdinko minäkin metsään?
        Vappu Taipale on henkilönä miellyttävä ja hyvä todella myös ymmärtämään naisen näkökulmaa, nyt ikäihmisten asiat omakseen tuntee.
        Molemmat Taipaleen pariskunnasta elämästä osaavat kertoa ja elävät opetuksensa mukaisesti, näin olen ymmärtänyt.
        Kyllä se nyt siltä näyttää, että entisten merkkien mukaan menee, luminen talvi on tulossa, keväällä voimme sitten veikkauksen todeksi julkistaa, ken on pystynyt mukana olemaan.
        Tänään luin lehdestä erikoisen hautajaisiin kutsun, vainajan kotipihaan tuhkan voi levittää jokainen, jos halua on ja pukeutuminen sitä mitä itse tykkää, kukkalaitteita ei, koska hautaa ei ole, ohjelmaa voi esittää halunsa mukaan ja sitten makkaraa ja mustikkapiirakkaa paikallisessa hotelissa.
        Tämä oli vainajan toivomus, hänen elämäkin varmaan oli "tämän kaltaista" rikasta ja värikästä, totuutta en tiedä, en tuntenut kyseistä henkilöä.
        Varmaan mieleen jäävät hautajaiset.
        Kyllä noin on kuin Venlastiina kerrot, kyllä sitä koulua patistettiin käymään paremman tulevaisuuden saamiseksi, no kaikista ei kuitenkaan voi herroja tulla, pakko meitä ruumiillista työtä pelkäämättömiä on pitänyt olla, paikkamme löysimme, työtä tehden on elämä kulkenut.
        En voi sanoa että pettynyt olisin, rehellisellä työn teolla on minun katto pään päälle rakennettu, en sano etteikö niin herrat kuin narritkin näin olisi tehneet.
        Jokainen paikkansa on löytänyt ja katkeraksi ei minun elämä ole muuttunut, vaikka pienillä tuloilla sitä on kituutettu, en vaan parempaan pystynyt.
        Totta tuo mihin ynnämuu viittasit ja tarkoitukseni ei toki koko nuorisoa ollut leimata, sitä vaan tulee lausuttua ajatuksiaan niin huonosti, hyvinkin pieni pilaantunut yksilö seassa ja leimakirves koko joukon sellaiseksi leimaa.
        Omassa perheessänikin on nuoria, jotka alkuun tekivät työtä mitä löytyi, sitten koulun päätyttyä se oma ala löytyi ja kaikilla ihan mieleinen, näin olen huomioinut.
        Kasvattaa en ole osannut, mutta olen yrittänyt sen kertoa ja todeksi vakuuttaa, että kaikki työ on arvokasta ja kaikkia tarvitaan, asenteet vaan kohdalleen.
        Pahalta näyttää tuo hallituksen sanelu, en usko että ilman rettelöitä näistä selvitään.
        Palkkaneuvotteluissa on "ostettu" nämä vapaat mistä nyt puhutaan ja nyt tehtyjä sopimuksia ruvetaan kumoamaan, ei hyvältä näytä.
        Toivotaan nyt kuitenkin joku ratkaisu löytyvän, talkoisiin voisi osallistua kaikki ei vaan työtä tekevät.
        Surullista jos taas naisvaltaiset alat joutuvat kovimman menetyksen kokemaan.
        No taisi tulla puhuttua suulla suuremmalla, eihän eläkkeellä olevan kuulu kantaa ottaa työelämän asioihin, mutta ei malta olla hiljaa, kun joskus on mukana ollut ja elinehtoja yrittänyt muiden mukana parantaa.
        Kaunista ja lämmintä torstai päivää varmaan koko kotimaahamme.


    • Ramoona_

      Huihai Skillan, kyllä me eläkeläisetkin saamme ottaa kantaa työelämän asioihin, meillähän niistä pisin kokemus on. Samoin on kasvatuksesta, olemme kasvattaneet hyviä veronmaksajia ja pitäähän kuluttaakin, ei vain tienata ja maksaa veroja. Itse olin työelämästä kuusi vuotta poissa hoitaakseni omia lapsiani kotona, en olisi pieniä edes raaskinut päiväkotiin viedä, jos sellainen mahdollisuus olisi ollut. Nythän valitetaan, kun aiotaan sen verran rajata, etteivät töttömien lapset saisi ihan kokopäiväistä hoitopaikkaa.

      Millähän kasvatuksen onnistumista voisikaan mitata, jokaisen vanhemman luulisi tekevän parhaansa kulloisissakin olosuhteissa. Kodin vaikutus on suuri, mutta ei lapsia voi loputtomiin suojella, pitää vain koettaa antaa sellaiset eväät, joilla pärjää., uskaltaa ja osaa sanoa ei huonoille vaikutuksille. Koulutus on parhaita pääomia, positiivinen elämänasenne ja itsestään vastuun ottaminen myös. Aina olen eniten toivonut sitä, että jalkeläisistä tulisi onnellisia, löytäisivät oman paikkansa edellytystensä mukaan. Työhön kuin työhön tarttuminen on meidän sukupolven perintöä myös, mutta nykyisin autetaan avuttomaksi. Toki todellista hätääkin on, mutta se onkin eri asia. Sama koskee niin omaa väkeä kuin turvapaikkaa hakevia.

      Uutisia ei millään haluaisi kuunnella, ei lehteä avata, mutta eipä kenenkään auta päätä pensaaseen laittaa. Leivän jakoon tulee yhä useampi, jospa leipojiakin osallistuisi enemmän, ja jauhojen hankkijoita. Palkkoja ja lomia aiotaan pienentää. Nyt olisi paikallaan eduskunnan näyttää esimerkkiä, heillähän on ainakin 4 kuukauden loma ja sairaspäivinä täysi palkka juoksee, lisänä muhkeat verovapaat edut.

      Onneksi tänään paistaa aurinko köyhille siinä missä rikkaille. Mehän olemme etuoikeutettuja, kun pääsemme ulos siitä nauttimaan ja vaikka puolukkametsään ihan keskellä kirkasta arkipäivää. Sairaspäiviäkin saamme viettää ihan niin paljon kuin niitä eteen tulee.

    • muori777

      Aamupäivää.

      Ilma on todella upea.

      Meillä oli eilen diakoni pitämässä juttutuokiota.
      Mukava nainen,ei tuputa sitä uskoa,koulu muistoja kertoilimme.
      Olemme entään NIIN vanhoja;)
      Lopuksi aina lukee jjonkin päivän sanoman.

      Nyt aion lähteä tuonne aronia puskaan ja tehdä mehua.
      Ei siis siitä puskasta vaan niistä marjoista ;D

      näkyillään...

    • KirjautunutVS

      Aurinkoista kesäpäivää!
      Olen useinkin kuullut pihlajista tuon sanonnan, ettei puu kahta taakkaa kanna.
      Aina syksyisin päätin seurata tuleeko runsaan pihlajanmarjavuoden jälkeen surkea talvi. Isäni nimittäin oli vakuuttunut siitä, että luonto huolehtii runsaslumisen talven varalta linnuille syötävää varustamalla pihlajat runsaalla marjasadolla.
      Sekin väittämä jäi tarkastamatta, vaikka edellisen asuintalomme pihalla oli varsinainen pihlajapuistikko.
      Siinä onkin täksi päiväksi ohjelmaa, kun huristelen muutaman sadan metrin päähän tarkastamaan millainen marjasato tänä vuonna pihlajissa on.

      Toissapäivänä kävimme hautausmaalla, ja mielestämme se on "retusoitu" huonompaan suuntaan.
      Aikoinaan meillä oli useinkin ulkomaalaisia vieraita niin Euroopasta kuin Indonesiaakin myöten. Kaikki he halusivat käydä hautausmaallamme, ja jokainen luonnehti sitä kauneimmaksi rauhalliseksi viimeiseksi lepopaikaksi, jonka he olivat nähneet.
      Nyt oli tunnelma poissa, kun puita oli kaadettu ja muutenkin maata myllerretty. Kipeimmin meihin koski ja koskee edelleen se, että ns. köyhien hautarivistö oli kadonnut. Se oli pitkä nurmikaistale, jossa oli kunkin vainajan kohdalla nimilaatta. Nyt oli kappelin nurkalle pystytetty surkea kivitolppa, jossa oli jonkinlainen teksti, mutta ei edes vainajien nimiä.

      ******
      Tippa silmässä kirjoittelen. Anteeksi, jos pilaan aurinkoisen päivän,


      /Ja kirjautunut nikkinikin taas on kDONNUT/

    • j.hurskainen_

      Yllättävän lämmin vielä tuli näin syksyn alkajaisiksi. Laitoin puolipäiviltä koneellisen pyykkiä ulos kuivumaan.
      Kai ilman kosteus on niin suurta, ettei ne ihan ehtineet klo 17 mennessä kuivua. Paksumpia pitää kuivattaa sisällä.
      Ilmalämpöpumppua tuulettamaan enemmän niin kyllä ne kuivaa.

      Meidän seudulla räkättirastaat putsaavat pihlajat marjoista, silloin kun niitä tulee. Tilheille ei jää mitään. Se kyllä suututtaa.

      Pitkät unet eivät aina virkistä. Jäi päiväksi sellainen hiukan väsynyt olo.
      Hirvittää aloittaa talon vesikaton maalaus näillä kymmenillä. Ammattilainen ei tekisi sitä tonnilla. Nyt ei ole vaan tähän rahaa kun on muutakin menoa.

      • Huomenet kahden asteen lämpötilaan ja sumun sekaan heräiltiin.
        Nyt jo päivä selennyt, aurinko jo korkealla, kovaa vauhtia lakikorkeuteensa kipuamassa.
        Viisi tuntia kertoivat päivän lyhenneen, siis valoisan ajan.
        Luin hirvikärpäsestä, että asustaa siellä missä talvella hirvet majaileee ja ei lennä kuin 50 metriä pisimmillään, alle neljän asteen ei pysty lentämään, pienen pakkasen tullen on vaiva ohi.
        Eilen piipahdin Marja- Liisan maisemissa ja voi sitä työn määrä mitä siellä oli tehty sen kukkapaljouden kanssa.
        Piha oli kuin satukirjasta, pilareineen ja muine käsin tehdyin koristein.
        Miten ihmeellä kukat sellaisen mahtavan vimman saakaan kukkiakseen ja emännällä uutta kukkaa tulevalle kesälle valmiina kasvatettuna.
        Taitajia ovat molemmat sen kodin asukkaat ja ahkeria, kyllä siinä aina jotain saa olla tekemässä.
        Ei ole pihlajan marjoja täälläkään tilheille tarjota, mitä sitten syöneetkään?
        Sido nyt vahvasti itsesi sinne katolle hurskainen.
        Hautausmaalla tulee luvattoman harvoin käytyä nyt kun hoidossa on, kaunista siellä on ja rauhaisaa, ajatuksen kanssa kulkien vanhat asiat mieleen tulee.
        Oikeassa olet Ramoona, meillä eläkeläisillä on mahdollista nauttia kaikesta, ajankäyttö on vallassamme, ja emme tarvitse sairastaa ilman palkkaa.
        Masentavaa kuultavaa nuo kaikki keskustelut, mitä nykyään tulee pakolaisineen ja oman väen tulevista uhkista.
        Onhan se niin reilua, kun ministerit talkoisiin osallistuvat viikon palkalla, ettäs kehtaavat, oliko niin että kansanedustajat viikon tänä ja viikon ensi vuonna uhraavat tienestistään näihin talkoisiin.
        Meiltä ja työtätekeviltä ei liioin kysellä, siitä vaan osa tuloista pois otetaan.
        Entäs vapaistaan, ei päivääkään vähennetä pitkästä lomastaan.
        Tasan ei näistäkään talkoista selvitä, ennustan kapina hengen nousua.
        Pää pystyssä nämä kolme ässää näitä uhkiaan esittävät, ei yhtään vaikeaa ollut lukuja ja summia ollut kertoa.
        Ehkä tuo kasvattaminen on ollut, ei niin tiedostanutta, on vaan esimerkillä ja omilla taidoillaan yrittänyt lapsilleen viestiä jättää oikein elämisestä, rehellisyydestä ja ahkeruudesta, niillä eväillä sitä on itsekin selvinnyt.
        Toimeen tuleminen on näillä tavoin toteutunut, ei rikastuminen, mutta onnellinen olotila kumminkin.
        Sitähän sitä jälkeläisilleenkin toivoo, ja ihan näyttää kuin olisivat sen löytäneet.
        Saapa nähdä mitä tämä päivä tuo tullessaan, suunnitelmia ei suuremmin ole, ilta on tässä asiassa viisaampi.
        Mukavaa, iloista ja aurinkoista päivää teille ystävät.


    • marja-liiisa

      Voi sun kanssas! Kun melkein hävetti, kun kaikki oli jo niin rempallaan. Suurin osa jo pois korjattu, ja muutkin jo pois leikkaamista odottamassa. Ei jaksa oikein enää tässä vaiheessa niiden siivoamiseen paneutua. Ja sitten tämä säilömisrumpa on vienyt ajankin aika tarkkaan.
      Ylisanoja kaikki, Ei mitään kummaa meillä ole, ihan tavallinern mökki täällä syrjäseudulla!
      Mutta todella kiva kun kävitte, tervetuloa uudelleen ajan kanssa!

    • Taas tänäänkin on selvästi kesä. Taivas on vaaleansininen, eikä tuulenhenkäystäkään käy.
      En muista kenen runosta ja mistä on seuraava loppulause: - Kesä jatkuu, kesä...
      Se sopii tähän aamuun, joten jatkukoon rauhassa!

      • Kesäinenhän päivä oli. Kävin metsäreissulla katsomassa kuinka sieniä nousee. Hupa reissu siinä mielessä, mustikoita pari litraa keräilin ettei aivan tyhjin käsin tarvitse palata. Olihan hyvä keli hiljalleen metsässä runttia. Vähän kipeä jalkanikaan ei ärsyyntynyt. Se johtuu siitä että on joustavampi alusta poljeskella. Asfaltilla askeltaminen tärähtää vaikka hiipien yrittäisi edetä.

        j.hurskaisella katon maalaus homma mielessä. Taitaa tältä sulalta olla myöhäistä. Ilmat viilenee, sateet yleistyvät ja aamusumu pitää katon märkänä. Kyllähän se nuoremman ja rivakassa kunnossa olevan hommaa olisi. Kuntturoimiseen ei ole varaa vaikka turvavyöt olisikin. Ei se jyrkällä katolla ole kovin yksinkertaista. Ja hommaa lisää sekin jos pohjatyötä on vielä lisäksi. Mikäpäs minä olen neuvomaan, omia hommiahan voi tehdä vaikka vähän urheillen, mutta ei hyvä.

        Nyt näyttää tapahtuvan valtakunnan ja kansalaisten asioiden hoitoon liittyvissä asioissa. En kuitenkaan siitä ala paasaamaan täällä.
        Tässäpä ilmoittautumiseni, eikä liian tärkeitä tullutkaan. Hyvää illan jatkoa!


    • j.hurskainen_

      Puulämmitettävissä taloissa nuohous on tehty puolipakolliseksi niin, että jos mökki kärähtää, pitäisi vakuutusasioissa osata sanoa ammattinuoharin nimi.

      Itelläkin olisi pelit ja pensselit, mutta se itse tehty työ ei kuulemma riitä. Niinpä jouduin raahaamaan katolle pukit piisin kahta puolta. Niille vahvat lankut. Naulasin ne raaspiikeillä pukkeihin kiinni.

      Sehän piti arvata. Jo tuo homma veti ihan naatiksi. Ei se mitään, haasteita pitää olla elämässä.
      Isänikin siirtyi tuonpuoliseen, leskimiehenä paitaa pestessään kun pesukonekin oli jo talossa. Joku tulppa kun mustaksi veti valkoisen miehen.

      Hyvät säät saavat ihmiset vetämään päivisin mielestäni liiankin kevyen vaatetuksen. Mukavaa korvausta viileästä heinäkuusta.

    • Kyllpä se tosiaan oli kesäinen päivä, Taisi hipaista 20 tuo mittari, onhan se paljon, kun syyskuu jo näinkin pitkällä. Parikertaa kävin apteekissa, tuplakierros tietokoneet eivät apteekissa pelanneet, sähköinen resepti ei toiminut.
      Onneksi aika lyhyt matka, joten ei suurta vaivaa olut. Siinäpä ne päivän hommat melkein olivatkin, no eka apteekkireisulla kävin kaupassa samassa talossa missä apteekkikin on, ei siis ihan hukkareisu.
      Tuosta j hurskaisen kattomaalauksesta olen samaa mieltä ynnämuun kanssa, ei enää tänäsyksynä onnistu. Nyt vain säästämään rahaa ensikesää varten, Aika ketterä täytyy olla peltikaton maalaamisessa, se on vaarallista ammattimaalareillekkin.
      Tuo hallituksen kaavailemat leikkaukset paljastuu todella vasta ensivuonna kaikessa karmeudessaan, kyllä ne eläkeläisiäkin kirpasee, kaikki kallistuu, ja asumiskustannukset nousee, palvelut kallistuu, tuskin mikään tulee edullisemmaksi.
      Sipilä antaa asuntonsa pakolaisille, luin jostakin ettei todellakaan anna vaan saa 30000 euroa kuussa korvausta. Jos tosiaan saa, niin pisnesmies on aina pisnesmies. Samoin ministerit luopuu omasta palkastaan yhden viikon osuuden jotain 2400 euroa, tuskin muuta kuin yhdeltä kuukaudelta.
      Miksei kaikille annettu vapaita käsiä panna Suomi nousuun vapaaehtoisesti kuten hyväpalkkaiset voivat tehdä.
      Luulen kuitenkin, että rikkaat vain rikastuu,ja köyhät köyhtyy.

      • TODELLAKO_LATE

    • Venlastiina, toit mieleeni kauniin runon, annetaan se kaikille:
      -----------------------------------------------------------------------


      ONNI

      Lauri Viita
      .

      Kiitos elämästä, Äiti
      Pari riviä tein kirjaimia tänään
      Siinä kaikki. Olen onnellinen.

      .

      Oli kerran ystäväjoukko
      ja nuoruus. Kaikki eli.
      Joka päivä oli kuin luominen
      yhä olisi jatkunut. Nyt
      minä yksin, entisen varjo,
      läpikotaisin muistojen syömä
      laho, kaatuva puu,
      aste asteelta lähenemässä
      maan turhuutta, hiljaisuutta.

      .

      Suvimaisema: lahdentyven,
      saunaranta ja vene
      ja helle, männiköntuoksu,
      kukat, välkkyvät kalat,
      lapsi, lapsia, lapset
      ja vanha onnellinen kaiku:
      Isä, hei!

      .

      Tein laulun perhosesta
      ja henkäisin: Se lensi.

      .

      Läikähti lämmin lämminta vasten,
      ryöpsähti yli. Me vaikenimme.
      Milloin ja missä? emmehän tienneet.
      Olimme kaksin ja rakastimme.

      .

      Pirkkalasta pispalasta Harjutieltä, huiskis,
      pulteri Tahmelan lähteeseen.
      Lyyti sanoi: Kirjoita, kirjoita sitten...
      Ja aurinko kurkisti korkeuteen.

      .

      On valo syttynyt ikkunaas.
      Olet kotona taas.
      Olen kaivannut sinua sinne.
      .
      Ja Pohjantähti on paikallaan,
      jäät katsomaan.
      Vuo jatkuu. Mistä minne?
      .
      Et kesää viihtynyt täällä päin.
      Vain tähdet näin,
      kun tuoksui kukkarinne.

      ---

      Kaita polku kaivolta ovelle
      nurmettuu.
      Ikkunan edessä
      pystyyn kuivunut omenapuu.
      Reppu naulassa ovenpielessä,
      siinä linnunpesä.
      Kun olen kuollut, kun olen kuuollut.
      Kesä jatkuu. Kesä.

      ..................................

      • Neeasa

        Kiitos Venlastiinalle ja Meriliille kauniista runosta! Tuo oli minulle tuntematon.


    • Kyllä te jaksatte noista arjen asioista kirjoitella. Minä jos kertoisin omasta arjestakin niin pari riviä saisitte luettavaksemme.

      Olen nyt ajatellut pistää Suomen asiat kuntoon, mutta stä ennen käyn Syyriassa. Olen nimittäin huomannut, että jotain on pielessä kun porukkaa virtaa tänne kuin pipoa.

      Siitä menemisistä: siihen Bashrad al Assadin taltuttamiseen käytän vanhaa perintöhaulikkoa. Tiedättehän tuon mallin "amerikkalainen saatana, kakspiippunen perkele", sellainen jolla ammuttiin jäniksiäkin.

      Pian kuulette pitkästä miehestä n. 2m, juoksemassa perustuksiaan pidellen pitkin aution Aleppon katuja. Jää Bashradille muutakin tehtävää kuin kansalaisten järjetön tappo.

      Mitä te teette ihmisten pelastamiseksi? kysisi muuan kamppailukaverini täältä palstalta. Minä kysyn vaan!!

      • Eikukkaan

        Hyvä, että joku panee töpinäksi. Kerrothan meille, miten kävi siellä Sysimustassa Syyriassa, sydämettömän sylttymaakarin maassa.


    • Lauantai sumuisena ja viileänä taas on alkamassa,lämpenee helteeksi päivän mittaan, kuitenkin syksyinen tunnelma kaikkialla
      Eilinen oli kaunis päivä, lämmin, mutta illan lähetessä jo koleus ympäröi maiseman.
      Onkireissu tehtiin lammen maisemiin ja onnistuikin ihan hyvin, kalaa tuli ja ilman vaurioita pääsin veneeseenkin, mutta kovin horjuvaa se kävely siellä maastossa oli.
      Siis tuli se edes kerran ongelle pääsykin kohdalleni;)
      Kaunis runo Merilii, noin se elämä kulkee, kuinka paljon onkaan noita umpeen kasvaneita kotipihoja, kun junan ikkunasta katselen, aiemmin elämää sykkinyt, nyt unohdettu.
      En oikein jaksa uskoa, että tuollaiseen mainostemppuun Sipilä syylistyisi, onhan hän uskovainen mies, vaikka väliin tuntuu, että hyvin uskon asiat häviävät mielestä, kun noita madonlukua esittelee.
      Eihän tuo isoa lovea ministerin ei kansanedustajankaan pussiin vaikuta, jos ei paljon tuon vertaisesta ole talouden kohdallakaan.
      Pieneksi sanoi Jhalliskin kun veron korotuksista puhuivat, 2% ei häntä harmittaisi, mutta perään totesi, että ei sillä taloutta korjata, olisi luvannut enemmän, samoin kaikki toisetkin isotuloiset.
      Nuo lakkolevottomuudet pelottavat, miksi ei uusia neuvotteluja voisi vielä pitää, onko tämä nyt arvovalta kysymys hallituksella, periksi ei missään.
      Näitä talkoita on vuosi toisensa jälkeen pidetty, maltillisia palkka ratkaisuja tehty, aina on puhuttu nolla ratkaisuista.
      Asiaa puhuvat ynnämuu ja Late, vaarallinen homma se katon laitto on, kun ajattelenkin, että pitäisi tälläisenä jäykkänä korkealle kivuta, pelottaa.
      Ymmärrän kyllä hurskaisen säästämis halukkuudenkin, kallista on nykyään kaikki vieraalla teettäminen.
      Niin miten olisinkaan hengästynyt jos olisin kaiken pihassa parhaimmillaan nähnyt siellä Marja-liisan luona, kun nytkin henkeä salpasi.
      Kolme sankollista puolukkaa oli kesäkeittiössä jo sinä päivänä haettuja, isäntää ei näkynyt metsässä silloinkin, kun pistäydyimme.
      Näin kukkahullulle kaunis ja ihmetystä herättävä pistäytyminen.
      Jotakin hyödyllistä tässä olisi aikaan saatava tänäänkin, en vaan tiedä mitä, eilen leikkasin marja pensaat, jotakin pihan hoitoa varmaan tänäänkin.
      Viimeinen helteinen päivä kuuleman mukaan tänään, siitä pitää kaikki irti ottaa, samoin varmaan teette toisetkin;)

    • mummi777

      Aurinkoista aamua.

      Kiitos merilii,runo ilahdutti.

      Nyt minulle riittää,en kyllä enää säilö yhtään mitään.
      Tein sitä Aronia mehua ja siinä päivä ährääntyi,kyllä täytyy tunnustaa muorista on tullut ihan ROMU;)

      Tänää pieni lenkki lähikauppaan,eilen unohtui yks ostos,kun taas laittanut lunttilappua mukaani.

      Saunailta oli eilen,vaan en jaksanut niitä saunaterveisiä tulla tuomaan.

      Olen NIIN täynnä tuota politiikkaa,etten ota siihen enää kantaa;((ärsyttää vain.

      Mukavaa viikonloppua kaikille.
      näkyillään...

    • muori77

      Piti kysymäni millä helkutilla nuo mainokset saa pois hyppimästä silmille????

    • muori77

      Taas lensi viesti bittitaivaaseen.Kysyin millä helkutilla saa nuo mainokset pois hyppimästä silmille??????

    • marja-liiisa

      Hei!

      Minä täällä henkeä pidättelen, kun ukko läksi katolle, kun metsässä on vielä märkää. Laittaa uusia palotikkaita, ja kävelysiltoja sinne. Märälle katolle! Minä olisin ollut sitä mieltä, että noin korkeat virat ei enää kuuluu 79 vuotta vanhalle ukolle. Mutta siellä se vaan rymistelee. Täytyy toivoa parasta ja pelätä pahinta! No empähän minä sitä ensimmäistä kertaa pelkää, enkä viimeistäkään, kohta on taas ne huonot jäät pelättävänä. Kun sinnekkin on ihan pakko päästä, muuten ei elämästä tule mitään!
      Täällä olis muuten just uunista otettuja voisilmäpullia, heitänkö sinnekkin?

    • j.hurskainen_

      Niin oli puhti pois, etten edes alkanut väsäämään kattotikkaitakaan katon maalausta varten. Liian kuumakin, puolustelin.
      Parempi vaan jättää suosiolla seuraavaan kesään. Lehdessä sanottiin että puolukkaan jo pääsee. Voi olla että haen ämpärillisen torilta.

      Ruotsi-Suomi maaottelu menee järjestäjämaalle, Ruotsille oikein komeasti, mutta ei se mitään. Nyt Ruotsi on muutenkin nosteessa.

      Italianmatkaa tarjottiin. Joku norjalainen luontaistuoteyritys sen olisi tarjonnut kun olen sieltä joskus ostanut tuotteita.
      Joku ketunhäntähän tuossa täytyy olla takana kun hotelliasumiset ja kaikki hoidetaan "sinulle lähes ilmaiseksi".

      Mutta katsotaan mitä huomisella on tarjolla. Ihan putkeen ei tämä päivä kyllä mennyt kesäisestä säästä huolimatta.

      • Sunnutain rauhaisaa oloa teille pirtissä kävijöille, pilviä näyttää kerääntyä, niin luvattu onkin.
        Ihanan kaunis päivä oli eilen, puolukoita haettiin sankollinen, raakoja olivat, teen hyytelöksi ja hirvikärpäsiä olisi ollut pieni sankollinen, jos niitäolisi kerännyt.
        On se epämiellyttävä olio ja pureekin mokoma.
        Kissasta kerroin aiemmin ja nyt tämä pentujaan taas niskasta kiikutti, kai pelkäsi että olemme majapaikan huomanneet.
        Tämä kissa on pieni kokoinen ja erittäin viisaskin, seuraa kaipaa, mutta kiinni ei antaudu, en kyllä uskalla kiinni yrittääkkään, joskus olen kynsistä hipaisun saanut, terävät kuin neulankärjet.
        Olipa hyvä, että hurskainen unohti koko katto homman, keväällä sitten kuntokin voi olla parempi, kun talven on levännyt.
        Puolukan kypsyys riippu varmaan paikasta ja voi olla että torilla olevat on kypsytettyjä, mutta kyllä kohta varmaan aidosti kypsiäkin löytyy.
        Ruunemannikin on näköjään pirttiä kunnioittanut kirjoituksellaan, kysymykseen vastaan, aina jotakin pientä yritän tehdä, keräyksiin pyrin vointini mukaan osallistua.
        Jaksamme kyllä tätä arkea markkinoida, tällä välttää kinat ja osa palstan väestä jopa tykkää käynnistä pirtin suojissa, usko vaan;)
        Pilkkiminen on varmaan mukavaa hommaa, kun sinne ennen jäiden vahvistumista pitää kiirehtää, toivotaan että onni mukana kulkee Marja- Liisan miehen kaikissa hommissa.
        Vielä tuosta puolukka reissusta, minullekin taas vahvistui asia, kyllä on minun korkea aika pysyä pois metsästä, siellä kompastuin ja pään iskin mäntyyn, kova on pääni, patilla selvisin.
        Olkapää hieman aristaa, eihän sitä voi millään uskoa, että sellsien kompura on.
        Mainokset varmaan on ja pysyy muori, sillä kai tätä palstaa yllä pidetään.
        Koetetaan vaan hyväksyä ja viestiä laittaa.
        Tänään matkaan kotiin, huomenna alkaa se talvinen meno, joka päivälle menoa tulevalla viikolla, siitä se alkaa kiire.
        Hyvää sunnuntai päivää teille kaikille.


    • Toloppakelekka

      Mitenkäs se vanha sanonta kuuui? Se, että ois aina suvi ja sunnuntai eikä koskaan talvi ja maanantai...

      Nyt on suvi ja sunnuntai, jos ei ajanlaskutaitoni petä. Taivas on sininen ja aurinko paistaa.
      Me tässä vasta aamukahvittelemme ja seuraamme kulmakunnan tapahtumia.
      Muutama auto ajaa sinne ja toinen tänne, pyöräilijöitä on paljon - sekä suuria että pieniä. Pariskuntia on kävelyllä, ja yksi sinnikäs naishenkilön odottaa kaupan oven takana kaupan aukeamista.

      Eipä olisi elämän vilkkaina vuosina pälkähtänyt päähän, että joskus elämälle saan sisältöä katselemalla ikkunasta mitä ulkona tapahtuu...
      Oikeastaan pienten taaparoitten touhja on hauska seurata. Aina olen lapsista pitänyt, mutta mitä vanhemmaksi tulen sitä mukavampi mukeloitten taapertamista on katsella.

      Omat lapsenlapset ovat jo aikuisia. Kummankin pojan tytär valmistui keväällä, ja molemmat onnistuivat saamaan työpaikan koulutustaan vastaavalla alalla.
      Se on hieno juttu, ja molemmat myös ymmärätävät sen.

      Nopeasti tämä aika menee. Siitä on olevinaan vain vähän aikaa, kun pojanpoika soitti ja ilmoitti, että tytöt ovat tulossa meille leipomaan. Samaan hengenvetoon poika kysyi, voiko hän tulla myös...
      Silloin tällöin saattoi jompikumpi tyttö soittaa kystyäkseen, sopisiko meille tulla iltakylään. Tottakai se sopi, ja kysäisin mistä tyttö soitti.
      Vastaus oli aina sama: ovemme takana!

      Kehen lienevät mukulat tulleet, kun isovanhemmat ainakin ovat tunnetusti hillittyjä ja totisia ihmisiä. Vai ovatko?

      Onneksi jokaisesta tenavasta on monenmoisia muistoja. Ne eivät lähde stipendiaatteina Ranskaan eivätkä muuta Helsinkiin.
      Olemmekin vaarin kanssa miltei päivittäin jutelleet menneitten yhteisten vuosiemme tapahtumista ja todenneet, että on ollut rikas elämä - ei aineellisesti mutta ihania muistoja on kertynyt miljoonien edestä.

      Eikä sitten muuta tällä kertaa,
      Voikaa hyvin ja nauttikaa suvesta!
      Minä sain taas raivarin: olin kirjautunut, mutta taas pitää harrastaa ynnälaskua! Sanon kuin entisen mestatun pääkallo vieriessään mäkeä alas: .......kele.....kele....kele

      • Selvästi

        Venlastiina siinä


    • puolueeton-
      • vasen-oikea

        No pirttiläisillä selvä poliittinen suuntautuminen ja se yhdistääkin sakkia.


      • nytselkeni

        Jos olisi demarista noin törkeä huhu laitettu liikkeelle, olisi oltu heti puolustamassa. Nytpä selkeni mistä tuo mainostettu pirtin henki koostuu.


      • sskillan

        Hei!
        Pirtin väki saa poliittisesti olla mitä vaan, ei täällä jäsenkirjaa kysytä.
        Mielipiteitä voi myös tulla mistä suunnasta tahansa, mutta silti ei riitaa rakenneta.
        Uskon, että tänne kirjoittavat ihmiset vaan viihtyvät pirtissä, koska ei kirjoituksilla pyritä kinastelua aikaan saada, mutta annamme tilaa erilaisillekin mielipiteille, nostamatta sen suurempaa haloota mistään.
        En tiedä kenenkään poliittista kantaa, arvailen kyllä ja oman suuntani tiedän tyrkyttämättä sitä kenellekään.
        Tulipa tuo pirtin henki nyt mistä tahansa, hyvin on viihdytty;)
        Ei meinannut mikään nikki kelvata, kai tunnistatte?


      • nepnep

        Olen taas kuullut, että siitä ei saa penniäkään! Mikä on totuus?


    • Neeasa

      Hieno sunnuntain seutu on ollut, lämmintä ja aurinkoa yllin kyllin!
      Lasten lapset hyppi trampoliinilla, että ihan metrejä ylöspäin, voi sitä iloa!

      Huomenna maanantaina olisi taas monta hommaa tehtävänä, myös ne marjapuskien leikkaamiset. Myös puolukkametsä kutsuu, sanon itselleni, että nyt, jos koskaan on mentävä, muuten ei ole hilloa talvella.
      Ainoastaan ne hirvikärpäset kauhistaa kamalasti! Ne saisi häipyä sinne mistä ovat tulleetkin.!
      Mikähän väri olisi paras, ettei ne huomaisi ? Pitäisikö olla metsän väri vaatteissa?

      Onhan niitä susiakin ja karhuja metsissä, ettei sittenkään nuo hirvikärpäset ole suurin uhka! Inhottavin vain!

      Minulla on tuo kirjautuminen onnistunut hyvin, ei valittamista.

      Hyvää illan jatkoa, Moi!

    • j.hurskainen_

      Kun on lämpöön tottunut niin heti ilmojen viilennyttyä pitää alkaa lämpöpattereihin virtaa johtamaan.
      Alkuun pattereiden pöly tuoksahtaa vanhalle kaiteelle, mut se vastus pian siitä epäpuhtaudet polttaa.
      Komeron ovi, joka on ollut monta kuukautta osin auki piti nyt sulkea. Muistan pakkasilla lämmön laskeneen 16 asteeseen.
      Vaatteet päällä tarkenee ja nukkuessa viileys on vaan hyvä peitteiden alla. tarkenee.
      Vanha työtapaturmavamma on aktivoitunut nyt läskistymisen myötä (3kg). On se. Takajalasta meni holvi. Nyt se pullistaa jalkaterää sisäänpäin.
      Onhan sitä ortopedille näytettävä. Vain leikkaushoito siinä voi auttaa.
      Se on puolen vuoden kuntoutus edessä. Kipee se on.
      Raahasin hullu katonmaalaustikkaat jo katolle aikomuksena aina poudan silmässä maalata ne 38 saumakattosiivun väliä. Väsy siinä jo tuli.

      • Huomenta, taas uusi viikko alkamassa ja syyskuukin jo puolessa, aika rientää.
        Sateisena alkaa uusi viikko, vieläkö kesää meille annetaan, toivottavasti, ei räntää vielä olisi valmis vastaan ottamaan.
        Varmaan on kipeä tuo jalkasi hurskainen, minulla on jalkapöytä myös vioittunut, olisiko marssimurtuma, vaikka en ole marssinutkaan, kipeä vaan on.
        Kyllä nämä jalat ovat niin välttämättömät, että saisivat loppuun asti meitä palvella. mutta minkäs teet, vaivaksi muodostuu muiden vaivojen kanssa.
        Hirvikärpäset ovat kyllä lisääntyneet aivan tuhottomasti, ei niitä kyllä joka paikassa ole, vain niillä alueilla, missä hirvet talvella lepäilevät.
        Niihin makuupaikkoihin munansa munivat, näin kuulin radiosta.
        Kuulopuheita ei kai pitäisi kertoa, sekaannusta vaan syntyy, mutta luulisi tietolähteiden ainakin radiossa paikkansa pitävän.
        Totuus on erilainen, kun eri suunasta tulee, kaikkeen ei auta uskoa, harmillista sekin.
        Jokainen elää omien uskomustensa kanssa ja niitä myös puolustaa, jos tarvetta ilmaantuu, onneksi pirtissä ei tälläiseen ole tarvetta ollut.
        Näkökantamme muodostamme jokainen ihan itse ja kun näin vanhaksi on elänyt, kanta ei hevillä muutu, elämän matkan varrella on kokenut sitä sun tätä ja nyt on vakiintunut elämä kaikin puolin.
        Tuuliviirinä en enää halua heilua,( en koskaan ole heilunutkaan) niitäkin on ihan tarpeeksi, vakaa on käsitykseni oikeasta ja väärästä.
        Toloppakelekan kanssa minäkin tätä elämän kulkuani mietin ja paljon on matkalle kertynyt, lapset on elämänsä löytäneet ja heidänkin lapsillaan on ainakin minun näkemästä kaikki hyvin, onnellinen olen.
        Odotan Holman ohjelmaa telkkarista, hän kertoi lehdessä, että kiroilu ei hyväksytä, politiikkaan ei oteta kantaa, varmaan tarkoitti puoluepolitiikka, politiikkaan kuuluu kaikki asiat, tavalla tai toisella.
        Nyt lopetan tämän sekoilun, pitäisi muistaa ettei kaikki ole itsestään selvää ja niin kuin minä lyhyt näköisesti ajattelen;)
        Tulkaa vaan kaikki mielipiteinenne kirjoittelemaan, pirtissä sana on vapaa, kun ei ilkeyksiin sorruta.
        Rivien välissä olevia juttuja en osaa lukea.
        Tuo Toloppakelekka on muuten niin somasti savolaisen korvaan kilahtava, jotta;)
        Mukavaa viikon alkua kaikille.


    • marja-liiisa

      Tuosta toloppakelekasta tuli mieleen hauska juttu. Oltiin Teneriffalla kahden pikkutytön kanssa, ja siellä rantakadulla pari nuorta naista oli tekemässä niitä letityksiä. Ja tottakai ne meidän tytöt (pojan tyttäriä) halusivat hienot letitykset hiuksiinsa. Siinä letitysten lomassa minä rupesin opettamaan nuorille naisille suomen kieltä. Ja otettiin lause, elä sinä rääkkää sitä ruisrääkkää, enhän mä rääkkääkkää. Sitä opeteltiin moneen kertaan , ja se alkoikin jo sujua.
      Seraavana päivänä käveltiin kadulla, niin samat tytöt oli linja-autopysäkillä kadun toisella puolella. ja huomasivat tulomme jo kaukaa. Ja sieltä kuului kirkkaalla äänellä älähä räkkää ruisräkkää, en räkkääkää.
      Olin kuolla nauruun! Opetus meni perille!

      • Hei! - Pelkkä yksi sanakin voi saada suun hymyyn, niin huomasin minäkin nähdessäni nikin Toloppakelekka.

        Näillä nurkilla näyttäisi olevan pilvipoutaa, kohta tarkemmin otan selvää, kun ulos painattelen.

        Espoo on kuin Suomi pienoiskoossa, etelässä eniten väkeä ja pohjoisessa erämaat, Nuuksio on todellakin suuri alue, kuin erämaa, jossa niitä hyviä mustikkapaikkoja minun kokemuksieni mukaan on eniten. Siellä lähiperheiden ja tuttujenkin kanssa olen retkeillyt vime vuosina. Nyt vielä hyvää mustikkaa, suurta ja pyöreätä (sekä ulkonäöltään että maultaan) löytyy paljon, mutta puolukka on vielä keskenkasvuista, pientä ja kovaa, osittain raakiletta.

        Väkeä on täällä etelässä todella paljon ja mustaihoisten joukot kasvavat, varsinkin nuoria miehiä on lisääntynyt tänne valtavasti. Naisia harvoin näkee, ja jos heitä on heillä on lapsia mukanaan paljon ja paksut peitteet päällään.

        Politiikka ja uskonto ovatkin hiukan samanlaisia, molemmissa on USKO aika tärkeässä asemassa, siksi on hyvä asenne tuo SkillaNin mainitsema,
        että jokainen saakoon rauhassa uskoa asioiden olevan niinkuin uskoo.
        "Jokainen tulkoon omalla uskollaan autuaaksi!"
        Itse taidan olla hiukan tuuliviiri, sillä aikoinaan aloitin Liberaalisella kansanpuolueella, mutta sitten se loppui ja sen jälkeen olen lähinnä IHMISTÄ äänestänyt, pettymyksiä on paljon tullut siinäkin "uskossa".
        Ainoa mitä kartan ainakin uskonnossa on kiihkoilu.

        Eilen illalla koetin ehtiä kotiin kello 18 mennessä, sillä TEEMA oli luvannt lähettää hyvän Ingrid Bergman-elokuvan:
        18.00 Kino Klassikko: Hätävalhe ELOKUVA
        (Indiscreet/Britannia 1958) Romanttisessa komediassa amerikkalainen diplomaattiplayboy väittää olevansa naimisissa laimentaakseen häneen ihastuneen näyttelijättären intoa. O: Stanley Donen. N: Ingrid Bergman, Cary Grant. HD

        Se olikin aika mainio juttu ja parasta siinä oli nimenomaisesti Cary Grantin tanssi, se oli kyllä innostava esitys! Mustat koipeliininsa liikkuivat ketterästi.

        Pitää mennä, iloa syyskuun puolivälin maanantaihin! Merilii.


    • Ramoona_

      Suomen kieli sisältää tosiaan herkullisia äänneyhtymiä, voi saada aikaan todellista kielijumppaa, jolla voi hauskuttaa muunkielisiä. Savon murre kieljkiäryleineen tarjoaa tietysti makoisimmat palat, mutta muu Suomi tulkoon perässä oman murteensa mahdollisuuksilla, pohjalaaset ja lounaismurteet vaikkapa. Kerran vierasmaalainen kysli minulta Nöykkiön bussia Espoossa , mutta ei osannut sitä millään lausua, sillä kahden eri vokaalin yhdistelmät ovat harvinaisia monissa kielissä. Nö-ki-vö siitä väkinsinkin tuli, vaikka hän miten yritti. Englantilaisella ystävällämme oli kauan opettelemista, että hän oppi sanomaan vaimonsa kotikunnan nimen : Läyliäinen.

      Letityksissä olen saanut paljon harjoitusta, itsekin olin pitkälettinen lapsena ja nuorempien siskojeni hiuksia äidin avuksi kouluun lähtiessä palmikoin. Silloin oli tapana vetää letit kireälle kahden puolen päätä, apuletit saatettiin vielä tehdä, että ohimohiukset pysyivät koko päivän siististi ruodussa. Omille tyttärille opettelin tekemään jo ranskalaisia palmikointeja, päänmyötäisiä, kruunumaisia, kalanruotoja... mitä erilaisimpia variaatioita. Kahdeksasta lapsenlapsesta on neljä tyttöjä, kaikki pitkähiuksisia, ei pääse taidot ruostumaan ja uusia malleja voi opetella vaikka netistä. Mukaan voi punoa nauhoja , tehdä siistin arkiletin tai upean juhlakampauksen. Joskus mieheni joutui laittamaan tyttäremme kouluun tai päiväkotiin aamulla. Muu sujui hyvin, kun oli illalla jo valittu oikeanlaiset vaatteet , mutta letittäminen oli korvattu poninhännällä. Viime aikoina on julkisuutta saanut isä, joka on tehnyt letittämisesta melkein ammatin, julkaissut kirjankin. Etelän turistikohteissa punotaan pikkuruisia lettejä, koristetaan helmin, hiukset pysyvät koko loman siistenä vesileikeissäkin.

      Puolukassa oltiin viikonloppuna, tutussa saaressa ei hirvikärpäsiä ole, kun ei ole hirviäkään. Laitoin pulmupuolukoita valmistumaan, mielestäni parempaa kuin pelkkä survos tai keitetty hillo. Aikaa pitää varata, mutta hiljaa hyvää tulee muissakin asioissa. Maltanhan imellyttää perunalaatikonkin. Säilytän pakasteessa, mutta varmasti hyvä kellari soveltuu myös. Joskus kokeilin käyttämättä jääneestä Sirkku-sokerista, mutta se suli liian hitaasti. Vaasan Jaakon puolukkajuoma täyskypsistä puolukoista viinihapolla on hirmuhyvää, jos vain viitsii läträtä.

      http://www.k-ruoka.fi/reseptit/puolukkahillo-palasokerista/

    • Näkemisen-arvoista

      Merilii, tarkoitit varmaan sitä Reel-tanssia?

    • j.hurskainen_

      Nyt ollaan selvästi syksyn kynnyksellä. Rouva oli lenkillä ison koiransa kanssa. Vahva koira vei rouvaa kun sopiva pissauspaikka näytti löytyneen.
      Eläinystävänä änkäysin puheille.

      - Jaksais tuo koira pulkkaakin vetää, virnuilin.
      - Nyt sentään jaksamme liikkua kun liika lämmin oli meille molemmille liikaa, onnitteli itseään.
      Tulehdusarvot korkealla. En alkanut mihinkään isompaan puuhaan kun se kostautuu. Kuitenkin jotain tein, siitä hyvä mieli.

      Yllättävän löydön tein koko päivän kipeänä olleeseen kurkkukipuun. Otan muutaman Carmolis yrttitipan suoraan pullosta raakana.
      Tilipäivään on vielä yli 2 viikkoo - niin että säästäen savea, ohjeisti sammakko kuulemma poikaansa.

      • UUNOTTAVAT_suomalaisia

        Ruotsissa pystytään määrittelemään ihmisen ikä pienellä solututkimuksella ja on todettu 75% yksin tulevista pakolaislapsista olevan yli 18v.


        Huomasitte klo 19 uutiset, tornion kautta tuli komeita hirvittävän rikkaan näkösiä nuoria miehiä aivan älyttömästi,

        laituri tungokseen täynnä NUORIA TERVEITÄ HYVINHOIDETTUJA RIKKAAN NÄKÖSIÄ KOMEITA MIEHIÄ,

        näyttivät lähin schikiltä vaatteet oli kallita siistejä komeita miehiä,

        kohta tulee uutiset katsokaa tarkaan, näettä loistavaa rikkautta huhkuvaa porukkaa,

        nyt jos koskaan, niiltä on perittävä normaali maksu kaikesta palvelusta, asunnosta, ruuasta, vaateista, huonekaluista,

        MITÄÄN EI noin rikkaille anneta ILMAISEKSI, EI MITÄÄN.


      • UUNOTTAVAT_suomalaisia kirjoitti:

        Ruotsissa pystytään määrittelemään ihmisen ikä pienellä solututkimuksella ja on todettu 75% yksin tulevista pakolaislapsista olevan yli 18v.


        Huomasitte klo 19 uutiset, tornion kautta tuli komeita hirvittävän rikkaan näkösiä nuoria miehiä aivan älyttömästi,

        laituri tungokseen täynnä NUORIA TERVEITÄ HYVINHOIDETTUJA RIKKAAN NÄKÖSIÄ KOMEITA MIEHIÄ,

        näyttivät lähin schikiltä vaatteet oli kallita siistejä komeita miehiä,

        kohta tulee uutiset katsokaa tarkaan, näettä loistavaa rikkautta huhkuvaa porukkaa,

        nyt jos koskaan, niiltä on perittävä normaali maksu kaikesta palvelusta, asunnosta, ruuasta, vaateista, huonekaluista,

        MITÄÄN EI noin rikkaille anneta ILMAISEKSI, EI MITÄÄN.

        UUNOTTAVAT_suomalaisia?
        ja sinä uunotat meitä kaikkia palstalaisia.

        Luuletko, että emme osaa lukea uutisia muualta ja sinä jakelet "tietojasi" täällä, miksi?
        Luulitko itse todellakin, että Irakissa ei olisi rikkaita? Tuohon voisin vain todeta, että ja kun otamme vastaan heidän kansalaisiaan, niin meille kuuluisi ilmaista öljyä sieltä.

        Jokaisesta maasta löytyy ne rikkaat, jotka matkustelevat ja köyhät, jotka eivät voi matkustella varojen puuttessa ja heitä ei avusta mikään instanssi, kuten näitä "pakolaisia"?

        Entäs sitten, kun heille ei tarvitsekkaan maksaa mitään? Jos he pystyvätkin kustantamaan täällä olonsa, sillä jokuhan heille maksaa kuitenkin, sillä ilman rekisteröintiä on mielestäni mahdoton saada Suomestakaan mitään tukea.

        Nyt syyllistyin pahimpaan mokaan, vastatessani tälle "monistajalle", koska toivon vilpittömästi, että meidän Kahvipirttiin ei tulisi ainakaan tungosta tuosta "pakolais´keskustelusta". Anteeksi.

        ps. kerron myöhemmin minun "palstaviljelystäni"!:DD


    • Huomenta jälleen, sumuinen on aamu, marjamiehet saavat odotella sumun selkeentymistä, jos metsään aikovat.
      Kosteus kestää pitkälle aamuun.
      Puolta kuukautta elämme ja syksy tuntuu, vaikka lämmintä onkin, ei oikein osaa pukeutua, pitkähihaista päälleen laittaa ja sitten hiki virtaa;)
      Katselin minäkin tuota pakolaisvirtaa ja todella hyvin voivan näköisiä nuoria miehiä.
      Heidän todellista hätäänsä en osaa arvioida, eihän aina ulkoa päin voi tietää todellisia lähtökohtia.
      Ihmetyttää kyllä missä on naiset, vanhukset ja lapset, eivätkö rohkene pakomatkalle lähteä, vai eikö rahaa riitä?
      Kyllä toivoisi, mikäli tänne saavat jäädä, pian työtä löytäisivät, kunto ainakin työn teon kestää.
      Tuo tilipäivä usein kovin kaukana on, kun tili tyhjenee pakollisiin menoihin jo näin puolissa kuin.
      En tiedä, en ymmärrä miten nykyajan ihmiset aina matkustavat, istuvat kahviloissa ja baareissa, ei minulla ole varaa sellaiseen.
      Kun ajattelee esimerkkinä lasten harrastus kustannuksia, kaikki maksaa, silti vaan reissutaankin, hienoa että osaavat tulonsa oikein mitoittaa.
      Tuota Pulmu säilöntää kokeilen minäkin, en ole ennen kuullutkaan, aina oppii näistä viesteistä teiltä toisilta, kiitos Ramoona.
      Minulla tuo ajatus ja aate jo äidin maidosta lähtien on mukana seurannut, koskaan en ole mieltäni muuttanut, elämä on vakuuttanut aatokseni vakaiksi, aina ei kaikkea kuulemaansa allekirjoita, mutta periaate on pysyvä.
      Tuon elokuvan katsoin minäkin ja kyllä kumpikin pääroolien esittäjät olivat kauniita ihmisiä.
      Eilen katsoin vahingossa elokuvan, nimeä en edes tiedä, oli koripallo valmentajan elämästä, sekin vei mennessään, pakko oli loppuun katsoa.
      Minulla oli "saparot" lapsena tiukalle äiti letitti, hiukseni on peri suomalaiset, ei koskaan pitkiksi ehtineet, kun oli leikattava latvojen haaroittumisen vuoksi.
      Ihastelen noita upeita taideteoksia, mitä ihmiset hiuksillaan voivat tehdä, naisen kruunahan ne hiukset ovat, minulla ei kruunua koskaan ole ollut;)
      Nyt laulamaan lähtö, pitäisi rallatella, että ääni paremmin ulos tulisi, sekin sellainen keskitasoinen vaan on, ei mitään soolo laulajan ääntä ole.
      Kaikki jää sinne keskitasoon tai vähän sen alle, mutta näillä on pakko mennä;)
      Kivaa päivää, vieläkin aurinko tuolta naapuritalon katon yli kurkkii, ehkä kaunista muuallakin.

    • Reel-tanssi siinä elokuvassa ' Hätävalhe ' taisi todellakin olla, se nimi meni siinä riemussa hiukan ohi. Ajattelin silloin, että Ingrid Bergman varmaan tanssi myöskin kauniisti, mutta kun se tapahtui sen paksun hameen sisällä, niin eihän sitä nähnyt juurikaan !
      Yhtä hassua melkein kuin katsella teltan ulkopuolella balettia, joka tapahtuu teltan sisässä.

      Kaiken lisäksi hänen piti tuossa roolissa esittää vihaista, joten eihän silloin tuontyyppinen tanssi onnistu! - Kyllä ilmeiden on oltava sellaisia kuin ne olivat Cary Grantilla, koko mies ilmensi sitä tanssia.

      Ja hyvä oli kyllä myöskin se skotti-kiltissä tanssinut mies! Innostavia ilmestyksiä.

    • Lähes aurinkoinen päivä, ja lämpöäkin ainakin 16 astetta,katsoin juuri 16,1 astetta.
      Noista pakolaisista, en oiken paljon viitsi sanoa, tuolla aiemmin kirjoitin siitä Sipilän asunnon muuttamiseksi pakolaisten käytettäväksi. Sain sieltä ryöpyn perättömän tiedon levittämisestä. Kuitenkin se mitä kirjoitin on ollut julkisissa tiedotusvälineissä nähtävillä. Enkä sitä kuitenkaan todeksi väittänyt, vaan sanoin jos todeella saa. Enempi kommentointi ei tarpeen.
      Suomeen tulee pakolaisia varmaan paljon enemmän kuin tuo 2400. Varmasti pitää tarkkaan seuloa ketkä ovat todellisia pakolaisia.
      Kyllä Suomen pitää osansa ottaa.

    • mitäpä

      me mistään

    • Tervehdys taas!

      Onpa tainnut muutama päivä mennä etten ole Pirtissä pistäytynyt. On olevinansa ollut muuta menoa ja puuhaa. Näin se on eläkeläisellä kiire ja touhu eikä silti mitään merkittävää tapahdu. Nyt kyllä "juoksuttelin" tätä ketjua ja muitakin.
      Toloppakelkan ainakin huomasin. Tottahan totoloppakelkka on ainaskii kolomekertoo tolokumpi värkki kun iliman toloppii. Näytiksi vaan että olen lukenut!

      Laten aiempi kirjoitus meni niin kun nyt viimeksi kertoi. Olen myös lukenut Sipilän talonsa luovuttamisesta pakolaisten käyttöön ja versioita riittää. Näissä tietojen melskeissä kyllä riittää arvailemistakin missä milloinkin piilee totuus tai onko sitä ollenkaan. Kyllähän tämäkin Sipilän mainostempulta näyttää, vaikka asiaanhan se ainakin on verhoiltu ja näyttävästi sille tuotu. No takaahan se monin verroin sen, että tulijoita Sipilän taloon riittää ensi vuoden alustakin, jolloin tietojen mukaan talo on käytettävissä. Tämä nyt ei kuitenkaan tulvivaa pakolaisten vyöryä ratkaise. Ehkä se ongelma on edessä, joiden vaikutusta ei vielä kukaan tiedä.

      Ylivoimaisesti suurin pakolaisten määrähän tulee Irakista. Mitenkä he sopeutuvat keskenään kun tulijoita taistelurintamien molemmilta puolin, on isis,sunni- ja shiiamuslimit ja kullakin uskontokunnalla sotaisa henki päällä. Todellisessa hädässä olevia on tietenkin autettava, eihän siinä suuria erimielisyyksiäkään liene, mutta "seulottavia" riittää ja jonot venyy. Senhän näkee jos kuka sattuu vielä elämään.

      j.hurskainen vaan jaksaa sinnikkäästi olla kattomaalauksen kimpussa. Onhan sinnikäs yrittäminenkin arvostettava asia. Eipä silti, hilasin koukkutikkaat ylös ja nousin minäkin mökkini katolle. On sentään pieni kattokin. Savupiipun tiileistä oli ylhäältä saumalaasti rapissut. Ne korjasin varovasti hiipien - ei täysin onnistunut. Siinä äheltäessäni kai polveani loukkasin, vaikka eihän sitä työn melskeessä huomaa ja kun katollakin on ensisijaisesti pysyttävä. Nyt polveni alkaa olla kuntoon tulossa.

      Tässäpä tämä - ilmoittautumiseni. Jatketaan jos jaksetaan ja ehditään!

      • j.hurskainen_

        Yritin kirjoittaa, mutta viesti ei vaan lähtenyt koneelta.
        Kysyin terveysasemalta näitä ortopedin vastaanottokoukeroita. Sun pitää tilata aaika ensin meille ja lääkärin sitten arvioitava antaako lähetteen ortopedille.
        Varmaan sen lähetteen saa kun kysymyksessä on 36v sitten työtapaturmassa loukkaantunut nilkka. Se pullistuu sisäjalan puolelle nyt kipua tuottavasti.
        Yritän sinnitellä ainakin lumentuloon asti kun tuo koipi vaatisi vaikean luudutusleikkauksen. Jalan holvi on tuhoutunut.

        Sitä minä noidun että tämäkö kolmen kilon lisäpaino tuon nilkan nyt pahensi. Muuta syytä en voi löytää.


      • No-niin

        se lääkäri ainakin minulle sanoi, että nivelten terveys vaatii,
        ettei ylipainoa kerry. - Mutta eihän pari-kolme kiloa ole ylipainoa vielä!


    • Neeasa

      Hyvää iltaa Pirttiin! Vielä pitäisi pienen lenkin tehdä, mutta kummasti tämä Pirtin ovi veti puoleensa ja sisään asti vaan.

      Tänään olen tehnyt sellaista kakkua, jota en ole aikaisemmin tehnytkään, nimittäin porkkanakakkua.
      Täytyihän sitä sitten vähän maistella ja olihan hyvää, se kuorrute vielä päällä, nam!

      Porkkanat aiomme ottaa jo pois maasta, sitten monitoimikone surraamaan, ja pakasteeseen pikkurasioihin, sieltä voi talven mittaan ottaa.

      Nyt menoksi, Moi!

    • vart-ija

      Eiliset viestit poissa.

    • Porkkana kakku onkin ihana kun tekee sen Kuorrutuksen Pehmytjuustolla .
      Saas nähdä pelaako tänäänkään .

    • Päivää taas vaikkei paistakkaan. Remontti saattaa olla ohi, joten kokeilen pikavisiittiä pirttiin. Eilen en ensin päässyt millään tänne olin kirjautunut, en myöskään varanikilläni.
      Sama taisi käydä Kat-leijalle. Myöhemmin kun kurkkasin niin Kat-leijan kirjoitus oli kolmeen kertaan, ja kommentti perään. Minun kirjoitus kaksi kertaa, ja oma kommenttini oli myös. Sitten tuli taas apina vahtimaan kuten tänäänkin, mutta nyt kokeilen lähteekö tämä ilmoitus.
      Tässähän oli ilmoitus, olisiko ylläpidolta, jotta eiliset kirjoitukset poistettu.

    • ook-oo
    • muori77

      Ehtoota vuan ;)

      Mitä ihmettä ne pelleilee tämän suomi24 kanssa .minä taidan tehdä LAKON ;))

      Auttasko jonkin sortin mielenilmaus.

      No henki pihisee vielä kuiteski.
      näkyillään...

    • j.hurskainen_

      Aivan. Päivä se on pilvinenkin. Väliin sumusadetta tuhnutti. Lpppukesä-lunssa kesti 2 päivää.
      Koko ajan rapsehin pihalla jotain muka puuhaten. Sisällä paleli, mutta vahvasti kampetta päälle. Omenapuissa oli paljon kuivia oksia.

      Pitkillä alumiinitikkailla niitä korkealtakin sahailin. Paksumpia haaroja sähkösahalla poikkasin. Eläviin oksiin ei nyt voi kajoaa, muuten puut kuolee,kai?

      Pitkään tuntunut, hoitamaton kurkkukipu johtaa aina minulla lunssaan. Vaikka nokka tursus, ruokahalu säilyi ja janojuomakin maitti. Sii.

      • Neeasa

        Keitä kasviskeittoa, jossa sipuleita monenlaisia, tuoretta inkivääriä, porkkanoita,
        persiljaa tilliä ja pari perunaa.
        Luulen, että flunssa häipyy nopsaan, kun tätä nautit, toivottavast!


    • Kyllä.voi.kirj.ilman.nik

      Muoria komppaan nyt minäkin, paikallaan olisi mielenilmaus, minkä sorttinen hyvänsä!

      En jaksa nyt kirjoittaa.

      Kokeilen taas, voiko kirjautuneena kirjoittaa ilman nikkiään. Voi. Merilii.

      • Nikittä

        Jeah!
        Kyllä minullakin niin paljon narisemisen aihetta on, että tottakai osallistun miekkariin. Annetaan tämänpäiväisen ruuhkan ja sateen mennä ensin ohi.
        Joskus vaikka kuinka olen kirjautunut Venlastiinana sisään, väitetään, että "et ole kirjautunut". Kuitenkin sininen Venlastiina on tekstin alla.
        Nyt en ole kirjautunut, kun aikomus oli vain ilmoittautua porukkaan.

        Katselen tässä silmät pyöreinä, milloin parkkipaikalla ensimmäinen auto muuttuu veneeksi ja seilaa pois.
        Oho! Valtava salama leimahti, ja heti perään jyrähti ukkonen.

        Pitäisiköhän tästä lähteä sadetakki- ja saapasostoksille siltä varalta, että joudumme protestoimaan kaatosateessa?
        Ei tuonne vesisuihkujen alle parane mennä,
        Jään odottamaan poutaa....

        Ei onnistu!


      • Eilen illalla kirjoitin sinisellä kirjautuneena, mutta kokeilin, voiko silloin kirjoittaa ilman nikkiään kun Capu sitä kyseli, tosin ei Kahvipirtissä, vaan tuolla ulkopuolella.
        Kyllä voi kirjoittaa ilman nikkiään, vaikka on kirjautunut. M.O.T.


      • Merilii_ek

        Ja kaikkein kummallisinta, nyt voi nappia painamalla päästä ylöspäinkin pirtistä, aikaisemmin aina vain 70 plus-merkillä yläpaneelissa.


    • Sade huuhtoi tienoon muutaman ukkosenjyrähdyksen kera, sain ryöpyn aamupäiväisellä pyöräilyllä kauppaan vastaani, ja kastelun viimeisteli kovan tuulen voimalla suurista vaahteroista singonnut vesi. Mutta lämmintähän tuo sade oli, kuten ilmakin. Uusi polkupyörä kiidättää minua kevyesti, on alumiinirunkoinen ja isorenkainen, vaihteita ihan turhankin takia paljon, että vaikka puuhun kiipeäisi. Ruskan airueina hehkuttelevat karmiininpunaiset villiviiniköynnökset, muutamissa vaahteroissakin jo alkaa punertaa.

      Olen sinimekkoisena päässyt aina kirjautumaan, jos vaan olen muistanut sen tehdä, portsari päästää kyllä sisään mustissakin. Aina tarjotaan myös mahdollisuus "Käytä muuta kuin rekisteröityä käyttäjätunnustasi". Pitäisköhän alkaa salaperäiseksi ;). Eikös nuo sivunuolet kaikilla ole pelanneetkaan ylös ja alas rullatessa ? Homea ja endiä painamalla on myös päässyt alkuun ja loppuun.

      Vai miekkaria täällä suunnitellaan...entisenä partiolaisena aina valmiina. Onhan meillä valittamisen aihetta : emme saa yhtään lomaltapaluurahaa, saati puolikasta, jota nyt tarjotaan. Ei ole tosin lomaakaan, jolta voisi palata. Yhtä ja samaa ympärivuorokautista elelyä vaan. Taitetut indeksit on niin vanha narinan aihe, pitää keksiä jotain mediaseksikkäämpää. Jos räntäsade olisi sopiva miekkarin tausta, oikein kurja viltinharmaa hyinen marraskuun päivä. Joku organisoisi soppatykin, joku ilmapallot , vanhoista lakanoista banderollit ja voisiko lämmikkeeksi olla jotain kahvin sekaan lorautettavaa. Onhan niin monet Kyöpelimatkat tehty ilmojen halki, tuollainen toritempaus on ihan lelli jutska.

      Matoisia ovat omenat, mutta viipaleita sain ehjistä kohdista, kanelisokerin lisäksi kookoshiutaleita päälle, piirakka paistuu tuoksuen uunissa ja tuon pirttiinkin...vanijasoosia unohtamatta.

    • Tässä minun nykyisessä koneessani ei ole Homea, vaan yläviisto nuoli, joka osoittaa luoteeseen, ja end-sanaa ei myöskään ole, se on merkitty alavinolla nuolella, joka osoittaa kaakkoon.

      Vain Kahvipirtti ei ole ollut aikaisemmin mahdollista nostaa ylänuolella, mutta nyt on siihen asiaan tullut korjaus. Eli siis jotain hyvääkin!
      Tosin yläpaneelissa oleva 70 plus on aina toiminut.

    • Niin....JA

      Katso uskoen ylöspäin,

      rakkaudella sivullepäin,

      kiittäen taaksepäin

      ja toivoen eteenpäin!

      • Pari päivää on mennyt tällä keskustelupalstalla niin. että kun olen joskus vilkaissut, apinan kuva kertoo "uudistusten" olevan käynnissä.

        Tänään seurain kiinteästi mielenosoitusta ja väliin tulleita kommentteja. En ollut torilla, katsoin sen liian vaivalloiseksi ja ikänikin jo alkaa vaikuttaa. Myötätuntoni on asian puolesta torille tulleiden puolesta huolimatta koiranilmasta. Ay- liikkeessä joskus mukana olleenna, vähän aktiivinakin, pidin hyvänä sitä että ay- liike muistuttaa olemassa olostaan. Sehän on ay-liikkeen tehtävä. Toivottavasti neuvotellen päästään sopuun muutoin kuin SSS- ryhmän sanelulla. En sen tarkemmin asiasta, he jotka ovat kiinnostuneita, löytävät kyllä vastauksia ja tulkinnat tulevat kunkin harkinnastaan.

        Tämä tällä kertaa ilmoittautumiseni merkeissä.


    • Minulla on mennyt viikko, etten ole niin lukenut tai osallistunut palstan aiheisiin. Tietsikkani oli huollossa viikon verran, joten on ollut aikaa seurata tilannetta tv:n välityksellä.

      Pidän myös tämän päivän mielenilmaisua aiheellisena, onhan muitakin mahdollisuuksia saavuttaa tuo 5 % säästöohjelma kuin matalapalkkaisten ansioista. Hyvin perustelivat kätilöt ja sairaanhoitajat näkemyksiään haastatteluissa.

      Eiköhän tulevat neuvottelut ens'viikolla suju sentään ilman äärimmäistä jääräpäisyyttä, lomarahan poistokin koskisi sentään kaikkia yhtä paljon, ajat kun on muuttuneet niin paljon 70-luvulta, jolloin se etu annettiin, saadakseen työtekijät palaamaan takaisin "sorvin ääreen"

      Kyllä tuntuu tosi hyvältä voida taas osallistua, ja lukea ikätovereidenkin mielipiteitä,...mukana ollaan!

    • mummi777

      saunaterveiset pitkästä aikaa.

      Kyllä tuli lahjakkaasti vettä päivällä ja ukkonenkin isotteli;)

      siinähän päivä hurahti.
      Katselin jonkin Aikaa niitä Helsigin juttuja,vaaan rupesi ramasemaan ja nytkin sänky kutsuu;)
      näkyillään...

      • j.hurskainen_

        Vanhempi veljeni antoi hyvän vinkin karviasmarjojen säilömiseen. Niitä tuli nyt paljon. Vinkkinsä oli laittaa joukkoon mustikkaa reilusti.
        Sitten sillä sähkösauvalla sen sekoitin. Hillosokeria joukkoon. Niin tuli hyvää marmelaadinoloista hyytelöä 12 litraa.

        Jostain syystä päivätorkut olivat erikoiset. Kuulin siinä välissä katon ropinasta että vettä tulee kaatamalla. Ukkonenkin jyrähteli.

        Sikeässä unessa olin torilla. En voinut käsittää minne fillarini hävisi kun sillä torille tulin. Oli hienoa herätä omassa punkassa.


    • Ruiskukko

      Perjantae-ehtoota kaekille!!!!

      Kylläpä ossoo olla hämärätä, kello on 18.30 ja pakko on olla valot, että näkköö kunnolla. Ulukona on tihkusae ja tosi voemakas tuuli. Kuitennii on ollu lämmin päevä, mittarissa päevällä 16.30. Yölle on luvanna 14. Tiällä sato ihan mahottomasti tuossa ennen kymmentä ja ukkonennii jyrisi muutaman kerran. Välillä sitten iltapäevällä paesto ihan pienen hetken jo paesto aarinko, mutta vettä on tullut enimmäkseen koko päevän, nyttii vihmoo ohuelti ikkunaan. Tuo se tekis hipiälle hyvvee.

      Ihan äskön kuluki punanen kissa tuosta ikkunan alta liiterille päen, jäe yks kaks rappujen viereen tuijottammaan, kohta köyristi selekäsä ja hyppäs ylös päe. Ja niin se sae varmaan hiiren, kun alako syömään sitä. En tiijä kennekä kissa se on, mutta tässä se joskus liikkuu iteksee.

      Pyykkiä tuossa silittelin ja laetoen vuatehuoneesee, pölyjen pyyhkimisen kyllä jätän ihan varmasti huomiseen, eehän näen hämärällä oo semmoseen ollenkaa mittää inspistä, päevä se on huomennakkii.

      Iso veli tuossa soetti Kaustiselta ja kertoi kuinka n. 30 thaimaalaista tuli metsästä satoja ja satoja litroja puolukoeta peräkärryn lavalla, vaatteet ihan märkinä. Ja saavat hyvät keruupalkat itselleen. On se kumma kun suomalaiset ei kehtoo männä mehtään, vaekka voesivat tienata hyvät rahat ja vielä verottomina. Tämmöstähän tää on ollu jo monena vuonna, en vua ymmärrä.

      Tuli tässä pieni tauko, jatkan vielä. Rännit ropisoo, vettä sattaa. Huomanna jo pitäs helepottoo, ee ennee tämänpäevän kaltasia kuuroja, vettä kuitennii jonniiv verra joja päevä. Se on sitte syksy. Eka kerra laetettii lämmöt piälle tässä mökissä, no hyvä nii.

      Tämä sepustus tällä kertoo. Hyvvee viikonloppua!!!! paulamaria

      • puolukoita

        Joo 70 senttiä kilo maksoivat, kun vein ostajalle autolastin.


    • aamulenkkeilijä

      Aamuhämärissä pirtin ovelle kampesin. Liian vähällä vaatteella varustautunut aamukävelijä. Vähän vielä kävijöitä.
      Ihan tonttu-ukkona kyselin kuka naisista on emäntä SkillaN. Melkein toruja sain. Koirani vaatii ulkona isäntää tulemaan ulos n y t.

    • Lauantaipäivää, syksyiseksi on päivät muuttuneet, eilisen kovan sateen, ja myrskyn jälkeen koivunlehdet alkaneet joukolla lentämään. Nyt vain pilvinen päivä, eikä tuulikaan kovasti tuule.
      Kyllä minäkin eilistä mielenosoitusta TV: stä seurasin, ihmettelin miten paljon sateesta, ja myrskystä huolimati väkeä oli torille kertynyt.
      Oli tosi upeaa, että kaikki osapuolet sanoivat mielipiteensä, niin opposiitiopuolueiden johtajat kuin hallituspuolueiden edustajatkin.
      Lisäksi ammattiliittojen johtajat, olivat valmiita keskustelemaan yhteisen mielipiteen luomiseksi hallituksen sanelupolitiikalle.
      Uskon Sipilänkin katsoneen mielenosoitus keskustelua, koska oli valmis jatkamaan vastausksen antamista.
      Tuo uudistaminen, en vielä oikein tiedä mitä uudistettiin, paripäivää apinavahti vartioi keskustelijoita. Nyt saattaa paremmin päästä mukaan, aika näyttää.
      Ehkä tämä tälläkertaa, terveisiä Pirttihirmulta, toivottelee Late Vaan.

    • Piti vielä sanoa, että emäntämme Skillan on viimeksi käynyt pirtissä 15,9 aamulla. Varmaan kohta ilmestyy, lauluharjoituksiin viimeksi oli menossa.

    • j.hurskainen_

      Pientä kirjoituskatoa on nähtävissä kirjoittavien pirtissä vierailijoiden osalta. Päivähän oli lämmin ja sateeton. Ehkä jotkut puolukkametsässä.

      Itse aloin viimein harventamaan liian sakeita marjapensaista. Innostuin ehkä liikaa. Eipä ainakaan tarvi mahdollisena ensi satokautena monia päiviä punaisia keittää mehuksi.

      Yksi keitos-satsi meni vahtimattomana piloille. Vesi oli siitä pohjapadasta loppunut. Mehu oli valunut tilalle ja palanut pohjaan.

    • Kat-leija

      Terkui Turust. Saas nährä aukeek toi linkki teil katottavaks. Mää toivon et onnistuis. Siin nimittäin Turun Huru-Ukot valmistaa kaalikääryleit. Nyy on kaalin aika parhaimmillas. Maistuis varmaste teikin.
      http://tstv.fi/video/13308#main

    • Kyllähän kualkiäryleet on ihan hyvää sapuskaa. Eipä huru-ukot ole turhalla asialla.
      Puolukoita oli myynnissä 12 e/ 5 kg laatikko. Ei paha hinta, mutta liian paljon oli raakoja seassa. Ostan kunhan torille tuodut kypsyvät.
      Eipä tässä kummenpia. Katsastellaan kaikenlaista. Öitä!

      • kauppamiehenkatu10

        Isommissa kaupungeissa marjaa voi ostaa torilta myyntiautoista kevätpuolelle asti.
        Lehtien pikkuilmoituksissa näkee suolasieniäkin kaupattavan kotimyyjiltä.
        Tai. Mitäpä ei olisi kaupan. Ei kai löydy viikkoa. jona klapikauppias ei ilmoittaisi; heiltä parhaat valmiiksi pilkotut klapit. Kotiin tuotuina.


    • Täällä yksi huru- ukko. Kiitos hyvistä vinkeistä. Sieltä löytyi monta uutta reseptiä.

    • Marja-liiisa

      Minäkin olen huolissani emännän poissaolosta! Kun tavallisesti ilmoittaa, jos on pois muutaman päivän. Toivotaan, että kaikki on hyvin, eikä mikään sairaus tai muu vakavampi este ole tapahtunut.

    • Pusksuleima

      Terveiset Venlastiinalta!
      Se torvelo oli kirjoittavinaan Kahvipirtiv viaraskirjaaj ja huamas vasta jälkäteen olleensa keskusteluosaston vastauspualella.

      Kai se saa pian potkut siältä...
      Sehän kirjottelee niim pitkii vastauksii, ettei siäl sitä kukaa kauvan kattele.

    • Sattuuhan sitä, tuskinpa sentään potkuja tulee!
      Minulle ei sattunut tänään mitään kertomisen arvoista. Kirjautuminen kyllä tökki, kolmeen kertaan täytyi salasana kirjoittaa kunnes aparaatti uskoi. Kelpo syypäivä oli. Tosin tuli pieni sadekuuro juuri silloin kun oli kävelemässä. Ehdin loikata sateensuojaan joten vaurioita ei tullut.

      Eipä muuta kuin iltaa jatkamaan!

    • Merilii_

      Eilistä viestiäsi lukiessani hämmästyin: lähes puolta halvemmalla puolukoita kuin täällä! Ja täälläkin vaaleita, jopa valkoisia joukossa!

      Paljon niitä 5 kg:n laatikoita kyllä oli, mutta en nyt vielä ostanut.
      ...

      Kokeilen vielä tässä samalla, voiko sinisellä kirjautuneena ollessaan edelleen ilman nikkiään kirjoittaa. Hyvää illan jatkoa! Merilii.

    • kaskenpolttaja

      Erikoinen tapahtuma löytää miellyttäviä kirjoituksia kaiken mellastuksen
      keskellä.Kansa kuohuu yli laitojen,tyytymättöminä päätöksiin joille he eivät
      voi mitään,äänensä antajina.Kauemmin eläneiden viisauksia on mukavaa
      seurata,jokaisella suurinpiirtein samanarvoisia kokemuksia elämän varrelta.
      Meillä sodanjälkeisillä on paljon kiitollisuutta köyhyydestä huolimatta.Kun
      tottuu vähempään,ei osaa paljoa pyytää.Iltapäivä-kaffeet ja sitruunakakkua.
      Yöksi luvassa hallan vaaraa.

      • Samoin on sinun kirjoituksesi on hyvää tunnelmaa tuomassa!
        Tervetuloa vaan kirjoittelemaan! Ikä voi olla mikä vaan, henkkareita ei kysellä!
        Sitähän varten me lähimmäiset olemme olemassa: toinen toisiamme ilahduttamassa ja auttamassa.


    • muori7777

      En ymmärrä nyt tätä suomi24 ollenkaan.

      Ennen oli helppo kirjautua,mutta nyt ei onnistu millään;((((

      Monta vuotta käytin samaa nimmaria ja pääsin sisään.
      Nyt herjaa milloin nimimerkk on väärintai salasana

      Olen pyytänyt yhteyttä vaan ei tule mitään.
      näkyillään...

    • Iltamyöhäis tervehdys pirtiin. Kylläpä pimeässä osuin oikeaan oveen- pimeää todella on. Täällä pirtissä on säilötty sitä sun tätä ja puolukassa käyty.
      Juu, kyllä ihan itse piti kerätä ja kypsiäkin olivat, aika aukealla ja hyvällä paikalla.
      Tasaista kangasmaastoa- auto näkyi koko ajan.

      Alkuviikolla tuo apina tosiaan vartioi mutta selityskin oli, että palstaa uudistetaan , postit sun muut palstat toimivat hyvin vasta sen parin päivän jälkeen, sellainen teksti oli.
      Aikaa viimekäynnistä on vierähtänyt hieman. Missähän se oikein on mennyt . Se aika ???

      Säät olleet erinomaiset. Tänäänkin 15 lämmintä ei tuulta juurikaan, pilveä mutta välillä aurinko heloitti täysillä. Voiko ihanampaa syyspäivää ollakaan. Varsinkin vaahterat alkavat olla tosi kauniita kullanruskeassa asussaan.
      Yötkin niin lämpimiä. 13 - 15 astetta. Tähän saakka. Mökillä kesäkurpitsa kasvaa täysillä ja työntää uutta alkua ponnekkaasti- ihan kuin unohtaen että syksy tulee ja pitäisi kasvaminen lopettaa.

      Puolukoista vielä sen verran: Paikallisessa kaupassa oli ½ litran rasia puolukoita hyllyssä, hintalapussa luki 5 e Katsoimme toisiamme että näkeekö toinen saman vai onko se kangastusta . Hinta oli ja pysyi samana 5 e . Hävytöntä.
      Sen verran myyjäisiä pitäneenä tiedän että iäkkäät vaikeasti liikkuvat ihmiset maksavat puolukoista melkein mitä vaan, kunhan saavat, mutta tuo oli ylin noteeraus mihin törmäsin.
      Puolukka on se "entisaikojen" marja, jota kerättiin johon ihmiset olivat tottuneet. Ja hyvähän se onkin ja terveelinen kuten kaikki marjat.
      Torihinta oli 3 e litra.
      Nyt pitää lopetta , ettei satunnaiselta lukijalta hermot pala. Että jatkuuko tämä aamuun asti. Ei jatku mutta tämä päiväkään ei jatku kauaa; Siis kauniita unia kaikille ja hyvää huomista päivää valmiiksi sanottuna ! Heippa !

    • SkillaNn

      Huomenta alkavaan uuteen viikkoon, viimeinen täysi viikko syyskuulla, miten tämä aika näin rientää.
      Terveiset maalta, puolukkametsästä ja säilömisen kierteestä.
      Puolukkaa tuli kerättyä, kaksi sankollista kotiin sellaisenaan ja säilöttynä Pulmu puolukkana ja kurpitsan kanssa useita purkkeja
      Lanttu ja kurpitsa soseena niin ikään säilöön laitettu.
      Noista puolukoista, kyllä niitä on paljon ja ilo kerätä, kantaminen se hankalin vaihe, vaikka ei pitkiä matkoja tarvinnut kerätä.
      Laskeskelin miten hyvät rahat saisikaan nuori ja terve jalkainen ihminen, kun päivän metsässä kulkisi, sankollinen hetkessä täyttyi näinkin vanhalta ja vaivaiselta mummolta.
      Sankollinen maksaa täällä 20 euroa, 5-6 tunti ja kymmenen sankollista kertyy reilusti, siitä voi laskea miten hyvä hanke olisikaan.
      Eilinen päivä oli vielä niin ihanan kaunis, hajuvettä sivelimme ihoon ja hirvikärpäset eivät meistä tykänneet.
      Viime viikolla, kun maalle läksin oli apinan kuva ruudussa ja niin jäi kertomatta, mihin aioin mennä, hienosti on pirtissä kävijöitä ollut, joten eipä haittaa vaikka useimmin unohtaisin palstan.
      Lukenut olen kaikkien viestit, mutta jätän tällä kertaa tähän, aamulenkkeilijälle sanon, että minähän se emännän titteliä olen kantanut, mutta muuten en osaa itseäni esitellä, taitaa profiilikin huonosti nykyään sitä kertoa.
      Tulkaa nyt kaikki edelleen viestejä kertomaan, älkää minua pelätkö;)
      Teen tänään mustikkapiirakan, mustikoita niin kovia ja isoja sieltä marja reissulta löytyi, heippa vaan ja jatketaan harjoituksia.
      Ai, pitäähän kertoa, että puolukoista teen sitä tuoremehua hapon kanssa yhden sankollisen, kai toisen survon vaan perinteiseen tapaan.
      Kirjautuminen muka jäi, vaikka kyllä kirjauduin, jospa palstalle pääsen.

    • Hauskaa huomenta!
      Arvatkaa, sataako vai paistaako täällä! Jeesaan sen verran, että muuan mummeli päätti lopettaa aamusäikähdykset vessan peilissä ja tilasi permanentin maanantaiaamuksi.

      Vielä sen peilistä virnuilevan noita-akan olisin urhoollisesti kestänyt, mutta sitten siellä yhtenä aamuna murjotti fammuvainaa eli isän äiti. Se oli liikaa!
      On se niin väärin, ettei ihminen saa olla itsensä näköinen vaikkei mikään kaunotar olisikaan!

      Tietysti sitten permanenttimaanantaina pitää tulla vettä ihanan kesäisen sunnuntain jälkeen.
      Tansseissakin sentään oli parempi tuuri, kun vierestä vietiin...

      Nyt rupeaa tulemaan kiire. Onneksi jo eilen etsin sateensuojani ja suihkumyssyn. Ehkä niitten avulla olen suvun ainoa kiharapää vielä kotonakin.

      Eipä sitten muuta kuin Skillanille sydämellisesti tervetuloa kotipirttiin!

    • Ilmestyhän emäntä paikalleen, onhan jo kaipailua ollutkin. Hyödyllisissä puuhissahan on aikasi mennytkin. Täytyyhän niihinkin aika ottaa.

      Niin ne puolukoiden hinnat heittelehtivät. Tosi se on, 12e/ 5 kg laatikoita oli tarjolla. Pari kymppiä se oli aiemmin. Puolukat olivat raakoja, myyjä yritti saada ne kaupaksi. Eikä silti vilskettä käynyt. Ronkeleitahan ostajat ovat, niin myös minä. Mistä ja milloin lie ne sekundamarjat raavittu. Ostan kunhan ne torillakin kypsyvät, silti vaikka hinta nousisikin.

      Niin...voisihan nuoret marjametsään mennä. Kuitenkin se ei ole aina aivan yksinkertaista. Varsinkin asutuskeskuksissa asuville. Marjamatka on useiden kymmenien kilometrien päässä ja vielä pitäisi tietää mistä tavoittelee. Kuljetus ja matkapuuhissä voi olla ongelmia. Minulla niistä ei ole ongelmia, mutta aion kuitenkin marjat torilta hankkia. Siihen on muut syyt, ehkä pieneltä osin myös laiskuuteni.

      Sateen tuhnuista on, mutta kaipa sitä pitää ruokavarastolle mennä. Hyvää jatkoa meille!

    • Sumun keskeltä haparoin pirttiin- pitää taas todeta "ettei päivät ole veljiä keskenään". Eilen miten ihanan lämmin ja kaunis päivä !
      Skillanille tervetulotoivotukset pirtiin. Kyllä metsässä kuleksiminen rentouttaa, marjoja ketäten tai muuten vaan. Hermot lepää. Ainakin omat.

      On se hauska juttu (tai vähemmän hauska) miten sitä muuttuukin äitinsä näköiseksi ikääntyessään. Ei sen puoleen kyllä joskus rattaissa istuva lapsikin on ihan saman näköinen kuin rattaiden työntäjä. Ei tarvitse tehdä DNA:ta tunnistamiseen.

      Vävyn isoveli oli muuttunut veljensä kanssa ihan saman näköiseksi . Muutaman vuoden aikana jolloin emme ole häntä nähneet. Naurettiin että samalla passilla asiat hoituu vastaisuudessa. Kertoikin että häntä on puhuteltu pikku veljenään.. Niin että pätee tuo samaistuminen miehiinkin. Saman kokoisia ja näköisiä.

      Permiksestä tuli mieleen oma käyntini. Kiharaa hain ja semmoinen lentävä sähärä tuli ,suora ja suorastaan ruma. Lohduttaudun ettei kai tämä naama parempaakaan ansainnut. Moni sanoi että mene valittamaan kampaajalle. Kerran olin jo lähellä mennä, en sitten kuitenkaan voinut mennä............. Kalliskin kuin mikä, värin kanssa 155 e Ehkä kommentoin jaloilla ja pysyttelen kaukana siitä virmasta. Muuten konkurssi iskee kotiin......

      Nyt jouduttaudun maanantain jumpalle. Iltapäivällä seniori tansseihin. Huomenna kuntosalille sitten mökille puutalkoisiin. Tekemistä riittää joka päivälle vaikka muille jakaa.
      Heippa.

    • Kat-leija

      Heippa puolukanpoimijat. Minä kävin Turun kauppatorilla puolukassa. Kolme litraa mahtui juuri ja juuri pakastimeen ja eiköhän ne ruoan lisukkeiksi riitäkin. Vielä ajattelin litran lasipurkkiin tehdä tuota Ramoonan Pulmu-puolukkasosetta, joten torille vielä tällä viikolla mentävä.

      Syyspäiväntasaus on 23. syyskuuta, siis ylihuomenna. Täsmällinen hetki on klo 11.21 Suomen aikaa. Tuolloin kesä on virallisesti loppu ja syksy alkaa, Syksy jatkuu aina talvipäivänseisaukseen ast, joka on 22.12. kello 06.48.
      lihuomenna ovat päivä ja yö yhtä pitkät kaikkialla maapallolla ja päiväntasaajalla aurinko paistaa kohtisuoraan taivaalta. Pohjoisnavalla alkaa puolen vuoden pituinen yö ja etelänavalla päivä.
      Meillä päivä lyhenee lyhenemistään, voisikin olla asiallista kaivaa taas kirkasvalolamppu esiin yläkomerosta.

      • j.hurskainen_

        Hyvä muistutus Katleia tuosta tulevasta syyspäiväntasauksesta. Auringosta emme saa enää tarvittavaa D-vitamiinilisäystä elimistöömme.

        Ihan sivuhuomautuksena; selasin tuossa Wikipedian sivuja Artiksesta. Jossain siellä sanottiin, että kaamos tulee pohjoisnavalle jo 24.9. Sieltä se alkaa konttaamaan kohti Pohjois-Eurooppaa yli Jäämeren.

        Kirkasvalolampusta on tutkitusti hyötyä monille "kaamosmasentujille". Meillä mitään kaamosta ole kun lyhimmänkin päivän aikana valoisuuden aika on yli 5 tuntia.

        Monet sanovat että flunssa pitäisi potea eikä lähteä ulkotöitä tekemään sillä vaivaisella etananvauhdilla.. Nyt se näyttää itelläkin pitkittyvän kun en malta rokulipäiviä pitää.

        Huominen päivä on järjestyksessään 265:s vuoden alusta laskien. Satapäivää jälellä. Toiset sata päälle ja ollaan kevättalvessa.
        Hyviä yrttiteenkeittäjäisiä itse kullekin.


    • Puskasuleima

      Päivää, te ahkerat metsä- tai torimarjastajat!.
      Meidän huushollistamme ei kumpikaan ole käynyt marjassa. Rollaattorilla ei pääse, ja kävelysauvoista on enemmän riesaa kuin apua kumpareisessa maastossa.
      Kun emme tänä kesänä käyneet Pohjois-Karjalassa, eivät kotiseudun maisemat innostaneet puoliskoani marjastamaan. Mökkeillessämmehän hän poikkesi ämpärin kanssa metsään, ja lyhyen ajan kuluttua hän palasi ämpäreineen, joka oli täpötäynnä mustikkaa.
      Viime käynnillämme ei mustikoita ollut. Pitkän ajan kuluttua tuli metsästä hikinen ja väsynyt mies ja toi uurastuksensa tuloksena kokonaisen litran mustikoita!
      Taitaa meidän mökkeilymme päätyä samoihin muistojen kirjoihin kuin muutkin matkat ja retket.

      Muuten on kyllä kaikki hyvin,
      Kävin kampaajalla enkä näytä enää yhtään Adele Wilhelmina G:ltä.
      Ilmoitin sen heti rakkaalle puoliskolleni, joka tuli hakemaan minua sovittuun aikaan. Kohteliaana(?) miehenä hän myönsi, etten ole kenenkään näköinen vaan näytän ihan itseltäni!

      Nyt taitavat rivit täyttyä. Terveiset kaikille ja SkillaNille tervetulotoivotukset!
      Venlastiina (kirjaamatta)

    • Kivaa iltapäivää!

      Tuolla pohdittiin radion uutisissa kerrottua juttua, että Oulussa on pidätetty henkilöitä, joiden epäillään osallistuneen laittomaan ihmissalakuljetukseen. - Onko laillistakin olemassa?

      Eräs mieshenkilö sanoi, että on-on! Hän aikoinaan salakuljetti tyttöystävänsä huoneensa ikkunan kautta sisään, etteivät vanhemmat kieltäisi. - Se oli laillista.

      No noin vanhat asiat eivät taidä näillä palstoilla enää ketään kiinnostaa, joten siirrynpä lounaani makustelemiseen. Hyvää jatkoa SkillaN! ja muutkin! t. Merilii.

    • muori77

      Ehtoota.

      Piti tänään tehdä Päksin keikka.
      Kuulolaitteeni sanoi irti yhteys sopimuksemme.
      Lupasivat laittaa postissa,kun saavat kuntoon.

      Vettä roiski välillä.nyt on pimeää,kuin joulun meidän muorin pirtissä:)

      näkyillään...

    • Iltaa vain pirttiin tulin kuitenkin vielä käymään lueskelin näitä tämänpäivän juttuja, siitä tuli mieleen, kun tuo syyspäivän tasaus on 23 päivä kuluvaa kuuta, ei se kesä siihen lopu. Oliskohan oikein EU:n pättämä, että kesäaika loppuu vasta 25 pv lokakuuta.
      Joskus kyllä muistan pysyvän lumenkin tulleen jopa tänne eteläänkin ennen tuon kesäajan päättymistä.
      No nythän on aika lämmintä ollut, tosin sadettakin riittävästi tullut.
      Tuolla aiemmin ehkä monelle on selvinnyt ettemme mihinkään marjametsään lähde, ne marjat mitä meidän pakastimeen mahtuu eivät toriltakaan ostaessa kovin kalliiksi tule.
      Jo viisivuotiaana olen marjametsässä käynyt, äidin ja toiseksi nuorimman veljeni kanssa. Laavussa olimme yötä, meillä oli onget Paavon kanssa mukana. lisäksi oli evästä ja tarpeet kalasopan tekoon, siellä kalasoppa oli parasta mitä koskaan olen syönyt. Siinä oli kauniin Valkealammen rantamilla hieno leiripaikka, sen minä vieläkin hyvin muistan, vaikka aikaa on kulunut yli 75 vuotta.
      Sen jälkeen olen lukemattomat kerrat käynyt marja että sienimetsässä. Nyt olen päättänt ei enää marjastusta, muuta kuin torilta.

      • satunnainen.vierailija

        Muistan syksyn jolloin Etelä-Suomessa maahan satoi ensilumen syyskuussa. Oikein kunnon 10 sentin kerros sitä oli.
        Pian se suli kyllä pois kun lämmintä oli.

        Monasti ensimmäiset lumennäytöt tulevat siinä lokakuun 20 päivän tienoilla. Yhtään ei haittaisi meikää vaikka myöhästyisi tuosta vielä kuukauden.

        Nyt on mukavempaa lähteä tosisyksyynkin kun ei ole taskurahasta puutetta kuten viime syksynä ja sitä edellisenä.


    • Huomenet vesisateesta, koko yön on vettä tullut, voi vaan huokaista, että kaikki pakkaseen menevät on kerätty.
      No heti puhun läpiä päähäni, sieniä ei ole, tokko niitä onkaan.
      Muistan minäkin lapsena saarireissut, en muista oliko meillä telttoja vai nukuttiinko veneen alla, mutta mukavia muistoja niistä retkistä on.
      Usein oli joku ystävä mukana, kun yksin olisin muuten ollut, vanhemmat sisarukset eivät mukana kulkeneet, kymmenen vuotta ikäero seuraavaan.
      Permanentti on minunkin hiuksissa ja nyt uutta tapaa yritän opetella. kampaan hiuksia alapuolelta, jää sellaisia suortuvia, ei tarvitse rullille kiertää, olen vähän sellainen takkupää;)
      Hyvin lohkaistu mieheltä Merilii, onhan salakuljetusta tuokin.
      Niin kohtahan se vuosi loppuu, mutta on siinä joulu joka taas kohokohtana koetaan, toisille hyvinkin painajaisena sen kokevat.
      Minä tykkään joulusta, talvestakin.
      Tuo Pulmu puolukka on nyt tullut monelle innoituksen kohteeksi, kerroin tästä tavasta tehdä hilloa ja nyt varmaan Pulmu paketit kaupasta loppuvat, kiitos Ramoona ohjeesta, hyvää se on.
      Tori on mainio paikka hakea marjat, se on monelle hyvinkin hyvä tapa, sillä kyllä se metsässä kulkeminen voimille ottaa.
      Itse olen onnellinen, kun vielä jaksoin marjat kerätä, on siellä niitä kohteita katsella, missä silmä lepää, kannon päässä istuen silmäillä maisemaa, ehkäpä puiden välistä pilkottavaa järveä.
      Kamalan kallis tuo hiustesi laitto olikin meri-kukka, minä maksoin 52 euroa, nyt kuitenkin harmin lykkäsi, kampaajani jää eläkkeelle, mistä löydän yhtä kivan ja edullisen tilalle?
      Totta tuokin, mitä ynnämuu mainitsit, ei kaikilla ole mahdollisuuksia metsiin päästä pitkien matkojen vuoksi, mutta eipä innosta näitä nuoria nämä lähellä olevatkaan marja paikat.
      Kuuntelin eilen radiosta miten mikään kovasti fyysinen työ ei työttömiä kiinnosta, tietenkin otanta ei aina totuutta kerro, on niitäkin jotka ottavat työn vastaan, kun sitä vaan on.
      Pakolaisvirta kauhistuttaa, säälittää, mikä onkaan näiden ihmisten koti tulevaisuudessa, siellä joukossa on varmaan paljon sellaisia joilla ihan oikeutettua on lähtö ollut, vaikka varmaan myös niitä elintaso pakolaisia mukaan mahtuu.
      Tuo rahastus salakuljettajien puolella kauheaa, miten toisen hätään voi noin suhtautua?
      Kiitos tervetulo toivotuksista ja sen olen minäkin todennut, että äitini tytär olen, kaikella tapaa, eipä siinä mitään, äitini oli hyvä ihminen, en samaan varmaan yllä, ulkoisen olemuksen puolesta kyllä.
      Nyt on kokousta, ohjelma ryhmää ja laulua, iltapäivään venyy kotiin tulo, sitten siilaan puolukka tuoremehun ja puolukan kansaa söhrääminen on loppu.
      Luen sitten illan suussa, mitä te toiset olette tehneet, päivänne viettäneet, heippa!

      • j.hurskainen-

        Tein 4 km pyöräilylenkin kun piti hakea lämpöpuhallin ns.halpahallista. Edellinen sökähti eilen illalla kun yritin saada syyskosteuden pois pitkästä korsteenista.
        Ilmanpaine-ero ulkopiisin ja tulipesän välillä sen tekee kun on ollut 5 kk lämmittämättä.
        En uskaltanut laittaa tulta uuniin illalla kun kaupat olivat jo kiinni. Kokemus tuon on osoittanut niin moneen kertaan. Nuohooja putsasi hormit ja hämpsyjen verkot pois.

        Mukavalta näyttää nyt säätila. Tuuleekin jostain lännen ja etelän väliltä.

        Erikoinen asia tuo syyslehtien lakaiseminen. Viime syksynä sitä ei tehty. Keväällä lehdet olivat kuitenkin pois. Lierot ja kastemadotko veisivät maan alle? Erikoista.

        Tänään se on jo puolenviikon aatto. Ja ei kun toimeksi.


    • Tänään on ollut uutisista ja tv- stä seurattavaa siitä, miten "maassa makaa." Myös Ajankohtaisesta kakkosesta, joka juuri päättyi. En enempää näistä, olen sulkemassa aparaattiani, mutta hujautan samalla menemään Pirttiin hyvät yöt!

    • Huomenta pilvipoutaiseen keskiviikkoon, eilen oli iltapäivä mitä kaunein, nyt jo ihailen punertavaa vaahteraa olohuoneen puolen puistossa
      Kivasti jo puna sävyiseksi muuttuu, joka päivä suurentaa lehtien väritystä.
      Puistossa on penkkejä, mutta ani harvoin niillä istuvia näkee, kiirekö tämänkin estää.
      Nyt on säilömiset tehty, tänään yritän selvitä torille, tuoreita juureksia pitää ostaa, yksitoikkoiseksi käy vaan yksin perunaa syödä.
      Kyllä tuo pyörä onkin hyvä väline, kun sen selkään vaan pääsisi, ostoksetkin niin mukavasti kotiin saisi, mutta eipä nyt ole edes pyörää.
      Olen huomannut kantamuksienkin ruvenneen painamaan paljon enemmän kuin ennen, vaikka aina olen käsieni vahvuutta pitänyt hyvänä, puristusvoima on vielä hyvä.
      Purkit ja purtilot saan avattua. yllättävän monelle sekin tiukkaa tekee.
      Tuo uunien lämmittäminen on myös taitoa vaativa laji, itse olen hyvin vähän uuneja lämmitellyt, aina on muistini mukaan keskuslämmitys taloissa asuttu, ehkä lapsuuteen mahtuu uunien lämmitystä, mutta sitähän en minä tehnyt silloin.
      Maalla ollessa olen kokenut puilla lämmitetyn hellan ja takan hyvin mukavaksi lämmön antajaksi, lämpö on aivan erilaisen tuntuista.
      Välikysymystä katselin ja kuuntelin, kyllä se sitä toistoa on puolella ja toisella, entisiä muistellaan, kuka mitäkin on luvannut ja sitten pettänyt äänestäjät, kyllä usko meinaa tähän laitokseen kaikkiaan horjua.
      Antaisivat selkeät madon lukumäärät, mistä leikataan, miten paljon, osaisi elämäänsä eteenpäin ajatella, no sen nyt jokainen tietää, että talkoissa mukana ollaan, oikeuden mukaisuutta kaivataan ja odotetaan.
      Satunnainen.vierailija on onnellinen, kun euroja on taskussa reilummin, niin olisin minäkin, ei niitä kuun lopulla montaa ole, mutta eteenpäin elävän mieli.
      Lumen tulo ei vielä mahdollista, kun lämmintä vaan lupaavat, mutta kauankos siinä menee, kun sää muuttuu, toivotaan ettei pitkää loska aikaa tulisi.
      Päivän touhuihin tästä nyt suuntaan, on ihan mukava olo, kun ei mitään pakollista ole edessä, kunhan vaan olen, tälläistä leppoisaa oloa toivottelen teille kaikille;)

    • Täällä taas!
      Sään valtias ei ole vielä päättänyt sataako tänään vai paistaako...
      Jos vanhat merkit paikkansa pitävät, ensi yönä on taivas tiheässä pilvessä, jos olen oikein käsittänyt kuuasiaa. Muistini mukaan ensi yönä pitäisi olla punainen kuu.

      Vaan mitäpä tässä jossittelemaan!
      Jos herätään yöllä oikeaan aikaan, niin sittenpähän selviää niin pilvet kuin kuukin. Tai sitten ei.

      • j.hurskainen_

        Tämän viikon saamme vielä ehkä mukavia päivälämpötiloja. Säätoimittaja arveli sunnuntakin vaiheilla tuulen kääntyvän pohjoiseen.
        Tänäänkin mukava päivä liikkua ulkosalla kuka mitenkin.

        Kaupassa kumman vähän asiakkaita vaikka on Alkokin saman market-aulan yhteydessä.
        Perjantaina ja lauantaina porukka kyllä liikehtii niillä kulmilla.

        Yksinasumisen yksi hyvä puoli. Voi olla edes kaukosäätimen herrana.


    • Täytyy tulla pirttiin ilmoittamaan, että tuo punainen kuu näkyy jos näkyy 28 pv parhaiten, joskus 4,3o lähtien, ja siitä etenpäin.
      Väärää tietoa Venlastiinalta- Joko Venlalla olisi uusien lukulasien hankinta edessä tai artikkelin kirjoittaja on sekoittanut syyspäivän tasaukseen, joka on tänään.
      Harmaa taivas alkaa hiukan kirkastua, saattaa aurinkokin vielä näkyä. Huomiseksi lupaavat oikkein lämmintä päivää jopa 20 astetta, reilu 14 nytkin.
      Syksyinen värikkyys alkaa näkyä meidänkin ikkunasta, uskon värikkyyden vain lisääntyvän. Hienoa kun ei asu ihan kivikylässä.

      • j.hurskainen-

        Oikein on Late taivaanmerkkejä katsellut. Ma.28.9 klo 05.50 on täysikuun hetki.
        En ole opiskeluissani vielä niin pitkällä että tietäisin mistä syksyiset kuut ovat punaisempia.
        Eilisessä aviisissa oli tietoa, että ns.superkuu-ilmiö uusiutuisi n. 14 kuukauden välein. Voisi johtua siitä että se on radallaan lähempänä maata.

        Nyt voi ottaa pyykkinarun ulkoa pois. Ei siinä syksyn nahkeassa ilmassa enää pyykki yhtään kuivu.
        Tänään on lämpimämpää kuin vuosi sitten, ilmenee Hesarin sääsivulta. On luvattu tälle viikolle vielä 17 asteen päivälämpötilakin.

        Lähdenpä harventamaan loput marjapensaista. Ehdin ennen sateita laittaa sen syyslannoitteen, pari pivollista pensasta/ omppopuuta kohden.

        https://fi.wiktionary.org/wiki/pivo

        Olisi se pyy ehompi pivossa kuin oksalla.


    • Kuuasioissa olen sanonnan mukaisesti "kuutamolla." Kovin harvoin jään odottelemaan kuun kumottamista. Minulla menee siinä mielessä aikani siihen tärkeimpään, nukkumiseen mahdollisimman sikeästi. Mitään levottomuutta en ole tuntenut ns. täyden kuun aikana verrattuna "vajaaseen" kuuhun. On se mielestäni arvokas lahjakkuuden merkki hyvät unilahjatkin. Nyt vain se ominaisuuteni tuppaa liiankin paljon hävittämään aikaa päiväunissakin.

      Täällä ei lähimetsiköissä ole näkynyt eikä kuulunut hirvikärpäsiä. Tämä tuli mieleeni kun tapasin synnyinkuntani lähistöltä lähtöisen olevan kaverin, joka oli juuri tullut marjareissulta sieltä juuriltaan. Hän kertoi että ei ole ikinään ennen nähnyt ja kokenut niin paljoa hirvikärpäsiä. Kuulemma kävivät kimppuun jo pyörällä ajettaessa. Marjat hän kyllä kertoi saaneen poimittua, suunniteltua nopeammin oli palannut takaisin.

      Ihan kunnollinen päivä tullut tuhlattua, eikä se mitään hikoilua vaatinutkaan. Leppoisat lenkit sentään ehdin tallustella. Nyt huomista kohti kunhan vähän vielä tv: tä tuijottelen.

    • Viimevuonna 10cm lumikerros oli ainakin itäsuomessa. Siis juuri tähän aikaan...Pian suli pois. Niin on syksytkin erilaisia. ½ kuuta näkyi eilen illalla, oliko se punainen, sitä en havainnut.
      Tähtitaivas oli ja aika lämminkin.
      Päivä meni kuten ennakkoon sanoin puutalkoissa. Muutakin syysvarustelua talven varalle.
      Silmälasiliikkeeseen olisi lähdettävä itsekkin. Nyt pitää alkaa seurata uutisia, että pysyy "kartalla"... moi. Tulipahan ilmoitettua olemassa olo

    • Hyvää torstai aamua, ihan lupaavalta tuo sää näyttää, lämmintäkin luvassa, silti kolakaksi iltaa kohti muuttuu, pitää jo parvekkeen ovi yöksi sulkea.
      Elämme jo syyskuun loppupuolta, sään kuuluukin viilentyä.
      Nyt sitten päivä ja yö aika tasoissa, kellojen ajan siirtokin lähellä.
      Älä mene meri-kukka silmälasiliikkeeseen, sinne ottavat ison tukun euroja, näin kävi minulle.
      Näköni oli ennallaan, mutta kaksi vuotta vanhat lasit vaihdoin uusiin, jotenkin niiden pinta vaan naarmuuntuu, huolimaton hoito kaiketi sen tekee.
      En jouda minäkään kuuta yö aikaan tutkimaan, uni on niin makoisaa, tosin joskus paljon unia näen ja aivan hassuista jutuista, mistähän sekin johtuu.
      Totta puhut hurskainen, ei kuivu pyykit ulkona, ei parvekkeellakaan, yön kosteus jo niin suuri, jos tuuli sattuu puhaltelemaan niin ulkonaruilla saattaa päiväs aikaan saada vielä kuivia pyykkejä.
      Kiva kun löydät noita yksin eläjän ilon aiheita, voittaako ne sitten kaksin elämisen ilot, kai se riippuu meistä itsestämme.
      Yksinpuhelua ainakin tulee tehtyä ja sekin aika sopuisasti sujuu, vasta väitteitä ei kuulu, ellei itse käännä mielipiteitään ja ala kapinoimaan omia juttujaan vastaan.
      Sopeuduttava on kulloiseen tilanteeseen.
      Näissä pienissä kaupungeissa on tuota kasvillisuutta jätetty rakennusten lomaan ja siitä sitten huomaa, jos ei muuten, myös syksyn tulon ja puiden värityksen.
      Seuraavaksi sitten huurteiset puut ja lumihanget, pakkasyöt tähtitaivaineen, jos jaksaa yöllä niitä ihastella.
      Tuo tähtitaivaan katselu vähän häiriintyy katuvalojen loistaessa.
      Kolme kuukautta ja vietämme jouluaattoa, hupsista niin se aika rientää.
      Joulukortti tarpeita jo eilen ostin, kun niitä teemme suuren määrän, myymme niitä yhdistyksen jäsenille, on muuten kivaa puuhaa niiden teko.
      Bisnes kukoistaa myös askartelu tarvikkeiden kaupassa, kalliita on tarpeet ostaa, myyntihinta on tarkkaan laskettava.
      Mutta, taas tätä juttua tulee, miten osaankaan saada aiheita aina vaan esiin ja viesti jatkuu ja jatkuu, nyt piste tämän aamun kirjoitukselle.
      Voikaa hyvin ja nauttikaa jokainen omalla tavallanne päivästä.

    • muori77

      Naatitaa,naatitaa;)

      Kamalan paksu sumu oli kun heräsin noin tunti sitten.
      Nyt näyttää vähän hälvenevän.

      Eipä tässä tänään ihmeempäää touhua.
      Iltapäivällä kerhohuoneelle kortille ja kahville.

      näkyillään...

    • Tulihan se melko selkeä, lämmin päivä ihan ennustusten mukaan. Hyvä oli tehdä se vaatimaton kävelykin. Jotain on yritettävä kuntonsa mukaan, kyllä terveydellisyyden puolella jaloittelu kääntyy.

      Ongella kävin marketissa, kokonaisena lohi 4e/ kg. Tärppi se on tällä hetkellä.
      Marketti myi myös puolukoita 11,90 e/ 5kg laatikko. Olisin voinut ottaa, mutta nujuamista se kantaminen on, joten kulkuneuvon kanssa täytyy palaa. Ei ne nyt ole viimeiset marjat.

      Eduskunnan kyselytunnin katselin. Olihan siinä rapakkaakin keskustelua. Nyt on tietojen mukaan EK:n herrat palanneet AY- liikkeen kanssa neuvotteluihin. Saapa nähdä tuleeko siitä mitään. Parasta olisi sopuratkaisu, mutta ei yksin Hallituksen ja EK:n saneluehdoilla. Senhän näkee. Eipä näihin ole eikäläisellä vaikutusmahdollisuuksia, mutta vanhasta muistista vain kiinnostaa.

      Taisi mennä j. hurskaiseltakin hukkaan maalaustelineiden raahaaminen katolle. Eipä mitään, hyvähän se itsepäinen yrittäminenkin tekee, vaikka joskus pieleenkin rämpsähtäisi. Joo... nyt vain hyvää jatkoa teille!

      • j.hurskainen_

        Näin pääsi käymään. Jalkaterä ei kestä tänä syksynä sitä hommaa. Tanakka idealside nilkkaan aamulla niin kyllä sillä käpsimään pystyy.
        Raahaan maalaustikkaat ja nuohoojalle tehdyn telineen huomenna alas.

        Pitäis saada kevääks 15 tonnia riihikuivaa, että saisin tilata kattoammattilaiset tekemään enemmän huoltovapaan sateensuojan.
        Tälläsessä maan tilanteessa huonomaalinen pellikatto on pieni ongelma.

        Iloinen kuitenkin että yleiskunto on kohenemassa. Ei näe elämää ihan avaimenreikäperspektiivistä. On uutisten aika.


      • Iltaa saunaterveisin! Niin hyvät löylyt heittelin, että vielä'kin tarkenee vilvoitella parvekkeella kylpypyyhkeeseen kietoutuneena.

        Ihanan rento ja puhdas olohan se seuraa kylvyn jälkeen, ennätin juuri enne saunomista kuunnella Timo Soinin haastattelun. Ihan piti ihailla sitä rauhallisuutta, tuon Marja Sannikan lähes räväkkään inttämiseen, höh!
        Eva Biodet taas oli minusta lyhytnäköinen hallituksen kyselytunnilla, hieman harmitti ettei tajua Euroopan laajempaa kokonaisuutta.
        Olen tähän saakka pitänyt pääministeri Sipilää melko kilttinä ja pehmeänä, mutta nyt näin terästäkin miehessä:D Hyvä niin, sitä tuossa asemassa tulee tarvitsemaan. Mukavaa onkin seurata miten hallitus pääsee 5% tavoitteeseen, alkaa näyttää jo lupaavammalta yhteistyörintamalla.

        Melkoinen majatalo on meidän Suomemme paraillaan, nyt vaan katukeittiöitä pystyyn paikkakunnittain, niin pakolaiset saavat päivärahoillaan ostaa aterioita, ja ansioita sapuskaa tekeville!

        Nyt vetää jo viihdepuoli illan pimetessä, toin tullessani hehkuvan vaahteranlehtikimpun takan eteen lattialle. Ne on olleet glyseriinissä pari päivää, joten kestänevät parvekkeellanikin.

        Viihtyisää iltaa teille kaikille!


    • Huomenta ja jälleen viikonloppu edessä.
      Näytti herätessäni, että pilvinen päivä tulossa, mutta eikös mitä, aurinko taivaalla heloittaa, lämmintäkin luvassa, mikäpä on oleilla.
      Kyllä se sauna olotilan mukavaksi tekee, väsyneenäkin siitä lämpimästä saa uutukaisen olon.
      Minulla Soinista tulee aina sellainen olo, että ei vakavasti osaa suhtautua mihinkään, no tämä minun tuntemukseni, varmasti väärässä olen.
      Toivon kovasti, että asiat lutviutuvat ja saadaan Suomen asiat kuntoon, tuo pakolaisten tulva asiaa vielä vaikeuttaa, mutta ainahan on selvitty, tasaista antamista vaan kaikille, niin maksujen kuin saannin puolellakin.
      Noinhan se työ piisaa hurskainen, kun vuoroin ylös ja alas portaita raahaa;)
      Minulla on jalan mittaan tehdyt tukipohjat jo kolmannet käytössä, jalkapöytäni ne vaatii, on kai joku marssimurtuman tyylinen vaiva, vaikka en ole marssinutkaan.
      Kylläpä nyt alkaa huomata miten hankalaa on, kun joku paikka vaivaamaan alkaa.
      Edullinen oli onkimatkan tuotto ynnämuulla, en noin halpaa täällä ole huomannut, siitä saakin monta ruokaa, ei kai ihan pieniä kaupan ole?
      Minä ostin palan sian etuselkää, 2,99 kilo, joskus tälläisiä tarjouksia täällä on.
      Sian niska parin kilon paketissa 4,99 ja se on hyvää lihaa, tulee yllättävän maukas, kun uunissa sen valmistaa.
      Naurattaa, kun tuo joulu alkaa jo vaikuttaa, tein niitä kortteja ja kampaajani kävi tuomassa tuotepullon, minkä lupasi, no siinäpä tehtiin joulukortti kaupatkin.
      Aikaa meni, mutta mielestäni kauniita kortteja sain aikaan, tänään homma jatkuu.
      Tuollaista korttirinkiä ei minulla ole, olisi ihan aiheellista ottaa ystävien kanssa asia esille ja perustaa sellainen, ajankulu sekin olisi.
      Muorilla kiva paikka asua, kun tuollaisen viihdykkeen saatte aikaan.
      Minun vaahtera vaihtaa väriä, puna lisääntyy ja sitä ihastelen ikkunasta, kun istun ja neulon, henkäilen sen ihanuutta sieluuni asti;)
      No nyt perjantai päivää kuluttamaan, toivotan kaikkea hyvää päiväänne.

    • Vs-kadonnut

      Tässä sitä aamukahvitellaan. Pitkästä aikaa heräsin levänneenä ja virkeänä jo aamukuudelta, mutta jonnekin se aika vilahti.

      Kuopus kävi ehtoolla varaamassa meille ja autollemme Tallinnan-matkan.
      Olin puoli päivää selaillut netistä hotellia, jossa olisi hissi ja autopaikoitus.
      Löytyhän niitä montakin, mutta poika teki saman haun uudelleen ja päätyi Piritaan. Minä olin pyörinyt vain keskustassa, kun monenlaiset tarvehankinnat olivat pyörineet mielessä. Jos olisimme majoittumassa keskustaan, pääsisin ihan omin päin hurjastelemaan rollaattorillani sinne, minne mieli tekee.

      En viitsinyt vaatia kansanäänestystä, kun isä ja poika olisivat äänestäneet samaa, ja minä olisin jäänyt yksin. Tulos olisi ollut 2 - 1, joten etsikööt nyt kimpassa paikoitustilaa keskustasta, kun lähdemme ostoksille.

      Toisaalta pääsemme ajelemaan maaseudulle, jossa me olemme muutaman kerran olleet Pärnussa kylpylässä, mutta poika ei koskaan Tallinnaa kauempana. Eikä niillä kylpylämatkoilla pysähdytty ihastelemaan tai ihmettelemään nähtävyyksiä.
      Oikeastaan pitäisi sanoa, että minä en ole käynyt Pärnua pitemmällä.
      Siippani sen sijaan on muutamaan otteseen ollut niin kummikuntavierailulla kuin muissakin valtuuskunnissa ja nähnyt Viroa laajemmalti.
      Mutta eihän kertaus pahaa tee.

      Vaan kerron sitten. kun palaamme, kävimmekö Rannan kolhoosissa selvittämässä, harjoittavatko ne laulun kolme kalastajaa vielä ammattiaan
      ja onko kylän paras lypsäjä edelleen voimissaan.

      MOIKKA!

    • Onko tuolla kirjatulla nikillä jokin aikaraja?
      Taas häipyi kirjattu Venlastiina ties minne.

      • kiusanteon.motiivi

        Nyt kirjautumiset taas toimivat. Sitä ihmettelen kun kirjautuneen viestin jäkeen tulee punaisella teksti, et ole kirjautunut tai palvelinvirhe.
        Silloin viesti ei lähde koneelta. Otin yhteyttä S24 ylläpitoon. Siellä käskettiin tekemään kuvakaappaus ja lähettämään se heille.
        Minun taidoilla ei kuvakaappausta tehdä. Robotti ei tee noita et ole kirjoittanut tai palvelinvirhe. Ovat yksittäisen luotsin lähettämiä.


    • Huomenta! eiku päivää!
      Tiedoksi kaikille että olen rekisteröinyt ikioman nikkini juuri äsken. Rekkautuminen kävikin helpommin kuin ennen. Sain nikin alkamaan isolla kirjaimella; sähköpostissa kuitenkin pieni kirjain. Profiiliin saan kuvankin jos tahdon. Uskaltaisko vielä kukkakuvan laittaa, se sai viimeksi niin paljon haukkuja osakseen. :))) Sp:tä en vielä ottanut käyttöön.

      Profiili on hieman uudistunut näköjään, mutta ei siinä vielä ole kaikkia entisiä toimintoja. En niitä kuitenkaan kaipaa, sillä olen saanut vähennettyä ajankäyttöä palstalla. Jossain ihminen voi onnistuakin kun oikein yrittää.

      Ajattelin rekkautua jotta näkisin millaisia vaikeuksia palstalle pääsystä on, kun niistä usein valitetaan. Siinä olisi taas pähkinä purtavaksi ja saisi olla neuvonantaja :)))))))

      Nyt pitää lähteä viemään heinäkuussa ostettu Tunturi Relax-pyörä takuukorjaukseen. Vaihdetaan jotain osia takarattaaseen. Jarruttaessa kuuluu nimittäin karmivan kova ääni. Liike oli saanut erän pyöriä, jossa oli tämä sama vika.
      Menen samalla ostamaan torilta puolukoita siihen Ramoonan Pulmu-puolukka hilloon.

      • Näkyi tulleen suomi-postikin ilman ylimääräisiä manööverejä käyttöön.


    • muori777

      Päivää että pätkähtää.

      Sain eilen lääkäriltäni soiton,niistä viimeviikon kokeista.
      ei ole kihtiä ja veriarvot ovat KAIKKI kohdallaan,ainoastaan käski d-vitamiinia syömään.
      No minä tyttöhän teen työtä käskettyä.
      Tuli todella mieleni hyväksi,puolenvuode kuluttua katsotaan uudelleen.

      Kyllä hirvittää tuo pakolaistulva.
      Hennala on tuttu paikka,entinen työpaikkakin oli siellä.
      Toivottavasti saavat asiat järjestymään.

      näkyillään...

    • Onhan tämä kirjoittaminen vähän kuin ruletin pelaamista, koskaan ei voi tietää lähteekö teksti. Poistuuko kirjautuminen itsestään, vai lentääkö taivaan tuuliin koko helahoito. Niin käy useimmille -lohdutukseksi VS:lle.

      Päivä ollut taas kaunis syyspäivä. Oikein metsäulkoilupäiviä. On vaan jo puolukatkin kellarissa.
      Lohduttomalta näyttää tuo pakolaisten tulo.Tokihan oikeassa hädässä olevia pitää auttaa sehän on selvä. Minkä verran siinä sivussa ujuttautuu elintaso pakolaisia ja rikollista tarkoitusperää omaavia henkilöitä. Ainakin kuuden -seitsemän maan kansalaisia on liikeellä-uutisista kuultua.
      Vapaaehtoistyötä ja rahaa tarvitaan.
      Muori oli käynyt kokeissa- niin minäkin. Nyt on hyvä kun näkee itse lab.vastaukset (ja kaiken muunkin)koneelta. Kaikki olivat hyvät- viitearvojen sisällä, paitsi "leukkarit" jotka ovat aina olleet meikäläisellä alle viitearvojen. Siihen vedoten sanovatkin: ennenkin ovat olleet matalat........
      Hyvin terveeksi kyllä tunnenkin itseni. (Tälläkertaa)))
      Teveyttä ja hyvää vointia kaikille toisillekin toivottelen, ja lutuisaa ehtoota.

    • Lauantai aamua ystävät, kauniina, mutta syksyisen kosteana tänään päivän aloitamme. (ainakin täällä)
      Matot jo roikkuvat parvekkeella ja siitä sitten enempiä pölyjä pois häätämään.
      Kyllä vaikeaa joskus on viestin ulos lähtö, nyt kirjoitan aina" vastaa alkuperäiseen viestiin", siitä paremmin palstalle pääsen.
      Koneestani johtuen kaiken maailman komentosarjat kiusaa tekevät ja enhän minä niitä osaa poistaa.
      Hyvän mielensä siitä saa, jos tutkimus tulokset hyvää lupaavat, onnea vaan eteenpäinkin muorille.
      Kaunis kukka onkin Kat-leijalla ja todella monta neuvoa olet antanut, minäkin niistä hyötynyt, jatka vaan samalla linjalla;)
      En ole muistanut kurkata koko profiiliin, siellä kun ei viimeksi käydessä ollut mitään, mikä olisi kiinnostanut, pitääpä käydä katsomassa.
      Vaikeita on nuo "kuvakaappaukset" ja sen muut, eikä enää jaksa päähänsä yrittää takoa, kun ne ei siellä millään kestä.
      Uusin puhelimeni ja on siinäkin opettelu, en sinne mitään ylimääräistä ottanutkaan, yhteyden pitoa varten sen vaan tarvitsen.
      Tässä koneella voin yrittää sitten kaikkea mahdollista touhuta, jos halua riittää ja tietysti aikakaan ei meinaa kaikkeen ylettyä.
      Aamulla kun tähän koneen ääreen istahdan reippaasti tunti menee, kun selailen tarpeelliset, miten olisikaan jos kaikkea yrittäisin tutkia ja uutta opetella.
      Facebookiin kurkkaan, sähköpostiin, vilkaisen miten mahtavan määrän kone on roskapostia roskikseen laittanut ja sitten tänne palstalle, juurikaan muuta en tutki.
      Vai Tallinnan matka on Venlastiinan ja kumppanin aikomus tehdä, oletteko kauankin ja koska lähdette?
      Minunkin aikomus oli lähteä lokakuun alussa Pärnyyn, mutta sika söi eväät, ostin uudet patjat sänkyyni, siihen upposi matka rahat.
      Kaikkeen ei riitä eurot, jos jotakin isompaa ostaa, pitää kauan tinkiä muusta.
      Nyt ilmestyi vahva sumu kaupunkini ylle ja maahan se laskeutuu, lupaa sateetonta päivää.
      Keskitaivas kauniin sininen, kelpaa tässä aloittaa päivän kuluttaminen ja nopsaan se meneekin, toivottavasti puolille päivin on kodissa taas siistiä.
      Kaunista päivää toivon teille toisillekin, vaikka metsään meno voisi onnistua.
      Tarkenee vielä istahtaa vaikka puiston penkille, muutama päivä sitten niin tein ja oikein ihmettelemään rupesin sitä miksi en useammin näin tee.
      Mukava oli levähtää kesken matkan teon ja seurata siinä ohikulkijoita.
      Kai jokainen päivänsä saa taas kulumaan, minulla ainakin puuhaa riittää, heippa!

    • Tänään näyttää olevan taas suvi, vaikkei olekaan sunnuntai.
      Skillan kysyi, milloin me lähdemme.
      Maanantaina on aikainen aamuherätys, että koko päivä ei mene matkustamiseen vaan on aikaa palloilla kaupungillakin.
      Nukumme Tallinnassa kaksi yötä, ja palaamme kotiin häntäpään paatilla, että
      ehdimme vähän pyöriä siellä sun täällä.

      Olen tässä juonut pari mukillista kahvia, syönyt kaksi herkullista voileipää ja vähän sekä pelaillut että selaillut.
      "Aamuateria" on vielä ottamatta, ja puolisoni on siitä huomautellut jo muutamaan otteeseen. Täytynee käydä noutamassa lääkelaatikko vaatekomeron ylähyllyltä...
      Eilen muuten silmini osui jonkun asiantuntijan kirjoitus, jossa julistettiin, ettei lääkkeitä saa pitää liian lämpimässä eikä myöskään jääkaapissa. Paras paikka lääkkeille on vaatekaapin ylähylly!
      Olisi röyhistellyt rintaani, mutta jätin pöyhistelemättä. Enhän tiennyt, että olin noudattanut suositusta vaan tunkenut lääkelaatikon siihen ainoaan paikkaa, johon se mahtui!

      Ja nyt "herkuttelemaan" (yäk)

    • Uusissa Applen tietokoneissa ei ole hiiren *oikeata* ja *vasenta* puolta,
      vaan hiiren etuosa on yhtenäinen toimiva. Kärkeä siis painat.

      Linkkiä avatessasi:

      Sama peli kuin siirrettäessä kirjoitusta, vedä siniseksi ja sitten kuin olisit menossa *kopio*imaan, mutta otatkin *avaa* kohdan siitä, se on usein ekana siinä. Klikkaa sitä.

      Näin linkki avautuu. Melko helppo nakki.

      Tänäänkin oli taas hyvä ulkoilusää, toivottavasti näitä jatkuu.

      Kokeile tässä:

      Syyspäiväntasaus oli eilen. Se on hetki, jolloin auringon keskipiste siirtyi taivaalla pois pohjoiselta pallonpuoliskolta
      ja paistaa suoraan zeniitissä kohti päiväntasaajaa.
      Kevätpäiväntasaus 2016 on 20. maaliskuuta.
      Linnut lentävät aina valoon päin, syksyllä etelään, keväällä tänne pohjolaan.
      "Oi oppi ottakaatte joutsenista,
      ne lähtee syksyin, palaa keväisin.
      On meidän rannoillamme rauhallista
      ja turvaisa on rinne tunturin."

      https://www.youtube.com/watch?v=8R_hJtOCzAw

      Kristian Meurman - Lapin kesä (Live!)
      Hieno tulkinta!
      YOUTUBE.COM

      • Keskiviikkonahan se oli, ei eilen.


      • Muualla_tämä_toimii

        Outoa, muualla tämä toimii, mutta ei täällä.
        Kokeilenpa vielä:

        Kristian Meurman - Lapin kesä (Live!)
        Hieno tulkinta!
        YOUTUBE.COM


      • Huvittavaa

      • erikoinen.laji

        Erikoinen muuttolintu on meillä suomessakin pesivä koskikara. Jäämeren alueelta se mielellään muuttaa Suomen sulille koskille ruokailemaan.
        Sukeltelee ankarankin pakkasen aikana sulaan veteen napatakseen virran kivistä talvehtivia vesihyönteisten toukkia.
        Kun kevät tulee, koskikara muuttaa takaisin pohjoiseen omille pesimäalueilleen.


    • Hyvää matkaa Latelle ja Puskasuleimalle! Hyvä se on välillä käydä tuulettamassa itseänsä. Kyllä parissa päivässä Tallinnassa ehtii tärkeimmät katsastella. Varsinkin kun on ko. paikasta jo entistä pohjaakin.

      Harkinnassa on minullakin reissu. Se vain lykkääntyy, elämässä on monta mutkaa jotka suunnittelua häiritsevät. Ehkäpä jonain päivänä...

      Maailmassa ja Suomessa sekavat melskeet jatkuvat. Näitä tulee seurattua. Siinä se saldo onkin. Voisinhan kirjoittelijana liittyä"neuvonantajien" joukkoon, mutta turhauttavaltahan sekin tuntuu. Niinpä olen tyytynyt toistaiseksi hiljaiseen joukkoon. Se on sellainen losojätkän tyyli joka voi mahdollisesti virkistyäkin

      Onhan joissakin lääkkeissä ohje säilyttää jääkaapissa. Minulla on sellaiset silmätipat, jotka ovat silmänpaineiden säätelyyn.
      Vielä tänään oli täällä hyvä syksyinen päivä. Melkeinpä sen käyttö jäi normaaleihin, pieniin kuvioihin.

    • Sunnuntaiaamu valkeni syyskuun tapaisena, itä taivas tummaa näyttää, muuten melko kirkas taivas on.
      Jospa tuo aurinkoiseksi muuttuisi, pilvet matkaisivat naapuri maahan.
      Tarkemmin kun katson, jotakin tihkua kyllä sataa, oliskos sumua mikä alas sataa.
      Eilen oli kaunis aurinkoinen ilma ja syksyn värit loistivat, iso vaahtera parastaan värien suhteen antaa.
      Tokko ynnämuu käy sieniä katselemassa, tiedän että niitä löytyy, eräs tuttu kerännyt sata kiloa myyntiin, Jyväskylän torilla niitä myyvät.
      Ihmeellistä, minä kun en sieniä ole nähnyt edes unissani tänä kesänä, miten niitä kuitenkin on.
      Joka syksy on tämä pariskunta sieni rahoilla matkustanut ulkomaille.
      Ei ole pannaan linkkejä laitettu, mutta jostakin syystä ei aukene, upea on tuo Lapin kesä, on sitä tullut kuunneltua.
      Kyllä Lapin ruska on aivan toista kuin tämä näin keskellä oleva, mutta hyvä näinkin.
      Tuon koskikaran elämää olen minäkin ihmetellyt, miten noin pieni lintu kestää meidän pakkasta ja vielä itsensä kastelee, luulisi että läpi jääksi muuttuu, yksi luonnon ihmeellisyyksiä.
      Pieniä ovat talitintitkin ja selviävät pakkasista.
      Noiden lääkkeiden säilytyksestä en osaa sanoa, minulla ne on kylppärin lääkekaapissa, enimmäkseen vain tabletteja ja geelejä, uskon että voimissaan pysyvät, tehot kyllä melko olemattomia.
      Korttien osalta joulu voi tulla vaikka heti, niitä on näperrelty melkoinen määrä, toivottavasti kauppakin sitten käy, aivan ihania tehdä, melkein kuin taulua maalausta tai sisustamista harrastaisi;)
      Eikös se ole viisautta, kun aikanaan hommat hoitaa.
      Kukaan ei varmaan osaa kuvitella miten paljon syön päivässä puolukoita, otan aina liki litran ja niitä napsin istuessani, isompia aina etsien.
      Kieli aivan kirvelevä, mutta ei haittaa, uskon että kohta on mitta täysi;)
      Himo tämäkin.
      Nyt sitten päivän viettoon jotakin sitä aina keksii ja kohta on ilta käsillä, pitkältä ei päivä ehdi tuntua.
      Tallinnaan aikoville hyvää matkaa, tulkaa onnellisesti takaisin, hyvää sunnuntai päivä kaikille.

      • Piti kirjoitella noista lääkkeistä minä säilytän huonneen lämmössa alle 25 astetta kaikki pillerini, mutta totta sekin kun kaihileikkaus tehtiin niin silmätipat piti säilyttää jääkaapissa.
        Toinen aihe tuo Tallinnan matka, tosiaan huomen aamulla tarkoitus mennä omalla autolla, ja olla pari yötä Pirita hotellissa sitten voimme kierrellä vähän muuallakin kuin keskustassa.
        Noista pakolaisasioista Irakkilaiset, joita paljon Suomeenkin nyt tulee pitäisi viedä Yhdysvaltoihin, hehän se kriisin siellä aloittivatkin. Ainakin kaikki kulut kuuluisi heidän maksaa.
        Tässä nyt pikaiset terveiset, täytyy aloittaa pakkaaminen aamuksi kaikki valmiiksi.


      • katleijaek

        Minä myös ynnämuun tavoin toivottelen mukavaa Tallinnakäyntiä LateVaalle ja Puskasuleimalle. Otattehan tuon Venlastiinankin mukaan ettei hän jää rannalle ruikuttamaan :))))


    • j.hurskainen-

      Kun lähetit SkillaN aamun avauksesi olin vielä untenmailla. Makoisasti pötkötin. Hyviä radio-ohjelmia oli jo mennyt, etenkin se luonto-ohjelma.
      Monet ihmiset eivät pysty nauttimaan vahvaa aamupalaa, olen totuttanut elimistöni siihen. Ruisleivän ja lisukkeiden kanssa kaurapuuroni syön.

      En sitä erikseen keitä vaan täysmaidolla ohennan jääkaapista otetun tönkköpuuron ja mikrouunissa Becelmarkkiksen kanssa hotkin kuin jo enemmänkin raatanut.

      Viimeisestä kahvista saattaa olla jo viikkoja. Olisin maitokaakaota nauttinut, mutta sen käyttö meni yli sen maittavuuden takia.
      Aamut ovat jo viileitä, siinä 5-6 astetta. Vaahteralla komeita ruskalehtiä, osa jo maassakin.
      Muistelen etten olisi lakaissut syksynlehtiä viimesyksynä ollenkaan. Keväällä niitä ei kuitenkaan enää näkynyt.
      Tulee Kansanradio parhaillaan. On kai se edes pussiteevettä kuumennettava. Vanillateepussin laitan sakariinirakeilla makeutettuna mikroon. Se on moro!

      • katleijaek

        Katsoin aamulla mittaria, neljää astetta näytti niin kylmää jo
        Minullakin kuten hurskaisella vaahteroita ikkunani edessä. Eivät ole sisaruksia nuo puut, sillä toinen on vielä ihan tummanvihreä kun toinen jo keltaisenaan lehtiään tiputtelemassa.
        Lapset kieriskelevät lehdissä, toivottavasti joukossa ei ole koirankakkaa.

        Pitäisköhän tuossa selkäni takana oleva vaatekasa silittää, on ne saaneet jo liian kauan minua odottaa, tänään vielä kasvatin sitä vaatekekoa. Tykötarpeet on kaikki valmiina.
        Illalla alkaa sitten kolmannen tuotantokauden 10-osainen sarja Silta, jonka aion taas seurata.
        Myös Femmalla alkaa uusi ruotsalainen 12-osainen rikossarja Ängelby iltaisin klo 21.00.


    • PusKASULEIMA

      Lämpimät kiitokset osanotosta reissuun lähtömme johdosta.
      On se ollut mylläkkää pari viikkoa, kun pojalla on ollut ohjelmaa niin paljon, ettei hän itsekään ole aina tiennyt mitä milloinkin on edessä.
      Minä olisin halunnut ajoissa tilata matkan ja valita hotellin, mutta kun ei lapsemme aikataulusta ollut tietoa, niin eilisiltaan päätöksen teko jäi.

      Tunnemme aika monta hotellia Tallinnan keskustasta, eikä valittamista ole ollut. Nyt oli tilanne vähän toinen: meillä oli oikein vaatimuksia. Autopaikka pitää olla ja hotellissa hissi.
      Minä niitä selailin yhden ehtoon, mutta perintöprinssimme teki saman homman uudelleen eilenillalla, ja ainakin nyt olemme kaikki tyytyväisiä.

      Oikein mukavalta tuntuu, että meillä on privaattikuljettaja, sillä miesparkani loukkasi eilen kylkensä. Yritin komentaa häntä arvauskeskukseen apua saamaan, mutta hän oli sitä mieltä, että kyllä se aikanaan paranee.
      Sanoi vielä varmemmaksi vakuudeksi, että parani se silloinkin, kun hän liukastui kirkon rappusilla tullessamme alakoululaisten joulujuhlasta.

      Mahdollisesti Panadol on vähän helpottanut potilaan tilannetta, koska hän kuorii perunoita ja laulelee aeiouyäö-riimiä. Testasipa senkin, onko minulle oppi tarttunut, ja osasinhan minä sentään tuon vokaalirimpsun.

      Mutta nyt alan silityshommiin. Tai on se vähän liioiteltu sanonta. Yhdet sammarit vain odottavat käsittelyä. Suurin homma on kiskoa silityslauta passeliin paikkaan ja pystyttää se.

      Terveiset koko Pirtin poppoolle!

    • En ole lähtenyt sienireissulle kuten SkillaN näytti epäilevänkin. Tosin tänään hiukan kurkkasin metsikön reunaa samalla kun kiersin Kuusijärven. Ei mitään merkkejä sienistä, ei edes roskasienistä. Eipä olekaan välttämätöntä tarvetta, tallessa on kohtuullinen määrä mökkini lähistöltä poimittuna.

      Sieni on konstikas kasvunsa kanssa. Sato voi vaihdella alueittain ja kasvupaikatkin voivat muuttua. Entiset merkit eivät aina päde. Tästä voi olla kysymys, että jossakin on runsaastikin. Tosin juttuihin täytyy lisätä kuulijan vastuukin.)

      Jopas Latelle sattui vahinko ihan matkalle lähdön edellä. Vai olisiko se ollut matkakuumeessa töytäilyä? Eihän tuo kuitenkaan Puskaässän kertomasta päätellen kovin pahalta vaikuttanut kun laulukin luistaa.

      j.hurskaisen puuron syöntikertomuksen, taidat rymytä ahkerasti kaikenlaisissa rumuhommissa. Sen mukaanhan sitä pitää tankatakin. Minä keitän kaurapuuroni mikrossa, n. 2 desilitraa vettä ja sopivasti kaurahiutaleita, melko runsaasti sokeria päälle ja sitten mustikkasoppaa. Näillä lisukkeilla se hyvin menee. Kahvit tietysti hörppään päälle, eikä muuta.

      Pilveen näyttää nyt vääntäytyvän, päivänhän oli muutoin parhaasta päästä.

      • j.hurskainen_

        Että osaakin ilmoja pidellä. Säätoimittajat sanovat ettei näitä alvariinsa riitä. Helppo uskoa kun torstaina jo lokakuuksi vääntäyy.

        Ihmettelen sitä miten kaikki aiotut puuhat verkkaistuu. Tänään oli ohjelmassa keittiön huonosti vetävä viemäriputki.
        Mie vai? Just mie pidän eri törpön, johon lautaselta kylymällä vedellä ruuan tähteet huuhtelen, eli esipesen.

        Kuitenkaan putkisto ei ole vuotta kauemmin ollut käytössä. Ja uusien putkien piti olla likaa vähemmän keräävä.

        Hommaa vasten ostin Lidl-heräteostona erillisen painepesuriin liitettävän letkun, joka huuhtelee paineella mönjät mäkeen hygieenisesti.
        Se tekemättä vaan jäi. Sen eestään löytää minkä tekemäti jättää, sano


    • Huomenta harmaaseen viikonalkuun, pilvet kovaa vauhtia taivaalla seilaavat ja puidenkin oksat huiskuttavat, saattaa vähän Tallinnaan menijöiden vene keikkua.
      Toivottavasti Laten vaiva on poistunut.
      Nuo putket ne meinaa tukkiintua näissä vanhoissa taloissa, jouduin soittamaan minäkin huoltomiehen kerran, kun pesukoneeseen työnsi lavuaari vedet, no putkimiestä putkeen ja vaiva ohi.
      Tästä keksin, kun hitaammin vesi pois juoksee, otan kuperan muovikannen ja sillä purskuttelen, jopa lähtee vedet juoksemaan, kai se vesi siihen hajulukon mutkaan jää, kaikkine töhnineen.
      Sanotaan että tiskikone vettä säästää, tiedäpä häntä, kun juoksevan veden alla astiat huuhtaistaan.
      Hyvinkin paikallisia on sieni kasvupaikat, nämä mainitsemani ihmiset ne tietävät, joka syksy maastosta satoa saavat, olenpa joskus minäkin heiltä sieni pussin saanut.
      Niinhän se on, kun hyvän paikan tietää ei sitä toisille kerrota, kaikki ei ole niin kuin minä.
      Löysimme ihanan vuorenrinteen puolukkaa punaisena mieheni kanssa, sangot täyttyivät pian.
      Vastaan tuli ihmisiä sangot tyhjinä ja kysyivät mistä noin paljon löytyy ja jäikö vielä, no minä neuvoin, mieheni sanoi, eipä ole ensi vuona marjaakaan ja niin kävi.
      Olen tainnut kertoa jo monta kertaa tämäkin asian;)
      Kielioppi virheistä on keskusteltu palstalla, (voineeko keskusteluksi nimetä) nämä asiat on minulla hyvin hatarasti tiedossa, kielioppi ei ollut mieliaineeni silloin kauan, kauan sitten, olenkin kertonut, että pilkku tulee minun kirjoituksiin silloin kun asia katkeaa;)
      Näyttää ihan siltä, kuin sää selkeäisi, lämpöä on kymmenen astetta tänä Arjan päivänä.
      Lokakuulle tuota pikaa siirrytään ja alkaa ne syksyiset säät, jospa pitäisi vielä kohtuullisina, usein jouluun asti sitä räntää ja sotkuista säätä kestää, pimeän lisäksi.
      Tulee mitä tulee, eipä estää voi, miksikä sitten sitä suremaan, mennä porskutetaan vaan eteenpäin ja kevättä kohtihan sitä mennään.
      Oikein rattoisaa päivää teille toivotan, mitä nyt itsekukin puuhakseen keksii;)

    • Hyvin menee päivä jos on ainakin yksi asia päivää kohti toimitettava tai oltava jossakin mukana tai johonkin mentävä.
      Minulla on täksi päiväksi parikin piristystä. Veli ja veljen vaimo tulevat kahdeltatoista moikkaaman samalla kun menevät noutamaan lyhennettynä olleetn uudet housut.
      Senjälkeen menen hakemaan takuukorjauksessa olleen polkupyöräni toispuolt jokke. Kattokas ku mää asun tälpual jokke (Aurajokea).
      Liikaa ei saa asioita olla yhtä päivää kohti, se ei ole mukavaa.

    • sinisirkkuek

      Heippa!

      Tähteistä kiehumassa oleva soppa tuoksuu niin hyvälle, että ihan innolla odotan vihannesten kypsymistä. Eilisen tapaamisen jälkeen olenkin pitänyt tänään rentoa hiljaiseloa, kun huomennakin saan pari kyläilijää. Tulee se nälkä, vaikka ei suurempia häärikkään, onneksi huomiseen jäi omenapiirakkaa ja jäätelöä valmiiksi. Miniäni toi jälkiruuaksi speltti-ja mantelipohjaan tehdyn piirakan, ihan yllätyin miten hyvä pohja siinä on. Jurij Enzokin on jo 10 vuotias ja oli ollut mukana piirakanteossa kotonaan.

      On se kanssa kun en oikein halua annostella italialaisäitien lailla jokaisen lautaselle valmiiksi, niin miniä on saanut sen roolin:D

      Sain hih' tarpeekseni Italiassa, kun mätkästiin spagettia lisää huomaamattani, vaikka olin jo haljeta:D

      Ei, minulle näin on luontevampaa oman pöytäni äärellä. Nyt taitaa keittoni olla valmista ja klo 5 uutiset tulossa, moikkaa

    • j.hurskainen_

      Aika vilakasti pohjoisesta päin tänään puhalteli. Villapuseron läpi se kävi. On siis tilapäisesti otettava toppapusero käyttöön.
      Tälläinen mukava sää lyhentää sitä pimeimmän syksyn aikaa. Kuka mitenkin mutta lunta mieluummin vasta joulukuun alkupuolella.

      Alkusavutuksen jälkeen lämmitysuunien hormit vetävät hyvin. Kuulin tärkeän vihjeen vasta kun savustin mökin kuin riihen ikkään.
      Kesän jäljiltä ongelmahormit pitääkin lämmittää kaasutoholla ihan usean tunnin. Silleen se hormin pieni kosteus poistuu ja valkeet palavat.

      • Pieni praasu on jo tarpeellinen tulisijoissa. Sähkölämmitys on kallista, joskin työtä on polttopuiden kanssa tietty. Tännä juuri muistin, miten helppoa oli kaikki käärepaperit työntää hellanpesään aikanaan!
        No, kaukolämpö hoitaa lämmityksen kerrostaloissa, ja tuntuu taloyhtiö seuraavan ulkolämpötiloja. Onhan se työläämpää omakotitaloissa nuo uunien ja hormien hoito,...ikinä en unohda Jennyä Sipoossa, joka istui hellansa äärellä ja savun harmaana oli koko kämppä,...hellasta se tuprusi sisään väkevänä !

        Se on parasta kärpäsmyrkkyä sanoi Jennymuori vain rauhallisena, ja minä juoksin ulos katsomaan savupiippua,..josko siihen oli joku lintu laskeutunut pesimään:D

        Nythän kuulemma kattohaikarat on löytäneet Suomeen, tervetuloa vaan nekin, hyvä maahan tämä isänmaamme on.
        Alustavasti laitoin pöydän jo huomisia vieraita varten sieväksi, äsken nuorimmaisen kanssa jutellessa totesimme, ettei viikonloppuna tarvitse stressata yhtään kun tulevat molemmat tyttöni:D
        Kuuntelin V.Putinin puheen tuossa, yhdyn kyllä huoleen Syyriassa, jo niiden maattomien Curdien valtava määrä 11 mij. jo 20 v sitten. Aiheuttaa tuo sotatilanne kaaosta pienessä maassa,...pääsisivät nyt Obama ja Putin yhteisymmärrykseen avunannostaan, toiveikas olen <3
        Hyvää yötä :)


    • Huomenta, melko kirkkaaseen aamuun, oliskohan edessä poutainen päivä?
      Kerrostalossa on helppoa asua, valmista kaikki, tietenkin sisätilojen huolehtiminen itsellä, mutta harvoin on ongelmia ollut.
      Parvekelaseja pyysin puheenjohtajan katsomaan, kun sellainen kiskossa kulkeva muovi oli halennut, hän sanoi ihan hyvin voi aukaista, pelottaa vaan kun ovat niin korkeita ja meinaavat avatessa päälle tulla.
      Tämä tekninen osaaminen(kin) ei ole vahvoja lajiani.
      Mukava kun on sukua, voi vieraitakin odottaa, minulla se hyvin vähäistä, lapsetkin harvoin käyvät, puhelimen varassa melkein ollaan, kaikilla omat kiireensä.
      Tuo maailman tilanne on niin sekavaa, että en aina tiedä kuka ketäkin vastaan sotaa käy, mutta eipä taida siitäkään mitään murhetta olla.
      Sen verran kokemusta minullakin, vaikka ei puulämmitettävää itsellä olekaan, että tuon sytyttämistouhun ja savun tulon tiedostan.
      Hormiin sitä palavaa paperia pitää laittaa ja jopa hellaan vetoa tulee.
      Keväällä on varovasti kylmänä ollut tulisijaa alkaa lämmittää, senkin olen oppinut.
      En ole vielä vaatetta lisännyt, vaikka vilponen oli tuuli eilen, aika kylmää kestän.
      Paistin tähteistä saa maukkaan keiton, harvoin vaan tulee paistia, sellaista karjalan nimistä tulee tehtyä, jouluna ainakin teen pienen paistin.
      Yksin eläen saa sitä syödä sitten kyllästymiseen asti, siksi soppana usein loppu menee.
      Kyllä hommiaan voi jakaa useammalle päivälle, minäkin aina loppuviikolla nämä koti asiat suuremmin suoritan, kun alkuviikosta nämä harrastus päivät.
      Huomenna taas se kerhopäivä, ihan vähän pelottaa miten jaksan pitkän päivän, viime kerran kokemus muistona, olin todella uupunut, taitaa olla aika jo luopua noista leipuri päivistä.
      Kun nyt jaksaisi vuoden loppuun, yleensä silloin vaihtuu ihmiset ja velvollisuus suoritettu.
      Kalenteria katselin, ei olisi kuin neljä isoa kerhoa tämän vuoden puolella, ehkä ne jaksaa.
      Osaako sitä rivi jäsenenä ollakaan, kun aina olen jotakin tehtävää suorittanut, useitakin, pakkohan on oppia jos mukana aikoo olla.
      Tänään helpot hommat, ohjelmaryhmä ja laulajaiset, molemmat ihan kivoja.
      Nyt sitten valmistautumaan, äänen avausta pitäisi tehdä, hyvin harvoin laulelen, radion ohjelmia vaan kuuntelen.
      Mukavaa kuun toiseksi viimeistä päivää, nauttikaa syksyn väreistä, kohta sekin ohi menee.

      • j.hurskainen-

        Eilen sattui sellainenkin ihme, että päähin märkärätillä sisäpuolelta keittiön ikkunan. Ei sitä oltu muutamaan vuoteen pyyhitty.
        Siinä oli keittiön perusteellinen remontti välillä ollut, lattiakin maapohjalle kokonaan auki.
        Nyt kun kirkkaassa säässä siitä katselen läpi niin näen vaahteranlehden roikkuvan hämähäkin seitissä. Niin lujaa on hämpsyn lieka ettei tuulikaan sitä poikki saa.

        Siitä vaan seuraa että on se mentävä pitkävartisella sienellä pyyhkimään tuo ulkopuolikin. Ehkä neljä vuotta sitten aikaisemmin kirkastettu.

        Sininen taivas näkyy kuitenkin hienosti ruskan keltaamien vaahteran lehtien läpi. Tuuli niitä heiluttaa hiljalleen.
        Niin hieno vanha musiikkikappale tuli heti Yle 1 aamulähetyksen jälkeen, että se oli kuunneltava. En muista enää mikä se oli, mut hieno ja tuttu.

        Mukavata puolenviikon aattopäivää kaikille palstaa seuraaville.


      • Hyvää-tiistaita

        Kiitos samoin, j.h., minä kuuntelin vähän TV'tä, mutta suljin pois.

        Luin tällaisen viestin 60 plussalla. Mitä siitä sanotte?


        Pannaan-ne_töihin_ite
        29.9.2015 13:09
        " Mitä mieltä olet siitä että vapaaehtoisia haetaan työskentelemään
        pakolaiskeskuksiin?
        Eikös siinä joukossa jo ole riittämiin lattiankuuraajia ja pöydänkattajia."


        Suomalaisetko taas palvelijoiksi, kuten silloin, kun Ruotsi valtasi Suomen kolmella yllättävällä sodalla, hyökättyään v.1155 -1323 aina armeijoineen tänne?

        Siivotkoot itse sotkunsa!!


    • Jospa pikku viestin laitan tulemaan täältä Suomen Turusta kuten eilenkin SkillaNimme viestin perään.
      Keittiössä ovat nyt muhimassa nuo Pulmupuolukat. Ostin kolme litraa puolukoita sitä varten, kun arvelin siitä sen 2 kg tulevan. Pulmu-paketin niille kumosin, mutta nyt vasta löysin netistä marjojen painotaulukon, josta näin että puolukkalitra painaa vain 600g, Tulee nyt hieman makeampia näistä minun puolukoistani.
      Meillä on taivas aivan pilvetön, upea syyspäivä tulossa. Tänään ei ole tiedossa mitään "pakollista" joten vapaavalintaista eloa ja oloa tiedossa.
      Samanlaista sopii toivoateille muillekin.

      • katleijaek

        Saattaishan tuo taulukko muitakin kiinnostaa, olkaa hyvä:
        1 litra
        mansikoita, painaan. 550 g
        vadelmia, painaa n. 500 g
        pihlajanmarjoja, painaa n. 500 g
        lakkoja ( kosteus voi muuttaa suhdetta )
        herukoita, painaa n. 500g
        mustikoita, painaa n. 700 g
        karviaismarjoja, painaa n. 600 g
        puolukoita, painaa n. 600 g
        kirsikoita, painaa n. 750 g
        luumuja, painaa n. 750 g
        1 dl sokeria, painaa n. 85 g


    • Hyviä tietojahan nuo Katleijan lähettämät. Voipahan tarkistaa käsityksensä. Eipä noissa ollut suuria ylläyksiä. Lakkojen paino riippuu niiden kypsyydestäkin ja ovatko ne painautuneita. Suurimmillaan lienee n. 900 gr /litra.

      Hyvä on tietää jo ostoksia tehdessään, koska marjoja myydään litrahintoina ja painon mukaan. Niin myös perunoita, jossa paino lienee n. 650 gr/ l.

      Tänään kävin torilla marjassa. Hyvä laatuisia olivat. Ostin kaksi 5 kg laatikkoa. Litroissa n. 16 l. Sen olen käytännössä tarkistanut, pari ämpärillistä niistä kertyi, kun mittana käytetään kapeapohjaista hyvin yleistä ämpäriä, jonka monet pyöristävät puheissaan "kympinämpäreiksi". Kahdeksan litraa on lähempänä.

      Hyvä syksyinen päivähän täällä oli tänäänkin. Päivän työni olen tehnyt, eikä marjastus kovin koville ottanut, mutta onhan siinäkin tarpeeksi näillä nykyisillä työtehoillani. Katsellaan....

    • j.hurskainen-

      Pieniä sudenkorentoja suorastaan parveili jokirannassa. Harmi etten ole opetellut niiden eri lajeja
      Tyynessä paikassa joen rannassa parveili taas pieniä pintahyönteisiä, hopeanvärisiä. Koko ehkä 5 mm, hyörivät vilkkaasti. Sitten taas pysähtyivät kokoustamaan.

      Toki näin ihmisiäkin tänään. Naapuri sanoi, onpa hieno ilma; siihen, harvinaisen hieno. Muita puheita en tänään pitänyt, muistaakseni.
      Loistava sää tarttuu ihmisiin, olen aina havainnut. Ovat rennompia, vähemmän myrtsikkäisiä ilmeitä.

    • Neeasa

      Hyvää myöhäisiltaa ! Kiireinen päivä on illassa, onkin mukava istahtaa tähän pirtin kauniiseen tuoliin.
      Otan kohta nurkka-kaapista ranskalaista luomuviiniä, mietoa ja helmeilevää.

      Viime yönä pakkaspoika aikoi tulla ensi kertaa tänä kesänä vierailulle, mutta kääntyikin portilta pois.
      Hyvä olikin, kukat ovat vielä kauniita, liljat ja leimukukat ihanissa väreissä.

      Perunat ja porkkanat rupeaa olemaan nostettuna. Kova homma noiden porkkanoiden kanssa , kun ne raasteeksi saakka saa ja pakastimeen, huh!
      Mutta hyviä ovat ja valmiita sitten ottaa.

      Kauniita unia!

      • 123987

        "kun ne raasteeksi saakka saa ja pakastimeen"?

        Laitatko niihin yhtään sokeria, vai pakastatko sellaisenaan? En viitsi googlata, kun joku jo osaa asian. Kaikkien apu kelpaa.

        Minulle kävi surkea tapaus, kun yhden shpakettikurpitsan sain kasvamaan ja joku ronntti varasti sen ikkunani alta, jossa minulla on tämä pieni pläntti multaa. Onneksi sain muutaman vihreän, (mitä ne nyt olikaan)kurpitsan ja kyllä ne ovat kiinteämpiä, kuin kaupan kurpitsat.

        Ikkunanpesusta ei ole tietoakaan, mutta en minä ulos halua nähdäkään ja sisälle asensin (liimasin vedellä) sellaisen samean kelmun, koska tietsikkani on ikkunan vieressä ja jotenkin ärsytti, kun ohikulkijat katselivat vaistomaisesti sisälle. Tie kulkee aivan ikkunan alta näin rivitalossa.

        Näinköhän oikein, mutta äsken tuli aika tumma resuinen asukas tuohon naapuriasuntoon? Voi olla joku romani tai sitten pakolainen, jota suuresti epäilen, koska ei ollut merkkivaatteita, puhumattakaan I-phonesta?:DDD

        Luen parhaillaan Timo Sandbergin kirjaa "Häränsilmä" ja oli hänellä joku toinenkin, jonka olen lukenut, siis siinä kerrotaan 1920 luvun Lahdesta. Sisällis-sodan "laineet" käy kuumina ja salakuljetus rehoittaa. Tarkassa syynissä ovat punaiset ja valkoiset, ohranoista puhumattakaan.

        Tuli vain mieleeni, että juuri kun olemme päässeet tuosta jaottelusta, vai olemmeko?, niin taas on kansanjakauma ja nyt on pakolaiset, jotka jakavat kansaa. Toivottavasti rauhoittuvat kaikki osapuolet, koska ei meidän eläkkeet siitä nouse, vaikka joka iikka lähtisi kotimaahansa. Onneksi on nyt vähäksi´aikaa unohdettu romanit ja ruotsinkieliset!DD

        Jasoo! Käytä muuta nimimerkkiä, vaikka olen kirjautunut? Pahempi tämä saitti on kuin pakolaiset? Kristiina2343-syntynyt


    • Huomenet syyskuun viimeiseen päivään, harmaalta näyttää taivas vielä tähän aikaan, mutta siitäpä se kirkastuu näin on ennustettu.
      Luin tuossa Harkimon arvelut pakolaisten aiheuttamista kuluista, mittavan iso on ja toivoisikin kovasti, että vain hädässä olevat tänne jäisi.
      Auttaa pitää, mutta karsintaa pitää suorittaa, vain heille joille avun tarve on todellinen.
      Lokakuun kahdeksas sitten eläkeläiset (osa) toteuttaa mielen ilmaisun hallituksen toimia vastaan, onko tästä apua sitä ei tiedä, mutta paikallaan on myös tämän kansanosan jotakin ilmaista.
      On niin paljon esimerkiksi vuokralla asuvia ja kustannus menot ovat iso osa eläkkeestä, toimeentulo vaikeaa, jos asumistuki poistetaan vaikka vaan osin.
      Lääkemenot monellakin suuret ja alle tuhannen euron tulosta ei paljon käteen jää asumiskustannusten jälkeen, sopisi päättäjien kokeilla miten onnistuu.
      Eipä vielä ole pakkanen puraissut ja hieman viiveellä parvekkeelle tuleekin, kukat eikun rehevöityvät.
      Onhan se tämä säilömisaika rankkaa, mutta sitten talvella vaan valmista pakkasesta otetaan;)
      Eipä kovin runsassanaista ollut keskustelu naapurin kanssa hurskainen, taidat olla yksin viihtyvää sorttia.
      Eipä tässä juurikaan naapureiden kanssa keskusteluihin ole minullakaan ollut tilaisuutta, joskus pihalla innostutaan jutustamaan, kun kohdakkoin tullaan, muuten ei kyläillä naapureissa.
      Kahdeksan litrasia ne yleensä nuo ämpärit ovat, miksihän onkaan tapana vähän isotella noiden litrojen kanssa, kun marjoja kerätään, no täytyy sanoa, että puolukkaa ainakin on, litroista en tiedä.
      Noin ne menee nuo litra/kilo suhteet, kiitos Katleija kun toit näkyviin.
      Minun ohjeessa oli 7-8 litraa puolukkaa ja paketti Pulmua, ihan makealta sekin maistui, puolukka varmaan säilyy ja säilyykin vähemmälläkin sokerilla, kun ennen vaan siltään survottiin.
      En tiedä, mutta kai nämä pakolaiset itse jälkensä siivoaa, kai muihin hommiin vapaaehtoisia kaivataan.
      Varmaan yllättyy kun neljänkin vuoden liat ikkunasta pesee, siinä pian huomaa, ettei näkö huono olekaan;)
      Eipä silti, siinäpä ne menee liat kerta pesulla, mitä niitä aina pesemään, kun kohta taas harmaina on, ensimmäinen sade ja taas pölyraidat esiin tulee ainakin näin kadun varrella.
      Pese vaan ulkoakin päin ilostut siitä näkyvyydestä mikä sen jälkeen avautuu hurskainen.
      Nyt on sinne pulla urakkaan lähtöä pitää alkaa suunnitella, miten kunnialla selviän, no sen tiedän illalla, turha tuskailla etukäteen.
      Onhan se ilo katsoa hymyileviä ihmisiä, kun pullapussin saavat mukaansa, hyvä mieli siitä tulee leipojillekin.
      Paljonkos sitä tarvitsee, kun ilon aiheen löytää, sitä kalastamaan lähden ja toivon kaikille myös iloista päivää.

      • Neeasa

        Porkkana on aika makea sellaisenaan, että sokeria en siihen lisää.

        Nyt on sitten sallatin teon vuoro, porkkanat, ja perunat ovat jo kypsiä ja kuorittujakin. Punajuuret vielä kiehumassa. Herkkukurkkua ja sipuleita täytyy
        silputa. Kalaa lisäksi, siinä ruoka kahdeksi päiväksi.
        On tosi herkkua!


      • 123987
        Neeasa kirjoitti:

        Porkkana on aika makea sellaisenaan, että sokeria en siihen lisää.

        Nyt on sitten sallatin teon vuoro, porkkanat, ja perunat ovat jo kypsiä ja kuorittujakin. Punajuuret vielä kiehumassa. Herkkukurkkua ja sipuleita täytyy
        silputa. Kalaa lisäksi, siinä ruoka kahdeksi päiväksi.
        On tosi herkkua!

        Kiitos Neeasa

        Lapsellani on ihana kone, jolla raasteet tulevat helposti, mutta tietenkin se kuoriminen on possakka, joka minulta sujuu hyvin.

        Jotain täytyisi tehdä nyt tämän "elopainon" suhteen, koska naapurini tuo aina jälkiruokansa minulle ja minähän syön!

        En olisi uskonut, että joku makea jälkiruoka olisi niin lihottavaa, mutta paino on noussut ja niitä herkkuja en todellakaan aio jättää syömättä, joten pääruokaan enemmän raasteita, tai sitten, voi kamalaa, sitä liikuntaa lisää!

        Syksyn porkkanat ovat herkullisia, kuten lantut ja kaalit, mutta kestääkö kaali pakastusta? Tosin itselläni ei ole pakastinta ja lepsenikin pakastin on täynnä heidän pakasteitaan, joten he eivät hyväksy minun "sörsseleitäni".

        Torilta haen kyllä puolukat ja karpalot, koska ne säilyy ulkona. Siitä on kokemus, mutta voisin kokeilla tuota Pulmu-sokerin lisäämistä, tai ei sittenkään! Minullahan on sokeri jo koholla jo ilman "pulmujakin"!

        Parin´vuoden takainen karpaloreissuni päätyi Seura-lehteen, koska puheliaana aloin kyselemään porukalta, että missäs teidän marjakopat on? Nyt en mene koko suolle.


      • syyskuun.viimeisiä
        123987 kirjoitti:

        Kiitos Neeasa

        Lapsellani on ihana kone, jolla raasteet tulevat helposti, mutta tietenkin se kuoriminen on possakka, joka minulta sujuu hyvin.

        Jotain täytyisi tehdä nyt tämän "elopainon" suhteen, koska naapurini tuo aina jälkiruokansa minulle ja minähän syön!

        En olisi uskonut, että joku makea jälkiruoka olisi niin lihottavaa, mutta paino on noussut ja niitä herkkuja en todellakaan aio jättää syömättä, joten pääruokaan enemmän raasteita, tai sitten, voi kamalaa, sitä liikuntaa lisää!

        Syksyn porkkanat ovat herkullisia, kuten lantut ja kaalit, mutta kestääkö kaali pakastusta? Tosin itselläni ei ole pakastinta ja lepsenikin pakastin on täynnä heidän pakasteitaan, joten he eivät hyväksy minun "sörsseleitäni".

        Torilta haen kyllä puolukat ja karpalot, koska ne säilyy ulkona. Siitä on kokemus, mutta voisin kokeilla tuota Pulmu-sokerin lisäämistä, tai ei sittenkään! Minullahan on sokeri jo koholla jo ilman "pulmujakin"!

        Parin´vuoden takainen karpaloreissuni päätyi Seura-lehteen, koska puheliaana aloin kyselemään porukalta, että missäs teidän marjakopat on? Nyt en mene koko suolle.

        Makeuttaakohan pakastekäsittely karpaloiden kitkerää happoisuutta? Ainakin punakarviaiset menivät pilalle pakkasessa.
        Ihme juttu toikin että punaherukkamehu sokeroituna sopii herkällekin vatsalle, ilman sokeria jopa närästää.

        Kaupan tiivistemehuissakin on lisäaineita, jotka voivat tehdä paukamia iholle. Noi ovat allergisia oireita.

        Jotain on muuttunut parempaan suuntaan. Ennen syksy melkein pelotti. Ei enää.
        Neljän kuukauden kestäminen kylmää ja pimeätä on helppo nakki jos perusasiat ovat kunnossa. Minulla eivät ole.

        Toiset lentävät lomalle etelään lomalle, huomenna tilaan ajan terveyskeskukseen saadakseni lähetteen ortopedian erikoislääkärille.
        Kuudenviikon kyynärsauvakeikkaa odotettavissa.


    • katleijaek

      Kun kerran vaivaa näin tämänkin asian penkomiseksi laitan tuloksen näkyville. Mainitsihan SkillaN tuosta parilla sanalla.

      Eläkeläisten asumistuki muuttuu samanlaiseksi kuin yleinen as.tuki. Niissä on kai ollut eroja käyttöön vasta ensi vuoden lopulla.

      Miksi muutos sitten pienentäisi eläkeläisten tukia? Lueskelin netistä saadakseni hieman lisävalaistusta asiaan, vaikk'ei asia itseäni koskekaan.

      Tuki vuokra-asunnoissa voisi laskea mutta myös nousta. Paljon luonnollisesti puhutaan tukien laskusta.
      Yleisessä asumistuessa tuen suuruuteen vaikuttaa tuen saajan asunnon vuokran suhde alueen yleiseen vuokratasoon sekä asunnon koko. Asunnon koostakin on normit olemassa.
      Jos asut kalliimmassa asunnossa kuin yleinen vuokrataso alueella on ja isommassa asunnossa kuin normit sallisivat tuki pienenee, ja päinvastaisessa tilanteessa tuki nousee. Ilmeisesti eläkeläiselle säännöt ovat olleet erilaiset, kuten jos tuensaajalla on omakotitalo nyt se tulee eläkeläiselläkin vaikuttamna tukeen kuten yleisessäkin asumistuessa.

      • katleijaek

        toisen kappaleen korjaus.
        Eläkeläisten asumistuki muuttuu samanlaiseksi kuin yleinen as.tuki. Niissä on kai ollut eroja eläkeläisten hyväksi. Tosin siihen on tulossa muutoksia, ja sitä sovellettaisi vasta ensi vuoden lopulla.


    • katleijaek

      Nyt jo kolmas viesti, anteeks..
      Pulmupuolukat purkitettu, voi kamala miten makijoita niistä tuli. Ei auta kerralla paljon syödä, ovat niin makeita kuin karamellit. Mutta kai kaurapuuron päälle kärsii ruokalusikallisen laittaa.

    • Ramoona_

      Piti tulla Pirttiin karkuun eduskunnan kiistelyä , jossa käydään ylikierroksilla. Tosin on maan ja koko maailman tilanne pahaenteinen, toivoa vaan pitää, että yhteiskuntarauha saadaan säilymään. Vaikea on edes omaa mielipidettä muodostaa alati vaihtuviin tilanteisiin.

      Punajuuri ja porkkana , siinäpä kaksi syysherkkua. Kun vielä yhdistää kaalia ja sipulia, saa borssikeiton, eikä siihen lihaakaan tarvita, kun lisää smetananokareen tai sinihomejuustoa muruina. Sallatti, sinsalla eli rosolli on hyvää muulloinkin kuin jouluna, muta sipulia meillä siihen ei laiteta, silli ehdottomasti erikseen. Muistelen Skillanin kertoneen, että hän raastaa porkkanoita joulun porkkanalaatikkoa varten. Itse teen aina keitetyistä porkkanoista, ja äiti kuori porkkanat vasta kypsinä, mikähän taika siinäkin oli. Helpompaahan ne on perunakuorimaveitsellä raakoina kuoria. Mannaryyniä kerran kokeilin ohjeen mukaan, myös, mutta siihen yhteen kokeiluun jäi. Porkkanalaatikko on lastenkin suosima ruoka meillä milloin vain, karjalanpaistin kanssa ihan välttämätön.

      Päätin jo, etten puolukoita enkä varsinkaan mustikoita enää poimi, mutta en voi näppejäni niistä erossa pitää, ja eipähän tarvitse kuormasta ( eli säilötyistä) syödä vielä. Mustikatkin ovat paikoin han napakoita ja maistuvia, puolukat oikeastaan vasta alkavat olla parhaimmillaan. Lämmin aurinkoinen sää on suosinut, lystikseni puolukkamättäitä poimin, en edes poimuria käytä.

      Odottelen lokakuun puoliväliä, jolloin matka varattuna etelän aurinkoon, Kanarian saarilla on silloin juuri meille mieluisa lämpötila ja merivesi.

    • Neeasa

      Niin, ne alkuhommelit niiden porkkanoiden kanssa työläin vaihe onkin: maasta nosto, niiden pesu ja kuoriminen.
      Sitten jo hieman helpottaa, kun otan yleiskoneen esiin, se on tosi nopeaa ja tulee oikein hienoa sosetta. Hetkessä on suuret kulhot täynnä, mutta uusi työvaihehan siitä seuraa,
      rasioihin tai pakastepusseihin laitto.
      Onneksi sain miestäni apuun tuohon hommaan, että sain alkaa lappuja purkkeihin kirjoittamaan.
      Syksy on ihanaa aikaa, kun kaikkia kasviksia on niin runsaasti! Kaupassakin on aika edullisia tähän aikaan, jollei itse jaksa kaikkea hoitaa.
      Kaalit haen kaupasta, luulen kyllä, ettei se pakastettuna ole hyvä, no eipä ole siitä kokemusta. Ainoastaan kaalilaatikkoa olen laittanut pakkaseen.
      Lemmen viemää alkaa!

      • En-huomannut-kirjautua

        Tänään Ison Omenan Cittarissa tarjottiin valkoisia ämpäreitä, jotka sai oman makunsa mukaan täyttää juureslaatikoista lantuilla, punajuurilla, porkkanoilla, perunoilla, sipuleilla ym täpötäyteen...ja hinta 5 euroa,
        eli juurekset 4 ja ämpäri 1.

        Olin tulossa harrastuksestani kaverini kanssa, ja aloimme siinä jutellessamme täyttää kumpikin ämpäriään.
        Lähellä piripintaa alkoi minulla paniikki iskeä päälle: minne minä saan nämä sijoitettua kotona.... ?
        Lohduttauduin, että jätän autohalliin auton sisään ja pyydän poikani hakemaan itselleen.
        Soitinkin sitten kotiuduttuani, mutta hänellä oli vanhempainkokous töiden jälkeen ja huomenna lasten jousikonsertti, jossa poikansa esiintyy... joten:
        aika näyttää lanttujeni kohtalon.

        Hyvää päivänjatkoa!


    • Huomenta lokakuun ensimäiseen, sateella alkaa, lämmintä vajaa yhdeksän astetta.
      En ole vielä sukkahousuihin tarvinnut turvautua, en muutenkaan lämpimimpiin vaatteisiin, olen aika karaistunut kylmää vastaan.
      Olisko joku osuus tuolla rasvakerroksella ympärilläni;)
      Eihän se säilöminen mitään harrastusta ole, kyllä niissä hommissa jopa kätensä huonoon kuntoon saa, kynnet varsinkin tuppaa kulumaan.
      On se kumma miten nuo vanhat kotona opitut tavat kaikessa kertaantuu, kyllä minäkin paljon äidin ohjeilla hommia teen, varmaan porkkanat keitettiin minunkin kotona.
      Olen vaan nyt pakasteiden tullessa talouksiin, ihan omasta päästäni ajtellut, että maku porkkanoissa olisi parempi, kun uunissa laatikkona kypsyttää, varsinkin jos keitin vettä ei hyödynnä.
      On siinä sekin hyöty, kun joulun alla on paljon muutakin puuhaa, säästyy kuorimiselta, sama lanttusurvoksen kanssa.
      Minun rosolliin tulee sipulia, mutta silli voi jäädä pois, kun sitä muussakin muodossa jouluna tulee laitettua.
      Kaali on minun melkeinpä mieli kasvini, tosin tykkään kasviksista kaikistakin, punajuurestakin saa ihania pihvejä, munan ja korppujauhojen kanssa laitettuna.
      Näistä ulkomaan uusina tulleita hedelmiä en ole oppinut tykkäämään
      Kyllähän tuo asumistuki tarkaan mitoitetaan, kaiken pitää kohdalleen natsata, katselin tietokoneelta omia mahdollisuuksiani saada tukea, ei mitään tarjolla, no sen arvasinkin, neliöitä liikaa ja nämä "suuret" tuloni ja osa omistukseni sen estävät.
      Paljon on heitä joille tukea tulee ja kovasti tarpeeseen osuu.
      Kyllähän jos tuet poistuu, kunnan soisialiluukuilla alkaa tungosta olla.
      Minun Pulmupuolukka tuli sopivan makeaa pöytätarjoiluun, no laitoinkin 7 litraa puolukoita ja yhden paketin Pulmua.
      Nuo lisäaineet minunkin intoa säilömiseen lisää, itse tehtynä taatusti tietää mitä säilyke sisältää, en tiedä vaikuttaisiko lisäaineet mihinkään enää näillä kymmenillä, mutta silti tykkään laittaa itse jos vaan mahdollista.
      Taitaa tulevaisuudessa olla minullakin tuo kyynärsauvoihin turvautuminen, särkylääkkeillä nykyään päiväni aloitan.
      Eipä ne taida hevillä leikkaukseen enää tämän ikäisiä kylläkään laittaa, jospa jaksaisi könkätä loppuun asti, olenkin leikkauksilta säilynyt.
      Eilisestä selvisin kohtalaisen hyvin, väsynyt kyllä olin, mutta hyvä iloinen mieli, kun taas moni sai hyvän mielen pullapussin saatuaan, muutamalle jouduin sanomaan loppuivat.
      Olen laittanut merkille, että kotona leipominen on monelta jäänyt, yksin eläviä miehiäkin on joille tuore, kotitekoinen pulla maistuu.
      Nyt kaksi viikkoa saan taas voimia kerätä.
      Hapankaalina säilyy kaalikin, en vaan koskaan ole sitä tehnyt, syönyt kylläkin ja yllättävän hyvää oli.

      Ihan kuin olisin kuullut, että jäätyneestä kaalista voi ruokaa laittaa, kertokaa kokeneet, olenko väärässä.
      Nyt rupean päivän touhuihin, saan omenia tänään, kerho ystävä tuo, jospa olisivat madottomia, saisin napsia välillä omenia iltaisin puolukan sijaan, ihmettelen miten vatsani on kestänyt sen happomäärän, mitä puolukoilla olen aikaan saanut.
      Maistuvat vaan edelleen, pitänee vielä lisää haalia;)
      Nyt pitää laittaa tyttären pojalle onnittelut, on syntymäpäivä, heti on tehtävä, muuten taas unohdan, oikein mukavaa päivää teille ystävät.

      • ajantasalla

        kotimaiset Sysmän liemi ja kasviskuutiot on täysin lisäaineettomia. Kilohinta tosin 51 €, mutta kappaleittain se ei tunnu missään.


    • No niin kotona ollaan, tuo kolmen vuorokauden matka Tallinnaan ja muuallekin Viroon takanapäin. Oli kiva istua autossa ja kierrellä Tallinnaa, käydä Toompealla. Kaupunki paljon muuttunut viimenäkemältä, mutta Toompea säilynyt ennallaan. Eilen ajelimme maaseudulla. Siellä oli harvaan asuttuja seutuja, rakennukset usein vanhoja ja ränsistyneitä, toki muutamia uusiakin omakotitaloja tai maatiloja oli. Viljat oli korjattu, mutta paljon entisiä peltoja oli pajujen tai muun pensaiston tai nuppuheinän peitossa. Oli matkan varrella eräs nähtävyys, jossa joessa oli iso putous,se oli sellainen kalkkikivipohjainen joenuoma aika iso virtaus, joessa suora putous ehkä 15 m. Otin siitä pari valokuvaakin, mutta eihän niitä kuvia tänne pirttiin saa Fasebuukissa ehkä joku kuva tulee. Kaikkiaan ajoimme Virossa 145 km joten nähtiinpä vähän maisemia Tallinnan ulkopuoleltakin.
      Hotellimme oli meren rannalla. Matkaa sinne Piritaan satamasta oli noin
      6 km. Mukava hotelli, joka oli rakennettu silloin kun NL: ssa oli olympialaiset, ja Piritassa pidettiin purjehdus kilpailut. Silloin siellä mm.
      Esko Reckhart voitti kultamitallin jossain luokassa Suomeen. Hotellia tietysti remontoitu varmaan useaan kertaan, oikein hyvä hotelli.
      Tässä nyt pieni katsaus matkasta, tarttuihan sieltä tuomisiakin omaan tarpeeseen, sekä joitakin tuliaisia tutuille.

    • muori77

      Päivää täältäkin Hennalan suunnalta.

      En ole koneella pariin päivään käynyt.

      Iski semmonen kuratauti;)
      Ei ole ollut ainakaan 15vuoteen.

      Onneksi meni sentään ohi,kyllä "tavaraa"lensikin molemmista päistä.
      Nyt on ihan hyvä olo.

      Tänään piti viedä kuulokoje korjattavaksi,mikä lie siihen tullut,kestää kuulema pari viikkoa kunnes sen takaisun saan
      Täytyy kavereille sanoa"mulle saa huutaa";)

      Vettä satoi lotkotti,nyt näyttää aurinko kurkkivan.

      Tuntuu että maha täyttyy kun luen noita teidän ruoka juttuja.
      Kyllä nälkä lähtee;)

      Näkyillään...

    • Tervetuloa kotiin matkalaiset.
      Kyllä täältä pirtistä monenlaisia vinkkejä saa, jotka sitten toteutetaan, etenkin ruokavinkkejä. Ruoka kun on meikäläisenkin pääelinkeino eli joka päivä on keitokset keitettävä vaikk' ei muuta tekisikään. Tänään teenkin kaalipataa koska nyt on syys ja kaali parhaimmillaan.

      En enää ihmettele miksi Pulmu-puolukoistani tuli niin kauhean makeita. En avannut tuota Ramoonan ohjetta vaan tein hillon Vuodatus.net sivun ohjeen mukaan, jossa oli 2kg eli kolme ja puoli litraa puolukoita 1 pkt pulmupalasokeria kohden, joten ei ihme että makeita tuli.

    • Venlaitte

      Päivää jälleen!
      Kotona ollaan. Reissu meni hyvin: sää oli hyvä, hotelli oli hyvä, sänky oli hyvä, aamuruokailu oli hyvä, suolahuone oli hyvä ja ostoskierroksen tulos Sadamarketissa oli oikein hyvä niin laadulta kuin hinnaltakin.

      Ainoa kremppa reissussa olin minä. Kyllä rollaattorin kanssa jotenkuten pärjäsi, mutta kepeistä ei ollut minkäänlaista apua - päinvastoin haittaa.

      Maaseutukierroskin tehtiin. Kämppäkaveri on varmaankin naputellut ympäristöselostuksen, joten en toista sitä. Sen sijaan piti meille kaikille kolmelle puhjeta kahvihampaan kolotus keskellä autioitunutta maaseutua.
      Vihdoin osui silmiin jo kaukaa kyltti: Kohvik Pood. Perheen kielinerona suomensin heti, että siellä oli sukulaisten kahvila ja puoti elikkä kauppa.
      Niinhän siellä olikin, mutta kohvikista emme saaneet mitään, kun oli kuulemma inventaario!
      Paluumatkan kärvistelimme kahvinhimossa, ja vaikka matkan varrella oli
      montakin bensa-asemaa, ei niissä ollut lieveilmiöinä kahvioita. Vasta laivarannassa oli kahvila, ja tietysti minä taas möhlin! Näin taululta, että tarjolla oli cappuccinoakin ja valitsin sen. Juoma oli kaikkea muuta - melkein -
      se oli puoliksi kahvia ja puoliksi kylmää maitoa. Join sen puoliksi ja totesin, että cappuccinoa se ei ole. Poikamme, joka on kolmeneljännestä pelkkää tekniikkaa, suorastaan närkästyi ja valisti, että se tuli nappia painamalla
      cappuccinoautomaatista, joten kyllä se oli aitoa. Mieleni teki valistaa, että automaatti oli unohtanut vatkata juoman päälle kermavaahtoa ja ripotella sen päälle kaakaojauhetta.

      Laivalle emme paluumatkalla joutuneet kauan jonottamaan, eikä rollaattorini ollut häiriöksi edes ravintolassakaan, jossa söimme kunnon lounaan, minä ihan alkupaloja ja jälkiruokaa myöten.
      Nyt rupean keittämään borssia. Tervetuloa maistamaan!

      • Kirjoitukseni katosi. Olen lukenut myös L ate kumppaneideiden matkoista. Hyvä kun hyvin matka sujui.

        Ryhdyin tänään siirtymään Windows 10. käyttöön. Neljä tuntia kone vaihtoa hyrräsi. Oikeastaan kaikki meni sekaisin. Voihan se olla myös uuden opetteluakin. En nyt enempää, koska se voi mennä hukkaan.


    • Hyvinhän Laten kumppaneiden matka on sujunut. Vaikeudet ja kommelluksethan kuuluvat asiaan ja pieniä muun menon rinnalla. Piritan tunnen sikäli, että olen ollut siellä pari kertaa kylpyläreissulla.

      Minulla taas ongelmia piisaa. Tänään niitä lisäsin. Ryhdyin siirtymään Windous . käyttöön. Nelisen tuntia siinä kone hyrräsi. Valmista tuli, kone . meni niin sekaisin että siinä nyt riittää opiskelemista. Kyllä se muuten toimii ripeämmin, mutta "suostut" linkit joutuu poimimaan uudestaan. Ne katosivat. Ja paljon muuta, osaamisestahan se on kiinni. Niitä taitoja pikkuhiljaa haeskelen. Jos olisin tiennyt, olisin antanut olla ennallaan.
      Terveytenikin teki pienen tempun, näytti ja tuntuikin pahalta.

      Nyt terveyskriisiini on korjaantumaan päin. Taisi vain olla tilapäinen häiriö, eihän se edes pumppuani koskenutkaan.

      Tämä kirjoitusalustanikin on vieras. Täytyy sitäkin tutkailla ja yrittää saada toimimaan sujuvammin.

      • Nythän se vasta kummittelee, kirjoittamani viestikin ilmestyi. Niin... olin siirtyvinäni kehittyneempään järjestelmään. Nyt rarviis itsenikin kehittyä!


    • Ja kerran vielä! Nyt näyttää sujuvan, sain kaippaani palautettua. Napin painalluksen päässähän se oli, sikäli kun se nyt pysyy. Kirjoitusalustakin on kunnossa.

    • j.hurskainen_

      Muisti on hyvä mutta niin lyhkänen, etten muista minne himskattiin kätkin rekisteriotekansion.
      Se oli kuljettajan puoleisen etuistuimen alla. Sitten alueellamme tapahtui autoihin tunkeutumista pöllimismielessä.
      Oikea-aikainen poisto viedä autosta asiakirjat pois. Hanskalokerosta oli jotain kiireesti etsitty.

      Ajoneuvokeskus vastasi, että auton voi katsastaa, katsastustoimistolta saa uuden. Turhaan tressasin itseäni tuolla asialla.

      • Tuo eka lauseesi Jii Hoo pätee myös minuun, sillä eräänä päivänä olin ollut kentällä erään kaverini kanssa ja ajettuani kotiin, olin nälkäinen, väsynyt ja kaikin tavoin kotiin pääsyn tarpeessa. Olin ottamassa anainnippuani...mutta ei, ei siinä lokerossa, jossa sen piti olla eikä muuallakaan.
        Putosiko se avainnippu autoon? Tallasin takaisin autohalliin ja etsin auton latialta ja penkiltä, ei löytynyt.
        Kaadoin kassin sisällön kuljettajan istuimelle: ei missään.

        Sitten menin istumaan 'pelkääjän paikalle', se sopikin mielentilaani,
        soitin autosta lähiperheen isän työpaikalle, ja kysyin, voinko hakea vara-avaimeni teiltä, sillä olen kai hukannut avainnippuni.
        Ja SAMALLA HETKELLÄ kuin salaman leimauksessa muistin, melkein huusin että nyt muistan, minähän laitoin avainnipun ennen kentälle menoani hansikaslokeroon! Tarkoitus oli antaa muistille töitä, nauroin.

        Poikani nauroi, että siinä onnistuit hyvin! - Nauruun päättyi se murhe.


      • Edellinen

        Voi että oli ihanaa laittaa avainnippu omaan lokeroonsa kassiin, sitten lajitella kaikki kassista löytynyt kama, mikä oli kuljettajan istuimella, muovipussiin kassakuitteja ym. roskaa, ja kassiin vain tarpeelliset pikkutavarat omille paikoilleen. Kassi kiinni, auto kiinni, roskat roskiin ja kotiin!! Tuntuipa hyvältä tulla sisään!


    • Huomenta!
      Heräsin huminaan ja siihen, että verhojen raosta näkyi puunoksa, joka pysyi ihan liikkumattomana. Petikaveri oli täydessä unessa, joten hän ei kuullut, kun sanoin: - Hei! Tää laiva seisoo. Ollaan jo satamassa.
      Humina tosin vielä jatkui ja jatkuu edelleenkin. Automaattinen tuuletushan se täällä jymisee kuin laiva ikään.
      Onneksi oivalsin erehdykseni ja kiiruhdin lataamaan kahvinkeittimen. Ilman aamukahvia en onnistu heräämään kunnolla.

      Unessa taitaa olla tämä läppärikin, sillä en millään päässyt kirjautumaan.
      Lopulta ärähdin puoliääneen, että antaa peen olla. Mikäpä tässä on puskasulemoidessa.
      Nyt ainakin näytti sininen Venlastiina-kirjaus olevan tuolla alapuolella, joten on jännittävää nähdä kumpi varjo-olentoni tämän allekirjoittaa...

      Niin että oikein hyvää päivää pirtin täydeltä kaikille joko toiselta tai toiselta.
      Ja kaunista ruskaa!

    • Huomenta Savostakin, pilviseen päivään täällä heräillään, myrskyä odotellaan.
      Aikansa vie, jos muutamankin päivän kotoa pois on, että pystyy normaaliin rytmiin.
      Kiva kuulla että onnistunut matka teillä, aina niistä muistoja kertyy ja niin nuorekas rouva kuvassa Facebookissa, että jotta;)
      Ehkä enemmän kuin yhden kerran olen laukun vuoren esiin kaivanut minäkin, kun jotakin olen kadottanut, onneksi harvemmin avaimet kumminkaan.
      Eihän se tästä eteenpäin ainakaan muisti parane.
      On ihan kiva kuulla, että muillakin on vaikeuksia tämän Windowsin kanssa, minä edelleen tuskailen myös, jouduin palauttamaan jotakin vanhaa, kun ei suostunut toimimaan, edelleen takkuaa.
      Nyt on kadonnut punakynä joka olisi minulle hyvin tärkeä, niin paljon virheitä tulee kirjoituksiin.
      Samoin Skype hyppää päältä pois ja muitakin merkkejä ala palkista väliin katoaa.
      Hyvin keskeneräisenä toivat tämän markkinoille, nyt sitten korjaavat käyttäjien valitusten jälkeen.
      Turhaa harmia tuottaa myös Suomi24, saan viestin lähtemään vaan kohdasta, vastaa aloitukseen ja senkin jälkeen tulee viesti Suomi24 ei vastaa.
      Pitkä komentorivi kuulema estää lähettämisen ja minä kun en tiedä mistään pitkästä komento rivistä, apua kaiketi tulee sitten windowsin vian etsinnän jälkeen, kun painan palauta sivu kohdasta.
      Hankalaa, joten on meitä monta tuskailijaa ynnämuu.
      Kiitos tiedosta, että löytyy lisäaineettomiakin tuotteita, tulee hatarasti lueskeltua kaupassa niitä selostuksia.
      Sain kassillisen ihania omenoita, eilisen illan niitä makustelin, hitsi kun siitä seuraa nälän tunne ja kohta jotakin on jääkaapilta haettava, kyllä on uskottava, että mikään ei auta painon pudotukseen, kun on heikko luontoinen.
      Pitänee aamulla siis huomenna pirttiä yrittää uusia, eipä ihan kuukautta mennytkään, kun ketju entisen kahdensadan rajan ylitti. mutta tämä sitten huomenissa tämä homma, hyvää tätä päivää, käykää aamupäivällä kaupoilla, jos vaikka myrskyksi äityy.

      • j.hurskainen_

        Kun on runsaskiloinen, voi silti olla iloinen. Jotenkin noin siinä entisessä biisissä sanottiin.

        Päivätorkuilta herättyäni puolilta päivin saattoi tuulen lisääntyneen. Meillä ei kuitenkaan vielä myrskyksi asti.
        Katselin tuossa maakuntakatsauksen tekstitv:stä. Siirtymässä Länsi-Suomesta sisämaahan päin
        Resusin itseni väsyksiin. Kovin paljon tuo ei vaatinut kun kännykkä herätti kesken torkkujen. Ei ollut kuitenkaan lehtiasiamies.

        Olen kolmanneksi pisimpään elänyt meidän perheenjäsen. Näen peilikuvassa väsyneen miehen ilmeen.
        Vaikka terveyttä olisin, univaje himmentää päivän. Iltaan ollaan kuitenkin päästy. Kohta on pimeä.
        Toivottavasti ei sähkökatkojen takia.


    • Huomenta! Ja vieläpä näin varhain.

      Olin kiinnostunut avaamaan koneeni koska painaahan se päälle kun asiat ei hoidu niin kuin haluaisin. Uutisia vilkaisin, kyllä ne nyt hoituu, samoin kirjoittamiseni. Jotain on vielä haettava täydennykseksi. Opettelijanhan olen tämän vehkeen kanssa, täytyy vain uskoa että jos ihminen on sen keksinyt, niin voihan sen toinen valmiin ratkaista.

      Kirjoitusvieheitä tuli paljon viimeksi lähettämissäni viestipätkissä. Ehkä olin liian tohkeissani, mutta oli myös teknisiä ongelmiakin.

      Hyvinhän matkalaiset ovat heräilleet ja lisäaikaakin on matkalle tullut kun tänään on satamassa" heräillyt."
      Täytyy nyt rientää. Ei aikani ole kallista, mutta muutoin arvokasta!

    • Neeasa

      Toivotan hyvää onnea " kuuden viikon kyynärsauva keikkaa" odottavalle!
      Syksy onkin parhainta aikaa itsensä hoitamiseksi, ei paljoa huvita ulos mennäkään!

      Täällä aika reipas tuuli on tänään mattojani heilutellut. Ainakin pölyt häipyi, ainut pulma, että sai ne telineessä pysymään.
      Nyt tuntuu, että hieman jo rauhoittuu. Otin jo suuren kynttilän siitä pelosta, että menee sähkö ja laitoin palamaan, no onhan se kaunis tummenevassa illassa!

      Mieheni kuuluu kutsuvan: "täällä teetä ja hunaja-sämpylää", tullaan!

      • se.kuudenviikon.keikkam

        Kuittaa Neeasalle.

        Ensimmäinen useamman viikon kipsikeikka sattui kuumana kesänä v.1969. Murtuma oli vasemmassa kämmenessä.
        Makoilin rannalla, kuuntelin radiota ja poltin itse käärimiäni sätkiä. Nimitin niitä kömpelötehtaan fennioiksi.
        Asuin yksiössä. Sitten seurasi jalkavamma. Asuin hissittömässä talossa, neljännessä kerroksessa.
        Viime kesänä meidänkin vuokrataloon asennettiin hissit, nopeat ja hiljaiset. Vuokrat nousivat, mutta mukavuuskin nousi.

        Pitää saada monta kiloa pois, että voi sauvoissa roikottaa pienet ruokaostoksensa kaupasta.
        En ole vielä tilannut aikaa terveyskeskukseen, joka mahdollistaa vasta lähetteen saannin ortopedille. Näin on ohjeistettu.


    • Aamujen aamua, ystävät!
      Ihana aamu onkin. Taivas ihan taivaansininen, eikä pilvenhattaraakaan näy.
      Kyllä tällaisena päivänä kelpaisi mummolaan pyöräillä, jos vain olisi mummola, pyörä ja osaisi vielä ajaakin. Tai uskaltaisi. Minähän saan korkeanpaikan kammon istuessani fillarin satulaan.

      Kuinkahan minä viiden vanhasta joka päivä istuin savupiipun juuressa katsomassa lähimaisemia, uneksimassa ja kirjoittamassa mitä milloinkin pieneen sinikantiseen vihkoon. Vihkon piilotin päreen alle, kun äiti komensi minut milloin syömään, milloin marjastamaan tai sienestämään ja milloin muuten vain.
      Korkeanpaikan kammosta ei ollut hajuakaan, ja kiipeilin puisskin kuin Cheeta, se Tartsanin apina. Kiipeilyn seurauksena olen sellainen kuin olen; ihan sananmukaisesti puusta pudonnut ja vähän säikähtänyt!

      Älkää nyt kuitenkaan pelästykö. Muuan rauhallinen tyyppi, jonka kanssa olen loppiaisesta 1952 hengaillut, voi todistaa, etten ole ympäristölle vaarallinen.

      Ihanaa suvista syyspäivää kaikille!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      295
      6902
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      56
      2128
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1571
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      25
      1371
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1117
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      105
      1073
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      329
      979
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      803
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      45
      786
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      777
    Aihe