Likainen peili ja kynttilät

Ihmettelenpä

Unessani oli likainen peili ja jonka molemmin puolin oli kynttilät (sammuneet/palamattomat). Samaisessa unessa oli myös punaiseksi maalattu (palokunnan?) lava-auto, josta joku mies nosteli hienoja antiikkisia huonekaluja pihalle. Osaisitteko kertoa, mitä tämä uni voisi merkitä?

11

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Likainen peili voisi viitata johonkin, mikä ei toimi tarkoituksenmukaisella tavalla ja on lisäksi epämiellyttävää. Ilmeisesti tarkoitat, että peilin molemmilla sivuilla on kynttilä, ei siis peilin etu- ja takapuolella. Peili ja kynttilät muodostavat kokonaisuuden. Kynttilät voisivat edustaa kahta henkilöä ja tällöin peili kuvastaisi heidän välistä suhdettaan. Likainen peili ei toimi kuten eivät toimi kynttilätkään, koska ovat sammuksissa. Ikään kuin kertoisit unessasi, että jokin suhde ei toimi.

      Punaiseksi maalattu auto muistutti sinua palokunnan autosta. Pelastuskalustoa käytetään kun jossain palaa tai on muu hätä. Voisiko tämän takana olla ajatus, että suhteesi johonkun on hätää kärsimässä ja tarvitsee apua?

      Lopuksi esiintyy unikuva miehestä, joka nostaa pelastusauton kyydistä arvokkaita huonekaluja pihalle. Tämä voisi kertoa, että ajattelet suhteessasi olevan vielä paljon arvokasta jota ei pitäisi hukata vaan pelastaa.

      Kiitos unesi jakamisesta.

      • Kiitos-Sinulle

        Kiitos tulkinnasta!

        Muistan tämän unen yhä kirkkaasti, siksipä se on mielessäni.

        On lisättävä tähän vielä, että tuon unen värimaailma oli talvinen. Sen lisäksi antiikkiset huonekalut olivat maalattu valkoisiksi ja vaaleansinisiksi. Tarkoitin juurikin niin, että kynttilät oli sijoitettuna peilin molemmille sivuille. Tälle unessani esiintyneelle miehelle sanoin: ''Onpa likainen peili, pitäisi puhdistaa.'' Tämä unessa esiintynyt mies puhui huonekaluja lavalta nostaessa, että hänellä ja työtovereillaan on pian juhlat.

        En tosin tiedä, mihin suhteeseen tämä voisi viitata.


    • Et tiedä mihin suhteeseen tämä uni voisi viitata. Ilmeisesti uni ei siinä tapauksessa liity ainakaan ajankohtaiseen suhteeseen.

      Olet kiinnittänyt erityistä huomiota peilin likaisuuteen ja sen tarvitsemaan puhdistukseen. Jokin asia ei siis ole niin kuin haluaisit sen olevan. Kun tähän lisätään kaksi sammunutta kynttilää peilin molemmin puolin, korostuu vaikutelma kokemuksesta, että jokin ei toimi. Koska kynttilät ovat toimimattoman peilin molemmin puolin, jokin ei toimi kahden objektin välissä taikka välillä.

      Peiliin katsoessa näkee itsensä. Voisiko likainen peili kertoa, ettet välttämättä pidä kaikesta siitä mitä näet itsessäsi? Kenties juuri tämä "likainen peili" selittää mikseivät kynttilät pala? Tosin sanoen miksei jokin ihmissuhde tai sen muodostaminen toimi.

      Talvisessa maisemassa on punainen kuorma-auto. Kontrasti on ainakin vahva, mikä ikään kuin tai ehkä nimenomaan korostaa auton punaista väriä. Kalusteet on maalattu sinisiksi ja valkoisiksi. Tämä ei varmaankaan viittaa Suomen lipun väreihin vaan pikemminkin kertoo niiden istuvan tai hukkuvan talviseen maisemaan. Kalusteet voisivat viitata kotiin, koska yleensä siellä niiden halutaan olevan ja siellä niitä käytetään. Tässä yhteydessä en voi olla välttymättä ajatukselta harmaa arki. Kalusteiden antiikkisuus voisi lisäksi viitata johonkin entiseen.

      Punainen auto talvisen maiseman keskellä voisi viitata lämpimään kyytiin, johonkin tunteikkaaseen, kiihkeään ja toimivaan. Tähän voidaan lisätä entinen harmaa arki ja joko olematon taikka toimimaton parisuhde. Kuljettaja puhuu lisäksi juhlista, kenties sinut on kutsuttu taikka ei?

      En lisätiedoillakaan päässyt parisuhdeteemasta eroon. Kyseessä voi olla toive uudesta suhteesta ja luultavasti onkin. Monet merkit kuitenkin viittaisivat muistoon entisestä suhteesta ja näin ajatukset ja unet yleensä toimivat. Monet asiat sekoittuvat unissa toisiinsa.

      Kiitos valaisevista lisätiedoista.

      • Kiitos-Sinulle

        Kiitos taas lisätulkinnasta!

        Sain unessa sen vaikutelman, että kyseessä oli tämän miehen työtoverien jokin yksityinen juhla, sillä tämä mies tarjoutui ja veikin minut sitten kotiin kysyttyään ensin osoitteeni. Jostain kumman syystä annoin hänelle äitini kotiosoitteen ja tämä mies sitten vei minut sitten äitini luo - lapsuudenkotiin.

        Huomaan tässä antavani jatkuvasti uutta lisätietoa uneen liittyen, mutta uni on yhä hyvin selvänä mielessäni johtuen siitä, että sillä on selvästikin jokin merkitys.


    • IrtiVanhoista

      Peili ja siihen katsominen kuvastaa aina ihmisen omaa sielua ja siihen katsomista. Koet luultavasti sisimpäsi puhdistamattoman likaisena ja sammuneena tällä hetkellä. Koska uni jatkuu niin että kuorma-auton lavalta puretaan antiikkista lastia, se viittaa siihen että sinun on aika uudistua vanhoista pinttyneistä asenteistasi uuteen. Sinun on katsottava tulevaisuuteen. Menneisyys pitää sinua nyt kahleissaan ja sammuttaa sielusi kynttilät palamasta normaalin hyvinvoivasti. Ole siis rohkea ja tyhjennä sielusi kuorma-auton lavasi niistä sinulle olevinaan arvokkaista menneisyyden rojuista.

    • Tämä ilmennyt yhteys lapsuudenkotiisi ja äitiisi oli odottamaton. Sinänsä se vahvistaa aiempaa käsitystäni, että jonkinlaisesta toimimattomasta ihmissuhteesta on kysymys.

      Voi olla, että olet unen aikana ajatellut nykyistä ihmissuhdetilannettasi ja todennut sen olemattomaksi tai toimimattomaksi. Likainen peili voisi vihjata, että sinussakin voisi olla syytä asioiden tilaan.

      Antiikkiset huonekalut voivat viitata muun lisäksi myös lapsuuden kotioloihisi. Se, että niitä nostellaan pihalle voi kertoa toiveesta erilaisiin kotioloihin kuin lapsuudessa.

      Mies nostaa vanhat ja "tylsät" huonekalut pihalle ja lähtee sen jälkeen juhlimaan. Samalla hän vie sinut ätisi luokse lapsuuden kotiin. Mies ikäänkuin hylkää ensin kotinsa, jonka jälkeen jättää sinut äitisi luokse.

      Voisiko tämä uni kertoakin vanhempiesi toimimattomasta suhteesta? Kenties likainen peili kertookin, että koet olevasi syyllinen heidän välirikkoonsa. Monet lapset tuntevat syyllisyyttä vanhempiensa riidoista. Kenties tällainen vain muistui mieleesi tai sitten nykyisessä elämässäsi jokin muistuttaa lapsuuden olosuhteista ja vertaat äitisi kohtaloa omaasi.

      Kiitos lisätiedoista jälleen.

    • Unohda

      Unet ei koskaan tarkoita mitään. Mielenvikaiset huijarit esittävät tulkitsevansa niitä.

      • pallikulli

        niinkuin rytmimunat(mitä lie tarkoittaakin)


    • Mistä uskoisit unien johtuvan? Voitko vaikuttaa niihin jotenkin? On selvää, että unet johtuvat kunkin nukkujan päänsisäisestä toiminnasta nukkumisen aikana. Usein unet ovat hajanaisia ja sekavia, yleensä niitä ei silloin edes muista.

      Monesti unet kuitenkin muistuttavat outoja kertomuksia ja voivat olla sekä pelottavia että ahdistavia. Jos ne eivät tarkoita mitään, minkä ihmeen takia ihmiset niitä näkisivät?

      Voidaan esittää perusteltu olettamus, että unet johtuvat näkijänsä ajatuksista ja tunteista nukkumisen aikana, jotka mielikuvitus saattaa visuaaliseen muotoon.

      On myös perusteltua olettaa, että näitä unen aikana koettuja ajatuksia ja tunteita voidaan jälkikäteen selvittää unia ja niissä esiintynyttä ainesta tutkimalla.

      Luonnollisesti vain unennäkijä itse tietää unensa takana olevat ajatukset ja tunteet. Unet ovat kuitenkin rankasti mielikuvituksen muokkaamia, joten unennäkijän voi olla vaikea ymmärtää näkemäänsä. Tällöin ulkopuolisen tulkinta-apu voi tuoda näitä ajatuksia ja tunteita enemmän esille. Aina näin ei kuitenkaan käy. Jokainen yksilö ajattelee omalla tavallaan ja mielikuvitus saattaa muokata unia hyvinkin erikoisilla tavoilla.

    • Unijukka15

      Peili on selvästi minäkuva. On perustavasti tärkeää millainen peili on ja mitä siitä näkyy. Mutta samea peili tarkoittaa, että ... et näe itseäsi nyt selkeästi!
      Taas kerrat haluaisin unennäkijästä tietää esim.minkä ikäinen hän on ja missä elämäntilanteessa!? Kaksi kynttilää on siis pariskunnan symboli ja punainen väri liittyy rakkauteen ja hedelmällisyyteen. Siis kysyn unennäkijältä mikä on nyt rakkaustilanne!? Onko jotakin päättynyt?!
      Ja millainen se talo oli, josta hienot huonekalut vietiin pois ja minne niitä vietiin?! Vai oliko se niin, että niitä tuotiin siitä autosta?! Tässä unessa on mukana varoitustakin, se samea peili etenkin, mutta täsmennystä kaipaisi se millainen talo ja tunnelma siellä oli ja minne niitä huonekaluja siis vietiin?!

    • Unijukka15

      Olen pahoillani, luin täsmennykset vasta jälkikäteen ed.viestin!
      Kuitenkaan se ei selvinnyt minne niitä huonekaluja vietiin!? Oletko tällä hetkellä riippuvainen jostakin?! Mietin sen näin, koska vieraat(??) miehet tuntuvat kanniskelevan huonekaluja(si??) ... Vai tuntuuko tuo koko miljää vieraalta?!
      Niin, ja talvimaisema sekä huonekalujen maalaaminen kertoo mielestäni jotenkin siitä, että aiot siirtyä "henkisempiin" asioihin tai sitten että tarvitset ylipäätänsä rauhoittavia asioita ja hiljentymistä elämässä. Koska antiikkihuonekalut ovat muuten raskaat ym. ... Mutta se tieto on merkitsevä, mikä on unennäkijän elämäntilanne tällä hetkellä!?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      144
      2287
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      174
      1369
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1167
    4. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      79
      1078
    5. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      168
      1067
    6. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      89
      1053
    7. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      96
      1005
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      49
      937
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      910
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      63
      822
    Aihe