Aihe

Säkylän liikealue

ketjun_avaaja

Mitäs mieltä varsinkin paikalliset ovat tuosta Säkylän liikealueeksi nimetystä pellosta? Mahtaakohan sinne tulla muuta liiketoimintaa sen lisäksi, että sieltä löytyy Alko ruokaosastoineen? Toki siellä ABC:n polttoaineasema löytyy myös. On puhuttu siitäkin, että Hesburger olisi ostanut siivun tuolta alueelta. En kuitenkaan ole kuullut tai lukenut, millä aikataululla ketju mahtaa pikaruokalansa sinne rakennuttaa vai rakennuttaako ollenkaan.

64

1352

  Vastaukset

  • Voisi olla melkoinen jymypaukkua Säkylälle, jos pitäjään saataisiin Prisma ja K-citymarket oheismyymälöineen ja -ravintoloineen. Tällöin S-marketilta vapautuvaan liikekiinteistöön voisivat muuttaa Siwa, Välipala, Posi ja Matkahuolto. Nykyisen Siwan rakennuksen voisi purkaa, jotta Kleemolantietä voitaisiin siitä leventää ja/tai uusi Siwa-keskus saisi lisää parkkitilaa. Ja vaikka Lidl ilmeisesti yleensä pyrkii itse rakennuttamaan liikekiinteistönsä ja Suomessa ketju kuuluu K-ryhmän suurimpiin kilpailijoihin, voisi Kesko silti myydä nykyisen paikkansa Säkylästä Lidlille. Ja mikäli kuntaan saataisiin vielä myös M-market, saataisiin lähikaupparintamallekin lisää kilpailua.

   Toinen vaihtoehto voisi olla se, että S-ryhmä rakennuttaisi Säkylän ABC-jakamonsa viereen uuden S-marketin. Myymälä voisi olla isompi kuin nykyinen ja parkkitilaa voisi olla enemmän. Tällöin nykyiseltä S-marketilta vapautuneisiin tiloihin voisivat muuttaa Siwa, Välipala, Posti, Matkahuolto ja Alko. Mahdollisesti sitä liikekiinteistöä voitaisiin laajentaa. Nykyisen Siwan rakennus purettaisiin samalla verukkeella kuin tuossa ylemmässä vaihtoehdossa. Ja kun Alko on muuttanut nykyisen K-kaupan yhteydestä pois, voitaisiin itse K-supermarketia laajentaa. Pullohuone siirtyisi Alkon nykyisiin tiloihin ja pullokoneet siirtyisivät samalle puolelle sisäänkäyntiä. Myymälätilaa voitaisiin laajentaa nykyisen pullohuoneen verran. Näin ollen K-supermarket laajentuisi ilman, että itse liikekiinteistöä tarvitsisi ainakaan merkittävästi laajentaa. Tosin M-marketin ja tässä vaihtoehdossa myös Lidlin tulo Säkylään olisivat enemmän kysymysmerkkejä. Mistä näille ketjuille saataisiin tilat, jos edes toinen näistä joskus päättäisi Säkylään tulla?

   Mutta aika sitten näyttää, josko tuo "liikealue" joskus saisi lisää liiketarjontaa. Mielenkiintoista kyllä olisi, jos joskus tosissaan tulisi.

  • Hei Teijo.
   Koskas mennää hesel? Mää voin tarjota...

   • Hei Esko!

    Mennään tänään kokouksen jälkeen kunnanvirastolta Huittisiin. Sieltähän löytyy kaksi Heseä. On ollut pitkään ennen kuin Säkylään on saatu yhtäkään, ja nuo Huittisten Hepsukathan ovat lähimmät mitä Säkylän kunnanvirastolta katsottuna löytyy. Käydään molemmissa niin saat kunnolla tarjota!


   • Juu, mennään vaan. Tuu hakeen mut virastolta kyytiin.


  • Ei kauppaliikkeitä! Niitä on jo tarpeeksi.
   Kylpylähotelli, iso tanssi ym paviljonki, kalamarkkinat(sisävesi) se on nyt in! Toritoiminan edelleen kehittäminen, keskustan alue viihtyisäksi. Hyvinvointi paikkakuntana pitäisi markkinoida. Karavaanari-/leirintä alue takaisin.

   • Tanssipaikoilla olisi kysyntää, etenkin talvella, kun Merikievari muuttuu pakolaiskeskukseksi. Samoin kylpylähotelli ja karavaanialue lisäävät luontomatkailua. Mielestäni niin Raumalle, Huittisiin kuin Turkuunkaan ei ole turhan pitkä matka pyhäjärviseudulta.


  • Säkylän Peltityö Oy ja Esperi Care ovat nyt ostaneet omat siivunsa tuolta pellolta. Saapi sitten nähdä, mihin tilanne johtaa.

   • hampun viljelyyn kasvihuoneis


  • http://keskustelu.suomi24.fi/t/11901426/missa-euran-hesburger

   Missä Euran Hesburger -ketjussa puolestaan kovasti toivottaisiin lisää liiketoimintaa. Tosin siinä lähinnä puhutaan Eurasta. Ottaen huomioon, että Euran, Säkylän ja Köyliön muodostamalla alueella asuu lähes 20 000 asukasta, voisi jo tuo puoltaa enempi erikoisliikkeitä Pyhäjärviseudulle. Varsinkin kun otetaan huomioon, että mitä ilmeisimmin Yläneeltäkin käydään paljon Säkylässä kaupoilla. Mutta näinhän se tosiaan on, että esimerkiksi Eurasta on niin näppärä matka Raumalle isompien kauppojen perässä ja Harjavaltaan esimerkiksi Lidlin ja Hesburgerin perässä. Säkylästä ja Köyliöstä taas on varmastikin totuttu melko lailla käymään Huittisissa erikoisliikkeiden perässä ja varmasti myös Kokemäellä. Yläneeltäkin varmasti myös Loimaalla. Melko hajanaista toki on tuon asian suhteen. Hinnerjoki-Honkilahti-linjalta asioidaan varmaan myös Laitilassa.

   Toisaalta on melko surkuhupaisaa, kun Säkylän kunta on yhtä kauppaa varten satsannut ties kuinka paljon rahaa tuohon liikealueeksi nimettyyn peltoon. Sinnehän piti alkujaan tulla uusi S-market, joka olisi Säkylän nykyistä myymälää kaksi kertaa isompi ja parkkitilaa olisi ollut neljä kertaa enemmän. Jos S-ryhmä ja K-ryhmä olisivat molemmat tosissaan sinne tulleet, satsaukset olisivat olleet enemmän ymmärrettävissä. Nykyisen liikealueen puitteissa täytyy sitä liikenneympyränkin paikkaa ihmetellä. Nykyisen S-marketin risteyshän olisi ollut se kaikista paras paikka Säkylässä, mihin sen ympyrän olisi voinut sijoittaa. Mutta näillä mennään.

  • Tämän päivän Alasatakunnasta luin, että Hesen pitäisi valmistua ensi vuoden aikana Säkylän liikealueeksi nimetylle pellolle. Kaiketi rakennustyötkin aloitetaan ensi vuoden puolella, kun tätä vuotta on enää niin vähän jäljellä. Ja kun on joulua jo niin liki ja sen jälkeen tulee pian uusi vuosi ja sen jälkeen pian loppiaista... Mutta katsotaan sano lääkäri ku putkii korjas! Saas nähdä miten käy.

   • Kun ottaa huomioon veronmaksajien ostokyvyn niin ei ole ihme ettei sitä S-Markettia siihen pellolle rakenneta. Ostokset tehdään nykyään internetin kautta joka aiheuttaa sen että pienet erikoisliikkeet joutuvat lopettamaan. Jos halutaan että työntekijöillä on töitä niin pienten erikoisliikkeiden verotusta pitää laskea reilusti sillä nykyinen veropolitiikka ei suosi pienen erikoisliikkeen pitämistä. Osuuskauppa Keulalla meni taloudellisesti huonosti kun ei ole varaa rakentaa uutta S-Markettia sinne pellolle. Uusi Säkylän K-Supermarket on sopivan kokoinen Säkylän kokoiseen kuntaan. Samalla kun käy ruokaostoksilla niin samalla pääsee hakemaan lastin viinaa kun se Alko on samassa kiinteistössä K-Supermarketin kanssa.


   • pikkujoulut kirjoitti:

    Kun ottaa huomioon veronmaksajien ostokyvyn niin ei ole ihme ettei sitä S-Markettia siihen pellolle rakenneta. Ostokset tehdään nykyään internetin kautta joka aiheuttaa sen että pienet erikoisliikkeet joutuvat lopettamaan. Jos halutaan että työntekijöillä on töitä niin pienten erikoisliikkeiden verotusta pitää laskea reilusti sillä nykyinen veropolitiikka ei suosi pienen erikoisliikkeen pitämistä. Osuuskauppa Keulalla meni taloudellisesti huonosti kun ei ole varaa rakentaa uutta S-Markettia sinne pellolle. Uusi Säkylän K-Supermarket on sopivan kokoinen Säkylän kokoiseen kuntaan. Samalla kun käy ruokaostoksilla niin samalla pääsee hakemaan lastin viinaa kun se Alko on samassa kiinteistössä K-Supermarketin kanssa.

    Tiedä sitten kuinka huonosti Osuuskauppa Keulalla menee jos on varaa rakennuttaa Rauman Pohjoiskehälle oma S-market. Olisi kuvitellut Säkylän uuden S-marketin tulevan ennen kuin alettiin suunnitella tuota Rauman Pohjoiskehän S-marketia ja sen lisäksi Kauttuan Salea. Säkylän uudesta myymälstä kerta alettiin silloin aikanaan hypettää paljon aikaa ennen noita kahta muuta myymälää. Toisaalta, kunnanjohtaja vaikutti joku kerta olevan varma, että uusi S-market myös tulee aikanaan tuolle liikealueelle. Tämän vaikutelman ainakin helposti sai joskus kun lehdestä tuli kunnanjohtajan juttu luettua.

    Mutta tässä nyt tällä kertaa tämmönen marmatus. Ja toki tuo Säkylän nykyinen S-marketkin on ihan kivan kokoinen. Onhan se jopa isompi kuin tuo Säkylän nykyinen K-supermarket. Ja eihän täältä tosiaan ole pitkä matka vaikkapa Euraan tai Huittisiin isompien kauppalähteiden perään.


  • Osuuskauppa Keula rakentaa uuden ruokakaupan Säkylään.

   Osuuskauppa Keula teki päätöksen asiasta.

   Kysymys kuuluu.

   Minä vuonna?

   • Pitää paikkansa. Luin sen tänään paikallislehdestä. Tosin sen mukaan sitä markkinoitiin vasta vuonna 2010, kun itse muistin siitä jo kirjoitetun vuonna 2009. Mutta aikoja sitten piti tulla ennen Säkylän nykyistä K-kauppaa, Kauttuan Salea ja Rauman Pohjoiskehälle rakennettavaa S-marketia. Noista kolmesta kaupasta ei ollut kuitenkaan tietoakaan silloin, kun Säkylän uuden S-marketin piti tulla tuolle liikealueelle.

    Aikaisemmin tänä vuonna sain uudestaan lukea siitä, että Hesburger on myös saanut luvan rakennuttaa pikaruokalansa tuonne pellolle. Tosin käsittääkseni se sai sen luvan jo viime vuonna, mutta ilmeisesti tämän vuoden puolella tuli jokin varmistuneempi päätös? Tämän vuoden puolella pitäisi kuitenkin Hesen jo olla Säkylän liikealueella.

    Aikoinaan S-Keulalla oli käsittääkseni suunnitelmia rakennuttaa polttoainepisteensä Pikatien toiselle puolelle, ilmeisesti linja-autotallien viereen. Olen kuullut myös siitä, että kyseisen pellon kunta olisi saanut haltuunsa pienemmällä hinnalla kuin tuon Pikatien ja Rantatien välisen pellon. Isompi hyöty sen pellon myymisestä eteenpäin olisi ollut kunnalle kuin tuon, mikä nyt sitten nimettiin liikealueeksi. Mutta peltoidylli on tärkeä, sitä ei missään nimessä saa rikkoa! Tiedä sitten, meinataanko Pikatien toiselle puolelle koskaan rakennuttaa liiketoimintaa. Pitäisi varmaan olla paljon isompi kunta väkimäärältään ja läpikulkijoistaan jne. Tällöin voisi olla nykyistä todennäköisempää, jos sinne enää mitään kauppatoimintaa voitaisiin kaavailla.

    Mutta katsotaan, mihin asiat johtavat. Uusi S-market voisi olla hyvä piristysruiske Säkylälle. Vaikka kauppa jäisikin samaan kokoluokkaan nykyisen kanssa, parkkipaikka voisi olla väljempi. Plussaa tietysti olisi, jos sen lisäksi myös kauppa olisi väljempi. Vaikkakin kuuluu kilpailevan ketjun etuihin. Mutta väljempi parkkipakka nyt ainakin olisi toivomuslistalla, jos Säkylään uusi S-market tulisi.

    Nykyiseen S-marketin kiinteistöön voisivat muuttaa ne palvelut, jotka nykyisin sijaitsevat entisen Ruokavaraston kiinteistössä. Saataisiin niillekin väljemmät tilat. Toisaalta eri asia saattaisi olla silloin, jos Kesko virallisesti hyväksytään Lähikauppa-konsernin omistajaksi. Kannattaako Säkylän kaltaisessa kaksi Keskon kauppaa kerralla? Varsinkaan sitten, jos Kesko päättäisi muuttaa Lähikaupan kauppojen nimet oman konserninsa nimen alle?

    Metkahinnan entinen kiinteistö on sikäli tyhjänä, että kauppatoimintaa siinä ei nykyisellään niin harrasteta. Taitanee olla kyseisen kaupan varastotilana. Tiedä sitten, myykö Metkahinta sen kiinteistön, jos sopiva tulija joskus löytyy.


  • Onhan tuo ohikulkutien Köyliön puoleinen peltomaisema ainutlaatuinen ihan maan laajuisestikin ajatellen ja sitä tullaan ihastelemaan bussilasteittain aina Kiinasta asti. *Huoh*

   • Käytännöllisyys ennen lietteen ihailijoita! Ja miksi ihailla joistain busseista peltoja, lentokoneistahan ne ovat paremmin nähtävillä. Tuo paloaseman vieressä oleva pikatien risteys on edelleen se vilkkain mitä Säkylästä löytyy. Ja mikäli se liikenneympyrä olisi saatu kyseiseen risteykseen, siitä olisi näppärästi päässyt myös tuolle tehdylle liikealueelle joko Pyhäjärventien tai pikatien kautta. Eräs perustelu ympyrän sijainnille annettiin, että se olisi mennyt liiaksi risteyksen pelloille. Mutta koukkaahan se tuossakin risteyksessä sen verran peltojen kautta kuin olisi tuossa paloaseman viereisessä pikatien risteyksessä mennyt.


  • Älkää nyt mitään Prismoja kuvitelko. Ei sinne käpykylään s-markettia kummempaa kannata perustaa. Loimaalla ja Raumalla on jo Prismat, ei niitä joka kylään riitä.

   • Se olikin pähkähullu ajatus. Mutta onhan se Loimaankin Prisma melko pieni kantamaan sitä nimeä, lähinnä samaa kokoluokkaa Euran S-marketin kanssa. Miksipä siis Säkylään ei kannattaisi pientä Prismaa perustaa? K-citymarket Loimaalla on puolestaan myös yllättävän pieni kantamaan nimeään. Eipä tuo pyöri sen isomissa kokoluokissa Huittisten K-supermarket Lautturin kanssa. Miksipä ei siis Säkylässäkin kannattaisi myös pieni K-citymarket?

    Loimaalla onkin yllättävää, että K-citymarket ei ole saanut yhteyteensä oheismyymälöitä. Yleensä kuitenkin Prisma ja K-citymarket kattavat molemmat myös oheismyymälöitä ja ravintolamaailmaa, mutta Loimaan K-citymarket on yllättäen jäänyt ilman. Jos Säkylään tulisi Prisma ja/tai K-citymarket, eipä varmaan kannattaisi kuvitella muualle pitäjään sen enempää kauppoja. Korkeintaan joku Siwan tai R-kioskin tyylinen saattaisi toki myös jäädä, mutta tuskinpa sen enempää mitään kauppaa tai kioskia. Ja toisaalta, kyllähän Euran S-market on hyvä kauppa siihen hätään, jos ei vaikkapa viitsi lähteä Raumalle, Turkuun, Poriin tai muuallekaan Prisman perässä. Tosin nuo kolme tulevat heti ensimmäisenä mieleen, jos haluaa päästä isommille ostoksille hypermarketteihin. Turun suunnilla on sitten myös Raisio Myllyineen.

    Loppujen lopuksi siis Eura ja Huittinen ovat Säkylästä katsottuna hyviä "hätävarapaikkoja", jos ei haluta mennä vielä kauemmas vielä isommille markkinoille. Ja miksi ei Kokemäkikin, jos täytyypi siellä hoitaa poliisiasioita.

    Vielä 1990-luvulla Säkylän kylänraitti oli käsittääkseni elinvoimaisempi kauppaketjujen riittävyydessä lamasta huolimatta. Mutta taisipa se lama joka tapauksessa tehdä iskunsa, ja näin pieneen paikkaan on tosiaan hankala saada mitään isompia kauppayksiköitä. On kuitenkin totuttu esimerkiksi Huittisten kauppoja totuttu hyödyntämään. Hesburger on tosiaan näillä näkymin jo tämän vuoden puolella valmistumassa, eikä S-ryhmä olekaan luopunut ajatuksesta siirtää Säkylän myymäläänsä ABC-jakamonsa viereen. Saas nähdä, saadaanko Säkylään joskus Lidl.


  • Wal-Martin miehet on nähty uudella liikealueella. Me mitään tuulipukukansan Natsisiwaa kaivata!

  • Joo-o. Ja Veholla puhuttiin, että siihen tehdään mersun myyntipalatsi ja huoltopiste AMG malleille. Teijo oli semmosen siihen halunnu tehdä

  • Kovasti keskustelussa ihannoidaan kaupan tuovan "piristysruiskeen" kylälle. Ei kauppa tuo kylälle vaurautta, mutta pienikin työllistävä yritys tuo. Mutta tätä eivät Säkylän päättäjät sisäistä. Ulos on "tuuletettu" lännen konepaja (Loimaalle), vaateneulomo (viroon), vaateliike (Huittisiin), urheiluvälinekauppa, valokuvausliike, varaosamyymälä (Euraan), ym. Suurella hartaudella halutaan Hese liikealueelle (yksi liike), joka maksaa veronsa Turkuun. Totuuden nimissä pitää sanoa, että väestö alueella vähenee niin suurella nopeudella, että arvaillaan vaan kumpi seuraavaksi lähtee Säkylästä alko vai yhteiskoulu. Postin lähtö on jo käytännössä sinetöity ja pankkiautomaatti pysyy niin kauan kuin sitä tuetaan verorahoilla. Eikä tämä väestön miinuskehitys houkuttele paikalle kauppaketjuja enne kuin työpaikkojen myötä asukasluku kasvaa joka lisää toimeliaisuutta alueella.

   • Jos tarkoitat vaateliikkeellä Artemiiaa, sehän lähti Säkylästä Euraan. Säkylässä se perustettiin, jonka lisäksi toinen liike avattiin jossain vaiheessa Huittisiin. Nyt sitten Säkylän Artemiiaa ei enää ole, vaan sen toiminta siirtyi Euraan. Toinen myymälä on edelleen Huittisissa.

    Sikäli ei voi siis enää sanoa, että Artemiia olisi säkyläläinen ketju. Tosin en tiedä, voidaanko sanoa euralaiseksi tai huittislaiseksi. Huittisissa Artemiia on ollut siis paljon pidempään kuin Eurassa, mutta Säkylässä se siis aikoinaan käsittääkseni perustettiin. Mutta tyhjenevä kylä Säkylä tosiaan on.


   • Niinpä, olihan täällä aikanaan OraTop vaateneulomokin.


   • Ja Matin Tavarahallista sai haalareita.


  • Mistä mää nyt saan haalareita jos vaikka sattuis löytymään töitä?

   • En tiiä. Metkahinta myi vanhassa paikkaa työvaatteita jonkin verran, mutta nykyisessä paikassa en ole työvaatteita nähnyt myynnissä. Varmaan jostain naapurikunnasta tai -kaupungista löytyy, ainakin Huittisista. Ehkä myös Eurasta ja Kokemäeltä. Yksi vaihtoehto olisi ajaa Raumalle tai Poriin tai johonkin muuhun isompaan kauppayksikköön.


  • Kerta kaikkiaan hieno juttu! Yksi hyvä syy skoolata skumppaa tänään!

  • Mielenkiinnolla odotetaan myös, miten käy tontille, jossa Säkylän S-market nykyisin sijaitsee. Siwa on myynnissä, pystyykö joku ostamaan sen toiminnan? Tuleeko tuohon S-marketin nykyiseen kiinteistöön vaikkapa M-market, Posti, Matkahuolto ja Välipala? Mutta aika näyttää, miten senkin asian käy. Myös sen suhteen, milloin Hesburgeria aletaan rakennuttaa liikealueelle. Niin on lupailtu, että vielä tämän vuoden puolella valmistuisi sekin.

  • Hesen rakentaminen alkaa ensi kuukauden puolivälissä ja S-marketinkin rakentaminen myös ensi kuukauden aikana. Ainakin, jos on uskominen kunnanjohtajaan paikallislehden perusteella. Viimeisimmässä numerossa, joka tähän mennessä on julkaisut, näin väitetään.

   Ja jos joku pystyy Säkylän Siwan toiminnan ostamaan, varmaankin M-market tai Lidl. M-market ei ehkä niin selkeällä todennäköisyydellä vaadi itselleen uusia liiketiloja, jolloin nykyisen S-marketin kiinteistö saattaisi hyvin sille kelvata Välipalan, Postin ja Matkahuollon ohella. Jos taas Lidl tulisi, se mitä todennäköisimmin haluaisi itse rakennuttaa itselleen liikekiinteistönsä. Epätodennäköistä lienee, että molemmat liikeketjut tulisivat Säkylään ainakaan samoihin aikoihin. Toisaalta ei taida olla ihme, jos kukaan ei pystyisi Säkylän Siwan toimintaa ostamaan. Mutta katsotaan tosiaan, miten käy.

  • Kun katsoo tilastokeskuksen väestökehitystä alueella niin on tosi ihme jos alueelle tulisi lisää kauppoja, kunhan nykyisetkin pysyisivät pystyssä. Ja tuo "HESE" rakennetaan kunhan löytyy yrittäjä joka alkaa pyörittää liikettä. Turun "Hessuhan" vaan myy liikenimen ja tuotteet yrittäjälle sekä kerää voitot.

   • Ilmeisesti on löytynyt jo yrittäjä, joka alkaa pyörittää Säkylän Heseä. Toukokuussa paikallislehti mainosti, että kesäkuun puolessavälissä aloitetaan Säkylän Hesburgerin rakentaminen ja syksyllä se olisi jo valmis. Ja Säkylän uutta S-marketia aletaan myös tämän kuukauden aikana rakentaa. Jos kaikki menee suunnitellusti, olisi tuo kauppa pääsiäisenä valmis.

    Ja tosiaan, Säkylään on kylläkin hankala mitään kauppaliikkeitä sijoittaa, vaikka kovasti mainostetaan Säkylää hyvänä paikkana yrittää. Ainakin Metkahinnan omistaja joskus sanoi Säkylää hyväksi yrittäjäpaikaksi, ja tästä olisi tuo kaavoitettu liikealue osoituksena. Muistaakseni on joku muukin näin mainostanut. Toki puoliväli Turun ja Porin vilkkaalla välimatkalla voisi antaa osviittaa siihen, että hyvät olosuhteet kauppapaikoille Säkylässä olisi. Kuitenkin kun on totuttu käymään erikoisliikkeiden perässä isommissa paikoissa (Eura, Huittinen, Turku, Rauma, Pori...), hankala tänne takapajulaan on saada mitään erikoisliikkeitä. Ja kun väki helposti kaikkoaa isompiin asutuskeskuksiin, kukapa tänne ainakaan helpolla mitään uutta palvelutarjontaa sijoittaisi...


  • Nyt on kesäkuun puoliväli. Ei näy kaivinkonetta HESEN tontilla. Ei lehteen kirjoitettu ole yleensäkään totuus, vaan jonkun luoma utopia.

   • No, jos nyt halutaan kunnolla pilkkua viilata niin jotakuinkin huomenna se tämän kuukauden puoliväli tulee täyteen. Oikeastaan, kun huominen vuorokausi vaihtuu ylihuomiseksi. Mutta tosiaan tiukkaa tekee, jos meininkiä on aloittaa Säkylän Hesen rakentaminen vuoden 2016 kesäkuun puolessavälissä. Ja aikanaanhan on todettu, että se olisi jo tämän vuoden aikana valmis. Katsotaan, miten käy. Saapi nähdä, milloin sen Hesen rakentaminen sitten tarkalleen alkaa vai alkaako milloinkaan.


   • Tiedä sitten odotellaanko ensin, että niin sanotusti saadaan Kuhinat alta pois ennen kuin aletaan rakennella Säkylän Heseä ja uutta S-marketia. Mutta aika näyttää, koska niitä tarkemmin aletaan rakennella vai aletaanko niitä rakennella koskaan.


  • Tämän päivän paikallislehdessä mainostetaan, että Säkylän uuden S-marketin rakentaminen aloitetaan lähiaikoina. Sen yhteyteen muuttaa Säkylän apteekki, joka myös saa nykyisiä isommat tilat käyttöönsä. Hesestä ei ole tämän kuukauden aikana mitään tarkempaa informaatiota jaettu ainakaan Alasatakunta-lehdessä. Mutta aika näyttää, millä aikajänteellä S-marketin ja apteekin sekä parkkipaikan rakentaminen aloitetaan. Olisikohan Hesen rakennuslupa kuitenkin tullut sen verran myöhään, että ei sen takia ole vielä sen rakentamista Säkylään aloitettu? Hämäävää kuitenkin mainostaa varmana, että tämän kuukauden puolivälin kieppeillä aloitettaisiin sen rakentaminen, jos ei oikeasti aloitetakaan.

  • Tämän päivän paikallislehdessä mainostetaan, että Säkylän K-supermarketia laajennetaan. Tiedä sitten tuliko paineita, kun tuo suunniteltu S-market tulisi olemaan nykyistäkin isompi. Tosin S-marketin rakentaminen piti alkaa jo tämän kuukauden aikana ja Hesenkin rakentaminen kesäkuun puolessävälissä jotakuinkin. Taisivat molemmat myöhästyä noista suunnitelmistaan, kun kumpaakaan ei ehditty tässä kuussa aloittamaankaan. Eri asia sitten lienee, jos ovatkin jo tänään ehtineet saamaan rakentamiset aluilleen.

  • Käykää Jossun grillillä jos noin kovasti hiukoo. Maan parhaat hampurilaiset odottaa syöjiään...

  • No niin, nyt on kaivuutyöt aloitettu S-marketin ja Hesburgerin tonteilla. Eivätköhän ne siitä valmistu ajallaan! Saapi nähdä, milloin K-supermarket aloittaa laajentamisensa. Sen olisi voitu toki tehdä jo heti alkuunsa nykyistä isommaksi, jotta ei nyt saman tien olisi tarvinnut laajennella. Tosin oltaisiinko siinä sitten haluttu ensin hakea tuntumaa, miltä uusi kauppa vaikuttaisi...

  • Paikallislehden eilisen julkaisun perusteella Säkylän Hese aukaistaan 9.11.2016 klo 9, eli aika tarkalleen viikon päästä. Ensi kesänä saa sitten terassin.

   Kun S-market on muuttanut apteekin kanssa rakenteille olevaan uuteen kiinteistöön, on mielenkiintoista nähdä, miten käy sen tontin missä S-market toistaiseksi sijaitsee. Siwakin on myynnissä, tosin lienee haastetta löytää uutta toimijaa Säkylän Siwalle. Toki M-market ja Lidl lienevät todennäköisimmät sikäli, että toinen niistä voisi toiminnan ostaa. Mutta aika näyttää, todennäköisesti jäänee nykyistä selvästi tyhjemmäksi kyseisen tontin kauppatoiminta.

  • No niin, Säkylän nykyisellään ainoat ruokakaupat ovat molemmat siirtyneet liikealueeksi nimetylle pellolle. Kumpikin on nyt tilavampi kuin koskaan kyseisen ryhmän kaupat ovat koskaan Säkylässä olleet. Mielenkiintoista olisi, josko tontille, mistä S-market muutti ja Siwa lopetettiin, tulisi vaikkapa jonkinlainen liikekeskus. Siihen voisivat Välipala ja Matkahuolto siirtyä, jonka lisäksi siihen voitaisiin koittaa houkutella joko Lidliä, M-marketia tai Tokmannia mukaan. Tosin eipä taida Tokmannille tila riittää kyseisellä tontilla, vaikka kuinka purettaisiin nuo kaksi rakennusta ja rakennutettaisiin tilalle isompi kiinteistö. Ja vaikka Lidl jollain ilveellä Säkylään tulisi ja tuolle nimenomaiselle tontille, eipä taitaisi tila siltikään riittää uudessakaan rakennuksessa koko liikekeskukselle. M-market jos tulisi niin silloin saattaisi tila riittää mainitunlaiselle liikekeskukselle. Mutta lienee melkoista haihattelua, että joku tuosta kolmikosta Säkylään tulisi. Jos tulisi niin todennäköisin taitaa olla Lidl. Sekin jos tulisi niin varmaan haluaisi itse rakennuttaa kiinteistönsä, etenkin jos kokevat S-marketilta vapautuneen kiinteistön vastentahtoiseksi. Kauppatoiminta ja muu vastaava on Säkylästä sen verran kaikonnut, että sinänsä on varmasti hankalaa löytää kyseiseen pitäjään uusia toimijoita sillä saralla.

  • Ei se paljon parantunut entisestä, ainoastaan parkkipaikat lisääntyivät, mikä on ymmärrettävää koska ei sieltä peräpelloilta ostoksia kukaan viitsi kantaa asunnoille, kesällä ehkä polkupyöräällä. Ainoa kiihoke pelloilla olevaan kauppaan on Alkon myymälä, kauppa muuten ei muuttunut entisestä isommaksi, eikä muutenkaan juuri edukseen.

   • Pyhäjärventie ja Rantatie ansaitsisivat nykyistä enemmän viriävää kauppatoimintaa, jotta kylänraitti ei niin näivettyneeltä näyttäisi. Varsinkin Pyhäjärventie on edelleen se selkein "sisäänkäynti" kylälle. Mutta hankala tosiaan näin pienelle paikkakunnalle on saada uutta kauppatoimintaa...


  • Säkylän laajennetun K-Supermarketin yhteydessä on uutta vapaata tilaa 150 neliömetriä joten siinä on hyvä paikka aloittaa yrityksen perustaminen.

   150 neliömetriä antaa mahdollisuudet monelle yritykselle.

   • R-kioski ja Posti. Tosin silloin jäisi lisää tyhjää liiketilaa Pyhäjärventien varteen. On se vaikeaa!


  • kovasti on säkylässä on ollut positiivista pöhinää liikerakentamisessa mutta riittääkö asukkaita syntyvyys on jopa romahtanut vähän outoa varuskunta paikkakunnalle pyhäjärven luonnollinen vetovoima on jätetty hyödyntämättä missä on fasiliteetit turisteille ja mahdollisille uusille muuttajille ??

  • Gloria-keittiöiden pop up -myymälä saapuu K-Supermarket Säkylän yhteydessä toistaiseksi tyhjänä olleeseen liiketilaan 7.3.-10.3.2018 ajaksi. Kellonaikoja en asian suhteen tiedä.

  • Säkylään voisi oikeastaan riittää Halpa-Hallin kaltainen myymälä, jossa yhdistyisivät ruokakauppa, tavaratalo ja mahdollisesti jopa ravintola. Pankki-, kirjasto- ja terveyskeskuspalveluita sellainen myymälä ei tosin tarjoa, joten molemmat pankit, kirjasto ja terveyskeskus toki jäisivät Halpa-Hallin kaltaisen myymälän ehkä tullessa. Mutta tulipa todettua tällainenkin heitto ilmoille.

   • Tai no, apteekin ja Alkon palveluita Halpa-Halli ei pysty tarjoamaan. Nuokin voisivat jäädä, jos kysyntää riittää.


   • Niin, ja Halpa-Halli ei ole auki sunnuntaisin. Näin ollen pitäisi olla joku kilpaileva kauppaketju, joka tarjoaisi ainakin tässä mielessä kilpailua. Lidl voisi tämän lisäksi tuoda kilpailua myös sillä, että sitä ainakin mainostetaan halvaksi paikaksi käydä ostelemassa juttuja. Ja mikäli kannattavuus riittää, voisivat Alko ja apteekki olla osana samaa kiinteistöä Lidlin kanssa. Pick'n'Pay tuskin tulee, koska näillä näkymin se on tulossa Huittisiin. Ei taida kannattavuus riittää sen vertaa, että ainakaan tässä vaiheessa useampaa myymälää voitaisiin kaavailla kerralla kuin korkeintaan yhtä.


   • Toki Säästömarket olisi Säkylän mittakaavassa osuvampi kuin Halpa-Halli. Se tosin ei kata ravintolaosuutta, mutta kenties joku ruokalakin mahtuisi pitäjään siinä missä nytkin. Mutta eipä siinä mitään, kyllä nykyiselläänkin toimeen tullaan.


  • Suuret on teillä puheen ja pellolle, kaikki mahdolliset liikeyritykset. Säkylästä etsin Porilaisena ja entisenä Karhusuon Säkyläläisenä päiväruokailupaikkaa noudettavasta pöydästä saadakseni monipuolista ruokaa ja hinta tulee olla alle 10,00 euroa. Mutta kertokaa mistä Säkylästä vastaava löytyisi ja voisi pysyvästi käydä samassa paikassa päiväruokailulla. Miten Säkylässä on hoidettu jalkakäytävä pyörätie yhdistelmät, että kaikilla olisi niin monipuolisilla kulkuneuvoillakin käydä palvelu paikoissa, tien ulkopuolelta. Porissa voi lähes, joka puolella kaupunkia käydä ruokailemassa seisovasta pöydässä lähes aina 500 metrin säteellä ja vatsa tulee täyteen terveellisellä ruualla alle 10.00 eurolla. Mutta jos otat voileivän ja kahvin, hinta ei ole halpaa vaikka ennemmin kannattaisi syödä ruoka ravinto hyötynä. Monet liikkuvat rajoitteisina, mitä erilaisilla neljän ja kolmen pyörä, sähkö ja moottori, sekä sähköpuörillä peleillä mainitut alkavat olla hyviä asiakkaita.

  • Kyllä Herra J-lle täytyy abc:t avata ettei tarvi joka päevä huittissa syödä ja tankta amis valoilla pilattua vw-transportteria.

  • Kiinteistöä, missä S-market viimeksi oli, on jonkin aikaa koitettu myydä tai vaihtoehtoisesti siihen on koitettu saada vuokralaista. Ainakin Pikatielle näkyvällä ikkunalla on ollut sellaisia papereita, missä tällaisista on ilmoitettu. Toki siihen voisi olla mahdollista saada Lidl tai joku muu toimija. Lidlille voisi olla riittävä markkina-alue Säkylöineen, Euroineen ja Yläneineen, ja mistä kaikkialta niitä asiakkaita esimerkiksi vilkkaina toripäivinä paikkakunnalla käykään. Mutta aika näyttää mikä toimija siihen tulee vai tuleeko kukaan.

   Terveisin ketjun avaaja.

  • Uusimpana toimijana kohta aloittaa autopesula ja kovaa vauhtia nousee myös rivitalo. Eipä näy pellosta enää kuin rippeet.

  • Torillekin löytyisi sopiva paikka liikealueelta, sehän voisi sijoittua kummalle puolelle tahansa Koppalankujaa. Tosin olikohan jompikumpi puoli varattu Kaino-kaupalle tai jonkulle muulle toimijalle? Ilmeisesti se Palomiehentien ja Koppalankujan välinen osuus?

   Terveisin ketjun avaaja.

  • Koppalantien varrella on nyt jonkin aikaa ollut rivitalo K-Supermarketin vieressä, ja saman tien toiselle puolelle rakennetaan toista. Tiedä sitten kaivataanko Vähäkylän koulua takaisin, mikäli asutus nyt painoittuu tuon liikealueen tienoille Vähäkylän entisen koulun vierustalle. Tosin tuo koulurakennus on ollut jo suunnilleen 15 vuotta varattu, joten mahdollinen uusi koulu tarvitsisi uuden pihapiirin ja sinne ainakin yhden uuden rakennuksen. Ja kun vastikään oli kunnalla paineita miettiä kouluverkostoa uudelleen toiseen suuntaan, lienee turha odotella uusia kouluja Säkylään ainakaan lähivuosina.

  • Pelkään pahoin, ettei koppalankujalle muuttava porukka kauheasti käy Pampersia lähikaupoista ostamassa. Eikä näin ollen uudelle koulullekaan taida olla tarvetta.

   • Jeps. Taitavat nuo Säkylän mahdolliset lapsiperheet asustella likempänä paikkakunnan nykyisiä kouluja. Ja kun kunnalla tosiaan oli vastikään joitain paineita miettiä kouluverkoston supistumista, niin tuskinpa edes harkitaan uusien koulujen hankkimista paikkakunnalle. Pitäisi saada ensin lapsia siinä määrin, että edes nykyiset koulut saataisiin pidettyä ilman paineita yhdenkään lakkauttamisesta.


  • Voi tehdä siinäkin tiukkaa että nykyisiinkään riittää lapsia. Jossain oli tutkimus, että tällä vuosikymmenellä joka toinen koulu lopetetaan kun lasten määrä jatkaa laskuaan.

   • Niin, nykyään taitaa olla suvaitsevaisempaa, mikäli kaikki eivät halua tai hanki muuten lapsia. Ainakin olettaisin, että ennen muinoin lasten hankinta olisi ollut enemmän itsestäänselvyys. Nykyisen Säkylän neljästä ala-asteesta Kankaanpään koulun oppilasalue voisi olla sikäli helpoin jakaa muiden kesken niin, että Vuorenmaalta oppilaat menisivät Huovinrinteen kouluun, Kankaanpäästä Isokylän kouluun ja Yttilästä Kepolan kouluun. Toki sekin vaatisi satsauksia, koska yhdeltäkään näistä alueista ei ole kevyeen liikenteen väylää yhteenkään mainituista kouluista tukemaan kävellen tai polkupyörällä koulumatkan tekoa. Ja kuskaaminenkin maksaa.

    Mutta liittyen enemmän keskustelun aiheeseen. Liikerakennuksen, jossa Säkylän S-Market viimeksi toimi, oli jossain vaiheessa tullut Pikatien puoleseen ikkunaan ilmoitus "MYYDÄÄN/VUOKRATAAN". Ja joku päivä kun ajelin Pikatietä pitkin ohitse huomasin, että kyseisessä rakennuksessa oli valo sisällä. Voi olla, että seuraavanlainen ehdotus on jo ollut tässä ketjussa. Mutta voisihan kyseiselle tontille rakennuttaa noiden kahden tilalle yhden rakennuksen, jossa toimisivat Lidl, Välipala ja Matkahuolto. Yksi Lidl voisi Pyhäjärviseudulla kannattaa, Säkylässä se voisi houkutella asukkaita paikallisten (köyliöläiset mukaan lukien) houkutella asiakkaita myös Yläneeltä ja peräti Eurassa. Vaikka Eurassa on enemmän kauppaliikkeitä, ilmeisesti asiakasvirrat vierivät Euran ja Säkylän välillä varsin mukavasti. Ja mikäli tämä kolmikko saataisiin luontevasti kahden rakennuksen sijaan vain yhteen rakennukseen kyseisellä tontilla, voisi se tuoda luontevammin parkkitilaakin tontille ja samalla lisäleveyttä Kleemolantielle kyseiseen kohtaan. Voipi olla pelkää haihattelua, mutta tulipahan ehdotettua!


  • Kepolan koulu kuulemma lopetataan. Miten käy Säkylän uuden liikealueen?

   • Sen puoleen olisi yllättävä veto, kun entisenä kuntakeskuksena Kepolan mieltäisi Kankaanpäätä isommaksi ainakin väkimäärältään. Sikäli myös oppilasmääränkin mieltäisi isommaksi. Tosin Kankaanpään koulussa oppilaita lienee laajemmalta rintamalta, kun Vuorenmaalla ei ole ollut enää vuosikausiin koulua ja oppilaat on sieltä kuskattu Kankaanpäähän. Ja ehkä Kankaanpään koulu on keskeisemmällä paikalla ottaen entisen Köyliön kunnan alueen huomioon. Suotavaa tosin olisi, että etenkin peruskouluja pystyttäisiin pitämään sen verran kuin suinkin, etenkin ala-asteikäisille pitkät koulumatkat tuntuisivat vielä pidemmiltä kuin peruskoulunsa päättäneille. Mutta poliitikot päättävät kuin päättävät, ota niistä politikoinneista sitten selvää!

    Enpä sitten tiedä vaikuttavatko nuo kouluverkostot vaikuttavat tuohon liikealueeseen, peruskauppapalvelut sieltä pellolta löytyvät niin sen kohtalo riippuu pikemminkin maksavista asiakkaista kuin olemassaolevista kouluista!


  • Taannoisen Kepolan koulun säilyttämiseksi kerätyn adressin mukaan se on Säkylän kaiken toiminnan alkulähde ja talouden rattaita pyörittävä moottori.
   Jos sen toimintaa edes uskalletaan kyseenalaistaa, loppuu koko Säkylän alueelta kaikki älyllinen elämä ja toiminta!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   391
   23818
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16014
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   393
   14822
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   11616
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   5912