1 keltasipuli
1 rkl oliiviöljyä
8 dl laadukasta kasvislientä (tai 8 dl vettä 2 rkl kasvis-tai kantarellifondia)
2 dl arborio-risottoriisiä
1 dl kuivaa valkoviiniä
reilu 1 dl kantarelli/suppispyrettä (kts. resepti yllä)
½ dl raastettua parmesaania
suolaa, mustapippuria
voissa rapeaksi paistettuja pieniäsieniä
timjamia ja versoja koristeluun
Kantarelli/supppispyre: (4 dl)
1 keltasipuli
1 rkl oliiviöljyä
300 g kantarelleja (n. 1 litra) sientä
1 tl sherryviinietikkaa (tai valkoviinietikka)
1 rkl kuivaa sherryä
1½ dl kermaa
2 dl vettä
2 rkl ruskistettua voita*
suolaa
mustapippuria
Valmistusohjeet
1
Hienonna sipuli. Lämmitä syvä paistinpannu, lisää öljy ja kuullota sipulia hetki pannussa.
Kaada liemi kattilaan ja kuumenna. Lisää riisi sipulin joukkoon ja kuullota, kunnes riisin ulkokuori näyttää läpikuultavalta (noin 2-3 min, riisin ei kuulu ottaa väriä).
Lisää valkoviini ja anna riisin imeä se. Lisää kuumaa lientä kauhallinen kerrallaan sekoittaen riisiä jatkuvasti, lisää nestettä vasta, kun riisi on imennyt edellisen kauhallisen.
Lisää pyre, kun riisi on al dente (riisin kuuluu olla pehmeän napakkaa, tähän menee noin 16 min).
Siirrä pannu pois lämmöltä, sekoita joukkoon parmesaani ja tarkista maku ja koostumus (voit lisätä pyrettä halutessasi, risoton tulee olla löysää).
Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoa paistettujen sienien kanssa välittömästi.
Kantarellipyre:
Suikaloi sipuli ohuelti. Kaada öljy isolle paistinpannulle, lisää sipuli ja pari reipasta ripausta suolaa. Paista keskilämmöllä noin 8 minuuttia, kunnes sipulit ovat saaneet mukavasti väriä. Sekoittele useasti. Alenna lämpöä ja anna paistua rauhassa vielä noin 15-20 minuuttia, välillä sekoitellen, kunnes sipulit ovat syvän ruskean värisiä ja maistuvat makealta.
Alenna lämpöä, mikäli sipulit saavat liikaa väriä liian nopeasti. Laita sivuun. Pyyhi pannu ja laita sienet kuivalle pannulle, revi isoimmat sienet pienemmiksi ja haihduta sienistä irtoavat nesteet. Lisää sipulit ja kaada joukkoon viinietikka ja sherry, kiehauta. Kaada pannulle kerma, ruskistettu voi ja puolet vedestä, kiehauta.
Mausta seos kevyesti suolalla ja pippurilla. Laita seos blenderiin ja surauta tasaiseksi pyreeksi, lisää vettä tarvittaessa.
suppis risotto
sieni_sotto
0
74
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
20e Riskitön veto 20e talletuksella VB:lle
Pssst! Vinkki viis rotvallinreunalla eläjille. VB tarjoaa 20 euron riskittömän vedon ensitallettajille vedonlyöntiin.72518- 1211781
Viiimeinen viesti
Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill391487Tyttäreni kuoli lihavuusleikkaukseen.
Miettikää kuiten 2 kertaa, ennenkuin menette lihavuusleikkaukseen.1231466Analyysiä: Kiuru-keissi oli ja meni - demarit hävisi tässäkin
Tapauksen tultua julki alkoi demarit ja muu vasemmisto selittään, että tämä oli poliittista väkivaltaa, siis ennen kuin1691308Suomessa on valittava 2 lucia neitoa...
Maahanmuuttajille oma lucia neito ja Suomalaisille oma SUOMALAINEN Lucia neito....sama juttu on tehtävä miss Suomi kisoi1571268- 1461260
- 521198
- 591138
Olet tärkeä
mutta tunnen jotain enemmän ja syvempää. Jos voisinkin kertoa sinulle... Olen lähinnä epätoivoinen ja surullinen.531039