Osmo Soininvaara kirjoitti 24.07.2012 näin:

3vuotta-sitten

Soininvaara: Euroa ei voi enää pelastaa!

(KUVA: Markus Jokela)
Julkaistu: 24.7.2012 12:15
Vihreiden kansanedustajaOsmo Soininvaara kirjoittaa tiistaina blogissaan, että euroa ei voi enää pelastaa, vaikka se olisikin vihreiden talousasiantuntijan mukaan "melkein kaikkien etujen mukaista".
Samassa kirjoituksessa Osmo Soininvaara kertoo, että hänen mielestään Suomen ja monen muun maan vaatimus EVM:n lainojen ensisijaisuudesta on "turha ja jopa haitallinen".

Soininvaara nostaa myös esiin perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin ja hänen eurokriittiset kantansa.

Soini on pitkään povannut eurolle karua kohtaloa, joka on nyt Soininvaaran lähellä toteutumista.

"Pelkään, että luisumme tielle, jota Timo Soinin on esittänyt pitkään. Se pienen pieni lohtu tässä on, että saamme nähdä, kuinka huono on Soinin esittämä vaihtoehto", Soininvaara kirjoittaa.
IS

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Heli-Laaksonen

      Eurorahan tulemine tähä maaha o vääri. Kukka sitä ei tahro, pal o ihmissi, ketä ei tul ikä pärjämä sen kans ja Suameniämel siit tule ennennäkemätöne sählink.-----Jos mää vaa saissi selvil, ketä onnetoine hanttapuli see euronkeksijä ol, nii mää keksissin kans hänel monelaist käyttö.---Mää kiihry ain nii jumalattomast, ko mää ruppen tätä eurovääryyt ajattelema. ---Tulee viäl see aik, ko rahamiähekki virhees huamava, tuleva hattu kouras mun oven taa ja sanova, et ova oikken pahollas.
      (Heli Laaksonen: Sekaherelmäpuu, sivut 127-129, kolumn on kirjotet 2001 huhtikuus)

    • E.Seppänen_A.Stubbille

      E.Seppänen puhuu A.Stubbille


      Arvoisa herra ulkomaankauppaministeri



      Sinä, ystäväiseni Alex, olet niin kauan kuin minä muistan markkinoinut Suomen EU-nettojäsenmaksua hintana Euroopan rauhasta.
      Nyt kysyn, onko rauhasta jollakin tavalla uutta niukkuutta, kun sen hinta on – mainitulla nettojäsenmaksulla mitattuna – kasvanut Suomelle moninkertaiseksi ja on edelleen kasvussa käynnissä olevissa EU:n vuosien 2014-2020 budjettikehysneuvotteluissa?



      Se, että me olemme luopuneet omasta rahasta toisin kuin muut pohjoismaat, tulee meille päivä päivältä kalliimmaksi. Te olette Kataisen hallituksessa avaamassa uusia piikkejä vieraiden maiden pankkien avustamiseksi. Jonossa ovat Espanjan, Kyproksen ja Slovenian pankit. Jono pitenee ja Suomi maksaa laskut panemalla omassa maassamme toimeen sisäisen pakkodevalvaation.


      Sisäinen devalvaatio on palkkojen ja eläkkeiden leikkauksia, sosiaaliturvan ja terveyspalvelujen huononnuksia, irtisanomisia ja työttömyyttä, privatisaatiota ja ulkoistamisia.



      Markkinavoimat, tuo isänmaaton virtuaalikansa, jolla ei ole kansallisia lakeja ja joka ei kunnioita kansainvälisiä sopimuksia, ajaa Suomea sisäiseen devalvaatioon maaliskuussa.



      Siitä hyötyy pankkimafia, joka on maailman mahtavin rikollisjärjestö ja jonka miljardirikoksista lännen valtamedia valistaa meitä päivittäin. Kun rikos on riittävän suuri, sitä ei huomata.



      EU:ssa näitä bankstereita paapotaan jakamalla pankeille julkista halparahaa tavalla, joka ajaa talletuskorot nollille. Ne, joilla on säästöjä, maksavat nollakoroilla EU:n pankkitukiaisia.


      Jos työeläkerahastoja, jotka sijoittavat eläkeläisten varoja kotimaan sijasta ulkomaille, ei olisi, Suomen julkinen valta olisi paljon velkaantuneempi kuin päällepäin näyttää. Kun meillä ei ole enää omaa markkaa, jonka avulla voisimme operoida, sisäinen pakkodevalvaatio vaatii talouden deflatoimista ja valtion alasajoa. Jokainen, joka on halunnut liittää Suomen Emuun, on vastuussa maaliskuun tapahtumista.


      Sitä ennen, näinä aikoina, on seitsemään vuoteen viimeinen tilaisuus säästää Suomen ylisuurista EU-jäsenmaksuista.



      Alex, kiinnitän EU:n budjettikehysneuvotteluja varten huomiosi yksityiskohtaan, josta Suomessa ei puhuta.

      Me joudumme maksamaan selvästi muita EU:n jäsenmaita enemmän siitä, että Suomessa säilyy oma maatalous. Sen kertoo tilasto (taulukko 4.5) komission kotisivulla http://ec.europa.eu/competition/state_aid/studies_reports/expenditure.html


      Tässä tilastossa listataan jäsenmaiden omille maanviljelijöilleen omasta budjetistaan maksamat kansalliset tuet. Lista (miljoonaa euroa) omien tukiaistensa maksajista on seuraavanlainen:

      Ranska 1 441

      Suomi 1 195

      Saksa 892

      Italia 833

      Hollanti 697

      Espanja 690

      Puola 681

      Kreikka 414

      Irlanti 379

      Englanti 325

      Romania 260, Unkari 238, Tshekki 20, Itävalta 189, Tanska 92, Belgia 89, Latvia 86, Liettua 86, Slovenia 68, Ruotsi 41, Viro 34, Kypros 22, Luxemburg 22, Bulgaria 19, Slovakia 10, Malta 5 ja Portugali 5.



      Tämä Suomessa näkymättömiin taiottu lista on epämiellyttävä totuus vuonna 1994 epäonnistuneista Suomen jäsenyysneuvotteluista EU:n kanssa. Suomen kakkossija tuolla listalla ja valtaisa maataloustukiaisten omavastuuosuus on osoitus siitä, että muut maat maksattavat maataloutensa tukiaiset EU:n kassasta, mutta Suomi maksaa ne pääosin itse.



      Pieni Suomi maksoi vuonna 2011 kansallista maataloustukea suuren Ranskan jälkeen toiseksi eniten, enemmän kuin suuret Saksa, Italia tai Espanja.



      Suomi on suhteellisesti suurin nettomaksaja, vieläpä ylivoimaisesti suurin. Me maksoimme omasta budjetista 1 195 miljoonaa euroa, kun EU lähetti meille jäsenmaksujemme palautuksena maataloustukea vain 548 miljoonaa ja maatalouden kehittämistukea vain 267 miljoonaa euroa.


      Alex, kun EU:n budjettien puitteista neuvotellaan tammikuussa, teidän hallitusherrojen on puolustettava Suomen etua myös vuosina 2014-2020 poliittista valtaa käyttävien hallitusten puolesta. Älkää aina antako periksi.



      Tarjoan edellä olevan EU:n komission tilaston täsmäaseeksi nettojäsenmaksumme alentamisvaatimuksille, joista teidän on pidettävä kiinni. Nythän me kylmän ja lumisen maan asukkaat joudumme maksamaan luonnonoloiltaan edullisten maiden maatalouden kustannuksia, kun tilanteen kuuluisi olla juuri toisin päin.


      Alex, en sano, että Suomesta pitäisi lopettaa oma maatalous.



      Sen sijaan sanon, että sen kustannukset Suomen valtiolle pitää ottaa huomioon Suomen jäsenmaksussa samaan tapaan kuin EU maksaa kaikkien muiden jäsenmaiden maataloustukiaiset.


      Hoitanet tämän homman kotiin?

    • 03.10.2015

      Esko Seppänen
      Helsinki
      Olen eläkeläinen, entinen Yleisradion toimittaja, Suomen eduskunnan jäsen ja Euroopan Parlamentin jäsen. Kun en halua olla mikään ex, käytän itsestäni titteliä kauppatieteiden kandidaatti, vaikka en ole enää kandidaatti mihinkään toimeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2022
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1557
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1458
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1437
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe