Vinkkejä juuri plussanneelle?

mami2016

Odotan ensimmäistäni ja tuntuu, että olen ihan pihalla kaikesta! Sen verran ihana yllätys oli, mutta kun kokemusta ei ole, jännittää TODELLA paljon!
Toki netistä googlettamalla löytyy paljon vastauksia, mutta olisinkin nyt tiedustellut hyviä vinkkejä kokeneilta. Kaikki vinkit ovat tervetulleita! Kertokaa vaikka mitä te olisitte halunneet tietää kun tulitte raskaaksi.
Kyllähän tässä on onneksi vajaa 8 kuukautta vielä aikaa opiskella. ;)

Söittekö jotain ravintolisää raskauden aikana? Onko jotain ruokia, mitä ei saa syödä/pitää välttää?
Mitenkäs särkylääkkeet? Koska olette uskaltaneet kertoa läheisille raskaudesta?

Kiitos paljon jo etukäteen ja aurinkoista syksyä kaikille!

8

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mami2016

      Eikö kellään ole mitään vinkkejä?

      AP

    • Fkfkfkr

      En olisi itse ikinä arvannut, että tulisin niin huonovointiseksi, niin pitkäksi aikaa, enkä olisi ikinä arvannut, että ihmisellä voi olla niin huono ja heikko olo ilman oksentamisia.

      Mutta en myöskään osannut odottaa sitä kuinka palkitsevaa se on. Ennen ekaa vauvaa voi olla vaikea tajuta kuinka paljon onnea ja iloa se pieni käärö oikeasti voi antaa. Vaikka olinkin koko raskausajan tosi pahoinvoiva harkitsen silti jo seuraavaa raskautta.

      Söin odottaville äideille tarkoitettuja vitamiineja. Välttelin raakaa lihaa, pesin kasvikset huolella enkä syönyt homejuustoja sellaisenaan. Graavilohet jöi kans syömättä.

      En syönyt särkylääkkeitä, koska parasetamolilla on yhteys adhd:n, mutta ymmärrän niitä ihmisiä, jotka käyttää. Mulla on tosi korkea kipukynnys ilmeisesti. Myös ibuprofeeni on yhdistetty joihinkin vakaviin sairauksiin, mutta täytyy toki muistaa, että on silti varmasti tosi epätodennäköistä, että nuo särkylääkkeet aiheuttaisi ongelmia, mikäli niitä käytetään ohjeiden mukaan.

      Kerrottiin sukulaisille sitten kun eka ultra oli tehty.

      Onnea raskauteen.

    • minävainttt

      Ei kannata kertoa ennen ekaa ultraa.. (n rv12). Me kerrottiin ja ultrassa todettiin sikiön kuolleen. Oli kurja kertoa suru-uutinen.

    • Ensimmäisellä neuvolakäynnillä saat listan siitä mitä ruoka-aineita pitää välttää. Juustoista kannattaa katsoa että ne on valmistettu pastoröidusta tai terminoidusta (joka vastaa pastoröitia) maidosta. Ja suosittelen että neuvolakäynnille teet listan sinua askarruttavista asioista, siellä on kyllä aikaa käydä ne läpi. Ainakin minun kotikunnassani neuvolan ensikäynti oli 90 minuuttia.
      Itselläni on vielä puoli vuotta laskettuun aikaan, joten raskaudessa on minullekin ollut paljon uutta. Neuvolasta saat muuten paljon erilaisia esitteitä, ja yhdessä paksuimmista vihkosista on kaikkea raskauden alusta aina imetykseen asti. Ja mikä parasta, siinä vihkossa kerrotaan mitä vauvan kehityksessä tapahtuu milläkin raskausviikolla.
      Omasta olosta sen verran, että varaudu siihen että saatat olla herkempi kuin normaalisti, esim itkuisempi, ärsyynnyt helposti... Raskaus voi olla yhtä tunteiden vuoristorataa. Itse ainakin liikutun nykyisin todella helposti. Pahoinvoinnin kesto ja voimakkuus on yksilöllistä, ja itse olen jättänyt sen jo taakseni. Mutta nyt onkin sitten 3-4 tunnein välein aivan järkyttävä nälkä, ja jos en saa yhtään mitään syötävää, niin sitten voin huonosti.
      Eka ultra on ehdottomasti odottamisen arvoista, varsinkin jos kaikki on kunnossa. Itselleni vauva muuttui todelliseksi siellä kun näki pikkuisen liikkuvan : )

    • fiksaa

      Tässä jo tullukin joitakin, mutta tässä lisää :)

      - vältettäviä: pellavansiemenet, inkivääri, yrtit ja luontaistuotteet, pehmeät juustot, sushi (merilevä), makeutusaineista syklamaatti ja sakariini

      - lakritsia/salmiakkia ei suositella kuin max 50g/pvä verenpaineen takia, mutta jotkut tutkimukset ovat selvittäneet, että runsaalla salmiakin syömisellä voi olla vaikutusta lapsen kognitiiviseen älykkyyteen

      Neuvolasta annetaan vielä erikseen tarkat ohjeet. Onnea plussauksesta! :)

    • Raskausss

      Apteekin henkilökunta sekä terveysalan ammattilaiset suosittelevat Foolihapon syömistä ennen raskautta sekä raskauden aikana. Jokin tutkimus osoitti, että keskenmenojen riski oli pienempi sekä muutenkin todella tärkä lisä. Kannattaa kysyä neuvolasta tai apteekista lisää. Tai googlaa foolihappo ja raskaus! :)

    • Nimimerkki24

      Onnea raskaudesta!

      Tässä omia kokemuksia:

      - Ota yhteys neuvolaan ensimmäistä käyntiä varten. Ensimmäisellä kerralla mitattiin verenpaine, hemoglobiini, paino ja käytiin läpi yleisiä asioita. Minut myös ultrattiin, mutta tätä ei tehdä joka paikassa.

      - Itse söin raskaana oleville tarkoitettua monivitamiinia heti alusta alkaen. Alkuvaiheessa jouduin syömään myös rautaa.

      - Väsymys ja rintojen arkuus olivat ainoat raskausoireeni.

      - Raskaudesta kerroin työnantajalle melko alkuvaiheessa, koska se oli tarpeen työtehtävien takia. Sukulaisille kerrottiin rv 16->

    • mami2016

      Hei mahtavaa, kiitos paljon vinkeistä! Kovasti jo innokkaana odottelen ensimmäistä neuvolakertaa. Odottavan aika on pitkä! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1506
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1218
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe