Kielen oppiminen

Ruuneevk

Suomen kielen oppiminen on tärkein kotouttamisessa.

Opettajina käytetään akateemisesti sivistyneitä kielten opettajia, jotka pyrkivät pänttäämään tulijoiden päihin "sianmuodotkin".

Puhekielessä ei hienouksia tarvita ja kielen voisikin oppia parhaiten työelämässä, arjen oloissa keskustellen.

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Korvat.höröllä

      Tärkeintä mielestäni olisi opettaa äänteet niin että puheen ymmärtää oli sitten sijamuodot oikein tai ei.

    • aaeiouyäöö

      Puheterapeutit kouuttamaan vapaaehtoisia opettamaan maahantulijöille yyyyy äääää öööööö, niiden osaaminen tekee sanoista ymmärrettävämpiä.

    • näillä.onmenty

      ,... ssa ja ssä päätteet joutui heivaamaan illa-ja allatiivien koppaan,kun jonkin aikaa olin ummikkona, mutta mukana pysyin silti. Tarpeeksi on korva sittemmin täydentänyt loput. Joka taholta ihminen oppii liikkuessaan, työhön liittyvät nimikkeet kaikkein nopeimmin,,...ja käsillä loppusilaukset.

    • Ruuneevk

      Mennään askel eteenpäin!

      Yritteliäs ja osaava, pitäisi päästä työhön jota osaa tai oppii helpolla. Yritys, joka tällaisen palkkaa, hyötyy myöskin.

      Pitäisikö yrittäjällekin maksaa siitä hyödystä, joka koituu meille kaikille?

      • sinisirkkuek

        Toivottavasti yrittäjät omaavat järkeä ja tervettä uskallusta, kyllä nuo median järjestämät pakolaisten työllistämiskeskustelut antaa jo hyväa pohjaa mahdollisuuksista


      • viimeinen.taisto

        Kyllä ammattijärjestöjen oltava valppaina ettei halpatyövoimalla työpaikat valu näille tulokkaille. aaaaaTäysi palkka näillekin maksettava ja kaikki taistelemamme edut, muuten työnantajat saavat ansaitsematonta etua ahneudessaaan.


    • mukaanvaan-

      Eläkeläiset mukaan kotoutukseen. Moni on päässyt jo kuusikymppisenä nauttimaan hyvää työeläkettä, kyllä sitä vastaan pitäisi tehdä yhteiskunnalle palveluksia. Eläkeläisissä on myös erittäin hyvätuloisia, niitä pitäisi tasata pienellä eläkkeellä kituuttavien hyväksi. Myös maassa jo asuvat pakolaiset ilmaisksi tulkkaamaan ja auttamaan. Ennen kaikkea elintasopakolaisuus karsittava täysin, maamme ei kestä tätä vyöryä hajoamatta. Budjetti ei riitä kuin muto-oaltaan tähän , nyt jo vanhusten hoitajien määrää pienennetään ja asmistuet heikennetään. Koulutus ja päivähoito ovat uhattuina, oman maan työttömyys hoitamatta. Pienipalkkaisilta leikataan. Syntyy valtava epäoikeudenmukaisuus, se vaarantaa yhteiskuntarauhan.

      • kalahommiin

        Niinpä, onhan oppositiollakin oltava puheenvuoro näin lehdistönpäivänä, mutta eiköhän nuo ammattiyhdistykset L.Lylynkin jälkeen hoida tehtävänsä niinkuin maamme parhaaksi tajuavat.


      • ei-minun-elökettä

        Lainaus:"niitä pitäisi tasata pienellä eläkkeellä kituuttavien hyväksi" ?????

        Miksi? Koska kirjoitat työeläkkeistä, etkä ns. "kultainenkädenpuristu", tai joillekin sovittu eroraha, joka ei ole sidottu palkkaan ja tehtyyn työhön, niin miksi esim. minun täytyisi tasata eläkkeeni jonkun luuserin hyväksi? Sitä en hyväksy.

        Jos on ikänsä keplotellut sossulan rahoilla, joista ei kerry eläkettä, niin menee se loppu elämäkin samaan syssyyn. Sitä´paitsi kyllä nykyinen sossula antaa nytkin leipärahat ja voita leivälle, mutta ei tupakkaa ja kaljaa.


      • osallistujana

        Eiköhän eläkkeet ole ansaittuja kautta linjan, jos keskustelu kotouttamisen sijasta käännetään " eduista luopumisen" kipuiluun. Matematiikka kansantaloudessa ei voi pelkästään perustua heidän huomioimiseensa, joiden tulot vähiten on hyödyttäneet valtion kassaa.
        Kukaan ei olisi halukas mistään luopumaan, mutta niin perheissä, yksin eläjissä, kuin suuremmissa yksköissä, tehtaissa, pienyrittäjien työpajoissa on pitkään sinnitelty pinnalla pysymiseen.
        Hallitus joutuu ratkaisemaan vain koko maata hyödyttävää toimintaa.
        Suu säkkiä myöten on hyvä ja viisas suomalainen sananlasku!


    • Himmelsauge

      Opettajat saavat hommia kun aasta ja iistä alkavat aikuisia ihmisiä
      neuvomaan. Siitä vaan kirjalla päähän kun Jukolanveljeksiä.
      Ei missään nimessä, telkkariin vaan joku kieliopetuskoulu, sieltä oppii, samalla joku heille tarkoitettu helppotajuinen sarja suomalaisesta elämästä. Näitä suosittelen aikuisille sekä nuorille pakolaisille, pikkulapset vain kouluun.
      Järki käteen hyvät ihmiset.

    • työmaatariittää

      Järkyttävää tv-kuvaa oululaisesta peruskoulusta. Opettaja koetti neuvoa miten kynää pidetään käsessä ja miten kirja avataan. Oppilaat aikuisen miehen kokoisia ja näköisiäkin, iällähän paljon huijataan. Osa laitetaan suomalaisten lasten sekaan tavallisiin luokkiin.Tulijoissa on paljon myös lukutaidottomia aikuisia. Mistä rahaa ja ammatti-ihmisiä näitten elintasopakolaisten elinikäiseen täyshoitoon ja onko se todella meidän suomalaisten kontolla oltava. Ovat tulleet monen turvallisen ja aljon meitä riikkaamman maan läpi, kun täällä hölmölässä saa parhaat sossurahat eikä saada ketään karkotetuksi. Herätkää nyt te monikulttuurisuuden ihailijatkin !

      • Maalax

        Järkyttää ketä järkyttää, hellyyttävää pikemminkin, ettei pakoon lähtijät ole saanut mahdollisuutta opetukseen kotimaassaan. Hyvää tekevää nähdä koulutasoamme hemmotelluille isovanhemmillekin, joiden kaunankohteena koulutuksesta on ollut palstalla ruotsalaisvähemmistö!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      170
      4953
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      127
      4495
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2891
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1709
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1696
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1551
    Aihe