Kannattaako pientuulivoima kotikäyttöön?

Pohdintaa

Pientuulivoimala 3,5 kW - 11.900 eur verkkokytkentään
Toimitukseen sisältyy:
- Tuulivoimala
- Ohjausyksikkö (tasasuuntaaja) ja jarruvastus
- Verkkoinvertteri 3,6 kW
- Turvakytkimet
___________

Asennuspaikan ympäristö ja tuuliolosuhteet vaikuttavat eniten tuulivoimalan
taloudelliseen kannattavuuteen. Suomessa sisämaan tuuliolosuhteet ovat
luokkaa 2,5 -4 m/s, jossa jälkimmäistä voi pitää jo todella hyvänä arvona. Se
saavutetaan korkealla mastolla tai edullisessa maastossa, kutenkorkealla kukkulalla tai rannikolla.
_______

Tuottoarvio on kuitenkin aina arvio, koska luonnonolosuhteet vaihtelevat. Oheisesta tuottokäyrästä nähdään, että 3,5 kW:n tehoisen voimalan tuotanto 3,5 m/s keskituulessa on vuodessa 2 000 kWh

__________

Käytännössä pientuulivoimaloiden tehot ovat aina normaalin omakotitalon
keskikulutuksen alapuolella. Pientuulivoimalan kapasiteettiarvo on luokkaa
15%, joka tarkoittaa sitä, että voimala toimii keskimäärin 15% teholla
nimellistehostaan.

Lähde:
Laitemyyjän esite
Sitra / Jokamiehen opas pientuulivoiman käyttöön

*********

11 900,00 euron sijitus tuottaa vuodessa noin 200 euroa.
Takaisinmaksuaika 60 vuotta.

19

741

Vastaukset

  • Se oli yksi esimerkki, mutta kannattaako se ?


 • ei se kannata mutta se on se tunne katos kun tuulee niin silloin TUNTUU että nyt kannattaa, ei malta nukkua kun viisareita pitää seurata!

  niin ja odottaa milloin myrsky kaataa koko hökötyksen naapurin auton päälle.ja oman.

  • Pientuulivoimalan suositteleminen joka kodin lisäenergian tuottamiseen on täysin järjetöntä touhua. Runsatuulisille paikoille ei käytännössä kukaan ole rakentanut omakotitaloa. Miksi olisi, sillä tuulisella paikalla on kylmä. Heikkotuulisilla paikoilla pientuulivoima tuottaa vain markkinamiesten omia kukkaroita.


 • minä ostin 3,5kw tuulivoimalan uuden noin 1000e
  asensin paikan korkeimpaan kohtaan !
  nyt mylly noin 22metrin korkeudella
  tuottoa en ole vielä saanut !
  puut ilmeisesti häiritsee, koska latvat ovat samalla korkeudella !

  • Minkälaisen myllyn ostit tuolla hinnalla? Minuakin kiinnostaisi, jos 3,5kW myllyn mastoineen saa 1000e.


 • kiinalaisen !

  • Mutta minkä malli ja mistä ostit?

   Katsos kun en usko, että 1000e saa edes kiinalaista.


 • Kysymys onkin kai avusteisesta energian tuotosta. Itse aikoinaan "junttasin" kuivaa heinää/ruohoa kilon pötkylöiksi ja havaitsin että irvailuista huolimatta kiukaat/uunit/hellat olivat kuumina!

  • Tuollaisen korvikepuun polttamisella on taloudellista voikutusta, jos polttamisesta saatu energia on suurempi kuin keräämiseen käytetty rahasumma. Homma voi hyvinkin olla kannattavaa.

   Tuulivoimala maksaa x-määrän ja tuottaa y-määrän. Jos x - y on suurempi kuin nolla laitoksen käyttöikänä, niin silloin se kannattaa. Suomessa tämä yhtälö toteutuu hyvin harvalla paikalla.


 • sama kuin anterolla ! ostin suomesta !
  jos ei tule yhtään tuottoa talvenaikana voin myydä pois 1500e mastoineen
  itse purettava !

  • Jos ostit myllyn 1000e niin, niin ajattelit ilmeisesti tehdä tuulivoimalalla tuottoa myymällä sen 1500e. Tuottaahan tuulivoima toki laitteita myymällä.


  • Eihän tuo voi pitää paikkaansa ettei tule tuottoa. Antero Rantanenkin kertoo joka viestissään kuinka tulee MAHTAVAT TUOTOT ja suorastaan rikastuu silloinkin kun ei edes tuule. Takaisinmaksuaika 2 vuotta ja tehoa TODELLAKIN piisaa. Joka muuta väittää on sähköyhtiön lobbari ja ryssän kätyri.


  • 08t3uygh3ih kirjoitti:

   Eihän tuo voi pitää paikkaansa ettei tule tuottoa. Antero Rantanenkin kertoo joka viestissään kuinka tulee MAHTAVAT TUOTOT ja suorastaan rikastuu silloinkin kun ei edes tuule. Takaisinmaksuaika 2 vuotta ja tehoa TODELLAKIN piisaa. Joka muuta väittää on sähköyhtiön lobbari ja ryssän kätyri.

   Näinhän se antero kirjoittaa ja se on erittäin valitettavaa. Aurinko- ja tuulivoimasta pitäisi voida keskustella tosiasioiden perusteella ja ja kaa oikeaa tietoa ostopäätösten tueksi.


 • Tuulivoimala tulisi saada 1 kw tehota alle 1000 € ja lisä kw ei saisi nekään maksaa yhtää yli 1000 € .
  Eli 10 kw tuulimylly tulisi saada alle 10000 € asennettuna käytövalmina.,
  Tuohon tulisi jokaisen tuulimyllyjä myyvän tähdätä nyt ekaksi tavoitteena.
  Myöhemmin kun menekki nousee myllyjen hinnan tulisi laskean reipaasti.

  • Tuulimyllyjen menekki ei tule Suomessa koskaan nousemaan, sillä Suomessa ei tuule riittävästi. Keskituulin on 3-4m/s ja tällä tuulella myllyt eiät tuota mitään. Kaupalliset myllyt lähtevät pyörimään vasta 3m/s tuulella ja tuottavat nimellistehonsa vasta 10m/s tuulessa ja tälläinen tuuli on todella harvinaista. Tuollainen 10Kw mylly tuottaisi Suomen keskituulella muutaman sata wattia sähköä. Se ei koskaan kannattaisi taloidellisesti.


 • Tuulimyllyjen menekki ei nouse yhtään ellei myllyn mukana tule myös tuulta!
  Mitähän muuten Antero Rantasen tuulipäiväkirja on alkuvuoden tuulista kertonut...?
  Säälittävää tähän vuodenaikaan tuulimyllyistä kirjoitella kun juuri nyt tulee ilmaista aurinkoenergiaa paneeleiden täydeltä!

 • Samaa ajattelin ettei saa edes sijoittamiaan rahoja takaisin. Kuten ei taida saada auringostakaan johon sijoitin viikko sitten. Vaikka kuuma ei keskikesän tuottoihin pääse Kuden kilovatin paneelisto on tuottanut parhaimmillaan 3,5KW hetkellisesti. Ja metsän keskellä päivätuotto on ollut keskim. 12,5KW/h. Vaihteluväli +/- 3KW. Piti naapurin kanssa kaataa rajalta puita niin saisi etelänkin taivasta näkymään. Nyt vain lounaan suunta on auki. Jos tuotto ei parane menee 35V että saa sijoittamansa takaisin. Ja siihen ikään mennessä joku sippaa ennen. Tosin katolle mahtuu kolminkertainen määrä aurinkokennoja. Eli 44 kpl lisää maksaa kolmasosan ensipompsista eli viisi tonnia. Kun lasken kokonaiskulujen jälkeen missä on korkomenotkin huomioitu kotitalousvähennyksen lisäksi.

 • Aurinkosähköuskovaiset + muut "asiantuntijat" jaksavat puhua niistä aurinkosähköjärjestelmiensä mahtavista tuotoista, tavallisempaa kansalaista kiinnostaa paljonko niistä tuotoista menee oikeasti hyödynnettäväksi?
  Tuotto kun ei kerro koko totuutta!

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  81
  2332
 2. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  77
  494