Janakkalan kunnan ihmeelliset päätökset

Koulu_kulttuurin_kehto

Aloitan tällaisen keskusteluketjun. Vapaasti kun voi mielipiteensä sanoa vapaassa maassa.
On tässä jonkun aikaan tullut ihmeteltyä näitä kunnan touhuja. Kun jotain oikeasti haluttaisiin kuntoon, vedotaan helposti ettei rahaa ole. Sitten yllättäen nousee suunnitelmia esim. keinonurmikentästä johon löytyy yllätys yllätys jopa 600 000 euroa.

Esimerkki:

Kun katselee tuota Turengin ala-astetta, niin tuo 600 000 euroa olisi todella hyvä pesämuna koulun kunnolliseen saneeraukseen, sillä saneerausta tuo jo tarvitsisi. Se suorastaan pyytää sitä.Ulkokuorirappaus on riemuksirjava ja rapistunut ja sisäilmakin taitaa olla jo jotain muuta kuin terveellinen. Valtiota varmasti tulisi ympäristöministeriöltä lisärahaa, kun itsellä on tuollainen alkupotti käytössä.Sillä kunnossahan tuon koulun pitäisi olla, jos ajattelee uusia rakennuskaavoja ja niihin tulevaisuudessa muuttavia perheitä lapsineen. Tai yleensäkin niitä oppivelvollisuuden täyttämiseen tarkoitettuja puitteita.Tervakoskikin on omat miljoonaremonttinsa saanut, mikä Turengista tekisi sen, että yhdevertaisuus ei siellä toteutuisi?
Elämänlaatulautakunta (mikä sitten lieneekin) tuntuu määrittelevän ne prioriteetit joilla projekteja tehdään. He nyt ovat ajatelleet, että tekonurmi kentällä olis se ykkönen. Uskallan kuntalaisena olla tiukasti eri mieltä. Mielestäni jokaisen kylän ja kaupungin peruspilari on koulu. Koulu on se kylän hyvinvoinnin indikaattori. Koulu on useimmin se valtiomiesten vierailukohde, juuri siksi, että sieltä he näkevät sen tosi tilanteen missä jamassa kunta "makaa."Kunnan elinvoima näkyy sen kouluista. Ja mikä vaikutus koulun imagolla on paikkakunnalla vieraileviin, mahdollisesti sinne muuttoa harkitseviin. Tänä päivänä hyvin suuri. Koska tunnetusti Suomen koulukanta on rapautunut sisäilmaongelmineen ja sitä kovalla tohinalla faceliftataan, ettei veroeurot karkaa muihin kuntiin.Tässä kilpajuoksussa kannattaisi ottaa kunnon kiri myös Turengissa. Jotta saadaan tonteile myös niitä mökkejä pystyyn. Kannattaa miettiä myös sitä elämänlaatua siellä koulussa. Kuitenkin siellä ihmiset viettää ison osan ajasta. Mikä hieno markkinointivaltti olisikaan, kun voisi kertoa kiinnostuneille ja painaa mainosleiskoihin. "Meillä on nykyaikainen ja sisäilmaltaan terve koulu". Ja onhan se komea kun se olis kunnossa tuossa keskellä kylää. Kelpais kehua ja katsella uutta pintaa.Siihen olisi helppoa lisätä se uusi siipirakennuskin sitten. Ei loppuisi tila heti kesken.
Jos saisin päättää tuo 600 000 euron
(Yli 3,5miljoonaa wanhaa markkaa) "loppusijoituspaikan" olisi se Turengin ala-aste.
Lisäkään ei pahaa tee ...

42

2693

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Turenkilainen

      Olen täysin samaa mieltä aloittajan kanssa! Lapsissa on tulevaisuus ja siihen ei koskaan satsata liikaa tai turhanpäiten.

    • Koulunpuolesta

      Sanoppa "ljh" mitä pitäis ymmärtää? Miten määrittelet tyhmyyteni? Onko tyhmyyttä panostaa sinun mielestä terveeseen nykyaikaiseen oppimisympäristöön ja markkinoida sitä? Eikö se ole kunnalle sitä positiivista imagoa? Jos pallo on pomppinut nykyisillä kentillä tähänkin asti, voi se siellä pomppia vielä muutaman vuoden. Ei se peliä huononna. Koska sen pelin tekee ne pelaajat,.USA. Kovat koristähdet on nousseet tallien takapihoilta. Afrikan kovimmat juoksijat juosseet savanneilla. Paras urheilusuoritus ei aina vaadi sitä parasta ja kalleinta kenttää. 500 oppilasta kuitenkin tuo tulevaisuudessa veroja kuntaan ja valtioon. Ja jotta he kykenevät siihen, pitää olla terveet lähtökohdat.Ja heidän panoksellaan tämä kuntakin tulevaisuudessa on toivottavasti entistä edustavampi.

    • Tervalainen

      Olen niin samaa mieltä, että tollaiset tekonurmet on ihan toisarvoisia kun kunnassa on molemmissa keskuksissa koulut huonossa kunnossa. Ja sitten vielä sen nurmen käyttöaste- kuinka moni kuntalainen sitä pääsee käyttämään. Ei sinne voi varmaan mennä pojat tai tytöt vaan pelailemaan vapaa-ajalla. On varmaan tarkoitettu seuroille. Ja me maksetaan se vaikka meidän lapset eivät harrasta jalkapalloa On niin väärin! Maksakoon ne jotka sitä käyttää - onhan halleissakin maksut, niin miksi ei nurmkolla, joka on noin kallis.

      • schavbja

        >Ja sitten vielä sen nurmen käyttöaste- kuinka moni kuntalainen sitä pääsee käyttämään. Ei sinne voi varmaan mennä pojat tai tytöt vaan pelailemaan vapaa-ajalla. On varmaan tarkoitettu seuroille.

        Aivan oikeassa olet, eli tuo tekonurmistadion on 2-3 metrin korkuisella rauta-aidalla suljettu ja portit lukittu. Vielä toistaiseksi pääsee Moision kentälle pelamaan, mutta senkin tilalle on tulossa joku kerrostaloprojekti piakkoin. Liinalammella on myös urheilustadion, mutta sekin taitaa nykyään olla aidattuna ja lukittuna. Eli jäljelle ei jää kuin muutama rupainen sorakenttä (kouluilla ja Paturilla) joihin voi mennä pelaamaan, ellei halua liittyyä johonkin kerhoon tai maksaa porttimaksuja... ellei sitten niistäkin ole jo haettu jalkapallomaalit pois, ettei vaan kukaan vahingossakaan pääsisi harrastamaan liikuntaa vapaasti. En yhtään ihmettelisi.


    • Kuipako

      Voi vittu mitä vatipäitä te olette. Ainoa ihmeellinen asia janakkalassa (ja muuallakin)on se että maksetaan asumistukea ja muita tukia työtävieroksuville aviottoman lapsen hankkineille siiderivalaille.ja sisäilmaongelmat on ihmisten kotona.sieltä nämä vetelät ja aikuisena työtävieroksuvat tuovat homeitiöt hyvän sisäilman omaaviin kouluihin.

      • rettt

        Joo, onhan se nyt ihan huutava vääryys ettei annetta työttömien kuolla nälkään ja pakkaseen :D Muuta jonnekin Congoon jos haluat tuommoista valtionjohtoa. Ihmisiä on enemmän kuin töitä, väkisinkin osa jää työttömäksi.

        Etova ihminen tommonen kun ei osaa ajatella kuin omaa napaansa, itsehän olet varmasti niin periaatteen ihminen, ettet ole senttiäkään saanut valtiolta ja vaikka jäisitkin työttömäksi niin et silti hakisi mitään tukia? Haha sen kun näkis...


    • Kuipako

      Kakarat jotka eivät harrasta jalkapalloa löytyvät aikanaan nuorten työpajalta

    • Kuipako

      Nurmikenttä on ehdottoman tarpeellinen.siellä ei ole sisäilmaongelmaa!

      • Anonyymi

        Tänään on 16 päivä Joulukuuta 20 20. Yhtään uutta koulua ei ole Janakkalan kuntaan rakennettu.
        Oppilaat ja koulujen henkilökunta työskentelevät edelleen samoissa Swecon rakennustarkastuksen tyrmäyksen saaneissa tiloissa. Kaikki vero ym. Rahat mitä kunnassa on liikuteltu, on käytetty liikuntahallin rakentamiseen ym. kohteisiin sekä omakotitonttimaiden hankintaan. Tuosta aloituksen päivämäärästä tähän päivään, on muissa kunnissa ja kaupungeissa rakennettu ja valmistunut kouluja .


    • PaikallaOllut

      Taisi olla eilinen Turengin koulujen tiedotustilaisuus jossa oli muuten todella ihan liikaa tyhjiä tuoleja, monelle kuntapäättäjälle murheellista kuultavaa. yli 80% Turengin ala-asteestakin on vaurioitunut täyskorjauskuntoiseksi. Ylä-asteen ja Ala-asteen rakenteissa mikrobeja ja homeita, ilmavuotoja ym. Rakenteissa PAH yhdisteitä ja asbestia. Korjausbudjetti ylittäisireilusti uuden koulun hinnan. Varsinkin kun ei tiedetä mitä kaikkea rakenteista paljastuisi purun yhteydessä. Purkujäte, kuten Ari Pekka Jaatinen tuntui kauhistelevan olisi ongelmajätettä ja purkajien pitäisi käyttää suojavarusteita.

      Koulujen käyttöä ylipaineistettuna suunniteltiin.Ilmeisesti taas tarkoituksena hakea säästöjä, ettei tarvitsisi tilata parakkeja.Eli rakenteissa muhivat tautienaiheuttajat saisivat oikein rautaisannoksen jakautumista varten. Samalla rakennukset tuhoutuisivat rakennusterveydellisesti..
      Eniten harmittaa se, että meillä on tässä kotikunnassamme sellaiset päättäjät, jotka antovat ihmisten sairastua ennen kuin edes tähän tilanteeseen tultiin. Jopa Härkönen kehui Janakkalan Sanomissa joku aika sitten, kuinka koulut on hyvässä kunnossa.
      Kenen voitto tällainen on? Lasten? Opettajien? Kuntalaisten? Valkokankaalle heijastettu kuva raportista oli 20 tuumaisen television ruudun kokoinen haamu. Numeroista ei saanut selvää eikä takana varmaan kaikki edes nähneet koko kuvaa. Mikrofonit sammuilivat ja myös kuvayhteydet. Jopa Swecon esittelijä menetti muistinsa ja unohti yhden myrkyllisimmistä homeista olevan Stachybotryksen nimen, vaikka raportti oli hänen edessään luettavassa muodossa ja esim. sen että Sweco on rakennuttanut Euroopan suurimman koulukeskuksen Pudasjärvelle, kun sitä kysyttiin. Pitoisuuksista ja niiden määristä ei haluttu selvästikkään puhua yhtään mitään. Vaikka juuri noilla arvoilla on iso merkitys sairastuvuuteen. Olihan näytteet kerätty ilmastakin tiloista, joissa oli sisäilmapuhdistimet käytössä. Luonollisesti pitoisuuksia tuskin löytyi, koska ilmasta ionisoituina mikrobien jäänteet poistuvat siivouksen yhteydessä.
      Sairastuneiden lasten vanhempien kannattaisi tehdä ulostulo, jotta nähtäisiin kunka moni oikeasti on sairastunut? Heitä on varmasti enemmän kuin yksi tai kaksi. Tällä olisi iso merkitys.Janakkalan sanomilla voisi olla tässä jutun paikka.Tai valtakunnallisella medialla.

      Ikävintä tai oikeastaan surullisinta tuossa tilaisuudessa oli Minna Halosen puheenvuoro, jossa hän tilitti sitä tapaa millä kunta on hoitanut heidän asiaansa jo kymmenkunta vuotta sitten, kun heidän lapsi alkoi oirehtia koulussa. Vaientamalla.Eli ongelma tiedostettiin jo silloin.
      Näin ei saisi olla. Korttien pitää olla aina avoimet.

      Fakta on kuitenkin se, että koulut tarvitaan ja nopeasti. Vuosi suunnitteluihin ym. on liian pitkä aika pitää vaurioituneissa tiloissa oppilaita. Vastuu on siinä myös virkamiehillä sekä terveysvalvonnalla. Tivottavasti saamme lukea pian päätöksistä. Sillä jokainen homekoulu hidastaa muuttoliikettä ja tonttikauppaa. Uudet oppilaitokset tuo jo rakennusvaiheessa kaivattuja verotuloja ja positiivista muuttoliikettä kun rakennukset on harjassaan.

      • ei-leikin-asia

        Sisäilmaongelmat ja homeet ovat karseita myrkkyjä. Ne tuhoavat ihmisen parissa kuukaudessa, kun niille altistuu. Janakkalan virkamiesten ja päättäjien pitäisi mennä töihin pariksi kuukaudeksi homekouluuun, niin saisivat itse kokea mitä se helvetillinen home tekee!


      • jtkatseeteenpäin

        Janakkalalaisten kannattaisi oikeasti alkaa miettiä sitä, millaisen koulun tai koulut he haluavat.Ja viestiä ajatuksiaan päättäjilleen. Tämä olisi tärkeä asia ja toimeen pitää tarttua nopeasti, koska kummassakin kylässä on molemmat isot koulut ammatitason kuntotutkimuksin nyt sellaisiksi todettu, että toimenpiteitä tarvitaan ja nopeasti.

        Keskustella kannattaisi siitä, mikä tulisi kunnalle ja sen veronmaksajille edullisimmaksi ja kestävän kehityksen periaatteella parhaimmaksi vaihtoehdoksi? Eri paikkakunnilla on jo tehty valintoja, jopa aika kovan luokan sellaisia.Esim Pudajärvi satsasi todella paljon koulutukseen rakentaessaan hirsicampuksen. Tuolla saatiin myös Pudasjärvelle hyvin paljon positiivista media-arvoa ja sen myötä kunnan kiinnostavuus asuinpaikkana nousi merkittävästi.

        Jos tämän tyyppisistä ideoista voitaisiin löytää myös meidän kunnallemme soveltuva toimintamalli kahteen kylään, voisi ehkä ne kaivatut kiinteistökaupatkin nytkähtää liikkeelle rakennuspäätöksen teon jälkeen.

        Näillä homekouluasioilla on monitahoiset merkitykset, on sairastuneet, oirehtivat jne.Omaa kokemusta on seitsämältä vuodelta ja monenlaista on tullut kohdattua.Terveyttä ei takaisin saa.

        Mutta on myös rohkeasti katsottava eteenpäin, että estämme mahdollisen pois muuton tällaisen katastrofaalisen tilanteen vuoksi. Turvaamme jatkotoimilla esim oman ja lastemme terveydenhuollon, vanhustenhoidon jne.Jokainen pois muuttava on poistuvaa verorahaa. Ja jokainen euro ja sentti on tärkeä.Kilpailu näistä on kuntamarkkinoilla kova. Hyvin harkitut investoinnit tuo varmasti myös rahaa jo sekä rakentamisvaiheessa alihankiijoiden kautta, että myös valmistuttuaan. Ja mikä tärkeintä muutto kääntyisi sitten vahvasti positiiviselle puolelle ja asuntomarkkinat nousuun.

        Näillä eväillä saisimme koulutkin sitten maksettua ja tulevaisuudessa myös hankittua muita investointeja.Peruskorjaaminen Tuomelan tyyliin olisi kyllä rahan heittämistä kankkulan kaivoon. Uudessa on enemmän vetovoimaa.Sen voi havaita kun tätä maata kiertää. Koulut on oikeasti meidän kaikkien Janakkalalaisten etu. Ja mitä monikäyttöisemmät ja laaja ihmisryhmää palvelevat niistä tulisi, sitä vetovoimaisempi kuntamme olisi. Näin minä yhtenä sen kuntalaisena näen. Koulut terveine oppilaineen ovat kunnan elämänlaadun peili, joka kuvastaa kunnan koko tilaa.Ja paras perintö heille, jotka tässä kunnassa tulevaisuudessa asuvat.

        Jokainen muuttava perhe yleensä aina suuntaa katseensa siihen miten nämä asiat on hoidossa.Niiden hoito vaatii kovia päätöksiä joskus raskaitakin.


    • Kuipako

      Voi vitunvittu.pieni osa oireilee ja niiden takia pitäis tehdä uusi koulu.kuka on näyttänyt toteen että oireilu johtuu koulusta?ei kukaan!uusi koulu ei ole ratkaisu.edullisin ja ehdottomasti paras ratkaisu on siirtää nämä perheet pois kunnasta.vaikka pieni matkaraha mukaan.kun tällaiset kitisijät eivät löydä mistään mitään hyvää niin hakeutukoon kuntaan missä kaikki on hyvin.

    • Kuipako

      Eihän koulu vedä mitään asukkaita ja veronmaksajia kuntaan.kun tänne tehdään uusi koulu tai vaikka viisi niin 2 vuotta ja nämä saatanan kitisijät valittaa taas että on huono sisäilma ja tarvitaan uusi koulu.nyt arvoisat päättäjät!!nyt nähdään kuka teistä on se rohkea ja lujan luonteen omistava ja ilmoittaa ettei täällä ole pakko olla ja voi hakeutua sinne missä on terverakenteiset koulut.näille valittajille ei vaan sellaista löydy kun ne ongelmat on siellä maailman lyhimmillä pururadalla eli korvien välissä!!!!!

    • Kuipako

      Olen Janakkalasta. 40v asunut.en vaan siedä tyhjän kitisijöitä.nämä rutisijat voivat häipyä helvettiin. Siitä kunta tekee isot säästöt

    • Kuipako

      Yritetään vielä kerran:JANAKKALAN KUNNAN KOULUISSA EI OLE SISÄILMAONGELMIA.

      • eiuppoa

        Turengin koulu korjausprosentti 89 korjausbudjetti 22MILJOONAA EUROA!
        Turengin yhteiskoulu ja lukio korjausprosentti 40 korjausbudjettin 10MILJOONAA EUROA
        Tervakoksen yhteiskoulu ja lukio korjausprosentti 50 korjausbudjetti n9 MILJOONAA EUROA
        Tervakosken Kettukallion ala-aste Korjausprosentti 71 Korjausbudjetti yli 9 MILJOONAA EUROA
        Rakennuksissa onSWECO:n raporttien yhteenvedoissa , rakenteissa mm. PAH yhdisteitä, Mustaliimoja, Asbestia, mikrobeja , homeita ym ym.

        Kun Swecon asiantuntijalta kysyttiin Tiedotustilaisuudessa: "Voiko rakennuksen rakenteissa olevat mikrobit ja homeet aiheuttaa esim. koulua käyvälle oppilaalle terveydellisiä reaktioita, vastaus oli KYLLÄ!
        Kaikki paikalla olleet kuulivat tämän, eikä siinä ole mitään epäselvää.
        Olisit sinäkin "kuipako" tullut sinne kritisoimaan. Varmaan olisi kerrottu lukuja vielä enemmän kuin mitä piti" hohtimilla vetää".

        Tutkimukset aloitettiin aikanaan vastuunsa tuntevien kuntapäättäjien toimesta SISÄILMAONGELMIEN ja sairastumisten VUOKSI!
        Kuntalaisten olisi siksi tehtävä nopeita päätöksia, koska Suomessa on Aluehallintoviraston alaisuudessa työterveysvalvonta ja he voivat sulkea rakennukset jos he katsovat niiden aiheuttavan vaaraa terveydelle ja turvallisuudelle,ihan milloin vain, koska se on heidän virkavelvollsuus!

        Rakennusten ylipaineistamista ehdotettiin lisäajan saamiseksi, koska nämä hämäläiset on niin helvetin hitaita liikkeissään. Harkintaa ja monen sortin tutkimuksia, säätöjä ym paskaa on tehty viimeset seittämän vuotta, nyt kun havahduttu todellisuuteen, niin joo hommataan ensten kenkätelineitä ja kävellään sukkasillaan kun pitää laatia suunnitelmia puolivuotta ja keskustella puolivuotta, pyyhkiä yläpölyjä kun on liian lyhkäsiä siivoojia jne. jne.Ihmisten älyä on todella aliarvioitu.

        Lapin sota olisi hävitty tuollaisella strategialla. Ja me puhuttas nyt venäjää.

        Jos kerran kouluissa on jo sairastuttu niin mistä se kertoo?Jos sulla on rakennus, jonka rakenteellinen korjausprosentti on liki 90 onko se turvallinen?
        Ajatko autolla joka on 90 prosemttisesti romu? Käytätkö turvavyötä jossa on vain yksi säie?


      • Yläpöly

        Myyntiedustaja asiantuntijana?? Kysytkö autokauppiaalta, miksi sinun kannattaisi ostaa häneltä uusi auto?


    • Kuipako

      Ei uppoa olet todella yksinkertainen.edelleenkään ei ole mitään sisäilmaongelmaa

      • qeqy

        Itse taidat olla se yksinkertainen, huutelet täällä vaan samoja asioita moneen kertaan ilman mitään perusteluja. Kun joku lyö tutkimustuloksia tiskiin, niin sun vastaus on "öäöä ei oo mitää ongelmii paitsi laiskat työttömät, ei oo koulussa hometta koska mä sanon niin". Säälittävää. Et varmaan ole edes nähnyt noita kouluja vuosiin, saati sitten käynyt sisällä (kirjoitustaidosta päätellen ikinä) toteamassa ilmanlaatua.


    • äbjtptjt

      mainos:

      http://uniqair.fi/

      Laboratorion sisäilmassa oli ongelmia, jotka aiheuttivat oireita laboratorion väelle. ”UniqAirit otettiin ensiavuksi oireisiin. Remonttia tehtiin sen jälkeen”, Seppo Kuusi paaluttaa sen oikean toimintajärjestyksen, kun sisäilmaa parannetaan. ”Paraikaa UniqAirit on meillä käytössä Haltian päiväkodissa. Siellä on viemäri tulvinut lattialle muutaman kerran vuosien saatossa, viimeksi kevättalvella, ja lattiapinta on jouduttu vaihtamaan”, Seppo Kuusi kertoo. Haltian päiväkoti on siitä erikoinen, että se on auki vuorokauden ympäri. Tilan hengitysilman kuormitus on suuri koko ajan. Ei haittaa, sillä UniqAirin puhtaan ilman tuotto on 189 kuutiometriä tunnissa.

      Hiljaiset UniqAirit antavat pilttien nukkua päiväunet rauhassa, ja leikkiä turvassa.

      ”Sen lisäksi UniqAirit on käytössä muutamassa koulussa, jotka odottavat isompia remontteja", Seppo Kuusi kertoo.

      "....olet todella yksinkertainen.edelleenkään ei ole mitään sisäilmaongelmaa"

      Jaa-a.... ;I

      • Anonyymi

        Uniq-ilmanpuhdistin 1 299,00 € hinta täysin pilvissä. Pelkkä hepa/aktiivihiili, oikea hinta olisi 99€.


    • Kuipako

      Yhdessäkään koulussa ei ole sisäilmaongelmaa.tämä turha kitinä jatkuu ja jatkuu....

    • Työtekeevapaaksi

      Työtävieroksuva ketku ja ammattivalittaja taas päässyt vauhtiin! Älkää ottako niin vakavasti, vaan naurakaa hänen jutuilleen...! Hah hah haaaa...!

    • Kuipako

      Työtävieroksuvat valittaa sisäilmaongelmista.sellaisia sisäilmaongelmia ei ole.sitten näitten valittajien kakarat samaistuvat työtävieroksuviin vanhempiinsa ja valittavat ettei tarvitsisi mennä kouluun.työpajaporukkaa

    • Kuipako

      Työtekeevapaaksi.olet pomojen perseennuolija ja nykyään työtön.

      • Työtäilmanpalkkaa

        Toisilla on pomo mitä nuoleskella! :-P


    • Kuipako

      Sulla mitään pomoo ole.olet työpajakamaa

    • Sosiopaatti

      Täällä taas sama vanha jamppa esiintyy ainakin kahtena. Taitaa olla vähän skitso? Tykkäisi kovasti, jos joku väittäisi vastaan, mutta ketään ei oikeasti kiinnosta. On ymmärtänyt kaikki tutkimusraportit sisäilmapitoisuuksista ihan väärin. Tarkoitushakuisesti, kun luetun ymmärtäminen on jäänyt vähän lapsen asteelle.

    • Mieletön_suunnitelma

      No ny kyllä tuli oikea Janakkalan Jytky :O


      Suunnitelmissa kaksi koulukeskusta – ovet säppiin ainakin Haukankallion, Heinäjoen, Tanttalan ja Tarinmaan kouluilla
      Uutiset22.09. 16.00

      Janakkala koulu- ja monitoimikeskusten tarveselvitys on valmistunut. Työryhmä esittää yksimielisesti rakennettavaksi kahta koulu- ja monitoimikeskusta Tervakoskelle ja Turenkiin, joihin perustetaan yhtenäiskoulut ja lukion toimipisteet. Harvialan, Leppäkosken ja Viralan koulut jatkavat nykyistä suuremmilla oppilasmäärillä.

      Haukankallion erityiskoulun yläluokat siirtyvät yhtenäiskoulujen yhteyteen, alaluokat jatkavat Leppäkosken koulussa.

      Haukankallion, Heinäjoen, Tanttalan ja Tarinmaan koulut lakkautetaan 1. elokuuta 2021 alkaen. Suunnitelmaan kuuluu Heinäjoen, Tanttalan, Tarinmaan, Tervakosken koulun ja yhteiskoulun sekä Turengin yhteiskoulun kiinteistöjen myyminen asumis- tai pienyrityskäyttöön.

      Vähikkälän koulu jatkaa erillisen kyläyhdistyksen hankerahoituksen avulla, mikäli rahoitus toteutuu. Mikäli ulkopuolista rahoitusta ei saada, koulun oppilaat siirtyvät Tervakosken koulu- ja monitoimikeskukseen.

      Janakkalan kouluista on teetetty vuoden 2017 aikana kuntotutkimukset, joista viimeiset valmistuvat lokakuussa 2017. Jo valmistuneiden tutkimusten perusteella voidaan todeta, että nykyisen kouluverkon ylläpito vaatii reilut 65 000 000 euron peruskorjausinvestoinnit seuraavan 10 vuoden aikana.

      Tarveselvityksen mukainen uudistus maksaisi arviolta 66,99 miljoonaa euroa. Tämä sisältää ensimmäisenä Turengin koulun- ja monitoimikeskuksen rakentamisen. Ensimmäinen vaihe toteutuisi vuosina 2018-2020 ja toinen vaihe vuosina 2020-2022. Turengin keskukseen rakennetaan uima-altaat sekä musiikkiopiston tilat. Pyhämäen Musiikkiopisto myydään, kun Sibeliusopisto muuttaa uusiin tiloihin.

      Toisena listassa on Tervakosken koulun- ja monitoimikeskuksen rakentaminen. Rakentaminen toteutuisi vuosina 2019-2021. Uimahalli tulisi Tervakosken koulun- ja monitoimikeskuksen yhteyteen. Tervakosken nykyisessä uimahallissa ei toteutettaisi peruskorjausta ja laajennusehdotusta. Lisäksi koulu- ja monitoimikeskuksen yhteyteen tulisi sisäliikuntahalli.

      Kustannusarvio sisältää myös Leppäkosken koulun laajennuksen ja peruskorjauksen, joka tapahtuu kahdessa osassa vuosina 2019-2021 ja vuosina 2024-2026. Myös vuosina 2025-2027 tapahtuva Harvialan koulun peruskorjaus sisältyy kustannusarvioon.

      Tarveselvitys käsitellään sivistyslautakunnan kokouksessa 27. syyskuuta, jonka jälkeen asia etenee kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle.

      Lähde:https://www.janakkalansanomat.fi/uutiset/suunnitelmissa-kaksi-koulukeskusta-ovet-sappiin-ainakin-haukankallion-heinajoen-tanttalan-ja-tarinmaan-kouluilla-200411721/

    • Kuupastakovippasi

      Kaikki pikkukoulut kiinni paitsi haukankallio.sinne oppilaat muista pikkukouluista. Saadaan uusia autokorjaamoyrittäjiä

    • Kuipako

      Mitä lliinalammella tapahtuu?olin koirien kanssa liikkeellä niin joku porasi ulkoseinään reikää.

    • Kuupastakovippasi

      Todennäköisesti murto?olisit vitun nuija menny kysymään.mitä se sulle ylipäätään kuuluu?

    • Hiirenhiljaa

      Ihmeellinen päätös on sekin että työpajan puutyöosasto on toiminnassa viikonloppuisinkin.kenen töitä siellä tehdään kunnan koneilla?jää varmaan mukavasti viivan alle kun ei tarvitse maksaa sähköjä eikä koneita.vai pyöriikö työpaja viikonloppuisin?en tiedä mutta kaikenlaista puhetta tämän asian tiimoilta liikkuu.

    • Kuupastakovippasi

      Vieläkö kunnan työntekijällä pitää olla lupa jos on yritystoimintaa?onko lopputilin paikka jos harjoittaa yritystoimintaa kunnan tiloissa ja kunnan koneilla?ihan uteliaisuutta vaan.kuka tähän voisi vastata?

    • ruipakko

      Kuka tällaista toimintaa harjoittaa?

      • lompsastakokuppasi

        No joku puupajan käyttö on pientä. JAoy:n isännöitsijäkin vuorkannut kunnan asuntoja yksityiselle asuntohotellifirmalle, HVC sitten vuokraa omalla hinnoittelullaan ilmeisesti asuntoa eteenpäin. Jos kunta saakin asunnosta vuokrahinnan on se varmaan ok. mutta paljonko saa jälleenvuokraaja?Varsinkin jos kämpästä tehdään sopimus useammalle... Eikö kunnan asunto-osakeyhtiö olisi voinut tehdä ihan samaa vuokrabisnestä ja rahat olisivat tulleet kunnalle?
        Paljonko on asuntojonossa Janakkalassa tällä hetkellä hakijoita?


    • Hiirenhiljaa

      Eiköss yhdellä autoliike jarakennusliike Tampereella ja asuntoja siellä täällä.ainakin hml ja tre.tällasta puhutaan.onko huhua vai?

    • ruipakko

      Ajaa pakettiautolla?

    • Hiirenhiljaa

      Aukeaako työpajan puupuoli jo aamulla ennen seitsemää?siellä jo ahkerat nuoret tekee tuotteita JOULUMARKKINOILLE🤣🤣🤣.VAI?

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      377
      3568
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      196
      1662
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1317
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      145
      1192
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      873
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      845
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      116
      814
    8. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      52
      811
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      809
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      782
    Aihe