Matkaan lähden

Joo.o

Eli näin unta että olin taas lapsi ja olimme lähdössä porukalla australiaan. Olin vanhojen kavereitteni kanssa ja matkalle lähtöni oli äkillinen. En löytänyt oikeita tavaroita, en rahojani, kännykkääni. Aina kun yhden löysin toinen katosi käsistäni.

Kaverini olivat kärsimättömiä ja koittivat hoputtaa. Viimein lähdin kahden ison repun kanssa ja yhden muovipussin. Kavereillani oli vain joko yksi reppu tai ei mitään. Reput olivat todella raskaita ja ahtaita ja painoivat minua kyytiä odotellessa. Äitini tuo äkkiä minulle matkarahaa 600 euron verran.

Ensin tulee helikopteri mutta kyytin ei mahdu. Joten jäämme odottamaan. Sitten pihaan tulee taksi johon pääsemme. Matka lähtee kohti lentokenttää.

Lentokentällä istuimme läpinäkyviin tuoleihin junassa jossa ei ollut lattiaa eikä seiniä eikä kattoa. Meillä oli vain pieni siima turvana jos lipuisimme tuolilta. Luonnollisesti nojasin kavereihimme päin olin tuolin reunalla.
Vierestämme meni pikajuna joka näytti hurjimmalta vuoristoradalta ikinä. Sanoin että olen ollut ehkä kerran tuollaisessa. Kaverini joka rakastaa vuoristoratoja tuhahti. Hän on varmaan ollutkin kyllästymiseen saakka, tai näin ajattelin mielessäni.

No sitten lähdimme kai liikkeelle ja meinasin lipsua tuoliltani. Ensin kaverini olivat istuneet edessä, nyt takana. Yritin sanoa että ota kiinni ennenkuin tipun, mutta kaverini yrittivät ottaa siimasta joka oli niin ohut että sehän pian katkeaa. No sitten pyysin ottamaan kädestäni mutta otteeni vaan lipsui heidän käsistään. Sitten olimmeki pysähtyneet.

Asemalla oli paljon ihmisiä odottamassa lähtöä. Ja odotimme ja odotimme. Siihen se loppui. En ilmeisesti päässyt perille?

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tässä unessa esiintyy mielenkiintoisen usein ajatus kiinnipitämisen vaikeudesta. Aluksi on vaikea löytää tavaroita ja aina kun yhden löytää, toinen katoaa. Junassa lipsutaan tuoleilta ja turvana on vain pieni siima, Ilmeisesti turvavyönä. Lopulta yritetään pitää kiinni kädestä, mutta sekään ei onnistu.

      Unessa esiintyy myös ajatus taakanjaosta ja sen epäoikeudenmukaisuudesta. Vanhoilla kavereilla ei taakkoja juuri ole, mutta unennäkijälle niitä kertyy enemmän kuin kylliksi. Samassa yhteydessä kerrotaan myös, että unenäkijän tuo hänelle 600 euroa matkarahaa. Ei selviä, onko se vähän vai paljon, mutta taakoista ja rahasta puhuminen samassa yhteydessä herättää ajatuksen, että kyseessä voisi olla taloudellinenkin taakka.

      Vanhat kaverit vaikuttavat olevan tässä unessa merkittävässä asemassa. Yhteisellä matkalla ollaan, mutta taakat eivät jakaantuneet tasaisesti. Vuoristorata osio kertonee ajatuksesta, että kaverit ovat kokeneet enemmän kuin unennäkijä itse.

      Mitä itse matkaan tulee, on se täynnä vaikeuksia. Aluksi ei löydy tavaroita, sitten taakkaa on liiaksi eikä helikopteriinkaan mahdu, junasta meinaa pudota ja lentoasemalla vain odotellaan. Jostain syystä unennäkijä kertoo, ettei hän ilmeisesti päässyt perille. Mihin kaverit menivät?

      Voisiko olla, että unessa on esiintynyt ajatus, ettei elämä ole oikeudenmukainen. On yritetty pysyä muiden mukana, mutta taakkaa on jaettu niin paljon enemmän itselle kuin muille. Tämän kaltaisia unia voi nähdä normaalia stressaavammassa elämäntilanteessa.

    • Edelleenkoirahaaveita

      Taloudellinen taakka on ollut koko elämän läsnä, isäni kuoli kun olin 16 vuotias josta lähdin maksoin vuokraa kotona asuessani. Tämä kuitenkin vähän niin kuin pilasi suhteeni perheeseeni koska itsestä tuntui että sitä että kun olin ainut alle 18 joka sain henkivakuutuksista perinnön niin sitä perintöä käytettiin kaikkeen mitä muutkin tarvitsivat. Tottakai sitä nykyään ymmärtää ettei muuta vaihtoehtoa ollut.

      Karkasin sitten vähän niinkuin kotoa heti kun 18 kun en lupaa aikaisemmin saanut. Tottakai yhteyttä pidetään mutta jos sinne joskus joudun takaisin nii se on varmaan minun loppu.

      Olen aina joutunut maksamaan kaiken itse joten en ole päässyt vielä kertaakaan ulkomaille, en siis viroon enkä ruotsiinkaan. Enkä laivalle edes puoliväliin. Kaverini tekevät tätä melkein viikoittain ihan vain omaksi huvikseen. Vaikka ovat olleet jo niin monta kertaa että minun ja poikakaverin kanssa ei huvita koska on jo niin nähty juttu.

      Kaikki vanhat kaverini ovat jääneet taa, toinen hiljalleen ja toinen yhtäkkiä kun muutti ulkomaalaisen poikaystävänsä kanssa ulkomaille. Toiset ovat pettäneet luottamuksen raakasti ja eivät edes pyytäneet anteeksi. Tämä rasittaa niitä suhteita mitä vielä on koska en anna heillekkään anteeksi kun muut eivät ole edes pyytäneet.

      Uusia kun olen tehnyt olen saanut vastaukseksi kiusaamista ja hylkimistä, jota sitten yksi toinen pyysi anteeksi ettei puuttunut asiaan tai puolustanut koskaan. Se helpotti suuresti koska ei tarvinnut enää olla siinä ajatuksessa että minussa täytyy olla jotain vikaa jos luulen että minua sorsitaan. Mutta se olikin totta. Itseasiassa kun olin koulussa terkkari ehdotti juuri tätä ajatusta että ehkä vain luulen että minua kiusataan koska minua kiusattiin alakoulussa. Mutta siinä oli se että en edes halunnut että asiaan olisi puututtu, vaan joku oli asiasta kertonut opettajille. Luojan kiitos sinänsä. Vaikken niin Jumalaan uskokkaan.

      Kiitos tulkinnasta, ehkä tästä lähin osaan itse tulkita omiani sen kirjan avulla jota suosittelit. Nämä ovat vaikeita asioita joita näemmä en vieläkään, viiden vuoden päästä ole ylitse. En mielelläni näistä oikein puhukkaan koska nämä asiat usein saavat ihmiset välttelemään ja huonolle mielelle tai jopa ärsyyntyneiksi koska he eivät pysty samaistumaan.
      Toivottavasti saisin luvan ottaa koiran helpottaakseni yksinäisyyttäni ja ehkä myös henkisesti parantamaan tekemisen muodossa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      144
      2377
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      177
      1430
    3. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      97
      1178
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1177
    5. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      96
      1127
    6. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1082
    7. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      96
      1045
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      49
      987
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      960
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      72
      901
    Aihe