Senioiriskootterit

eimullamuuta

Katu? kuvaan on alkanut ilmestyä ns. senioriskoottereita. Saavat ajella jalkakäytävillä ja kaupoissa sisällä. Porhaltavat vauhdilla suojatielle! Ovatko siis jalankulkijoita? Nopeutta näillä laitteilla 15km/h-kukaan ei edes juokse niin lujaa. Massaa on laitteen paino 100kg kuskin paino = 170kg. Ja lisäys ihan muusta aiheesta: mopoautoille kielto ajaa esim. pikateillä ja ainakin klo 24 jälkeen!

16

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • seonsähkäri

      Onhan noita ollut jo vuosikausia. Ovat (olemme) jalankulkijoita.

    • Ammattiautoilija

      Saa olla autoilijalla kännykkä korvalla tai päässä vikaa jos ei kykene havaitsemaan suojatietä lähetyvää senioriskootteria.

      Tai polkypyörää risteyksissä.

      "Hitto noita senioriskoottereita ja pyöriä kun kulkevat melkein kahtakymppiä, hidastaisivat risteyksissä jos haluavat elää." - Urpo joka ajaa autolla 60 km/h samassa paikassa.

    • UncleBen

      ”Enintään 15 kilometrin tuntinopeuteen kulkevat laitteet rinnastetaan potkulautoihin ja rullaluistimiin, joten niihin sovelletaan jalankulkijan liikennesääntöjä.

      Jos kulkupelillä pääsee enintään 25 kilometrin tuntinopeuteen, sovelletaan polkupyöräilijän liikennesääntöjä. Segwayta ja sen kaltaisia laitteita saa käyttää myös jalkakäytävillä kunhan niillä ajetaan enintään KÄVELYNOPEUTTA.”
      http://www.iltasanomat.fi/autot/art-1442464102245.html

      ”Tšekin pääkaupungin Prahan historiallisessa keskustassa saa nykyään väistellä alituisesti Segway-kulkuneuvoja. Turisteille myydään puolen tunnin Segway-kierroksia noin 30 euron hintaan, mutta toisinaan kuljettajat törttöilevät laitteilla ahtaan kaupungin kaduilla. Siitä syystä kaupunki haluaa rajoittaa ajamista.
      "Yritän parhaani mukaan ajaa lainsäädäntöä, jotta Segwayta ei rinnastettaisi jalankävelyyn", sanoo keskusta-alueesta vastaava kaupunginjohtaja Oldřich Lomecký uutistoimisto Reutersille.
      Hänen mukaansa laitteet aiheuttavat merkittäviä ongelmia Vanhassakaupungissa. "Täällä sattuu kymmeniä ongelmia ja törmäyksiä", Lomecký kertoo.
      Vuokraamot sanovat, että he pitävät kaikille turvakoulutuksen ja antavat asiakkaille kypärät. Opas
      on myös mukana Segway-kiertoajeluilla. LISÄKSI LAITTEIDEN NOPEUTTA ON RAJOITETTU.” http://www.hs.fi/ulkomaat/a1305986174854
      Samannäköisiä katuraasereita voi siis olla hitaampia ja nopeampia. Suomessa kahden yhdistetyn kelvin risteyksessä kohtaavat pp ja Segway, joista Segway vasemmalta. Pp olettaa, että Segway on myös ajoneuvo ( pp ) ja väistää, mutta tuleekin osuma, jonka jälkeen ilmenee, että pp onkin ajanut hitaan Segwayn eli jalankulkijan päälle. Jännä juttu, heh-heh...

      Jos ei asia vielä ole sekava, niin lisätään. Juopumuksissa laite katsotaankin moottoriajoneuvoksi, jonka rangaistavuuden alkoholiraja on 0,5 promillea ja vaikka ajettaisiin vain omalla pihalla tai tuvassa. http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kko/kko/2011/20110028

    • laitoo

      vielä laittomia kulkuvälineitä sellaselle joka ei ole liikuntavammainen.
      siis ei voi kävellä.

    • lakionlaki

      Kävelyä avustavan tai korvaavan laitteen käyttö on tähän saakka ollut sallittua vain vammaisille henkilöille. Tämä rajoitus on tarkoitus poistaa.

      Isompia, enintään 25 kilometriä tunnissa kulkevia laitteita saisi käyttää polkupyöräilijän liikennesäännöillä, mutta tasapainottuvia kulkuvälineitä kuten Segwayta saisi käyttää myös jalkakäytävillä sillä edellytyksellä, että niillä ajetaan enintään kävelynopeutta.

      Kuten polkupyörissä, näissä laitteissa täytyisi olla muun muassa heijastimet ja äänimerkinantolaite. Käyttäjän tulisi polkupyöräilijän tavoin myös käyttää kypärää.

      Kypärän käyttöä edellytettäisiin jatkossa pääsääntöisesti kaikilta sellaisilta mönkijöiltä, joissa ei ole turvakaarta.

      • 18-2

        Ainakaan polkupyöräilijöillä ei ole velvollisuutta käyttää kypärää. Tuskin on tulossakaan vaikka liikenneturha niin alunperin halusi. Sai suosituksen läpi, mutta pakkoa ei ole.


      • sähkärillä

        Missä sanotaan, että "sallittua vain vammaisille henkilöille" Kerro se minulle. Nyt ei riitä se, että on kuullut että joku on jossakin sanonu jonkun kertoneen....


      • lakiluke

        Missä sanotaan, että "sallittua vain vammaisille henkilöille" Kerro se minulle. Nyt ei riitä se, että on kuullut että joku on jossakin sanonu jonkun kertoneen....

        laissa se sanotaan,lue


      • kerropase

        määritelläänkö laissa vammainen? laki on yhdentekevä jos ei määritellä. itse en esimerkiksi voi kävellä, mutta voin pyöräillä. ei ole lääkärin papereita asiasta, mutta olen kävelyn osalta invalidi. ei niillä kalliilla rimpuloilla kukaan huvikseen aja.


      • sähkärillä
        lakiluke kirjoitti:

        Missä sanotaan, että "sallittua vain vammaisille henkilöille" Kerro se minulle. Nyt ei riitä se, että on kuullut että joku on jossakin sanonu jonkun kertoneen....

        laissa se sanotaan,lue

        Kerro se lainkohta, missä se on kirjoitettu


    • Hauskanen tä nykylaki...

      http://www.nettimarkkina.com/sahkopotkulauta/1315692 Tuolla ei saa ajaa liikenteessä... Mutta kun antaa hitsauskoneen laulaa 30 min ja laitetaan eturenkaaseen kiinni polkimet jotka pyörii renkaan kanssa samaa vauhtia, niin se muuttuu lailliseksi

    • sähkärillä

      "Ajoneuvolakia ei sovelleta vammaisen henkilön käyttöön valmistettuun, käsikäyttöiseen tai enintään 1 kW:n tehoisella moottorilla varustettuun pyörätuoliin tai vastaavaan apuvälineeseen, jonka suurin rakenteellinen
      nopeus on enintään 15 km/h."
      Trafin sivuilta. Tässä ei mainita luonnollisestikaan mitään siitä, kuka sitä sähkäriä käyttää. Se on suunniteltu vammaisen käyttöön, kuten käyttämäni kyynärsauvatkin ja monet muutkin apuvälineet. Ihan vapaasti niitä saa käyttää kuka haluaa.

    • Työmatkapyöräilijä

      Olisi kiva tietää mitkä on näiden laitteiden (skoottereiden ja sähköpyörätuolien)kuljettajan ajokelpoisuus vaatimukset. Eräs vammainen meinasi peruuttaa sähköpyörätuolilla ruokakaupassa päälle. 100 kiloisen laitteen alle ei ole kiva jäädä.

    • 37män

      "laitteilla 15km/h-kukaan ei edes juokse niin lujaa" Sanoi aloittaja.

      Jokainen vähän juoksua harrastanut juoksee mielestäni nopeammin.
      Vähemmän niistä on haittaa, kuin rollaattorista, ne kun ovat kapeampiakin.
      Usein olen niitä väylillä kohdannut, eikä ongelmia ole ollut. Johtuu varmaan niiden kuskien ikäviisaudesta. Kuskien pahin ryntäilyinto jo varmaan jäänyt menneisyyteen.

      • 37män

        PS,PS,PS
        "niihin sovelletaan jalankulkijan liikennesääntöjä" Hyvä hyvä
        Ne kulkevat vakaasti suuntaansa, eivätkä poukkoile sivusuunnassa sinne sun tänne.
        Matkanteko on siis ennalta arvattavissa.


      • sähkärillä

        Matkanteko on ennalta arvattavissa JOS muut tiellä liikkujat tietävät, että sähkäri noudattaa jalankulkijan liikennesääntöjä. Kaikki eivät sitä tiedä, ja joskus on tullut vastaantulijan taholta kiukkuisia kommentteja, kun eivät tiedä kummalta puolen pitäisi ohittaa. Esim. yhdistetyllä kevyenliikenteen väyllällä, jossa ei ole eroteltu keskiviivalla jalankulkijoita ja pyöräilijöitä. Siinähän on normaali oikeanpuoleinen liikenne, jossa jalankulkijan paikka on tien reunassa. Puolen saa valita. Pyöräilijän tulee väistää reunassa ajava sähkäri tien puolelta, mutta monesti on käynyt niin, että kiroileva pyöräilijä ajaa nurmikolle, kun ei tiedä miten menetellä.
        ps. pahaa pelkään, että tulevassa uudessa säännössä asiaa sotketaan entisestä niin, ettei kukaan tiedä miten ajetaan. (normienpurkutalkoot)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2695
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2282
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2030
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1759
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1666
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe