Yksinäinen muuttaja

muuttaja--

Miten te muut hoidatte muuton kun ei ole ketään kantamaan, ajamaan autoa tm.? :(

35

2245

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oon kierrätyskeskuksessa kuntouttavassa työtoiminnassa. Sain sieltä huonekalut, kun muutin omilleni vanhempien luota. Siellä on myös muuttopalvelu saatavana.

      Lastasivat ensin pakuun huonekalut, joissa oli varattu-lappu. Sitten tulivat sitten mun kotiin hakemaan tavaroita, jotka menee uuteen asuntoon.

    • tulevamuuttaja

      Samaa itsekin tässä miettinyt kuinkahan muuton järjestän sitten, kun se jossain vaiheessa tulee ajankohtaiseksi. Kannattaa selvittää löytyykö omalta paikkakunnalta tahoa, joka edullisesti auttaisi muutossa, noita työttömille tarkoitettuja pajoja on, jotka hoitaa mm.muuttoja. Itsellä voi käydä niin, että joudun palkkaamaan sähkömiehenkin, joka laittaa lamput kattoon, kun on sellainen yksi lamppu, jota ei kaikki miehet ole osanneet laittaa. Alkuun kyllä pärjään ilman kattolamppujakin, jos jonkun pöytälampun valossa alkuun asustelen :D Yksi hyvä frendi varmasti muuttoon tulisi avuksi, jos pyydän, hänellä ei vaan ole autoa eikä ajokorttia. Jotenkin hävettää, kun ei ole hyviä kavereita niin paljon, että selviäisi muutostakin helpommalla. :/ Kalliimmaksi tulee käyttää muuttopalveluita. Joskus olen miettinyt, että möisin suurimman osan omaisuudestani niin eipä muuttaminenkaan olisi vaikeaa.

    • muutinmyösyksin

      Itse tein sen näin,
      kannoin ja ajoin minkä kunto kesti, lopuille säästin etukäteen rahaa muuttofirmaa varten.

    • uuooooooooooooooooooo

      Kannattaa kokeilla Suurella sydämellä -sivustoa tai kysellä seurakunnan diakoniasta, esim Heinolassa on vapaaehtoinen miestenpiiri, joka auttaa ilmaiseksi muutossa. Aviomiespalvelu saattaa auttaa noiden lamppujen kanssa, ajaa ehkä pakuakin.

      • tulevamuuttaja

        Ihan olin unohtanut koko Aviomiespalvelun olemassa olon, joskus siitä jonkun lehtijutun olen lukenut. Iso kiitos, se voisikin olla yksi vaihtoehto. Kannattaa varmasti hyvissä ajoin kysellä voisiko vuokrasulho avittaa :D Tiedä tosiaan saisiko samalla kuskinkin, jos vuokraisin vaan pakettiauton. Jotenkin vaan hävettää vietävästi kysellä ulkopuolista apua. Asun isossa kaupungissa, joten aion hiukan kysellä mistä saisin edullisinta muuttoapua. Toivottavasti aloittajan muutto sujuu hyvin!


      • tulevamuuttaja

        Niin ja taidanpa käydä tutustumassa tuohon Suurella sydämellä-sivustoon. Hyviä neuvoja yksinäisille muuttajille.


    • asiahoituu

      Eiköhän nykyään ole jokaisella paikkakunnalla nuorten työpajoja, ja yhdistyksiä, jotka tekevät muuttoja edullisesti.

    • yksinäinen-mies

      No minä vuokrasin muuttoauton ja kannoin tavarat itse. Ei siinä voinut muuta tehdä kun kantaa itse. Onneksi ei ole kovin painavia tavaroita muita kuin pesukone ja sen vein kärryllä.

      • Anonyymi

        Mäkin vein kärryillä; jätin sitten pihalle.


    • gvjvgfjghj

      Sosiaalitoimesta voi saada muuttoavustusta. Avustuksen suuruus on vain murto-osa kustannuksista. Erityisperusteella ainakin Helsingissä myös sosiaalitoimisto järjestää koko muuton. Minulle on kerran järjestetty. Tosin homma oli sen verran nopea ja muuttoporukka sen verran outo, että seuraavalla kerralla palkkaan 1 - 2 muuttomiestä ja pakettiauton, vaikka eläisin kaksi kuukautta syömättä sen jälkeen.

