Nightbreaker Unlimited vs X-treme Vision +130%

2355223

Osram vs Philips, löytyykö kokemuksia kestosta/valotehosta näistä uusimmista malleista eli Nightbreaker Unlimited 110% ja X-treme vision 130% ?

Omassa autossa H4 perusvalot (piktä/lyhyet) ja H1 lisäpitkät. H4 valoissa on ollut nyt 2 vuotta Nightbreaker Plus 90% polttimot. Eli ihan hyvin ovat kestäneet mutta valotehoon en ole ihan tyytyväinen. Lyhyillä en huomannut selkeää eroa ihan peruspolttimoon ja pitkilläkin ovat himmeämmät kuin H1 lisäpitkät. Lisäpitkissä on vähän maltillisemmat Philips Visionplus 50% polttimot (kestäneet jo 5-6 vuotta ja valoteho hyvä).

Fixukselta sai tarjoushintaan noita X-treme vision 130% polttimoita joten ostin sellaiset H4 ja ajattelin asentaa kun alkaa illat pimenemään. Varsinkin lähivaloihin kaipaisin lisää valotehoa.

Mutta löytyykö kokemuksia näistä uusimmista malleista?

28

3331

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • samaaPohtien

   kovasti mainostavat, mutta kokemusta ei ole.
   Joten odotan raporttiasi mielenkiinnolla.

  • bfdgndfg

   Lievä valotehon parantuminen suhteessa lyhentyneeseen kestoon ja korkeampaan hintaa ei oikein tee näistä xxx malleista kovin houkuttelevia, mutta jos taas niitä haluaa lyhemmillään jo muutaman kuukauden välein vaihtaa niin siitä vaan. Kun entinen hajoaa lupaavat myydä uuden.

   • luuloJaKuulopuheet

    Jos et asiasta mitään tiedä, niin älä kirjoittele.


   • fgdsfhgsd

    Tämä on kyllä testaustietoa, Urpo !


   • Anonyymi
    luuloJaKuulopuheet kirjoitti:

    Jos et asiasta mitään tiedä, niin älä kirjoittele.

    Tuo edellinen kommetti oli muuten oikein, paitsi lyhimmillään saa vaihtaa 3 viikon välein. Ja olisivat myyneet uudet tilalle, mutta en ostanut.


  • rahanhukaa

   kun on suomessa autoissa rajoiteena on 55w ja jos ei ole kun alkuperäiset umpiot autossa. ei sitä valotehoa paljon saa isommaksi.. :( suomessa ei paljoa ole paljon enään alueita jossa tarvitsee hyviä valoja. ja ne paskat tiet voi ajaa Ei Tieliikentteeseen soveltuvilla valoilla mm.100w ja modif.. led-työ valoilla. harvemmin virkavalta tulee matsätietä vahtimaan.

   • vaisataWjaTyövalot

    Kyllä mittauksien mukaan valotehoa saadaan kohtuullisesti lisää näillä uusimmilla lampuilla ja ainakin kovasti tehtaat väittävät, että kestokin on parantunut entisiin verraten.


   • sdfgsdfrgd

    Valmistajan laboratoriossa ja esitteissä kaikki on mahtavaa. Sitten kun tuotteet tuodaan ulos arkikäyttöön niin eipä se enää olekaan niin mahtavaa.


  • 2355223

   Jos kestosta puhutaan niin kuten aloitusviestissä mainitsin, Osram Nightbreaker plussat 90 H4 ovat kestäneet päivittäisessä käytössä jo 2 vuotta. Ei mielestäni mikään huono kesto. Ovat kyllä selvästi kirkkaammat kuin vakiopolttimot mutta ajaessa sitä lisävalotehoa ei niin hyvin huomaa. Sen takia kokeilen seuraavaksi Philipsejä.

   • mbman

    Kestää ne vaikka 30 vuotta jos seisottaa autoa parkissa. Kilometrit niitä polttimoita nielee. Mulla menee kahdet-kolmet vakiopolttimot vuodessa, tuollaiset nightbreakerit meni alle kahdessa kuukaudessa.


   • 2355223
    mbman kirjoitti:

    Kestää ne vaikka 30 vuotta jos seisottaa autoa parkissa. Kilometrit niitä polttimoita nielee. Mulla menee kahdet-kolmet vakiopolttimot vuodessa, tuollaiset nightbreakerit meni alle kahdessa kuukaudessa.

    Jos kilometreistä puhutaan nin nightbreaker plussat on kestänyt noin 20tkm. Auton sähköjärjestelmän laatu vaikuttaa myös, joissakin autoissa on vain heikkolaatuisempi sähköjärjestelmä missä esiintyy jännitepiikkejä jne. Itse ajan Mazdalla joka on tunnettu laadukkaista sähköjärjestelmistä. 10v ja 80-90tkm aikana on hajonnut tasan 3 polttimoa. Molemmat etuparkkivalot ja toinen takavalo. Eikä auto ollut edes uusi kun ostin sen. Ajovalopolttimo ei ole ikinä edes hajonnut autossani, pari kertaa olen vain vaihtanut kun olen kokeillut tehopolttimoita.


   • valoasiaa
    mbman kirjoitti:

    Kestää ne vaikka 30 vuotta jos seisottaa autoa parkissa. Kilometrit niitä polttimoita nielee. Mulla menee kahdet-kolmet vakiopolttimot vuodessa, tuollaiset nightbreakerit meni alle kahdessa kuukaudessa.

    pitäisi poltimopaketissa lukea selvästi
    a] montako tuntia on elinikä parhailla tuloksilla.
    b] mikä on jännite piikien toleranssi ja tärinän kesto.

    kaavioita todella harvassa jossa vertaillaan merkki kohtaisia poltimoita ja näkyvyys kuvioita. :)

    itsellä nightbreaker toimi yhden talven hyvin ja sitten jotenkin hävisi se plus etu. alku talvesta uudet ja lopputalvesta paskat. :(
    ei siis poltin hajonnut vaan valo teho huononi näkyvästi.


   • fni00
    mbman kirjoitti:

    Kestää ne vaikka 30 vuotta jos seisottaa autoa parkissa. Kilometrit niitä polttimoita nielee. Mulla menee kahdet-kolmet vakiopolttimot vuodessa, tuollaiset nightbreakerit meni alle kahdessa kuukaudessa.

    kilsat nielee vai se että virta on päällä?


  • eiMutujaKiitos

   Monellako on ihan oikeasti kokemusta ihan näistä uusimmista 130% laatumerkkien polttimoista, veikkaan ettei yllä esiintyneistä kenelläkään?
   Kaikki yli kaksi vuotta vanhemmat kokemukset ei kelpaa kuin arvaukseksi.

  • volvo23246

   Tänään vaihdoin V70een Nightbreaker Unlimited 110% H7 polttimot. Aiemmin siinä oli Osramin vakiopolttimot. Vaihdoin ensin vain toiselle puolelle ja ero oli huomattava, vakiopolttimo näytti ihan keltaiselta Nightbreakeriin verrattuna. Valo tallinseinää vasten oli myös selvästi kirkkaampi Nightbreakerilla. Auton ulkonäkökin parani kun vm2002 auton valot muuttuivat kellertävistä valkoisiksi.

  • gggage

   Eilen tuli asennettua Extreme vision 130% vanhojen Nightbreaker Plus 90% tilalle. Ero oli yllättävän suuri, Nightbreakerit näyttivät jopa kellertävältä uusien Philipsien rinnalla.

  • ledonparas

   Halogen-polttimo pitää joka tapauksessa uusia joka syksy, koska valoteho hiipuu ajan saatossa.

   Led-lisäkaukovaloilla aukeaa koko maisema päivänvaloon.

  • whatsuppi

   Xtreme vision kantistarjouksena mätänetissä. :) Ja biltemasta saa valmiin rele/johtosarjan jolla jännitehäviöt kuriin :)

  • lähijakaukovalot

   biiliasta 21,90 nuo philipsin onko siis kannattava ostos?

  • nwfug0

   jaa halvin onkoin fixus

  • 23523523523

   Tässä kokemuksia:

   Philips VisionPlus 60% kesti helposti 7-8v ja olivat ehjiä kunnes vaihdoin Nightbreaker Unlimited 110%. En huomannut mitään ero valotehossa. H1 kyseessä. Osram oli hukkaostos.

   Philipsin extreme vision 130% selvästi kirkkaampi kuin edelliset Nightbreaker Plussat 90%, ajossa huomaa pienen eron mutta vain pienen Philipsin hyväksi. Osramit kesti yli 2v ja oli ehjät kun vaihdoin pois. H4 kyseessä.

   GEn 120% oli paljon kirkkkaammat ja tielle paremmin valaisevat kuin vakiopolttimot HB4 valoissa. Kestosta ei kokemusta.

   Osram vs Philips vertailussa kallistun kyllä Philipsin puolelle, mutta myös GE on mielenkiintoinen vaihtoehto. Osram Nightbreaker oli erityinen pettymys kun H1 lisäpitkissä ei tuonut mitään lisävaloa tielle paljon vakiota lähempänä olevaan VisionPlus 60 polttimoon verrattuna.

  • valopääsiivet

   Hommasin nuo x-tremevisionit viime vuoden lopulla. Kesti n. kuukauden ja lähivalot katos toiselta puolelta. Vähän ajan päästä pamahti toinenkin. Vaihtoivat liikkeessä uusiin mutta sanoivat ettei enää anna uusia jos vielä paukkuu. Toivotaan että tällä kertaa kestää paremmin.

   • srhsrjjst

    Kun autossa heikkolaatuinen sähköjärjestelmä niin ei kestä. Itsellä Philipsin 130% polttomot kestäneet jo yli vuoden, ja lähivalot kyseessä joten joka päivä käytössä.


  • tulkoonvalo

   Kesti 1,5 vuotta 130% philips lähivalo, ajan 20 tkm/v

  • xsrgsrgs

   Itse uusin joka syksy lähivaloihin Bosch gigalight 120% H1 polttimot. Valoteho on hyvä ja valo mukavan valkoista kellertävään vakiopolttimoon verrattuna.

   Ei se 20 euroa vuosittain ole mikään kova hinta jotta valoteho olisi hyvä, näyttävän valkoinen kirkkaassa umpiossa ja tietää että polttimot kestää. Koskaan ei ole hajonnut alle vuodessa.

  • Sorsa99

   Lämmin lampun lanka ja sopiva tärinä syö lamppuja, kivikatu tai sit hidaste-hyppyrit..
   Philipsin White Vision ja X-tremet on tarpeeksi kelvinejä ja valkoisuutta, varsinkin jos on ledikaukovalot nokalla.

  • Anonyymi

   Päivitetäänpänpäs vanhaa topikkia.

   Mulla oli lyhkäset H7 ja pitkat H1. Molempiin laitoin Philips X-Treme Visionit +130. Lyhkäsillä ero ei ollut kovinkaan suuri, mutta pitkät olivat aivan loistavat. Valotehoa ja kantamaa tuli lisää vaikka kuinka paljon ja nuo Visionit pesi mennentullen Osramin Night Brakerit ja muut ainakin H1 polttimoissa.

  • Anonyymi

   Kokemuksia löytyy Longlife-tyyppistä, peruspolttimoista, prosenttipolttimoista ("plussapolttimoista") ja ylitehokkaista laittomista polttimoista.

   Olen kokenut halogeenivalojen plussapolttimoiden valonjakauman tarkemmaksi ja valon sävyn miellyttävämmäksi kuin peruspolttimoissa. Ei tietenkään katukäyttöön hyväksytty halogeeni pääse samaan tehoon kuin kaasupurkausvalo tai hyvin toteutettu ledivalo. Ledivaloissa on tullut vastaan toteutuksia, joissa koen valon aavistuksenomaista värinää tai hienoista nopeatahtista välkätystä. Lisäksi arveluttaa tilanne, jossa ajovalon "lasiin" saattaa muodostuu huurua tai alkaa kertyä sohjoa/lunta. Ledi ei anna lämpöä eteenpäin vaan valaisimen taustapuolelle eli väärään suuntaan. Näistä syistä en ole ottanut kumpaankaan autooni lisävarusteena ledivaloja.

   Laittomat tehopolttimot ovat olleet pettymys valon sävyn vuoksi, joka on ollut kelmeä ainakin niissä autoissa, joissa ylitehopolttimoita olen kokeillut. Ehkäpä olisi pitänyt asennuttaa paksut johdotukset yms. Tehdaskuntoisissa valoissa en näe hyötyä esim. 80 Watin H7-polttimoista. Tarunhohtoisia 65 Watin H7-polttimoita en ikävä kyllä koskaan päässyt itse kokemaan eikä niitä enää kai myydä. Longlife-polttimot olivat niin heikkotehoinen esitys että ihan harmitti. Lahjoitin kyseiset polttimot pihille tyypille joka ajaa niillä varmaan vieläkin.

   Taloudessani on yhdessä autossa kaasupurkausvalot ja toisessa H7-halogeenivalot. Molempiin olisi saanut lisävarusteena ledivalot.

   Kaasupurkausajovalot ovat alkuperäisillä tehdasasennetuilla polttimoilla. Autolla on ajettu 5 vuotta/125.000 km ja saatan vaihtaa uudet polttimot tänä syksynä tai viimeistään vuoden kuluttua. Tuntuu, että valaisuteho on hieman himmentynyt. D3S-tyyppiset polttimot ovat kyseessä. Tähän autoon en aio hankkia plussatyyppisiä kaasupurkauspolttimoita, vaan normaalityyppiset.

