Onko enään järkeä

öerij

Cadet, micro, raketjun, raketyleinen ,yamaha ,kfj, kf, okj ,ok,kz, micromax, minimax, junmax,seniormax, maxmaster, dd2, x30mini,x30jun, x30senior, kf6jun,kf6yleinen ja kaikki harraste luokat päälle. mistähän näihin kaikkiin piisaa kilpailijoita?

17

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 611111

      tässä on nyt melkein kaikille jotakin. karting ei nykyään ole enää mikään ponnahduslauta yhtään mihinkään. f1-uralle tähyävät voivat vaikka jättää kartingin kokonaan välistä ja aloittaa suoraan pikkuformuloista, joten sinänsä tarvetta minkäänlaiselle organisoidulle koko suomen kattavalle kartingtoiminnalle ei ole. hyvin harvalla on muutenkaan halua kehittää lajia suomenlaajuisesti, joten jokainen kehitelköön omia ympyröitään vapaasti millä radalla haluavat.

      ratoja on vielä n.50kpl, mutta tartteeko niitä olla näin paljon. huoltorakennuksia ja sosiaalitiloja ei tietenkään voi rakentaa, jos ei ole tuloja, mutta melko varmasti kunta/kaupunki kustantaa jossakin vaiheessa uuden asfaltin, joten paikallista harrastusajelua voi jatkossakin harrastaa ilman niitä huoltorakennuksia.

    • Höpsishöpsis

      Olipa taas kommentti niin höpöhöpöä, että...

      • biujjkfhllh

        Oli se vaan ennen kovaa, kun raketista tuli joka vuosi 50 uutta yamaha kuskia. Tää touhu on nyt niin pehmeetä, että huh huh. Kaikki itkupillit ovat saaneet oman kytkimen. Toista oli ennen. Kyllä cik on kans heränny siihen, jos halutaan saada kovia kisakuskeja niin kytkimet pois.


      • oikeestijotain
        biujjkfhllh kirjoitti:

        Oli se vaan ennen kovaa, kun raketista tuli joka vuosi 50 uutta yamaha kuskia. Tää touhu on nyt niin pehmeetä, että huh huh. Kaikki itkupillit ovat saaneet oman kytkimen. Toista oli ennen. Kyllä cik on kans heränny siihen, jos halutaan saada kovia kisakuskeja niin kytkimet pois.

        Juu ja mustavalkoTV oli hieno juttu mitä kateltiin serkuilla Ruotsissa kun itellä ei ollu nappulaa ostaa, kun kaikki rahat meni kansipaikkalippuun .... pysy sinä siellä muisteloissa , kehitys vaan menee näin , maailman tuulet puhaltaa täälläkin


      • Tuulista

        Juu ja tuulien suuntakin on maailmalla kääntymässä.


      • dyhhjkilil
        oikeestijotain kirjoitti:

        Juu ja mustavalkoTV oli hieno juttu mitä kateltiin serkuilla Ruotsissa kun itellä ei ollu nappulaa ostaa, kun kaikki rahat meni kansipaikkalippuun .... pysy sinä siellä muisteloissa , kehitys vaan menee näin , maailman tuulet puhaltaa täälläkin

        Niin se kehitys menee. Mukulat ovat kytkin-pullasorsia, ei kestetä pienintäkään pettymystä. Ja sama koskee nykyään isiä myös. Mulla on muuten jonkun verran varaa arvostella. Kaapista löytyy pojan yammu ajoilta sellaisia pokaaleja mitä nämä nykyiset kytkin-pullasorsat ei vois koskaan edes kuvitella saavuttavansa. Ja se on sen väritelevision syytä.


    • onkohantotta

      Oisko ongelma siinä ettei ole sellaista yhteistä ajatusta , kuinka hommaa vietäisiin eteenpäin. Lienee ajatuksen puutetta osata päättää mitä tehdään lajille tulevaisuudessa. Sen takia nämä ulkopuoliset sarjat ovat päässeet kasvaamaan.

    • vanhaliitonkuski

      Ainoat oikeat luokat ovat suoravetoiset ,vapaakytkin vehkeet kädettömille liikkuville shikaaneille!

    • Turhaavikisette

      Miau

    • Kytkinrulettaa

      Keskustelu kytkimistä ja suoravetoisista on vähän samaa kun väittely suorahampaisen synkronoimattoman ja synkronoidun vaihteiston paremmuudesta. Se tiedetään kumpi voitti autoilussa ja se tiedetään miten käy jos yritetään palata museoluokkien tekniikkaan. Kisat on olleet vähintään yhtä hyviä ja kovia kytkinluokissa kuin suoravetoisissa. Nyt tulevat suoravetoiset CIK-luokat satavat suoraan Rotaxin ja X30 laariin.

