leivänjaosta pakkopullaa ?

nälkiintynyt

iisalmessa jaetaan leipää ja hieman elintarvikkeita ei siksi hieman vaan henkilökunta vie parhaat päältä .ja on sama sanotko et kolmelle nii saat yleensä yhelle paitsi jos olet jakajan hyvä tuttu saat pari kassia täyteen ,siellä toimitaan pärstäkertoimen mukaan sitten siellä päällepäsmäröivä siilitukkainen entinen papinretku jolle hieman kihonnut päähän luullessaan olevansa joku vitun ylipäällikkö. jokaisen on kuunneltava kaikenmaailman turakkeja jotka tulee kelaileen juotua elämäänsä ja pakkopullana on kuunneltava uskovaisille tarkoitettuja kappaleita.jos et ole kuulolla niin et saa lappua ja ruokaei useinkaan riitä laputtomille (kiitos henkilökunnan ).MIELESTÄNI koko paskaskki pois ja uudet hieman rehellisimmät tilalle ja ehottomasti eroteltava uskovaisten jorinat leivänjaosta erilleen SE ON RUOKA-APU EI HENGELLINEN TILAISUUS kommentoikaa hyvät ihmiset

33

2159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihme.touhua

      Samaa olen kuullut. Pakastimet täynnä kun parhaat vievät päältä.

      • tutuille

        Näin on olen nähnyt kun takahuoneesta pullapitkoja annetaan.


    • ruokajono

      Kuulostaa siltä, että tähänkin on kepu sotkeutunut.

    • laalaja

      Eihän se ihminen pelkällä Pyhällä hengellä elä.

    • liputilii

      Kun kaupat hoitaisivat suoraan jakelun vaikka kerran viikkoon tarvitseville, näkisivät että tuotteet menee oikeaan osoitteeseen, eikä kukaan pääse vetämään parhaita päältä.

      • näinnäinon

        niin ei ne kaikki ole edes ruuan puutteessa olevia, hienoilla autoilla haetaan ja ulkomailla käydään , pihit ihmiset hakee.


    • PakoPa

      Voi apua, älä itke dorka! Juo taas tänään sossun rahoilla.

    • Paappaap

      Mitäs se köyhä rahalla tekee, sano pastori ja laittoi omaan pussiinsa.

    • hätäapu12345

      sairaseläkeläis pariskunta hakee kasseja suurperheelle.asusteleevat kahestaan maksetussa osakkeessa,ei yhtään lasta asu kotona valehtelemalla saavat tuplamäärän ruokaa .sekin saattaa olla joltain tositarvitsevalta pois

    • Hienostelija

      Kyllä se on hienolla autolla tultava ruuan keruuseen,kun on työ puolesta oltava toimiva auto ja siitä on maksettava kovasti ja lainoja ja kun yhden äkin toinen puoliso jäi työttömäksi tulot tippui,on myöskin yritettävä auttaa lapsia,jotka tosin ovat lähteneet kotoa,mutta heilläkin on vaikeaa,ei aina kannata arvioida,jos ei taustoja tiedä ei siellä kukaan huvikseen sitä Jeesus saarnaa kuuntele!

    • rukoilkaamme

      Jeesus pelastaa kaikki rosvot, etenkin jos ovat masta seurakunnastaan.

    • maksammesiirtolaiset

      Turha valittaa vaikka aina ei saiskaan "parhaimpia" paloja kunhan edes saa jotain! pitäisi olla kiitollinen ilmaisesta leivästä. Suomessa työttömiltä,opiskelijoilta,lapsiperheiltä,eläkeläisiltä jne leikataan tukia jotta voidaan rakentaa pakolaisten vastaanottokeskuksia ja kustantaa näille pakolaisille suomenkielen opiskelu, uudet vaatteet, asunnot, pyörät, autokoulu, erityisruoka(halal) jne..

    • Liisa1988

      On siellä joukossa tosi varakkaita, on isoja metsänomistajia, kahden asunto-osakkeen omistajia, rantatonttien haltijoita, pörssiosakkeen omistajia ja eläkkeet rullaa päälle!
      MITEN ILKEÄVÄT HAKEA ILMAISTA RUOKAA?!

    • vähävarainen

      Mistäs tätä ilmaista ruokaa saa? Ja mitä täytyy esittää perusteeksi että sellaista voi saada?

