Kuntoutustukiasiaa

kysyväeitieltäekky

Jos sattuu pääsemään kuntoutustuelle jostain sairaudesta niin onko se varma merkki että saa työkyvyttömyyseläkkeen.Esim. vuosi kuntoutustuella.Voivatko lopettaa sen ja miten se käytännössä toimii.

19

1159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nyteläkeläinen

      Ei välttämättä. Työeläkelaitos ja KELA voi evätä kuntoutustuen jatkohakemuksen ja kehoittaa hakeutumaan työnhakijaksi TE-toimistoon.

      Ratkaisevaa on diagnoosit. Minä olin n. 3 vuotta kuntoutustuella ja sen jälkeen pääsin pysyvästi työkyvyttömyyseläkkelle pitkäaikaisen masennuksen vuoksi ( ahdistus sekä persoonallisuushäiriö ja alkoholiriippuvuus, josta olen vieroittunut raittiiksi).

    • iiwiwiwwiiwiwwiiwwiiw

      Itselläni reilu vuosi kuntsaria takana ja vuosi edessä. Vaikea kuvitella että koskaan oravanpyörään enää klo 8-16 hypään, mutta katsellaan.

    • kmfksksfkgff

      Käytännössä suurin osa kuntoutustuella olijoista palaa työelämään , mutta se ei joo tosiaan tarkoita että saisi työkyvyttömyyseläkkeen. voi joutua työkkärin kirjoille takaisin vajaakuntoisena työnhakijana. Jos sen Työkyvyttömyyseläkkeen saisi jotenkin ja automaattisesti niin kai sen saisi sitten jo suoraan. Kuntoutustuki myönnetään henkilölle jonka terveydentilan oletetaan paranevan ja työjyvyn palautuvan !!!

    • kirsikka39

      itse pääsin suoraan kuntoutustuen jälkeen eläkkeelle haettuani työkyvyttömyyseläkettä.Ikää on 39 vuotta.Yhdessäkään lääkärin lausunnossa ei ole mainittu että olisin työkykyinen.Kävin kaikki toimenpiteet läpi mm. työharjoitteluja,kuntouttava työtoiminta,psykoterapia,työkyvyn arviointi (useita).

      • odottavan_aika

        Itselläni tulossa kuntouttava työtoiminta ja kuntoutumistuki uusitaan... voi olla, että tulee hylkäys tai sitten ei. Katsotaan nyt. Oma nuppi ei kestä 8h työpäiviä mutta puolipäivätyöhön voisin soveltua jos pysyn suhteellisen terveenä.


    • zzzzykiatri

      Ja nykypäivänä erittäin vaikea päästä eläkkeelle, vaikka olisi minkälaista vaivaa..Jotkut vielä kuvittelevat että teeskentelemällä psyykkisiä ongelmia homma hoituisi..99% varmasti niin EI ole.

    • raxfhxhxhxofpvcztuxdjxyi

      Kuntoutustuki ei missään tapauksessa tarkoita varmaa eläkettä. Toki kuntoutustuelle pääseminen jo itsessään on kova saavutus, lähinnä sen takia, että sitä voi jatkohakea vaikka 10 vuotta, aina 6-24 kk pätkissä

    • työkyv.eläkeläinen

      Siis kuntoutustukihan on toiselta nimeltään "määräaikainen työkyvyttömyyseläke", joten ssitä on mahdollisuus myöhemmin päästä pysyvälle työkyvyttömyyseläkkeelle tai voinnin niin kohentuessa takaisin työelämään tai kortistoon.

    • skskskss

      Vai että suurin osa palautuu työelämään? Mihinköhän menisi töihin kun omani loppuu ensi vuonna?

      Duunataan semmoinen b-lausunto psykiatrin kanssa, että kaksi viikkoa ja eläkepaperit fikassa.

      • jhhhdudh

        Tuosta työkyvyttömyyseläkkeestä ollut ihan eläkeyhtiöidenkin tekemiä juttuja , että eläkkeelle pääsy vaikeutunut vuosi vuodelta ,vaikka laki ei ole muuttunut miksikään , ovat epäsuorasti myöntäneet että taloustilanteen takia enemmän hylättyjä hakemuksia , vaikka ne pitäisi tehdä terveydentilan mukaan , eikä sen mukaan onko eläkeyhtiöillä varaa maksaa eläkkeitä !


      • fkjlsjfpf

        Kuntoutujista seitsemän kymmenestä palaa työelämään.


    • kroonikko

      Olen ollut 6 vuotta kuntoutustuella, sitä ennen vuoden sairaspäivärahalla ja vuoden kuntoutusrahalla. En ole ollut koskaan palkkatöissä, eikä terveydentilani ole parantunut merkittävästi. En silti osaa kuvitella että minulle myönnettäisiin pysyvää eläkettä ensi vuonnakaan.

    • djdjdjd

      Eikös jossain ollut myös, että kahden vuoden kuntsarin jälkeen eläkeyhtiöt usein tekevät päätöksen suuntaan tai toiseen?

      • Eiolelakivaankäytäntö

        Kuntoutustuen jatkaminen 2 vuoden jälkeen

        Kuntoutustuen jatkumiselle ei laissa ole säädetty määräaikaa.

        Kuntoutustuen tarkoitus huomioon ottaen tulisi perättäisten kuntoutustukien määrää rajoittaa ja pyrkiä tekemään lopullinen ratkaisu kohtuullisessa ajassa.

        Soveltamiskäytännössä kuntoutustukea jatketaan noin 2 vuoden jälkeen vain perustellusta syystä. Perusteltu syy voi olla esimerkiksi se, että
        • sairauden hoito on kesken
        • lääkinnällinen kuntoutus on kesken
        • ammatillinen kuntoutus on kesken
        • hoito- tai kuntoutussuunnitelmassa olevan muun suunnitelman toteutus on kesken.

        Eläkkeenhakijan iällä voi olla merkitystä kun arvioidaan, jatketaanko eläkettä 2 vuoden jälkeen kuntoutustukena vai myönnetäänkö työkyvyttömyyseläke toistaiseksi.


    • ijijji

      iällä voi olla merkitystä ja tuhansia parikymppisiä eläkkeellä??? no, itselleni lopulta aivan sama millä nimikkeellä jatkuu saatana..

      • grkmtkhmyt

        Kyllä aika vähän alle 30 vuotiaita Työkyvyttömyyseläkkeellä eli siis tuo työkyvyttömyyseläke on toistaiseksi ( myös pysyvästä puhutaan ) eli lähes kaikki kuntoutustuella ( entinen määräaikainen työkyvyttömyyseläke ) koska tuon ikäisillä voidaan olettaa että jossain vaiheessa terveydentila paranee , siksi myöntävät vain 1-2 vuoden pätkissä määräaikaisesti kuntoutustukia !!!


    • PäästäLahot

      Siis pitääkö tuota kuntoutustukea aina hakea uudelleen, 6-24kk välein? Onko 2 vuotta siis pisin yhtäjaksoinen aika mitä myönnetään? Mikä syy on suurin kun ihminen saa kuntoutustukea, onko se mielenterveyden ongelmat?

      • tritolonen

        Varaudu hakemaan jopa 3kk välein uudella b-lausunnolla (200e) suurin syy taitaa olla rannevammat, ellen ihan väärin muista.


      • jfjvijifgk

        Tottakai pitää hakea uudelleen jos haluaa jatkoa sille , se kuntoutustuki on aina myönnetty määräajaksi ( yleensä 6-24 kk kerrallaan ) ja siinä päätöksessä on mainittu päivämäärä mihin asti sitä maksetaan ja se ihan oikeasti loppuu siinä päätöksessä mainittuna päivänä ! kysyit onko 2 vuotta pisin aika joksi se myönnetään niin lain mukaan ei ole rajaa määräaikaisuudelle , mutta käytännössä 2 vuotta on aika maksimi , koska kuntoutustuki myönnetään kun terveydentilan oletetaan paranevan ja 2 vuodessa ihminen voi parantua aika paljonkin... suurin syy on mielenterveysongelmat ja on muitakin isoja ryhmiä mm. tuki- ja liikuntaelinsairaudet ,mutta noilla ei ole mitään väliä yksilö tasolla vaan kyse on siitä katsotaanko ihminen työkyvyttömäksi vakuutuslääketieteen ja työkyvyttömyyslain tarkoittamalla tavalla JA SE ON SIIS AIVAN ERI ASIA KUN SE ETTÄ SINUA HOITAVA LÄÄKÄRI TOTEAA SINUN OLEVAN TYÖKYVYTÖN !!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2251
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe