Mitäs te muut teette koirienne kanssa päivisin?

5koiraa

Kysymys tuli jo tuossa otsikossa. Mutta laittakaa vastaukseenne että minkä rotuinen ja ikäinen koira teiltä löytyy, mitä teette koiran kanssa päivisin ja kuinka paljon ja kuinka kauan liikutte. Meiltä löytyy viisi koiraa, rodultaan 1 cairnterrier, 1 kooikerhondje, 1 cavalieri ja 2 bortsua. Iältään ne ovat 4-8-vuotiaita. Arkisin kouluni jälkeen teemme kaikenlaista, lenkkeilemisestä temppuihin. Sitten saavat ruokansa ja lähdemme lenkille. Lenkki kestää yleensä noin 15 min ja on pituudeltaan arviolta 400m. Myös aamulla ne pääsevät saman pituiselle lenkille. Aamu lenkki käydään yleensä siinä 8-9, päivälenkki 14-15 ja iltalenkki 17.30-18 aikoihin. Liikumme siis yhteensä päivän aikana 45 min. Mutta mitä te teette koirienne kanssa?

15

1301

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 16401568

      Huh! Vain 45 minuuttia lenkkiä koirien kanssa koko päivänä? Toivottavasti tarkoitit kuitenkin että se on vain sinun osuutesi ja muut perheenjäsenet hoitavat loput? Meillä jo pelkkä aamulenkki vie tuon neljäkymmentäviisiminuuttia.

      • 5koiraa

        Joo tarkoitin sitä että se on minun osuuteni. Pidemmät lenkit, harrastukset ja muut hoitavat sitten vanhempani ja isommat sisarukseni.


      • 16401568

        No just! Vähän ajattelinkin että ei voisi olla totta. Hyvä ettei ollut ;D


    • iuska

      joo samaa mieltä, toivottavasti koirat pääsevät enemmän lenkille :0 Itse käytän koiraani aamulla aamuruoan jälkeen sen 30 minuutin lenkin ja koulun jälkee 2-4 aikaan tunnin lenkin ja jos olen käyttänyt koiran lenkillä 2 aikaan mennään vielä kello 6 maissa koirapuistoon tai metsään jotta pääsee vapaana juoksemaan. Viimeinen lenkki on sitten 8-9 jolloin koira saa ruoan. Lenkin pituus n. 3 km. Vielä pikainen iltapissa ennen nukkumaan menoa siinä 11 kieppeillä. Tuossa takapihalla koirani saa myöskin viettää paljon aikaa. Toivottavasti käytät koiriasi hieman enemmän lenkillä ja teetät erilaisia aktiviteetteja jokaiseen päivään.

    • fargot

      Mulla on 3 koiraa,2 bordercollieta ja belgianpaimenkoira. Iältään 1 - 6,5 vuotta. Aamulla pääsevät aidatulle pihalle,aamulenkkiä ei siis tehdä. Päivällä pääsevät metsälenkille jossa saavat juosta vapaana,joka päivä minimissään 45 min. Niinä päivinä kun ei olla harrastuksissa lenkit on pidempiä. Marjastusaikaan viihdymme metsässä jopa 3-4 tuntia.
      Harrastamme tokoa (nyt kesäaikaan omatoimisesti kentällä n kerran viikossa tai harvemmin plus sisällä ja omassa pihassa lyhyitä treenejä) ja agilityä 2-3 kertaa viikossa riipuen siitä kumman lajin kokeet on tähtäimessä. Eli vähän vaihtelee kumman lajin treeneillä on pääpaino.

      Pyrin antamaan koirille myös vapaapäiviä jolloin saavat vaan oleskella ja leikkiä keskenään. Vaikka kyseessä onkin ns aktiiviset koirarodut,nekin tarvitsevat palautuspäiviä eikä niille joka päivä tarvitse järjestää aktiviteettiä. Näin meillä ainakin on homma toiminut ja koirat tuntuvat olevan tyytyväisiä.

    • vanhankoirankanssa

      Minulla on vanha sekarotuinen tyttökoira. Lenkillä neljästi päivässä, pituudet vaihtelevat, mitään kilometrikävelyitä ei jaksa ja joskus lähtee pissan jälkeen kiskomaan takaisin kotiin. Makoillaan soffalla ja mietitään syntyjä syviä. Toisinaan saa ruuan puuhapallosta, jonka jälkeen onkin niin rasittunut, että ottaa pitkät torkut parvekkeella.

    • karvapallokurkussa

      a) Miksi ihmiset antaa koirille ruoan ennen lenkkiä? Vatsalaukku voi kiertää, en yhtään ymmärrä..

      b) Reilu 1v. mittelspitz, jalkavaivainen, joten ei saa liikuntaa läheskään niin paljon kuin haluaisi/haluaisin. Lenkkejä noin 2h päivässä, jaettuna noin 20min aamulenkki, 40min päivälenkki ja kaksi 30min iltalenkkiä. Pyrin viemään useita kertoja viikossa koirapuistoon tai metsään, jossa saisi juosta omaan tahtiinsa, siitä tulee keskimäärin 1-2h viikossa. Aktivointina suosin hajuja. Piilotan herkkuja ympäri kämppää päivittäin, ja vien lenkillä koiraa paikoille, jossa käy paljon muita koiria, että on paljon haisteltavaa. Arkitottelevaisuutta treenataan aina kun tulee tilaisuus, ja iltapäivisin/iltaisin saa jonkun aktivointilelun. Runsasturkkisen koiran kanssa myös iso osa yhdessälöhöilyajasta menee harjailuun. Siinäpä se taitaa olla.

    • Leira

      Meillä on erittäin aktiivinen 6v pystykorva-mix, uros. Normaalina työpäivänä aamu alkaa pissatuksella aidatulla pihalla. Aamuvuoropäivinä pisun jälkeen ruoka aktivointipallossa, kongissa, jäinen luu tms. josta riittää tekemistä pitkäksi aikaa emännän lähtiessä töihin.
      Töistä tullessa metsälenkki irtiollessa, n. 1-2 h säästä riippuen. Päivällä tottelevaisuutta, etsintää, nenänkäyttöä, uusien tempujen opettelua tai muuta aivojumppaa. Illalla vielä n. puolen tunnin hihnalenkki ja ennen nukkumaanmenoa pissatus takapihalla.
      Iltavuoropäivinä sama, mutta toisinpäin - aamulla metsälenkit ym. ja illaksi ruoka. Meidän koirahan ei siis saa koskaan ruokaa kupista, vaan aina jollakin tapaa niin että sen eteen saa tehdä töitä, ja ruokinta vain kerran päivässä.

      Toisinaan pääsee myös emännän mukaan töihin (koirahoitolaan), jossa tarhassa oloa 3-6 tuntia päivässä toisten koirien kanssa leikkien.
      Myös muina päivinä 1-2 kertaa viikossa käydään telmimässä kaverikoirien kanssa.

      Vapaapäivinä sitten yleensä ollaan mökillä tai muualla jossa saa olla koko päivän irti ja juoksennella metsässä aamusta iltaan. Metsästysaikana myöskin useimmat päivät menee metsällä, toki välillä myös pidetään lepopäiviä.

      Kotona ollessa sitten osataan kyllä rauhoittua omiin oloihin.

      • ajokoiranelämää

        Minkä rotuinen koirasi on?


      • Leira
        ajokoiranelämää kirjoitti:

        Minkä rotuinen koirasi on?

        Koirani on sekarotuinen - puolet suomenpystykorvaa, lopusta ei tietoa.


      • tyttöjasenkoirat

        2 weimarinseisojaa, 2 ja 5v. Päivittäin 5-20km mittainen vetolenkki joko reellä tai suksilla (lepopäivät toki), sen jälkeen tunnista kahteen vapaana saavat juoksennella metässä ja joka väliin treeniä esim. tokoa. Illalla sitten ruoan jälkeen saavat puolisen tuntia juoksennella


    • aikaako

      Kivak lukea kun ollaan ulkona koiran kanssa työpäivän jälkeen tuntitolkua. Ennen ulkoilua ja sen jälkeen tokoillaan ja akilityt sekä haistelut. Mut siis oikeesti hei. Itse olen päivät töissä sekä myös hoidan kotityöt. Itsellekkin haluan omaa aikaa. Minulla on yksi koira. Se elelee kanssani normaalia kerrostalo elämää. Miten kummassa saatte energianne riittämään kaikkiin harrastuksin. En halua olla millään lailla arvosteleva enkä vähäuskoinen. Koirani on minulle myös todella tärkeä ja hyvin rakas. Pariin tuntion päiväsä ulkoilut meillä jää. Tokoa tietty koska on nuori koira jotta oppii yhteiskuntakelpoiseksi. Olen siis noin 10 tuntia päivisin poissa ja siihen vielä lasketaan noin 8 tunnin yöunet. Eihän siitä montaa tuntia jää joka päivä harrastaa. Eikä edes voimat riitä.

      • fchcfth

        Se on se tietty ihmistyyppi. Monella vaikuttaa olevan rotukin ihan oman energiatason mukaan eli belggaria, bortsua jne. Joillain on energiaa kuin pienessä kylässä, ja sitten olemme me muut... :D


    • Anonyymi

      mitä koira tekee päivisin?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      311
      2834
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2193
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      82
      1643
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      189
      1541
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1345
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1233
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1094
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      20
      1092
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1039
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      921
    Aihe