wlan purkit yhteen

PatteriPääFromHell

Osaako joku sanoa miten pitää (onko edes mahdollista) konffata boksit, kun haluan yhdistää kaksi wlan purkkia langattomasti. Eli setuppi on sellanen että kämpän toisessa päässä on tulostimia kaksi ja ne yhdistäisin lähiverkkokaapelein wlan purkkiin. Toisessa päässä kämppää taas on modeemi jossa on niin ikään wlan ominaisuus. Nyt netin käyttö langattomilla työasemilla onnistuu kun tulostaessa yhdistää toiseen purkkiin ja nettiä käyttäessä taas toiseen. Joissain koneissa taas on kaksi verkkokorttia jolloin vaihtelua ei tarvitse tehdä. Mutta onko mahdollista konffata purkit siten että niiden välille tulisi wlan yhteys purkista purkkiin. Jos on niin millä nimellä tuo asetus on?

4

130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nushi86

      Kyllä tuo on mahdollista ja ainakin wireless bridge on yksi siitä käytetty termi. Tätä viestiä kirjoitan pöytäkoneelta joka on yhdistetty langalla purkkiin, joka taas on langattomasti yhteydessä olohuoneessa olevaan modeemiin/reitittimeen (jossa taas on kiinni viihdeboksi, tv ja pelikonsoli).

      Riippuu kylläkin ihan purkista että onko tuota ominaisuutta. Käyttämäni laite on D-Linkin DAP-1522 wireless bridge jonka voi halunsa mukaan konffata toimimaan joko siltana (sinun käyttötarkoituksesi) tai langattomana tukiasemana.

      Aikoinaan tuosta laitteesta sai maksaa yli satasen. Nykyään tuo siltaus alkaa kai olemaan jo aika vakiokauraa eli jos on moderni WLAN-purkki mihin ne tulostimet on kytketty niin paljon mahdollista että se osaa yhdistää langattomaan verkkoon ja jakaa kyseisen verkon lankoja pitkin purkkiin yhdistetyille laitteille.

      Myös verkkokauppa.comin 20 euron Netwjorkin reititin osaa tuon tehdä, tosin hiukan rajallisesti. Nimittäin Netwjork osaa käyttää langatonta verkkoa WAN-verkkona, mutta sitä ei saa muuten siltaavaksi vaan laite muodostaa oman LAN-verkkonsa johon se jakaa IP-osoitteet. Minun tapauksessani tämä tarkoittaisi että Netwjorkiin kytketyt koneet pääsevät nettiin ja näkevät Netwjorkiin kytketyt verkkotulostimet, mutta modeemiin piuhoilla tai langattomasti kytketyt koneet eivät näe Netwjorkiin kytkettyjä koneita tai tulostimia.

      Jos ei yllä oleva teksti aukea niin se on ihan ok :)
      Kerro purkkisi malli (mihin tulostimet on yhdistetty) niin voin googletella puolestasi.

    • toistimella_koko_taloon

      Itse hankin vastaavaan tilanteeseen WLAN-toistimen. Modeemi on yläkerrassa asunnon pohjoispäässä ja nettiä tarvitaan myös alakertaan talon eteläpäähän. Laitoin yläkerran eteläpäähän WLAN-toistimen. Niissä on myös verkkoportteja, joihin saa kiinni verkkotulostinta, digiboksia, äly-tv:tä, pelikonsolia yms. tai USB-porttiin USB-tulostinta, jonka saa siten verkkoon.
      Toistimeen (ainakin osaan niistä) voi myös laittaa toistetun verkon nimeksi saman kuin alkuperäinen, jolloin esim. tabletti, älykännykkä tai läppäri ottaa yhteyden yksillä asetuksilla (verkon nimi ja salaus, kuten WPA2-PSK) aina vahvimpaan verkkoon eli joko alkuperäiseen tai toistimen kautta ja sitten kun käyttäjä liikkuu talossa, laite vaihtaa parhaimpaan tukiasemaan tarpeen mukaan.

    • PatteriPääFromHell

      Valtaväylä nettiin aukenee D-linkin modeemilla DWR-921.
      Tulostimet taas roikkuvat langoilla D-linkin purkissa DIR-635.

    • Nushi86

      Näyttää siltä että DIR-635 tukee tuota siltausta vain WDS:n (Wireless Distribution System) välityksessä, mikä edellyttäisi että myös paritettava purkki (DWR-921) tukisi sitä. DWR-921:n manuaalissa ei WDS:ää mainita.

      Uutta laitteistoa siis tarvitset ja ylempänä toisen kommentoijan mainitsema toistin on yksi sellainen vaihtoehto. Varmista vaan että toistimessa on myös langallisia portteja tarpeeksi (saman verran kuin DIR-635:ssa). Elikä toistin tulee tuon DIR-635:n tilalle.
      https://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/1354c/Langattomat-WiFi-toistimet

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      452
      4901
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1742
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1478
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1369
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      23
      1357
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1248
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1085
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1010
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      905
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      62
      894
    Aihe