Jos Venäjä haluaisi Suomen

Peterpanpan

Jos Venäjä haluaisi valloittaa Suomen, ei se hyökkäisi tänne aseellisesti. Sellainen ei olisi tarpeen, eikä järkevää.

Venäjä näkee nyt, miten Suomeen pääsee ilman aseita. Lähettää vain pari miljoonaa nuorta miestä ilman aseita rajan yli ja opastaa heitä ilmoittautumaan turvapaikanhakijoiksi.

Jos heitä vyöryy rajan yri satoja, jopa tuhansia päivässä, Suomen viranomaiset eivät ryhdy ampumaan aseettomia ja ilman ampumista heidän tuloaan ei voisi estää. Nythän rajan yli Ruotsista tulee satoja päivässä täysin ilman Suomen vastarintaa.

Venäjä voi vapaasti lähettää tänne kokonaisen pienen kansakunnan verran siviilejä, joilla kyllä löytyy selityksiä ja tarinoita vainosta ja hengenvaarasta Venäjällä, tarinoita jotka kelpaavat viranomaisillemme ainakin humanitäärisen suojelun perusteeksi, monen kohdalla turvapaikankin.

Jos Venäjä haluaa Suomen, se vain lähettää tänne miljoonan-pari nuorta miestä turvapaikanhakijaksi, joiden perässä tulee perheet. That's it.

Moni voi olla eri mieltä, mutta mielipiteellänne ei ole väliä, vaan meidän turvapaikkajärjestelmällämme ja sillä, että rajojemme yli voi tulla vapaasti, kun vain sanoo taikasanan "refugee".

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oikeassaolet

      Tulevaisuudessa me alkuperäiset suomalaiset olemme täällä omassa maassa vainottuja vääräuskoinen vähemmistökansa. : (

    • DieFuhrerMerkel

      Miettikääpäs sitä, jos puoli miljardia kiinalaista hakisi turvapaikkaa Venäjältä.

    • Evakonpoika

      Kävin lukiota 60-70 luvun vaihteessa, historia oli lempiaihe. Historian opettaja sanoi silloi. Titon kuoltua Balkanin maat hajoavat. Niin kävi.
      Vuoteen 2000 mennessä kapitalismin ja sosialismin taistelu on ratkennut. Niin kävi. Kolmas maailmansota käydään muslimeita vastaan.
      Tämä hyökkäys on nyt alkanut.
      Rintamalinjan taakse on päässty.
      EU häviää taiston. Suomi voi selvitä ainoastaan Venäjän avulla.
      Tosin sitten eletään venäläisten ehdoilla, mikä tietää muutamille ihmisryhmille vaikeuksia.

    • Anonyymi

      Väliaikaraportti suljetusta Suomesta. Miltäs nyt näyttää?

    • Anonyymi

      Miks se maa "haluais" Suomen? Kun katsoo juttuja, missä Venäjää syytetään vähän väliä myrkytyksistä - ilman todisteita, niin tulee miettneeksi mihin Venäjä lopulta tulee olemaan pakotettu? Jos seuraa Putinin puheita, huomaa, että länsi näyttäisi olevan jatkuva ongelma:

      "Länsimaiset kumppanimme, joita johtaa Yhdysvallat, ... ovat uskoneet yksinoikeuteensa ja poikkeuksellisuuteensa, että he voivat päättää maailman kohtaloista, että vain heillä voi olla oikeuksia. He toimivat haluamallaan tavalla siellä täällä, he käyttävät voimaa suvereeniin valtioihin ja rakentavat koalitioita periaatteella "Jos et ole kanssamme, olet meitä vastaan...
      Ehdotamme jatkuvasti yhteistyötä kaikissa avainkysymyksissä; haluamme vahvistaa luottamustasomme ja, että suhteemme ovat tasavertaisia, avoimia ja oikeudenmukaisia. Mutta emme nähneet vastavuoroisia askelia, päinvastoin, he ovat valehdellut meille monta kertaa, tehneet päätöksiä selkämme takana. ... He yrittävät jatkuvasti lakaista meidät nurkkaan, koska meillä on itsenäinen kanta, koska ylläpidämme sitä, ja koska kutsumme asioita sellaisiksi kuin ne ovat ja emme ole tekopyhiä.
      Ukrainan kanssa länsimaiset kumppanimme ovat toimineet vastuuttomasti ja epäammattimaisesti. He tiesivät, että Ukrainassa ja Krimissä asuu paljon venäläisiä. Läntisillä tahoilla on ollut todella puutteellista järjen käyttöä ja onnetonta poliittista vaistoa olla ottamatta huomioon kaikkia toimiensa seurauksia...
      Jotkut länsimaiset poliitikot uhkaavat meitä jo paitsi sanktioilla, myös mahdollisella vakavammalla ongelmalla kotimaan rintamalla. Haluaisin tietää, mitä heillä on mielessä: viidennen sarakkeen toiminta, tämä erottava joukko "kansallisia pettureita", vai toivovatko he asettaa meidät huonontuneeseen sosiaaliseen ja taloudelliseen tilanteeseen julkisen tyytymättömyyden herättämiseksi?"

      Haluaako joku Putinin pois vallasta Venäjällä? Haluaako länsi härnätä Venäjää sotilaalliseen toimintaan? On ennustettu, että tyyppi, joka tulee Putinin jälkeen on kovempi, mutta ei sentään antikristus. Mistä tämä kertoo? Tai mistä lännen käytös Venäjää kohtan kertoo? Lännen asiantuntijuudesta Venäjää kohtaan? Haluaako Suomi tätä? Mitä on lehtien mielipidepalstoja uskominen, ovat noitavainot laajenemassa, ja todisteetta syytetään Putinia ja Venäjää. Kellään ei näytä käyvän mielessä, että länsi voi syyllistyä yhtälailla rikolliseen peliin.

      Näyttää siltä, että kunhan Venäjä hermostuu johonkin, käyvät kiihottajat uhrien kimppuun ja syyttävät sen jälkeen Venäjää. Todisteita "ei tarvita."
      Luulen, että Venäjä ennemminkin tarvitsee Suomea johonkin, kuin "haluaisi" sen.

    • Anonyymi

      Venäjän armeija on kooltaan noin 0.75 milj. joista puolet koulutuksessa. Reserviä on lisäksi pari miljoonaa, mutta reservin palveluksen ottaminen ei poliittisesti onnistu ilman maahan kohdistuvaa hyökkäystä. Väite että "entä jos tulee se yhdestoista" ei nykyaikana ole mahdollinen Venäjän armeijan osalta. Suomea kohtaan edes 1:3 hyökkäyksessä vaadittavan ylivoiman toteuttaminen tuntuisi vaativalta numeroiden valossa. Venäjän maavoimat ovat itse asiassa maan kokoon nähden suht pieniltä.

      • Anonyymi

        Vittu että tekis mieli painaa otsa seinää vasten ja ajatella: Miksi tämänkaltaisia ajatuksia kuulee niin helvetin harvoin?! Pääosa kirjotuksista on tyyliä "ryssä ottaa pataan"...


    • Anonyymi

      Tulin ajatelleeksi sanaa "vihollinen" ylipäätään, ja minusta näyttää siltä, että ihmiset ei tiedä mitä puhuvat. Se, joka haluaa teille pahaa, on vihollisenne. Yksikään Venäjän armeijan sotilas, joka tulee Suomeen valloittaakseen maan toimeksiantajansa käskystä ei ole vihollisenne. Te itse päätätte haluatteko olla heidän vihollisiaan, ja aloittaa ampumisen.

      En tiedä miksi vaikkapa jonkin valtion valtaaminen toisen valtion toimesta olisi vihollisuutta, jos valtaamisesta on loppujen lopuksi hyötyä. Jos siitä olisi haluttua haittaa, se olisi vihollisuus.

      Kun katsoo mitä Venäjä on tehnyt, en ole missään teossa nähnyt niinkään vihollisuutta, vaan heikompien puolustusta, oikeuden puolesta taistelemista, ja maamiestensä kuulemista. Mutta niin paljon, kun olen kuullut valheita Venäjästä Suomessa, olen tullut siihen tulokseen, että joko kyseessä on päästään vialla oleva psykopaattinen narsisti, tai sitten palkattu kansan kiihottaja. Hän sotii totuutta vastaan netissä, ja ulos tulonsa perusteella häntä riivaa sama voima, mikä paholaista, koska jutut sisältävät ajassa ja kehityksessä taaksepäin menemistä, oppimattomuutta, valheita, saastaisuutta ja kuolemaa, jota jopa IS julkaisee palstoillaan.

      Ja jos joku nyt nauraa, sanon: se, joka ei tunnusta ristiä, ei tunnusta myöskään Suomen lippua, eikä sen puoleen Suomen valtiota.

      • Anonyymi

        "jota jopa IS julkaisee palstoillaan."

        En unohda sitä paholaismaista saastaa, jonka se lehti suostui julkistamaan: jonkun päästään sairaan laittaman nimimerkkinä "rip..it silmille". Arvelen, että lähde on sama, mikä s24:n natopalstalla.

        Vihollisuus ei merkitse sitä, että sota on julistettu. Se on vanha kaava. Se ei tarkoita sitä, että vihollisuuden julistaneen maan kansalaisia täytyy alkaa pitää vihollisina. Voitte kuvitella miltä Venäjällä asuvista suomalaisista tuntuu, jos vaikka Suomi julistaisi sodan Venäjälle. Olisiko Suomen armeija todella niin idiootti, että alkaisi siihen, ennemmin, kun ryntäisivät eduskuntaan kaatamaan mielettömäksi tulleen hallituksen?
        Samaa voi kysyä Venäjältä, mutta se näyttääkin tietävän mitä tekee, ja Suomellakaan ei ole vaatimuksia menetettyjen alueiden suhteen.

        Mitä hemmettiä sodasta ja vihollisuuksista loppujen lopuksi oikein ajatellaan?! Jos sota syttyisi, ja Suomi vaikka pääsisikin voitolle, lähtisikö se lopulta valtaamaan kaavamaisesti karjalan takaisin, mihin lopulta vain muutamia kymmeniä innokkaimpia ehkä muuttaisi? He eivät tulisi siellä toimeen.
        Jos he eivät nyt muuttaisi Kainuun syrjäseutujen korpiin voidakseen edes kuvitella asuvansa Itä-Karjalasa, eivät he Karjalaankaan muuta sen nimen perusteella! Tiet pitäisi kunnostaa, sosiaalituet veisivät yhtälailla valtavan summan. Jos alettaisi etnisiin kansansiirtoihin, olisi kohta sellaiset pakotteet Suomea vastaan, että intoutuneinkin "Karjala takas" -tyyppi tulisi takaisin maanpäälle realiteetteihin.
        Karjala tyhjenisi lopulta uudelleen, aivan kuten Itä-Suomelle on käynyt, joka kertoo siitä uskosta, mikä Karjalaa kohtaan loppujen lopuksi vallitsee, vaikka toisin puhutaankin.

        Jos minusta on kiinni, niin ilman kristinuskoa ja sen mukanaan tuomaa tervettä moraalia Itä-Karjalan alueelle ei millään väellä ole asiaa. Olen valmis siellä asuvien kristittyjen kanssa puolustamaan sitä maata vaikka aseellisesti. Sietää sen puoleen miettiä mitä sille alueelle tapahtuisi, jos suomalaiset sen nyt saisivat. Se ei sen jälkeen enää olisi muuta, kuin irvikuva siitä, mitä siitä on unelmoitu, koska realiteetit lyö vastaan!
        Katsokaa mitä hyvänsä muita Suomen kaupunkeja mitä siellä on tapahtunut! Petättekö itseänne unelmillanne? Karjala pitäisi rauhottaa valkoisille suomalaisille viimeiseksi turvapaikaksi, jota Venäjä tukisi ja suojelisi, koska Suomi ei sitä tekisi vaikka maksettaisi!

        Kun katsoo mitä Suomen edustajat intoutuivat tekemään yhteisestä sopimuksesta "kun raja ylittyy" Iranin presidentin puheen aikana YK:ssa, pitäisi idiootinkin jo tajuta, ettei Suomi ole itsenäinen! Raja on siinä, että jos et usko virallisiin selityksiin.. Mitäpä Iranin presidentti sanoi?

        Kaikki viralliset selitykset julistavat, että yksi suurvalta voi olla "myrkkyvaltio, laiton valloittaja ja väärässä" yms., valloitetun alueen väestön mielipiteestä' viis. Minä tiedän missä se imperialismi on, koska mielipiteissä julistetaan niin paljon jatkuvasti samoja jankutuksia: "demokratia"... ja samalla julistetaan Venäjä ja Valko-Venäjä diktatuuriksi, ja myrkytyksistä tehdään mediasirkusta. Mitä niitä maita vastaan on suunniteltu ja miksi?

        En ole ikinä ennen (paitsi kommunismin aikaan, jolloin USA ja CIA oli syyllinen maanjäristyksiinkin) nähnyt, että yhtä valtiota voidaan alkaa pommittamaan sellaisella mediasirkuksella - todisteetta! Samalla kansa katsoo nenä kiinni omaa lehdistöään kuin erehtymätöntä Jumalaa, ja kiistelee keskenään sen sijaan, että seuraisivat muidenkin maiden uutisia. Näyttää siltä, että kansan sivistäminen ulkopuolisten asioidenkin seuraamiseen on alkanut vasta lähivuosina, vaikka netti on ollut olemassa pitkään.

        "2 2=5 ... Viime aikoina kulmia nostattava yhteenlasku on nostettu esimerkiksi länsimaiden ylivallasta, imperialismista ja kyvyttömyydestä haastaa omia ajattelutapojaan."
        Tästä on puhunut matemaatikko Kareem Carr.

        Armeijan upseerina heittäisin tuntemattomat sotilaat roskiin ja kaikki sen kaltaiset, opettelisin äkkiä Venäjän aakkoset ja kielen, kehottaisin muita tekemään samoin, ja miettisin mitä tarkottaa "vihollinen", ja missä se todella on.
        Ja minä en ole Venäjämielinen, vaan suomalaisten toimesta Venäläiseksi tehty suomalainen isänmaallinen, joka ajattelee kansansa parasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "jota jopa IS julkaisee palstoillaan."

        En unohda sitä paholaismaista saastaa, jonka se lehti suostui julkistamaan: jonkun päästään sairaan laittaman nimimerkkinä "rip..it silmille". Arvelen, että lähde on sama, mikä s24:n natopalstalla.

        Vihollisuus ei merkitse sitä, että sota on julistettu. Se on vanha kaava. Se ei tarkoita sitä, että vihollisuuden julistaneen maan kansalaisia täytyy alkaa pitää vihollisina. Voitte kuvitella miltä Venäjällä asuvista suomalaisista tuntuu, jos vaikka Suomi julistaisi sodan Venäjälle. Olisiko Suomen armeija todella niin idiootti, että alkaisi siihen, ennemmin, kun ryntäisivät eduskuntaan kaatamaan mielettömäksi tulleen hallituksen?
        Samaa voi kysyä Venäjältä, mutta se näyttääkin tietävän mitä tekee, ja Suomellakaan ei ole vaatimuksia menetettyjen alueiden suhteen.

        Mitä hemmettiä sodasta ja vihollisuuksista loppujen lopuksi oikein ajatellaan?! Jos sota syttyisi, ja Suomi vaikka pääsisikin voitolle, lähtisikö se lopulta valtaamaan kaavamaisesti karjalan takaisin, mihin lopulta vain muutamia kymmeniä innokkaimpia ehkä muuttaisi? He eivät tulisi siellä toimeen.
        Jos he eivät nyt muuttaisi Kainuun syrjäseutujen korpiin voidakseen edes kuvitella asuvansa Itä-Karjalasa, eivät he Karjalaankaan muuta sen nimen perusteella! Tiet pitäisi kunnostaa, sosiaalituet veisivät yhtälailla valtavan summan. Jos alettaisi etnisiin kansansiirtoihin, olisi kohta sellaiset pakotteet Suomea vastaan, että intoutuneinkin "Karjala takas" -tyyppi tulisi takaisin maanpäälle realiteetteihin.
        Karjala tyhjenisi lopulta uudelleen, aivan kuten Itä-Suomelle on käynyt, joka kertoo siitä uskosta, mikä Karjalaa kohtaan loppujen lopuksi vallitsee, vaikka toisin puhutaankin.

        Jos minusta on kiinni, niin ilman kristinuskoa ja sen mukanaan tuomaa tervettä moraalia Itä-Karjalan alueelle ei millään väellä ole asiaa. Olen valmis siellä asuvien kristittyjen kanssa puolustamaan sitä maata vaikka aseellisesti. Sietää sen puoleen miettiä mitä sille alueelle tapahtuisi, jos suomalaiset sen nyt saisivat. Se ei sen jälkeen enää olisi muuta, kuin irvikuva siitä, mitä siitä on unelmoitu, koska realiteetit lyö vastaan!
        Katsokaa mitä hyvänsä muita Suomen kaupunkeja mitä siellä on tapahtunut! Petättekö itseänne unelmillanne? Karjala pitäisi rauhottaa valkoisille suomalaisille viimeiseksi turvapaikaksi, jota Venäjä tukisi ja suojelisi, koska Suomi ei sitä tekisi vaikka maksettaisi!

        Kun katsoo mitä Suomen edustajat intoutuivat tekemään yhteisestä sopimuksesta "kun raja ylittyy" Iranin presidentin puheen aikana YK:ssa, pitäisi idiootinkin jo tajuta, ettei Suomi ole itsenäinen! Raja on siinä, että jos et usko virallisiin selityksiin.. Mitäpä Iranin presidentti sanoi?

        Kaikki viralliset selitykset julistavat, että yksi suurvalta voi olla "myrkkyvaltio, laiton valloittaja ja väärässä" yms., valloitetun alueen väestön mielipiteestä' viis. Minä tiedän missä se imperialismi on, koska mielipiteissä julistetaan niin paljon jatkuvasti samoja jankutuksia: "demokratia"... ja samalla julistetaan Venäjä ja Valko-Venäjä diktatuuriksi, ja myrkytyksistä tehdään mediasirkusta. Mitä niitä maita vastaan on suunniteltu ja miksi?

        En ole ikinä ennen (paitsi kommunismin aikaan, jolloin USA ja CIA oli syyllinen maanjäristyksiinkin) nähnyt, että yhtä valtiota voidaan alkaa pommittamaan sellaisella mediasirkuksella - todisteetta! Samalla kansa katsoo nenä kiinni omaa lehdistöään kuin erehtymätöntä Jumalaa, ja kiistelee keskenään sen sijaan, että seuraisivat muidenkin maiden uutisia. Näyttää siltä, että kansan sivistäminen ulkopuolisten asioidenkin seuraamiseen on alkanut vasta lähivuosina, vaikka netti on ollut olemassa pitkään.

        "2 2=5 ... Viime aikoina kulmia nostattava yhteenlasku on nostettu esimerkiksi länsimaiden ylivallasta, imperialismista ja kyvyttömyydestä haastaa omia ajattelutapojaan."
        Tästä on puhunut matemaatikko Kareem Carr.

        Armeijan upseerina heittäisin tuntemattomat sotilaat roskiin ja kaikki sen kaltaiset, opettelisin äkkiä Venäjän aakkoset ja kielen, kehottaisin muita tekemään samoin, ja miettisin mitä tarkottaa "vihollinen", ja missä se todella on.
        Ja minä en ole Venäjämielinen, vaan suomalaisten toimesta Venäläiseksi tehty suomalainen isänmaallinen, joka ajattelee kansansa parasta.

        "Karjala pitäisi rauhottaa valkoisille suomalaisille viimeiseksi turvapaikaksi, jota Venäjä tukisi ja suojelisi, koska Suomi ei sitä tekisi vaikka maksettaisi!"

        Karjalassa voitaisi laulaa "enkeli taivaan", ja nousta seisomaan "Jumalalle kunnia" kohdassa, eikä kenenkään tarvitsisi ajatella, että joku "pahoittaisi" siitä mielensä.
        Ei olisi mitään "vapaa-ajattelu" väkeä, jotka näyttävät kohdistavan vapaus sanan Jumalan kieltämiseen.
        Lapsilla olisi perinteinen perheyhteisö, isät ja äidit.
        Ihmiset eivät näyttäisi vankikundeilta tatuointeineen, ja vastuunottokyky olisi kunniassaan.
        Vaatteissa ei kukaan mainostaisi törkeyksiä tai ideologioita, ja vaatteet olisivat ehjät, kellään ei tulisi mieleenkään muodin takia rikkoa vaatteitaan reijin.
        Kirkkoon pukeuduttaisi juhlavaatteisiin "sapattivaatteisiin" osoituksena halusta odottaa Jeesuksen paluuta, ei bootseihin tai arkifarkkuihin.
        Sunnuntaisin kirkon kelloja ei jätettäisi noteeraamatta.
        Rahana olisi markka. Kahvi maksaisi sen ~1 mk 50 p. Suurin seteli olisi tuhat markkaa.

        Yksikään, joka ei näitä asioita halua, ei kaipaa Karjalaa, koska se alue ei ole lännen rietasteluille eikä "linjauksille", eikä muille kuin valkoisille suomalaisille ja niille venäläisille, jotka osaavat siellä asua ja käyvät kauppaa paikallisten kanssa.

        Jos siis Venäjä valloittaisi Suomen, olisin periaatteessa iloinen, koska siinä saataisi kaikki menetetyt alueet takaisin. Mitäpä väliä sillä, millä valuutalla ostoksensa maksaa, kunhan hinnat eivät nouse ja palkat eivät laske?
        Mutta nykyajan moraaliopeilla ja lässyhumanismikiukutteluilla Suomen on turha kuvitellakaan saavansa mitään enempää itselleen.

        Jos sama meininki jatkuu, me katoamme, ellei joku ulkopuolinen valtio meitä pelasta, joka kunnioittaa meitä, koska meillä on samat arvot.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Karjala pitäisi rauhottaa valkoisille suomalaisille viimeiseksi turvapaikaksi, jota Venäjä tukisi ja suojelisi, koska Suomi ei sitä tekisi vaikka maksettaisi!"

        Karjalassa voitaisi laulaa "enkeli taivaan", ja nousta seisomaan "Jumalalle kunnia" kohdassa, eikä kenenkään tarvitsisi ajatella, että joku "pahoittaisi" siitä mielensä.
        Ei olisi mitään "vapaa-ajattelu" väkeä, jotka näyttävät kohdistavan vapaus sanan Jumalan kieltämiseen.
        Lapsilla olisi perinteinen perheyhteisö, isät ja äidit.
        Ihmiset eivät näyttäisi vankikundeilta tatuointeineen, ja vastuunottokyky olisi kunniassaan.
        Vaatteissa ei kukaan mainostaisi törkeyksiä tai ideologioita, ja vaatteet olisivat ehjät, kellään ei tulisi mieleenkään muodin takia rikkoa vaatteitaan reijin.
        Kirkkoon pukeuduttaisi juhlavaatteisiin "sapattivaatteisiin" osoituksena halusta odottaa Jeesuksen paluuta, ei bootseihin tai arkifarkkuihin.
        Sunnuntaisin kirkon kelloja ei jätettäisi noteeraamatta.
        Rahana olisi markka. Kahvi maksaisi sen ~1 mk 50 p. Suurin seteli olisi tuhat markkaa.

        Yksikään, joka ei näitä asioita halua, ei kaipaa Karjalaa, koska se alue ei ole lännen rietasteluille eikä "linjauksille", eikä muille kuin valkoisille suomalaisille ja niille venäläisille, jotka osaavat siellä asua ja käyvät kauppaa paikallisten kanssa.

        Jos siis Venäjä valloittaisi Suomen, olisin periaatteessa iloinen, koska siinä saataisi kaikki menetetyt alueet takaisin. Mitäpä väliä sillä, millä valuutalla ostoksensa maksaa, kunhan hinnat eivät nouse ja palkat eivät laske?
        Mutta nykyajan moraaliopeilla ja lässyhumanismikiukutteluilla Suomen on turha kuvitellakaan saavansa mitään enempää itselleen.

        Jos sama meininki jatkuu, me katoamme, ellei joku ulkopuolinen valtio meitä pelasta, joka kunnioittaa meitä, koska meillä on samat arvot.

        Korjaanpa hieman...
        "Jos sama meininki jatkuu" --> Jos (nyky)meininki jatkuu...


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006640531.html

        "Suomelle ja suomalaisille ei sovi, että jätetään heitteille, ollaan tyhmyyksien uhreja, viedään tuhkatkin pesästä. Suomi, suomalaiset eivät saa olla sammuneita tähtiä, vaan pimeyttä, yötä, tiedoilla, taidoilla, viisaudellakin valaisevia, itseään, olemassaoloaan, oikeuksiaan, sääntöjä, kavereita puolustavia, hylkäämättömiä, loistavia tähtiä."

        Minä teen tätä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006640531.html

        "Suomelle ja suomalaisille ei sovi, että jätetään heitteille, ollaan tyhmyyksien uhreja, viedään tuhkatkin pesästä. Suomi, suomalaiset eivät saa olla sammuneita tähtiä, vaan pimeyttä, yötä, tiedoilla, taidoilla, viisaudellakin valaisevia, itseään, olemassaoloaan, oikeuksiaan, sääntöjä, kavereita puolustavia, hylkäämättömiä, loistavia tähtiä."

        Minä teen tätä.

        Ja suomalaiset eivät saisi olla toistensa vihollisia maan ulkopuolisen vaikutuksen takia. Jos jo USA:n historiaa katsotaan taaksepäin, tiedetään miten hankalaa tuli olemaan niillä kansoilla, jotka jakautuivat kahtia valitakseen liittolaisensa - ne heikkenivät. Irokeesien liittokunta lopulta lähes hajosi, Lakotat hajaantuivat reservaattiporukaksi ja vapaina eläviksi, ja koko preeriakulttuuria huomioiden hallitus iski elinkeinoon, puhvelien tuhoamiseen, joka pakotti heimot reservaatteihin.

        Kun huonot ajat tulevat, pitäisi pitää kiinni perusarvoista, ja unohtaa kansalaisuudet yms. Muslimi pystyy metsästämään ja hankkimaan ruokaa, ja venäläinen tuottamaan lapsia. Mutta työkyvytön ei pysty metsästämään, eikä sairas tuota kun sairaita lapsia. Ja jos vaatteiden puutteessa joku viheriäinen on sitä mieltä, että pakkasessa kersat eivät saisi käyttää lämpimikseen turkiksia, niin lähtöpassit siperiaan oppimaan kylmyydestä välittömästi!

        Kyllä meinaan nyt on hyvä alkaa kitistä joka asiasta - Natosta, turkiksista, Venäjästä ja Jeesuksen väristä, kun kaikki on suht hyvin. Mutta aika tulee, jolloin nauretaan noille asioiden tuomille vastakkaisuuksille, ja keskitytään elämän ylläpitämiseen. Jos suurimmatkin valtakunnat ovat aikoinaan romahtaneet, tulevat nämäkin kokemaan saman. Yritetään edes, että se tapahtuisi jotakuinkin hallitusti, etteivät "romahtavat osat" murjo alle jääviä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1254
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1082
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      970
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      867
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      751
    Aihe