   Halogeenivalollisessa autossa plussapolttimoa käytettäessä on heijastinumpiolla toteutetussa ajovalossakin hyvin tarkka valonjakauma, aivan kuin linssitekniikalla toteutetussa ajovalossa. Lisäksi valo tuntuu voimakkaammalta verrattuna peruspolttimoon. Vertailun olen tehnyt niin, että vaihdoin halogeenivalollisessa autossa oikeaan valonheittimeen plusssapolttimon ja vasemmassa oli alkuperäinen peruspolttimo. Tämä siis auton hankintavuonna ensimmäisenä syksynä, kun mittarissa oli 3.500 km.

   Noin 20 vuoden aikana useiden eri tuoterkkien kokeilemisen myötä olen päätynyt suosimaan Osramia ja Philipsiä. Voi olla, että Philips on aavistuksen kestävämpi jos katsotaan saman prosenttiluvun polttimoita. Kun on polttimon vaihdon aika (yleensä syys-lokakuun vaihteessa vaihdan polttimot) niin katson tarjoukset ja kampanjat. Hinta on yksi valintatekijä eli jos Philipsin 200 % -polttimot myydään selvästi edullisemmin kuin Osramin 200 % -polttimot, niin voin ostaa ne Philipsit vaikken saakaan niistä yhtä hyviä fiiliksiä kuin Osramista.

   200 %:n lukema ei tarkoita sitä, että valoteho olisi kolminkertainen verrattuna peruspolttimoon. Ehkä lukemat ovat lähinnä mainospuhetta. Kuitenkin plussapolttimoissa on nähdäkseni kirkkaammalta näyttävä ja tarkemmin kohdistuva valo. Hyvän valon kai kuuluisikin valaista tehokkaasti ja häikäistä mahdollisimman vähän. Näkisin, että halogeenivaloissa plussapolttimolla hajavalo ja täten häikäisy vähenee sekä tien pinnan valaistuminen on tehokkaampaa. Siksi käytän plussapolttimoita halogeenivaloissa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hävetkää rokotetut!

   Olen tässä lueskellut näitä palstalla olleita koronakeskusteluja ja saanut hävetä silmät päästäni siksi, että suurin osa rokotettujen kirjoituksista o
   Iisalmi
   389
   4619
  2. Joku pahoitti mielensä Afrikantähti pelistä

   Rasismikohu Helsingin yliopistossa – riistoleikkejä ja Afrikan tähti -vitsailua: ”Olen sanaton” Musta vaihto-opiskelija tyrmistyi, kun opiskelijat esi
   Maailman menoa
   212
   4180
  3. Oot sä oikeasti

   rakastunu muhun nainen? Oon kyllä huomannu katseet mutta että kyse ois vakavammasta niin se on tullu yllätyksenä minulle.
   Ikävä
   84
   1766
  4. Iltalehti: Päijät Hämeen teho-osastolla uuvutaan koronan takia. Totuus ketään ei teholla.

   Olen koko ajan suhtautunut näihin lehtien pelottelutarinoihin kriittisesti. Niissä ei anneta oikeasti mitään taustatietoja potilaista, määristä, iästä
   Maailman menoa
   341
   1597
  5. Stefu, otathan sinäkin tyttäresi lomalle mukaan?

   Sofia kertoi pääsevänsä pian reissuun ( hänhän ei pysty ilman Stefania matkustamaan), joten jään mielenkiinnolla odottamaan, ottaako isä tyttärensä mu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   124
   1536
  6. Seksikäs naispari! Sita Salminen innoitti Jukka Haapalaista: "Toteutui monenlaiset päivä- ja yöunet"

   Sita Salminen ja Kia Lehmuskoski vetivät naisparina hitaan, mutta sitäkin sensuellimman valssin Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa. Ja saivat sekä yle
   Kotimaiset julkkisjuorut
   13
   1139
  7. Paikallisessa bubissa 16.10-21

   Ei uskoisi, että löytyy tämmöisiä juippeja, että lyö Marjuskassa 70- vuotiasta miestä niin, että hän loukkaa itsensä ja joutuu osastolle! Miehellä
   Haapavesi
   33
   945
  8. Professori tyrmää Marinin hallituksen korona toimet

   https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/6a55281c-4f12-46d6-be17-f9ee97637f12 Professori Martin Scheinin esittää rajua kritiikkiä Suomen koronapäätöksi
   Maailman menoa
   65
   911
  9. Tuliko sinusta onnellinen?

   Toivon kaikkea hyvää
   Ikävä
   81
   885
  10. Nyt on jo pummattu syysvaatteetkin ja kengät

   Huonoa mainostamista kun ei edes lenkkareiden nauhojaviitsitä solmia, melkein kengät tipati jalasta, huvittavaa viihdettä kun on niin amatöörimaista,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   870
  Aihe