Amstaffin koulutus

pelästynyt

Miten amstaffi koulutetaan? Lähistölläni asuu amstaffi, joka tietääkseni on kiltti ihmisille, mutta murisee ja haukkuu pikkukoiralleni. Koska on aggressiivisen ja pelottavan näköinen olen ruvennut tätä amstaffia pelkäämään ulkoillesani koirani kanssa. Tietääksen tätä amstaffia ei ole mitenkään koulutettu, eikö kuitenkin näin iso vahva koira tarvitsisi jonkunlaisen koulutuksen?

10

428

  Vastaukset

  • Terrierinä amstaffi on innokas oppimaan.En näe mitään erityistä sen kasvattamisessa.Omani kanssa pärjään.Onko kyseessä nuori uros,joka mahtailee.Kysy omistajalta,miksi hänen koiransa ärisee.Pelätä sinun ei tarvitse,mutta jos ette pääse yhteisymmärrykseen,niin välttäkää kohtaamista.Oma urokseni on rauhallinen,kierrän mielellään isot urokset,jotka eivät koiraani siedä.Haukkuvat ja raivoavat jo kaukaa.Toimeen tullaan täällä turussa.

  • Niin kauan kun pysyttelet kauempana omasi kanssa, en usko että teille on siitä mitään vaaraa. Mentolisuihkeen voit varmuudeksi hommata, jos tilanne tulee. Vaaraton, mutta pysäyttää koiran siksi aikaa, että pääsette pakoon.
   Jos koira on uros, niin saattaa tosiaan mahtailla vain, mutta itse EN menisi liki, ellen osaisi koiria lukea hyvin. Parempi varoa, koska tahtoessaan saa pahaa jälkeä aikaan.

   Amstaffit on hienoja koiria ja ne pitäisi aina kouluttaa kunnolla yhteiskuntakelpoiseksi. Kuten kaikki koirat. Itsellä löytyy näitä muutama ja on kyllä upea rotu, kun tietää mitä tekee.

  • Ei ole sen vaarallisempia koiria kuin muutkaan, mutta juuri hihnassa ollessaan puolustavat kyllä omistajiaan :) jos on selvästi koiran tunteva omistaja hihnan päässä niin ei mitään hätää kulkea edes 10cm päästä niistä! Ihmisille ovat maailman rakastavimpia koiria, mutta toisia koiria kohtaan kyllä puolustavat omistajaansa (tai pihalla reviiriänsä)

  • Meidän amstaff kun oli murrosiässä, niin mahtaili juuri näille pienemmille koirille. Tyhmempikin osasi kuitenkin nähdä, kuinka ne pienet koirat oli koulutettu aivan päin kuusia ja sai myös isomman koiran ottamaan haasteet vastaan.

   Tosi yleinen juttuha tämän on katukuvassa, että näitä pienempiä koiria tulee hallitsemattomina kuin isoja. Toki se ei näytä yhtä pahalta kuin hallitsematon amstaff, mutta yhtä paha juttu sekin on.

   Tästä syystä saanen epäillä, että kaikki on lähtöisin osittain myös siitä pienestä koirasta ---> sen omistajasta.

   Peace.

   • Jokanen ihan itse huolehtii,ettei se oma oo vaaraksi muille.Pienet,ei oo lehtien mukaan raadelleet ihmisiä tai tappaneet muiden koiria .Mun koirat haukkuu,kun pelkäävät uhkaavasti tuijottavia koiria.Mut ne mun,ei oo vaaraksi kellekään.


   • tatjaana kirjoitti:

    Jokanen ihan itse huolehtii,ettei se oma oo vaaraksi muille.Pienet,ei oo lehtien mukaan raadelleet ihmisiä tai tappaneet muiden koiria .Mun koirat haukkuu,kun pelkäävät uhkaavasti tuijottavia koiria.Mut ne mun,ei oo vaaraksi kellekään.

    Ei ole raadellut ihmisiä tai tappanut toisia koiria , mutta löytyy tilastoja jotka kertoo että pienet koirat chihut, pomerianit ynnä muut ovat agressiivisempia kuin isot. Se miksi väitetään että isot koirat amstaffit, pitbullit ynnä muut olisivat agressiivisempia kuin pienet johtuu siitä että isot koirat tekevät pahempaa jälkeä kuin pienet koirat, joten niistä saadaan tehtyä lehti juttuja ynnä muuta.. Ei just nyt ole antaa linkkiä tilastoihin, mutta jos vastaat tähän viestiin ja haluat lähteitä väitteelleni niin kaivan ne sinulle.


  • Hei. Kuinka saada alle 3kk vanha uros pentu kävelemään hihnassa ja lähtemään pihasta pois? Johtuuko kylmyydestä?
   Ja ylimääräaten tavaroiden pureminen loppumaan.
   (Sukat,kädet, jalat, sohvanjalat ja (mielummin pahvi kuin herkku "luu")

  • Kouluttamalla ei saa rodusta ppis siihen jalostettuja viettejä ja luonteenpiirteitä .
   Jotkut rodut ei siedä muita koiria,eli käyvät kiinni jos käsistä tai hihnoistaan pääsevät.
   Kouluttaa voi vain omistaja itseään,et on super tarkka koiran kanssa,varmustelee ja ennakoi ettei koira pääse kenenkään koiran kimppuun.Mutta,yhtään vahinkoa se ei anteeksi anna,ja aina käyttää tilaisuuden .
   Amit ei varita,rähjää kuten sakut,mutta kiinni ne käy.Se yllättää ensikertalaisen,joka kuvittelee et koira varottaa tai murisee ennsin.
   Et olkaa tarkkoina,rotujen maineet on huonoja,kun niitä päästetään osaamattomista käsistä ja valvonta pettää.Jolloin hyökkäyksiä ja tapaturmia tulee.Ennakoikaa,mielummin koppa,kun purema.

  • Ei tarvitse kouluttaa, kiltti koira. Voi olla vapaana, remmi vain ärsyttää häntä.

   • Just niin kouluttaminen on kukka hattu tätien vouhotusta!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   193
   6814
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   109
   5216
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   3827
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3110