Yhteysongelma

prapo

Siirsin alakerran tv ja tallentavan digiboksin yläkertaan antennitaloudessa. Ongelmia tuli vaikka siirtomatka on lyhyt. Eivät toimi yhteen Tv ei tunnista hdm johdolla tulevaa dataa digiboksista ilmoittaa harava-antennin olevan oikosuljettu. Kun vaihdan tv:ssä tulolähteeksi ilma toimii tv itsenäisesti tosin silloin pitää olla antennikaapeli digib. tv:n,
jota alakerrassa ei tarvittu. Hyvät neuvot olisivat tarpeen.

10

792

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muutitko_kytkentöjä

      Kerro tarkat kytkennät. Muutitko kytkentöjä tai kaapeleita, kun siirsit laitteita? Onko sinulla joku tuttu, joka voi myös tulla avuksi? Mikä on tarkka virheilmoitus ja mistä laitteesta se tulee?
      PS. täällä ei tarvitse käyttää lyhenteitä tai tiivistää liikaa, sillä kirjoitustilaa on 5000 merkkiä. Eli parempi vaan, mitä tarkempi kuvaus ongelmasta.

      • prapo

        En muuttanut kytkentöjä ainakaan tietoisesti, eli hdml kaapeli digiboksista tv:n hdml asemaan 2. Tarkka virheilmoitus harava-antenni oikosuljettu tarkoittaa tv:tä.
        Ymmärtääkseni yhteysongelma on digiboksin ja tv välillä koska kanavien vaihto digiboksissa ei näy tv:ssä vaan näyttää siitä valittuja kanavia kun antenni on valittu siitä ilmakuvakkeesta joka on ainoa joka näkyy.


      • muutitko_kytkentöjä
        prapo kirjoitti:

        En muuttanut kytkentöjä ainakaan tietoisesti, eli hdml kaapeli digiboksista tv:n hdml asemaan 2. Tarkka virheilmoitus harava-antenni oikosuljettu tarkoittaa tv:tä.
        Ymmärtääkseni yhteysongelma on digiboksin ja tv välillä koska kanavien vaihto digiboksissa ei näy tv:ssä vaan näyttää siitä valittuja kanavia kun antenni on valittu siitä ilmakuvakkeesta joka on ainoa joka näkyy.

        Voitko avata vielä tuota?
        "koska kanavien vaihto digiboksissa ei näy tv:ssä vaan näyttää siitä valittuja kanavia kun antenni on valittu siitä ilmakuvakkeesta joka on ainoa joka näkyy."
        Kun siis valitset jonkun ilmakuvakkeen (missä tv:ssä sellaisia on?), niin näkyykö silloin digiboksista vai tv:stä valitut kanavat? Mitä kuvakkeita sinulla on tv:ssäsi käytössä? Käytätkö nyt sitä jotenkin eri tavalla? Oliko joku muu kytkenyt tv:si alun perin?


      • prapo

        Tv:ssä on seuraava valikko

        ilma kaapeli av1
        av2 s-vhs pc
        hdmi1 hdmi2 hdmi3
        component usb

        tuo ilma on ainoa mikä näkyy ja tulee tv kautta.
        TV on kolmisen vuotta ollut käytössä ja alunperin sen asensi jälkikasvuni.
        Toinen heistä oli eilen paikalla mutta ongelma ei ratkennut.


      • hämmentäjä

        Jos "hdml kaapeli digiboksista tv:n hdml asemaan 2", niin tietenkin on valittava ilma-kuvakkeen sijaan hdmi2 digiboksin kuvaa katsoessa. Sekö ei nyt onnistu?

        Onko se TV Philips, jossa hdmi-systeemeissä on jotain omia kummallisuuksiaan?


      • prapo

        Yhteys ei näin onnistu eli kuvaa ei tule. Kuten edellä kerroin tuohon yhteyteen riitti alakerrassa hdml-kaapeli. Nythän kuvan saanti ei onnistu ilman että digiboksin antenna outista on kaapeli tv:n antenna in liitokseen. Aikaisemmin sitä ei tarvittu. TV on grundig. Onko scartilla mahdollista saada kuvayhteys digiboksista tv:n, sehän toimii muissa oheislaitteissa kuten dvd:ssä ja vanhassa vhs-videossa. Se pitäisi kai jotenkin aktivoida ?


    • tietoksi

      Se on HDMI ja isolla. :) Ei hdml.

    • OnkoAntenniVahvistin

      Kun tv tai boksi ilmoittaa "antenni oikosuljettu", onko sinulla antennivahvistin? Ellei ole, ota tv:n tai boksin valikosta pois "antennin teho", 5V syöttö, tms. Jos tv tai digiboksi syöttää virtaa antennikaapeliin, vaikka vahvistinta ei ole, niin se voi rikkoutua tai ainakin vaimentaa signaalia. Normaali tv-antenni (siis vahvistimeton) näkyy tasavirralla mitattaessa oikosuljettuna johdonpätkänä. Muutenkin tietysti kannattaa tarkastaa kytkennät, ettei ole oikosulkuja tai katkoksia.

    • testattavaa

      Voikohan olla vikaa yläkerran antennipistorasiassa?
      Tai jotain on mennyt rikki siirrossa (tai jotain on silti kytketty eri tavalla). Pitäisiköhän siirtää laitteet takaisin alakertaan ja kokeilla, toimiiko siellä(kään enää)?

      • prapo

        Vahvistin on. Testasin laitteistoa tuomalla pitkällä kaapelilla antenniyhteyden alakerrasta, lopputulos oli sama. Tuo tallentava digiboksi oli pari päivää kytkettynä alakerrassa hankkimaani uuteen samsung-televisioon. Siinähän source-valikko on erilainen kuin tuossa grundigissa. Mielestäni en muuttanut mitään asetuksia digiboksissa. Jotainhan siinä on tapahtunut koska yhteistyö ei enää sen kanssa toimi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      248
      2188
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      82
      1856
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      75
      1545
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      110
      1270
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1160
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1125
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1054
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      980
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      891
    Aihe