      • yksleipuri

        Savonkadulla vapaakirkon tiloissa (mäkkärin vastapäätä) jaetaan leipää ym. maanantaisin numerolaput jaetaan klo 12.15, hartaushetken jälkeen jaetaan leivät ym. Kahvia saa 11.30 lähtien. Perjantaisin on illalla jako nuorille ja opiskelijoille, klo:n aikaa en muista, n.18.00
        Oma kassi mukaan.
        Mitään ei tarvitse esittää kenellekkään.


    • Kiitollinen

      Tämän palstan aloittajalle sanoisin,että ruuan jako on hyväntekeväisyyttä ei pakko pullaa se on vapaaehtoista niin käviöille kuin jakajillekin ei ole pakko hakea eikä ole pakko jakaa vaan on täysin vapaaehtoista.Olen kuullut että harkitsevat lopettamista viha puheitten takia.

      • Parempiinsuihin

        Vapaaehtoisesti menee apu omaan pussiin. Sillälailla. Jatkakaa.


      • yksleipuri

        Mitähän tuolla tarkoitit?
        Eikö vapaaehtoiset jakajat saisi mielestäsi ottaa itselleen leipää tai muuta jaettavaa?
        Yhtälailla heilläkin voi olla leiväntarve ja mielestäni työmäärään nähden, jonka he tekevät, heille kuuluu hiukan enemmän kuin "valmista odottajille".
        Joka paikkaan se kateus yltääkin, kun leipäjonossakin kadehditaan.

        Toivon mukaan eivät muutamat kateelliset torvelot pilaa tuotakin hyvää asiaa...yleensä aina ja joka paikassa muutama torvelo pilaa ja sotkee muiden hyvänä pitämät ja tarpeelliset toiminnat/työt.
        Vievät toisilta mahdollisuuden saada apua (kun haukkuvat vapaaehtoistyöntekijät tms., niin että toiminta loppuu. Ei kukaan vapaaehtoisesti viitsi jatkuvasti kuunnella haukkuja, vaikka ymmärtäisikin sen johtuvan vaan haukkujan tyhmyydestä.)

        Sitten on varmaan hyvä mieli näillä kateellisilla, ilkeillä haukkujilla, kun ovat saaneet vietyä leivänkin suusta sitä tarvitsevilta.


      • hvy
        yksleipuri kirjoitti:

        Mitähän tuolla tarkoitit?
        Eikö vapaaehtoiset jakajat saisi mielestäsi ottaa itselleen leipää tai muuta jaettavaa?
        Yhtälailla heilläkin voi olla leiväntarve ja mielestäni työmäärään nähden, jonka he tekevät, heille kuuluu hiukan enemmän kuin "valmista odottajille".
        Joka paikkaan se kateus yltääkin, kun leipäjonossakin kadehditaan.

        Toivon mukaan eivät muutamat kateelliset torvelot pilaa tuotakin hyvää asiaa...yleensä aina ja joka paikassa muutama torvelo pilaa ja sotkee muiden hyvänä pitämät ja tarpeelliset toiminnat/työt.
        Vievät toisilta mahdollisuuden saada apua (kun haukkuvat vapaaehtoistyöntekijät tms., niin että toiminta loppuu. Ei kukaan vapaaehtoisesti viitsi jatkuvasti kuunnella haukkuja, vaikka ymmärtäisikin sen johtuvan vaan haukkujan tyhmyydestä.)

        Sitten on varmaan hyvä mieli näillä kateellisilla, ilkeillä haukkujilla, kun ovat saaneet vietyä leivänkin suusta sitä tarvitsevilta.

        Hyvä kommentti, jatkakaa vaan leivän jakajat hyvää työtä. Portsarit hoitavat todella hyvin työnsä, muuten meis koko homma ihan sekasin.


    • leiploppu

      Onko se EU korvamerkittyä makaronia ja näkkileipää. Missä jakavat ja millainen tilaisus.

      • yksijonottaja

        Nykyisin jako on maanantaisin Iisalmen srk-talolla, kahvi 10.30 ja jako alkaa 11.15.
        11.00 -11.15 eri uskontoryhmien pitämä hartaustilaisuus (vuorotellen pitävät).
        Savonkadulla on tiistai-iltana nuorille vapaasrk:n tiloissa leivänjakoa, en tiedä onko joka tiistai vai joka toinen.
        Välillä on hyvin ruokaa jaossa ja välillä heikommin. Ei makaroneja ja näkkileipää, pehmyttä leipää (ja kovaakin:), lihatuotteita, leikkeleitä, joskus maitoa, valmisruokia yms.


    • jonossakinollut

      Tiedän ruokajakelun säännöt (srk-talo), jonka mukaan jakajat eivät saa yhtään sen enempää kuin ruuanhakijatkaan. Jakajat saavat ainoastaan omalla vastuulla ottaa niitä tuotteita, joiden päivämäärä on niin vanha, ettei niitä terveystarkastajan ohjeen mukaan saa enää jakaa. Niitä on vähän. Jos jakaja haluaa omaan tarpeeseen ruokaa, hänen on mentävä jonoon. Seurakuntien järjestämät tilaisuudet ovat lähes aina hengellisiä tilaisuuksia ja sinne ei ketään pakoteta tulemaan. Hartaushetki kestää 15 minuuttia, jonka kyllä ei luulisi ketään liikaa rasittavan. Osa porukasta toivoo hengellistä ohjelmaa ja on siitä kiitollinen. Valitettavasti aina on niitä, jotka paisuttelevat asioita ja puhuvat eteenpäin vasten parempaa tietoa.

      • hhjjjkhhhhhhgdhh

        Eikös nämä ruokajakelun ihmiset käy itse kaupoista hakemassa ne ylipäiväys tuotteet, jotka menevät ruokajakeluun. Siitähän on helppo ottaa parhaat päältä.


      • jgtosåäj

        Ei pakoteta mutta nälkä pakottaa. Riittääkö sitä kaikille.
        Pitääkö ateistin tai muslimin kuunnella hartaus että saa ruokakassin?
        EU ruoka-apuun oltava oikeus ilman hartaushetkeä. Vai onko se lopetettu?


      • RuokajakoEiToimi

        Säännöt on toki mutta todellisuus on se että jakajat autoillaa kotiin raahaavat laatikoittain ruokaa itselleen ja tutuilleen, jako itsessään menee pärstäkertoimella ja alussa jaetaan parhaat päältä sekä paljon ruokaa ja sitten ihmetellään kun pakastimet rupee olemaan tyhjillään ja istumassa vielä toistakymmentä istujaa että mitenkäs nyt jaetaan. nykyisin tiistaisin illalla (18.00) alkava ruokajako NUORILLE jossa nuoria on muutama ja loput ovat vanhoja ja muita mitkä joka jaossa kärkkyvät, pitäisi kieltää muilta kuin oikeasti NUORILTA se jako


      • Ruokookööhille

        Kauppojen takapihoilta jakelu tiettyinä päivinä, niin ei kukaan pääse vetämään välistä. Kaupat hyötyy jätekulujen vähenemisenä ja vähävaraiset kiittää avusta.


    • Tuttutuntu

      Niin tukea tarvitsevien määrä sen kuin vaan lisääntyy.niitten pienempitulosten sitä apua pitäs saada eikä kenenkä hyvänsä

    • Juudastelemaan

      Tottakai, ilmaiseen ruokaan on kytkettävä harhaanjohtava uskonto mukaan.

    • leivätönjono

      sama juttu Kuopiossa, nää saarnaajat ottaa ensin ja jakaa tutuilleen parhaat palat ja sit muille ns, arvon mukkaan, paras ois kun kauppa jakas ylijäämän, ilman mitää pakko saarnaa ennen ruuanjakoa. Mustalaisille kassit täyteen kun on heimoveli jakamassa.

      • ruispalaa

        Viadia valittaa että elintarvikkeita ei enää saa entiseen malliin ja ilmaista lounasta ei voi enää tarjota mutta kuitenkin kaupan mukaan määrät ovat entiset. Pakettiauto kaupalla elintarvikkeita tulee.Omat rohmuaa parhaat päältä ja muille jää kovat patongit.Jakajiin en ota kantaa, mutta eiköhän kaikki ne Kuopiossa tiedä.


    • Entinenlestadiolainen

      Kepulit tyhjensivät tämän maan tyhjäksi. Nyt meikäläisen, entisenä maalaisliittolaisena pitää seista leipäjonoissa. Hävettää!

    • apu

      Turha väittää vastaan, lahjotusruuan hakijat poimivat parhaat päältä. Jos kauppiaat yhtään ajattelee, niin diakonissa mukaan hakemaan niitä kaupasta että menee oikeeseen tarpeeseen.

      • kaikenlaisia

        Ja sitten alkaa huuto, että diakonissa vie parhaat päältä. mitä ne ovat ne parhaat?
        Lopettakaa jo tuo luulottelu ja haukkuminen. Ette tiedä toisten asioista yhtään mitään, eikä teidän edes tarvitse tietää...keskittykää hoitamaan omia asioitanne.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3993
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2338
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1411
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      9
      1320
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe