Natina tuulilasin yläpuolella.

pikkuvika

Mieten saisi kuriin huonolla päällysteellä kuuluvan natinan, tuulilasin yläpuolelta katosta?Avensis 2004vm.Linea technical sol.1,8koneella.ajettu 200 00km.

19

263

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • halpa_tuote_halpa_laatu

      Kuuluu asiaan, ei onnistu ainakaan helpolla.

    • pääsee.silti.syynistä

      Sellaista se on kun on sisusta rakennettu ämpärimuovista. Mutta ei vaikuta katsastukseen, joten sillähän ei ole mitään väliä

    • Ave-I

      Onko tässä mallissa sisävalo & lokero siinä taustapeilin yläpuolella? Jos lokeron painaminen tai irroitus auttaa, niin voin kertoa lisää vinkkejä.

    • Valitettavasti

      Natina johtuu suurimmaksi osaksi joustavasta korista, letkurungostakin puhutaan. Korin jäykkyyttä ei pysty lisäämään jälkeenpäin.

    • helppojuttu

      Itselläni oli sama vika. Tuulilasi lepää kahden muovilärpäkkeen päällä yläreunastaan. Sinne lasin ja muovin väliin laitoin ohuet pahvinpalat. Ne muovilärpäkkeet löytää auton sisäpuolelta kun tutkii lasin yläreunaa. Mitään verhoiluja ei tarvitse irroittaa. Saa pahvit työnnettyä välistä. Kitinä on pysynyt pois jo 5 vuotta.

    • Letkukoriave

      Tulitikuilla ja superlonin palasilla Avensiksen nitinöitä ja natinoita on yritetty saada kuriin. Nuo ongelmat johtuvat pääasiassa löysästä korista.

    • voiollahelppovika

      "Mieten saisi kuriin huonolla päällysteellä kuuluvan natinan, tuulilasin yläpuolelta katosta?"

      Uutena kun ostin Tojotan ja sain mukaan kojelaudan tai tuulilasin suunnalta (ajossa) kuuluvan jatkuvan naputtavan narinan ja koetin sitten takuussa saada siihen apua, niin eipä koskaan eikä mitään. Lopulta kun purin kojelautaa niin löytyi irrallinen johdon pää, joka nauputti metalliraamiin. Itte löysin siis heti. Takuukorjaamo ei ikinä.

      Jooettä kannattaa kuulostella, että mistä se narina oikeesti kuuluu. Voi resonoida niin, että vaikuttaa tulevan vähän eri suunnasta kun oikeesti tulee.

    • hirvee.nitinä

      Mulla nitisee Versossa kojelauta kuin styrox-paketti. Siitä se kojelauta on kai tehtykin, ämpärimuovi vaan vedetty päälle.

    • pikkuvika

      Joo,kiitos vaan vinkeistä.Pitänee työntää vaahtokumia ym.kohtiin.Vian paikallistamista haittaa,että pidemmäällä matkalla ääni häipyy.Tallista otettaessa kympin lenkillä natisee.

      • pikkuvika

        Jatkoa äskeiseen.Ei kyllä vedä vertoa Volvo 460:lle.Soi kuin Banjo!


      • Minulla T27, eli uudempi malli natisi myös kesäisin. Tähän auttoi raitisilmasuodattimen vaihto huollossa, eli ilmeisesti ääni tuli jostain kiinnikkeestä.


    • Benk-ku

      Vaihda se velttokorinen japsilötkyrä kunnon autoon.

    • FiksattuNatina

      Harmillinen vika joka pistää (...ja pisti) harkitsemaan auton vaihtoa verrattain nopeasti. Onneksi tuohon on nopea ja pysyvä korjaus, joka ottaa ilman aiempaa autovirittelykokemustakin vain noin 10-15 min verhoilujen availuun, itse fiksaukseen ja verhoilujen palauttamiseen. Työn teettäminenkään tuskin maksaa mitenkään liikoja esim. huollon yhteydessä jos ei uskalla itse lähteä raottamaan kattoa.

      Viralliset valmistajan korjausohjeet esimerkkivideoineen löytyvät helposti netistä (...ao. esimerkkivideossa Corolla, mutta Ave oli täysin vastaava):
      https://www.youtube.com/watch?v=0ZwguhzrL0Y
      http://www.toyotapart.com/UPPER_LOWER_WINDSHIELD_REAR_GLASS_TICK_NOISE_T-SB-0142-08.pdf

      • helppia

        Itsellä corolla -14 ja pakkasella takalasista kuuluu melkoinen narina, mistä mahtaa johtua? Lämpimällä ei mitään ääniä, kai tuon korjaus kuuluu takuuseen?


      • Paska_kinneri
        helppia kirjoitti:

        Itsellä corolla -14 ja pakkasella takalasista kuuluu melkoinen narina, mistä mahtaa johtua? Lämpimällä ei mitään ääniä, kai tuon korjaus kuuluu takuuseen?

        Se on jää mikä natisee pakkasella laseissa! Tuulilasi ja takalasit on liimalaseja ja ovat kiinni autossa liimamassalla joten ne ei natise!


      • helppia
        Paska_kinneri kirjoitti:

        Se on jää mikä natisee pakkasella laseissa! Tuulilasi ja takalasit on liimalaseja ja ovat kiinni autossa liimamassalla joten ne ei natise!

        Että asialle ei voi tehdä sit mitään vai? Viikko pari sitten pakkasta oli -6ast ja lumesta tai muusta tietoakaan eli ei siinä lasissa paljon jäätäkään pitäisi olla, ihankun joku muovi tai muu pärisisi lasia vasten.


      • MinäTiedän
        Paska_kinneri kirjoitti:

        Se on jää mikä natisee pakkasella laseissa! Tuulilasi ja takalasit on liimalaseja ja ovat kiinni autossa liimamassalla joten ne ei natise!

        Ihan sama mitä ne lasit on tai miten ovat kiinni autossa. Juuri tuollaisen "minä tiedän" asenteen johdosta viat jäävät korjaamatta ja paskaa pakkaa tulemaan. Asiakasta olisi syytä kuunnella ja vikakuvaukset ottaa vakavasti, kun aina maailma ei mene niin kuin "minä tiedän" ja tässäkin on jos ei nyt tyyppivika niin yleinen vika josta on virallinen korjausohje...

        Jos vaivauduit edes vilkaisemaan linkattua videota tai selaamaan huolto-ohjetta, niin ehkä huomasit että lasissa on ylimääräinen kumipalikka oletuksena asennusta helpottamaan. Sen liimaus lasiin tuntuu ennen pitkää irtoavan ja sen jälkeen nipukka alkaa hankaamaan/narisemaan korin kiinnityskohtaa vastaan.

        => nasta poikki ja vähän välystä korin vastakappaleeseen niin narinat loppuu kuin seinään.

        Hyviä viikonloppuja ja mitä jos ensi viikolla ei luultaisi tietävämme ihan niin paljon?


    • Paska_kinneri

      kyllä se on sun korvien väli ku natisee!

      • pidettySalassa

        Ettoo itte kuullu särinöiltäs, että siellon viimeistelypuolen pomolla nimenä Natisiko Tojotasi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1429
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1285
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe