Asunnon vaihto kaduttaa...ja paljon!!!

KatuvaMies84

Asun siistissä vielä tämän kuun loppuun -95 valmistuneessa kerrostalokaksiossa. 40 neliötä, vuokra 519e /kk.

No, isäni on nyt muuttamassa omasta kaksiostaan poisniin ajattelin että no, voisipa vaihtaa asuntoa. Onhan tämä uusi asunto sitten n.20 neliötä isompi ja vuokrakin 23 euroa kuukaudessa halvempi eli 59m2 ja hintaa 496e. Mieletön diili eikö?

NO. Nykyisen kämppäni olen jo irtisanonut ja kävin tuossa uudessa kämpässä niin kas kummaa! Saan aivan saakelenmoisia oireita. Onko se nyt niin että menin typeryyksissäni pilaamaan terveyteni. Mistä minä nyt voisin olettaa että saisin tuossa toisessa asunnossa oireita. Kun isäni ja sen talon talonmieskin sanoi että "ei näissä mitään hometta ole". Vanhoja 60-70 luvulla rakennettuja kerrostaloja.

No, kovasti silmät kirveltää ja muitakin oireita tulee. Mutta liian myöhäistä, en voi enää perua irtisanomistakaan ja uuteen paikkaan on nimi jo vedetty alle.

Juuri tehty ikkunaremontti asuntoon. Kaikki ikkunat ja karmeineen uusittu. Hienon näköiset ovat.

10

208

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KatuvaMies84

      Voinko tehdä enää mitään? PItäiskö soittaa vuokranantajalle ja kysyä voinko vielä perua muuton? En halua enää kokea sitä helvettiä läpi minkä joutusin kokemaan kun olin jumissa homeisella työpaikalla...

      Pelkään että kuolen.

    • OIreetpois

      Tietysti perut vaihdon! Ehkä saat vielä takaisin vanhasi, eli ei ole mennyt uudelle vuokralaiselle. Ja vaikket saisikaan. Sanot vaan suoraan, että olet homealtistunut ja saat selkeitä oireita asunnosta. Voit sanoa ystävälliseen sävyyn ja kertoa olevasi pahoillasi, vaikka oikeastihan vuokranantajan pitäisi pahoitella, kun homeasuntoa sulle kaupittelee.

      Jos olet varma oireista, niin niiden mukaan toki toimit! Onhan se hankalalta tuntuva kuvio se peruminen, mutta homeoireisella ei ole vaihtoehtoja! Jälkeenpäin olet sitten helpottunut ja kiität itseäsi, kun et jäänyt homeita haistelemaan.

      • KatuvaMies84

        Juttelin tänään "uuden" talon talonmiehen kanssa ja kyllä ihan kirkkain silmin väitti ettei talossa ole hometta. Vesivahinkoja ei ainakaan ole siinä kämpässä ollut ja juuri tehty ikkunaremotti sekä vaihdettu villat seiniin ikkunoiden kohdalta. Siltikin saan oireita.

        Mä vaan mietin sitä että mahtaakohan peruminen enää onnistua. Tämä nykyinen on jo irtisanottu ja uudessa kämpässä on myös nimi jo paperissa. En voi todistaa että siellä hometta olisi joten eihän heidän tarvitse suostua siihen perumiseen vaan voivat laittaa mut maksamaan vaikka sen kuukauden vuokran vaikken siellä asuisikaan.

        Meinaan kärsin samanlaisista oireista joskus kun olin hometyöpaikalla. Ihon arkuutta, vilunväreitä, silmien kirvelyä yms.

        Mua harmittaa ja keljuttaa aivan suunnattomasti. Olisin halunnut meinaan tuohon asuntoon asumaan koska se olisi ollut mukavan kokoinen ja olisi saanut oman makuuhuoneenkin.

        En vaan tajua mistä se sitten voisi tulla ne oireet. Siellä tosiaan juuri kuukaus sitten uusittu kaikki ikkunat ja villat, ei vesivahinkoja kuulemma ja muutenkin kun silmämääräisesti katsoo niin ei missään näy mitään epäilyttävää.

        Pelkään vaan että kuolen sinne kämppään jos siellä kuitenkin on jotain.


    • Oireettomia

      No veikkaus: Villat ikkunoiden alla on vaihdettu just siks, kun ne on ollut homeessa. Vaihdon yhteydessä on itiöitä jäänyt asuntoon runsaasti,jos ei ole tehty kunnon perusteellista homesiivousta. Ja vaikka ois tehty perusteellinen siivous, niin itiöitä kuitenkin jää ainakin joksikin aikaa sen verran, että altistunut saa oireita.

      Tietääkö isäsi remontista tarkemmin?

      Mikä on irtisanomisaikasi? Et kai kuitenkaan joutuisi sen enempää maksamaan kuin 1kk:n palkka, vaikka rikkomisista sopimusta? Isolta rahalla varmasti tuntuu sekin, mutta jos vastassa on pelko terveyden menetyksestä...

      Riippuu ihan oireittesi vakavuudesta, miten toimit. Jos voit odotella ja katsella, niin sitten niin...jos epäilet, että oireesi ovat vain jännitystä ja muutoksen ja homeen pelkoa, niin yritä ottaa iisisti. Mutta, jos tiedät, että oireesi eivät johdu vain homeen pelosta vaan itse homeesta, niin äkkiä ulos!

      Tsemppiä!

      • KatuvaMies84

        Mutta uskallanko jäädä ottamaan selvää? Tiedän että oireeni ei johdu stressistä yms. koska tässä nykyisessä asunnossani minulla on aivan hyvä olla.

        Kun en vaan uskaltaisi jäädä ottamaan selvää. Kämppä on suht siisti, tunkkainen ilma siellä on mutta harvassa vanhassa talossa nyt ihan kirkas ilma muutenkaan on. 60-luvulla rakennettu kerrostalo. Varsinkin kun siellä on muuttomylläkkä päällä niin pölyä ehkä normaalia enemmän.

        Mutta silti, en oireile pelkästä pölystä.

        Minulla alkaa kurkkua punoittamaan tuossa toisessa asunnossa,
        silmiä kirveltää
        nivelkolotusta
        kuuma iho, eli posket tulee ihan lämpimiksi (pintaverenkierto?)
        ja verisuonet nousee muutenkin pinnalle
        PLus, tulee myös ns. hengityksen vinkumista

        Voi olla että siellä on tosiaan ikkunarempan jäljiltä villanpölyä ja vanhan villan pölyjä myös, mutta en kyllä tosiaan taida jäädä uskaltaa ottamaan selvää.

        Olin joskus työpaikassa töissä missä sain todella pahoja oireita. Oliko sitten homeesta vai siellä leijuvista kemikaaleista, en tiedä. Mutta pahoja oireita sain. Sairastin silloin vuoden aikana 5 vai 6 poskiontelontulehdusta ja siihen viellä päälle muut oireet ja sairaudet niin olin yleensä vuodesta n. 3kk sairaslomilla.
        Kaikki oireet ja sairastelut loppuivat kuin seinään kun pääsin työpaikaltani pois.

        Kaipa mulle jäi jotain hirveitä traumoja siitä kokemuksesta. En toivoisi edes pahimmalle vihamiehelleni niitä oireita joista itse kärsisin.

        Sanonpa vaan että tästä sisäilmajutusta tulee vielä iso juttu...


    • Katuvamies84

      Kun kuitenkin viime perjantaista asti siellä aina ollut muutaman tunnin kerrallaan ja joka kerta saanut oireita. Tosin tuntuu että joka kerta saanut hieman vähemmän kuin edellisellä kerralla. Mutta esim. eilen ihoni oli niin arka että kosketuskin teki pahaa.

    • Hometoipuja

      Onko vanhaan asuntoosi jo sovittu uusi vuokralainen? Ellei, niin yritä sopia irtisanomisen peruutus. Jossainhan sinun on asuttava, ja jos viet tavarasi homeasuntoon, niin tavarat voivat kärsiä, ja sen jälkeen kärsit sinä niitten kanssa.

      Terveys on sen verran kallis asia, että kannattaa taistella.

      Ihminen ei oireile ilman syytä. Yksi mahdollisuus on tutkia uusi kämppäsi homekoiralla ja tai joku rakennustutkija, joka voi ottaa näytteitä. Homekoiraa suosittelisin ensi alkuun, jotta voi paikantaa homeiden esiintymät. Jos asunto on asuinkelvoton, ja niinhän se silloin on jos siinä ei pysty asumaan, niin irtisanomiselle ja vuokran takaisinmaksulle on hyvät perusteet.

      Totta kai ne väittää ettei mitään hometta missään ole! Et voi todistaa! on heidän seuraava väitteensä, mutta jos voit todistaa, oletkin jo vahvemmilla. Eli ellei asia järjesty puhumalla, niin homekoira kehiin ja mahdollisesti näytteenotto. Kustannuksia siitä tulee tietysti, mutta kustannukset voit saada takaisin, kunhan näyttö on selvä.

      • KatuvaMies84

        Ihmeiden aika ei ole ohi.

        Soitin nykyiselle vuokranantajallani josta siis irtisanouduin. Oli kuulemma alustavasti varattu tämä asunto jo toiselle mutta tämä toinen perui muuttonsa!

        Ja sitten sain sovittua uuden vuokranantajan kanssa etten muuta sinne, enkä joudu maksamaan mitään korvauksia.

        Talonmies kyllä ihmetteli kovin että mitä siellä muka voisi olla. Ei siellä tosiaan home haise. Tunkkainen ilma on kun ilma ei vaihdu kovinkaan hyvin.

        Selitin talonmiehelle että en uskalla muuttaa asuntoon koska nyt kun olen siellä oleskellut pidempiä aikoja (isäni siis asuu tuossa asunnossa) niin saan oireita.

        En tiedä johtuuko uusista ikkunoista, johtuuko sitten pölystä en tiedä mistä johtuu. Myös isäni valitteli että hänelläkin kädet särkevät ja sairasti juuri kurkunpään tulehduksen. Kaikki tämä alkoi hänelläkin ikkunaremontin jälkeen. Tiedän vain sen että oireita siellä saan ja kyllä se parempi on jättää muuttamatta kuin ottaa se riski ja pilata terveytensä.

        Saan siis jatkaa puhtaassa asunnossa asumista :)

        En tiedä oliko tämä merkki joltain ylemmältä taholta. Ei minun elämässäni yleensä käy tällainen tuuri.

        Enkä minä ainakaan halua jäädä ottamaan selvää lieveneekö oireet siitä jos asunnossa asuu kauemmin. En tosiaankaan.


    • Oireetpois

      Hieno uutinen! Hvyä, että luotit itseesi ja toimit nopeasti. Nyt luultavasti nautit "vanhasta" nykyisestä asunnostasi entistä enemmän. Itse olen kokenut saman: Ensin lukuisiin oireisiin ja epätoivoon johtanut homekämppä ja sitten sieltä muuton jälkeen lukuisia uskomattomilta onnenpotkuilta tuntuvia käänteitä elämässä. Onko se ollut kohtaloa? Vai onko se vaan niin, että kun onnistuu pakenemaan homeita, niin sen jälkeen osaa vaan arvostaa niin paljon enemmän elämän eteen tuomia hyviä juttuja - oireettomana. Ja kuten kirjoitit vanhan työpaikkasi tuomista oireista, se sairastelu tosiaan traumatisoi. Sellaisten oireiden jälkeen, ei voi edes olettaa yksilön toimivan rauhallisesti uusien homeuhkien edessä.

    • onneevaan

      Asioilla on tapana järjestyä parhain päin,sanotaan!Voi että olen onnellinen puolestasi,kun asiat järjestyi näin mukavasti!Ja ihmiset olivat ymmärtäväisiä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      956
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      923
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      840
    4. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      741
    5. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      737
    6. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      719
    7. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      697
    8. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      692
    9. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      108
      684
    10. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      630
    Aihe