Sony Xperia Z4 tablet käynnistyy itsestään

SäätämisongelmiaOn

Kun ottaa akun latauksen jälkeen virta johdon pois pistokkeesta niin laite käynnistyy itse heti turhaan. Ja pitää sitten katkaista virta tabletista koska en jatka käyttöä heti. Kun on käyttänyt akun loppuun se ladataan valmiiksi odottamaan seuraavaa käyttökertaa. Olen ennen latausta aina katkaissut virran tabletista. Onko asetuksissani jotain vikaa vai laitteessa? Laite ollut muutaman viikon käytössä. Haluaisin päästä itsekäynnistys ongelmasta eroon.

13

142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Se on tarkoitettu pidettäväksi koko ajan päällä,samoin kuin puhelimet. Samaa tavaraa niissä käytetään.

      • TarveRatkaiseeKäytön

        Ihmisillä on useampia laitteita eri tarkoituksiin ja ei niitä pidetä päällä koko aikaa. Ainoa mitä pidän aina itse päällä,öisin mute,on luotettava ja laadukas vanha Nokian 2g kännykkä. Lataan noin kerran viikossa,akkukin vielä uudehko alkuperäinen Nokian mallia. Sen lisäksi on kannettava pöytäkoneena ja 2 Android wifi 10" tablettia ja älypuhelin jonka varassa ei todellakaan voi olla.Sonyn Lollipop puhelimen järjestelmäpäivitys vaati juuri muutaman päivän ja käynnistyskerran toimiakseen. Kuumentaa laitetta enemmän kuin Kitkat ja huononsi ehkä kuvan laatua. Z4 tabletin näyttö,Led? on aika kirkas silmille sen säätäminen on varmaan vaikeata.


      • fdsafdsa

        "Ihmisillä on useampia laitteita eri tarkoituksiin ja ei niitä pidetä päällä koko aikaa. "

        No tabletit ja puhelimet nyt kuitenkin on tarkoitettu päällä pidettäviksi koko ajan. Toki niitä saa sammutella jos haluaa. Lisäksi epäilen, että aloittaja sekoittaa päällä olemisen ja ruudun aktiivisena olemisen keskenään, jolloin laite toimisi niinkuin android-laitteet yleensäkin, eli ruutu herää kun laturin kytkee tai irroittaa.


      • järkeäkäyttöön
        fdsafdsa kirjoitti:

        "Ihmisillä on useampia laitteita eri tarkoituksiin ja ei niitä pidetä päällä koko aikaa. "

        No tabletit ja puhelimet nyt kuitenkin on tarkoitettu päällä pidettäviksi koko ajan. Toki niitä saa sammutella jos haluaa. Lisäksi epäilen, että aloittaja sekoittaa päällä olemisen ja ruudun aktiivisena olemisen keskenään, jolloin laite toimisi niinkuin android-laitteet yleensäkin, eli ruutu herää kun laturin kytkee tai irroittaa.

        Kotona WIFI käytettävä 10" tabletti ei ole päällä, ei valmiustilassa, siis virta ja eikä Wifi, koko päivää eikä edes joka päivä. Jos ei ole tarvetta niin miksi olisi. Ainoa puhelin on yleensä ihmisillä aina päällä. Miksi kuluttaa laitetta ja lisätä sähkölaskua jos ei ole tarvetta. Näin käyttäjien enemmistö toimii. Työ,peli ja someriippuvaiset eri asia. "ruudun aktiivisuus" on sitä että kun näyttö himmenee esim. 2min jälkeen kun tekee jotain muuta välillä ja se kirkastuu taas toimintaan hipaisulla virtanappulaan. Kuka hölmö nyt tablettia koko yön pitää akkua tyhjentämässä. Ei minulla ole kannettavaakaan piuhan päässä ja modeemi auki kuin sen ajan milloin sitä käytän.


      • fdsafdsa

        "Kotona WIFI käytettävä 10" tabletti ei ole päällä, ei valmiustilassa, siis virta ja eikä Wifi, koko päivää eikä edes joka päivä. Jos ei ole tarvetta niin miksi olisi."

        En keksi mitään syytä sammuttaa sitä. Miksi sitten olisi koko ajan päällä? No siksi että jos jotain haluaa tarkastaa tai vilkaista, vaikka mitä tv:stä tulee tai päivän otsikot lehdistä, niin ei tarvitse käynnistää sitä joka kerta erikseen vaan senkuin herättää ja tekee. Sellaisiksi tabletit on suunniteltu, siis olemaan koko ajan päällä.

        Entä miksi pitäisi sammuttaa? Sähkölaskussa et säästä sellaista summaa että sen laskusta huomaisi, enemmän se laite rasittuu siitä virtakytkimen painelusta kuin päällä olemisesta - näkee sen jo rakenteestakin, ettei niitä kytkimiä ole tarkoitettu päivittäin paineltaviksi.

        "Ei minulla ole kannettavaakaan piuhan päässä ja modeemi auki kuin sen ajan milloin sitä käytän."

        Jos on läppäri, en ymmärrä miksi ostaa satojen eurojen tablettia jos parinkymmenen sentin lisäsähkölasku kuukaudessa on liikaa. Vielä vähemmän ymmärrän usean koneen (läppäri JA tabletti) hankkimista jos käyttö on niin satunnaista, että sitä viitsii veivata edestakaisin on/off yhtä mittaa. Toisaalta jos käyttää vapaaehtoisesti jotain mokkulaa, niin taitaa olla muutenkin aika vähään tyytyväinen...

        Itse käytän pöytäkonetta, ei ole läppäriä eikä tablettia. Puhelimella saa hoidettua selailunsa tien päällä ja kun pääsee perille, tietokoneita löytää aina. Itse en jaksa tihrustaa mistään pikkunäytöiltä tekstejä, enkä halua joutua zoomailemaan joka lehtiartikkelia nähdäkseni, mitä siinä lukee. Samoin jos kirjoittaa jotain niin että vieressä on lähteitä auki tai tarvitsee taulukkolaskentaa, on iso monitori noin kymmenen kertaa miellyttävämpi käyttää.

        Modeemi on muuten minulla aina päällä, koska en keksi mitään järkevää syytä sammutella ja käynnistellä sitä. Pöytäkone taas on unessa (ei ruudunsäästössä) kun en käytä sitä ja herää joissakin sekunneissa kun näpäyttää välilyöntiä. Monitorista ja kaiuttimista otan virrat pois kun tiedän ettei sitä kukaan tule lähiaikoina käyttämään. Mitä tulee PC-koneisiin ja modeemin kaltaisiin laitteisiin (en nyt puhu niistä patteriviristelmistä, joita monet mokkulat ovat), niiden käyttöikä on pidempi kuin mitä teknologinen kehitys vaatii. En ole koskaan saanut tietokonetta loppuun kulututettua, vaikka ennen oli kone 24/7 käynnissä. Tosin en ostakaan koneita mistään giganteista tai kitimarketeista.


      • fdsafdsa

        Ja muuten nykyiset akut eivät sitten pidä siitä, että ne käytetään loppuun ja ladataan sitten... Että jos näin teet, lyhennät tabletin ikää selvästi.


      • Minuntapanikäyttää

        Eri ihmisillä ja eri ikäisillä on erilaiset tarpeet. Monet käyttävät kannettavaa vain pöytäkoneena vaativampaan käyttöön ja parempi näyttöistä ja kätevämpää tablettia sitten katsoessaan jotain Areenasta,Katsomosta,Ytubesta kuten minä. Mitä tabletin akkuun tulee siinä on on raja,teksti ja äänimerkki milloin on lopetettava käyttö. Minulla on kannettavat kestäneet 5-6v kun käytän vain sähköverkossa,en akulla ollenkaan. Nykyinen 2v vanha tehokas W7 kannettava maksoi vain puolet siitä mitä huonompi kone 15vuotta sitten. Mitä uutisiin tulee niitä kuulee tarpeeksi radiosta ja tvstä.


    • Sammutusongelma

      Ei löydy vastausta googlaamalla. Säädöissä ei voi olla vikaa,eihän ole mitään kohtaa miten voisi asettaa toisin. Sammutus tapahtuu näin: Virtapainiketta painetaan ja sitten painetaan virrankatkaisu kohtaa näytöllä ja laite sammuu. On aina sammutettuna latauksessa ja sitten kun irrottaa latausjohdon laittesta niin käynnistyy vaikka en nole edes hipaissut virtanappulaa. Koska en jatka käyttöä heti tabletti täytyy aina sammuttaa uudelleen. Mikään muu laite ei käyttäydy näin. Onko vika laitteessani? Vai tyypillinen experia Z4 Wifi tabletin ominaisuus,siitäkään en löydä tietoja?

      • fdsafdsa

        On sinulla murheet... Jos haluat välttämättä pitää sammutettuna, niin sammuta sitten kun se on latautunut. Eiköhän tuo aika selvästi ole ominaisuus.


    • zesiuslumia

      Minulla lumia 630 ja jos on latauksessa on puhelin myös päällä halusi tai ei.

    • eiolevikaa

      Olen nyt todennut että, Sonyn Xperia Z4 ei käynnisty itsestään jos otan ensin latausjohdon irti laiteesta ja sitten vasta johto irti pistorasiasta. Tai sitten laite oppi itse etten käytä sitä koskaan heti akku täyteen latauksen jälkeen. Yleensä otan laitteet irti päinvastoin. Näytön säätäminen sopivaksi silmille vaatii työtä. Vanhempi tablet kun on softimpi sävyltään ja miellyttävämpi silmille.

      • fdsafdsa

        Niin.. näytön kirkkaus on tosiaan säädettävissä...


    • Onnistunutostos

      Sony tabletti Z4 on hintava mutta laadukas,hyvä ja nopea tabletti. Sonyn Android oli jo tuttu ennestään joten valinta oli oikea. Laadusta,ominaisuuksista ja helppo käyttöisyydestä kannattaa maksaa,eikä kannata olla turhan nuuka. Halvoissa joku asia tökkii aina.
      Lollipop on virtaa kuluttava,ei minulla ole tietoa vertailusta sehän riippuu käyttäjästäkin mutta luin että virtaa säästävämpi Marshmallow 6.0 järjestelmä päivitys tulee ensi vuoden alkupuolella Xperia 5 puhelinten jälkeen. Näyttöä joutuu vanhempi ihminen pitämään kirkkaampana että näkee hyvin. Akun latauksessa eikä muustakaan ole ongelmia ollut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1870
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1499
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1272
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1265
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1190
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      989
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      952
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      905
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      104
      857
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      46
      695
    Aihe