Nightbreaker Unlimited vs X-treme Vision +130%

2355223

Osram vs Philips, löytyykö kokemuksia kestosta/valotehosta näistä uusimmista malleista eli Nightbreaker Unlimited 110% ja X-treme vision 130% ?

Omassa autossa H4 perusvalot (piktä/lyhyet) ja H1 lisäpitkät. H4 valoissa on ollut nyt 2 vuotta Nightbreaker Plus 90% polttimot. Eli ihan hyvin ovat kestäneet mutta valotehoon en ole ihan tyytyväinen. Lyhyillä en huomannut selkeää eroa ihan peruspolttimoon ja pitkilläkin ovat himmeämmät kuin H1 lisäpitkät. Lisäpitkissä on vähän maltillisemmat Philips Visionplus 50% polttimot (kestäneet jo 5-6 vuotta ja valoteho hyvä).

Fixukselta sai tarjoushintaan noita X-treme vision 130% polttimoita joten ostin sellaiset H4 ja ajattelin asentaa kun alkaa illat pimenemään. Varsinkin lähivaloihin kaipaisin lisää valotehoa.

Mutta löytyykö kokemuksia näistä uusimmista malleista?

28

6551

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samaaPohtien

      kovasti mainostavat, mutta kokemusta ei ole.
      Joten odotan raporttiasi mielenkiinnolla.

    • bfdgndfg

      Lievä valotehon parantuminen suhteessa lyhentyneeseen kestoon ja korkeampaan hintaa ei oikein tee näistä xxx malleista kovin houkuttelevia, mutta jos taas niitä haluaa lyhemmillään jo muutaman kuukauden välein vaihtaa niin siitä vaan. Kun entinen hajoaa lupaavat myydä uuden.

      • luuloJaKuulopuheet

        Jos et asiasta mitään tiedä, niin älä kirjoittele.


      • fgdsfhgsd

        Tämä on kyllä testaustietoa, Urpo !


      • Anonyymi
        luuloJaKuulopuheet kirjoitti:

        Jos et asiasta mitään tiedä, niin älä kirjoittele.

        Tuo edellinen kommetti oli muuten oikein, paitsi lyhimmillään saa vaihtaa 3 viikon välein. Ja olisivat myyneet uudet tilalle, mutta en ostanut.


    • rahanhukaa

      kun on suomessa autoissa rajoiteena on 55w ja jos ei ole kun alkuperäiset umpiot autossa. ei sitä valotehoa paljon saa isommaksi.. :( suomessa ei paljoa ole paljon enään alueita jossa tarvitsee hyviä valoja. ja ne paskat tiet voi ajaa Ei Tieliikentteeseen soveltuvilla valoilla mm.100w ja modif.. led-työ valoilla. harvemmin virkavalta tulee matsätietä vahtimaan.

      • vaisataWjaTyövalot

        Kyllä mittauksien mukaan valotehoa saadaan kohtuullisesti lisää näillä uusimmilla lampuilla ja ainakin kovasti tehtaat väittävät, että kestokin on parantunut entisiin verraten.


      • sdfgsdfrgd

        Valmistajan laboratoriossa ja esitteissä kaikki on mahtavaa. Sitten kun tuotteet tuodaan ulos arkikäyttöön niin eipä se enää olekaan niin mahtavaa.


    • 2355223

      Jos kestosta puhutaan niin kuten aloitusviestissä mainitsin, Osram Nightbreaker plussat 90 H4 ovat kestäneet päivittäisessä käytössä jo 2 vuotta. Ei mielestäni mikään huono kesto. Ovat kyllä selvästi kirkkaammat kuin vakiopolttimot mutta ajaessa sitä lisävalotehoa ei niin hyvin huomaa. Sen takia kokeilen seuraavaksi Philipsejä.

      • mbman

        Kestää ne vaikka 30 vuotta jos seisottaa autoa parkissa. Kilometrit niitä polttimoita nielee. Mulla menee kahdet-kolmet vakiopolttimot vuodessa, tuollaiset nightbreakerit meni alle kahdessa kuukaudessa.


      • 2355223
        mbman kirjoitti:

        Kestää ne vaikka 30 vuotta jos seisottaa autoa parkissa. Kilometrit niitä polttimoita nielee. Mulla menee kahdet-kolmet vakiopolttimot vuodessa, tuollaiset nightbreakerit meni alle kahdessa kuukaudessa.

        Jos kilometreistä puhutaan nin nightbreaker plussat on kestänyt noin 20tkm. Auton sähköjärjestelmän laatu vaikuttaa myös, joissakin autoissa on vain heikkolaatuisempi sähköjärjestelmä missä esiintyy jännitepiikkejä jne. Itse ajan Mazdalla joka on tunnettu laadukkaista sähköjärjestelmistä. 10v ja 80-90tkm aikana on hajonnut tasan 3 polttimoa. Molemmat etuparkkivalot ja toinen takavalo. Eikä auto ollut edes uusi kun ostin sen. Ajovalopolttimo ei ole ikinä edes hajonnut autossani, pari kertaa olen vain vaihtanut kun olen kokeillut tehopolttimoita.


      • valoasiaa
        mbman kirjoitti:

        Kestää ne vaikka 30 vuotta jos seisottaa autoa parkissa. Kilometrit niitä polttimoita nielee. Mulla menee kahdet-kolmet vakiopolttimot vuodessa, tuollaiset nightbreakerit meni alle kahdessa kuukaudessa.

        pitäisi poltimopaketissa lukea selvästi
        a] montako tuntia on elinikä parhailla tuloksilla.
        b] mikä on jännite piikien toleranssi ja tärinän kesto.

        kaavioita todella harvassa jossa vertaillaan merkki kohtaisia poltimoita ja näkyvyys kuvioita. :)

        itsellä nightbreaker toimi yhden talven hyvin ja sitten jotenkin hävisi se plus etu. alku talvesta uudet ja lopputalvesta paskat. :(
        ei siis poltin hajonnut vaan valo teho huononi näkyvästi.


      • fni00
        mbman kirjoitti:

        Kestää ne vaikka 30 vuotta jos seisottaa autoa parkissa. Kilometrit niitä polttimoita nielee. Mulla menee kahdet-kolmet vakiopolttimot vuodessa, tuollaiset nightbreakerit meni alle kahdessa kuukaudessa.

        kilsat nielee vai se että virta on päällä?


    • eiMutujaKiitos

      Monellako on ihan oikeasti kokemusta ihan näistä uusimmista 130% laatumerkkien polttimoista, veikkaan ettei yllä esiintyneistä kenelläkään?
      Kaikki yli kaksi vuotta vanhemmat kokemukset ei kelpaa kuin arvaukseksi.

    • volvo23246

      Tänään vaihdoin V70een Nightbreaker Unlimited 110% H7 polttimot. Aiemmin siinä oli Osramin vakiopolttimot. Vaihdoin ensin vain toiselle puolelle ja ero oli huomattava, vakiopolttimo näytti ihan keltaiselta Nightbreakeriin verrattuna. Valo tallinseinää vasten oli myös selvästi kirkkaampi Nightbreakerilla. Auton ulkonäkökin parani kun vm2002 auton valot muuttuivat kellertävistä valkoisiksi.

    • gggage

      Eilen tuli asennettua Extreme vision 130% vanhojen Nightbreaker Plus 90% tilalle. Ero oli yllättävän suuri, Nightbreakerit näyttivät jopa kellertävältä uusien Philipsien rinnalla.

    • ledonparas

      Halogen-polttimo pitää joka tapauksessa uusia joka syksy, koska valoteho hiipuu ajan saatossa.

      Led-lisäkaukovaloilla aukeaa koko maisema päivänvaloon.

    • Xtreme vision kantistarjouksena mätänetissä. :) Ja biltemasta saa valmiin rele/johtosarjan jolla jännitehäviöt kuriin :)

    • lähijakaukovalot

      biiliasta 21,90 nuo philipsin onko siis kannattava ostos?

    • nwfug0

      jaa halvin onkoin fixus

    • 23523523523

      Tässä kokemuksia:

      Philips VisionPlus 60% kesti helposti 7-8v ja olivat ehjiä kunnes vaihdoin Nightbreaker Unlimited 110%. En huomannut mitään ero valotehossa. H1 kyseessä. Osram oli hukkaostos.

      Philipsin extreme vision 130% selvästi kirkkaampi kuin edelliset Nightbreaker Plussat 90%, ajossa huomaa pienen eron mutta vain pienen Philipsin hyväksi. Osramit kesti yli 2v ja oli ehjät kun vaihdoin pois. H4 kyseessä.

      GEn 120% oli paljon kirkkkaammat ja tielle paremmin valaisevat kuin vakiopolttimot HB4 valoissa. Kestosta ei kokemusta.

      Osram vs Philips vertailussa kallistun kyllä Philipsin puolelle, mutta myös GE on mielenkiintoinen vaihtoehto. Osram Nightbreaker oli erityinen pettymys kun H1 lisäpitkissä ei tuonut mitään lisävaloa tielle paljon vakiota lähempänä olevaan VisionPlus 60 polttimoon verrattuna.

    • valopääsiivet

      Hommasin nuo x-tremevisionit viime vuoden lopulla. Kesti n. kuukauden ja lähivalot katos toiselta puolelta. Vähän ajan päästä pamahti toinenkin. Vaihtoivat liikkeessä uusiin mutta sanoivat ettei enää anna uusia jos vielä paukkuu. Toivotaan että tällä kertaa kestää paremmin.

      • srhsrjjst

        Kun autossa heikkolaatuinen sähköjärjestelmä niin ei kestä. Itsellä Philipsin 130% polttomot kestäneet jo yli vuoden, ja lähivalot kyseessä joten joka päivä käytössä.


    • tulkoonvalo

      Kesti 1,5 vuotta 130% philips lähivalo, ajan 20 tkm/v

    • xsrgsrgs

      Itse uusin joka syksy lähivaloihin Bosch gigalight 120% H1 polttimot. Valoteho on hyvä ja valo mukavan valkoista kellertävään vakiopolttimoon verrattuna.

      Ei se 20 euroa vuosittain ole mikään kova hinta jotta valoteho olisi hyvä, näyttävän valkoinen kirkkaassa umpiossa ja tietää että polttimot kestää. Koskaan ei ole hajonnut alle vuodessa.

    • Sorsa99

      Lämmin lampun lanka ja sopiva tärinä syö lamppuja, kivikatu tai sit hidaste-hyppyrit..
      Philipsin White Vision ja X-tremet on tarpeeksi kelvinejä ja valkoisuutta, varsinkin jos on ledikaukovalot nokalla.

    • Anonyymi

      Päivitetäänpänpäs vanhaa topikkia.

      Mulla oli lyhkäset H7 ja pitkat H1. Molempiin laitoin Philips X-Treme Visionit 130. Lyhkäsillä ero ei ollut kovinkaan suuri, mutta pitkät olivat aivan loistavat. Valotehoa ja kantamaa tuli lisää vaikka kuinka paljon ja nuo Visionit pesi mennentullen Osramin Night Brakerit ja muut ainakin H1 polttimoissa.

    • Anonyymi

      Kokemuksia löytyy Longlife-tyyppistä, peruspolttimoista, prosenttipolttimoista ("plussapolttimoista") ja ylitehokkaista laittomista polttimoista.

      Olen kokenut halogeenivalojen plussapolttimoiden valonjakauman tarkemmaksi ja valon sävyn miellyttävämmäksi kuin peruspolttimoissa. Ei tietenkään katukäyttöön hyväksytty halogeeni pääse samaan tehoon kuin kaasupurkausvalo tai hyvin toteutettu ledivalo. Ledivaloissa on tullut vastaan toteutuksia, joissa koen valon aavistuksenomaista värinää tai hienoista nopeatahtista välkätystä. Lisäksi arveluttaa tilanne, jossa ajovalon "lasiin" saattaa muodostuu huurua tai alkaa kertyä sohjoa/lunta. Ledi ei anna lämpöä eteenpäin vaan valaisimen taustapuolelle eli väärään suuntaan. Näistä syistä en ole ottanut kumpaankaan autooni lisävarusteena ledivaloja.

      Laittomat tehopolttimot ovat olleet pettymys valon sävyn vuoksi, joka on ollut kelmeä ainakin niissä autoissa, joissa ylitehopolttimoita olen kokeillut. Ehkäpä olisi pitänyt asennuttaa paksut johdotukset yms. Tehdaskuntoisissa valoissa en näe hyötyä esim. 80 Watin H7-polttimoista. Tarunhohtoisia 65 Watin H7-polttimoita en ikävä kyllä koskaan päässyt itse kokemaan eikä niitä enää kai myydä. Longlife-polttimot olivat niin heikkotehoinen esitys että ihan harmitti. Lahjoitin kyseiset polttimot pihille tyypille joka ajaa niillä varmaan vieläkin.

      Taloudessani on yhdessä autossa kaasupurkausvalot ja toisessa H7-halogeenivalot. Molempiin olisi saanut lisävarusteena ledivalot.

      Kaasupurkausajovalot ovat alkuperäisillä tehdasasennetuilla polttimoilla. Autolla on ajettu 5 vuotta/125.000 km ja saatan vaihtaa uudet polttimot tänä syksynä tai viimeistään vuoden kuluttua. Tuntuu, että valaisuteho on hieman himmentynyt. D3S-tyyppiset polttimot ovat kyseessä. Tähän autoon en aio hankkia plussatyyppisiä kaasupurkauspolttimoita, vaan normaalityyppiset.

      Halogeenivalollisessa autossa plussapolttimoa käytettäessä on heijastinumpiolla toteutetussa ajovalossakin hyvin tarkka valonjakauma, aivan kuin linssitekniikalla toteutetussa ajovalossa. Lisäksi valo tuntuu voimakkaammalta verrattuna peruspolttimoon. Vertailun olen tehnyt niin, että vaihdoin halogeenivalollisessa autossa oikeaan valonheittimeen plusssapolttimon ja vasemmassa oli alkuperäinen peruspolttimo. Tämä siis auton hankintavuonna ensimmäisenä syksynä, kun mittarissa oli 3.500 km.

      Noin 20 vuoden aikana useiden eri tuoterkkien kokeilemisen myötä olen päätynyt suosimaan Osramia ja Philipsiä. Voi olla, että Philips on aavistuksen kestävämpi jos katsotaan saman prosenttiluvun polttimoita. Kun on polttimon vaihdon aika (yleensä syys-lokakuun vaihteessa vaihdan polttimot) niin katson tarjoukset ja kampanjat. Hinta on yksi valintatekijä eli jos Philipsin 200 % -polttimot myydään selvästi edullisemmin kuin Osramin 200 % -polttimot, niin voin ostaa ne Philipsit vaikken saakaan niistä yhtä hyviä fiiliksiä kuin Osramista.

      200 %:n lukema ei tarkoita sitä, että valoteho olisi kolminkertainen verrattuna peruspolttimoon. Ehkä lukemat ovat lähinnä mainospuhetta. Kuitenkin plussapolttimoissa on nähdäkseni kirkkaammalta näyttävä ja tarkemmin kohdistuva valo. Hyvän valon kai kuuluisikin valaista tehokkaasti ja häikäistä mahdollisimman vähän. Näkisin, että halogeenivaloissa plussapolttimolla hajavalo ja täten häikäisy vähenee sekä tien pinnan valaistuminen on tehokkaampaa. Siksi käytän plussapolttimoita halogeenivaloissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4513
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      94
      4484
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4096
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3017
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2621
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2173
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      342
      2125
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      204
      2089
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1725
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1472
    Aihe