Aihe

Abilify ja halut

TarKas66

Hei!

Minulla on lääkityksenä Lamictal 200 mg illalla, 100 mg aamulla ja Ketipinor 25 mg illalla unta turvaamaan. Jätin Ketipinorin pois, koska en halua olla tönkkö päivisin. Lamictalia lisättiin tuo 100 mg iltaan, kun masennus alkoi taas ottaa valtaa. Samalla määrättiin Abilifytä 30 mg. Miten Abilify on teillä vaikuttanut seksihaluihin? Minulla halut lisääntyivät selvästi Ketipinorin lopettamisen jälkeen enkä haluaisi menettää niitä uuden lääkkeen myötä. Kertokaa kokemuksianne ja voitte kertoilla muutakin Abilifystä. Ketipinorin lopettamisen takia nukun huonosti, huonontaako Abilify unia entisestään? Saatan nukkua vain kaksi tuntia yössä eikä tästä kyllä ole varaa vähentää. Välillä nukun unilääkkeiden voimalla, mutta en uskalla syödä niitä jatkuvasti, etten totu niihin. Toivon asiallisia vastauksia, joista on hyötyä myös muille Abilifytä kayttäville tai sen käyttöä aloitteleville. Kiitos etukäteen vastauksistanne!

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • hepocatti

   Toki voi huonontaa unensaantia. Aripipratsoli on osin stimuloiva aine. Unettomuutta on mielestäni älytöntä hoitaa pillerein, mutta en saarnaa siitä nyt. Poikkeuksena ehkä aivovauriopotilaat, joiden uniongelmiin voi olla vaikeampi vaikuttaa muin keinoin.

   Aripipratsali voi viedä seksuaalihalut ja -kyvyt. En osaa arvioida kuinka yleisiä ovat pysyväisvaikutukset tuolla aineella.

  • TarKas66

   Toivoisin lisää vastauksia ja kokemuksia heiltä, jotka ovat syöneet Abilifyä jo pidempään :)

  • Hiemantietoa

   Aripipratsolin ei pitäisi vaikuttaa nuihin seksuaalisiin haluihin, koska sillä ei vaikutusta prolaktiiniin (useimmista muista poiketen).

   Tuosta löytyy vertailua ja tietoa asiasta:
   http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=lam00033

   Väsymykseen kommentoisin sen verran, että jos valmiste väsyttää niin varmasti nukut paremmin. Mutta onko valmisteen tarpeen väsyttää, jos et esim. unilääkkeitäkään halua syödä, jotka kuitenkin on siihen tarkoitettu.

   Näin siis tarkemmin tapaukseen kantaaottamatta. Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi.

  • Hiemantietoa

   Jatkan vielä. Saman linkin takaa löytyy myös vertailu eri valmisteiden väsyttävyydestä. Aripipratsoli ei siis väsytä, mutta ketiapiini näyttäisi väsyttävän jonkin verran.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   250
   19356
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   376
   7137
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   130
   2259