Löytyiskö oikeata kalamiestä joka tietäisi miten kuorretta voi valmistaa,muutenkin kuin paistamalla.Haluaisin yllättää mieheni jollain kuorre herkulla,annappa hyvä resepti niin palkitsen sinut "nettipusulla".
kuorreherkku?
9
6097
Vastaukset
- ,
muuten kuore eikä kuorre.
- Harrastelija kokki
käsitellä sitä kuten silakkaa, kunhan poistat siltä ensin rasvaevän. Sen matkassa lähtee myös kalan hajurauhanen joka antaa kalalle ominaisen hajun. Paistaessa tai keitettäessä hajuhäviää muutenkin.
Muistathan, että kysessä on peräti lohikala. - sama
savustettuna se on mitä mainioin kala. Eikä tarvitse muutakuin suolaa pintaan ja savuun.
- Saaristolainen
Perkaat ensin kuoreet ja keitä ne maidossa,mukaan suolaa ja sipulia maun mukaan JA ON MAUKASTA
- Harrastelij
täytyy kokeilla, kuulostaa todella hyvältä. Mitenkähän norssi toimisi kukontäytteenä? Onks tietoo?
- kukkopaakari
Harrastelij kirjoitti:
täytyy kokeilla, kuulostaa todella hyvältä. Mitenkähän norssi toimisi kukontäytteenä? Onks tietoo?
Norssikukko on melkein samanmakuista kuin muikkukukkokin, monet pitävät jopa parempana. Toinen kokeilunarvoinen ruoka on friteeratut muikut. Kannattaa tosin olla aika varovainen, nimittäin viepi kielen persieen.
- Yhden Helenan sisar
Kuorre
Perkaa pieni kala poista evä, tee vehnä ruisjauhoseos sekoita mukaan myös suolaa, sipulijauhetta, meiramia, tilliä ja raasta esim. kuorimaveitsellä mukaan kasvisliemikuutio huom älä laita mausteita liikaa jos sinulla on noin litra kaloja laita kaikkia mausteita vajaa teelusikallinen. Jauhoseosta senverran että ne menevät kaikki. Pyöritä kalat seoksessa, lado paistinvuokaan, kaada päälle kermaa tai ranskankermaa ja runsaasti voinokareita paista uunissa n .175 astetta uunista riippuen kypsäksi n. 1,25h
Hyvää tulee. - hyvää tulee
siivoa kalat laita pekonia ja kuorretta voitaikinan sisään ,niin kuin pasteija .mausteena suola ja musta pippuri,paista 175 astetta niin että pinta on kullan ruskea.ota ennen paistoa selkä ruoto pois.voitele ennen paistoa suola muna seoksella.
- Norri mikä norri
Norssi on se iso kuore. Kannakselainen norssipiiras tehtiin näin. Norssi paistetaan ruisjauhoilla jauhotettuna voissa. Annetaan jäähtyä, Perataan pois ruodot,selkäruoto ja kylkiruodot irtoavat yhtenä klimppinä. Tehdään vehnätaikina tai käytetään valmistaikinaa,painellaan taikina vuokaan. Pohjalle laitetaan ohut kerros puolikypsää riisiä kosteutta sitomaan, takaisin kalan muotoon asetellut ruodottomat norssit ladotaan "auringonsäteittäin" vuokaan ja päälle laitetaan pannullinen kuullotettua sipulia. Paistetaan uunissa parikymmentä minuuttia tai sen minkä taikina kypsyäkseen vaatii.
Reseptin syntyaikoina Kannaksella ei juuri cyrrya,jalopenoja tai tikka-masalaa ollut, mutta eihän hyvä hyvää' pahenna.
Pikkukuore helpottaa tekemistä, niitä ei tarvitse asetella.
Minulla oli innokas kalakaveri, hän piti norssista. Jos joku sanoi,että norssi haisee, hän huomautti: Hyvä Herra, norssi tuoksuu, te haisette.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kyllä tiedän että ajattelet
Niin ajattelen minäkin. Sinulla tuskin on yhtään sen helpompi olla kuin minullakaan tällä hetkellä.. Toisaalta ehkä tä176178Hermanni taitaa hyötyä oikein isot rahat
https://letco.fi/finnish/ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010933843.html Tällainen suomalaismulkeroko edustaa noita1784391Syvästi levoton
Muistat varmaan sinäkin. Ei sitä olisi koskaan toivonut omalle kohdalle tämmöistä. Mutta kyllä minä selviän kuten ennenk174378Vuosi vaihtuu!
Hyvvää Uutta Vuotta! Toevottavasti tulleepi kaekille parempi tuleva vuosi 2025! Olokaahan kilttejä ihanat, rakkaat palst271626- 911556
Oletko koskaan törmännyt ihmiseen.....
Jota haluat niin paljon että järki lähtee? Toinen näyttääkin niin stanan hyvältä että tekisi mieli syödä se kokonaan. Yk461527- 991355
- 1171225
Uudenvuoden toivotukset
Listataan tähän kivoja uudenvuoden toivotuksia 🙂👇 Aloitan: "Toivon sinulle ensi vuodeksi 12 kuukautta iloa, 52 viikk111172Satu Rämön suosituista Hildur-kirjoista TV-sarja - Jaksobudjetti hurjat miljoona euroa!
Hildur on suosittu ja palkittu dekkarisarja Suomessa ja kansainvälisesti. Nyt kirjoista tehdään megaluokan tv-sarja. On51146