suppis risotto

sieni_sotto

1 keltasipuli

1 rkl oliiviöljyä

8 dl laadukasta kasvislientä (tai 8 dl vettä 2 rkl kasvis-tai kantarellifondia)

2 dl arborio-risottoriisiä

1 dl kuivaa valkoviiniä

reilu 1 dl kantarelli/suppispyrettä (kts. resepti yllä)

½ dl raastettua parmesaania

suolaa, mustapippuria

voissa rapeaksi paistettuja pieniäsieniä

timjamia ja versoja koristeluun


Kantarelli/supppispyre: (4 dl)

1 keltasipuli

1 rkl oliiviöljyä

300 g kantarelleja (n. 1 litra) sientä

1 tl sherryviinietikkaa (tai valkoviinietikka)

1 rkl kuivaa sherryä

1½ dl kermaa

2 dl vettä

2 rkl ruskistettua voita*


suolaa


mustapippuria



Valmistusohjeet


1
Hienonna sipuli. Lämmitä syvä paistinpannu, lisää öljy ja kuullota sipulia hetki pannussa.

Kaada liemi kattilaan ja kuumenna. Lisää riisi sipulin joukkoon ja kuullota, kunnes riisin ulkokuori näyttää läpikuultavalta (noin 2-3 min, riisin ei kuulu ottaa väriä).

Lisää valkoviini ja anna riisin imeä se. Lisää kuumaa lientä kauhallinen kerrallaan sekoittaen riisiä jatkuvasti, lisää nestettä vasta, kun riisi on imennyt edellisen kauhallisen.

Lisää pyre, kun riisi on al dente (riisin kuuluu olla pehmeän napakkaa, tähän menee noin 16 min).

Siirrä pannu pois lämmöltä, sekoita joukkoon parmesaani ja tarkista maku ja koostumus (voit lisätä pyrettä halutessasi, risoton tulee olla löysää).

Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoa paistettujen sienien kanssa välittömästi.

Kantarellipyre:

Suikaloi sipuli ohuelti. Kaada öljy isolle paistinpannulle, lisää sipuli ja pari reipasta ripausta suolaa. Paista keskilämmöllä noin 8 minuuttia, kunnes sipulit ovat saaneet mukavasti väriä. Sekoittele useasti. Alenna lämpöä ja anna paistua rauhassa vielä noin 15-20 minuuttia, välillä sekoitellen, kunnes sipulit ovat syvän ruskean värisiä ja maistuvat makealta.

Alenna lämpöä, mikäli sipulit saavat liikaa väriä liian nopeasti. Laita sivuun. Pyyhi pannu ja laita sienet kuivalle pannulle, revi isoimmat sienet pienemmiksi ja haihduta sienistä irtoavat nesteet. Lisää sipulit ja kaada joukkoon viinietikka ja sherry, kiehauta. Kaada pannulle kerma, ruskistettu voi ja puolet vedestä, kiehauta.

Mausta seos kevyesti suolalla ja pippurilla. Laita seos blenderiin ja surauta tasaiseksi pyreeksi, lisää vettä tarvittaessa.

0

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

        Kerro yksi aiheista
        Ikävä
        107
        7793
      2. 113
        6064
      3. Se on hyvästi

        Toivottavasti ei tavata.
        Ikävä
        83
        5197
      4. Olenko saanut sinut koukkuun?

        Hyvä. Rakastan sua.
        Ikävä
        139
        4556
      5. Alavuden sairaala

        Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
        Ähtäri
        11
        3230
      6. Sisäsiittosuus

        Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
        Suomussalmi
        62
        3024
      7. Miksi sä valitsit

        Juuri minut sieltä?
        Ikävä
        58
        2948
      8. Törkeää toimintaa

        Todella törkeitä kaheleita niitä on Ylivieskassakin. https://www.ess.fi/uutissuomalainen/8570818
        Ylivieska
        10
        2454
      9. Kerro nyt rehellisesti fiilikset?

        Rehellinem fiilis
        Suhteet
        61
        2437
      10. Hei........

        Pelkkä sun näkeminen saa mut hymyilemään pitkin iltaa. Oot niin 🤩😘 Edellinen poistettiin.
        Ikävä
        56
        2066
      Aihe