Nuoren naisen sydänoireet

pelottaa_kovasti

Olen 18v nuori opiskelijanainen. Minua ovat viimeisen vuoden ajan vaivanneen lukuisat sydänoireet, jotka alkoivat mykoplasmainfektion yhteydessä.
Kävin silloin ensimmäisen kerran lääkärissä, eikä todettu mitään, ei edes sydänlihastulehdusta (mitä itse epäilin).
Tässä on lista oireistani:
- kova rintakipu, joka alkaa yhtäkkiä ja saattaa kestää päiviä
- lisälyönnit, kammio sekä eteis, yksittäisinä ja pitkinä sarjoina (jopa 30min)
- tykytyskohtaukset, kesto 5min-1h, syke 120-180
- huimaus ja pyörryttävä olo (lähinnä tykytyksen yhteydessä)
- oireet tulevat joskus rasituksessa
- huonovointisuutta jatkuvasti
- välillä mahakipua ja oksettavaa tunnetta
- voimattomuutta

Sydän tutkittu, otettu:
-ekg (varmaan 30 kertaa)
- holter (3 kertaa)
- ultra (3 kertaa)
- rasitus-ekg
- lukuisia verikokeita, mm. sydänentsyymit
- oire-ekg

Kaikki tutkimukset ovat olleet normaaleja. Mitään ei ole löydetty sydämestä, vaikka oireeni ovat noinkin pahoja. Kilpirauhasvaivat yms. on poissuljettu. Epäilevät, että on psyykkistä, vaikka mielestäni ei todellakaan ole. Mitä voin tehdä? Mistä oireeni johtuvat?

29

1432

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minävainb

      Kun olin oikein nuori
      Vähän samanlaisia
      Jätin kahvin pois
      Oireet hävis

      • pelottaa_kovasti

        En juo kahvia enkä käytä muitakaan kofeiinipitoisia tuotteita. Elän suhteellisen terveellisesti, vain urheilu on jäänyt pois, koska oireet pahenevat joskus rasituksessa.

        Oireet minua kovasti, sillä ne ovat niin voimakkaita ja elämää häritiseviä. Lääkärit vain pyörittelevät päätään, kun eivät tiedä mitä tehdä, kun kaikki on heidän mukaansa jo tutkittu.


      • rauhottavia

        Psyykkisiä t. Sydänleikattu. Jos noilla tutkimuksilla ei löydy mitääm ninsydän on terve.


    • korkeapulssinen

      Kyllähän tietystä mielenherkkyydestä osoittaa sekin, että sinua on tutkittu tutkimus toisensa perään, vaikka aina terveeksi todettu. Ja itse et usko tuloksiin. En tiedä sydänlääkkeistä, mutta muistaakseni beetasalpaajilla saa sykettä alemmaksi ja kai rauhoittavat muutenkin? Eli lääkkeen voit kuitenkin saada, pyydä resepti.

      Itse olen enemmän psyykkiseltä (ja neurologiseltakin) puolelta tutkittu, joten korkea pulssitasoni ei kiinnosta ketään. Pulssi on normaalisti herkästi yli 100. Uskon asian johtuvan jännittyneisyydestäni. Itse muuten lopetin kahvin jo teini-iässä. Kaakaotuotteita käytän, ja niissäkin on kofeiinia. On muutan myös mm. matee-teessä. Voit tietämättäsi saada jostain vielä kofeiinia (tee, energiajuomat, suklaa jne). Nuorena oli usein muljahteluita. Minulla oli syömishäiriöjakso nuorena, ja se varmaan vaikuttanut myös asiaan.

    • pelottaa_kovasti

      Ymmärrän, että saattaa kuulostaa psyykkiseltä, mutta kun oireet saattavat tulla myös rasituksessa. Esim. joskus ylämäkeä noustessa rinnasta puristaa ja pyörryttää ja sydän hakkaa. Voiko tuollainen olla psyykkistä?

    • rauhallisestivain

      Oliko sulla oireita holttereiden aikana? Mikäli oli, niin ei ole mitään syytä huoleen. Tulokset olleet normaaleja, joten mistään vakavasta ei voi olla kyse.

    • sydänoireiluinhottavaa

      Hei! Elimistäsi on varmasti hyvin rasittunut pitkän sairauden jäljiltä. Anna itsellesi aikaa toipua. Käy rauhallisilla kävelyillä ja yritä ajatella, että olet täysin terve. Minun sydänoireitten osasyyksi löytyi ärtyvän suolen oireyhtymä, ts. vatsa turpoaa, painaa palleaa ja siitä johtuvat lisälyönnit ja tykytykset. Ruokavaliolla saan pahimmat oireet pois. Olen herkkä ja jännitän helposti, adrenaliini pumpahtaa nopeasti vereeni ja se voi myös tehdä oireita. Syö monipuolisesti ja vältä sokeria sekä runsasta suolaa. Auttaa minua. Toivottavasti saat elämäsi kuntoon!

    • Kysyvätäti

      Poltatko
      Käytätkö e-pillereitä

    • kaikkeahyvääsulle

      Rintakipu voi johtua monesta muustakin kuin sydämestä. Opettele rentouttamaan itsesi ja testaa kuinka se sinua auttaa.

    • viikatemiestleejostulee

      Jos sinulla olisi sydämessä jotain vakavampaa vikaa niin olisit jo kuollut. Ja jos sellaista tulee ja verenkierto pysähtyy niin menetät tajuntasi todella nopeasti ja todennäköisesti kuolet, mutta et ole siinä vaiheessa enää sitä kokemassa.

      Joten kuoleminen ei satu mihinkään, se on vain yksi hetki kun tajunta menee ja sitten sitä ei enää tiedä mitä tapahtuu ja eihän sillä enää mitään väliä olekaan.

    • ISyy

      Onko paniikkihäiriön mahdollisuus tutkittu ??

      Fyysisiä oireita voivat olla mm:
      Käsien tärinä tai vapina
      Raajojen tunnottomuus, pistely ja puutuminen
      Sydämen tykytys tai kiihtynyt sydämen rytmi
      Rintakipu tai puristuksen tunne rinnassa
      Huimaus
      Vartalon "lukkiutuminen"
      Korvien humina ja tinnitus
      Epävarma olo, pyörtymisen tunne
      Tajunnan tason häiriöt tai hämärtyminen
      Epätodellisuuden tunne
      Kontrollin menettämisen tai sekoamisen pelko
      Kuolemanpelko

      • pelottaa_kovasti

        Kiitos kaikille vastanneille!
        Tosiaan en polta tai käytä e-pillereitä. Syön myöskin säännöllisesti ja terveellisesti. Paniikkihäriö ja muut psyykkiset sairaudet on poissuljettu psykiatrin toimesta.

        Kaikkia oireita ei ole osunut holtteriin, mutta suurin osa on. Rintakivun aikana otetuissa ekg-nauhoissa ei ollut muutoksia. Haluaisin todella tietää, mistä oireeni johtuvat.


    • Kysyvätäti

      Mitä muutoksia ekg.ssä?

      • pelottaa_kovasti

        Siis nimenomaan ekg-nauhoissa EI ollut mitään muutoksia, kuten ei muissakaan tutkimuksissa.


    • pelottaa_kovasti

      Eniten huolettaa rasituksessa tulevat oireet. Eihän se ole normaalia, että rasituksessa rinnasta puristaa ja pyörryttää ja on todella heikko olo? Rasituskokeessa näitä oireita ei tullut ja tuloskin oli normaali...

      • hgjfkl

        Saattaa kuulostaa ihan tyhmältä, mutta onko sulla mitään astmaan viittaavia oireita? Itselläni oli pitkän aikaan rinnassa sellainen tunne, kuin siinä olisi ollut 100 kilon säkki painamassa ja pyörrytti, oksetti jne, varsinkin rasituksessa. Paljastui astmaksi.

        Eihän se noita muita oireita selitä, mutta tuli vain mieleen.


      • pelottaa_kovasti

        Astmaa minulta ei ole tutkittu. Hengenahdistusta ei tosin pahemmin ole. Voiko astma olla ilman sitä? Minulla on kyllä samalaista tunnetta kuin sinulla, tosin rasitukseen liittyy myös lisälyöntisyyttä. Pitääpä kysyä lääkäriltä, jos astman voisi vielä tutkia.


    • pelottaa_kovasti

      Osaako kukaan ehdottaa mitään diagnoosia? Kannattaisiko minun vielä hakeutua joihinkin tutkimuksiin?

      Kaikki vinkit ovat erittäin tervetulleita!

    • xtuula

      Minulla oli vuosia sitten samanlaisia oireita, kukaan ei osannut auttaa. Pahinta oli rintaan pistäminen, pienimmässäkin rasituksessa. Tätä kesti kuukausia, en juuri uskaltanut liikkuakaan. Kunnes eräs vanha (=kokenut) lääkäri totesi, että jotkut poikittaiset rinta- tms lihakset olivat niin kireällä että aiheuttivat rintaan pistoksen, joka taas aiheutti paniikinomaisia muita rektioita, kun en tiennyt mikä on vikana. Venyttely auttoi! Toivottavasti auttaa sinuakin.

      • zzzzzzzzz

        Onko kielesi valkoinen aamulla kun heräät ja onko sinulla sisäistä tärinää yöllä kun nukut?


      • pelottaa_kovasti

        Minulla ei ole pistoksia, vaan puristusta. Fysioterapeutti on todennut, että kipuni ei ole tukirankaperäistä eikä lihasperäistä. Kaikki on siltä osin kunnossa.

        Kieleni ei ole valkoinen eikä minulla olen sisäistä tärinää. Mihin nämä liittyy?

        Osaako kukaan vielä auttaa tai antaa vinkkejä?


      • Kipuilija

        Minulla aika samantapainen juttu ollut, kuin sinulla. Noin 15 vuotta sitten olin keuhkokuumeessa, jota aluksi hoidin buranalla viikon. Alkoi tulla vatsa kipeäksi, niskat oli ihan jumissa ja armoton päänsärky. Alkoi tulla sydämen tiheälyöntisyyskohtauksia. Keuhkokuumeessa kun yskittää paljon, huomasin että tiheälyöntisyys loppui yskimisestä. Sain antibioottikuurin ja tauti alkoi jo seuraavana päivänä hellittää otettaan, tosin heikko kunto ja armoton väsymys jatkui puolisen vuotta, tykytyskohtaukset taas jäivät ja ne aina yskäisemällä lopetin. Vuodet kului ja aina silloin tällöin tuli tykytyksiä, juoksutapahtumassa esim syke oli yhtäkkiä 201 lyöntiä minuutissa. Ei muuta kuin muutama kävelyaskel, yskäisy ja taas menoksi täyttä hönkää eteenpäin. Armoton kuntoilu väsytti vuosien kuluessa koko kropan ja vähitellen lihaksisto oli kroonisessa jännitystilassa. Yöllä saatoin herätä kun vatsan ja rintakehän aluetta puristi. Yritin rentoutua, ja aina vähitellen kipu häipyi. Joskus tähän liittyi myös noita tykytyksiä. Minunkin kohdallani fysioterapeutti totesi sitä ja tätä, nykyään en ihan kaikkien fysioterapeuttien sanomisiin usko. Eli tuolloin tuli ohjeeksi, että lihaksia pitää vahvistaa. Ja se oli kyllä vihoviimeinen juttu, mitä olisi kannattanut tehdä. Tilanne paheni painajaismaiseksi ja jännitykset ja kivut levisivät koko kroppaan.

        Se oli historiaa, nyt siis nykytilanteeseen: tykytykset jatkuivat jonkinmoisena mutta ajattelin, että olisin juostessani jo kuollut, jos joku paha vika sydämessä olisi. Eräänä päivänä sitten tuli tykytyskohtaus, joka ei sitten loppunut, puoli tuntia ihmettelin ja oli pakko otta taksi ja mennä päivystykseen. Lääkäri siinä alkoi kyselemään, että oletko ollut stressaantunut, oliko punoitusta, oliko hikoilua ym. Kuvaili ilmeisesti paniikkikohtauksen oireita ja yritti ja yritti saada diagnosoitua oiretta paniikkikohtaukseksi. Onneksi sitten lopulta totesi, että otetaan sydänfilmi. Paljastui supraventrikulaarinen takykardia. Se ei ole vaarallinen, mutta todella kiusallinen ja tietysti kauan jatkuessaan ottaa voimille kun sydän tuntitolkulla lyö nopeasti. Tämä rauhoittui silloin kolmessa tunnissa. Periaatteessa tykytyskohtaus olisi voinut loppua ennen sydänfilmiä ja silloin olisin varmaan saanut paniikkihäiriödiagnoosin. Se takykardia ei kuulemma sitten enää näy filmissä, kun se on ohi.

        Nyt olen huomannut, että tykytyksiä tulee useammin, jos on esim niskat jumissa ja jotain pahaa jännitystä kropassa. Käyn säännöllisesti kiropraktikolla ja se jossain määrin auttaa, kun selkä ja niskat pysyy liikkuvina. Työterveyslääkäri sanoi, että beetasalpaajilla tuollaista vaivaa kuuluu hoitaa. Mutta varmaa on, etten ihan helpolla ala lääkkeitä sydämentykytykseen syömään, jos tykytyskohtaus tulee jumissa olevasta niskasta ja kaulasta ja yläselästä. Olisiko vagushermo jotenkin ahtaalla kun lihakset puristaa, tiedä häntä.

        Oletko päässyt sydänfilmiin juuri silloin, kun tykytyskohtaus on päällä? Olen vähän samoilla linjoilla, kuin tuo edellinenkin kirjoittaja, joka suositteli venyttelyä. Paitsi että jos kroppasi on jo tosi pingottunut, ja jännitykset ovat levinneet laajemmallekin yläkroppaan, venytykset eivät enää auta. Voi olla vikaa lihaskalvojen toiminnassakin jo. Silloin kannattaa etsiä manuaalisia käsittelyjä tekevää terapeuttia, ehkä osteopaatti tai sitten joku tavallinenkin kokenut fyssari voi osata. Sitten kun olosuhteet ovat hyvät lihaksistossa, venyttelyllä voi ylläpitää hyvää tilannetta. Mutta älä pelkää äläkä hätäile vaan yritä ajatella positiivisia ajatuksia ja rentoutua. Rentoutunut mieli auttaa fyysistä olotilaa myös.

        Toinen juttu, mikä voi aiheuttaa ongelmia kehossa, on esim hampaassa oleva hiushalkeama, jota pitkin suun bakteereja pääsee verenkiertoon. Akuutissa esiteltiin kerran tällainen tapaus. Olet kyllä niin nuori, että ei sulla varmaan ole hampaiden kanssa ongelmia. Esim juurihoidettua hammasta?


      • pelottaa_kovasti

        Kiitos vastauksesta!
        Minulla ei ole tällä hetkellä hammasongelmia, lapsuudessa on paikattu useampi reikä. Sydänfilmiä on saatu vain silloin, kun tykytystuntemus ei ole enää ollut niin kova, eli varsinaisen tykytyksen aikana sitä ei ole saatu. Tykytykset eivät kestä niin kauan, että ehtisi sairaalaan ajoissa ja niitä tulee aika epäsäännöllisesti. Esim. 2vk oirenauhoituksessa niitä ei tullut kertaakaan... En usko, että on svt, koska kohtaukset eivät lopu esim. yskimällä ja ne eivät ala tai lopu ns. yhtäkkisesti kuin napista painamalla. Pitää yrittää silti ehtiä ekg:hen seuraavan kerran, kun tykytys tulee.


    • seleeni_ensin

      Hei, ala syömään ainakin vahvaa seleeniä ja magnesiumia. Seleenin syöminen on helpottanut jo monen oikeastikin sydänsairaan oloa. Seleenin kanssa jotain E-vitamiini pitoista öljyä, näin imeytyminen on tehokkainta. Parissa viikossa jo huomaat eron ja näistä lisäravinteista ei todellakaan ole mitään haittaa.

      Lisäksi oireista tulee mieleen, että sinulla on loisia, mutta niitä ei perinteinen lääketiede tunnista (siinä mittakaavassa), eikä varsinkaan tunnusta. Loishäätöhoitojen jälkeen henkilö tunnustaa kun näkee omin silmin. Loisia jossain määrin on kaikissa ihmisissä, mutta nykyisin asiaa ei tutkita eikä siihen kiinnitetä huomiota.

      Vaihtoehtoisten hoitojen puolella on ihmisiä, jotka tutkivat näitä loisasioita.

    • SVT

      Onko onnistuttu ottamaan sydänfilmi tykytyskohtauksen aikana?

      • pelottaa_kovasti

        Ei varsinaisesti. Hankala ehtiä filmiin, kun tykytysten kesto ei ole kovin pitkä. Otan yleensä beetasalpaajan, jolla syke rauhoittuu jos kovin tykyttää. En usko, että olisi svt, mutta yritän ehtiä filmiin seuraavan kerran, kun on pitempi tykytys.


    • pelottaa_kovasti

      Oireet vain jatkuvat... Lisää mielipiteitä?

      • Tyräkkö

        Palleatyrä???


    • Skarppi10

      F68.1

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      435
      3141
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      109
      2549
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      379
      2439
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2045
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1877
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1287
    7. 168
      1280
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1186
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1121
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      977
    Aihe