Aihe

Alkoholistin sairaslomat

Eipäihmeenpiä

Miten kummassa alkkis onnistuu aina saamaan sairaslomaa. Mitä ihmettä lääkärikäynnillä oikein tapahtuu. Pikkuisen kun on, tai sanoo olevan, kurkkun kipeän ja nenän tukossa niin jo saa viikon saikkua. Ja taas on viikko aikaa ryypätä!

Onko ajat muuttuneet? Itse aikoinani kun kävin vasta tosipaikan tullen lääkärissä ja suunnilleen oli jo pää kainalossa ei mitään sairauslomia kirjoiteltu. Töihin vaan oli mentävä.

Vaik mistäpä minä tosiaankaan voin tietää mitä alkkis sitten lääkärille selittää. Muutenkin on jatkuvasti pois töistä jos jollakin verukkeella ilman lääkärintodistuksiakin.
Kerran tiedän hänen hakeneen saikkua sillä perusteella että tyttöystävä oli jättänyt. Tosiasiassa mitään semmoista ei ollut tapahtunut. Tyttöystävä oli häntä lääkärille kuskaamassa, kun mies ei edellisen illan kännäämisen johdosta uskaltanut itse rattiin. Sitten kun tyttöystävä hänet oikeasti jätti, ei hän voinutkaan taas hakea samalla perusteella sairaslomaa.

10

56

  Vastaukset

  • Ketään yksittäistä "alkkista" ei ole olemassa. Jokainen on erilainen henkilö. Kun saikulla on riittävästi, tulee kenkää, oli syy mikä tahansa. Ja aika moni alkkis pääsee nuorena eläkkeelle. Se on varmaan lähes ainoa peruste nykyään päästä varhaiseläkkeelle. Eli kannattaa. Voihan lääkäri kirjoittaa sairasloman millä perusteella vaan, mutta työnantajan ei ole sitä pakko hyväksyä. Esim. isovanhemman kuolema ei ole riittävä syy sairaslomaan. Silloin poissaolo jää palkattomaksi. Toisaalta jos on unenpuutteen vuoksi (esim.) pää täysin sekaisin, johtuupa unihäiriö sitten mistä tahansa (liikaa viinaa, kuollut omainen, juoppo puoliso räyhää yöt, kumppani jättänyt), niin järkevämpi se saikku on kirjoittaa, että saa levättyä itsensä siihen kuntoon, ettei ihan käsittämättömiä tillosia tee. Aina maailma ei ole oikeudenmukainen paikka.

  • ammattivalehtelijoitahan ne on.

  • Siellä se nuhanenä nyt vetää alkoholia kitusiinsa oikein olantakaa. Kolmas päivä flunssaa ja jo toinen päivä kännäämistä.

  • se on vähä arveluttava paikka ruveta flunssaista vaikka tekosairastakin alkoholistiksi väittämään. Ymmärrrän lääkäriä ja työnantajaa.

  • Alkoholistiksi teidän mielestänne luokiteltava on usein se kaikkein ammattitaitoisin ja joka hoitaa työnsä. Siksi teille jaetaan lopputilejä vitun ihmisvihaan vajonneet kuivahuikkaajat.

   • Hommat tulee vissiin hyvinkin hoidettua sairaslomilla jatkuvasti ollessa. Ja teräskunnossahan se varmasti on taas viikkoja yhtä putkea ryypänneenä. Nii oikke!


  • Alkoholismi on sairaus. Siksi on aivan oikein, että ryyppyputken ajaksi saa sairaslomaa.

   • Totta, itse otan aina sairalomaa ryyppäämisen ajaksi. Syyksi toki kerron selkäkivut tms. millä irtoaa aina se pari viikkoa lomaa.


   • Entäs kun sairaslomia rupeaa olemaan suurin osa vuodesta?
    Lääkärintodistuksilla silloin kun on kaatuillut ja loukannut itsensä kännissä oikein perusteellisesti, katkonut luitaan, saanut turpiinsa ja sitten vielä jokunen yllättäen iskevä mahatauti tms. (=ryyppy tai krapulapäiviä) ja sitten tietysti vielä nämä nuhat ja kuumeet. Eihän nuo nyt niin outoja juttuja ole vaikka ilman viinaakin eläisi. Ei sillä. Mutta kun yksi ja sama tyyppi on jatkuvasti sairaana mitä erilaisimmista syistä ympäri vuoden ja toisen vielä perään.

    Mitä semmoiselle sankarille lopulta tapahtuu????

    Tietysti terveys voi lopulta mennä kohellusten seurauksena siihen jamaan ettei enää ole kykenevä mihinkään töihin ja silloin eläke häämöttää, mutta mitä työnantajan puolelta mahtaa tapahtua sitä ennen? Kuinka pitkään kukaan pitää kirjoissaan ja kansissaan "työntekijää" joka vain käy kääntymässä työpaikallaan silloin tällöin vain päivän, kaksi tai viikon ajan.

    Huolestunut olen!


  • Narsismi on mielisairaus . Ei mulla muuta .

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   110
   9260
  2. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   7200
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   283
   4875
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   91
   3152
  5. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   51
   2739