1 keltasipuli
1 rkl oliiviöljyä
8 dl laadukasta kasvislientä (tai 8 dl vettä 2 rkl kasvis-tai kantarellifondia)
2 dl arborio-risottoriisiä
1 dl kuivaa valkoviiniä
reilu 1 dl kantarelli/suppispyrettä (kts. resepti yllä)
½ dl raastettua parmesaania
suolaa, mustapippuria
voissa rapeaksi paistettuja pieniäsieniä
timjamia ja versoja koristeluun
Kantarelli/supppispyre: (4 dl)
1 keltasipuli
1 rkl oliiviöljyä
300 g kantarelleja (n. 1 litra) sientä
1 tl sherryviinietikkaa (tai valkoviinietikka)
1 rkl kuivaa sherryä
1½ dl kermaa
2 dl vettä
2 rkl ruskistettua voita*
suolaa
mustapippuria
Valmistusohjeet
1
Hienonna sipuli. Lämmitä syvä paistinpannu, lisää öljy ja kuullota sipulia hetki pannussa.
Kaada liemi kattilaan ja kuumenna. Lisää riisi sipulin joukkoon ja kuullota, kunnes riisin ulkokuori näyttää läpikuultavalta (noin 2-3 min, riisin ei kuulu ottaa väriä).
Lisää valkoviini ja anna riisin imeä se. Lisää kuumaa lientä kauhallinen kerrallaan sekoittaen riisiä jatkuvasti, lisää nestettä vasta, kun riisi on imennyt edellisen kauhallisen.
Lisää pyre, kun riisi on al dente (riisin kuuluu olla pehmeän napakkaa, tähän menee noin 16 min).
Siirrä pannu pois lämmöltä, sekoita joukkoon parmesaani ja tarkista maku ja koostumus (voit lisätä pyrettä halutessasi, risoton tulee olla löysää).
Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoa paistettujen sienien kanssa välittömästi.
Kantarellipyre:
Suikaloi sipuli ohuelti. Kaada öljy isolle paistinpannulle, lisää sipuli ja pari reipasta ripausta suolaa. Paista keskilämmöllä noin 8 minuuttia, kunnes sipulit ovat saaneet mukavasti väriä. Sekoittele useasti. Alenna lämpöä ja anna paistua rauhassa vielä noin 15-20 minuuttia, välillä sekoitellen, kunnes sipulit ovat syvän ruskean värisiä ja maistuvat makealta.
Alenna lämpöä, mikäli sipulit saavat liikaa väriä liian nopeasti. Laita sivuun. Pyyhi pannu ja laita sienet kuivalle pannulle, revi isoimmat sienet pienemmiksi ja haihduta sienistä irtoavat nesteet. Lisää sipulit ja kaada joukkoon viinietikka ja sherry, kiehauta. Kaada pannulle kerma, ruskistettu voi ja puolet vedestä, kiehauta.
Mausta seos kevyesti suolalla ja pippurilla. Laita seos blenderiin ja surauta tasaiseksi pyreeksi, lisää vettä tarvittaessa.
suppis risotto
sieni_sotto
0
94
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nasima löi Jussille luun kurkkuun
Nasima kertoi ettei Jussi sovi puhemieheksi, koska sallii rasismin. Mihin toimiin perussuomalaiset ryhtyvät? Kuka nouse2857092Razmyar on säälittävä - puhemiehellä ei ole mitään syytä ottaa kantaa tähän "silmäkohuun"
jonka toimittajat sai aikaan. Asia ei kuulu puhemiehelle millään lailla. Razmyar haluaa taas vaan huomiota. Mutta jos r554993Pitkän linjan yritysjohtaja: Suomen tapahtumat eivät ole Aasian kärkiuutinen
Viimeaikaista kohua on käytetty sisäpoliittisena lyömäaseena, Thomas Zilliacus sanoo. – Koska asiaa kuitenkin kommentoi1004491Siviilipalvelusmies Halla-aho normalisoi rasismin perussuomalaisissa
SMP:n tuhkille perustettu puolue ei ollut ihmisiä vastaan, vaan instituutiokriittinen. "Missä EU - siellä ongelma", oli124309Suomalaisilta vaaditaan valtavasti suvaitsevaisuutta - miksi sitä ei vaadita muslimeilta
Suomalaisilta vaaditaan kaikkea, pitää olla suvaitsevainen ja hyväksyä vieraiden tavat, rasisti ei saa olla jne. Miksi s433815Juuri Suomen valtamedian toimittajat teki "silmävääntelystä" sen kohun
ja ilmeisesti ottivat yhteyttä myös ulkomaisiin medioihin, että katsokaas tätä. Mutta Japanin medioissa on asiaan suhta1203682Demarit ovat oikeasti törppöjä eli heikkoälyisiä
ja todistavat sitä päivittäin täällä lapsellisilla jutuillaan. Kauheasti on hehkuttaneet kuinka demarien kannatus vaan683646Perussuomalaiset eivät harrasta maalittamista kuten vasemmisto
Huomaa tässä keinotekoisessa "rasismi"-kohussakin kuinka vasemmistolaiset maalittavat Perussuomalaisia. Me emme vastaava273549SDP:n kansanedustaja Marko Asell: Suomen myönnettävä maahanmuuton ongelmat
Hänen mielestään Suomen pitää pyrkiä rajoittamaan jyrkästi turvapaikanhakijoiden pääsyä maahan ja hän arvioi, että maaha713333Maataloustuet voi poistaa, naudan tuottajahinta pompsahtanut 25 %
Enää ei tarvitse veronmaksajien tukea, koska maajussi saa lihasta nyt hyvää hintaa. https://yle.fi/a/74-20198739592490