Traktorit kärryineen maantiellä

osaatte.sitten.väistää

Onko teillä mitään hajua mitä takananne tapahtuu, nimittäin peilejänne ei ole asennettu lain vaatimalla tavalla, perässänne kun ajaa niin peiliä ei näy sivulinjassa, joten ette voi nähdä taakse, kärrykin kun on korkeilla laidoilla varustettu.
Joten pistäkääs peilit kuntoon että näette perässänne olevat jonot.
Vihjeenä seuraavaa, peilien mitattu väli keskeltä yhtäkuin kärryn leveys.

30

881

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valametti9

      Suuntaan peilit aina maantielle lähtiessäni, näen jonot takanani. Aikaisemmin väistin heti kun mahdollista. Nykyään en, ellei kyse ole ammattiliikenteestä. Traktorilla ei ole väistämisvelvollisuutta. Ellei henkilöautolla pääse traktorin ohitse kannattaa harkita ajokortin palauttamista. Niin, ja syy sille etten väistä on se ettei siitä koskaan saanut kiitosta vaan useasti keskaria. Minulle on ihan sama ajatko perässäni ja näytät keskaria ohittaessasi itse vai silloin kun olen väistänyt.

      • kuskii

        Joo se on nähty että usein keskisormi nousee ohittajalta, siinä näkee kuinka monet työläiset on typeriä maatalouden vihaajia.


      • hdhdhdfhdfhdf

        Traktorista kyllä näkee hyvin eteen mutta taakse tulee sitten se micra rouva tai vanhus pariskunta jotka eivät reagoi vilkautteluun että ohi pääsee kun eivät edes normaalisti ohita yhtään mitään ja jono kerääntyy.Sitten panikoivat kun se toinen tai kolmas letkassa hyökkää ohi suoralla.


    • Kustaa_Lärvätsalo

      Se nyt vain kuuluu tähän aikaan, notta traktorit viljakärryineen ja puimurit on tien päällä. Mutta, kyllä itse ajan traktorilla kärryineen siten että oikeanpuoleiset pyörät ovat reunaviivan oikealla puolella. Mutta aina on näitä arkajalkoja, jotka ei tohdi lähteä ohittamaan. Kun näitä roikkuu siellä yksi tai useampi, niinkuin persekärpäsiä, niin selvähän se jotta sapettaa se niitä joilla on muutakin tekemistä kuin roikkua jonossa. Ja jono kun tuppaa vain kasvamaan.

    • osaatte.sitten.väistää

      Heti ottí pari taakse näkemätöntä herneen nenään, kyllä minä ymmärrän miksi olette tiellä, mutta pitäkää huoli siitä että näette ja näytte.
      Hitaan kulkuneuvon on väistettävä tarvittaessa tien sivuun, esim jos perään kertyy jonoa, mutta onhan se tosiaan huono arvata onko siellä jonoa kun peileistä ei sitä näe. Joskus vaatii tosi rohketta lähteä ohitse kiemurtelevan yhdistelmän perästä jos kiemurtelija ei näe ohituksen yrittäjää.

      • ei.aina.nasta.laudassa

        Kyllä ne traktorit kasvattaa Suomen taloutta kun niitä tiellä näkee. Kaikki on samanarvoisia pyöräilijöistä rekkakuskiin. Usein ne kiilaavat autoilijat on niitä turhia bensankäryttäjiä. Tiellä saa kulkea hitaalla ja nopealla ajoneuvolla. Ei valmiissa maailmassa ole kiire mihinkään.


      • peileistä.puhe
        ei.aina.nasta.laudassa kirjoitti:

        Kyllä ne traktorit kasvattaa Suomen taloutta kun niitä tiellä näkee. Kaikki on samanarvoisia pyöräilijöistä rekkakuskiin. Usein ne kiilaavat autoilijat on niitä turhia bensankäryttäjiä. Tiellä saa kulkea hitaalla ja nopealla ajoneuvolla. Ei valmiissa maailmassa ole kiire mihinkään.

        Aloituksessahan oli puhe niistä peileistä, miksi se taas lähtee rönsyilemään aivan toisaalle.
        Huomasin minäkin eilen tiellä traktorin peräkärryineen, peiliä ei tosiaan näkynyt ennenkuin olin jo toisella kaistalla ohittamassa.


      • Huomautan_vain
        peileistä.puhe kirjoitti:

        Aloituksessahan oli puhe niistä peileistä, miksi se taas lähtee rönsyilemään aivan toisaalle.
        Huomasin minäkin eilen tiellä traktorin peräkärryineen, peiliä ei tosiaan näkynyt ennenkuin olin jo toisella kaistalla ohittamassa.

        Monissa usein tiellä ajavissa traktori-perävaunuyhdistelmissä on nykyään vaunun perässä kamera. Silloin peilit ovat lähinnä lain vaatimia koristeita.


      • työmaaa

        Eikä tartte väistää kun hälytys ajoneuvvoa jos ajaa vaikka puolet hitaammin kuin muut.traktoria ja henkilöautoa perävaunuineen ei saa kuljettaa pintareelle ellei joku vika.traktorit kulkee nykyään 75kmh. Ja jos ei pääse vaikka 65kmh ajvasta ohi ,niin silloin täytyy vaihtaa auto tehokkaampaan.


      • dtydtyj

        > Hitaan kulkuneuvon on väistettävä tarvittaessa tien sivuun, esim jos perään kertyy jonoa

        Ei ole. Tai linkki säädökseen.


    • peili.asiaa

      Mulla on takana nauhoittava kamera. Jää kaikki peilinmittajien kamikaze ohitukset talteen rekisterinumeroineen.

      • tdytj

        Mistäs tuollaisia nauhoittavia kameroita saa vai oletko ostanut 10 vuotta sitten?


    • maasikakolmeviis

      minulla ei vanhassa traktorissa peili kyllä yllä millään kärrin taakse näyttämään. Lakikirja täyttyy siitäkin. Jos traktori on 2 metriä leveä, peilin varsi lähtee lokasuojasta 1.65 kohdasta ja on puolimetriä pitkä on se peili 2.15 kohdassa. Kärry on 2.60 leveä. Ei näe millään taakse. Eikä lain mukaan tarvitsekkaan. Enkä entisöityyn kulkineeseen varmasti ala virittämään mitään virityspeilejä.

      • sekin.riittäisi

        Kunhan nyt saisit edes kärryn sivut näkymään, jos et ihan kärryn taakse saa näkymää.


    • Kustaa_Lärvätsalo

      Ja mitä sitten vaikka ajelisimme viljakärryillä näin puinti aikaan ilman peilien näkyvyyttä koko euroopassa. Sitä varten ajelemme, notta sullakin olisi hampaiden väliin sitä leipää järsittäväksi. Ja kaurapuuroa tai perunoita mahas täytteeksi, jottei tarvitte tyhjää piereskellä.

      • herneitäkö.puit

        Taasko kustaa otti herneen nenäänsä, melkoiset lärvit oot vetäny.


      • Kumpa teitä olisi enemmän ajelemassa, kyl me perässä tullaan ja ilman teitä ei tultaiskaan.


    • ajakaaohi

      Mitä ne peilit traktorissa auttaa, jos joku arkajalka ei uskalla lähteä ohittamaan ja kerää siten jonoa oman autonsa taakse? Tieliikennelaista on poistettu hitaan ajoneuvon väistämisvelvollisuus? Ei ole mikään pakko enää traktorin pysähtyä pysäkille.
      Rekat tulee väistettyä, mutta jos henkilöautolla ei pääse ohi traktorista niin vika on kyllä yksin autonkuljettajalla.

    • herneenviljelijä

      Meidän traktoreissa on säädettävät peilinvarret (Valtra), joita voi säätä, että näkee varmasti takaa tulevan liikenteen.
      Motonetistä tms. tarvikekaupasta voi ostaa tallentavan kameran, joka kuvaa liikennettä voi asentaa vaikka kaksi kameraa, että tulee tilanteet tallennettua, näkee kuka ohitti ja miten törkeästi.
      Mitään väistämisvelvollisuuttahan ei traktorilla ajaessa tieliikenteessä ole, mutta kyllä minä ainakin lasken jonot pois traktorin perästä pysäkeillä ja levikkeillä. Harva kuitenkaan malttaa odottaa sitä turvallista paikkaa (vt4-tie) ohittaa, vaan lähtee ohittamaan tuplakeltaisilla vastaantulijoista välittämättä. Kansainvälisiä käsimerkkejä näkee usein.
      Jatkossa annan poliisille nuo kameroiden muistikortit rekisterinumerot näkyen, niin savat ottaa ajokortit pois törpöiltä. On muuten vaikea saada ajokortti takaisin, kun se on kerran peruutettu. Yhdeltä (lääkäriltä) lähti tässä hiljan ajokortti ja takaisin ei saa ihan helposti.

