Vanhemmat ottakaa vastuu pyöräilevistä naperoista

hmmmn

Tänään sattui varsin outo tilanne. Noin 3-4v vastaantuleva lapsi ajoi tiellä siksakkia ja äiti takanaan hoki hänen nimeä, mutta ei tehnyt aloitettakaan ottaa ohjaustangosta kiinni.

No pysäytin pyöräni ennen heitä ja hetkenpäästä vaihdoin kevyenliikenteen väylän toiselle puolelle väistääkseni heitä. No eikö vaan napero lähteny ajamana minua kohti, eikä äippä tee mitään vaikka on siinä lähellä. No ajan sitten ojan kautta ja toteankin sen ääneen. Äippä katsoo taakseen vihaisesti ja niin minäkin. Mitä tuollaisella äitillä päässään liikkuu?

Ei pieni lapsi ole kykenevä tekemään päätöksiä ja ohjaamaan pyöräänsä. Minä en ole lapselle vihainen. Surettaa vain hänen puolestaan, että selviääkö nuo vaaran vuodet, kun äiti on noin kädetön ottamaan vastuuta lapsensa turvallisuudesta. Lapsihan saattaisi ajaa vaikka auton eteen ja tämä vain hokisi takana lapsen nimeä. Se olisi sitten siinä, hyvä yritys kasvattaa uusi ihmisviritelmä.

Tuon ikäinen lapselle on aivan sama puhuuko seinille, se menee toisesta korvasta kuitenkin ulos. Onko kyseinen äiti sitten sellainen, joka heittää lapsensa yhteiskunnan kasvatettavaksi, eikä kanna itse vastuuta. Pahalta näyttää. Vai onko hän "kyllä minun kullannuppuni osaa"- tyylinen äiti. Kyllä osaa tehdä kakan. Paljon muuta ei vielä osaa. Vanhemmat huom. pieni lapsenne on teidän vastuullanne liikenteessä. Ottakaa vastuu, koska lapsenne ei kyllä siihen kykene , vaikka rääkyisit selän takana.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • varo_lapsia

      Lapset ovat lapsia ja tekevät ennalta arvaamattomia asoita. Siksi laista löytyy pykälä varoa heitä ERITYISESTI. Kyseessä on 30 § ja siihen voi tutustua linkin kautta.

      https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1981/19810267#L2P30

      Polkupyörä on ajoneuvo ja pyöräilijä sen kuljettaja. Pykälä koskee siis myös pyöräilijöitä, kuten muutkin ajoneuvoja koskevat pykälät.

      • Tietäjätär

        Tarkoitat siis, että vastuu on ventovieraalla, ei äidillä?????


      • Joojoomutta
        Tietäjätär kirjoitti:

        Tarkoitat siis, että vastuu on ventovieraalla, ei äidillä?????

        Juuri niin LAIN MUKAAN.


      • erityisesti_varottava
        Tietäjätär kirjoitti:

        Tarkoitat siis, että vastuu on ventovieraalla, ei äidillä?????

        Kyllä vaan. Jokaisella ajoneuvon kuljettajalla on vastuu muita kohtaan liikenteessä. On siis vastuussa myös muiden hengestä, eikä pelkästään omasta hengestä.

        Kuljettajan on erityisesti varottava ... Lapsia ...


      • seiofejgewrgj4es
        erityisesti_varottava kirjoitti:

        Kyllä vaan. Jokaisella ajoneuvon kuljettajalla on vastuu muita kohtaan liikenteessä. On siis vastuussa myös muiden hengestä, eikä pelkästään omasta hengestä.

        Kuljettajan on erityisesti varottava ... Lapsia ...

        Mutta onko kolmevuotias pyöräilijäkin kuljettaja vai onko takana kulkeva äiti tavallaan vastuukuljettaja näin pienen kohdalla?
        Ajoneuvon kuljettaja kuulostaa melkeimpä ammattinimikkeeltä, ei oikein kuulosta oikealta kolmevuotiaalle antaa sellaista titteliä :D
        Ja kolaroineita koululapsiakin on nimetty syylliseksi esim. väistämisvelvollisuuden noudattamatta jättäminen.
        Miten muuten tulee korvausvelvollisuudet tällaisissa tapauksissa kun polkupyörissä ei ole liikennevakuutusta ja jos pyöräilijä on syyllinen kolariin, lankeaako vastapuolen, esim. auton vaurioiden korjauskustannukset koululapsen vastattavaksi? Auton liikennevakuutushan kyllä korvaa henkilövahingot jotka pyöräilijälle mahdollisesti aiheutuvat vaikka pyöräilijä olisi syyllinenkin mutta esim. polkupyörä varmasti aiheuttaa merkittävät vauriot autoon, muovipuskuri murskautuu, ajovalot rikkoutuvat, pyörän tanko voi tunkeutua ilmastoinnin kennoon ja jäähdyttimeen asti rikkoen ne, konepelti voi lommoontua jolloin puhutaan helposti useiden tuhansien eurojen korjauskuluista. Siinä olisi maksamista jollekin alakoululaiselle, korot juoksee koko ajan kunnes pääsee töihin jos pääsee ja alkaa maksamaan takaisin niitä?
        Autossa voi olla täyskasko joka ehkä maksaa korjaukset mutta vakuutusyhtiö voi periä korvaukset takaisin syylliseltä osapuolelta?


      • liitävävalssihirvi

        >>"Ajoneuvon kuljettaja kuulostaa melkeimpä ammattinimikkeeltä, ei oikein kuulosta oikealta kolmevuotiaalle antaa sellaista titteliä"

        Tämä on hyvä pointti.

        Miten alaikäinen, ja vielä lapsi, voi olla ajoneuvon kuljettaja, ja vielä vaarallisen sellaisen? Tämän palstan mukaan polkupyörä on autoakin vaarallisempi!

        Edesvastuutonta antaa alaikäisten pyöräillä, varsinkin edes ennen, kuin mopokortti ajettu.


    • sdffsdfsdf

      No mitä näiltä nykyajan kädettömiltä uunoilta voi odottaa? Sehän on jo maailmanloppu jos ei pääse Facebookiin.

    • 37män

      Kyllä se on nyt vaan niin, että kun aikuinen pyöräilijä kohtaa kvl:llä tavalla tai toisella liikkuvan lapsen, niin hänen tulee tarvittaessa vaikka pysäyttää pyöränsä.
      Hyvä olisi, jos malttaisi tervehtiä tuota tulevaisuuden lupausta ystävällisellä sanalla ja lisäksi hymyillä äidillekin.

      • sjfklsdjfklsdjksd

        Terve napero, maksatko minun eläkkeen joskus :P


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2525
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2203
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1877
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1641
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1606
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1605
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1558
    8. 75
      1459
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      108
      1376
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe