Turvapaikanhakijoiden majoitusta keltakankaalle

Keltakangas-rikastuu

39

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uomi.Klondike

      Ihmetyttää turvapaikkaa hakevien nuorten miesten iso osuus. Käsittäisin vielä leskiäidit lapsineen.

      • sotilaita.ovat

        Sotilaat ovat usein nuoria miehiä. Nuokin näyttävät erittäin hyväkuntoisilta ja fyysisesti vahvoilta. Kunhan eivät saisi aseita mistään.


      • Sotatulee

        Miten Suomalaist on näin sokeita. Nyt on alkanut muslimien valloitus, meille käy huonosti.
        Lukekaa Mv.fi lehti
        Lopettakaa hyvät ihmiset niiden hyysääminen, jos ei ole jo myöhäistä.


      • lue.ja.varaudu

    • baan

      Keltakankaalle odotetaan ensimmäisiä pakolaisia jo torstai-illaksi

      16.9.2015 19:46
      Kuva: Lumikki Haaja
      Inka Häkkinen rakensi retkivuoteita Keltakankaan ammattiopiston tyhjissä tiloissa keskiviikkona. Yhteen luokkaan mahtuu kymmenkunta pakolaista.
      Inka Häkkinen rakensi retkivuoteita Keltakankaan ammattiopiston tyhjissä tiloissa keskiviikkona. Yhteen luokkaan mahtuu kymmenkunta pakolaista.
      Keltakankaan ammattiopiston hätämajoitusyksikköön odotetaan ensimmäisiä turvapaikanhakijoita on torstai-illaksi.

      — Odotamme noin kolmeakymmentä henkeä, mutta saapuminen ei ole vielä aivan varmaa, Kaakkois-Suomen Punaisen ristin valmiuspäällikkö Eila Siira toteaa.

      Siira valvoi keskiviikkona hätämajoitusyksikön pystytystä Keltakankaalla. Paikalla hääri reilut kymmenkunta vapaaehtoista kasaamassa retkivuoteita. Käytössä on kaksitoista luokkaa. Yhteen luokkaan mahtuu kymmenkunta ihmistä.

      — Jokaisella pitää olla kolme neliömetriä nukkumatilaa. Luokkahuoneisiin ei tule mitään muuta kuin sängyt ja siivoustarvikkeet, sillä turvapaikanhakijoiden vastuulla on pitää tilansa siistinä. Lisäksi käytössä ovat koulun tilat ja piha-alueet.

      Turvapaikanhakijoiden perustarpeet tulevat tyydytetyksi väliaikaismajoituksessa. Lämmin ruoka tulee majoitukseen kahdesti päivässä Ankkapurhan säätiöltä.

      Lue lisää huomisen lehdestä tai digilehdestä www.kouvolansanomat.fi/digilehti.

      • Yvjhhgjyg

        Siira sai pitkän selibaattinsa poikki. Nyt ei tarvitse tehdä lomamatkoja afrikkaan.


    • syspäiwä
    • ollisaku
    • xxxxx-zzzz

      Ashraf Benyamin on Facebookissa. Jos haluat saada yhteyden henkilöön Ashraf, rekisteröidy Facebookiin tänään.

      Rekisteröidy Kirjaudu sisään





      Ashraf Benyamin


      Sipilän hallituksen ristiriitaiset toimet ovat aiheuttaneet hämmennystä monille. Samaan aikaan kun väitetään, että pitää säästää ja keksitään erittäin tiukka säästökuuri, niin samalla esitetään 300 miljoonaa euroa pakolaisten kotouttamiseen!! Ainoastaan Jumala itse tietää, mitkä ovat pakolaisten kokonaiskustannukset vuodessa. Kun kukaan ei siitä koskaan puhu.
      Pakolaisten tulva Eurooppaan ja Suomeen on hyvin outoa eikä sille näy loppua. Sadat tuhannet pääsevät näin vaan Eurooppaan ilman henkilöllisyyspapereita. Kukaan ei tiedä heidän taustastaan mitään eikä varmasti kukaan ehdi ikinä selvittää näin ison joukon taustoja. Nyt on erittäin kova huoli, että näiden nuorten miesten joukossa on ISIS:n tai muiden ääriryhmien jäseniä. Tietävätkö Suomen päättäjät, että ISIS on vannonut valtaavansa Euroopan?
      Kun suomalaiset kritisoivat maahanmuuttopolitiikkaa, heti heidät leimataan rasisteiksi ja heidän kirjoituksensa vihapuheeksi. Tässä maassa jossa väitetään, että se on edelläkävijä sananvapaudessa, estettiin kansalaisten mielipiteitä koskien maahanmuuttopolitiikkaa suuressa osassa mediaa!
      Olen asunut Suomessa useita vuosia ja tiedän, että suomalaiset ovat hyvin myötätuntoisia ja he rakastavat muiden auttamista. Toisaalta suomalaiset eivät koskaan hyväksy, että heitä huijataan tai väärinkäytetään. On täysin epäloogista, kun näkee turvapaikanhakijan valitsevan maan, mihin hän haluaa mennä. Turvapaikanhakijan ainoana päämääränä on päästä pois sodankäyntialueelta. Tämä, joka itse valitsee mihin aikoo mennä, häntä kutsutaan turistiksi eikä turvapaikanhakijaksi. Kun näitä nuoria miehiä haastateltiin, he kertoivat, että he aikovat päästä Suomeen ja sen jälkeen kutsua perheensä luokseen. Oletetaan, että heidän matkansa Suomeen olisi kestänyt kuukausia ja perheen yhdistäminen voi kestää vielä kuukausia tai vuosia. Luuletteko, että jos perhe ei olisi koko ajan turvassa, olisiko hän pystynyt sanomaan näin? Eli totuus on se, että hänkin perheensä kanssa oli turvassa ja nyt hän lähti hakemaan parempaa elämää. Siis hän ei ole hädässä oleva.
      Sipilän hallituksen, joka nyt yrittää näyttää voimansa kilteille suomalaisille, pitää näyttää meille vahvuutensa tämän suuren ongelman edessä. Oman maan etu tulee ensisijaisena eikä Brysselin ohjeiden sokea noudattaminen. Maan rajat on suljettava. Oikeasti hädässä olevia autettava, mutta vain oikeilla keinoilla. Siis lähinnä apua heille paikan päälle tai jos pakolaisia vastaanotetaan, vain YK:n kautta ja kun on tutkittu, että he ovat oikeasti avun tarpeessa ja samalla Suomen tiukan budjetin puitteissa.

      Ashraf Benyamin
      ylilääkäri, Kouvola

      Tätä kirjoitusta Kouvolan Sanomat ei julkaissut (Suomessa on kuulemma sananvapausta!!)

      Jos olet samaa mieltää, voitko jakaa sen eteenpäin?

      • Tindeka

        Tämä on niin totta mitä kirjoitit.


    • oohhhhhyyväää

      Kolme pakolaisbussia kääntyi Suomen rajalta takaisin Ruotsiin – Sisäministeriö: Syynä todennäköisesti tehostettu valvonta

      • Elintasopakolainen

        Huomasivat ilmeisesti kesken matkan etteivät olekkaan pakolaisia.


      • selvähän.tuo
        Elintasopakolainen kirjoitti:

        Huomasivat ilmeisesti kesken matkan etteivät olekkaan pakolaisia.

        Pelkäsivät jäävänsä kiinni ISIS jäsenyydestään.


    • rajat

      Keltakankaalla juuri nyt majoittuvat turvapaikanhakijat eivät välttämättä jää Kouvolaan

      21.9.2015 7:27
      Kuva: Lumikki Haaja
      Suurin osa Keltakankaan hätämajoitusyksikköön saapuvista turvapaikanhakijoista tulee Kotkan poliisin kautta.
      Suurin osa Keltakankaan hätämajoitusyksikköön saapuvista turvapaikanhakijoista tulee Kotkan poliisin kautta.
      Turvapaikanhakijoita siirretään paikkakunnalta toiselle sen mukaan, missä on tilaa.

      Jotkut ovat Keltakankaan hätämajoitusyksikössä päivän, toiset viikon, hätämajoitusyksikön ohjaaja Tarja Rantanen SPR:ltä kertoo.

      Lauantaina parikymmentä turvapaikanhakijaa siirrettiin Kontiolahdelle avattuun hätämajoitusyksikköön. 30 hengen yksikkö perustettiin perjantaina.

      Osa turvapaikanhakijoista on siirretty Kotkan vastaanottokeskukseen.

      Uusia ihmisiä saapuu jatkuvasti. Tänään maanantaina Keltakankaalle tulee reilut kymmenen uutta turvapaikanhakijaa.

      — Nämä ihmiset eivät tiedä, mistä heräävät huomenna.

      Lue lisää lehdestä tai digilehdestä www.kouvolansanomat.fi/digilehti.

      Pinja

    • Mallassaari
    • 235325235
    • getegete

      Pakolaiset Ylelle Oulussa: Pelottavan rasistista,
      MIELENOSOITUSPURI
      21.9.2015 13:04
      Pakolaiset Ylelle Oulussa: Pelottavan rasistista, palaamme Tukholmaan

      Verkkouutiset -

      Kohteluaan Oulussa kavahtaneet afganistanilaiset halusivat palata takaisin Tukholmaan, kertoo Yle.

      Lauantaina rajan ylitti Torniossa noin 800 turvapaikanhakijaa Tornion seurakunnan diakonissan Aila Ylinärän mukaan.

      Monet turvapaikanhakijat jatkavat matkaansa kohti eteläisempää Suomea. Osa kertoo kohdanneensa rasismia. Eräät syyrialaismiehet olivat taas todenneet viikon "kurjassa Torniossa riittäneen".

      Ylen toimittaja kertoo keskustelleensa Oulussa kohtaamastaan pelottavan rasistisesta kohtelusta avautuneiden afganistanilaisten nuorten miesten kanssa. Osa heistä aikoo palata sen vuoksi takaisin Tukholmaan.

      Kategoriat: Suomenkieliset uutiset

    • spacekti

      Ymmärtäisin, että jos pakenisivat sotaa lähimmälle turvalliselle alueelle, palaisivat maataan rakentamaan kun tilanne rauhoittuu. Ei, toisellepuolelle maapalloa pakoon, eikä ajatustakaan kotimaalle, ellei sitten jotain terrorimielessä puuhaile. Jotenkin alkanut näiden tyyppien touhut epäilyttämään, kun on maailmaa seurannut. Miksi ei täälläkin, kerta muuallakin.

      • Abdul-2000e-kk-käteen

        Oikeat pakolaiset jäisivät ensimmäiseen turvalliseen maahan ja olisivat tyytyväisiä, sosiaalietuuksien perässä juoksijat ja muut terroristit ovat taas eri asia.


    • pumaajat

      Tupakan pummaajat hermostuttaneet Keltakankaalla — asukasinfo tänään

      22.9.2015 7:02
      Kuva: Katja Juurikko
      Keltakankaalla asuvalla Seppo Kurkelalla ei ole mitään turvapaikanhakijoita vastaan. Hän kuitenkin tietää monien ajattelevan toisin.
      Keltakankaalla asuvalla Seppo Kurkelalla ei ole mitään turvapaikanhakijoita vastaan. Hän kuitenkin tietää monien ajattelevan toisin.
      Turvapaikanhakijoiden hätämajoituskeskus Keltakankaalla on lähiympäristön asukkaiden ykköspuheenaihe.

      Sosiaalisessa mediassa on kiertänyt kertomuksia häiritseväksi koetusta käyttäytymisestä. Myös hätämajoituskeskuksen johtajan Satu Kurrin korviin on kantautunut kommentteja muun muassa tupakan pummaamisesta paikallisilta asukkailta.

      — Aion pitää tulijoille tiedotustilaisuuden siitä, miten täällä ollaan ja miten tärkeä asia yksityisyys on Suomessa, Kurri sanoi maanantaina aamupäivällä.

      Ilman puhdistamiseksi entisen Anjalankosken kaupungintalon valtuustosalissa järjestetään tänään kello 18 asukasinfo. Sinne voi tulla kuulemaan, mistä hätämajoituskeskuksessa on kyse, ja kertomaan omista huolenaiheistaan.

      Kimmo Puhakka
      Aiemmin aiheesta:

    • Suomalaismiehet

      Ihmettelen todella kovasti, ettei Kouvolan Sanomat julkaissut lääkärin kirjoitusta. Henkilön, joka, jos kuka, tuntee todellisuuden. Suomalaiset ovat aivan johdateltavissa, eivätkä käytä järkeä. Yleinen kohkaus pakolaisten auttamisesta, vaikka tulijoissa on varmaan hyvin paljon muita kuin hädässä olevia.

      Jättäisikö normaali suomalainen mies vaimonsa, lapsensa, vanhempansa ym. Vaarallisiin oloihin, itse lähtien mahdollisimman kauas etsimään omaa onneaan?

      Muistellaanpas Sillanpään marssilaulua. ..."siis te lapset ja vanhukset ja te äidit ja morsiamet, niin kauan teillä on suojattu lies, kun on pystyssä ykskin mies!

      Ja tämä tuli todeksi, kun Suomessa oli pitkään pahat ajat.

      • hoitaja222

        Kouvolan sanomat sensuroi aika tehokkaasti esimerkiksi kaikkea terveydenhuoltoon liittyvää kommentointia.


    • Oi-tätä-unelmaa

      Eihän kouvolansanomat julkaisekaan muuta kuin Satu Kurrin hyysärijuttuja.

    • lisäätästä

      Tunteet kävivät kuumana Keltakankaan asukasinfossa — kaikkeen ei saatu vastausta

      22.9.2015 21:03 | Päivitetty: 23.9.2015 7:38
      Kuva: Lukas Pearsall
      Keltakankaan hätämajoitusyksikköä koskeva infotilaisuus kiinnosti kouvolalaisia. Sali oli tupaten täynnä.
      Keltakankaan hätämajoitusyksikköä koskeva infotilaisuus kiinnosti kouvolalaisia. Sali oli tupaten täynnä.
      Keltakankaalla järjestettiin tiistai-iltana tilaisuus, jossa oli tarkoitus kertoa alueella toimivan hätämajoitusyksikön toiminnasta.

      Päällimmäisenä ihmisillä tuntui olevan huoli omasta ja läheisten turvallisuudesta sekä viha vallitsevaa tilannetta kohtaan. Turvapaikanhakijoita ja hätämajoitusyksikköä vastustavien ihmisten kommentteja kuultiin paljon, mutta toisaalta myös myötämielisiä kommentteja kuultiin. Molemmille kannoille tuntui löytyvän yleisöstä kannattajia.

      SPR aloitti tilaisuuden näyttämällä tunteisiin vetoavan diaesityksen pakolaistilanteesta. Yleisö oli aivan hiljaa.

      — Miksi ne näyttävät kuvia Syyriasta, kun sieltä ei juuri tule ihmisiä Suomeen? jupistiin tosin yleisöstä.

      Tämän jälkeen kerrattiin joitakin lukuja Suomen turvapaikanhakijatilanteesta, muuttuvista ennusteista sekä Keltakankaan hätämajoitusyksiköstä ja pian perustettavasta vastaanottokeskuksesta.

      Ihmisten kysymyksiin olivat vastaamassa muun muassa hätämajoituskeskuksen johtaja Satu Kurri sekä Kaakkois-Suomen SPR:n monikulttuurisuustoiminnan kehittäjä Anna Buzaeva. Osaan kysymyksistä saatiin vastaus, osa vastauksista jäi puolittaisiksi tai ilman vastausta. Osa puheenvuoroista peittyi salin hälyyn ja keskeytyi väliin huudettujen kommenttien takia.

      Alueen asukkaita neuvottiin soittamaan hätämajoitusyksikköön, mikäli he havaitsevat häiriöitä. Hätämajoitusyksikön puhelinnumero on 040-8465856.

      Muun muassa nämä asiat mietityttävät nyt Keltakankaalla

      Kuinka pitkään turvapaikanhakijat oleskelevat hätämajoitusyksikössä?

      Kuinka pitkään hätämajoitusyksikkö jatkaa toimintaansa Keltakankaalla?

      Saavatko turvapaikanhakijat liikkua yksin alueella?

      Mihin turvapaikanhakijat tarvitsevat rahaa, jos heillä on ollut varaa maksaa kalliista matkasta ihmissalakuljettajille?

      Paljonko hätämajoitusyksikkö maksaa kuntalaisille?

      Mitkä ovat maahanmuuton kulut pidemmällä tähtäimellä kunnalle? Jos valtio maksaa kulut kolmelta vuodelta, mitkä ovat kulut tämän jälkeen? Paljonko maahanmuuton kustannukset nostavat kouvolalaisten veroprosenttia?

      Miten kilpailutetaan hätämajoitusyksikön palvelut?

      Kuinka moneen ravintolapalveluyritykseen on oltu yhteydessä?

      Paljonko hätämajoitusyksikössä on miehiä? Paljonko äitejä ja lapsia? Kuinka monta syyrialaista?

      Miksi miehet lähtevät pakoon ja naiset ja lapset jäävät kotimaahan?

      Miten taataan suomalaisten naisten turvallisuus?

    • eitunnu

      Turvapaikanhakijat taksilla eri puolille Suomea – "1400 euron matka Turkuun ei tunnu missään"
      KOTIMAA JULKAISTU 23.09.2015 10:50
      4.7K
      Jakoa
      FacebookTwitterWhatsApp
      31227849
      Ryhmä turvapaikanhakijoita saapuu linja-autolla Tornion järjestelykeskukseen.
      Str / Lehtikuva
      Ennen järjestelykeskuksen aloittamista turvapaikanhakijoiden runsaat määrät ovat olleet Tornion taksiyrittäjille hyvää aikaa. Kyytejä on riittänyt ennätysmäärin.

      Pääosa on halunnut kyydin Kemiin, mutta paljon kyytejä tilataan myös eri puolille Suomea.

      – Jyväskylässä, Vaasassa, Turussa olen käynyt, torniolainen taksinkuljettaja kertoo.

      Mainos (uutinen jatkuu alla)

      Raha ei ole tulijoille ongelma.

      31227839

      – Yhdelläkin oli American Express -kortti, monella on iso nippu euroja, osalla dollareita.

      – Money no problem, he sanovat ensimmäiseksi, taksikuljettaja jatkaa.

      Kuljettaja kertoo että esimerkiksi Turun matka tuli maksamaan noin 1400 euroa.

      – Kyllä tämä on työllistänyt ihan hyvin. Kyllä me viemme, ei siinä mitään.

      Isot seteliniput ovat herättäneet takseissa ihmetystä.

      – Rohkenen väittää, että eivät he ainakaan niitä ihan huono-osaisempia pakolaisia ole.

      Järjestelykeskuksen aukeamisen jälkeen turvapaikanhakijat kuljetetaan maahanmuuttoviraston toimesta vastaanottokeskuksiin, eivätkä he voi lähteä omatoimisesti minne haluavat.

    • Rikkaus

      Olipahan taas mieltä ylentävää katsoa kun 1 apinalauma käveli mylsälle päin sulkien koko helvetin pyörätien.. Toinen lauma repi julisteita irti tauluista ja 3s lauma notkui bussipysäkillä heittelemässä karatepotkuja ilmaan.. Ja villi arvaus ettei yksikään ollut alta 30vuotias tai syyriasta.

      • Suominousuun

        Kun SSS-miehet ymmärsivät, etteivät he saa taloutta nousuun, joku heistä sanoi että hei, olen kuullut sellaisista rikastuttajista. Niitä me tarvisemme tässä tilanteessa. Loppu onkin sitten historiaa.


    • cvcxvxcv

      Kannattaa tilata heti ilmaiset NELJÄ näytenumeroa Aku Ankkaa. Siinä on lehtien lehti. EI mitään ketunhäntiä, saat neljä lehteä ja sitten jakso loppuu. Ei maksa mitään. TIlaa mummollesikin vaikka! Täältä ILMAISET LEHDET: http://tinyurl.com/4akuankkaa

    • Sensuuriaperkele

      Kouvolassa aikuinen mies käynyt teiniin käsiksi. Kouvolassa aikuinen houkutellut lapsia mukaansa.
      Kymen sanomat ei ilmeisesti aio julkaista kumpaakaan juttua. Vaikuttaisi kulttuurin rikastumiselta.
      http://yle.fi/uutiset/mies_kavi_teinityton_kimppuun_puistossa_keskella_paivaa_tarttui_hiuksista_ja_tyonsi_pain_aitaa/8329417

      http://yle.fi/uutiset/kouvolassa_liikkuu_lapsia_ahdisteleva_mies__poliisi_pyytaa_havaintoja/8326535?ref=leiki-uu

    • Miettikääskeltsuavähän

      Kopiointia 24.09.2015 12.15:

      "Millaiset kuvitelmat maahantulijoilla oikein on? Näkeväthän he itsekin, että maa alkaa täyttyä pakolaisista, joilla ei ole mitään itsellään! Eikö riitä, että he nyt todella ovat turvassa, maassa, jossa ei ole sodittu yli 70 vuoteen. Ei ole sissiarmeijoita, ei nälänhätää, ei raunioita...
      Ymmärtävätkö he ollenkaan, mikä heitä odotti matkansa päässä?
      Onko heidän kärsivällisyytensä nyt loppunut?"

      Hieno on edellinen mielipide kirjoittajalta Kaikkimulleheti.

      Kaiketi semmoista Irakissa ajattelevat tai sitten ei.
      Odottivat karvaiset pikkulapset <17v ,kuvannollisesti lehviä maahan jalkojen eteen ja viinikannuja ja neitsytyttöjä pilvin pimein...Toista oli: Kalsea peti vaan jossakin hallin laidalla, ammattikoululla, lopetun koulun luokassa, hallissa
      vähintäin. Paikallisilta epäilyttäviä silmäilyjä jne..Turvallista, ei isompaa hätää lähtöpäässäkään ollut, mutta ei kelpaa:
      ei hotellitasoa
      Ei tyttöjä..
      ei rahaa...
      ei tupakkaa...
      ei arvostusta paikallisilta.
      ei viinaa (ostaneet oisi koko pullon, mutta sääntösuomessa ei saa myydä.
      huonot ruuat, ei À la carte-annoksia, ei drinkkejä..., paska maa tämä Suomi!
      Lähdekää pois, tervemenoa!

      • Irakilaisetkotiinjamuut

        Jes! Mikä pettymys näille. Kirjoitit juuri kuin ajattelin. Ja tuo on totta!


      • hkliopptjfl

        Joskus Marras- Joulukuun vaihteessa kun on jo pakkasia, lunta ja pimeetä aikaisin niin silloin nähdään näissä partalapsissa todellisia joukko hajoamisia.


      • Vääräuskoiset

        Alkakaa käännyttää näitä vääräuskoisia kristinuskoon. Siinä vaiheessa kavereille tulee kiire jättää Suomi.


    • järkikäteen

      Jussi Halla-aho: Turvapaikanhakijoilta rahalliset tuet pois
      Torstai 24.9.2015 klo 21.43
      Perussuomalaisten euroedustaja Jussi Halla-aho esitti torstaina oman ratkaisunsa Suomen turvapaikanhakijakriisiin.

      - Kaikkia turvapaikanhakijoita ei ohjaa Suomeen inhimillinen hätä ja vaino vaan Suomen liberaalit käytännöt kansainvälisen suojelun myöntämisessä ja perheenyhdistämisissä sekä anteliaat sosiaalietuisuudet, Jussi Halla-aho sanoo.
      - Kaikkia turvapaikanhakijoita ei ohjaa Suomeen inhimillinen hätä ja vaino vaan Suomen liberaalit käytännöt kansainvälisen suojelun myöntämisessä ja perheenyhdistämisissä sekä anteliaat sosiaalietuisuudet, Jussi Halla-aho sanoo.
      LUE MYÖS
      Turvapaikkahakemusten käsittelyajat venyvät reippaasti - "Puhutaan vähintään useista kuukausista"

      Uudet luvut julki: Turvapaikanhakijoita jo yli 14 000

      Turvapaikanhakijoille virtaa postitse Suomeen passeja ja papereita - osa väärennöksiä

      Hallitus perusti kymmenen ministerin maahanmuuttoryhmän

      Halla-ahon mukaan turvapaikanhakijoille pitäisi rakentaa parakkikylä, jonne heidät majoitettaisiin.

      - Yksi toteuttamiskelpoinen keino leikata vastaanottokustannuksia, ehkäistä turvapaikanhakijoilla tehtävää tilanvuokrausbisnestä ja vähentää Suomen houkuttelevuutta olisi rakentaa Ruotsin vastaisen rajan välittömään läheisyyteen valtava parakkikylä, johon kaikki hakijat sijoitettaisiin hakemusten koko käsittelyn ajaksi. Majoitustilat minimistandardeilla ja kaikki rahallinen tuki pois, Halla-aho linjaa lähettämässään tiedotteessa.


      Halla-ahon mukaan näin muut kuin todellista hätää pakenevat tulijat palaisivat viikon kuluessa Ruotsiin.

      - Kun Ruotsi ei enää pystyisi tuuppaamaan tulijoita Suomen riesaksi, se joutuisi valvomaan Tanskan vastaista rajaansa ja Tanska omaa etelärajaansa. Sisärajojen valvonta ja epäterveiden vetovoimatekijöiden purkaminen ovat ainoa keino lopettaa hallitsematon tilanne ja turvapaikkashoppailu EU:n sisällä.

      JUHO RISSANEN
      [email protected]

    • KKKKKKKKKKKK
    • tottasevaan

      lä tee itsellesi hallaa: Arkiset tavat, jotka uhkaavat mielenterveyttä
      Keskiviikko 7.10.2015 klo 07.10
      Voimme itse tehdä omalle mielellemme hallaa - melkein huomaamattamme.


      Oma tai läheisen vakava sairastuminen, työelämän pettymykset, erot, jälkikasvun vaikeudet ja monet muut koettelemukset saattavat horjuttaa mielenterveyttämme. Se on vain inhimillistä. Mielemme ei jaksa ottaa vastaan kaikkia koettelemuksia.

      Ilman näitä elämään kuuluvia takaiskujakin mielenterveytemme voi horjua. Voimme olla itse itsemme pahimpia vihollisia toimimalla arjessamme tavalla, joka ennen pitkää voi horjuttaa mielenterveyttämme. Seuraavia asioita kannattaa välttää:

      1. Liikunnan laiminlyöminen
      Liikunta on tärkeää muutoinkin kuin fyysisen kunnon ylläpitämiseksi. Liikunta auttaa pitämään mielen virkeänä. Tutkimusten mukaan se voi lievittää masennus- ja ahdistusoireita. Säännöllisellä liikunnalla non positiivinen vaikutus aivojemme kemikaaleihin ja mielialahormoneihin. Liikunnalla on myös psykologisia vaikutuksia. Mikä voittajaolo onkaan, kun rankan työpäivän jälkeen ei jämähdä sohvalle vaan saa lähdettyä lenkille! Se, jos mikä on omiaan lisäämään myös itseluottamusta.

      Joskus työ- ja elämäntilanne eivät salli aikataulusidonnaista liikuntaa. Silloin omaa mielialaansa voi parantaa jo sillä, että varaa liikkumiseen edes 15-20 minuuttia päivittäin. Sen pystyy varastamaan itselleen esimerkiksi hyötyliikunnan kautta.

      2. Sotkuun sopeutuminen
      Pursuaako vaatekaappisi vaatteita, joita et ole käyttänyt ikuisuuteen? Olohuoneen nurkassa odottaa pari Ikea-kassillista kirpputorikamaa, jota ei vain tule läpikäytyä? Ota itseäsi niskasta kiinni ja selätä sotku. Sotku voi näet ahdistaa. Se tuntuu niin henkiseltä kuin fyysiseltä painolastilta, joka saattaa olla yhteydessä jopa masennukseen, ahdistukseen ja painonnousuun.

      Tartu siis toimeen. Ellet ole käyttänyt jotain vaatetta vuoteen, heitä se pois. Uuden ostamisen sijasta mieti, voisitko kotisi vaate- ja tavaramäärän lisäämisen sijasta satsata johonkin aineettomaan. Ala säästää vaikka unelmaillalliseen tai lomamatkaan. Tutkimusten mukaan kokemukset tekevät meidät onnellisemmaksi kuin materia.

      3. Riittämätön uni
      Jokainen tietää, kuinka takkuinen huonosti nukuttua yötä seuraava päivä on. Mikäli unihäiriöt kroonistuvat, kasvaa riski siihen, että unenpuute heijastuu mielenterveyteemme.

      Siksi riittävän pitkän ja häiriöttömän yöunen eteen kannattaa nähdä vaivaa. Unen tulisi ajaa tärkeysjärjestyksessä monen muun edelle. Hyvä uni kannattaa varmistaa välttämällä kofeiinia, alkoholia, tietotekniikan käyttöä ja muita uneen vaipumista häiritseviä asioita. Älypuhelimen ja muiden teknisten laitteiden sininen valo häiritsee unihormini melatoniinin tuotantoa. Se voi sekoittaa unirytmiä.


      4. Liiallinen alkoholinkäyttö
      Alkoholi ja masennus kulkevat usein käsi kädessä. Aina ei voi varmuudella sanoa, kumpi oli ensin. Fakta on joka tapauksessa se, että liiallinen alkoholinkäyttö vie meidät helposti alamaihin. Lisäksi jo vähäinenkin alkoholinkäyttö ennen nukkumaanmenoa vaikuttaa unemme laatuun. Lisäksi se herättää monet vessaan kesken unien.

      5. Älä vertaile itseäsi muihin
      Kukapa meistä ei olisi vertaillut saavutuksiaan tai elintasoaan muihin. Vertailu on hedelmätöntä. Ennen kaikkea se voi olla tuhoisaa. Raha ja onnellisuus eivät tutkimustenkaan mukaan kulje käsi kädessä.

      Vertailemisen ja kadehtimisen sijasta kannattaa keskittyä olemaan kiitollinen niistä hyvistä asioista, joita omassa elämässä on. Tutkimusten mukaan esimerkiksi kiitollisuuspäiväkirjan pitäminen voi avittaa optimismin ja onnellisuuden tunteita.

      6. Pakkomielteinen ajattelu
      Toisinaan mielemme valtaa asia, joka jää junnaamaan ajatuksiin. Vatvomme ja pyörittelemme sitä osaamatta päästä siitä ylitse. Se on huono asia, koska se aivoissamme aikaan stressitilan, jossa olemme kahden tien risteyksessä: taistele tai pakene! Hengitys ja syke tihentyvät, keho vapauttaa adrenaliinin ja kortisolin kaltaisia stressihormoneja, jotka vaikuttavat niin henkisen kuin fyysiseenkin terveyteemme.

      Ajatusten jumittumista voi yrittää välttää opettelemalla tunnistamaan tilanteet, joissa ajatukset jäävät kiertämään kehää. Sellaiseen tilanteeseen joutuessasi hengitä syvään ja vapauta ajatuksesi - kirjaimellisesti. Laita vaikka ranteeseesi kuminauha ja kiskaise siitä aina, kun ajatuksesi alkavat junnata.

      7. Tunteiden patoaminen
      Viha ja turhautuminen on luonnollisia tunteita elämänhaasteiden yhteydessä. Näitä tunteita ei ole hyvä säilöä sisuksiinsa, koska ne voivat myrkyttää meidät. Useassa tutkimuksissa on osoitettu, että vihan tukahduttaminen ja hautominen - eräänlainen pakkomielteinen ajattelu - ovat yhteydessä masennusoireisiin.

      Tästä syystä on tärkeää kyetä ilmaisemaan myös negatiiviset tunteensa. Toki asianmukaisella tavalla. Jos suuttumuksensa pystyy ilmaisemaan jämäkästi ja kylmän rauhallisesti, on olo todennäköisesti jälkeenpäin parempi. Jos se ei tunnu toteuttamiskelpoiselta vaihtoehdolta, kannattaa antaa olla. Tutkimusten mukaan myös anteeksiantaminen on hyvä

      • smasese

        Kohun nostanut professori Suomessa: "Lähes sama, syökö plaseboa vai masennuslääkkeitä"
        Keskiviikko 4.11.2015 klo 16.13
        Suomessa vieraileva Harvardin yliopiston professori Irving Kirschin mukaan on lähes sama, määrätäänkö masennukseen lääkettä vai lumelääkettä. Lääkkeillä tosin on enemmän haittavaikutuksia kuin plasebolla.


        26. helmikuuta 2008 ystävälliseltä psykologian professorilta näyttävä psykologian professori Irving Kirsch havaitsi olevansa Yhdysvalloissa kaikkien merkittävien uutiskanavien pääuutinen.

        Hän ja hänen tutkimuksensa mielialalääkkeistä oli sen päivän ykkösaihe.

        Kirschin ja hänen tutkijakollegoidensa tutkimusten mukaan mielialalääkkeet ja lumelääkkeet eli plasebot vaikuttavat vain vähän tai eivät juuri ollenkaan masennukseen. Pelkällä sokeripillerillä on masentuneelle siis lähes yhtä suuri vaikutus kuin reseptilääkkeellä.

        Se oli mullistava uutinen maassa, jossa mielialalääkkeitä syödään todella paljon.

        - Minullekin on tarjottu kaksi kertaa mielialalääkkeitä, Kirsch kertoi Helsingin yliopiston suuressa luentosalissa keskiviikkona. Seminaarin järjestivät Psykologiliitto ja Suomen Psykologinen Seura.

        Ensimmäisellä kerralla lääkäri ehdotti Kirschille mielialalääkettä eli antidepresanttia unettomuuden hoitoon, toisella kertaa stressiin. Stressi oli tullut siitä, että Kirschistä oli tullut kysytty luennoitsija, ja hän matkusti erittäin tiukalla aikataululla ympäri maailmaa kertomassa mielialalääkkeiden heikosta vaikutuksesta.

        - Lääkäri ei tiennyt, mitä teen työkseni, Kirsch hauskuutti yleisöään Helsingissä.

        Lääkkeiden haitat
        Kirschistä mielialalääkkeitä määrätään liikaa ohuin perustein. Mielialalääkeresepti irtoaa hänen mukaansa Yhdysvalloissa aivan helposti, jos vaikkapa perheen koira on kuollut.

        - Jos läheinen ihminen kuolee ja surevan suru jatkuu yli kaksi viikkoa, tämä luokitellaan jo sairaudeksi, Kirsch totesi.

        Kirschin mukaan miljoonat ihmiset, jotka käyttävät yleisesti määrättyjä masennuslääkkeitä, voisivat yhtä hyvin syödä plaseboa. Väite perustuu kymmenien kliinisten lääketutkimuksen tuloksien analysointiin.

        Potilaan elämänlaadun kannalta ei kuitenkaan ole aivan sama, syödäänkö lääkettä vai plaseboa.

        - Mielialalääkkeellä ja plasebolla näytti siis olevan lähes sama teho, mutta plasebolla ei ole lääkkeiden haittavaikutuksia.

        Kirsch korostaa tämän eron merkittävyyttä. Mielialalääkkeiden haittavaikutuksia ovat muun muassa seksuaalisten toimintojen häiriöt, lihominen, univaikeudet sekä diabetesriskin ja keskenmenoriskin kasvaminen.

        Kirjassaan The Emperor's New Drugs professori Irving Kirsch toteaa, että masennuksessa ei ole kyse kemiallisesta epätasapainosta, vaikka niin usein luullaan.
        Kirjassaan The Emperor's New Drugs professori Irving Kirsch toteaa, että masennuksessa ei ole kyse kemiallisesta epätasapainosta, vaikka niin usein luullaan.
        Vain vakavaan masennukseen
        Kirsch alkoi jo vuosia sitten kollegoineen ihmetellä, miten ylipäänsä on mahdollista, että varsin tehottomilta vaikuttavia lääkkeitä määrätään masennukseen niin paljon. Miten on mahdollista, että niille oli ylipäänsä irronnut myyntilupa?

        Kirsch onnistui tutkijaryhmänsä kanssa seitsemän vuotta sitten kaivamaan julkisuussäädösten avulla aineistoonsa myös sellaisia tutkimuksia, joista lääketehtaat eivät olleet antaneet tietoja julkisuuteen.

        Tiedot olivat kuitenkin sellaisia, että Yhdysvaltojen lain mukaan tulokset oli ollut pakko luovuttaa lääkealaa valvovalle viranomaiselle eli FDA:lle.

        ILMOITUS

        Vastaus lääkkeiden yleisyyteen näytti löytyvän rahoituksesta. Lääkeyhtiöt rahoittivat tutkimusta, joista saatiin hyviä tuloksia lääkkeiden määräämisen tueksi.

        Kirschin mielestä on kovin vähän näyttöä siitä, että masennuslääkkeitä kannattaisi määrätä muille kuin vakavasti masentuneille henkilöille.

        Lääkkeeksi liikuntaa
        Kirsch arvelee, että 15 vuoden kuluttua meidän aikaamme katsotaan mielialalääkkeiden omituisena huippuaikana.

        - Tulevaisuudessa masennuksen hoidossa käytetään paljon muita keinoja. Ymmärretään, että elintavoilla voidaan vaikuttaa paljon mielialaan.

        Hän mainitsee muun muassa liikunnan merkityksen. Liikunta voi auttaa masennuksen oireissa.

        - Sen sivuvaikutukset ovat ainakin paljon positiivisempi kuin mielialalääkkeiden! hän toteaa.

        - Lapsille ei pitäisi milloinkaan, ei milloinkaan määrätä mielialalääkkeitä, Kirsch painotti.

        - Kukaan ei tiedä, millaisia vaikutuksia näillä lääkkeillä on pitkällä aikavälillä, hän perusteli.

        Lääkkeiden sijaan Kirsch suosittelee lapsille masennuksen hoitoon ensisijaisesti huolenpitoa, keskustelua ja rakastavaa läsnäoloa.

        Kirschin mukaan lääkärin pitäisi määrätä potilaalleen kahdesta yhtä tehokkaaksi todetusta hoidosta sitä, mikä on turvallisin. Jos nämä hoitomuodot ovat yhtä turvallisia, olisi syytä antaa potilaan päättää, mitä hän haluaa.

        - Tutkimuksen mukaan 75 prosenttia masennuspotilaista haluaisi ensiksi hoidokseen psykoterapiaa, Kirsch kertoi.

        Mitä masennus on?
        Lievistä masennustiloista kärsii Terveyskirjaston mukaan noin 10 - 15 prosenttia suomalaisista ja vaka


    • VakkeeTulloo

      liikoo

    • wankeus

      Kouvolan polttopulloisku: Tekijälle vuosi ehdotonta vankeutta

      Julkaistu: 20.11. 11:32
      Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi Kouvolan polttopulloiskusta vuoden ehdotonta vankeutta 50-vuotiaalle paikalliselle miehelle.
      Tuomio tuli tuhotyön yrityksestä. Kyse ei oikeuden mukaan ollut syyttäjän esittämästä törkeän tuhotyön yrityksestä.

      Koventamisperusteena olivat rasistinen motiivi ja miehen aiempi rikostausta. Syyttäjä vaati vähintään kolmen vuoden ehdotonta rangaistusta.

      Mies myönsi heittäneensä palavaa nestettä sisältäneen Masinol-pullon SPR:n ylläpitämän pakolaisten hätämajoituskeskuksen ovelle syyskuussa. Keskukseen oli tuolloin majoitettuna 114 ihmistä.

      Paikalle osuneet vartijat ja keskuksen asukkaat saivat palon sammumaan takilla ja käsisammuttimella. Syyttäjän mukaan tuhotyö olisi toteutuessaan aiheuttanut yleistä hengen ja terveyden vaaraa ja erittäin huomattavan taloudellisen vahingon vaaran.

      50-vuotias toteutti tekonsa niin, että hän meni vastaanottokeskuksen luo taksilla humalassa ilta-aikaan. Keskuksesta soitettiin hätäkeskukseen kello 22.35.

      Hänen kotoaan löytyi toinen samanlainen polttopullo käyttövalmiina.

      "Halusi protestoida"

      Syytetty myönsi teon vain vaaran aiheuttamisena. Hänen mukaansa syttyvää nestettä oli vain desilitran verran eikä hänellä ollut tarkoitus vahingoittaa ketään tai sytyttää rakennusta tuleen.

      – Hän kertoo motiivin olleen se, että hän haluaa protestoida yhteiskunnan tämänhetkistä pakolaispolitiikkaa vastaan. Nykyinen systeemi aiheuttaa hänen mukaansa kohtuuttomia kustannuksia, jotka pois kantaväestöltä, johon hän laskee kuuluvansa, asianajaja Matti Aro kertoi.
      Rami Mäkinen IS - STT

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      337
      3357
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      226
      2063
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1652
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1487
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      83
      1356
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      286
      1257
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1101
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1091
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      85
      1064
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      149
      925
    Aihe