Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Yamaha VSX-421 -vahvistin ei sammu Standby-napista

Monokkeli2

Ongelma on aika self-explanatory.
Vahvistin toiminut varsin moitteettomasti noin kaksi vuotta, viikko sitten siihen liitetyt kaiuttimet (kaksi stereokaappia sekä basso) lakkasivat toimimasta ilman mitään selitettävää syytä.

Uskoin, että jokin asetus on mennyt vituralleen vahvistimessa, mutta tekemäni Reset (takaisin tehdasasetuksiin) ei tehnyt mitään asialle.

Ainut asetus, jonka avulla kaiuttimista (paitsi bassosta) sai ääntä, oli - Pure Direct asetus. Miksi? -En tiedä laisinkaan.
Kaiuttimet siis toimivat, mutta normaalisti käyttämäni viritinasetukset eivät päästäneet pihahdustakaan.

Soitan musiikkia tietokoneestani AUXilla, Portable asetus päällä. HDMIlläkin on joskus tullut soitettua mutta se ei nyt liity asiaan.

Ainut tapa, jolla saan vahvistimen pois päältä on repäisemällä takaata virtapiuha irti. Not nice at all.
- Kun olin pitänyt vahvistimen yön yli pois päältä ja antanut sen "nollautua", standby -nappula toimi! Sain siis vahvistimen sammutettua ja ajattelin että noniin, se oli sitten siinä se ongelma. Ilo ei kestänyt pitkään. Käynnistin Vahvarin, ja toisella yrityksellä Standby ei enää tehnyt mitään. Takaisin alkupisteeseen. Muut viritystuloasetukset, kuten "Stereo", "ALC/Standard", tai "ADV Surround" yms. eivät vieläkään toimineet.

Asetuksia on tullut aika roimalla kädellä rämppäiltyä, joskin voin sanoa, että en todellakaan tämän vahvistimen loputtomalta tuntuvien asetusten määrästä kunnolla ymmärrä.

Sleepin avulla sain vahvistimen sammumaan yhden kerran, myöhemmillä kerroilla pikkuinen sinertävän valkoinen "standby -valo" jäi vain päälle mutta laite ei enää reagoinut mihinkään kosketukseen. Oli pakko sammuttaa jälleen nykäisemällä piuha irti.

Kun laitoin "Displayn" sellaisella tavalla, että näyttö vilkuttelee kaikkia ärsyttäviä mainos-ominausuustekstejään, huomasin, että se lopettaa vilkuttamisen aina, kun painoin "Standby" nappulaa. Vahvistin siis rekisteröi, että nappulaa painetaan, muttei toiminut mitenkään. Kysymys kuuluu: _miksi_?


Nyt vahvistin on ollut pois päältä kolme päivää; laitoin virtajohdon kiinni taakse, ja BOOOOOM! muutkin viritysasetukset "Stereo", "ALC/Standard", tai "ADV Surround" yms. vihdoin toimivattttt!!! Eli basso toimii myös, on mukava kuunnella musiikkia pitkästä aikaa. Tässä se soi tätä kirjoitellessani.

MUTTA the problem still remains; standby nappula ei toimi. Enkä tiedä että toimivatko viritysasetuksetkaan enää seuraavalla kerralla kun "käynnistän" vahvarin laittamalla sen virtapiuhan kiinni taakse, which I really dont want to do, ymmärrätte varmaan.

Nyt tämän postauksen jälkeen tulen sammuttamaan vahvarin repäisemällä piuhan irti, joka ei ole yhtään kiva asia. Jään jälleen keskelle epävarmuutta.

Auttakaa mua tämän ongelman kanssa; alan olemaan aika out of answers ja Googlekaan ei ole pystynyt auttamaan minua.
Kiitos jo etukäteen; katselen tätä kirjoitusta päivittäin ja lupaan heittää lisäselvityksiä kysymyksiin parhaani mukaan!

Mukavaa loppuiltaa (tai jotain, mihin aikaan ikinä tämän luetkaan). Hehs. :D

3

212

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Monokkeli2

      Pioneer VSX-421, pahoittelut väärästä otsikosta.

    • HDMI_ehkä_temppuilee

      "HDMIlläkin on joskus tullut soitettua mutta se ei nyt liity asiaan."

      Mistä teit tuon päätelmän, ettei liittyisi? HDMI CEC:in avulla toinen laite voi ohjata vahvistintasi. Tavallisin ohjaus vaikuttaa juurikin stand-by-tilaan. Päälle-pois-kytkentääkin voi olla monentasoista, jollain käskyllä menee "vain" virransäästötilaan, jollain täydellisemmin pois päältä. Epäyhteensopivuudesta voi tulla ongelmia. Ehkäpä vahvistin virheellisesti odottaa stand-by-komentoja toiselta laitteelta ja siihen liittyen on mennyt stand-by-kytkin mykäksi.

      Eli onko sulla ollut tai onko nyt vahvistimeen HDMI:llä liitettyjä laitteita? Mitä ne ovat? Kokeile ensin ottaa kaikki irti. Jos ongelma jatkuu, niin laitteiden ollessa kiinni, ota niistä kaikista CEC (eli HDMI control tms.) ja kaikki mahdollisesta virranhallinta-automatiikat pois päältä.

      Itselläni oli Panasonicin TV:n kanssa erikoinen vika HDMI-ohjauksessa. TV:n valikoista katosi koko ominaisuus yllättäen kokonaan. Edes TV:n tehdasasetusten palautus ei muistaakseni auttanut. Alkoi taas toimia, kun kytkin vahvistimeen uudelleen siinä ajoittain kiinni olleen tietokoneen ja otin vahvistimesta CEC:in sitten pois. Myös TV:stä kaikki virranhallinta-automatiikka pois, kun tietokone kiinni. Tietokone irti ja CECit päälle vahvistimesta ja TV:stä. On toiminut taas monta kuukautta ongelmitta. Ongelma oli tunnettu ulkomaalaisilla foorumeilla, mutta sielläkään ei osattu kertoa ratkaisua. Jäi siis epäselväksi, miksi vika ilmenee ja millä se tarkalleen korjataan. Mielestäni oleellinen vaihe korjauksessa oli vian aiheuttaneen laitteen (tietokone) liittäminen takaisin.

      • Monokkeli2

        Hei moikka! Suuri kiitos viestistäsi, käyn katsomassa josko tuolla voisi olla jotain tekemistä asian kanssa.

        Kirjoitin että HDMI ei luultavasti liittyisi asiaan, koska en ole sitä vuoteen käyttänyt, jonka jälkeen vahvistin on toiminut moitteettomasti. Ehkä voi olla että joku vanha asetus on mennyt päälle tms? Ei hajuakaan.

        Laitteeseen ei ole kytketty mitään muuta kuin raakapiuha kaiuttimet sekä jykevä basso.

        Edestä Portablen kautta tulee AUX ulostulolla äänet koneeseen. Soitin HDMItä vuosi sitten vanhalla koneella, kun siinä oli AUX paikka rikki. :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2228
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1926
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      74
      1625
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1588
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1492
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1393
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1352
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1311
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1304
    Aihe