Mitä mieltä Hallituksen sairauspv.raha toimiin

Hallitusmäärää

Palkansaajalla olisi eka päivä palkaton ja seuraavat 9pv 80% palkasta

27

68

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tretretrete

   ihan hyvä homma, paljon ovat (jotku) ihmiset käyttäneet hyväksi tuota sairaslomaa omalla ilmoituksella ja ainakin täälläpäin se oli joillekin kaupungin palveluksessa oleville ihan normaalia lomaa jota otettiin aina välillä omalla ilmoituksella ja näin saatiin joka vuodelle se 10-15 ilmaista lomapäivää lisää

  • kaikkipois

   no viä vois leikata 5 päivää omaa piikkii ja 5 päivää 50%
   en kyllä ymmärrä miks ylipäätääbn pitäs saada palkkaa jossei töitäkä tee

  • minämyös

   Ikinä en oo töistä pinnannut. Nyt se on aloitettava ennenkun leikkuri leikkaa. Useat ovat maanantait ja perjantait pois töistä. Ovat olleet kaukaa viisaita.

  • Arvohallitus

   On väärin jos työpaikoilla on oikeasti lintsareita, että kaikki joutuvat sen vuoksi kärsimään. Eikö olisi oikeudenmukaisempaa tarttua asiaan, ottaa härkää sarvista, ottaa nämä lintsarit puhutteluun ja vaatia poissaolosta lääkärintodistus. Hallituskin olisi voinut puuttua mielummin tuohon lääkäritodistus asiaan. Totuus taitaa todellisuudessa olla, että nuo lintsarit on jo aikaa saanut potkut yt-neuvotteluiden aikakautena ja jos niitä on, on se niin minimaallinen määrä, että siihen puuttumalla ei Suomen taloutta saada nousuun. On huonoa johtajuutta jos lintsarit pitänevät turhaan sairauslomia ja asiaan ei puututa.
   Itse , mieheni ja kaksi aikuista lastamme puolisoineen eivät olisi millään sairauslomalla tehden työtä terveytensä kustannuksella, ja valitettavasti itsekkin joutunut tuosta työnsankaruudesta terveydelläni maksamaan. Kaikki ystäväni, sukulaiset, tuttavat ja työtoverit tekevät samoin. Tuo sankaruus on kostautunut sydänlihastulehduksina, keuhkokuumeina, tulehdustautien jälkitauteina, niveltulehdusten aiheuttaman nivelien lopullisina vaurioina, sydänperäisinä kuolemina, liian myöhään diagnoosittomina syöpinä jne.
   Edäs mieheni työkaveri kuvitteli aina sairaita lintsareiksi, kunnes vaimonsa sairastui rintasyöpään, ja siitä selvittyään sai vaikean aivoinfartin menettäen kokonaan liikunta ja puhekyvyn. Toivon ettei teille käy samoin. Itse vaikka lähipiirini ei ole paljoakaan onneksi joutunut sairastamaan, olen aina puolustanut sairaita katsomatta sitä mitä ovat sairastaneet.
   Olen onnellinen jos saamme terveyttä ja tehdä työtä. On niin surullista kun aina käydään köyhempien, työttömien ja sairaiden kimppuun, kun on niin paljon muusta mistä voisimme säästää. Jo lapsena oli oppiaineena kansanterveys ja nyt olen huolissani suunnasta mihin olemme hallituksen toimesta menossa. Mikä todellisuudessa tulee olemaan tuo hinta kansantaloudelle ja työurien pidentämiselle. Kuinka monta liian varhaista kuolemaa ja infaliidia tulemme tuon takia saamaan. Miten perheiden, lasten etu ja ostovoima on turvattu, jotta meillä olisi mahdollisuus käyttää näitä yrittäjien palveluita, ostaa heidän tuotteitaan ja ruokiaan, jotta yrittäjät myös pärjäisivät.
   Onko tämä hallitus ajatellut riittävän pitkälle tekojensa mahdollisia seuraamuksia pitkässä juoksussa?
   Siinä tämän hallitus on onnistunut, eli saamaan yrittäjät ja palkansaajat vastakkain, ja murtamaan tuo yhteenhiileen puhaltaminen molempien etujen aikaan saamiseksi.

   • Petrizzzz

    Ei tuo lääkärintodistuksen vaatiminen paljoa korjaa. Olen töissä metallialan firmassa, jossa on tuo käytäntö ja kyllä sen todistuksen saa helposti vaikka ei olisi oikeasti kipeäkään.


  • Hävetkäää

   Haloo!!! Todistettu asia, että työpaikoilla joissa on pelkkä ilmoitusvelvollisuus jäädessään sairauslomalle, ei sairaslomat lisääntynyt lainkaan.
   Pomolle soitto ja tarvittaessa jopa viikko lomaa, eikä siltikään työpaikalla juurikaan sairaslomilla olla.
   Aina on noita epäileviä Tuomaita, heitä jotka kadehtivat jopa sairaita ja työttömiä. Katsokaa vaan ettei kopsahda omaan nilkkaan, niin että oppisi asian kantapään kautta. Meilläkin oli töissä joskus "lintsari" ja haki useammalta lääkäriltä sairauslomaa, tietenkin "lintsatakseen" työkaveria lainaten. Mutta sairausloma olikin todella pitkä, ja selvisi että kyseessä oli vakava aivokalvontulehdus. Toinen tapaus: Sukulaisen sukulainen " lintsari" jopa kuoli siihen, kuolemansyytä selvitellään ja vielä miestä ei olla haudattu.
   Että kannattaa tarkentaa näkemyksiään.

  • rehellinentiitu

   Itseilmoituksella olen ehkä päivän pois töistä. Kun menen lääkäriin tarjotaan kolmeapäivää jo ovelta. Työnantajalle huonompi diili.

  • Johtamisessa

   Kyllä työnantajan tulisi luottaa työntekijäänsä, ellei niin jossain on vika, ehkä johtamisessa.

   • luottoA

    Samaa mieltä. Itsekin yrittäjänä toimineena en olisi katsonut hyvällä sairasta työntekijää firman vastuullisissa toimenpiteissä. Se olisi voinut olla jopa katastrofi, jos kuumeinen tai kipuinen ihminen olisi töpeksinyt vaarallisten aineitten käsittelyssä.
    Vastuun kantaa aina firman johto. Maineen menetyksen kustannuksella en leikkisi työntekijän ihmeparantajaa.


   • eläkkeeeelle

    Hallitus sai karvani nousemaan monesta syystä, ja pahin niistä on tämä sairaspäiväraha uudistus.
    Olen mies joka 62v ja kuvittelin jaksavani tehdä työtä 65v.
    Olen ollut onnekas, koska työuran aikana en ole montaa päivää ollut pois sairaudesta johtuen.
    Nyt on tullut viimeisen vuoden aikana terveyden kanssa pientä ongelmaa, joka pakottaa sairaslomalle välillä, niin nyt Hallitus tekee tuon. Olisin ollut halukas jatkamaan työelämässä vielä, mutta joudun jäämään eläkkeelle, sillä ei oikein lyö leiville tämä uudistus.


  • Haloota

   Kuvitellaan tilanne, että olet itse tai läheisesi, ehkä puolisosi, lapsesi tai vanhempasi sairastunut vaikka syöpään tai leikkausta vaativaan sairauteen.
   Näistä joku on menossa operaatioon tai solumyrkkyhoitoon tmv. ja onnistumisen edellytys on, että et saa tartuntatautia, jolla olisi ratkaiseva merkitys hoidon onnistumisen kannalta, ja jopa asiassa olisi läsnä kuolemanriski.
   Oletaan että sairaalassa on joku siivojista, keittiöhenkilökunnasta, perushoitajista ,sairaanhoitajista tai lääkäreistä tuntenut olevansa huonovoitinen, ehkä ollut pahoinvointia, hieman vatsaoireita, ehkä pientä ripulia, kenties päänsärkyä, lievää lämpöä, ihottumaa, tms.
   Ja tulossa on työpäivä, kynnys jäädä sairauslomalle kasvaa palkanmenetyksen vuoksi, niin tämä ajattelee ettei se ehkä pahene tai menee ohi ja ehkei se tartu, ja niin hän menee töihin.
   Ja kuvittele, Sinun rakkaasi on potilaana siellä missä hän työskentelee.
   Näitä tullaan vastaisuudessa näkemään, jolloin vaarannettaan itsensä terveys, niin vakavasti siinä vaarantuu monet muut , potilaat, työyhteisöt, ja tilanne on todella vakava.
   No entä kirurgi joka potee sitä krapulaa, niin olisiko parempi jäädä rokuliin kuin mennä leikkaamaan jotakuta, jos on niin holtiton, että juo edellisenä iltana.
   Jos joku minimaallinen ryhmä on onnistunut pitämään juomisestaan ja krapuloista huolimatta
   työnsä, niin jos pomonsa olisi niin nössö, ettei puuttuisi asiaan korjatakseen asian, niin ehkä olisi parempi tuo lintsaamisen "" hyväksyminen"" kuin se että tämä krapulainen menee töppäilemään työhön ,ehkä ajamaan taxia, linja-autoa tmv. ELI hulttiot on hulttioita oli laki mikä tahansa. Mutta riskit kasvaisi monessa suhteessa mikäli uusi sairauspäivä karenssi ja uudistus toteutuisi.
   Hallitus tule järkiisi.

   • luottoA

    Aivan. Tunnen joitakin lääkäreitä, jotka käyttävät aineita aika reippaasti. Alkoholia, pillereitä ja niiden sekamelskaa. Eräs vastaava tyyppi on arvostettu liikennelentäjä. Aika huh, kumpikaan ei ole jäänyt kiinni vielä, kun ovat osanneet "pelata" sairauspäivät sopiviksi toipumispäiviksi.
    Ystäväni sairastaa kroonista keuhkosairautta ja on usein sairaalassa hoitotoimissa. Hänelle olisi tuollainen flunssainen sairaanhoitaja tai muu lähihoitohenkilö kohtalon kysymys. Yhtään keuhkotulehdusta ei tämä henkilö enää kestä ilman vaikeaa jälkikomplikaatiota tai kuolemaa.


  • Järjettömyyttä

   Tehohoidossa olevat potilaat ovat hyvin herkkiä infektioiden suhteen, joten jos hän saanee esimerkiksi ruaasta vatsainfektion, niin siinä ollaan heikoilla.
   Vastaavasti kun hoitaja sairastuusaatuaan infektiopotilaasta tartunnan, niin hän joutuu kustantamaan.lääkkeensä nykyiselläänkin itse, mutta olisi kohtuutonta jos menettäisi vielä palkkansakkin siinä onettomuudessa, ehkä tartuttamalla vieläpä omat perheenjäsenensä.
   Jos hoitajan mieskin sairastuu niin palkanmenetys koskisi myös häntä, joten hoitajan työnluonteen vuoksi tulisi suuri lovi perheen talouteen, kaiken.surkeuden ja vaivan päälle.

  • Roskasakki

   Tänään 7.10 Työterveyslaitos epäilee Hallituksen kaavaileman sairauspäiväkarenssin vaarantavan etenkin pienipalkkalaisten terveyden, koska he ansioiden menetyksen vuoksi menisivät sairaina työhön ja koska tunnettu tosiasia on, että sydänsairaudet ja siitä johtuvat kuolemat lisääntyisivät. Tutkimusten mukaanhan flunssan kourissa työskentely lisää sydänvaurioiden riskiä.
   Joten Onneksi Olkoon vaan Suomen hallitus (Persut, Kokoomus ja pääministeripuolue Keskusta) , että teidän arvoissanne ihmisten terveys tulee vasta rahan jälkeen. Mitäpä tuosta jos "" alempi kasti "" Suomalaisista kuolee ,sillä kyllä pakolaiset korvaavat heidät.
   Osa hallituspuolueista jopa toivoi työperäistä maahan muutoa ja nyt ollaan värväämässä nopeasti lakia jotta saadan heidät töihin. Ei väliä vaikka suomalaiset ovat työttöminä, tai sairastuvat tai kuolevat jälkitauteihin, kun pakolaiset tekevät heidän työnsä.
   Mitä väliä köyhillä, halveksittuja vaikuttavat olevan hallituksen puolesta, koska he ovat noita tosiasiallisia leikkauksen kohteita.
   Puuttuu vielä ettei vanhuksille, sairaille ja heille työttömille jotka eivät työllisty ruumuden, tyhmyyden, terveyden, vaajaakuntoisuuden vuoksi jne jne.. anneta jo piikkiä , sillä mitä väliä heistä. Hallitus suosii kauniita, rikkaita, hyväosaisia perijöitä, parhaassa iässä olevia ja heitä hyväosaisia jotka onnekkaina saavat pitää terveytensä ja kykenevät tuottamaan yhä enemmän rahaa , rahaa ja rahaa.

  • Pelottavaa

   Kaikkien kansalaisten joilla on sydän paikoillaan, olisi hyvä olla aktiivisia ja tehdä jotain sairauspäivärahauudistuksen kumoamiseksi.
   Uudistuksen mahdollisen vaikutuksen vuoksi yksi kuolleista voisit olla sinä, tai sinulle rakas henkilö.
   Kaavailtu uudistus on todella huonosti harkittu, jonka seurauksia ei olla loppuun asti harkittu.
   Mahdollisesti uudistus ei tuo edesniitä toivottuja säästöjä, vaan lisää menoja, sekä yrityksissä ja yhteiskunnassa.
   Ihminen ei ole kone ja sairauksia olisi syytä kunnioittaa, sen edessä olisi syytä nöyrtyä ja sitä ei tulisi uhmata, vaan ihmisellä tulisi olla oikeus sairastaa rauhassa, ilman taloudellisia menetyksiä ja huolia, oli sairaus sitten fyysistä tai hengistä. Vain se mahdollistaisi hyvän työyhteisön, työssä jaksamisen, tartuntatautien leviämisen työympäristössä ja asiakkaissa. Hyvinvointi ja sairauksien hyvä hoito ja terveys tulisi olla avainasemassa jotta työurat pitenisi ja työntuottavuus paranisi.
   Jotta ihminen jaksaisi antaa täyden panoksensa työelämään, tulisi huomioida myös tarvittava lepo etenkin toipilaana, perheolot, lapset jne. Jos kotona ongelmat kasvavat niin se heijastuu suoraan työpaikoille vähentäen työpanosta.
   Työajan pidennys myös lisää uupumusta ja lapsiperheissä etenkin lapset jäävät silloin helposti ilman tarvittavaa huolenpitoa, joka pitkällä aikavälillä lisää yhteiskunnankin ongelmia.
   Onko Hallituksen leikkaukset ja uudistukset järkeviä vai johtaako se ojasta aallikkoon, johtaako se myöhempiin suurin monenlaisiin ongelmiin niin taloudessa kuin yksityisten ihmisten pahoinvointiin ja yhä kasvaavaan masentuneiden määrään.

  • kunhanmietin

   Ihmeellisiä kommentteja. Eihän oikeutta sairastaa tai olla sairaslomalla olla poistamassa. Tästäkin eteenpäin ihan vapaasti voimme sairastaa ja olla sairaslomalla. Ikinä en ole kaupasta mitään ilmaiseksi saanut, enkä ymmärrä miksi työnantajan pitäisi toimia toisin.

  • voivoivoih

   Maksamme palkastamme sairausvakuutusmaksua aivan samoin kuin vakuutamme kotimme ja automme. Ihan vaan tiedoksi, että ei se työnantaja nyt ihan yksin maksa palkkojasi sairastaessasi, vaan he saavat kelasta korvausta sairastuessasi. En nyt rupea kaikkia yksityiskohtia tässä lataamaan, mutta valotan hieman asiaa.
   Suomessa on ollut hyvä ja toimiva järjestelmä, jota hallitus on nyt kaatamassa, ja se tulisi kansanterveydelle kalliiksi. On tunnettu tosiasia, että suurin osa palkansaajista on hyvin tunnollisia ja menevät varmasti työhön jos sairaus sen sallii,.jopa oman terveytensä kustannuksella. Valitettavasti , sillä moni on saanut katua kantapään kautta omaa tyhmää urhoollisuuttaan, saatuaan sairaana työskentelystä pysyviä vaurioita.
   Se on faktaa, että varsinkin pienituloiset ja perheelliset tulevat menemään yhä sairaampana töihin, jos hallituksen esitys menee läpi. Lapsiperheet joutuvat jo monintavoin leikkausten kohteeksi, joten jostain se leipä on lapsille saatava.
   Vaikuttaa siltä että monien on vaikea tunnustaa, että on mokannut äänestäessään hallituspuolueita ja siksi puolustavat heidän epäoikeudenmukaisia leikkauksiaan. Heidän leikkauksensa vaan syventää loppukädessä monen pienyrittäjän toimeentuloa, sillä ostovoiman heikentämisellä on taloutta lamauttava vaikutus.
   Harmaataloudessa on paljon pimeää rahaa, ja sen pois kitkemisestä hallitus aikoo vähentää varoja, kyllä hyväveliverkosto toimii ja pitää toistensa puolia.
   Eläkevaroja on jopa vakuutusyhtiöissä 183 miljadia ja joka vuosi tulee lisää, että sekin vielä.

   • eipahalle

    Kun Ruotsissa aikoinaan tuli omavastuu työntekijälle niin sairaspoissaolot vähenivät merkittävästi.


  • edelleenmietin

   "Ihan vaan tiedoksesi valotan tätä asiaa", kun nähtävästi hämärän peittoon on jäänyt. Tässä on kyseessä juuri ne 10 ensimmäistä sairauslomapäivää, jotka siis yrittäjä ihan omasta pikku pussosestaan sitä palkkaa työntekijälle maksaa. Valotuksen sanasena; tämän jälkeen yrittäjä voi hakea kelasta palkkaa vastaavan summan ja maksaa sen työntekijälle.

   • terveisin

    Nimimerkille edelleenmietin! Sairausvakuutus nimikin sanoo sen, että kyseessä on vakuutus. Mikä on vakuutuksen tarkoitus? Se on vakuutus pahanpäivänvaralle, jotta sairas ihminen ei joutuisi kohtuuttoman taakan alle sairastuessaan.
    Mitä tulee sihen, että työnantaja maksaisi ensimmäiset kymmennen päivää yksin kustannukset, ei pidä paikkaansa, vaan hänen maksaessaan palkan, hän saa sairausvakuutuksesta noin 60% palkasta.
    Voit vaan itse toivoa, ettet sairastuisi, ja saisit pitää työsi, jos nuo asiat on kunnossa niin asiat on suhteellisen hyvin


  • Eivastakkaisuudelle

   On huonoa johtajuutta ja epätervettä yrittäjyyttä, ellei ole hinnoittanut palveluitaan tai tuotteitaan, niin että siinä olisi otettu huomioon ja sisälletetty sairauspäiväkustannusten varalle jokin osuus.
   Kuvittelisi olevan yrittäjänkin etu, ettei tartuntataudit työyhteisössä leviäisi kulovalkean tavoin, yhtaikainen palkansaajien sairastuminen voisi olla todella hankala juttu varsinkin pienissä yrityksissä.
   Jos ja kun ihminen ajetaan loppuun, koska ei ole ajoissa pystynyt taloudellisesti jäämään sairauslomille, hänen toimintakykynsä heikkenee, ei ihminen jaksa, se palaa loppuun, ja joutuu lopulta hakeutumaan työkyvyttömyyseläkkeelle vastentahtoaan. Se vasta kalliiksi tuleekin yrityksille. Luonnonlaki on myös se, että mitä vanhemmaksi ihminen elää, sitä enemmän tulee työperäisiä tuki -ja liikuntasairauksia ja niiden aiheuttamia tulehduksia, ja tulehdukset tulisi hoitaa pysyvien vammautumisten ehkäisemiseksi ja työkyvyn ylläpitämiseksi.
   Itse yrittäjänä pitäisin hyvää huolta työntekijöistäni, maksaisin mielelläni heidän sairausajan palkkansa , sillä se työntekijä on yrityksessä tärkeässä roolissa, hänen toimintakykynsä on yritykselle Aja O.
   Tämä hallitus on laittanut kansaa vastakkain, enemmän kuin yksikään edellinen hallitus. Yhteinen hiileen puhaltaminen yrittäjien ja palkansaajien kesken on pian kokonaan mennyttä aikaa.
   Mitä tulee taas noihin pörssiyhtiöihin, ensi vuoden alussa on tulossa taas yhä isompia osinkoja, varsinkin finassialalla pyhkii hyvin. Olen etuoikeutettu sillä tulen saamaan jälleen pienellä verolla mittavan summan "" ylimääräistä"" osinkoa hajautetun pörssisalkun ansiosta.
   Mutta en ole ahne ja antaisin niistä mielläni osan, tasapuolisuuden ja oikeudenmukaisuuden vuoksi ,mutta yksi pääsky ei kesää tee.
   Kirjoittaja on eläkeläinen ja on huolissaan kansakunnan hyvinvoinnista, terveydestä, ja jaksamisesta, se on edellytys hyvinvointiyhteiskunnassa, jossa on hyvä ja turvallinen asua, missä huolehditaan sairaista, vanhuksista, lapsista, heikommista, työttömistä jne..
   Yrittäjät ovat myös meitä, samoin kuin palkansaajatkin, kaikkien etu on, että terveys on asia ykkönen ja se että puhalletaan yhteisen hyvinvoinnin eteen, tehdään työtä voimiemme mukaan pyrkien hyvään tuottavuuteen yrityksissä ,läheisiämme unohtamatta.

  • Kaksipuolta

   Ihankos Ruotsissa väheni sairaslomat(?)
   Oliko laskuissa mukana ne jotka kuolivat pois, koska joutuivat vaarantamaan terveytensä?
   (jälkitaudit ja muut seurannaiset,.sekä kestämättömät kivut, ja niiden aiheuttamat paineet, lisääntyneet itsemurhat )
   Tutkimuksen mukaan sairauspäivät Rutsissa väheni aluksi, muttei tuonut toivottuja säästöjä ja pian sairaspäiviä oli entiseen tapaan. Tuottavuus firmoissa tuskin parani olettaen, että sairaana työskentely lisääntyi ja jatkossa sairauslomat piteni jälkiseurausten vuoksi, joka söi ensimmäisen sairauspäiväkarenssin kyseenalaisen hyöryn, tehden firmoille lisäongelmia, lisäten yhteiskunnan menoja, saati yksityisten ihmisten kärsimyksiä.
   Jos kuvitellaan lintsareita, ja heitä jotka luulosairaina kuvittelevat sairaana olevia linsareiksi, niin on sairasta toimintaa vaarantaa heidän vuokseen, ahkerien ja tunnollisten palkansaajien terveys, heidän joiden työpanos on tärkeä yrityksille ja asiakkaille, ja heillä kun on ennestäänkin suuri kynnys olla ansaitulla sairauslomalla.
   Kyllä tässä sairauspäiväasiassa ollaan kaukana oikeasta suunnasta, ja on vainoharhaa kuvitella muita lintsareiksi.
   Lähipiirissä on montakin"" lintsaria"" kuollut syöpään. Kunnollisia ja tunnollisia työmyyriä, mutta kun sairaus iskee ja diagnoosi vielä puuttuu, niin jo pikkulintujen kautta kuulee , että ei
   tuo sairas ole vaan lintsaa. Yksi "" lintsari"" haudattiin juuri, epäselvä sairastuminen elokuussa ja ennestään täysin terve. Kuoli kesken kuntoutuksen ja kuoleman syy selvitys valmistuu myöhemmin. Todettakoon, että hän oli itse osakas firmassa jossa työskenteli, mutta kuvitellaan että olisi ollut vain palkansaaja.
   Luottamus työntekijän ja työnantajan välillä on paras, ajatellen firman, työnantajan, ja palkansaajan etuja. Sellaisessa työpaikassa löytyy joustoa ja työtekijä tekee parhaansa firman ja työnantajansa eteen. Se paletti on vuorovaikutusta ja ymmärrystä toisiaan kohtaan, jossa haasteetkin koetaan ja selvitellään yhteisvoimin.
   Motto, yhdessä hyvää tulee.
   Toivottavasti hallitus ei pysty tekemään tuosta sellaista vastakkain asettelua, jossa kaikki tulisi olemaan pelkästään häviäjiä.

  • Tunnustaatosiasiat

   Meidän tulisi huolehtia parhaamme mukaan kaikkien terveydestä, se on parhaaksi niin kansanterveydelle kuin yksilöille, pidentäen työuria, tuottavutta ja perheiden ja vanhusten hyvinvointia. Yhteiskunnan sairuskulut vähenee, mitä paremmin hoidamme terveyttämme ja huolehdimme mm. flunsassa olessamme riittävästä levosta.
   Pidetään huolta itsestämme ja toisitamme, tehdään työmme hyvin, nautitaan elämästä, ja työpaikasta jos meillä on onni sellaiseen.
   Hallituksen toimet on romuttamassa hyvinvointivaltiota ja vaikuttavat olevan oppipoikia, kun eivät ymmärrä kokonaisuuksia. Stub on kirjoittanut lyhyestä matikasta A:n ja se kertoo puolestaan, ettei hän kykene näkemään kokonaisuuksia ja hahmottamaan päätöstensä seuraamuksista. Ongelman ratkaisut on vaikeita. Sipilä on taas tyypillinen insinööri, sellainen jolla sosiaaliset taidot on heikoilla. Mm kansantaloutta ei hoideta kuten firmoja. Ostovoimaa nakertamalla verotulot vähenee ja mm. kotimaan markkinat taantuu entisestään jolloin myös firmoja tulee menemään enemmän konkurssiin.
   Entä kun terveys lyödään laimin ja ihmisten terveys heikkenee ja ajaudutaan tilanteeseen, ettei enää kykene työhön. Ainoa keino ja ikävä kaikkien kannalta, on siinä tilanteessa, ennenaikainen työkyvyttömyyseläkkeelle jääminen. Ja Se vasta kalliiksi tuleekin firmalle tai kuntatyönantajlle.
   Pitää laskelmissa huomoida kokonaisuus ja seuraukset pitkässä juoksussa.

  • Vastausta

   Hitler aikoinaan halusi, että vammaiset ja heikommat tuhotaan. Mitä mieltä olette tuosta ajatuksesta, kannatatteko?

   • MikäSivistysvaltioTämäOn

    Nykyisin niitä seisotetaan ruokajonoissa ja sairaaloiden leikkausjonoissa sekä pidetään asunnottomina ulkona pakkasessa. Toiminta ei ole niin tehokasta kuin Hitlerillä mutta hieman aikaa vievä lopputulos on sama.


  • paasausta

   Ensin ""syyllistettiin ""työttömät loukkaamalla heitä syvästi noilla aktivointi puheilla, jossa mainitaan työnteon kannustimista ja työn vastaanottamisen kannattavuudesta.
   Ei tarvitse olla kovinkaan välkky tajutakseen, että jos sinulla on ihan oikea työpaikka ja työehtosopimusten mukainen palkka, niin se on paljon paljon isompi , kuin siitä palkasta laskettu ansiosidonnainen päiväraha. Mutta työmarkkinatuki ja peruspäiväraha on siitäkin murto-osa. Viestini on, että kaikille annettaisiin työehtosopimuksen mukainen palkka, ja orjuutyöt poistettaisiin. Yrityksille voitaisiin antaa valtiolta korvausta jos yritys työllistää pitkäaikaistyöttömän, vajaakuntoisen, tai ensimmäistä työpaikkaa vailla olevan, ja heille annettaisiin normaali palkka.

   Sitten "" syyllistettiin"" sairaat, "" turhat poissaolot väitteet"" väittämällä, että ensimmäisen päivän karenssi vähentää sairastelua ja sairauspäivä poissaoloja. JOOPA JOO!!!!!!
   EI tavitse olla älykkö, ymmärtääkseen väitteen tarkoittavan hallituksen jäsenten epäilevän, että ihmiset lintsaa ja on turhaan sairauslomalla. Minusta tuo epäily on sairasta epäluuloa ja työntekijöiden aliarvioimista, joka ei perustu hyvään yhteistyöhön ja työyhteisöön.
   Jos todellakin on työpaikkoja joissa lintsataan, niin onko työpaikan ilmapiiri terve? pitäisikö puhua oikeista asioista ja tehdä asialle jotain, ja tuossa yhteisössä, ottaa vanhanaikaisesti kissa pöydälle, selvittää syyt ja seuraukset.
   Ei ole järkeä riskeerata tunnollisten ahkerien työntekijöiden terveyttä, vaan pikemminkin heitä tulisi useimmin patistaa jäämään sairauslomalle, ihan jo firmankin edun nimissä, sekä taloudellisessa , että inhimillisessä mielessä, jotta ikäviltä seurannasilmiöiltä vältyttäisiin. Itse jos olisin yrittäjä, niin paras pääoma olisi mielestäni työpaikan hyvä ilmapiiri, hyvä luottamus ja tekemisen meininki, työntekijän arvostaminen ja kaikille sama palkka, samasta työstä. Sama palkka pitää kateuden ja nokkimisen pois ja turhat kyttäämiset ei vie voimavaroja.
   Kateus on suuri haitta työyhteisöissä ja olen nähnyt miten se nakertaa ja heikentää työskentelyä, sen laatua ja aikaansaannoksia. Hyvä fiilis ja yhteenkuuluvuuden tunne on kaiken A & O.

  • Häpeällistä

   Kokoomuslainen kansanedustaja esitti täänään TV:ssä, että kansanedustajien palkkoja tulisi nostaa. Mietikkää aikana jolloin leikkuri heiluu ja jopa sairauspäiväraha oikeuttakin ollaan järistyttävällä tavalla heikentämässä.
   En tiedä itkisikö vai nauraisiko, tai epäilisikö esittäjän järjenjuoksua, vai voisiko uskoa sitä röyhkeydeksi ? Osaavatko edes hävetä, tai ymmärtävätkö hävetä?

   Ruikkaavat aina suurista veroista, niin tyytyisivät nyt palkkaansa kun verot nousee vaan palkan kasvaessa ja kaikki mukamas menee veroihin.

   Ahneudella ja röyhkeydellä ei näytä heillä olevan rajaa. Vaikuttaa todellakin siltä, että heillä ei ole todellisuudeen tajua. Tuollaisia edustajia meillä, eli kuka tuollaistakin äänestää?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mikä on sinun ja rakkaasi ikäero?

   Kirjoita, jos rakkaasi on nuorempi/vanhempi 🥰
   Ikävä
   142
   2147
  2. Nyt sitten ulos ihmiset!

   Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
   Ikävä
   134
   2110
  3. Mies minkälaisista naisista yleensä

   Tykkäät? Ihan mielenkiinnosta kysyn.
   Ikävä
   90
   1618
  4. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

   Mielenkiinnosta kysyn 😄
   Ikävä
   136
   1498
  5. Minun pitää tehdä jotain

   En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
   Ikävä
   43
   1386
  6. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

   on jo joku toinen?
   Ikävä
   48
   1110
  7. Voihan J-mies

   Olet ajatuksissani jatkuvasti, voisitko poistua sieltä kun en saa mitään tehdyksi. Seuraavaa kohtaamista odottaessa.. 🤭
   Ikävä
   59
   1002
  8. Sarvisalon kesätori

   Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
   Loviisa
   7
   958
  9. Mikä saa ihmisen stalkkaamaan

   Toista henkilöä laittomin keinoin ikävää että ei ole minkäänlaista yksityisyyttä
   Ikävä
   153
   877
  10. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

   ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
   Hindulaisuus
   156
   842
  Aihe