Homeoireilun helpottamisesta altistuksen päätyttyä

Herramunjee

Olen aiemmin elämässäni (vuosia sitten) asunut homekämpässä, joten olen siis altistunut ja homeallergikko. Nyt muuttanut taas ja tässä kämpässä ehdin asuin viikon ja kaikki hyvin. Sitten tuotiin tänne väliovi vuokranantajan varastolta ja se oli ilmeisesti kostunut. Aloin oireilla 12 tunnin sisään oven tulosta, mutta halusin aluksi uskoa kyseessä olevan flunssan. No, "flunssa" ei parantunut viikon sisään ja silmätkin rupes oireilemaan joten tajusin mikä vialla. No ovi vietiin pois, meni n. 2 vrk ja aloin voida paremmin pikkuhiljaa. Eli ovi oli täällä VAIN VIIKON, mutta mun silmäoireet eivät ole poistuneet minnekään. Turvonnet silmäluomet, kuivat&kirvelevät silmät. Käytän silmätippoja jotka helpottaa hetkellisesti muuhun, paitsi turvotukseen.Ovi ollut pois kämpästä siis nyt viikon. Muut oireet helpottaneet selkeästi (ei poissa kuitenkaan kokonaan.) Onko tän kämpän sisäilma nyt lopullisesti vituillaan, koska täällä oli viikon se hemmitin homeovi? Tiedän että ihmisillä menee eri määrä aikaa parantua näistä homeoireista...mutta siis voinko mä tehä täällä kämpässä jotain millä parantaa ilman laatua? Tai omia oireitani? Ja mua ketuttaa näin jälkikäteen, että ovea vielä hiottiin täällä mun yksiössä sisällä (eli itiöt päässeet lentelemään ihan kivasti.) Siivonnut olen hyvin paikat, mutta en keksinyt mitään muuta millä parantaisi tilannetta.

4

154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kgfjjgk

      Veikkaus. Asunnossa on sisäilmaongelma, mutta tuo ovi oli se viimeinen niitti. Ehkä tuolla vuokranantajalla on kaikki paikat enemmän tai vähemmän homeessa.

    • Hometoipuja

      Homeovi jota hiottu yksiössä, kyllä siitä on voinut hyvinkin ilma ja sinun tavarasi imeä homepaskaa. Kannattaa siivota säännöllisesti kostealla liinalla, pestä tekstiilejä ja tuulettaa. Jos ovi oli ainoa ongelma, kyllä ne pölyt siitä kaikkoaa ajan kanssa.

      Omassa asunnossani tehtiin suojattu remontti, jossa uusittiin kastuneet ikkunapuitteet. Suojauksista ja alipaineistuksesta huolimatta en pystynyt remontin aikana olemaan asunnossa, ilman että henki salpautui. Herkistyneelle erityisesti nämä remonttihommat ovat myrkkyä. Remontin jälkeen ilma oli edelleen hyvin huono, ja pysyi sairastuttavalla tasolla noin pari kuukautta, sitten helpotti. Minulla on mahdollisuus läpituulettaa ja se auttoi.

      • Herramunjee

        Ekalle tyypille : Kyseessä eri vuokranantaja joka kämpässä, joten en lähtisi ketään syyttelemään (tai sitten ymmärsin tekstisi väärin).

        Hometoipujalle: Joo, mä tiedän että kaikista paskin homma on, että ovea mun yksiössä hiottiin. En tällöin tiennyt että ovi on kostunut/homeessa, en kai muuten ois siihen antanu lupaa. Oon siivonnu, mutten ilmeisesti tarpeeksi hyvin. Sain jo yhessä ryhmässä samankaltasia neuvoja kun sä annoit, kiitos niistä. Eilinen ja tää päivä mennyt siivotessa ja pyykätessä tekstiilejä. Mä en saa läpivetoa (ikkuna silti auki nyt melkeen kokoajan), mutta kai tää tästä ajan kanssa.

        Hyvä kuulla että sullakin olo helpottanut ja kiitos vielä. Nää homepaskajutut on tosi rasittavia.


      • kkjuyny

        "Nää homepaskajutut on tosi rasittavia". Aivan oikein, mutta ne VOC-paskajutut ne vasta ovatkin sekä homeentapot kovilla myrkyillä ahneitten toimesta. Tietämättä edes mitä cocktailia ovat myrkyttämässä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3434
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2002
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1921
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1568
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1405
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1405
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1109
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1058
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      854
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe