1 keltasipuli
1 rkl oliiviöljyä
8 dl laadukasta kasvislientä (tai 8 dl vettä 2 rkl kasvis-tai kantarellifondia)
2 dl arborio-risottoriisiä
1 dl kuivaa valkoviiniä
reilu 1 dl kantarelli/suppispyrettä (kts. resepti yllä)
½ dl raastettua parmesaania
suolaa, mustapippuria
voissa rapeaksi paistettuja pieniäsieniä
timjamia ja versoja koristeluun
Kantarelli/supppispyre: (4 dl)
1 keltasipuli
1 rkl oliiviöljyä
300 g kantarelleja (n. 1 litra) sientä
1 tl sherryviinietikkaa (tai valkoviinietikka)
1 rkl kuivaa sherryä
1½ dl kermaa
2 dl vettä
2 rkl ruskistettua voita*
suolaa
mustapippuria
Valmistusohjeet
1
Hienonna sipuli. Lämmitä syvä paistinpannu, lisää öljy ja kuullota sipulia hetki pannussa.
Kaada liemi kattilaan ja kuumenna. Lisää riisi sipulin joukkoon ja kuullota, kunnes riisin ulkokuori näyttää läpikuultavalta (noin 2-3 min, riisin ei kuulu ottaa väriä).
Lisää valkoviini ja anna riisin imeä se. Lisää kuumaa lientä kauhallinen kerrallaan sekoittaen riisiä jatkuvasti, lisää nestettä vasta, kun riisi on imennyt edellisen kauhallisen.
Lisää pyre, kun riisi on al dente (riisin kuuluu olla pehmeän napakkaa, tähän menee noin 16 min).
Siirrä pannu pois lämmöltä, sekoita joukkoon parmesaani ja tarkista maku ja koostumus (voit lisätä pyrettä halutessasi, risoton tulee olla löysää).
Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoa paistettujen sienien kanssa välittömästi.
Kantarellipyre:
Suikaloi sipuli ohuelti. Kaada öljy isolle paistinpannulle, lisää sipuli ja pari reipasta ripausta suolaa. Paista keskilämmöllä noin 8 minuuttia, kunnes sipulit ovat saaneet mukavasti väriä. Sekoittele useasti. Alenna lämpöä ja anna paistua rauhassa vielä noin 15-20 minuuttia, välillä sekoitellen, kunnes sipulit ovat syvän ruskean värisiä ja maistuvat makealta.
Alenna lämpöä, mikäli sipulit saavat liikaa väriä liian nopeasti. Laita sivuun. Pyyhi pannu ja laita sienet kuivalle pannulle, revi isoimmat sienet pienemmiksi ja haihduta sienistä irtoavat nesteet. Lisää sipulit ja kaada joukkoon viinietikka ja sherry, kiehauta. Kaada pannulle kerma, ruskistettu voi ja puolet vedestä, kiehauta.
Mausta seos kevyesti suolalla ja pippurilla. Laita seos blenderiin ja surauta tasaiseksi pyreeksi, lisää vettä tarvittaessa.
suppis risotto
sieni_sotto
0
89
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kannattaako suomalaisen duunarin enää äänestää vasemmistopuolueita
sillä eivät ne tunnu kovasti ajavan suomi-duunarin etuja. Jos katsotaan Vasemmistoliittoa, niin sehän on ihan feministi2095828Jaaha, sitä on vasemmistoryhmä käynyt häiriköimässä Purran kodin vieressä
On näköjään iso lakana levitetty puiden väliin, jossa lukee mm. "Haista vi*** Riikka Purra". Tunkekaa leikkaukset pers..1075707Professori: Maahanmuuttajien rikollisuutta hyssytellään - hävytöntä
Kriminologi Jukka Savolaisen mukaan ikä ja vaikeat olosuhteet eivät riitä selitykseksi. – Tutkitun tiedon valossa sanoi2074752Mistä kummasta voi johtua se, että vasemmistolaiset usein häpeää itseään
voiko se johtua esim. köyhyydestä? Ja tästä on siis ihan suomalainen tutkimus olemassa. "Suomalainen tutkimus osoittaa524083Sanna-kulttilaiset hehkuttaa edelleen Marinia, vaikka esim. Sote oli susi jo syntyessään
mutta kulttilaiset eivät ole järjen jättiläisiä, ja sanoihin Lasse Lehtinenkin, että Suomessa on pohjoismaiden tyhmimmät684017Marin teki sen mihin muut eivät pystyneet, vei susi-Soten maaliin
ja sitten hävittyjen vaalien jälkeen lähtikin vastuuta pakoon...... "Professori: sote-uudistus on täysi susi. Sosiaali323618Demokratian uhka: Perussuomalaiset ja polarisoiva "me ja muut" -ajattelu
Laurence Rees varoittaa, kuinka demokratian heikkeneminen ja autoritaaristen liikkeiden nousu voidaan liittää "me ja muu11973En koskaan tule sinulle tätä kertomaan
Kun kirjoitin sinulle viimeisintä viestiä, huomasin kyynelten valuvan poskiani pitkin.381633Saatoin tehdä elämäni isoimman virheen
Otsikko kertoo kaiken. Miksei kaikki voi olla yksinkertaisempaa?1301460- 291179