Hallitus valehtelee! Eläkesijoitukset kasvaa 10%

joka_vuosi_10_miljardia

– Lakisääteisten eläkkeiden eläkerahastojen varat olivat 182,9 miljardia euroa 30.6.2015. Lakisääteisten eläkerahastojen reaaliset sijoitustuotot vuoden 2015 kahden ensimmäisen vuosineljänneksen aikana olivat 5,7 %. Samaa suuruusluokkaa ovat eläkerahastojen sijoitusten vuosituotot olleet keskimäärin koko tämän vuosikymmenen ajan, Simpanen muistuttaa.

Eläkerahastot ovat hänen mukaansa kasvaneet kasvaneet jatkuvasti. Olemme säästäneet tuleville sukupolville vuodesta 1962 lähtien jo yhteensä eläkerahastoihin noin 183 miljardia euroa ja säästämme koko ajan lisää. Tänäkin vuonna noin 10 miljardia euroa.

http://demokraatti.fi/elakeasiantuntijan-raju-vaite-sipilan-tv-puheessa-miljardien-virhe/#at_pco=tst-1.0&at_si=561603a45984ce17&at_ab=per-2&at_pos=0&at_tot=2

Eli kyllä sitä rahaa valtiolla on ja sitä tehdään lisää sijoittamalla. Halutaan vaan kyykyttää pienituloisia eläkeläisiä!

Olisivat edes rehellisiä tai ei päästäisi tälläisiä sammakoita suustaan!

7

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eläkeukki

      Olen siinä uskossa, että nämä eläkerahastot ovat syntyneet vakuutusyhtiöille maksetuista eläkevakuutusmaksuista. Eivät siis ole missään valtion aarrearkussa, vaan ovat eläkevakuutusyhtiöiden sijoituksia ympäri maailmaa. Ja tämä sijoituksen arvo on teoreettinen arvo esim. laskettuna pörssikursseista jne. Vuoden päästä sijoitusten arvo voi olla jotain muuta. Itselläni sattuu olemaan pörssissä osakkeita, joiden kurssi on noussut 60% vuoden aikana. No- mutta koska nämä rahastot ovat palkoista maksettuja vakuutusmaksuja ja pääosin yksityisten eläkevakuutusyhtiöiden hallussa, niin kyllä ne pitäisi käyttää eläkkeiden maksuun. Eläkkeet ovat työstä ansaittua jatkopalkkaa. Niin minulle opetti eläkejärjestelmän kehittäjä Teivo Pentikäinen jo 60-luvulla. Eläkkeet eivät ole mitään valtion sosiaalitukia. Tässä ei saisi mennä sekaisin.
      90-luvulla pantiin kyllä palkanmaksaja maksamaan itselleen palkkaa, kun työnantajan eläkevakuutusmaksusta alettiin tehdä palkanalennuksia. Se oli siis palkanalennus, mikä on vienyt yli 20 vuoden aikana palkansaajilta ostovoimaa enmmän kuin mikään nykyisen hallituksen lomarahaleikkaus voi viedä. Kimmo Kiljunen on tekemässä kansalaisaloitetta eläkeläisten asiassa. Siihen kannattaa osallistua.

    • eläkeukki

      Eläkeukki-vanhukselle tuli vähän kirjoitusvirheitä. Piti kiroittaa että on pörssiosakkeita (ihan vähän), ja 90-luvulla alkoi palkansaaja maksamaan itselleen palkkaa, kun työnantajan eläkevakuutusmaksun avitukseksi alettiin vähentää palkkaa (Tem). Tämä maksu jää palkanmaksajalle kokonaisuudessaan eikä sitä sellaisenaan tilitetä, kuten esim ay-jäsenmaksut. Vakuutusyhtiö laskuttaa työnantajalta koko eläkevakuutusmaksun joka sisältää työntekijänkin osuuden. Vuosilaskennassa sitä ei mitenkään eroteta koko maksusta. Jos työnantaja ei peri maksua hänelle jää koko maksu itselle. Jos työnantaja on perinyt maksut ja tekee konkurssin, ne on myös jäänyt maksamatta vakuutusyhtiölle. Sillä todennäköisyydellä että pesän varat eivät riitä. Ja eihän ne riitä kuin pesänhoitajien palkkioon ja etuoikeutettuihin pankin saamisiin.

    • delta

      "Eläkkeet ovat työstä ansaittua jatkopalkkaa. Niin minulle opetti eläkejärjestelmän kehittäjä Teivo Pentikäinen jo 60-luvulla. Eläkkeet eivät ole mitään valtion sosiaalitukia. Tässä ei saisi mennä sekaisin".

      Sanotaan mieluummin niin, että tämä EI SAA mennä sekaisin.
      Ehdollistaminen näissä asioissa on lopettava, kuten myös salailu ja suoranainen valehtelu.
      Jos valtionjohto ja hallinto ei ole kykenevä hoitamaan niitä vastuitaan, johon heidät on valittu, on myös osattava ja uskallettava vaihtaa tilalle asiansa osaavaa hallintoa.

      Koplauksissa ja lahjonnoissa pätevöityminen ei ole lainkaan sitä osaamisaluetta, jota maan hallinto ja sen etujen ajaminen tarvitsee.
      Vaan kuten jo perustuslaki määrittelee, näihin tehtäviin tulee valita hyvämaineisia ja luotettavia kansalaisia, koplaajat ja korruptoituneet voi jättää jo ehdokasasetelmia laadittaessa jatkamaan omien asioidensa ajamista taipumustensa mukaisesti.
      Heidän kykynsä eivät riitä maan etujen ajamiseen.

    • kannattakaasitäaloitetta

      Käykää allekirjoittamassa se kansalaisaloite, jonka eteenpäin viejänä Kimmo Kinnunen. Olisi edes jonkinlainen mahdollisuus saada palautettua ansioihin perustuva indeksi. www.kansalaisaloite.fi tämä on tällä hetkellä ainoa mahdollisuutemme. Viime perjantaina tuli studo55-ohjelmassa hyvä juttu tästä. tuo haastattelu on varmaan nähtävissä yleareenassa.

    • Arvoteot

      Samaa laulua nykyisen hallituksen tapaan lauloi aikanaan keskustalisen Esko Ahon hallitus, jossa valtioinvarainministerinä toimi kokoomuslainen Iiro Viinanen. Säästettiin ja toitotettiin miten kaikkien tulee.säästää, seurauksin, että kotimaan markkinat jämähtivät, konkurssi aalto valtasi kotimaisen kysynnän, sekä kulutuksen vähentyessä. Tuli myös ongelmia kun yllättäen devalvoitiin, vaikka Viinanen oli päivää ennen sen jyrkästi kieltänyt.
      Maa oli todella konkurssin partaalla kunnes SDP:n Paavo Lipponen tuli ja pelasti tilanteen, mutta silloin olikin jo viimmeiset hetket ja jouduttiin korjaamaan maan asioita. Tosin hallituksessa oli myös kokoomus jonka vuoksi piti tehdä joitakin kompromissejä. Mutta talous saatiin kuntoon ja maksumiehinä ei joutunut olemaan tämän hallituksen tapaan maan pienituloisimmat. Olen käsittänyt ,että Aho on ollut neuvonanatajana tälle hallitukselle ja se näkyy tavassa miten arvomaailma näkyy keinoissa yrittää parantaa maan talouttta.

    • Aallokkoonko

      Ei saisi tuota Ahoa valita mihinkään , kaikkeen mihin sekaantunut siitä on tullut tuhon oma. Suomen konkurssi lähellä, Nokia meinas mennä nurin, joku onneksi potki herran ulos, sitten venäjän kaupan "asiantuntija", nyt venäjän kauppa... siis kauanko herra saa huseerata. Äkkiä maanpetosoikeuden käyntiin ja herra vastaamaan tekosistaan.. Auta armias , luulen että Sipilä ottaa hänet kohta tekemään sen likaisimman työn ... silloin on eläkeläisillä "killin päivät" ,, hiljaa mullan alla.

    • tottajokasanat

      Totta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1620
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe