Hyvä välittäjä?

Apuaetsintään

Miten valita hyvä kiinteistönvälittäjä?
Kiinteistönvälitysala vetää puoleensa onnenonkijoita ja kokeilijoita, koska alalle ei ole erityisiä pätevyysvaatimuksia, riittää vain halu ja tahto ryhtyä myyntiedustajaksi, siksi myyjien kirjo ja osaaminen on vaihtelevaa.

Hyvän välittäjän valitseminen on vaikeaa. Lähtökohdaksi kannattaa ottaa turvallisuus ja luotettevuus, ammattitaito ja osaaminen, onhan kyseessä merkittävä oikeustoimi. Miten hyvyyttä voi arvioida?

Hyvä mittari on valita välittäjäksi kouluttautunut henkilö. Mitä parempi koulutus on, niin yleensä sitä enemmän se osoittaa kokemusta, sitoutuneisuutta ja alalla menestymistä.

Eteenpäin pyrkivä myyjä yleensä haluaa lisätä osaamistaan ja ammattitaitoaan opiskelemalla. Alan tutkintoja järjestyksessä ovat (suluissa tittelit):
KED= kiinteistöalan koulutus ja tutkinto (esim: myyjä/myyntiedustaja, KED)
KiaT=kiinteistönvälitysalan ammattitutkinto (esim: myyjä/myyntiedustaja, KiaT)
LVV=Laillistettu vuokravälittäjä (esim. myyjä/myyntiedustaja, LVV)

LKV= Laillistettu kiinteistönvälittäjä (esim. Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV)
Kiinteistönvälittäjä (LKV) titteliä saa käyttää vain Keskuskauppakamarin LKV-välityskokeen suorittanut henkilö. LKV tutkinto sisältää myös LVV-kokeen.

YKV= Ylempi kiinteistönvälittäjän koulutus ja tutkinto on kiinteistönvälitysalan korkein tutkinto on (vastaa entistä Diplomivälittäjän ja KJK= Kiinteistönvälittäjän jatkotutkintoa. (Esim. Ylempi kiinteistönvälittäjä YKV, kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV)

Laatukoulutus= Suomen kiinteistönvälittäjäliiton jäsenyritysten on mahdollista käydä lisäksi ratifioitu laatukoulutus. Laatukoulutuksen käynyt yritys saa käyttää Laatuyritys –merkintää ja Laatuvälittäjä –titteliä. Koulutus varmistaa seuraavat arvot; osaaminen, ammattitaito, luotettavuus, laatu, sitoutuminen.

Näitä tarkastelemalla ja googlettamalla (esim. kiinteistönvälitys, lkv, ykv, laatuvälittäjä, oma paikkakunta) pääset varmasti valinnassasi hyvin eteenpäin ja löydät oikean henkilön!
Jokainen antaa varmasti hyvän välityspalkkiotarjouksen.

17

297

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niin, tai sitten käydä useammassa asuntoesittelyssä, kerätä yhteystiedot ja valita parhaimmaksi kokemansa välittäjä.

    • Olen samaa mieltä kanssasi mutta kuitenkin samalla eri mieltä. Itsellä on nuo molemmat korkeammat pätevyydet, silti tunnen välittäjiä jotka pätevyyksistä huolimatta ovat täysin kyvyttömiä myymään yhtään mitään tai eivät osaa soveltaa paperiosaamistaan käytäntöön juridiikan suhteen. Tunnen myös äärettömän kokeneita myyjiä jotka tuntevat lain paremmin kun keskiverto LKV-pätevä välittäjä (meillä on mm. 40 vuotta alalla ollut myyjä jolle kilpailevien välitysliikeidenkin omistajat antavat omia kohteita myyntiin hänen erikoisosaamisensa vuoksi). Kannattaa muistaa, että kaikki eivät osaa laittaa osaamistansa paperille vaikka tietäisivät kuinka paljon tahansa.

      Toisaalta, ei LKV-päteviä tulee poistumaan alalta todella paljon 31.03.2016 mennessä (uusi laki toki astuu voimaan 01.01.2016, mutta välitysliike saa toimia kolme kuukautta vajaamiehityksellä. Tosin, saahan välitysliike toimia kuukauden ilman vastaavaa hoitaajaakin). Joten jatkossa voi ainakin olla varmempi kun ennen titteleitä omaamattoman ammattitaidosta, kuten kuuluukin olla!

      • hopoila

        Hyvä asia että tuo LKV-pätevyys vaaditaan jatkossa. Poistuupahan sen myötä pahimmat onnenonkijat ja huijarit alalta. Monelle välitysliikkeelle tuo tietää ongelmia, useassa yrityksessä kun ei ole tarpeeksi LKV- tutkinnon omaavia välittäjiä.


    • Hyväkiinteistönvälittäjä

      Helsingissä olen tavannut asuntoesittelyssä monta kiinteistönvälittäjää jotka ovat siellä kuin seinäruusut tekemättä mitään. Hyvä kiinteistönvälittäjä esittelee aktiivisesti asuntoa, on luotettava ja rehellinen. Minusta luotettava kiinteistönvälitys lähtee siitä, että asunnosta voidaan kertoa asiat rehellisesti, niin ruusut kuin risutkin. Usein sitten hyvän välittäjän käyntikortissa onkin lukenut LKV tai YKV -titteli. Ósaava ammattilainen ymmärtää, että asuntoa ei vain myydä, vaan sitä myös esitellään siten, että jatkossa ei tarvitse reklamaatioita käsitellä, se on sitä laatua jota voi osaavalta ja kokeneelta laatuvälittäjältä odottaa!

    • Kyssäri

      Jäi vaivaamaan, mikä toi ratifioitu Laatukoulutus tarkoittaa? Kuka sitä valvoo?

    • Apuaetsintään

      Se tarkoittaa sitä, että SuomenKiinteistönvälittäjäliitto järjestää muutaman vuoden välein Laatukoulutuksen joka kestää joitakin kuukausia. Laatukoulutuksen luentojen ja koulutuksen lisäksi lopputuotoksena yritys laatii tarkan Laatukäsikirjan jonka SKVL tarkastaa ja hyväksyy. Kurssin käynyt ja hyväksytyn laatukäsikirjan laatinut yritys saa käyttää virallista Laatuyritys -titteliä ja siihen liittyvää logoa tunnuksena yrityksen sivuilla. Yrittäjä joka on käynyt kurssin saa käyttää laatuvälittäjä -titteliä. Usein yrittäjä on käynyt kiinteistönvälittäjä -kokeen, koska yrityksessä pitää olla se LKV vastaava joka tarkastaa kaikkien myyjien kauppakirjat. Usein myös laatukoulutukseen hakeva on jo kouluttatunut YKV :ksi. Ymmärtääkseni kurssi on siis yritystä, ei yksittäisiä välittäjiä varten.

    • valitsen

      Hyviä tyyppejä löytyy aina, kun sitten oikealla persoonalla on vielä alan laadukas koulutus, niin sellaisen minä valitsen!

      • kryydeli

    • Luottovälittäjä

      Minkä verran YKV -koulutettuja kiinteistönvälittäjä on, entä Laatukoulutettuja Kiinteistönvälitysyrityksiä?

      • Meitä YKV päteviä on runsaat 250. Laatukoulutetuista yrityksistä en tiedä.


      • Apuaetsintään

        Laatuyrityksiä Helsingin alueella kymmenkunta, muusta Suomesta en tiedä. Laatukoulutetut yritykset ovat sitoutuneet noudattamaan laatuyrityksen laadukasta toimintatapaa ja arvoja sekä tietenkin hyvää välitystapaa. Laatukäsikirja ohjaa tarkasti toimintaa esimerkilliseen toimimiseen kiinteistönvälitysalalla.


    • Apuaetsintään

      SKVL:n sivulta löytyi Helsingistä vain kolme laaturatifioitua yritystä, Espoosta kaksi ja Vantaalta kaksi. Koko Suomessa yhteensä 47 Laatuyritystä.

    • sillalaillas

      Esim Googleen : kiinteistönvälittäjä, LKV, YKV, oma paikkakunta ja sitten kutsut pari näistä käymään ja valitset parhaan,

    • Grynderi

      Tällaisia ei ole Suomessa olemassa! Suomi ja Puola ovat olleet EU:n ainoat maat joissa ei vaadita mitään koulutusta ihmisen arvokkaimman omaisuuden myymiseen. Onneksi sentään vuonna 2016 puolella välittäjäkunnasta pitää olla LKV-tutkinto. Tämä ei tule Suomessa toteutumaan. Sitä vastoin tillä tämä tarkoittaa sitä että nyt tuota roskasakkia todella karsitaan. Repesin nauruun kun luin että 25-30% kokelaista ei läpäise LKV-koetta. Osa oli sellaisia jotka ovat käyneet jopa useita kertoja yrittämässä, mutta repuuttaneet kerta toisensa kestää. No minkä sillä voi jos älykkyys on aikuisiällä yhä alhaista peruskoulutasoa, sitä saa mitä tilaa.

      Yksi huonoimmista välittäjistä mitä olen tavannut on Remax Sky:n yrittäjä/välittäjä joka sunnuntaisin Hesarissa ilmoittelee hakevansa myytäviä tontteja. Hyvin lyhyen ajan hän jaksaa myydä tonttiasi ja sen jälkeen alkaa se tavanomainen ruikutus että hintaa on alennettava 30% jotta tontti menee kaupaksi. Kaiken lisäksi hän on todella huonokäytöksinen.

      HYVÄT IHMISET, VÄLTTÄKÄÄ EHDOTTOMASTI TÄTÄ REMAX SKY:N HUIJARIA!!!

    • sillalaillas

      Laatuyritykset toimivat vastuullisesti, siksi kannattaa valita hyvin koulutettu ammattilainen, ei sitä kuka lupaa eniten ja sitten pyytää laskemaan hintaa. Oikein arvioitu hinta on tärkeää ettei tule yllämainittuja pettäjiä=lue hehkuttajia, joiden työn lopputuloksena hinta jää reilusti alle reaalihinnan. Valitse ylempi kiinteistönvälittäjä (ykv), ja kiinteistönvälittäjä (lkv), paikkakuntasi ja voit lisätä hakukoneeseesi myös laatuyritys.

    • Apuaetsintään

      Hyvä tietää, että SKVL suosittelee Laatuyritysten käyttämistä kaikissa asuntokauppatilanteissa, miksiköhän? No varmasti siksi, että kun liitto on ollut suunnittelemassa itse Laatukoulutuksen sisältöä ja liitto järjestää koulutuksen ja auditoinnin, niin se tietää ja tuntee laatukoulutuksen käyneet yrittäjät ja yrityksen. Liitto toimii yhdyssiteenä näiden yrittäjien välillä ja yritykset saavat liiton parhaat mahdolliset välineet, verkoston ja ajantasaiset materiaalit sekä lakimiespalvelut markkinointiin.

    • Rovaniemilainen

      Niin hyvä kiinteistövälittäjä tietää mitä pitää ottaa huomioon ja osaa sen tehdä mutta on huono selittäjä Ei ole tarvinnut selitellä asioita
      Huono ei osaa ottaa huomioon asioita mutta osaa selittää Huonoin ei osaa edes selittää
      Kokemusta on

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      133
      3427
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1359
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1310
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      68
      1170
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1104
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1071
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1009
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      986
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      43
      973
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      48
      880
    Aihe