Matala verenpaine

Problemsolved

Haluan kertoa oman tarinani matalasta verenpaineesta ja sen ratkaisusta jos se hyödyttäisi jotakuta toistakin. Minulla oli siis aiemmin sellaisia jaksoja, jolloin verenpaineeni oli matalalla. Yläpaine meni alle 90:n ja alapaine n. 65. Sen kompensoimiseksi urheilussa ja levossakin sydän pamppaili joskus kovempaa.

Ja joskus tuli sellaisia matalan verenpaineen kohtauksia levossa, jolloin kuulin korvissa humputusta, joka ei mennyt sydämen tahtiin, mutta joka "kuulosti" samalta. Syke saattoi sykkiä silloin laiskasti ja saattoi laskea alle 40. Joskus säyngystä ylös noustessa huimasi hieman. Nuorempana myös maailma saattoi mennä mustaksi.

Lääkärissä puhuin usein asiasta ja asiaa tutkittiinkin, mutta ongelmaa ei löytynyt sydämestä. Eräs lääkäri suositteli salmiakin syömistä silloin tällöin. Yritin korjata matalaa verenpainetta syömällä enemmän suolakkaa, mutta se ei ratkaissut ongelmaa.

Harrastan aktiivisesti liikuntaa ja minulla on kova kunto. Huomasin jossain vaiheessa, että en nauti hiilihydraatteja riittävästi kestävyysurheilijaksi. Lisäsin hiilihydraatteja ravinnossa ja sen jälkeen ei ole ollut matalan verenpaineen aiheuttamia kohtauksia. Yläpaine on nyt pysynyt normaalisti 113. Minulle oli siis hiilihydraattien lisääminen ravinnossa sopiva ratkaisu. Kaikille ei varmaan toimi, mutta liikuntaa aktiivisesti harrastajille voi olla yksi ratkaisu.

5

268

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sokeriverenpaine
    • ravintoailmantrendejä

      karppaajien parissa tavattuja ongelmia... verenpaineheittelyt ja huomattavat laskut, pyörtyilyt, uupumus, väsymys, elämänlaadun lasku, luovuuden heikkeneminen, yleinen virkeyden heikentyminen jne. Sitten kun lisätään hiilareita, niin kas kummaa, kun ikävät oireet katoaa. Tietenkin karpit vastaa tähän, että "eimulvaakoskaaoomitäätollasta... määoonvirkeempijavahvempikukoskaan... rawrrrrr!" Mutta kilinpaskat, karppaaminen on haitallista. Se on uskonto, joka perustuu uskomuksiin sekä hurmokseen.

    • eiongelmiamullla

      Mulla on aina ollut alhainen verenpaine.

      Lopetin tupakoinnin ja se laski entisestään.

      Aloitin VHH ruokavalion, mutta se ei ole laskenut verenpainettani.

      Sokerit nostavat verenpainetta, mutta niitä pitää syödä paljon eli sen verran, mitä lihava ja sairas suomalainen nyt syö.

      VHH (vähähiilihydraattinen ruokavalio, jota myös karppaukseksi kutsutaan) on yli 200 vuotta vanha ruokavalio, jolla saa verensokerin hallintaan, ihminen laihtuu ja yleensä pääsee eroon myös elitapasairauksien oireiden hoitoon käytetyistä "turhista" lääkkeistä (kolesteroli, verenpaine, närästys, nesteenpoisto, II-tyypin diabeteslääkkeet jne...). Media ja virallinen taho sekä heidän edustajansa (mm. viralliset ravitsemusterapeutit) virheellisesti väittävät, että VHH olisi rasva- ja/tai proteiinidieetti, jossa syödään liikaa rasvaa ja/tai proteiinia, vaikka näin ei ole.

      Miksi?

      VHH:ssa syödään ihan virallisen suosituksen mukaan rasvoja ja proteiinia, joka keskivertonaisella on lähes 100 grammaa rasvoja ja proteiinia päivässä. Kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja syödään 500-1000 grammaa päivässä. Ruokavaliosta jätetään pois paljon hiilihydraattia ja/tai tärkkelystä sisältävät elintarvikkeet eli sokerit, viljat, riisit ja peruna.

      Näinollen verensokeri pysyy tasaisena. Herkkujakin voi syödä kerran pari viikossa. Joten elämä on ruokavalion suhteen todella nautinnollista, eikä mistään tarvitse luopua.

      Kirjastossa on lukuisia kirjoja, joista voi katsoa ruokaohjeita sekä myös internet on täynnä ruokaohjeita, joilla saat ravitsevaa ja maukasta ruokaa.

      Vähähiilihydraattinen ruokavalio normalisoi nopeasti 2-tyypin diabeteksen nostamat sokeriarvot.


      Minä tulen ihan hyvin toimeen matalan verenpaineeni kanssa. Liikun hitaasti, kunnes verenpaine tasaantuu.

    • Ovas

      Olen sairastanut matalaa verenpainetta vuosia mutta nyt marraskuusta tähän päivään olen ollut tosi sairas paineeni on aamuyöstä 60-70/40-50 ja syke yli 100:n.Olen pyörtynyt kotona,pyöräillessä sekä hiihtäessä useita kertoja.Olen käynyt useilla enrotrikonneilla.Syön lääkkeitä Effortil,Florinef,Kaleroid ja Hydrokortisonia.Lisäksi käytän tukisukkia(kireitä) juon nestettä paljon.Näistä huolimatta vaiva jatkuu.Eräs lääkäri totesi,että sinulla on vahva sydän kun kaiken kestää.Toinen lääkäri sanoi,ettei vaivaan ole muita parannuskeinoja.
      Aamulla en jaksa olla pystyssä ja on paha olo sekä nostan jalat ylös. Olen ollut kova liikkumaan mutta sekin laskee verenpainetta.
      En tiedä mihin tämä lopulta johtaa.

    • plmb2016

      EKG? Onko tehty rasitus-EKG?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      3986
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      13
      2151
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1654
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1487
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1438
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      21
      1353
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1238
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1154
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1089
    10. 22
      1066
    Aihe