      • hkiygcjiik

        Tottakai sataa niiden osalta joiden kantti ei kestä suoravetoisella kisaamista. Siitä siinä on kysymys. En kyllä ymmärrä mitä tarkoitat museoluokilla. Mitä rotaxissa on parempaa yammuun verrattuna? Ei mitään.


    • Töttöröötöttöröö

      Me ajettiin vuosia suoravetoisella joten kantti kyllä kestää sitäkin jos siinä nyt sen enempää kanttii tarvitaan kuin kytkinpeleissä. Melkein sanoisin toisin päin mitä ajamisen kovuuteen tulee ja se ajotavan raakuus on jopa kytkinluokkien isoin ongelma. Ja sinänsä kuski tykkäsi ajaa suoravetoista sen ajotekniikan takia.
      Kytkin on kuitenkin monille huoltajille ihan ratkaiseva asia nykyään käyttömukavuuden kannalta. Ettehän te nyt käynnistä käyttöautoakaan mieluummin kammesta tai työntämällä, vaikka olisikin kiva nimitellä sähköstarttiautoilijoita velliperseiksi.
      Yamaha on minusta nyt jo museoluokka. Palveli hyvin ja erittäin pitkään ja kaikki kunnia sille, mutta 125 kuutioiset on ottaneet sen paikan isoissa luokissa.

      • en_tajua_kartingia

        kytkin ei ole tuonut varikoille yhtään yksinhuoltajaäitiä ja isukitkin ovat ulkoistaneet hommat ostomekaanikoille. jos kerran maksaa hommasta, niin mun mielestä se on aivan sama onko kytkin vai ei. kytkin ja akut lisää sen muutaman satasen kaudessa kustannuksia.


    • suoravetokarsii

      Me ollaan ajettu 5 kautta samalla akulla, joten kulu on varsin kohtuullinen ja kytkimiä menee sillon tällöin mutta sen vielä sietää kuluna käyttömukavuudesta. Ja jos ylipäätään haluaa säästää rahaa, moottoriurheilu nyt vaan on siihen asiaan väärä paikka. Valitettavasti.
      Ostomekaanikoilla voi varmasti teettää mitä vaan varsinkin jos rahat riittää, mutta mekaanikoista on pulaa ja ikävämmät työskentelyolosuhteet ei määrää ainakaan lisää. YH-äitejä ei ole näkynyt radoilla yksittäistä harvaa poikkeusta lukuunottamatta juuri koskaan eikä ne ainakaan ole jääneet. YH-äitiryntäystä myöskään lajiin tule millään teknisellä ratkaisulla.
      Väitän että OK-suoravedot kaventaa SM-luokkien osanottoa entisestäänkin. Se nähdään todellisuudessa keväällä.

    • ÖVERIX

      Överiks vetää. Alkuperäinen tarkotus päättäjillä vähentää luokkia, mutt nyt niitä päinvastoin lisättiin. Ei riittäne kuskeja kaikkeen. En viitsi edes laskee monessako luokassa ja sarjassa alle 13v voikaan ajaa, Sama tilanne yli 13v. Kilpailu sieluista iso . Rotax /X 30 kilpailevia yksityisten pyörittämiä sarjoja vielä lisätään siihen AKKn omat sarjat isoille ja pikkusille kuskeille jaettuna yleisiin ja junioreihin. Liian monta jakajaa jakamassa pottia. näillä tänhetkisillä järjestelyillä ei kannattane seurojen hakea kilpailuja. Osanottajapula kilpailua kohtaan vaan lisääntynee. Ainakin ois voinut poistaa tuon jun / yleisen jaottelun.
      X30 tulee syömään Rotax luokkaa, lisäksi X30,Rotax moottoriset luokat vievät pohjan rrvosarjoista, ei vain riitä osallistujat ja € kaikkeen.

    • lyhyestikkä

      Ei tässä taloustilanteessa mistään riitä kilpailijoita. Voisiko noista pakolaista olla apua?

    • pakolaissekkari

      Meinaakko että on kameleille omat lähdöt , kuka siivoo paskat jos sattuu kantille haukkaamaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1937
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      19
      1733
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1326
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1226
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1203
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1192
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe