Kestävä siima

Vinkkiä

Iso pelto olis niitettävä polttomoottori trimmerillä. Pelto kasvaa korkeaa putkea, heinää yms. 3 mm siima ei kauaa kestä, katkeaa ja kuluu nopeasti kun heinän seassa on välillä sormen paksuista haavan taimia. Mikä on kokemuksenne: mitä siimaa kannattaa käyttää, mikä kestää. Pellon laidassa on kiveystä ja siinä vaikka kuinka varoo niin siima ei kestä kuin hetken kun on juuresta jo poikki. Tuli mieleen että pitääkö olla terösvaijeria että alkaa kestämään, mikä neuvoksi? Pyydän asiallista keskustelua ja vinkkiä.

9

<50

Vastaukset

 • Onko näitä siimoja teräslankavahvisteisena?

 • Jos on tosiaan ISO pelto niin teetä homma jollain maanviljelijällä tai sellaisella yrittäjällä jolla on teiden pientareiden niittämiseen käytettävä kone.

 • Raivaussahalla ja ruohoterällä pystyy niittämään, mutta jos on paljon kiviä, niin siimalla. Minulla tuo 3mm:n siima on kestänyt.

 • Ei sormen vahvuisessa taimikossa mikään siima kestä. Pitää olla kunnollinen terä.
  Vaijeria ei pidä laittaa ellei halua rispaantuvan vaijerin pätkiä koipiinsa. Jotkut väittää että lyijykrymppi vaijerin päässä auttaa mutta jos ei halua lyijykokkaretta koipiinsa kannattaa uskoa ja laittaa raivuriin kolmio tai muu kiinteä terä.

 • https://www.google.fi/search?q=ketjuterä raivuriin&biw=1280&bih=899&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAmoVChMIxsTj14CKyAIVhmQsCh3z6w3M&dpr=1#tbm=isch&q=ketjuterä raivaussahaan&imgrc=QG__lpObK1QGNM:

 • Ite menin ruohonleikkurilla tuollaisen palstan läpi ei toki mitenkään vauhdikkaasti mutta työvoitto tuli otettua

 • lankasahan terä,sellainen joka laitetaan rautasahaan. karkeapintainen metallilanka.
  sillä katkee pajutkin.
  toinen vaihtoehto laittaa rautasahanterä puoliksi(15cm) ja se reikäpää laitetaan 5mm pultilla kiinni esim siimakasetin alareunaan niin ruohot on ihmeissään ja terät kestää koska on mallia veitsiterät.

 • Lainaa kelamurskain. Itse olen nuo pikkualueet hoitanut Husqvarnan etuleikkuri+kelamurskain yhdistelmällä. Hehtaarialueet sitten raktorin niittokoneella.

 • Rattori ja mottoripyörä ovat hyviä vehkeitä.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  98
  3961
 2. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  78
  518
 3. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  92
  454
 4. Martinan virheelliset ravitsemusneuvot

  Tänään antaa vinkkejä sitruunavedestä, jonka teksti "lainattu" mtv3-sivulta, jossa sentään on mainittu lähde(toisin kun Martinalla) Toisekseen sitruun
  34
  421