miten löytää Jumalan rauhan

elenanooora

Hei olen eräs 20v nainen keskisuomesta, olin aikaisemmin v lestadiolainen mutta erosin uskosta tavattua poikaystäväni. Olen ollut vuoden uskosta osaton ja mietin lähes päivittäin uskon asioita. Kaipaan uskoa ja Jumalaa elämääni. Pelkään kuolemaa ja sitä että en pääse taivaankotiin. Kysyisin tietääkö täällä kukaan esikoislestadiolaisista? Saako heidän seuroihinsa mennä samalla tavalla kuin vanhoillisten ja miten siellä toimitaan noin muuten . Miten esikoislestadiolaiseksi pääsee ja millaista esikoisten seuroissa on?

18

683

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • sinnevain

   Kyllä sinne kokouksiin voi ihan vapaasti mennä, käsittääkseni. Mutta ehkä suosittelisin, jos mahdollista, mennä rauhansanalaisten tai uusheräyksen kokouksiin, tai vaikka kansanlähetyksen tilaisuuksiin. Riipppuu vähän aina henkilöstä ketä kohtaan syntyy sellainen luottamus, että voi ja uskaltaa alkaa henkilökohtaisista kysymyksistä käymään keskustelua. - Voinet mennä myös vapaakirkon tai helluntaiherätyksen tai Patmoksen tilaisuuksiin. Älä arkaile äläkä aivan turhaan viivyttele.

  • Daakku

   Kumpa voisin kertoa sinulle oman tarinani. Olin vanhoillislestadiolainen 28 ikävuoteeni saakka. Nyt olen yli 40v ja elämäni varrella olen itseltäni kysynyt samoja asioita kuin sinä. Älä pelkää.. Et ole Taivaan Isän silmissä osaton.. Sinulla on sielu ja sydän :) Emme ole kukaan täydellisiä.. ja silti huolimatta kun uskoo että elämämme on korkeimman kädessä.. se riittää.

  • Daakku

   Itse uskon, että meillä jokaisella on tarkoitus tässä elämässä. Oli se kivikkoinen tai helponpi. Olemme täällä kasvaaksemme , kokeaksemme elämää. Ei taivas ole kiirstuli/helvetti niin kuin lestadiolaisuus opettaa niille jotka eroaa. Itse uskon että sielumme menee taivaseen ja palataan tänne ...

  • Daakku

   Itse sain Jumalan rauhan.. ja tiedän että en ole tehnyt väärin kun erosin. Joskus kuuntelen radiosta seuroista .. se tuntuu hyvältä nyt, mutta en sillä tavalla kuuntele että palaisin lestadiolaiseksi. Jokaisella on omakohtainen usko elämään... Olet nuori ja poikaystäväsi kanssa. Rakentakaa omaa elämää :) Kaikkea Hyvää Teille !

  • JeesusOnHerra17

   Voi lapsi! En minäkään kuulu mihinkään kirkkoon/lahkoon. Pääasia on että olet sinut Jumalan kanssa. Pyydä Jumalaa näyttämään sinulle tie :

  • exikkuna

   Älä liity vaan liity ensi tavalliseen seurakuntaa ev lut. koska siellä on mahdollisuus olla vielä oma itsensä ja saada apua ja neuvoa ilman syyllistämistä
   Raamattua voi tutkailla itsekseen.
   Lestadilaisuuteen liittyy liikaa ahdasmielisyyttä ja lasten hyväksikäyttöä jota katsotaan vain sormien läpi..Tämä todellisena neuvona

   • rukoilejalueraamattua

    On hyviä ev.lut. seurakuntia kun osaa poimia ne. Voi kuulla puhdasta evankeliumia. Ainoa pointti on vaan se, että armolahjoja ei kirkoissa käytetä. Jos löytää raittiita ja raamatullisia uskovia, niin voi heidän kanssaan pitää yhtä. Rukoilla ja lukea raamattua (vanhaa) ja rukoilla että Jumalan Henki avaa sanaansa. Pitää itse olla vilpitön ja avoin, puhtaalla sydämellä. Jumala kuulee ja vastaa niille omalla tavallaan joilla on puhdas sydän.


  • rukoilejaluesanaa

   Eihän nyt sentään tarvitse uskosta luopua jos eroaa jostain seurakunnasta. Sen jälkeen se voi paremminkin alkaa. Rauha tulee ainoastaan Jeesuksessa Kristuksessa, "Tulkaa tyköni te työtä tekevät ja raskautetut niin te löydätte levon sielullenne". "Tule, ota ristisi ja seuraa minua", sanoi Jeesus.

  • Tuhlaajapoikanen

   Miun lapsuudenkoti on Esikoislestadiolainen,kunnes teininä erkaannuin uskostani ja vietin vuosikausia käymättä seuroissa ,eläen kuin viimeistäpäivää ryypäten rälläten tapellen ja huoraten, tuhosin siinä sivussa pari avioliittoani,tosin kävin vuosien aikana parikertaa seuroissa,koskaan kukaan ei moittinut tai hyljeksinyt vaan toivotti tervetulleeksi ja olivat ystävällisiä ja minusta näytti että ilahtuneita siitä että uskaltauduin tulemaan seuroihin,vielä meni muutama vuosi ennenkuin jumala herätti tuntoni ja laittoi kaipauksen sydämmeeni,sain armon palata isän kotiin ja uskon kaikki syntini anteeksi Kristuksen lunastustyön ansiontähden.Olen uudestisyntynyt Jumalanvaltakuntaan ja Esikoislestadiolaisuus on hengellinen kotini ja täällä minun on hyvä olla, täältä ketään ei ajeta pois vaan täältä saa uskonelämälleen Jumalansanan neuvoja kun haluaa,väkisin ei tuputeta mitään vaan usko on vapaaehtoinen ja omakohtainen valinta. Olet lämpimästi tervetullut seuroihimme ja yhteyteemme avaa rohkeasti rukoushuoneemme ovi, ja jos haluat keskustella henkilökohtaisesti niin varmasti sinua luottamuksellisesti kuunnellaan ja jos haluat niin Jumalansanan valossa neuvotaan uskon asioissa.

  • eläke-ukko

   Et sinä ole edes uskovainen ollut, jos uskosi loppuu siihen kun eroat jostain uskon lahkosta. Jumala se on kuulemma kaikille uskovaisille yhteinen. Ei uskovaiseksi ruveta. Kuka höynähtää mitenkin.
   En missään nimessä halua pilkata sinua, enkä muitakaan uskovaisia. On teidän oma asianne uskotteko jumalan olemassa oloon vai ette.

   • teuta01

    Kiitos S-U. tai suntt:


  • Nainen42v

   Jumalan rauhaa en tällä hetkellä tosin koe uskostani huolimatta, mutta vastaan kuitenkin. Sinulla taitaa olla sama tilanne kuin minullakin entisenä vl-nä on ollut, että olen mieltänyt uskon seurakuntayhteisön jäsenyydeksi. Usko on kuitenkin henkilökohtainen suhde Jumalaan Jeesuksen sovitustyön kautta. Uskoon voit tulla, jos Jumala suo, vaikka tätä lukiessasi uskomalla synnit anteeksi Jeesuksen veren tähden.

   • Nainen42v

    Korjaus äskeiseen. Peruutan tuon "jos Jumala suo". Jeesuksen sovitustyö on ainoa rauhan lähde ja sitä itsekin tarvitsen nyt ja elämäni loppuun asti.


  • Sinä_aloittajahan

   voisit palata Jumalan lasten joukkoon. Tulet vaikka rauhanyhdistykselle seuroihin.

   Eihän täyteen astiaan voi mitään panna eli jos sitä vielä on omasta takaa jotakin niin tilanne on paha,, mutta sitten kun ihminen on joutunut todella ahtaalle ja hätään niin sitten sitä on tilaa Jumalan armollekin.

   • teuta01

    Kuinka voi palata ,jos siellä on 450-500 piiloista pedofiiliä.
    Ja tällähetkellä kin on 35 miestä linnassa siitä asiasta .
    sitten vielä kaikki ne tavanomaiuset synnit jotka seurakunnassa on.
    .
    Tai paremmin kuin ihmisillä on , Ihminen on outo kapine , Kaiken kaikkiaan
    hän tekee syntiä monin tavoin sitten hän taas herää, Tekee parannusta ja
    ja korjaa asioita , HERRA sanoo: Kun minä annan synnit anteeksi ,Sinä vai
    uskot sen ,mitään ei tule tehdä, sillä tekemisessä on paha puli siinä ,että
    saa ta na maksaa palkan , mutta Jumala antaa Lahkjaksi ..
    .
    Tälläisen tekstin on Meidän LV:t unhottaneet ,ja se johtuu siitä ,että niin
    paljon on pahaa tehty vuodesta 1992 etten sinänsä ihmettele MIKSI ?
    .
    VL:ssä jostakin 1970 ,kaiken mailman Hoitokokouksia ja muita kauhis-
    tuksia , Ne oli tosiaan Ihmis oppia sanan täydessä merkituksessä sekä
    sitten ne joista VV;n hävitti Rikos asioita jo toimuitetuista , muka vanhana
    Linna tuomiota 100 . listalta pois .
    .
    Jos kerran tilastoja tehdään ,ei niistä voi poistaa mitään , tämä tapahtui n.2010.
    Nyt ei ole mitään tietoa siitä ,mistä saakka noita 100 oli kerätty , en usko että 1950
    vaan Jos on se varmasti jaettava kahtia 1950,, 1980,, 2010 - nyt on jo 39-40 n.6 vuodessa , kertoisi minulle että vauhti kiihtyy vain,. vika ei ollut VV:n. vaan
    saa ta nan . Voi niitä joiden kautta pahennukset tulee ,ehkä' pahennuksia ei voi väl
    ittää , on sanottu, että Myllyn kivi vertaus, olisi sopiva ,,Luukas sanoo ei ole ketään
    Rankaistu niin, Koska sen toteuttaja joutuu Murhan syntiin. Armoton hukutus.
    .
    Kun luet Raamattua Lue ajatuksella ,, Todella Rukoile että Rakas taivaalinen isä ,
    Jeesuksen nimeen ,Ja Pyhän Hengen kautta antaa Tietoa,Taitoa Rakkautta,,
    sinulle joka olet vain ihminen , huomaat että kaikki tapahtuu ,, Minkä HERRA
    on antava. .,,


  • huokaajumalanpuoleen

   Hei.

   Www.esikoislestadiolaiset.fi ---> rukoushuoneet.

   Sydämmellisesti tervetuloa, kuulemaan elävää Jumalan sanaa. Usko tulee kuulosta ja kuulo Jumalan sanan kautta.

   Itse en uskaltaisi vaeltaa epätietoisena...

   Viimeaikoina on havaittu että Helsingissä käy paljon vanhoollisia , esikoisten seuroissa kuuntelemassa kun etsivät elävää seurakuntaa...

   Sydämmellisesti tervetuloa !!

   • NotSepra

    Jos ei pidä seproista, Suomen evankelisluterilaisen kirkon piirissä toimivien esikoislestadiolaisten tilaisuuksista voit lukea www.esikoiset.fi sivustolta.


  • Särjettymieli

   Minä olen lapsena ja nuoruudessa tullut hyväksikäytetyksi näissä uskonnollisissa piireissä. Aikuisikäni olen elänyt ahdistuneena ja kulkenut terapioissa, syönyt lääkkeitä jne. Yhteenkään seurakuntaan en uskalla enää mennä irti päästyäni, koska mielenterveyteni ei kestä kuunnella niitä ristiriitaisia ohjeita ja sääntöjä, joita hurskaimmatkin salassa rikkovat.
   Pidän omanani vain yksinkertaisen uskon Jeesukseen ja Jumalaan, rukoilen yksin. Uskoani ei kukaan voi viedä.
   Rikki mennyt mieli ja haavat sielussa eivät koskaan parane meillä, jotka olemme vilpittömässä lapsenuskossa ollessamme joutuneet hyväksikäytetyiksi niiden taholta joihin luotimme ja jotka olivat esikuviamme. Tämä pitäisi kertoa niille, jotka näitä hirveyksiä tekevät. Meitä sielumme myyneitä mahtaa olla isompikin joukko, kuin mitä osataan arvata.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kirja: Martina Aitolehti näki narkomaani-siskonsa piikitetyn käsivarren: "Sillä hetkellä tajusin..."

   Hyvinvointiyrittäjä ja triatlonisti Martina Aitolehti avautuu rehellisesti mm. pikkusiskonsa-Steffin huumehöyryisestä elämästä uudessa elämäkertakirja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   4811
  2. Loiri on kuollut.

   Poistui kuvioista.
   Maailman menoa
   188
   3798
  3. Martinan vastenmielinen menneisyys

   Martinan kirjasta julkaistujen otteiden perusteella hän on vastenmielinen sarjapettäjä ja epävakaa persoona. Kukaan normaali ihminen ei huuda kuutta t
   Kotimaiset julkkisjuorut
   284
   2931
  4. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   70
   2733
  5. Miksi Martina puhuu kirjassaan

   …muunneltua totuutta. Hän ei ole ollut apuvalmentajana hevostallilla nuoruudessaan. Hän on ollut ihan tavallinen tallityttö muiden tallityttöjen jouko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   160
   1869
  6. Kiinasta taas uusi virus maailman iloksi

   Kiinassa on tunnistettu uusi Langya henipavirus (LayV), johon on sairastunut jo kymmeniä ihmisiä. Tutkijoiden mukaan virus on todennäköisesti tarttun
   Maailman menoa
   81
   1864
  7. Loiri oli minusta vastenmielinen

   Loirin kaikkea tekemistä leimaa hänen Uuno Turhapuro filminsä. Uuno filmit ovat olleet minulle aina todella vastenmielisiä. Tuo poru
   Maailman menoa
   225
   1451
  8. Parisuhdeodotukset

   Ajattelin ohittaa tämän päiväisen palstahärdellin ja viedä keskustelua alueelle, joka kovasti mietityttää ja joka saa tuntemaan suurehkoa rakkauden va
   Sinkut
   177
   1074
  9. Martina - Taistelija (WSOY) on menestyskirja

   Mukavaa luettavaa ja paljon kauniita kuvia Martinasta. Loppukesä menee tämän kirjan parissa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   135
   904
  Aihe