Aihe

Pelkotilat!

ZeldaH

Minulla on ollut lääkkeet bipon oireisiin, nyt olen ollut lääkkeetön yli 5 kk lähes oireettomana. Valvon kaikki yöt ja nukun miten sattuu. Tässä sairaudessa säännöllinen elämäntapa on ykkösjuttu ja sitä minulla ei todellakaan ole, vaikka olen yrittänyt. Olen viime päivinä juonut hiukan energiajuomia (pitkästä aikaa vuoteen) max. 2 pikkutölkkiä päivässä, parempi vaihtoehto kuin alkoholi! Tänään on ollut tosi jännittynyt olo, rentoutuminen on haastavaa ja yksinäisyyskin vaivaa. Pelon tunne vyöryy taas ylitseni, se ettei perusasiat pysy hallinnassani, tilin saldokin on pelottavan hälyttävän huono! Iltaisin pelon tunne korostuu ja tuntuu etten ole turvassa. Toivon että huomenna olo on parempi. Paineita, harrastus, tulevat sovitut tapaamiset läheisten kanssa. Pelkään, että käyttäydyn ihmisten ilmoilla oudosti. Pitäisikö ajatella järjellä omaa parastaan ja alistua avohoitoon (jonka lopetin) ja pyytää lääkkeet takaisin? Kotona ollessani minusta tuntuu, että joku haluaa tarkkailla elämääni salaa, piilokamerat ja salakuuntelijat vilahtavat mielessä ja pelkään ettei mikään ole kodissani yksityistä! Onko täällä muita pelokkaita bipoja?

5

124

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ZeldaH1

   Otin loratsepaamia ja olo helpompi. Ei väsytä ollenkaan, valvoin taas koko yön kuten aina. Parempi olo joka tapauksessa näin aamulla.

   • Bipopää

    Minulla on myös ollut pelkotiloja, lähinnä tulevaisuuden pelkoa ja mittasuhteiltaan järjetöntä huolehtimista. Lääkitys on näihin jonkin verran auttanut, mutta ei kyllä täysin vie pelkoja.

    Miksi olet ollut lääkkeetön? Tuliko lääkkeistä niin pahoja sivuvaikutuksia, että lopetit? Luullakseni nyt olisi itseasiassa hyvä tilaisuus koettaa jotain uutta lääkitystä, koska olet nyt ollut lääkkeetön. Kannattaisi ehkä kääntyä lääkärin puoleen ja seillä sitten tarkkaan selittää nykyinen vointisi ja oireesi. Ei kai avohoito ole pakollista, vaikka käyttääkin lääkkeitä? Lääkitykseen riittänee ajoittainen psykiatrilla käyminen.

    Rentoutuminen on joskus minullekin vaikeaa, yritän sitten venyttelyllä ja hiilaripitoisella ruoalla saada itseäni rennoksi, vaihtelevalla menestyksellä. Joku saunominen tai kuuma kylpy saattaisi myös auttaa.


  • ZeldaH1

   Moi, Bipopää! Hyvä etten ole ainoa pipipää. Psyykenlääkkeet vaistomaisesti pelottavat. Mitä vahinkoa ihmiselle tapahtuu, kun syö niitä putkeen monta kymmentä vuotta? Annettu lääkitys oli kohdillaan. Mitä nyt kasvot oli turvoksissa. Halusin olla puhtaasti oma itseni pääkoppani kanssa. Halusin pitää hetken paussin ja se sitten venyi. Minusta tuli lääkevastainen ja sitten epävarma. Asun yksin, ihanteellinen tarkkailun kohde. Öisin en nuku ollenkaan. Voisin kärvistellä nykytilanteessa kuten ennenkin tai heittää joku päivä kaiken lääkärin eteen.
   Voiko joku selittää, miksi terveet väittää että psykiatria on arvailua, kaksisuuntainen mielialahäiriö keksitty muotisairaus, jota ei kannata ottaa liian tosissaan, koska ei ole "vakavaa" ja hädin tuskin todellista? Mistä moinen vähättely?

  • Bipopää

   En minäkään ole mikään suuri psyykenlääkkeiden ystävä ja toivon, ettei tarvitsisi näitä lääkkeitä syödä vuosikymmeniä yhteen soittoon. Itse asiassa olen jo puhunut lääkärille lääkkeiden jättämisestä ja hänkin sanoi, ettei nykyistä annosta/lääkettä syödä lopputtomasti, mutta lääkkeen poisjättämisen täytyy tapahtua tilanteessa, jossa sekä psyyke on kunnossa, että muutenkin olosuhteet ovat psyykelle hyvät. Minulla on tällä hetkellä runsaasti stressiä aiheuttavia ulkoisia tekijöitä, esim. työttömyys ja työnhaku, joten lääkityksellä kannattaa pysyä, kunnes saan elämäni pääosin järjestykseen. Toki myös minulla on toive olla kokonaisvaltaisesti oma itseni, mutta nyt tilanne on vain se, että lääkityksellä kannattaa olla.

   Luulen, että moni tekee juuri päinvastoin kuin lääkärini neuvoi, eli mielestä kumpuaa lääkevastaisuus tai epäluottamus lääkäreitä kohtaan juuri silloin kun muutenkin on psyyke heikoilla. Tuohon lääke- tai lääkärivastaisuuteen ikäänkuin kanavoidaan yleistä huonoa oloa.

   Jos olisin ap. niin kyllä menisin noiden oireitteni kanssa lääkäriin ja siellä selittäisin kaiken, erityisesti myös tuon nukkumattomuuden. En usko, että häviät ainakaan mitään käymällä lääkärissä, eli olosi tuskin tuosta käynnistä ainakaan huononee.

   En myöskään tajua tuota "terveiden" suhtautumista bipolaarisuuteen ja yleensä mielisairauksiin ja psykiatriaan. Bipolaarisuushan on yksi vanhimmista tunnetuista mielisairauksista, se oli todistetusti tuttu jo antiikin kreikkalaisille ja he jopa osasivat hoitaa sitä litiumpitoisella kivennäisvedellä. Lisäksi tautihan on yksi kaikkein vaarallisimmista mielisairauksista, koska itsemurhan riski on suuri. On suurta yleissivistyksen puutetta väittää, että bipolaarisuus on jokin uusi muotisairaus.

  • hulivilisalo

   Popsippa lääkkeitäsi kiltisti muuten ei hyvä seuraa.

   Miksi et sitten söisi lääkkeitä.

   Itekkin tässä valvon ja tulin lukasemaan, onko joku muu ollut hereillä.

   Ei ole mitään järkeä pilata vuorokausirytmiä ja olla sitten hajanainen, pelokas, luulottelija ja jopa harhoissa, psykoosissa. No mutta jos haluat voida huonommin niin omapa on asiasi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   218
   14221
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   226
   3785
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   151
   2381