      Muuttoa nopeuttaa, jos raaskii luopua turhista tavaroista ennen muuttoa. Aika moni kantaa mukaanaan ihan turhaa ja tarpeetonta. Kotikin on viihtyisämpi, kun tavaraa ei ole liikaa. Toinen asia on hyvä pakkaaminen. Itselläni on kiinteät muuttolaatikot koko ajan varastossa painavia tavaroita varten. Muuttolaatikoita saa myös vuokrata. Pakkauskelmu (sen virallinen nimi on lienee kiristemuovi = kuin elmukelmu, mutta paljon vahvempi, esim. Etolasta) on todella hyvä apu kaikessa pakkaamisessa ja suojaamisessa. Sillä saa esim. kannettomat laatikot kiinni ja tavaroita nippuun (esim. irralisia hyllyn levyjä). Tahmea muovi myös liimaa laatikot sopivaksi paketiksi kuljetettaessa.

      Itselläni isoin esine on pieni pakastin. Pesukonetta ei ole. Jossain vaiheessa haluan muuttaa paikkakuntaa. Todennäköisesti en ota huonekaluja lainkaan mukaan, vaan hajotan ne kappaleiksi roskiin. Huonekaluja saa käytettynä joka kaupungista, ja mikään tavaroistani ei ole arvokasta. Siten saan minimoitua kuluja ja vaivaa. Tosin muuton stressiä se ei poista. Muuttostressi on valtava.

      • EiRoskiin

        Nykyään ei saa laittaa roskiin ylimääräistä tavaraa vai haluatko sinäkin maksaa toisten tavaroiden jätemaksuja?


    • YksNainen56

      Tuo oli hyvä kysymys. Itsekin olen murehtinut asiaa. En millään jaksa kantaa keveitäkään kamppeita täällä hissittömässä talossa. Kaikki pakkaaminenkin on työlästä.
      Muuttolaatikoita en millään saa polkupyörällä tänne tyhjinäkään kulkemaan.
      En tiedä milloin muutan ja minne, mutta polvieni vuoksi tiedän että se joskus on edessä väkisinkin.
      Olen jo nyt aloittanut kaappien seulomista. Pitkään tässä asuneena ja jonkin verran köyhänäkin en ole raskinut kamppeitani kadottaa, mutta nyt on vaan jo pakko ruveta luopumaan.
      Täytyy varmaan tämän keskustelun mukanaan tuomat neuvot kirjata jonnekin ylös vastaisen varalle.

    • mies30v

      Olen muuttanut tässä muutaman vuoden sisällä useita kertoja, kaupunkiakin olen vaihtanut. Muutoista olen aina selvinnyt yksin, enkä olisi kyllä mistään muuttoapua saanutkaan.
      Ennen muuttoa olen pyrkinyt karsimaan turhaa tavaraa viemällä kierrätykseen tai jäteasemalle. Omistan pienen pakettiauton, jolla muutot ovat hoituneen. Kaikki tavarat eivät mahdu kyytiin samalla kertaa joten muutaman reissun olen joutunut aina tekemään. Huonekalut ovat sellaisia, että ne saa purettua osiin jolloin ne pystyy helposti kantamaan itsekin. Isoin kaluste on sänky. Sohvaa tai pesukonetta en omista, koska olen aina päässyt käyttämään taloyhtiön pesutupaa.

      • Mullaeioo

        Helpohkoa, jos on pakettiauto ja omia voimia.


    • N27-

      Itsekin olen stressannut tätä. Tuttavia on, mutta en kehtaisi pyytää apuun kun ei ole kovin läheisiä saatikka sellaisia jotka tuntisivat toisensa mikä olisi luontevampaa. Kaiken lisäksi muutto ei ole koskaan kivaa, joten senkin takia en haluaisi tehdä siitä mitään numeroa. Tiedän että jossain vaiheessa minun täytyy muuttaa, tuskimpa kumppania löydän (ainakaan siihen mennessä). Stressaa.

      • N27-

        Niin ja lisäyksenä vielä että miehillehän se on helppoa kun on enemmän voimaa ja ns. luontevampaa puuhailla yksin tälläisten asioiden kanssa. Jos nuori nainen tekee yksin muuttohommia niin se on jotenkin säälittävää.


      • monta.muuttoa
        N27- kirjoitti:

        Niin ja lisäyksenä vielä että miehillehän se on helppoa kun on enemmän voimaa ja ns. luontevampaa puuhailla yksin tälläisten asioiden kanssa. Jos nuori nainen tekee yksin muuttohommia niin se on jotenkin säälittävää.

        Onko sitten vähemmän säälittävää, kun vanha nainen tekee yksin muuttohommia?
        Onhan sillä naama ryppyinen, hyi, hyi, rumaa, mutta voimat ovat vähenneet sitä mitä oli nuorena.

        Itse olen muuttanut elämässäni useita kymmeniä kertoja. Muuttofirmoja siinä on pakko käyttää. Viimeksi oli kaksi hintelää pojua. Aikaveloitus oli huikea, kun eivät jaksaneet kantaa kunnolla, vaikka nyt muutin saman paikkakunnan sisällä ja oli kuskannut kaiken henkilöautoon mahtuvan jo etukäteen yksin. Pojuille jäi vain huonekalut ja kodinkoneet.


      • N27-

        Vanhempana se on siinä mielessä vähemmän säälittävää, kun sen tavallaan ymmärtää jos on yksinäinen (esim.puoliso kuollut jne.), eikä siihen ehkä kiinnitetä niin paljon huomiota. Nuorella taas oletetaan olevan ystäviä ja apujoukkoja, joten hänessä on pakko olla jotain vikaa jos ei ole.


      • Anonyymi
        N27- kirjoitti:

        Vanhempana se on siinä mielessä vähemmän säälittävää, kun sen tavallaan ymmärtää jos on yksinäinen (esim.puoliso kuollut jne.), eikä siihen ehkä kiinnitetä niin paljon huomiota. Nuorella taas oletetaan olevan ystäviä ja apujoukkoja, joten hänessä on pakko olla jotain vikaa jos ei ole.

        Yksin elävällä vanhalla ihmisellä voi olla paljon ystäviä, mutta kaikki siinä kunnossa, ettei heistä auttajiksi ole.

        Jos rahaa on riittävästi, koko muuton voi ostaa pakettina pakkaamisesta alkaen ja verhojen, taulujen, valaisimien, huonekalujen ja ihan kaiken paikoilleen panoon asti. Silloin tosin muuttofirma tarvitsee hyvin yksityiskohtaiset ohjeet ja ohjauksen. Hintaa tulee.


    • 976873

      Käytin maksullista muuttoapua. Vanhempi mies tuli kuorma-auton kanssa muuttamaan. Ei maltaita maksanut.

    • Pääsispäpois

      Niin. Kyllä tämmöisen vanhan, heikon ja ryppyisen mummon on todella vaikeaa saada muutettua. Hissittömän talon kolmas kerros on aika kova vastus pian kauppakassienkin retuuttamisessa. Millä ilveellä saan edes pakattua niin hyvin että kestävät kantamiset ja kaiken.
      Katsoin tuota Suurella sydämmellä sivustoa omalta paikkakunnaltani. Siellä ei ollut kuin avun tarvitsijoita, eli siis haettiin seurakunnalle yms. yhdistyksille vapaaehtoisia tekijöitä. En mä uusilla villasukilla tai vaik vaatelahjoituksilla mihinkään muuta vaikka kuinka apua muuttoon tarvitsisin. Ei hyvältä näytä. Mut eipä se tällä valittamisellakaan parane.

      • Terässukat

        Uudet villasukat jalkaan vaan, niin saat kannettua sängyn, kirjahyllyn ja lipaston uuteen kämppään :)


    • Tietysti sää hommaat muuttoauton ja muuttomiehet.

      • Toinenvanhaväsynyt

        Nekö pakkaa ja purkaa kans? Mitäs semmoinen lysti maksaa?


      • Anonyymi
        Toinenvanhaväsynyt kirjoitti:

        Nekö pakkaa ja purkaa kans? Mitäs semmoinen lysti maksaa?

        Kyllä ne pakkaa ja purkaa. Hinta riippuu ennen kaikkea siitä, kuinka monta miestä tarvitaa pakkaamaan ja purkamaan. Sanotaan vaikka niin, että hyvän muuttofirman tilava muuttoauto ja kaksi miestä voisi olla noin 100 euroa tunti. Lasku alkaa juosta, kun auto lähtee autohalleilta ja päättyy kun auto on palannut takaisin.


    • Naishenkilö35

      Minä olen toiminut niin, että muuttojen yhteydessä luovun kaikista huonekaluista ja isommista tavaroista ja muutan vain sen, minkä pystyn itse muuttamaan polkupyörällä tai bussilla. Kierrätyskeskukseen vien suurimman osan, jotain saatan myydäkin. Ihmeen vähän sitä lopulta tarvii ja ihmeen vähän kaipaa niitäkään muistoesineitä, jotka joskus olivat tärkeitä.

      • muumittaja

        Miten saat vietyä isot huonekalut kierrätyskeskukseen?


      • Anonyymi
        muumittaja kirjoitti:

        Miten saat vietyä isot huonekalut kierrätyskeskukseen?

        Jotkut kierrätyskeskukset hakevat


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jotkut kierrätyskeskukset hakevat

        Myös L&T hoitaa poistotavarat kiertoon. Ruhtinaallisella rahakorvauksella tosin.

        Itse muutin vuosi sitten. Ostin uuden asunnon pitkän ja perusteellisen harkinnan jälkeen erityisesti ottaen huomioon muuton raskauden yksin (vanha ryppyinen mummo).

        Muuttoa varten poistin tarpeetonta tavaraa puoli vuotta. Pakkaamisen aloitin hankkimiini pahvisiin muuttolaatikoihin kuukausi ennen muuttopäivää. Viikko ennen muuttopäivää tulivat kotiin kuorma-autolla toimitetut 80 muovista vuokralaatikkoa. 15-20 laatikkoa täyteen päivittäin. Juuri ja juuri ehti syödä ja nukkua välillä.
        Muuttopäivänä tuli muuttofirman tilava muuttoauto ja kaksi miestä klo 8.30. Lastaus, ajo 6 km ja purku sujuivat ilman että minun tarvitsi kantaa yhtään mitään. Klo oli 17.30 ja uusi koti joka paikka täynnä muuttolaatikoita ym. Tavaroiden muutto siis kesti 9 tuntia ja tähän sisältyi muuttomiesten 1/2 tunnin ruokatauko.
        Siskoni, vanha mummo hänkin, sain sentään avuksi muuttolaatikoiden purkuun uudessa kodissa.
        Lasku muutosta ja viokralaatikoista reilusti yli 1000 euroa. Siihen olin varautunutkin.

        Muuttoon tietysti liittyi muutakin hommaa kuin tavaroiden siirto alkaen muuttoilmoituksesta sinne sun tänne.

        Jos lähtee siitä, että muutto ei saisi maksaa mitään tai ei ainakaan muuttokaljoja enempää, niin yksin on kyllä vaikeuksissa, jos muutettavaa on enemmän kuin repullinen.


    • muumittaja

      Yksinäinen muumittaja, mikset muumita porukassa?

    • Anonyymi

      Muuttofirman kautta. Ei ystävien tarvitse mitään palveluita muutenkaan tehdä.

      • Anonyymi

        Juuri näin!


    • Anonyymi

      Via Diakin taitaa hoitaa edullisesti muuttoja vähävaraisille.
      Tai pistää ilmoituksen tori.fi sivulle jos joku tulisi jelppaamaan. Jollekin työttömälle c-kortilliselle jannulle muutama satanen ison pakun vuokraaminen ehkä 100 eur/päivä eikä tarvitse sotkea verottajaa mukaan asiaan jos muuttaa ilman Kelan muuttoavustuksia.

    • Anonyymi

      En voi puhua kuin omasta puolestani, mutta satuin saamaan uuden kämpän avaimet viikkoa etukäteen. Ajoin kaikki pikkutavarat kaverin pikkuautolla ja palkkasin muuttoavun joka ajoi yhden keikan isoja mööpeleitä ja toisen kaatopaikka kuorman. Muuton hinta taisi olla noin 200-300€

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      147
      2962
    2. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      316
      2092
    3. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      91
      2061
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      125
      1997
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      46
      1779
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1455
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      101
      1230
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      27
      1198
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1110
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      102
      999
    Aihe