    • 920

      Oman traktorin peileistä näkee mutkissa tuleeko takana joku, ajan yleensä aikalailla ajoradan reunassa.
      Pientareella jatkuvasti ajavat rikkova t lakia. Kiva juttu kun tulee joku jalankulkija vastaan ja samaan aikaan joku hätähousu on vierellä ohittamassa kun samaan aikaan on vastaantulevaa liikennetteä. On hyvä jättää pientä pelivaraa mihin voi väistää tiukan paikan tullen.
      Yleensä annan tietä pitkille jonoille jis tilanne niin vaatii, mutta jos ei pääse ohi vaikka ei ole vastaantulevaa liikennettä niin vois katsoa autokuski peiliin.

    • tolokkua

      Tänään katselin taas maanteillä karmeita ohituksia. Nyt viljanpuinnin aikana löytyy koko ajan kamikaze ohittajia traktoriyhdistelmän takaa. Nämä kuumakallet riskeeraavat paljon ihmishenkiä. Kyllä traktorilla on ihan sama oikeus liikkua tiellä kuin autoilijalla. Tietty autoililija porukka on syypää tähän keltaisen viivan ohituksiin. Suosittelen kuvaamaan nämä ohittajat.

      • herneenviljelijä

      • taustapeilit.kuntoon
        herneenviljelijä kirjoitti:

        Suosittelen asentamaan tallentavan ajoneovokameran traktoriin jo ihan oman oikeusturvan vuoksi, että pystyy mahdollisen onnettomuustilanteen tapahduttua selvittämään, että kuka todella aiheutti tuon onnettomuuden ja on jotain näyttää sanojen tueksi. Kamerat on halpoja, tarvikeliikkeistä löytyy runsas valikoima ja ei maksa paljoa. http://www.pro-varuste.net/peruutuskamerattutkatajoneuvokamerat-tallentavat-ajoneuvokamerat-c-104_34_39.html

        http://autoalarm.fi/Ajoneuvokamera

        Nytkö ne kamerat pelastaa tilanteen mikä on akuutti kokoajan taaksenäkemättömän traktorikuskin pujotellessa tiellä.


      • herneenviljelijä
        taustapeilit.kuntoon kirjoitti:

        Nytkö ne kamerat pelastaa tilanteen mikä on akuutti kokoajan taaksenäkemättömän traktorikuskin pujotellessa tiellä.

        Jos traktoreissani (Valtrat) on peilit kunnossa, eli säädettävillä varsilla ja näen takaa tulevan liikenteen täysin, niin ei ole minun vikani, jos törpöt ohittelee tuplakeltasilla vastaantulijoista välittämättä. Kyllä kamerat auttavat mahdollisen onnettomuuden selvittelyä ja jo minun oikeusturvan kannalta suorastaan välttämättömät.
        Ei minut tarvitse pujotella liikenteessä, mutta jotenkin tuntuu tosi ihmeelliseltä, miten toisten täytyy pujotella liikenteessä, ei malteta odottaa kunnollista tilannetta ohittaa.
        Tässä muutama viikko sitten oli (vt4-tiellä) liikenteessä traktorillani, jonka perässä oli niittokone, puhdistin vielä takavalot ennen työmaaltani tielle siirtymistä, että ne varmasti näkyvät, koska tiesin kääntyväni pikkutielle vasemmalle tuolta valtatieltä. Hyvissä ajoin ennen tuota risteystä laitoin vilkun päälle, että takaa tulevat henkilöautot näkevät kääntymisaikeeni ja kuinka ollakaan, juuri kun oli kääntymässä tuossa liittymässä, oli sininen Skoda Fobia ohittamassa traktoriani tuolla risteysalueella. Tilanne oli siinä niin lähellä piti tilanne, kuin vain voi olla. En tiedä mitä tuon Skodan kuljettaja yleensä ajatteli, kun lähti risteysalueella ohittamaan vasemalle kääntyvää traktoria.
        Meillä täällä paikkakunnalla tapahtuu päivittäin näitä tilanteita, joista selvitään ihmeen kaupalla ja vuoden mittaan useampia kolareita sattuu, joissa ei selvitä ihmeen kaupalla. Yleensä sen onnettomuuden aiheuttaa traktoria ohittamaan lähtenyt henkilöauto.


      • Kameran_hankkinut
        taustapeilit.kuntoon kirjoitti:

        Nytkö ne kamerat pelastaa tilanteen mikä on akuutti kokoajan taaksenäkemättömän traktorikuskin pujotellessa tiellä.

        Suosittelen kaikille traktoreilla ja muillakin työkoneilla tieliikenteessä liikkuville tallentavan liikennekameran hankintaa. Ja käyttäkää myös sitä!!
        Homma on nimittäin niin, että työkoneilla liikkuvista tehdään helposti syyllisiä onnettomuuksiin, kun kaivinkoneet ja leikkuupuimurit on vapautettu liikennevakuutuksista, jolloin valtionkonttori hoitaa vahinkojen kustannukset.
        Tiedän tapauksen, jossa kaverin kaivinkone oli tietyömaalla tiealueen ulkopuolella ja siihen kaivinkoneeseen kolaroi vanha pappa uudella maasturillaan, joten kaverin vahingoksi tämä sitten meni, kun ei ollut kameraa josta näyttää todellinen tilanne.
        Vaikka kaveri ei joutunut itse maksumieheksi, kun valtionkonttori maksoi sen papan maasturin vahingot, niin kaveri joutui syyllisten listoille, sai siis syyttömänä salvaa.
        Traktorit taasen on vakuutettuja tieliikenteessä, mutta niissä taas toinen tilanne ja pääsee helposti syyttömänä syylliseksi.

        Ajan itse työkoneilla vilkkaalla valtatiellä "savolaisten mökkitie" ja tämän tästä on ollut vaaratilanteita autoilijoiden järjettömien ohitusten vuoksi, että hankin liikennekameran kuvaamaan.


      • vai.kärsiikö
        Kameran_hankkinut kirjoitti:

        Suosittelen kaikille traktoreilla ja muillakin työkoneilla tieliikenteessä liikkuville tallentavan liikennekameran hankintaa. Ja käyttäkää myös sitä!!
        Homma on nimittäin niin, että työkoneilla liikkuvista tehdään helposti syyllisiä onnettomuuksiin, kun kaivinkoneet ja leikkuupuimurit on vapautettu liikennevakuutuksista, jolloin valtionkonttori hoitaa vahinkojen kustannukset.
        Tiedän tapauksen, jossa kaverin kaivinkone oli tietyömaalla tiealueen ulkopuolella ja siihen kaivinkoneeseen kolaroi vanha pappa uudella maasturillaan, joten kaverin vahingoksi tämä sitten meni, kun ei ollut kameraa josta näyttää todellinen tilanne.
        Vaikka kaveri ei joutunut itse maksumieheksi, kun valtionkonttori maksoi sen papan maasturin vahingot, niin kaveri joutui syyllisten listoille, sai siis syyttömänä salvaa.
        Traktorit taasen on vakuutettuja tieliikenteessä, mutta niissä taas toinen tilanne ja pääsee helposti syyttömänä syylliseksi.

        Ajan itse työkoneilla vilkkaalla valtatiellä "savolaisten mökkitie" ja tämän tästä on ollut vaaratilanteita autoilijoiden järjettömien ohitusten vuoksi, että hankin liikennekameran kuvaamaan.

        Pistähän parhaat otokset tänne niin saadaan nauraa "filmaajalle".


      • Kameran_hankkinut
        vai.kärsiikö kirjoitti:

        Pistähän parhaat otokset tänne niin saadaan nauraa "filmaajalle".

        Ei kärsi laittaa sosiaaliseen mediaan niitä kamerankuvia näytille, kyllä se on sitten poliisin asia tehdä niiden mukaan tutkintaa. Se menee sellaiseksi "lykkäys" hommaksi, jos täällä alkaa niitä tänne jakamaan.


    • Diplomi_sontonomi

      Jaa jottei mukamas ole hajua mitä takana tapahtuu. Kyllä nyt on takana tulevien hajuaisti turtunut. Sianpaskahan siellä haisee, kun kerta lietevaunulla ollahan liikkeellä, tai niin mä luulen kun kerta lieteallasta ajetaan pellolle.

    • tuomoman

      Sillon on hajua ainakin kun lietettä ajetaan.

      • Pierre_Koreasti

        Jep, paska haisee ja banjo soi ja muutenkin on itämäinen tunnelma. (Ainakin yhtä räjähdysherkkä)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2072
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1946
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1895
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1598
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1326
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1311
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe